Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ



............................Οι φωτογραφίες είναι από εδώ
Δεν με ενοχλεί το γεγονός ότι ψέκασαν τον Γλέζο με δακρυγόνα.

Ο Γλέζος έχει βρεθεί σε πολύ χειρότερες καταστάσεις στην ζωή του από αυτή και γνωρίζει ότι όταν βρίσκεσαι σε έκρυθμες συγκεντρώσεις πολλά μπορούν να συμβούν.

Ούτε με ενοχλεί ότι ο νεαρός ΕΚΑΜίτης προφανώς δεν τον γνώριζε, ενώ είμαι σίγουρος ότι θα γνώριζε πολύ καλά την Τζούλια Αλεξανδράτου και το τι χώνει στο μουνί της.

Με ενοχλεί το γεγονός ότι ψέκασε χωρίς δεύτερη σκέψη στο πρόσωπο, από 1/2 μέτρο απόσταση ,ένα άτομο 88 ετών, που δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό για να σκεφτείς ότι σε αυτή την ηλικία αυτή η ενέργεια μπορεί να αποβεί ακόμα και θανατηφόρα.

Άραγε πριν να καταταγούν τους έχουν κάνει κανένα τεστ για να ξέρουν αν και το IQ τους είναι έστω λίγο υψηλότερο της Τζούλιας ή το μόνο που μετράει είναι σαν και αυτήν μόνο η σωματική διάπλαση;

Βέβαια ο περισσότερος κόσμος έχει αποφασίσει ότι τι θα κάνει η κρίση αυτή, θα περάσει, οπότε έχει σοβαρότερα θέματα να ασχοληθεί, όπως πχ πόσοι παρευρίσκοντο στην "συνεύρεση" της Τζούλιας με τον μυστηριώδη Γιώργο με την ευμεγέθη μαλαπέρδα.

Η συνέντευξη της Τζούλιας με ένα σοβαρό δημοσιογράφο, που στο παρελθόν έχει πάρει συνέντευξη από πρωθυπουργούς, δηλαδή του μεγέθους του δημοσιογραφικού κολοσσού ενός Λιάτσου, είχε σαν θέμα το καυτό ζήτημα του δεύτερου DVD που απασχολεί την κοινή γνώμη μετά το γνωστό του Ζαχόπουλου, έτσι ώστε τα σχετικά με την απεργία ή τις συναντήσεις του πρωθυπουργού στο εξωτερικό να περνάνε από κάτω σε τρέιλερ κατά την διάρκεια της σημαντικής αυτής συνέντευξης.

Δυστυχώς η συνεντευξιαζόμενη, η οποία είναι ακριβώς το αντίθετο της ασωμάτου κεφαλής των πανηγυριών, μας είπε μεν το αμίμητο, υπήρχε κάμερα εμού και του ιδίου, αλλά δεν διευκρίνισε στον επιφανή και θέτοντα συνεχώς διεισδυτικές ερωτήσεις δημοσιογράφο, ποίος κράταγε την κάμερα του εμού και ποιός του ιδίου, και πόσοι τελικά ήσαν παρόντες στην ιδιωτική αυτή, όπως είπε, "συνεύρεση" παρουσία μόνο ενός κινηματογραφικού συνεργείου!

Τελικά η απορία του δημοσιογράφου ποιός ήταν ο επιβήτωρ έμεινε αναπάντητη γιατί όπως δήλωσε η καλλιτέχνης,σε άψογη νεοελληνική γλώσσα - ήταν ένας άνθρωπος στον οποίον συνευρέθηκα !!

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες λένε ότι ή εταιρεία που κυκλοφόρησε το DVD, μετά την επιτυχία που σημείωσε, θα κυκλοφορήσει κα ένα πορνό DVD που θα είναι παγκόσμια πρωτοτυπία γιατί θα έχει μόνο συζυγικό σεξ!

Λέγεται ότι, όπως σε ορισμένα σπίτια έχει τοποθετηθεί μηχανάκι της ΑGB για την τηλεθέαση, έτσι και η εταιρεία αυτή τοποθέτησε μικροκάμερες στο σύνηθες μέρος που διενεργείται το συζυγικό σεξ, δηλαδή στους διαδρόμους των διαμερισμάτων όπου συχνά συναντιέται καθημερινά το ζεύγος και λέει ο ένας στον άλλο τρυφερά -Αϊ γαμίσου!


..................................................................................................................................

.................................................................................................................................

Τους τελευταίους μήνες διαπίστωσα ότι στο κομμωτήριο της γυναίκας μου, που είναι και κοντά στο σπίτι μου, κουρεύονται και άνδρες οπότε εγκατέλειψα το προηγούμενο μόνο ανδρών που πήγαινα και σας έχω περιγράψει γλαφυρώς εδώ . Ευρισκόμενος λοιπόν στο κομμωτήριο για να υποβληθώ στο σύνηθες ανά δίμηνο περίπου περιφερειακό κούρεμα της φαλακρής κεφαλής μου, αναγκαστικά άκουγα την διπλανή κυρία να αναπτύσσει την άποψη της για την λύση του προβλήματος.

-Να κόψουν όλα τα λεφτά από τους βουλευτές!

Όλοι αυτοί είναι πλούσιοι δεν έχουν ανάγκη!

Δεν χρειάζεται να παίρνουν μισθό!

-Δηλαδή κυρία μου, δεν άντεξα να μην το πω, προφανώς έτσι προτείνετε να εκλέγονται στην Βουλή οι πλούσιοι για να φροντίσουν τα συμφέροντα των φτωχών!

Με στραβοκοίταξε, δεν απάντησε και ξανάρχισε να διαβάζει στο έγκυρο Ηello της τι έφαγε η Μενεγάκη με τον άνδρα της όταν πήγαν για φαγητό μετά το χωρισμό.

Σκεφτόμουνα πως ορισμένα πράγματα αποκτούν διαφορετική διάσταση ανάλογα με την χρονική στιγμή που τα βλέπουμε.

Η εικόνα της Αφροδίτης της Μήλου με το σηκωμένο δάκτυλο, που προκάλεσε την μήνη των εθνικώς υπερήφανων Ελλήνων, εάν είχε εμφανιστεί το 2004 που πήραμε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με λεζάντα κάποια,από τα μοναδικής αισθητικής,συνθήματα που ακούγονταν τότε ,όπως πχ Είναι βαριά, είναι βαριά, η πούτσα του τσολιά ή Ελλαδάρα είσαι μία, τέτοια πούτσα δεν ξανάδε η Γαλλία, πολλοί θα την εύρισκαν ίσως λίγο χοντροκομμένη αλλά θα εξέφραζε ένα ευρύτερο λαϊκό συναίσθημα και θα τύχαινε ευρύτερης αποδοχής αφού το δάκτυλο δεν θα ήταν για τον δικό μας κώλο αλλά για τον κώλο των κουτόφραγκων.

.....................................................................................................................
..........................................................................................................................

Η ανθρώπινη βλακεία δεν γνωρίζει σύνορα και αυτό αποδεικνύει η παρακάτω φωτογραφία που την βρήκα αφού είχα ήδη αναρτήσει το ποστ που γράφω για τον Άλαν Τούρινγκ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Η εξήγηση που δίνει ο thinks στο σχόλιο του, μου φαίνεται πιο αληθοφανής αν και στην Αμερική διάφοροι βλαμμένοι μπορούν να διαμαρτύρονται για τα πιο αυτονόητα πράγματα.

Σίγουρα παρμένη στο Καίμπριτζ ή Άρλινγτον η φωτογραφία. Το μήνυμα είναι σαρκαστικό και "διανοούμενο" με Αμερικανικά στάνταρ (Βοήθειά μας). Η Κυρία είναι γκέι (η σημαία ουράνιο τόξο που κρατάει αυτό σημαίνει στην Αμερική -είναι η σημαία της ομοφυλοφιλίας), και διαμαρτύρεται ειρωνικά κατά της φοβίας εναντίων των γκέι και ότι φτιάχνουν οι γκέι, λέγοντας ότι ένας ομοφυλόφιλος βοήθησε να κερδηθεί ο πόλεμος με μία μηχανή που οδήγησε στα κομπιούτερ αργότερα.

Πράγματι έχω δει στο Σαν Φρανσίσκο την σημαία αυτή να υπάρχει ανηρτημένη σε σπίτια ή καταστήματα που συζούν ομοφυλόφιλοι.

Το Σαν Φρανσίσκο είναι η κατ΄ εξοχή πόλη που υπάρχει ισχυρή παρουσία ομοφυλοφίλων όπως θα έχετε δεί και στην ταινία Milk του Γκας Βαν Σαντ με πρωταγωνιστή τον Σον Πεν και θέμα τη ζωή του δολοφονημένου γκέι ακτιβιστή και πολιτικού Χάρβεϊ Μιλκ.

20 σχόλια:

  1. Μμμμ! Λοιπόν:
    1. Συχνά διηγούμαι στους μη Έλληνες πως δύο νέοι αντικατέστησαν την σβάστικα με την Ελληνική σημαία στην Ακρόπολη κάποια χαράματα και η μάνα Ελλάς τα καταδίκασε εις θάνατο, μετά από πολλή φυλακή βγήκαν, και ένας έγινε βουλευτής - αλλά δεν με πιστεύει κανείς!
    2. Με ανησυχεί αυτό: συνήθως ο κόσμος κοιτάει αυτά που δεν έχει. Γιατί κοιτάνε την μαλαπέρδα του τέτοιου της τέτοιας;
    3. Εγώ πάλι νόμιζα ότι το εξώφυλλο εννοούσε πώς οι Έλληνες λένε "κάτσε εδώ" στην Ευρώπη μια που, εφ' όσον μπορούν να τα παίρνουν, ποσώς τους ενδιαφέρει ότι χρωστάνε 77 Ευρώ σε κάθε Ευρωπαίο (Η Αφροδίτη φορά κομπιναιζόν την Ελληνική σημαία).
    4. Σίγουρα παρμένη στο Καίμπριτζ ή Άρλινγτον η φωτογραφία. Το μήνυμα είναι σαρκαστικό και "διανοούμενο" με Αμερικανικά στάνταρ (Βοήθειά μας). Η Κυρία είναι γκέι (η σημαία ουράνιο τόξο που κρατάει αυτό σημαίνει στην Αμερική -είναι η σημαία της ομοφυλοφιλίας), και διαμαρτύρεται ειρωνικά κατά της φοβίας εναντίων των γκέι και ότι φτιάχνουν οι γκέι, λέγοντας ότι ένας ομοφυλόφιλος βοήθησε να κερδηθεί ο πόλεμος με μία μηχανή που οδήγησε στα κομπιούτερ αργότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφεοφοβε καλη σου μέρα. Ήπια απολαυστικότατα τον πρωινό Κυριακάτικο καφέ μου, ΄διαβαζοντας την αναρτηση σου και κλαιγοντας απο τα γέλια. Να είσαι καλά και να γραφεις.

    Αλλωστε τωρα πια ειναι και ...πατριωτικό το καθήκον σου να γραφεις. Λέφτα δεν υπάρχουν, τα δωσαμε στην ...πατριδα που κινδυνευει, έξοδοι κομένες, ...ειμαστε και ...πατριωτες, δεν πρέπει να κατεβαινουμε στους δρόμους, και να διαταρασσουε την τάξη και την Κυβερνητική προσπάθεια να μας σώσουν, ε, ας διαβαζουμε τουλάχιστον τετοια διαμαντακια.

    Την καλημέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το ρίχνω στα buzz
    εγγραφείτε καμιά φορά παρακαλώ πολύ
    ναι; :)
    ξερετε γιατι;
    κατω απο τα μπαζ-Α γίνονται σχόλια και δεν είμαι η καλύτερη να υποστηρίζω τα κείμενα όσο κι αν προσπαθω

    φιλιά Αθεόφοβε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αθεόφοβε είσαι αθέοφοβος με όλα όσα συνθετικά μας παρουσιάζεις κάθε φορά.

    Κι εμείς οι έλληνες είμαστε μεγάλοι, μη κοιτάς που δεν φαινόμαστε καλά....... μας κρύβει το ντεκόρ!

    Πως θα ήταν άραγε ο "κόσμος" μας αν κανείς δεν αγόραζε/έβλεπε τα dvds των απανταχού στερημένων (ουσίας και περιεχομένου);

    Καλη σου Κυριακή :-)

    Για τον κ. Μανώλη Γλέζο! Λιγοστεύουν οι άνθρωποι "Γλέζοι" και περισσεύει η "αμόρφωτη" αστυνομία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. thinks-
    Έχεις από ότι φαίνεται δίκιο στο σχόλιο σου γ΄' αυτό και το έβαλα προσθήκη στο ποστ.

    katerina-
    Αυτό που είπε ο George Bernard Shaw και έχω στο πλάι, δυστυχώς αντιπροσωπεύει την σημερινή ελληνική πραγματικότητα για την οποία και γράφω.

    Orelia-
    Με το ένα και με το άλλο δεν πρόλαβα να ασχοληθώ αλλά που θα παει, θα το κάνω (σε μερικά τέρμινα!)

    Βάσσια-
    Δεν υπάρχει περίπτωση ο "κόσμος" να μην αγόραζε ποτέ τα αντίστοιχα DVD.
    To ευτελές πάντα έρχεται στην πρώτη ζήτηση του κόσμου ενώ το αξιόλογο αφορά συνήθως μια μειονότητα.
    Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ένα λαϊκό μέσο ,όπως η τηλεόραση,οι ποιοτικές εκπομπές έχουν και την μικρότερη τηλεθέαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αρχικά να σου πω ότι είσαι διάολος (με όλο το σεβασμό) γιατί με έκανες μεσημεριάτικα να γελάω με τις ατάκες σου.
    Όπως άκουσα χθες σε μια εκπομπή η νεαρά εθνική πορνοστάρ, δεν εννοούσε εμού και του ιδίου αλλά εμού και του αιδοίου...Όσο για τα υπόλοιπα, πλέον είναι καιρός να καταλάβουμε ότι η περίοδος χάριτος για τους κακομαθημένους της ευρωζώνης έχει λήξει και θα πρέπει να σφίξουν οι κώλοι πολλών (δίκαια ή άδικα, πλέον δεν έχει σημασία) κάτω στην Ελλάδα.

    Όπως είπε και ο βορειοευρωπαίος "Καλό Κουράγιο".

    ΥΓ.Μόλις εξήγησα στους Γερμανούς συναδέλφους τί έγινε με τον Γλέζο κτλ, μου απαντάει εύστοχα ένας."Είστε ζώα και ηλίθιοι.Εδώ στις απεργίες καίγατε σημαίες της ευρωπαϊκής ένωσης και την ίδια στιγμή δανειζόσανταν φρέσκο χρήμα."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ...και εδώ στην Ιταλία η σημαία του ουράνιου τόξου είναι η σημαία της ειρήνης. Οπότε, αν τύχει να πάρω μέρος σε καμιά διαδήλωση για την ειρήνη εδώ, θα αισθάνομαι ολίγον μπερδεμένος! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. BioLogos-
    Δεν νομίζω ότι εννοούσε αιδοίο, γιατί από τον γλωσσικό πλούτο που διαπίστωσα ότι έχει στην συνέντευξη, μάλλον η λέξη αυτή της είναι άγνωστη!
    Άσε που αν της την έλεγε ο Λιάτσος,ο οποίος τα έχασε στιγμιαία όταν άκουσε αυτή την κοτσάνα, μπορούσε να του απαντήσει ότι δεν ήσαν μόνο δύο αλλά περισσότεροι στο δωμάτιο!

    thinks-
    Έχεις δίκιο,μόνο που στην Ιταλία την έχω δεί να έχει και με μεγάλα γράμματα,ίσως για αυτό ακριβώς τον λόγο,και την λέξη Ειρήνη σταν ιταλικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αθεο: Θα διαφωνήσω ως προς το θέμα του “Γλέζου”.
    Τα “γεγονότα” ήταν προκάτ........

    Η ωμή αλήθεια είναι ότι όλα έγιναν για μερικά τηλεοπτικά πλάνα, ήξερε (το κόμμα που το οργάνωσε δλδ ο ΣΥΡΙΖΑ) ότι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη δεν επιτρέπονται “εκδηλώσεις”, παρόλα αυτά επέμειναν να σπρώχνουν τα ματ , με την ελπίδα είτε να υποχωρήσουν, και να αναρτήσουν το πανό στην “προβεβλημένη” θέση (άρα πλάνα στην TV εξασφαλισμένα .....) είτε να τους υποχρεώσουν να αντισταθούν για να λένε μετά στα δελτία των 8, “έδειραν τον Γλέζο”.( Όπως και έγινε.....)
    Η “εκμετάλλευση” της Αστυνομίας για μικροπολιτικούς λόγους, συνήθης τακτική της αριστεράς στην Ελλάδα, μου προκαλεί μια απέχθεια , λυπάμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. glam-
    Ακόμα και έτσι να έγιναν τα πράγματα από την φωτογραφία είναι εμφανές ότι άσχετα αν ήταν ο Γλέζος ο αστυνομικός ψέκασε ένα ηλικιωμένο 88 ετών από 50 εκατοστά απόσταση στο πρόσωπο που έτσι και αλλιώς απαγορεύεται.
    Η «πειραματική» εισαγωγή της φυσούνας σε μονάδες της Αγγλίας, το Μάρτιο του 1996, σημαδεύτηκε από το θάνατο ενός 29χρονου μετανάστη ύστερα από «υπερβολικό» (για τις αντοχές του) ψέκασμα.
    Το 1998, κύριο άρθρο του έγκυρου ιατρικού περιοδικού «Lancet» ζήτησε επίσημα την απαγόρευσή της.

    Η απάντηση των αρχών ήρθε το Σεπτέμβριο του 1999, με τη δημοσίευση μιας 17σέλιδης έκθεσης του βρετανικού υπουργείου Υγείας.
    Παρά τους καθησυχαστικούς τόνους που χρησιμοποιούν, οι συντάκτες της δεν αποφεύγουν ωστόσο να επισημάνουν τα όρια των διαπιστώσεών τους. Ιδιαίτερα τονίζουν την απουσία οποιασδήποτε μελέτης σχετικά με τις επιπτώσεις όχι του CS αυτού καθεαυτού αλλά του μείγματος CS και της ουσίας ΜΙΒΚ που χρησιμοποιείται στις «φυσούνες». Οι διατυπώσεις αυτής της «καθησυχαστικής» -υποτίθεται- επίσημης μελέτης είναι αποκαλυπτικές:
    «Πρέπει να επισημανθεί ότι δεν υπήρχε διαθέσιμη συνολική μελέτη των επιπτώσεων του CS πάνω σε ανθρώπους, ούτε υπήρξε συστηματική ιατρική παρακολούθηση ατόμων που ψεκάστηκαν με CS».
    Ως εκ τούτου, «η επιτροπή ανησυχεί όσον αφορά την έκθεση ευαίσθητων ομάδων σε ψεκασμό με CS. Τέτοιες ομάδες είναι: άτομα με βρογχικό άσθμα ή χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και άτομα που πάσχουν από υπέρταση ή άλλες καρδιαγγειακές παθήσεις, εξαιτίας των προσωρινών επιπτώσεων του CS στην αύξηση της πίεσης του αίματος. Δεν στάθηκε δυνατό, με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα, να αποφανθούμε αν άτομα που παίρνουν νευροληπτική φαρμακευτική αγωγή ενδέχεται να είναι περισσότερο ευαίσθητα στα αποτελέσματα του ψεκασμού με CS» (§50).

    Μπορεί κάποιοι κρατικοί λειτουργοί να βεβαιώνουν λ.χ. ότι το CS «δεν προκαλεί θανάτους ή μόνιμες βλάβες στην υγεία». Τους διαψεύδουν τα αποτελέσματα της πολεμικής χρήσης του ίδιου αερίου από τον αμερικανικό στρατό στο Βιετνάμ (τουλάχιστον 689 νεκροί, πιστοποιημένοι από το Διεθνές Δικαστήριο Ράσελ) και κυρίως οι επιπτώσεις της χρησιμοποίησής του από τους Ισραηλινούς στην Παλαιστίνη: 63 νεκροί μέσα στο πρώτο οκτάμηνο της Ιντιφάντα, στην πλειονότητα παιδιά κι ηλικιωμένοι, εξαιτίας της «υπερβολικής» εισπνοής CS (Ben Alofs, «More than tear gas», Αμστερνταμ 1988, σ. 56-8).

    Αν όλα αυτά φαντάζουν εξωτικά, υπάρχει και κοντινότερη εμπειρία. Το Πάσχα του 1986, ένας 38χρονος ασθματικός αντιπυρηνικός διαδηλωτής πέθανε στο Μπρόκντορφ της (τότε Δυτικής) Γερμανίας από εισπνοή CS. Δέκα χρόνια αργότερα, ένα ψέκασμα με «φυσούνα» σκότωσε τον 29χρονο Ιμπραήμ Σέι στη Βρετανία.

    Οσο για την Ελλάδα, δύο από τους νεκρούς του Πολυτεχνείου το 1973 (ο δικηγόρος Σπύρος Κοντομνάρης κι ο ιδιωτικός υπάλληλος Δημήτριος Παπαϊωάννου) έφεραν ως επίσημη αιτία θανάτου την εισπνοή υπερβολικής ποσότητας δακρυγόνων CN και CS.
    Για τις γενικότερες επιπτώσεις του CS στην υγεία των ανθρώπων (διαδηλωτών, αστυνομικών και περιοίκων), αποκαλυπτική είναι μια πολυσέλιδη έκθεση που συντάχθηκε το 2000 για λογαριασμό του Ευρωκοινοβουλίου, σχετικά με τη σύγχρονη τεχνολογία καταστολής διαδηλώσεων. Παραθέτουμε ολόκληρο το σχετικό απόσπασμα:

    «Σε υψηλά επίπεδα έκθεσης, τοξικολογικές μελέτες σχετικές με την εισπνοή δείχνουν ότι το CS μπορεί να προκαλέσει χημική πνευμονία και θανατηφόρο πνευμονικό οίδημα (Τα θύματα πεθαίνουν πνιγμένα στα ίδια τους τα πνευμονικά υγρά). Η έκθεση στο CS μπορεί επίσης να οδηγήσει σε δυσλειτουργία των αεροφόρων οδών. Μελέτες στοματικής τοξικολογίας επισημαίνουν την ευκολία με την οποία το CS προκαλεί σοβαρή διατρητική γραστρεντερίτιδα.
    Τα στοιχεία από εδώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ax βρε Αθεόφοβε μου,
    πολλά θέματα ενδιαφέροντα έβαλες στην ίδια ανάρτηση. Θα σταματήσω στην κυρία του κομμωτηρίου που είχε τη φαεινή ιδέα να κόψουν όλα τα λεφτά από τους βουλευτές!!! Μου θυμίζει λίγο αυτό που λέγεται κατά κόρο αυτές τις μέρες "να πληρώσει η πλουτοκρατία, όχι ο λαός". Να πληρώσει η πλουτοκρατία αυτό που της αναλογεί, δεν λέω όχι, αλλά πόση πλουτοκρατία υπάρχει στην Ελλάδα? Φαίνεται να αγνοούμε ότι οι περισσότεροι πλούσιοι Έλληνες (Λάτσης, Αγγελόπουλος, Αλαφούζος κλπ) τις επιχειρήσεις τους τις έχουν έξω, όχι στην Ελλάδα. Όσες δε επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται εδώ στην Ελλάδα που δεν είναι πολλές, δεν μπορούμε να τις γονατίσουμε εντελώς με ψηλούς φόρους κλπ. Γιατί θα σηκωθούν να φύγουν, όπως βέβαια και οι εφοπλιστές που έχουν ακόμα τα καράβια τους με ελληνική σημαία. Γιατί δεν μπορούμε να καταλάβουμε ότι όλοι πρέπει να υποστούμε θυσίες για να πάνε τα πράγματα καλά? Εξάλλου όλοι έχουμε βάλει το δαχτυλάκι μας (άλλος λίγο και άλλος πολύ) για τη σημερινή κατάντια. Οι δημόσιοι υπάλληλοι έφτασαν περίπου το 1εκατ. Από αυτούς μόνο ένα 10 έως 15% ακολούθησαν τη νόμιμη οδό πρόσληψης (εξετάσεις κλπ). Οι υπόλοιποι χρησιμοποίησαν κάποιο ρουσφέτι για να μπουν στο δημόσιο τομέα. Δεν έχουν λοιπόν κι αυτοί μερίδιο στη δημιουργία του υπέρογκου χρέους? Επίσης πόσοι από μας, αν δεν φοροδιαφεύγουμε οι ίδιοι, δεν ανεχτήκαμε τη φοροδιαφυγή των άλλων, μη ζητώντας απόδειξη? Πόσοι άλλοι πήραμε επιδοτήσεις για ανύπαρκτα αγροτικά προϊόντα? Ας μη παριστάνουμε λοιπόν τους αθώους και να λέμε υποκριτικά "να πληρώσουν αυτοί που έφαγαν τα λεφτά". Ακόμα και αν ανήκουμε στην πολύ μικρή μειοψηφία που δεν φταίνε καθόλου, μα καθόλου ας κάνουμε μια μικρή θυσία, για να αποφύγουμε τη χρεωκοπία που θα μας γονατίσει εντελώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Α, και κάτι άλλο. Με τα παραπάνω, βέβαια, δεν αθωώνω τους πολιτικούς (και ιδίως αυτών των δύο μεγάλων κομμάτων). Φταίνε περισσότερο απ' όλους αυτοί, γιατί συντηρούσαν την "πελατεία" τους με το δημόσιο χρήμα. Και οι πολίτες όμως δεν είναι άμοιροι ευθυνών, όπως αναφέρω πιο πάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητέ Αθεόφοβε:

    1) Κανείς δεν αμφισβητεί ότι "έτσι έγιναν τα πράγματα", όλες οι τηλεοράσεις το "έπαιξαν" δεκάδες φορές....
    2)Δεν κατάλαβα την ένστασή σου!

    Το δίλημμα που αντιλαμβάνομαι εγώ τουλάχιστον, είναι αν “σωστά” έπραξε η αστυνομία και προστάτεψε τον χώρο του μνημείου ή “όχι”, και σ' αυτό δεν πήρα απάντηση....

    Αν μεν συμφωνείς με το πρώτο, δλδ στο “σωστά”, τότε τίθεται το επόμενο:

    Διαφωνείς για την απόσταση που πρέπει να ψεκάζονται οι ηλικιωμένοι όταν επιτίθενται στην αστυνομία;;
    (Πράγματι η “χρήση” έγινε από μικρή απόσταση αλλά αυτό οφείλεται στην καθυστερημένη αντίδραση από την πλευρά των αμυνόμενων ακριβώς λόγω ότι απέναντί τους είχαν έναν Γλέζο, προφανώς δεν ήθελαν να κατηγορηθούν για “άσκοπη χρήση” κλπ, φαντάζομαι συμφωνείς πως αν αντί αυτού ήταν πχ ομάδα “αναρχοαυτόνομων” θα είχαν “ψεκάσει” πολύ νωρίτερα......)

    Επειδή αυτό έγινε, άρα ή ήταν προτιμότερη η χρήση γκλομπς ή τέλος , τρίτη επιλογή , θα έπρεπε η αστυνομία μόνο να σπρώχνει! (Ενδιαφέρουσα επιλογή, φαντάσου την σκηνή : από την μια μεριά οι μπάτσοι και από την άλλοι οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, και όποιος νικήσει.....:))

    Αν δε, η επιλογή σου είναι το “όχι”, τότε να το συζητήσουμε..... , έχω γράψει στο μπλοκ μου ότι: “Δεν έχω επίσης αντίρρηση, αν δεν επαρκεί για αφησσορύπανση η Αθήνα να την επεκτείνουμε και στα λίγα μνημεία......”

    Όσο αφορά την επικινδυνότητα των “χημικών”, που τόσο εκτεταμένα αναφέρεσαι, κανονικό ποστ θα μπορούσε να γίνει, δεν έχω τις επιπλέον γνώσεις πέρα από το ότι είναι νόμιμη και υποχρεωτική η χρήση τους για τις δυνάμεις ασφαλείας , από τον νόμο......

    Είναι αρμοδιότητα των γιατρών και στην συνέχεια, των δικηγόρων , να πείσουν τον νομοθέτη για την απαγόρευσή τους, εφ' όσον είναι επικίνδυνα !
    Πάντα φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Meropi -
    Τα όσα γράφεις είναι απολύτως σωστά και ήδη τα έχω και εγώ λίγο πολύ αναφέρει στα ποστ μου ΤΑ ΛΕΦΤΑ ,ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ; και Η ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ Η ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ
    Μια ουσιαστική δε απάντηση στο που πήγε ένα σημαντικό μέρος από τα λεφτά είναι στην απλή διαπίστωση ότι οι μισθολογικές δαπάνες του δημοσίου από το 2001 μέχρι το 2009 σχεδόν διπλασιάστηκαν γιατί από 7,2 δισ. ευρώ έφτασαν στα 13,7 δισ. ευρώ. Αυτοί δε που τα πήραν τα ξόδεψαν και στους υπόλοιπους που δεν έχουν εξάρτηση από το δημόσιο και έχουν καταστήματα,επιχειρήσεις κτλ.

    glam -
    H φράση μου "Ακόμα και έτσι να έγιναν τα πράγματα" αναφέρεται στην θέση σου ότι τα γεγονότα ήταν από την μεριά του ΣΥΡΙΖΑ προκάτ, πράγμα που αν θέλεις δεν έχω λόγο να το αμφισβητήσω.
    Προφανώς και η αστυνομία έπρεπε να προασπίσει τον χώρο από τους διαδηλωτές αλλά στην συγκεκριμένη κατάσταση όπως την είδαμε και στην τηλεόραση, αλλά και είναι εμφανές και από τις φωτογραφίες, δεν αντιμετώπιζε ούτε πλήθη, ούτε διαδηλωτές με κοντάρια και κουκούλες όπως πολλές άλλες φορές.
    Μπορούσε δηλαδή με ήπια απώθηση να τους απομακρύνει από τον χώρο χωρίς την χρήση δακρυγόνων γιατί μην μου πεις ότι ο ΕΚΑΜίτης δεν μπορούσε να απωθήσει τον Γλέζο, ο οποίος αν θυμάμαι καλά, άκουσα ότι είχε πάει εκεί για να ρωτήσει για κάποιον που είχε συλληφθεί.
    Ρίγη φρίκης με πιάνουν στην ιδέα ότι μπορούσε από αυτό το ψέκασμα, ο μοι γένοιτο, να έχει πεθάνει ο Γλέζος, οπότε να είσαι σίγουρος ότι μετά τα Δεκεμβριανά με τον Γρηγορόπουλο θα είχαμε, ιδίως με τις φορτίσεις που υπάρχουν ήδη σήμερα και τα Μαρτιάτικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Θα επιχειρήσω να επαναφέρω τη συζήτηση στο φλέγον θέμα, από το οποίο σαφώς παρεκτράπη, δηλαδή στη συνέντευξη της Τζούλιας στο Λιάτσο και στη φράση "εμού και του ιδίου".

    Δεν ξέρω αν ο BioLogos ερμήνευσε σωστά το "ιδίου". Επίσης, δεν ξέρω αν η Τζούλια γνωρίζει καλά ελληνικά. Όμως είμαι βέβαιος ότι έχει γνώσεις ζωολογίας: το Εμού είναι ένα πουλί της Αυστραλίας, συγγενικό με τη Στρουθοκάμηλο. Αν δεν με πιστεύεται δείτε και εδώ

    http://en.wikipedia.org/wiki/Emu

    Εννοούσε λοιπόν σαφώς ένα μεγάλο πουλί που δεν πετάει LOL LOL

    Φιλικά,
    Ιρλανδός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. irlandos-
    To ότι εννοούσε ένα μεγάλο "πουλί" που δεν πετάει δεν έχω αμφιβολία!
    Δεν πιστεύω όμως ότι όποιος διαθέτει εγκέφαλο πτηνού γνωρίζει υποχρεωτικώς όλα τα πτηνά παρά το γεγονός ότι μπορεί να γνωρίζει πολλά "πουλιά"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 3 points φίλε Αθεόφοβε, ελπίζω αρκετά "αντικεινικά".

    (1) Η πρακτική του ψεκάσματος είναι θέμα της αστυνομίας, και πρέπει (μαζί με χίλια άλλα), να αξιολογηθεί ηθικά και περισσότερο πρακτικά, μέσα απο τον κώδικα δεοντολογία της (που τώρα δεν έχει).

    (2)Το γιατί οι ομοιδεάτες του κ. Γλέζου άφησαν εναν πολύ ηλικιωμένο να συγκρουστεί με τα ΜΑΤ, είναι πρόβλημα της Αριστεράς. Ηξεραν πως τα ΜΑΤ φύλαγαν τον χώρο του Αγνωστου Στρατιώτη, και θα χρησιμοποιούσαν βία. Ο κ. Γλέζος θα μπορούσε να έχει πεθάνει και χωρίς ψέκασμα.

    (3)Η θέση της Αριστεράς είναι θέμα του καθενός μας ξεχωριστά. Κατα την γνώμη μου, ο κατα τα άλλα συμπαθής κ. Γλέζος, ήταν για δεκαετίες υπέρμαχος του Μαρξισμού, μιάς ιδεολογίας που κατέρρευσε, και σήμερα υπέρμαχος του Κρατισμού που έχει βουλιάξει την Ελλάδα. Καλή η αντίδραση, αλλα η απουσία συνολικής πρότασης της Αριστερά για το πώς αλλιώς θα βγούμε απο την κρίση, όχι μόνον με ενοχλεί, αλλα και την θεωρώ αντιπαραγωγική και ηλίθια.

    ----------------
    Η Τζούλια μου είναι συμπαθής. Δικαίωμά της να κάνει ό,τι θέλει. Στην Αμερική θα είχε το δικό της Production Team, web site, και θα βιοποριζόνταν όπως αυτή επέλεξε. Παρακαλώ μην ψάχνουμε κρίση, και μόρφωση στην Τζούλια. Στο αρπακολιτζίδικο περιβάλλον της Ελλάδας, κάποιοι την έβαλαν να γυρίσει ενα πορνό, και αυτή δεν έχει ούτε τη δύναμη να ζητήσει τα δικαιώματά της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το θέμα όπως το γράφω δεν είναι ότι ήταν ο Γλέζος, ούτε για το γιατί ήταν εκεί, ούτε αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε ή όχι να προκαλέσει επεισόδια εκεί.
    Είναι το απαράδεκτο ψέκασμα από 1/2 μέτρο ενός 88χρονου ανθρώπου με δακρυγόνα.
    Σημειωτέον ότι το Π.Δ. 254/04 Κώδικας Δεοντολογίας του αστυνομικού, στο άρθρο 2 παρ. 5 προβλέπει «Για την τήρηση και εφαρμογή του Νόμου χρησιμοποιεί κατ’ αρχήν μη βίαια μέσα. Η προσφυγή στη βία επιτρέπεται μόνο όταν είναι απολύτως αναγκαία και στο μέτρο που προβλέπεται και απαιτείται για την εφαρμογή του νόμου. Τηρεί πάντοτε με απόλυτο σεβασμό τις αρχές της αναγκαιότητας, της προσφορότητας (καταλληλότητας) και της αναλογικότητας (…) Δεν προβαίνει σε καταχρηστική χρήση των χημικών και άλλων διαθέσιμων μέσων και ιδιαίτερα εκείνων που ενδέχεται να προκαλέσουν βλάβη στην υγεία των πολιτών…».
    Πόσο μυαλό χρειάζεται να έχεις για να καταλάβεις ότι μπορείς να προκαλέσεις βλάβη στην υγεία ενός 88χρονου όταν τον ψεκάζεις από τέτοια απόσταση;
    Όσο για την Τζούλια σαφώς και είναι δικαίωμα της να κάνει ότι θέλει και όπως μπορείς να διαπιστώσεις δεν κάνω κριτική για το τι κάνει αλλά για το τι λέει και ιδίως σε αυτόν που την προβάλλει παίρνοντας της και συνέντευξη!
    Όσο για τα δικαιώματα της λέγεται ότι έχουν πουληθεί 200.000 βίντεο επί 20 ευρώ το ένα τουτέστιν 4.000.000 ευρώ και λέγεται ότι η αμοιβή της ήταν 1.000.000 οπότε δεν την έβαλαν να γυρίσει ένα πορνό χωρίς να ξέρει τι κάνει. Μέχρι εκεί το μυαλό της έφτανε.
    Λόγω δε αυτής της τόσο μεγάλης είσπραξης φαίνεται ότι ασχολήθηκε η ΣΔΟΕ με τα οικονομικά της εταιρείας που διέθεσε νομίμως στην αγορά το βίντεο.
    Πάντως ο Λαζόπουλος είπε μα φοβερή ατάκα για το βίντεο.
    -Εμένα μου άρεσε γιατί δεν τραγουδούσε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Έμαθε κανείς τίποτα περί τυχόν επιπλήξεων ή κυρώσεων προς τον ψεκαστή; Έγινε καμία επίσημη ανακοίνωση για το θέμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σχετικά με την ιστορία αυτή και την εξέλιξη της εδώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή