Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Ο ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ




Διάκοι του Βάαλ, δέν είναι δικός σας
αύτός της φάτνης ό φτωχός Χριστός,
πού εκήρυξε γιά νόμο του τή χάρη.
Πομπές, θεοπομπές τό ιδανικό σας,
κι ειν' ό θεός σας, σάν κι εσάς, μικρός!

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ -Μικέλης Άβλιχος


Γυρνώντας προχθές στην Ελλάδα από το ταξίδι που είχα  πάει  και αφού τακτοποίησα μερικές άμεσες εκκρεμότητες και πριν να προλάβω να δω τις φωτογραφίες και τα βίντεο που έχω τραβήξει , έκατσα στο ιντερνέτ να μάθω τι έχει γίνει στην χώρα μας το διάστημα που έλλειπα.
Μεταξύ λοιπόν των διαφόρων ειδήσεων έπεσε το μάτι μου και στο παρακάτω βίντεο που με όσα απεικονίζει επεξηγεί πλήρως γιατί η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα σε τέτοια κατάπτωση μιας και διαθέτει ψηφοφόρους που πιστεύουν πως εάν θα περάσει από πάνω τους μια μούμια υπό τους ήχους καμπάνας και τη  συνοδεία καλοθρεμμένων και προγαστόρων Διάκων του Βάαλ  θα θεραπευτούν, κατά τον Ματθαίο, από πάσαν νόσον και μαλακίαν.
Και από τις υστερικές τους μεν νόσους μπορούν ίσως να θεραπευτούν, αλλά από την μαλακία, με την σημερινή έννοια της λέξεως, αποκλείεται!


 Και όλα αυτά σε ένα νησί που έβγαλε ένα Ανδρέα Λασκαράτο, ένα  Μπάμπη Αννίνο, ένα  Μικέλη Αβλίχο και ένα  Νίκο Καββαδία.
Και αυτά όταν ήδη από τον 11ο αιώνα ο Αμπούλ-Αλά αλ Μααρί , η μεγάλη αυτή μορφή της Αραβικής λογοτεχνίας είχε γράψει:
Οι κάτοικοι της γής χωρίζονται σε δύο κατηγορίες.
Σε αυτούς που έχουν μυαλό και δεν έχουν θρησκεία και σε αυτούς που έχουν θρησκεία αλλά δεν έχουν μυαλό.


25 σχόλια:

  1. Είναι εμφσνής στο βλέμμα του η περιφρόνηση με την οποία αντιμετωπίζει ο"ποιμενάρχης" τα ξαπλωμένα χάμω πρόβατα του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χτες επέστρεψα από το Άγιο Όρος, τεράστια εντύπωση μου έκανε το πλήθος των Ρώσων και των Ρουμάνων που πάνε στο Περιβόλι της Παναγιάς, οι Ρώσοι σε όλες τις λειτουργίες στέκουν όρθιοι ακίνητοι, αλήθεια γιατί δείχνουν τέτοια θρησκευτική ευλάβεια οι Ρώσοι; Ένας λαός που επί ένα αιώνα γαλουχήθηκε με τον άκρατο αθεισμό του Λένιν, τι είναι αυτό που προκαλεί την στροφή από την αθεία στην θρησκευτικότητα;

    Είναι βλέκες αυτοί οι σημαιοφόροι της αθείας και είμαστε εμείς οι έξυπνοι που θέλουμε σώνει και καλά να περάσουμε από την αποτυχημένη περπατησιά τους;

    Υπάρχουν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα που συνέβησαν στην περίοδο 1917 - 1989 στην ΕΣΣΔ, θα ήταν καλό κανείς να διαβάσει την ιστορία ά Άγιου Λουκά Ἀρχιεπίσκοπου Συμφερουπόλεως καὶ Κριμαίας (Καθηγητὴ - Χειρούργου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν βλέπω να σχολιάζεις τις αθλιότητες από την εικόνα της Κεφαλονιάς.
      Με την βία δεν μπορείς να εξαλείψεις την θρησκευτική πίστη με αποτέλεσμα οι Ρώσοι μετά την κατάρρευση του καθεστώτος να φθάσουν να κάνουν αγίους ακόμα και την Τσαρική οικογένεια!
      Όσο για τον Άγιο Λουκά Ἀρχιεπίσκοπο Συμφερουπόλεως καὶ Κριμαίας θα έλεγα πως η ιδιόρρυθμη και αμφιλεγόμενη αυτή προσωπικότητα είχε καταφέρει να συνδυάζει την σύμπλευση του με το κομουνιστικό καθεστώς και την εκκλησία.
      Με φρέσκια την επανάσταση το 1920 εκλέγεται καθηγητής Ιατρικής, το 1921 χειροτονείται ιερέας και το 1923 Επίσκοπος Τασκένδης και ταυτόχρονα αρχίατρος του Γενικού Νοσοκομείου Τασκένδης, το δε 1934 παίρνει μάλιστα και το βραβείο Στάλιν!
      Στη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και αφού έχουν γίνει οι σταλινικές εκκαθαρίσεις πραγματικών και μη διαφωνούντων στο καθεστώς , διεύθυνε το στρατιωτικό νοσοκομείο του Κρασνογιάρσκ, ενώ ήταν και επίσκοπος της πόλης αυτής. Από το 1946 μέχρι το 1961 που πέθανε, ήταν μητροπολίτης της Συμφερούπολης.
      Όλα αυτά τα περίεργα εξηγούνται γιατί είναι γνωστό ότι το κόμμα και οι μυστικές υπηρεσίες είχαν διαβρώσει όλη την εκκλησία της Σοβιετικής ένωσης την εποχή του κομμουνισμού.

      Διαγραφή
  3. Ξέχασες να γράψεις για τους διωγμούς που πέρασε αλλά και την επιστημονική του εργασία.

    Προς ενημέρωση:

    http://www.youtube.com/watch?v=0cU-LHwC-jE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το δεύτερο μέρος:

    http://www.youtube.com/watch?v=wwJXUoJEvAI

    Και για να ξέρουμε για τι μιλάμε

    http://www.imtl.gr/?page_id=3012

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εάν διαβάσεις προσεκτικά τα εκκλησιαστικά sites που έχεις βάλει τις παραπομπές, θα καταλάβεις ότι οι διωγμοί του είχαν γίνει από τις φαγωμάρες που υπήρχαν στο παπαδαριό μέσα στην εκκλησία της Ρωσίας και όχι από το κομμουνιστικό καθεστώς που τον βράβευσε μάλιστα με βραβείο Στάλιν δύο φορές, το 1934 και το 1946.
      Και βέβαια η αναγόρευση του σε άγιο ήταν λίαν προσοδοφόρος για το ιερατείο χάρις στα πρόβατα που οι Ρώσοι παπάδες ποιμαίνουν ως γνήσιοι τσοπάνηδες και τα οποία καταθέτοντας τον οβολόν τους θέλουν να προσκυνήσουν τον νέο άγιο της μόδας μπάς και αυτός τους λύσει τα προβλήματα τους που οι άλλοι παλαιότεροι άγιοι δεν τους έχουν λύσει.
      Έτσι η χάρη του έφτασε μέχρι την Ελλάδα και στις 24-10-2010 υποδεχτήκαμε στην Παιανία το λείψανο του Λουκά, με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Συμφερουπόλεως καὶ Κριμαίας Λάζαρο, προσφορά στα εδώ πρόβατα που ποιμαίνει ο φιλοπρόοδος μητροπολίτης Μεσογαίας .
      Δεν ξέρω μόνο αν το λείψανο το υποδεχτήκαμε και αυτά με τιμές αρχηγού κράτους όπως την φλόγα από τα Ιεροσόλυμα!

      Διαγραφή
    2. Δεν βαριέσε βρε ΑΘΕΟΦΟΒΕ, όλοι ποιμενόμαστε από κάποιους, εμείς από την ποιμαντορική ράβδο αρχιερέων (που καμιά φορά αναξίως μας εκπροσωπούν) και εσείς σε κάποιο μαντρί βρίσκεστε (ή όχι;).


      Πάντως έτσι για να είμαι και λίγο στο αντικληρικό - αντιμοναχικό του μπλογκ σου, είχα δυστυχώς κατά την αναχώρησή μου (από το ΑΟ) μια εμπειρία ανάξιου μοναχού, πράγμα που με πίκρανε.

      Διαγραφή
    3. Αν προσέξεις στο βίντεο, μιας και την ανέφερες, με την ποιμαντορική ράβδο σπρώχνει περιφρονητικά ο "ποιμενάρχης" ένα δυστυχή από τους ξαπλωμένους που πήγε να ξεφύγει από την γραμμή!

      Διαγραφή
    4. Λοιπόν αν μιλάς για το σημείο 0,34 αυτό είναι κοκοπιστία, ο ιερέας δεν "σπρώχνει περιφρονητικά ".

      ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ ζητά από τον πιστό να χαμηλώσει το κεφάλι για να μη χτυπήσει, διότι το σκήνωμα του αγίου το κρατούν γέροι ιερείς και δεν μπορούν να το σηκώσουν ψηλά (σκοπός του δηλαδή είναι να προφυλάξει και όχι να απαξιώσει).

      Είδες όμως ο φανατισμός ότι δημιουργει παραμορφώσεις, διότι δεν είσαι ο μόνος που "είδε" περιφρονιτική απαξίωση του ιερέα με την ράβδο, απ ότι είδα και άλλος αναφέρθηκε...

      Διαγραφή
    5. Προφανώς ο καθένας ότι θέλει βλέπει!
      Οι παπάδες απλά κρατάνε τα ξύλα για να φανεί πως και αυτοί συμμετέχουν στην περιφορά αλλά το σκήνωμα το σηκώνουν οι 8 τουλάχιστον άλλοι που πρέπει να είναι τοπικοί παράγοντες που συνήθως σκοτώνονται για να εμφανιστούν σε τέτοιες παράτες για να εκτιμήσει το χριστεπώνυμο πλήθος πόσο πιστοί είναι!
      Συνήθως δε όσοι θέλουν να προφυλάξουν κάποιο το κάνουν αυτό με το χέρι τους και όχι με μια μαγκούρα.
      Μόνο ο τσοπάνης σαλαγάει έτσι τα πρόβατα , αλλά θα μου πεις.....

      Διαγραφή
  5. Αγαπητέ μου ΑΘΕΟΦΟΒΕ στην πολιτική ζωή η "μαγκούρα" που ο πολιτικός "τσοπάνης σαλαγάει έτσι τα πρόβατα" λέγεται Πρετεντέρης, Τρέμη, Χατζηνικολάου, ΜΕΓΑ, ΑΛΤΕΡ, 902 Αριστερά στα FM, ΣΚΑΙ κλπ και το ΣΑΛΑΓΗΜΑ είναι πολύ πιο βάναυσο και απεχθές.

    Τέλος πάντων η Ορθοδοξία έχει απήχηση και στο Ισλάμ, αν θες πραγματικά να δεις θρησκευτική υστερία υπέρ των Αγίων μας και των θαυμάτων τους, δες τι κάνουν οι Τούρκοι στην Ανατολική ΜΑΣ Θράκη ( περιοχή Κωνσταντινούπολης) για τον Άγιο Γεώργιο τον Κουδουνά:


    http://www.youtube.com/watch?v=pDJWDimtkqA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχει καμία σχέση η μαγκούρα του δεσπότη με τον οποιονδήποτε Πρετεντέρη κτλ.
      Τον δεσπότη ,(όρος απόλυτα ενδεικτικός για την σχέση που έχει αυτός με τα πρόβατα του ποιμνίου του), αναγκαστικά τον υπακούουν αυτά τυφλά λόγω του δόγματος της θρησκείας που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση.
      Τον κάθε Πρετεντέρη όμως εκτός από τον πλούσιο λεκτικό στολισμό που μπορείς να του κανείς η και τον πενταδάκτυλο χαιρετισμό με τεντωμένο χέρι που μπορείς να του απευθύνεις, μπορείς να τον εξουδετερώσεις πλήρως με μια απλή κίνηση πιέζοντας το OFF!
      Όσο για τον Κουδουνά έχω πάει εκεί και το μέρος είναι πανέμορφο, όπως άλλωστε και όλα τα μέρη που έχουν φτιαχτεί μοναστήρια γιστί οι καλόγεροι ξέρουν να διαλέγουν τις τοποθεσίες που έχουν σκοπό να περάσουν καλά την ζωή τους χωρίς τις καθημερινές έγνοιες και φροντίδες για τον επιούσιο που έχουν οι οικογενειάρχες .

      Διαγραφή
  6. Πέραν όλων των άλλων, δεν είναι και πρακτικοί !
    Θα μπορούσαν να του είχαν βάλει ρόδες και να το τσουλάνε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα τότε τι θα έκαναν όλοι αυτοί οι παρατρεχάμενοι που δίνουν μάχη για να το σηκώσουν για να δείξουν την "ευλάβεια" και "πίστη" τους στους ορθίους και ξαπλωμένους πιστούς!

      Διαγραφή
  7. Πάντως είναι ενδεικτική η μεροληψία των θαυμάτων των αγίων. Μέχρι και νεκρούς ανασταίνουν, αλλά αν σου κόψει η μηχανή ένα μέλος, έστω και το μικρό σου δαχτυλάκι, δεν έχεις καμία ελπίδα!
    Αντίθετα, η άπιστη επιστήμη μπορεί να κάνει έναν ακρωτηριασμένο ακόμα και παγκόσμιο πρωταθλητή! (και ο διάβολος να του οπλίσει μετά το χέρι εναντίον της φίλης του, αλλά αυτό χρήζει περαιτέρω θεολογική έρευνα.)

    Όσο για τον φίλο pluton παραπάνω, που γράφει για το "επιστημονικό έργο" των πιστών γιατρών, ή την αντίστοιχη έκφραση "οι γιατροί έμειναν έκθαμβοι" με το τάδε θαύμα του Αγίου Δείνα, θα ήταν ενδιαφέρον να αναζητήσεις σαν γιατρός τις δημοσιεύσεις τους στο Lancer, BMj, κλπ, μετά φυσικά από peer review. Δεν είναι δύσκολο, ψάξε στο γκουγκλ σκόλαρ. Δεν τολμώ να διανοηθώ ότι είχαν στα χέρια τους μια αιφνίδια ίαση και δεν την γνωστοποίσαν στην παγκόσμια κοινότητα, αλλά την άφησαν να χαθεί σε μια ενορία της Κεφαλλονιάς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι μονές δεν δημοσιεύουν τα θαύματα στο Lancer, BMj, κλπ αλλά στα εγκυρότερα βιβλία θαυμάτων τους.
      Ένα τέτοιο μου έφερε μια φορά ένας φίλος γελώντας γιατί έγραφε πως και εγώ΄έχω επιβεβαιώσει ένα θαύμα!
      Σεβόμενος την πίστη μιας μοναχής της είχα πεί τις σημαντικές πιθανότητες που είχε να γίνει καλά και όταν μου είπε πως θα προσευχηθεί γι΄αυτό, της απάντησα πως θα κάνει πολύ καλά.
      Όταν έγινε καλά, όπως ήταν και αναμενόμενο,, μου είπε πως η θεραπεία της οφείλεται στο ότι προσευχήθηκε πολύ οπότε πάλι σεβόμενος την ασθενή και την ακλόνητη πίστη της της απάντησα -Βεβαίως!
      Δεν είχε κανένα νόημα σε ένα τέτοια ασθενή να εξηγήσεις πως αν δεν είχαμε βάλει το χεράκι μας πιθανώς θα έκανε παρέα με τον δημιουργό της!
      Έτσι επωνύμως βρίσκομαι να έχω βεβαιώσει ένα θαύμα μαζί με αντίστοιχα θαύματα!

      Διαγραφή

  8. ΝΕΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΕ «ΑΘΕΟΥΣ»


    ΔΑΚΡΥΣΕ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΑΡΧΗ στις 26 Οκτωβρίου 2013

    Έπειτα από αίτημα της Ιεράς Μητροπόλεςως Ρόδου δια του Αρχιμανδρίτη π. Απόστολου Πεζουβάνη, υπεύθυνου του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιαλυσού, η 4η Εφορία Αρχαιοτήτων απέστειλε επίσημο έγγραφο με το πόρισμα από την εξέταση της Εικόνας του Ταξιάρχη στην Ιαλυσό που δάκρυσε στις 26 Οκτωβρίου 2013.

    Το πόρισμα αναφέρεται στην κατάσταση της εικόνας και έπειτα από αυτοψία από τους συντηρητές Σωτήρη Πατατούκο και Φώτη Σιδηρόπουλο, αναφέρει επίσημα ότι η εικόνα δεν έχει υποστεί καμία αλλοίωση στον ξύλινο φορέα, τα χρώματα και το βερνίκι.

    http://3.bp.blogspot.com/-XbF2dE0JGVM/UnWNS4MHtyI/AAAAAAAAoQY/n1M_IceR8KM/s1600/porisma.jpg



    http://hellas-orthodoxy.blogspot.gr/2013/11/blog-post_5244.html#more

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να κάνει και η καημένη η εικόνα!
      Δεν πάει να λένε οι συντηρητές ότι δεν έχει δακρύσει, αυτή θα δακρύζει, θα ματώνει μόνο να περπατήσει δεν μπορεί !
      Αν δεν τα κάνει αυτά δεν πρόκειται να γεμίσει το παγκάρι!
      Πάντως όσο και δακρύζει η εικόνα δεν θα καταφέρει ποτέ να εισπράξει όσα εισέπραξε η δικιά μας βρακοζώνη της Παναγίας που είναι σαφώς πιο θαυματουργή από τις άλλες δύο του εξωτερικού

      Διαγραφή
  9. lancet και οχι lancer ντροπη αθεοφοβε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο!
      Αυτά παθαίνει κανείς όταν βαριέται να γυρίσει την γραμματοσειρά του στο λατινικό αλφάβητο και κάνει copy-paste από παραπάνω κείμενο.
      Έτσι το νυστέρι γίνεται λογχοφόρος ιππέας ή αυτοκίνητο της Mitsubishi!
      Είναι γνωστό βέβαια πως ο εγκέφαλος διαβάζει συνήθως την αρχή μια λέξης όταν το νόημα της του είναι γνωστό.
      Πάντως mea culpa όπως έλεγε ο μακαρίτης ο Ανδρέας και καθάριζε!

      Διαγραφή
    2. αν και εχουμε ερθει σε αντιπαραθεση σε παραδεχομαι εισαι δαιμονιος μου εχεις γινει εμμονη που θα παει καποια στιγμη θα μαθω την ταυτοτητα σου

      Διαγραφή
    3. Πρέπει να είναι κανείς πολύ γάτα για να την μάθει και βέβαια ως γνωστόν Curiosity killed the cat !
      Πάντως για πληροφόρηση σου μπορώ να πω πως δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να κάνω γνωστή την ταυτότητα μου και ίσως στο μέλλον να το κάνω.
      Έτσι και αλλιώς ότι έχω γράψει δεν θα είχα πρόβλημα να το υπογράψω επωνύμως.
      Απλά τα κείμενα μου θέλω να έχουν την αξιολόγηση από το περιεχόμενο τους και όχι από την υπογραφή μου.
      Αλλιώς αξιολογείς ένα κείμενο που διαβάζεις από κάποιον που δεν γνωρίζεις από το αν αυτό έφερε πχ την υπογραφή Λαφαζάνης!

      Διαγραφή
    4. προτεινω ενα διανοητικο παχνιδι εσυ θα αφηνεις ιχνη και εγω θα τα αξιολογω

      Διαγραφή
    5. Πάνω από 6 χρόνια αφήνω συνεχώς ίχνη με τα γραπτά μου!

      Διαγραφή
  10. σε αυτο εχεις δκιο γεωργιε

    ΑπάντησηΔιαγραφή