Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

ΛΙΘΟΒΟΛΕΙΣΤΕ ΟΣΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΘΕΝΕΣ!




Αρκετά συχνά διαβάζουμε για λιθοβολισμούς γυναικών σε μουσουλμανικές χώρες όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ιράν, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Σαουδική Αραβία, την Σομαλία, την Υεμένη ή σε επαρχίες του Πακιστάν.
Εάν λοιπόν σας δώσουν να διαβάσετε το παρακάτω απόσπασμα:
Εάν όμως η κατηγορία του συζύγου είναι αληθής και όντως δεν ευρεθή παρθένος η νεάνις, θα οδηγήσουν την γυναίκα αυτήν εις την θύραν της οικίας του πατρός της και θα την θανατώσουν δια λιθοβολισμού
και σας ρωτήσουν από πού είναι, είμαι σίγουρος πως οι περισσότεροι θα πουν από το Κοράνι.
Και όμως! Δεν υπάρχει αναφορά του λιθοβολισμού στο Κοράνι.! Για τις γυναίκες που διαπράττουν μοιχεία το ιερό βιβλίο των μουσουλμάνων προβλέπει «σκληρή μεταχείριση» και όχι αυτό που κατά τη Διεθνή Αμνηστία συνιστά «τη χειρότερη μορφή βασανιστηρίου».
Το απόσπασμα είναι από βιβλίο της Αγίας Γραφής το Δευτερονόμιο κεφ ΚΒ εδαφ12-21.
Στο παρακάτω σχήμα μπορεί να δείτε σε συντομία τι προβλέπει η Βίβλος σε περίπτωση βιασμού στο κεφάλαιο 22 του Δευτερονομίου. 


Ο λιθοβολισμός δε στην Αγία Γραφή αποτελεί επίσης και αποτελεσματικό και παιδαγωγικό τρόπο υπακοής στους γονείς του, για κάθε ανυπάκουο γιό,  που είναι: 
 πεισματώδης και απειθής· δεν υπακούει στη φωνή μας· είναι λαίμαργος και μέθυσος· τότε, ο πατέρας του και η μητέρα του θα τον πιάσουν, και θα τον φέρουν έξω στους πρεσβύτερους της πόλης του, και στην πύλη τού τόπου του· και όλοι οι άνθρωποι της πόλης του θα τον λιθοβολήσουν με πέτρες, και θα πεθάνει. (Δευτερονόμιον 21: 18-21)



Όλα αυτά τα απαράδεκτα για την εποχή μας εδάφια της Παλαιάς Διαθήκης θα μπορούσαν να τα έχουν εξοβελίσει από την Αγία Γραφή οι ασχολούμενοι με αυτήν χρησιμοποιώντας μάλιστα την Καινή Διαθήκη!
Σε αυτήν υπάρχει η περίφημη σκηνή που θέτουν στον Χριστό το ερώτημα τι πρέπει να κάνουν στην μοιχαλίδα  όταν στον νόμον μας ο Μωϋσής διέταξε να λιθοβολούνται αυταί αι γυναίκες και αυτούς τους απάντησε με το πασίγνωστο  “ο αναμάρτητος από σας ας ρίψη πρώτος λίθον επάνω της” που ενώ αποτρέπει μεν, δεν καταργεί τον λιθοβολισμό ως ποινή τιμωρίας. (Κατά  Ιωάννην  8:4-7)
Με ένα λογισμικό που κατηγοριοποίησε λέξεις που απαντώνται στο Κοράνι, την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη,  με βάση  οκτώ συναισθήματα: Χαρά, Αναμονή, Θυμός, Αηδία, Θλίψη, Έκπληξη, Φόβος/Aγχος, διαπιστώθηκε πως η Βίβλος συγκέντρωσε υψηλότερο σκορ στον «Θυμό» και χαμηλότερο σκορ στη «Χαρά» – σε σχέση πάντα με το Κοράνι. Η Παλαιά Διαθήκη αποδείχτηκε αρκετά πιο βίαιη από την Καινή Διαθήκη.
Από τα 3 βιβλία, το περιεχόμενο της Παλαιάς Διαθήκης φαίνεται να είναι το πιο βίαιο. Οι δολοφονίες και η καταστροφή αναφέρονται λίγο περισσότερο στην Καινή Διαθήκη (2,8%) σε σχέση με το Κοράνι (2,1%). Η Παλαιά Διαθήκη όμως προηγείται εμφανώς -σχεδόν με διπλάσια ποσοστά σε σχέση με το Κοράνι- όσον αφορά στις αναφορές σε καταστροφές και δολοφονίες με ποσοστό 5,3%.
Οι διάφορες αλληλομισούμενες χριστιανικές εκκλησίες μπορεί να σκοτώνονται για τις τελετουργικές διαφορές που έχουν η μια από την άλλη,  ομονοούν όμως  όλες, στην αποδοχή του παραπάνω, αλλά και πλήθους άλλων απαράδεκτων για την σημερινή εποχή συστάσεων, συμπεριφορών  και προτροπών που υπάρχουν στην Αγία Γραφή αντί να καθίσουν και να ξεκαθαρίσουν από αυτήν ένα πλήθος από φρικαλεότητες που περιέχει.
Αφού δε μας εξηγήσουν πως:
Ο Κύριος είπε καθαρά: «ουκ ήλθον καταλύσαι, τον νόμον ή τους προφήτας, ουκ ήλθον καταλύσαι, αλλά πληρώσαι» (Ματθ. Ε' 17).
Δεν ήλθα να καταλύσω τον ηθικό νόμο του Μωϋσή ή την ηθική διδασκαλία των προφητών. Ήρθα να τα συμπληρώσω και να τα παραδώσω τέλεια.
προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα:
Σε ζητήματα πίστεως και ηθικής πρέπει να επικαλούμεθα το φως της αποκαλύψεως της Π. Διαθήκης, χωρίς όμως να παραπέμπουμε αδιακρίτως στα σχετικά χωρία της και να τα συσχετίζουμε αδιακρίτως προς τα παράλληλα χωρία της Κ. Διαθήκης. Διαφορετικά οδηγούμεθα σε παρερμηνείες και σε νόθευση του πνεύματος της χριστιανικής διδασκαλίας.


Όλες οι χριστιανικές εκκλησίες αποφεύγουν για ευνόητους λόγους να αναφέρονται στις φρικαλεότητες της Αγίας Γραφής και έτσι η πλειονότητα των χριστιανών έχει την πεποίθηση πως η Βίβλος είναι ένα βιβλίο που διδάσκει την αγάπη. Το παρακάτω πείραμα που έκαναν δυο τηλεοπτικοί παρουσιαστές στην Ολλανδία το απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο.
Πήραν μια Βίβλο και υπογράμμισαν κομμάτια της τα οποία ακούγονται φριχτά, όπως για το ότι η θέση της γυναίκας είναι να υπακούει τον άνδρα, ότι η γυναίκα απαγορεύεται να διδάσκει, η αγάπη μεταξύ δύο ανδρών είναι σατανική και οι άνδρες πρέπει να πεθάνουν, ότι αν πιάσεις έναν να κλέβει πρέπει να του κόψεις το χέρι κ.λπ. Οι δημοσιογράφοι σκέπασαν το εξώφυλλο της Βίβλου – έβαλαν του Κορανίου. Βγήκαν στον δρόμο και ρώτησαν ολλανδούς πολίτες, όλων των ηλικιών, τη γνώμη τους για αυτά τα αποσπάσματα. Όλοι, ανεξαιρέτως, τα βρήκαν φριχτά, σκοταδιστικά, και ότι δεν έχουν θέση στη σύγχρονη ζωή. Όταν τους είπαν δε ότι είναι από το Κοράνι και τους ρώτησαν τη διαφορά μεταξύ Κορανίου και Βίβλου, όλοι είπαν ότι η Βίβλος δεν έχει καμία σχέση με τη βία, ότι δεν μιλά υποτιμητικά για τις γυναίκες, ότι έχει μεγαλύτερη κατανόηση και είναι πιο ανοιχτή.



ΜΕΡΙΚΑ  ΑΚΟΜΑ ΠΟΣΤ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ






ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΛΑΜΙΚΗ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου