Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

ΠΩΣ ΕΜΑΘΑ ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΧΛΙΑΡΟΣ, ΤΥΠΙΚΟΣ, ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ!




Στα 6,5 χρόνια που έχω αυτό το μπλογκ έχω αποφύγει να εμπλέκομαι σε διαδικτυακές αντιπαραθέσεις  εκτός από 3 φορές που  είχα προκληθεί είτε προσωπικά είτε από κείμενα που διάβασα.
Την πρώτη  την  αντιμετώπισα με όσο χιούμορ διαθέτω.
Αυτή  μπορείτε να την διαβάσετε στο ποστ μου  ΠΩΣ ΕΜΑΘΑ ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΣΠΟΥΔΑΣΤΟΣ ΒΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΚΟΥΤΑΜΑΡΑΣ  και να απολαύσετε και τα σχόλια που υπάρχουν.
Η δεύτερη, με τον Γιώργο Παπαδόπουλο-Τετράδη ,τον γνωστό Καιρό της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ , αφορούσε κείμενο του που είχε δημοσιεύσει στην Ε και στο μπλογκ του και υπάρχει στο ποστ μου ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ
Η τρίτη  ήταν με τον thinks, και είχε σχέση με την μεταμόσχευση οργάνων.
 Σε αυτήν   αντιπαρέθεσα τις απόψεις  μας  αφήνοντας τον αναγνώστη να κρίνει αυτός ποια άποψη είναι η πιο σωστή, στο ποστ μου:
Ουσιαστική απάντηση σε αυτό το ποστ δεν πήρα και έκτοτε σταμάτησε η έως τότε τακτική ανταλλαγή σχολίων στα ποστ μας.
Η διαδικτυακή γνωριμία με τον thinks έγινε όταν κατά τύχη είχε διαβάσει το ποστ μου ΣΕΡΓΙΟΣ ΚΑΙ ΒΑΚΧΟΣ –ΜΙΑ ΚΑΥΣΤΙΚΗ ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ!
Μου έστειλε λίγο αργότερα  με e-mail ένα κείμενο του, και το οποίο δημοσίευσα, γιατί το βρήκα ενδιαφέρον, με τίτλο ΕΝΑΣ ΕΠΙΛΟΓΟΣ ΣΤΟΝ ΣΕΡΓΙΟ ΚΑΙ ΒΑΚΧΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΚΑΡΑΓΑΤΣΗΣ.  
Μετά την αδικαιολόγητη, για μένα, αντίδραση του στην διαφωνία μας  στο θέμα που ανέφερα, σταμάτησα και να παρακολουθώ το μπλόγκ του.
Προχθές όμως ελέγχοντας τα σχόλια στον blogger είδα ένα καθυστερημένο ανώνυμο σχόλιο στο ποστ μου ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ
Έγραφε:
Δεν ξέρω αν  έχεις διαβάσει όσα έγραψε ο thinks σχετικά με το Ισραηλίτης και Ισραηλινός που προφανώς τα διάβασε εδώ. Έχει δίκιο σχετικά με την ακριβή ορολογία αλλά ταυτόχρονα εμμέσως σε κατηγορεί για ρατσιστή!

Σε σχόλιο του ο argosholos, σε αυτό το ποστ, είχε γράψει για την φράση μου:
 "Οι Ισραηλίτες επίσης δεν μπορούν να θεωρούν την εκλεγμένη Χαμάς..."
 Iσως πιο σωστός όρος είναι "Οι ισραηλινοί" (Israelis) αν αναφέρεσαι στους κατοίκους του κράτους του Ισραήλ.
Του είχα απαντήσει:
 Πρακτικά και οι δύο ονομασίες είναι δόκιμες και ταυτόσημες.
Σύμφωνα με το Μέγα Ορθογραφικόν Ερμηνευτικόν Λεξικόν Δημητράκου:
Ισραηλίτης=μέλος του λαού του Ισραήλ,
Εβραίος και
Ισραηλινός=ο του ή εκ του Ισραήλ.
Προφανώς  διάβασε ο thinks  τα σχόλια στο ποστ μου αυτό , στο οποίο έκανα μια ιστορική αναδρομή στο Παλαιστινιακό, και περιέγραφα όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικά και ουδέτερα την κατάσταση, σε αντίθεση με ανάλογο μακροσκελές ποστ που είχε δημοσιεύσει ο ίδιος (Παλαιστίνη,) στο οποίο αναπτύσσει  ουσιαστικά και αποκλειστικά τις θέσεις του Ισραήλ.
Παίρνοντας  αφορμή την ακριβολογία του όρου "Ισραηλινός" (Israeli) που σημαίνει πολίτης/υπήκοος του σημερινού κράτους του Ισραήλ, το οποίο ιδρύθηκε το 1948, επισημαίνει πως το 20,6% του συνόλου των Ισραηλινών είναι Άραβες (Παλαιστίνιοι) και  συγχρόνως κόντεψε να του βγει το μάτι του γιατί ακόμα και τα περισσότερα μέλη του Κου Κλουξ Κλαν το κατέχουν αυτό. Αλλά όχι οι περισσότεροι Ρωμιοί, όπως φαίνεται.!
(Μισό λεπτό να βγάλω την κουκούλα της Κου Κλουξ Κλάν και θα συνεχίσω!)
Κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει με τα αυτονόητα αλλά πιστεύω πως όλοι καταλαβαίνουν πως όταν χρησιμοποιεί κανείς. αν θέλετε λανθασμένα όπως και το λεξικό,τον όρο Ισραηλίτες ποιους εννοεί, γιατί ο όρος προϋπήρχε της δημιουργίας του κράτους του Ισραήλ.
{ΠΡΟΣΘΗΚΗ 5-1-2013
Από ότι φαίνεται και ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ως γνήσιος Ρωμιός, δεν γνώριζε αυτά που ξέρουν τα περισσότερα μέλη της Κου Κλουξ Κλάν, γιατί  μόλις διάβασα ότι έγραφε στο Ελεύθερον Βήμα στις 22-9-1934  ( δηλαδή 14 χρόνια πριν από την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ!) σε επιστολή του, για:
Ισραηλίτες Θεσσαλονίκης , ισραηλιτικό στοιχείο Θεσσαλονίκης, τα 16 εκατομμύρια των Ισραηλιτών που υπάρχουν είς όλον τον κόσμον κτλ
Σε όλη δε την μακροσκελή επιστολή του δεν χρησιμοποιεί πουθενά την λέξη Εβραίος παρά μόνο το Ισραηλίτης }

 Δεν θα έγραφα το σημερινό ποστ για ένα σχόλιο που δεν έχει σπουδαία σημασία αν ο thinks βρίσκοντας αφορμή το Ισραηλινός δεν άφηνε και την υπόνοια πως αυτή η χρησιμοποίηση του όρου υποδηλώνει ρατσισμό, προφανώς κατά των Εβραίων!
Γράφει σχετικά:
Όμως υπήρχε και μια άλλη ομάδα, η υφή της οποίας δεν έγινε αμέσως αντιληπτή από εμένα -η αντίδραση όμως της ομάδας αυτής με είχε ενοχλήσει λίγο χωρίς να ξέρω τότε ακριβώς γιατί. Ήταν η ομάδα η οποία περιελάμβανε εκείνους τους μπλογκερ που δεν αντέδρασαν καθόλου, ούτε αρνητικά ούτε θετικά, αλλά ιδίως εκείνους που αντέδρασαν μεν εναντίων του ρατσισμού, αλλά, το έκαναν αυτό χλιαρά, και χωρίς άμεση και καθαρή "καταδίκη" του ατόμου marianaonice.
 Όμως νομίζω ότι έτυχε να βρω και το τελευταίο κομμάτι του παζλ.
Διάβασα ότι η έκφραση "Ισραηλινός" και η έκφραση "Ισραηλίτης" είναι, λέει, εκφράσεις ταυτόσημες.
...............................
Τώρα νομίζω ότι καταλαβαίνω... Οι περισσότεροι από εκείνους που είχαν σωπάσει, και από εκείνους που είχαν αντιμετωπίσει το άτομο marianaonice χλιαρά, και δεν ξέρουν την διαφορά μεταξύ ενός "Ισραηλίτη" και ενός "Ισραηλινού" πρέπει ίσως να είχαν φερθεί έτσι, χλιαρά, τον Δεκέμβριο του 2010, επειδή δεν είχαν καν τα κότσια να παραδεχτούν ότι συμφωνούσαν με την marianaonice. Ή πάλι, ίσως, απλά, σαν τυπικοί Έλληνες, δεν ξέρουν οι άνθρωποι, και ίσως συμφωνούσαν υποσυνείδητα με την θέση της marianaonice λόγω τυπικής αμορφωσιάς επί του θέματος... και δεν αισθανόντουσαν άνετα να "καταδικάσουν" ευθέως και χωρίς τζιριτζάτζουλες.
(Τα bold σε όλο το ποστ είναι δικές μου επισημάνσεις)
Σκέφτηκα λοιπόν να ρίξω μια πρόχειρη ματιά στα σχετικά με το θέμα ποστ, σε αυτά  που έχω δημοσιεύσει από την αρχή που γράφω αυτό το μπλογκ, που έχουν σχέση με Εβραίους και Παλαιστίνη, για να δω  αν έχουν κάποια ρατσιστική ή  αντιεβραϊκή χροιά, γιατί όπως είχε πει ο Ρωμαίος Συγκλητικός Γάιος Τίτος, Verba volant, scripta manent.

Ας  ξεκινήσουμε λοιπόν  από το ποστ που αναφέρει, και τι έχω γράψει σχετικά σε αυτό για να δούμε πόσο χλιαρή ήταν η καταδίκη.
(Απαντήσεις σε σχόλια)
Επίσης το σχόλιο της MARIANAONICE για την εξόντωση των Εβραίων από τον Χίτλερ, για το οποίο και επαναλαμβάνω και εδώ πως το θεωρώ τελείως απαράδεκτο και σαφώς ρατσιστικό, δυστυχώς υπάρχει, και έχει δημοσιευθεί εδώ
(Τόσο "χλιαρή" είναι λοιπόν είναι η καταδίκη της φράσης -Κωλοεβραίοι! Μακάρι να τους εξόντωνε τελείως ο Χίτλερ!- ,την οποία μέχρι εκείνη την στιγμή η MARIANAONICE έλεγε πως δεν είναι δική της,  ώστε παραπέμπω και σε πιο μπλογκ είχε γραφτεί! )

Και συνεχίζω σε άλλο σχόλιο σαν τυπικός Έλληνας με την ανάλογη τυπική αμορφωσιά επί του θέματος:
Όσο για τους διάφορους ανώνυμους που δεν πιστεύουν στην ύπαρξη του ολοκαυτώματος, των στρατοπέδων συγκέντρωσης ή στον αριθμό των εκτελεσθέντων προφανώς δεν έχουν μιλήσει με επιζώντες από Γερμανικό. στρατόπεδο συγκέντρωσης.
Ακόμα θυμάμαι την συγκλονιστική συζήτηση που είχα με μια ηλικιωμένη Εβραία που είχε στο χέρι της τατουάζ με τον αριθμό της από το στρατόπεδο συγκέντρωσης.
Ίσως δε κάποτε να δημοσιεύσω μια ιατρική γνωμάτευση του πατέρα μου για τις φοβερές σωματικές βλάβες που είχε υποστεί άλλη Εβραία που είχε υποβληθεί σε απάνθρωπα πειράματα στο στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Αλλά ας δούμε και μερικά άλλα scripta.
2-(20-8-2006) ΠΗΓΕ ΓΙΑ ΜΑΛΛΙ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΚΟΥΡΕΜΕΝΟ (Αναφέρεται στον πόλεμο στον Λίβανο)
Εάν το Ισραήλ και η Αμερική δεν θέλουν να δουν να εξαπλώνεται σε όλον τον Αραβικό κόσμο η Χεσμπολάχ με την πολιτική- κοινωνική- θρησκευτική-αντάρτικη δράση της πρέπει να προχωρήσουν στην δημιουργία ενός βιώσιμου κράτους στην Παλαιστίνη οπότε οι ακραίες αντιλήψεις της Χεσμπολάχ, της Χαμάς και του Ιράν για εξαφάνιση του κράτους του Ισραήλ δεν θα βρίσκουν ευήκοα ώτα στον Αραβικό κόσμο.
(αυτές μήπως είναι ρατσιστικές...για τους Άραβες; !!)

Το πρόβλημα λοιπόν για μένα δεν είναι ένας περιθωριακός γέρος (ο πατήρ Πλεύρης) αλλά ο υφέρπων ρατσισμός της κοινωνίας μας που εκδηλώνεται με την επίθεση που έγινε πρόσφατα στο σπίτι των Πακιστανών ή την απάνθρωπη συμπεριφορά αστυνομικών και λιμενικών σε λαθρομετανάστες.
(Μήπως είναι ρατσιστικές για τους λιμενικούς και τους αστυνομικούς; )

(Απάντηση σε σχόλιο για ενέργειες της αντιναζιστικής πρωτοβουλίας)
Η διαμαρτυρία για την πολιτική του Ισραήλ δεν έχει καμία σχέση με τον ΛΑΟ της χώρας.
Ο συσχετισμός που κάνεις είναι ατυχής.
Σωστά διαμαρτύρονται για την εισβολή στο Λίβανο και σωστά επίσης υπερασπίζονται τους Εβραίους από τους ναζιστές και το μίσος που έχουν αυτοί για την φυλή τους .
 4-(7-1-2010) Σχόλιο στο ποστ του Εβραίου μπλόγκερ  Abravanel με θέμα τον  εμπρησμό της Συναγωγής Ετς Χαΐμ.
Μόνο ανεγκέφαλοι εγκληματίες θα μπορούσαν να βάλουν αυτή την φωτιά που θα μπορούσε εκτός από την συναγωγή να καταστρέψει και όλη την Παλιά πόλη των Χανίων.
(Αυτές είναι σίγουρα ρατσιστικές για τους εμπρηστές!)

Είναι ένα ποστ που αναφέρεται στην δολοφονία των Τούρκων ακτιβιστών στο πλοίο που πήγαινε στην Γάζα στα  διεθνή  ύδατα από τους ισραηλινούς κομάντος που το κατέλαβαν και αντιπαρατίθενται εικόνες από τα ναζιστικά γκέτο των Εβραίων και τα αντίστοιχα των Παλαιστινίων.
(Απαντήσεις σε σχόλια)
Οι Εβραίοι δεν διαφέρουν σε τίποτα από όλους τους άλλους λαούς και άλλο πράγμα ο λαός από τις κυβερνήσεις τους.
Θυμάμαι χαρακτηριστικά τι μου είπε μια ηλικιωμένη Εβραία κυρία το 1976, που είχε στο χέρι της τατουάζ με αριθμό από στρατόπεδο συγκέντρωσης, όταν της είχα πει ότι είναι απαράδεκτα όσα γίνονται στην Παλαιστίνη :- Έφταιγαν οι Έλληνες για όσα έκανε η χούντα του Παπαδόπουλου; 

Ο Χίτλερ δεν ήθελε να εκδιώξει τους Εβραίους από την Ευρώπη, ήθελε να τους εξοντώσει όλους, μαζί με τους τσιγγάνους, τους ομοφυλόφιλους κτλ
Ύστερα έχει καμιά σημασία αν εξοντώθηκαν στα κρεματόρια 600000 ή 6000000 ή 60000 ; Αριθμητικό είναι το πρόβλημα ή ηθικό;
Από ποιό αριθμό και επάνω θεωρείται ολοκαύτωμα;
(Εδώ μάλλον διακρίνεται κάποιος ρατσισμός κατά των Γερμανών μιας και ο Χίτλερ ήταν Γερμανός!)

Άρθρο Εβραίου καθηγητού Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ.
Και καταλήγει (ο Περικλής Κοροβέσης) με μια δήλωση που πιστεύω πως όλοι οι λογικοί άνθρωποι θεωρούν αυτονόητη:
Με αυτά που υπέφεραν οι Εβραίοι τούς άξιζε ένα κράτος, αλλά για ποιο λόγο να μην έχουν το ίδιο δικαίωμα και οι Παλαιστίνιοι στην ίδια τους τη γη; Το Ισραήλ έγινε με μαζική μετανάστευση.

Προσωπικά οι Ρομά μου είναι μια ιδιαίτερα προσφιλής φυλή και ιδιαίτερα έχω εκτιμήσει  την συμπαράσταση που δείχνουν στους δικούς τους όταν αντιμετωπίζουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Τελικά παρ΄όλο το ψάξιμο δεν κατάφερα να βρω κανένα ρατσιστικό σχόλιο, όχι μόνο για τους Εβραίους αλλά και οποιονδήποτε ξένο, σε όσα κείμενα και σχόλια έχω δημοσιεύσει μέχρι τώρα.
Πιστεύω βέβαια πως είναι αυτονόητο πως δεν έχει καμία σχέση με τον ρατσισμό η καταγγελία της βάρβαρης πολιτικής  ενός ΚΡΑΤΟΥΣ, όπως το Ισραήλ, με τον λαό του.
Μετά λοιπόν από όλα όσα έγραψα παραπάνω μπορώ να πω σαν τον αγαπημένο μου Εβραίο Woody Allen πως:
Νιώθω τεράστια ανακούφιση που, τελικά, το σύμπαν είναι εξηγήσιμο.
Είχα αρχίσει να φοβάμαι πως εγώ έφταιγα!*



Θα έλεγα όμως πως αν διαβάσει κανείς  το ποστ του  thinks Παλαιστίνη, και δεν γνωρίζει τίποτα σχετικά με τα γεγονότα της περιοχής, θα μείνει με την εντύπωση πως ένα πλήθος Εβραίων έχουν σκοτωθεί από επιθέσεις τρομοκρατών Παλαιστινίων και οι μόνοι Παλαιστίνιοι που έχουν σκοτωθεί από τους Εβραίους είναι όλοι  εκτός του Ισραήλ και των κατεχομένων !
Όλα τα θύματα Αράβων  που αναφέρει, είναι  300 άμαχοι  το 1981 σε βομβαρδισμό της έδρας της PLO στην Βηρυτό και 60 σε βομβαρδισμό πάλι του αρχηγείου της PLO στην Τύνιδα το 1985!
Για την σφαγή της Σάμπρα και Σατίλα των Παλαιστινίων από φαλαγγίτες συμμάχους των Ισραηλινών που, σύμφωνα με την επιτροπή  Kahan, όπως λέει ο αντιστράτηγος του Ισραήλ,  ΆβιΓκραμπόβσκι, υπεύθυνος ήταν ο υπουργός Άμυνας Αριέλ Σαρόν που τους έστειλε με την εντολή ,για να «καθαρίσουμε τους τρομοκράτες»,απλώς θεωρεί πως τα συμπεράσματα της επιτροπής είναι αμφιλεγόμενα.
 (Ως γνωστόν ο Σαρόν  ποτέ δεν λογοδότησε για την πράξη του.)
Βέβαια δεν υπάρχει και καμία αναφορά για  νεκρούς Παλαιστίνιους στα κατεχόμενα, για τους εποικισμούς, για το εμπάργκο, για τις καταδικαστικές αποφάσεις του ΟΗΕ κτλ
Μήπως άραγε αυτό το ποστ  έχει κάποια ρατσιστική χροιά για τους Παλαιστίνιους;




* Woody Allen Σκέτη Αναρχία Εκδόσεις Bell 2007.



ΠΡΟΣΘΗΚΗ 21-12-2012
 Ο thinks δημοσίευσε σήμερα ένα ποστ με τον τίτλο Αντίληψη στο οποίο θεωρεί ότι δίνει απαντήσεις σε όσα γράφω  παραπάνω.
Το αν το πετυχαίνει το αφήνω στην δική σας κρίση.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ 31-12-2012
Στο ΒΗΜΑ της 30-12-2012 δημοσιεύτηκαν δύο εξαιρετικά ενδιαφέροντα άρθρα.
Το πρώτο του γνωστού Εβραίου Γλωσσολόγου, Φιλοσόφου και Ακτιβιστή Noam Chomsky με τίτλο Ένα μέλλον για τη Γάζα.
Το δεύτερο του αμερικανού μουσουλμάνου  stand up κωμικού, συγγραφέα και κινηματογραφιστή Aman Ali, με τίτλο Οι γέφυρες των πατεράδων μας, είναι η αντιρατσιστική χιουμοριστική απόδειξη του ότι οι άνθρωποι είναι παντού ίδιοι και έχουν τις ίδιες επιθυμίες.

22 σχόλια:

  1. Καλημέρα,Αθεόφοβε!Το πραμα σηκωνει πολύ αναγνωση και μελέτη,και δεν εχω χρονο πρωινιάτικα,θα επανελθω μετά το μεσημερι,ύστερα από...εμβριθή μελέτη παραπομπών και σχολίων και θα τοποθετηθώ δι επισήμου διαγγέλματος!:))Μετα απο τεσσεράμιση σχεδόν χρόνια πήρα χαμπάρι οτι αποτελεσα και αντικειμενο διαμάχης:))Εκεινες τις μερες ετοιμαζόμουν για Χαρτουμ και υποχρεωτικά ειχα αυτοϋποβληθει σε απο-μπλόγκιση:)
    Ες απόγεμα λοιπον τα σπουδαια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aγαπητέ αθεόφοβε, ύστερα από 5 χρόνια στα μπλογκς έχω να πω ότι οι φορές που έχω εμπλακεί σε προσωπικές αντιπαραθέσεις είναι... 0, καθότι η εικονική αυτή πραγματικότητα του ίντερνετ καλό είναι να μην ξεχνάμε ότι είναι, πράγματι, εικονική και ότι δεν έχει κανένα νόημα (δεν θέλω να γίνω "διδακτικός" στο ύφος απλώς έτσι νομίζω είναι) να μπαίνουμε σε αντιπαραθέσεις με ανθρώπους που δεν μας γνωρίζουν και δεν τους γνωρίζουμε... καλές γιορτές εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο εικονική πραγματικότητα του ιντερνέτ , όπως πολύ σωστά την περιγράφεις, ο καθένας μας έχει δημιουργήσει μια προσωπικότητα με τα γραπτά και τα σχόλια που δημοσιεύει, σε αυτούς που τον διαβάζουν.
      Βεβαία κανένας από τους τακτικούς ή ευκαιριακούς αναγνώστες δεν είναι υποχρεωμένος να έχει διαβάσει όλα όσα έχει γράψει στο παρελθόν ο καθένας μας.
      Όταν λοιπόν διαπιστώνεις πως τα γραφόμενα σου έχουν παρανοηθεί πλήρως και μάλιστα χρησιμοποιούν για σένα υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς, πιστεύω πως είναι χρήσιμο να αποκαθιστάς την αλήθεια αφήνοντας στον αναγνώστη να κρίνει ποιός έχει δίκιο.
      Όποιος δε διαβάσει τις αντιπαραθέσεις που αναφέρω στο κείμενο θα διαπιστώσει ΠΩΣ ΠΟΤΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΑΤΟΜΟ.
      Εύχομαι και εγώ καλές γιορτές και το νέο έτος να μην μας φέρει άλλο μνημόνιο!

      Διαγραφή
  3. Bεβαίως, σπεύδω να διευκρινίσω ότι εν συγκρίσει με σημεία και τέρατα που έχω δει και βλέπω, οι αντιπαραθέσεις του ποστ σου (όπως και η όλη σου παρουσία) είναι ευπρεπέστατες - και, πραγματικά, μακάρι να εννοούσαμε κάτι τέτοιο όταν μιλάμε, στο ίντερνετ, για αντιπαραθέσεις (που δυστυχώς κατά κανόνα είναι χαμηλότατου επιπέδου)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aφού μελέτησα επισταμενως τις παραπομπές και το πληθος της θεματολογίας,διατυπώνω παρακλησιν,"παρακαλω αποστείλατέ μοι τας ηλεκτρονικάς διευθύνσεις εις ας εγενετο αναφορά εις τα υπό VaD ρηθέντα,ίνα ενημερωθώ κι εγω,"τι κακό έκανα ο καημένος":))),όπως λέει και το εξαιρετον πολυφωνικόν δημώδες άσμα (δεν ξερω αν ειναι του γούστου σου,αλλά η εκτελεση ειναι καταπληκτική!)
    http://www.youtube.com/watch?v=ir1gnKzPcxw
    Αν δε θελεις να γραψεις εδω λινκ(για να μην αναζωπυρωθούν τα..παθη:),στειλε μου email στο vdarais@yahoo.gr,εχω να σου γραψω κι αλλα,αλλα δε γραφονται εδω...
    -Τωρα,περα απο την πλάκα,άποψη μου ειναι οτι μεσα στα μπλόγκια μπαινουμε για να κανουμε το κεφι μας και όχι για ν'αρπαζόμαστε,κι απ'ο,τι ξερω εσύ κι εγω τουλαχιστον αυτο το προσπαθουμε...Στο κατω κατω,βρε αδερφέ,αν θελουμε σαματά,εχει μαλάκες γύρω μας για ν'αρπαχτούμε χιλιους δυο,δε χρειάζεται να τους αναζητούμε στο ιντερνετ:))
    Αναμενω εναγωνίως:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή και εγώ έχω την ίδια άποψη ότι στα μπλόγκια μπαίνουμε για να κάνουμε το κέφι μας, όπως είδες η αντιμετώπιση μου στην "διαπίστωση" πως είμαι περισπούδαστος βλάκας ήταν σαφώς ειρωνική και χωρίς μάλιστα να αναφέρω ποιός
      και που το έχει γράψει, ακριβώς γιατί δεν είχα σκοπό να αντιπαρατίθεμαι με άτομα που αντί να αντικρούσουν την άποψη σου σε βρίζουν .
      Το σχόλιο μου για το οποίο χαρακτηρίστηκα περισπούδαστος βλάκας είναι εδώ και γράφω:
      Τίποτα δεν είναι άσπρο ή μαύρο.
      Άπλά έχουν διάφορα ήθη και έθιμα από μας και αυτά που εμείς τα θεωρούμε καταπίεση αυτές τα θεωρούν αυτονόητα και φυσιολογικά.
      πχ μετανάστριες στην Αγγλία από χώρες που εφαρμόζουν την κλειτοριδεκτομή σε ποσοστό πάνω από 70% το θεωρούν αυτονόητο ότι θα την κάνουν στην κόρη τους ξέροντας ότι είναι παράνομη στην χώρα που ζούν.

      Ακριβώς από κάτω είναι το δικό σου που λέει:
      αθεόφοβος, επειδή το ζω από κοντά, ξέρω ότι είναι έτσι ακριβώς, μια συνήθεια και εδώ που τα λέμε,στις θερμές χώρες φροντίδα για προστασία απ'τον καυτό ήλιο και την άμμο της ερήμου,και νάτην η μπούρκα και η μαντήλα!

      Η Niemandsrose από μόνη της όμως αποκαλύφτηκε στα σχόλια του ποστ μου και μάλιστα επιθετικά, γράφοντας δήθεν προς υπεράσπιση σου:
      Βρίσκω ποταπό και λαϊκίστικο το να εμπλέκεις έξαφνα τον Vad στην κουβέντα προσπαθώντας να αποκτήσεις συμμάχους, αθώο θύμα μιας αναίτιας και άδικης επίθεσης.

      To e-mail μου είναι: atheofobos_blog@yahoo.gr οπότε γράψε μου αυτά που δεν θέλεις να γράψεις εδώ.

      Διαγραφή
  5. Γράφε όπως σου λέει η καρδιά σου και μην πολυασχολείσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρακτικά αυτό κάνω.
      Αν δεν υπήρχε το σχετικό σχόλιο σε ανάρτηση μου δεν θα είχα ασχοληθεί.

      Διαγραφή
  6. Δυστυχώς ο thinks ακροβατεί , νομίζω είναι ολοφάνερο, προκειμένου να "μειώσει" τον οικοδεσπότη.
    Προφανώς κάποια πικρία ζητά εκδίκηση, κρίμα για τον ίδιο, αδικεί τον εαυτό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή για καιρό παρακολουθούσα τις αναρτήσεις του ο thinks έχει σωστές απόψεις σε πολλά θέματα.
      Δεν μπορεί όμως να αποδεχτεί πως μπορεί οι άλλοι να μην έχουν την ίδια άποψη με την δική του την οποία την υπερασπίζεται με πείσμα.
      Έχει επίσης μειωμένη την αίσθηση του χιούμορ ιδίως σε θέματα που είναι πεπεισμένος ότι κατέχει την απόλυτη αλήθεια.
      Ίσως θα πρέπει να δει κάπως πιο συστηματικά τις ταινίες των Monty Python's στις οποίες η σάτιρα είναι ανελέητη και δεν υπάρχει τίποτα ιερό και όσιο.
      Όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς και μόνο από τον τίτλο
      ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΙΟ!, που έβαλα στο ποστ που αναγκαστικά έγραψα μετά από τους δικούς του χαρακτηρισμούς, πάντα προσπαθώ να αμβλύνω τις οποιασδήποτε αντιθέσεις.

      Διαγραφή
  7. Εγώ πάντως στην ανάρτησή σου δεν είδα ύβρεις ούτε χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, είδα αξιόλογες αναλύσεις και έγκυρα επιχειρήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι ύβρεις και τα κτυπήματα κάτω από την ζώνη σημαίνουν έλλειψη επιχειρημάτων.
      Σε όποιες διαφορετικές απόψεις υπήρχαν στις αναρτήσεις μου παρέθετα τις δικές μου απόψεις ή και τις πηγές από όπου πήρα μια αμφιλεγόμενη πληροφορία.
      Και βέβαια δεν είχα ποτέ πρόβλημα να παραδεχτώ το λάθος μου όταν κάπου είχα κάνει λάθος.

      Διαγραφή
  8. Aααα, δεν μπορώ!
    Εύχομαι καλές Γιορτές και χαρούμενη χρονιά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολόψυχα εύχομαι καλές γιορτές και κάθε ευτυχία στον καινούργιο χρόνο!

      Διαγραφή
  9. Το μπλογκ σου είναι μία όαση στην έρημο της μπαρουφολογίας και μισαλοδοξίας του δικτύου. Το να κατηγορούν για ρατσισμό΄έναν άνθρωπο με χιούμορ, ανήσυχο, ανοιχτόμυαλο και ευρυμαθή αποτελεί τουλάχιστον γελοιότητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για τα καλά λόγια!
      Ξέχασες το μετριόφρων γιατί έτσι ακριβώς βλέπω και εγώ τον εαυτό μου! :))

      Διαγραφή
  10. Ευτυχώς που υπάρχει κι άλλος χλιαρός, τυπικός, αμόρφωτος Έλληνας και ρατσιστής γιατί μέχρι σήμερα είχα την εντύπωση πως ήμουν μόνος! Βέβαια, εγώ είμαι και σοφιστής, οπότε έχω το κατιτίς μου παραπάνω!

    Χαίρομαι πάντως που οι αμόρφωτοι Έλληνες έχουν συνείδηση της αμορφωσιάς τους!

    Καλές γιορτές να έχεις :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το ήξερα ότι έχεις αποκτήσει περισσότερους τίτλους από μένα, αν και νομίζω πως το "ΠΕΡΙΣΠΟΥΔΑΣΤΟΣ ΒΛΑΚΑΣ"τους κατατροπώνει όλους!
      Εύχομαι καλές γιορτές και επειδή τώρα σε αυτές θα έχεις χρόνο φρόντισε να βελτιώσεις την αμορφωσιά σου!

      Διαγραφή
  11. Με έκπληξη είδα πως το σχόλιο μου στο ποστ σου για την Παλαιστίνη προκάλεσε το γράψιμο δύο μακροσκελών ποστ από σένα και τον thinks !
    Διαβάζοντας λοιπόν αναγκαστικά και τα δύο έχω να παρατηρήσω πως ο thinks αποφεύγει να δώσει μια συγκεκριμένη απάντηση για το ρατσιστής που έγραψα και για τους χαρακτηρισμούς που έχεις βάλει στον τίτλο αυτού του ποστ ,όπως επίσης αποφεύγει να απαντήσει για τους νεκρούς και τα δεινά που έχουν υποστεί οι Παλαιστίνιοι από τους Ισραηλινούς πριν αλλά και μετά το 1987 στα κατεχόμενα.
    Τέλος σχολιάζοντας τις φωτογραφίες με τους Εβραίους που έχεις βάλει, που συμπαρίστανται στους Παλαιστίνιους, δεν σχολιάζει το σωστό ή όχι περιεχόμενο των πινακίδων τους, αλλά την αντιπροσωπευτικότητα τους στους κατοίκους του Ισραήλ, παρομοιάζοντας τες όπως θα έβλεπαν στο εξωτερικό φωτογραφίες από την Ελλάδα, από συγκεντρώσεις της ΧΑ και ομιλίες του Τσίπρα και της Αλέκας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Eδω και 10 χρόνια (είμαι 51 πλέον)έχω αποφασίσει, να μην προσπαθώ να εξηγήσω το αυτονόητο, σε όσους δεν το αντιλαμβάνονται, (πόσο μάλλον να έρχομαι, σε αντιπαράθεση μαζί τους) είναι ψυχική φθορά, και άσκοπο χάσιμο χρόνου. Κι όπως λένε και οι Τρύπες σε ένα τραγούδι τους, Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ, ΜΗΝ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ.
    Μια φιλική συμβουλή (με όλο τον σεβασμό) μην αφήνεις τα μικρά και ασήμαντα, να σε αρωσταίνουν, να θυμάσαι, όλα είναι μικρά και ασήμαντα, μόνο η υγεία είναι μεγάλη και σημαντική.

    Καλή χρονιά να έχουμε, και να χαμογελάτε, είναι μεταδοτικό, και κάνει την εξουσία να ανησυχεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ με όσα γράφεις και βέβαια δεν θα είχα καν ασχοληθεί με το θέμα γιατί δεν θα το είχα αντιληφθεί αν δεν μου το επεσήμανε, όπως εξήγησα, ένας ανώνυμος στο ποστ μου.
      Αφότου όμως αναφέρεται μια ανυπόστατη και και για μένα προσβλητική κατηγορία όπως του ρατσιστή, και επειδή οι αναγνώστες αυτού του μπλογκ δεν είναι υποχρεωμένοι να ξέρουν τι έχω γράψει στο παρελθόν,θεώρησα σκόπιμο να αποκαταστήσω την αλήθεια.

      Διαγραφή
  13. Ισραηλίτης, Εβραίος, Ιουδαίος είναι όροι εντελώς ταυτόσημοι. (Αρχικά βέβαια, Ιουδαίοι ήταν μία μόνο από τις 12 ή 13 φυλές του Ισραήλ, αλλά μετά το χωρισμό του Βασιλείου στα δύο επί Ροβοάμ και την κατάλυση του βασιλείου των 10 φυλών από τους Ασσυρίους, στο βασίλειο της Ιερουσαλήμ έμειναν μόνον η φυλή του Ιούδα μαζί με τα απομεινάρια της φυλής του Βενιαμίν, που είχε αποδεκατιστεί σ´έναν παλιότερο εμφύλιο πόλεμο.) Επειδή όμως οι όροι Εβραίος (Οβριός) στα ελληνικά και Ιουδαίος (juif, zyd...) σε άλλες γλώσσες είχαν κατά καιρούς υποτιμητική χροιά, προτιμήθηκε ήδη από την εποχή του Ναπολέοντα στην επίσημη γλώσσα της Γαλλίας και των χωρών της Μεσογείου ο όρος Ισραηλίτης: Consistoire israélite, Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο κλπ. Κάπως ανάλογα προτιμάται στα επίσημα ρωσικά ο όρος Εβραίος αντί Ιουδαίος. Ορθότατα λοιπόν ο Βενιζέλος μιλούσε για Ισραηλίτες κλπ. 20 χρόνια πριν από την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ, του οποίου οι πολίτες, Ισραηλίτες (=Εβραίοι) και μη, λέγονται φυσικά προς διάκριση Ισραηλινοί.
    Όλα αυτά τα ξέρεις πολύ καλά και τα ακολουθείς· δεν μπορώ να καταλάβω καθόλου γιατί τα επικαλέστηκε αυτός που τόσο άδικα σε κατηγόρησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή