Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Ο ΦΙΛΗΣ, Η ΛΕΣΒΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ, ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ OI ΕΛΠΙΔEΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ





Τελειώνοντας  τις αναμνήσεις από την θητεία μου στο Ναυτικό, είχα σκοπό να δημοσιεύσω σήμερα  ένα ενδιαφέρον κείμενο που μου έχει στείλει από τον  καιρό ένας φίλος μου με τις δικές του αναμνήσεις, αλλά η σημερινή επικαιρότητα δεν μπόρεσε να με  αφήσει αδιάφορο.
Αναφέρομαι στον επακόλουθο σάλο από την   άκαιρη και αψυχολόγητη αναφορά  του, άνευ Πανεπιστημιακού Πτυχίου, υπουργού Παιδείας,  για την   μαζική εξόντωση  των Ποντίων. Όπως και  με τις προηγούμενες  δηλώσεις του   με τις πενταροδεκάρες  έχει αποδείξει πως  μιλάει  χωρίς να  σκέπτεται τις συνέπειες των λόγων του .



Σχετικά με την ουσία των δηλώσεων του  έχω γράψει στο facebook  ότι ο  Ανδρέας Πετρουλάκης έχει θέσει το θέμα της εξόντωσης των Ποντίων στην σωστή του βάση στο κείμενο του με τίτλο : Το δίκιο του Νίκου Φίλη
Επίσης μια ουσιαστική και εμπεριστατωμένη ανάλυση της διαφοράς μεταξύ γενοκτονίας και εθνοκάθαρσης (μεταξύ 5:56' και  7:30')  έχει κάνει και ο Πέτρος Τατσόπουλος, ανεξάρτητος βουλευτής τότε Β΄Αθηνών, στην ομιλία του για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο στις 2/9/2014 στην Βουλή.


Όπως όμως, πολύ σωστά γράφει ο Λασκαράτος :
Ο κ.Φίλης δεν είναι αθώος, αλλά όχι για αυτά που του καταλογίζετε. Είναι συναυτουργός της γέννησης του υπό τον κ.Τσίπρα τέρατος ΣΥΡΙΖΕΛ, που φέρνει το τέλος της πολιτικής και των ιδεολογιών, που διαβρώνει, ασχημονεί και καταστρέφει συστηματικά, δυσφημίζοντας για δεκαετίες την Αριστερά και διαφθείροντας ανεπανόρθωτα τους πολίτες, που εθίζονται στην αντίληψη ότι όλα επιτρέπονται, ότι όλοι είναι ίδιοι. Ο κ.Φίλης δεν δικαιούται να διαμαρτύρεται για τη σιωπή των συντρόφων του, για την έμμεση αποδοκιμασία του από το νάνο που είναι αρχηγός του, για τις κραυγές των ακροδεξιών συμμάχων του με πρώτη την κυρία Μακρή. Συμμετείχε στο στήσιμο αυτού του σκηνικού, με την ανοχή του ή τη συνενοχή του απέναντι στην νεοελληνική πρωτοτυπία των μιλιταριστικών μαθητικών παρελάσεων και των πανηγυριών στο Σύνταγμα, απέναντι στην παγκόσμια μοναδικότητα της ορκωμοσίας της Βουλής από τον αντιευαγγελικό αρχιεπίσκοπο, απέναντι στα κόκκινα χαλιά, στις παράτες και στα ελικόπτερα των ΑΝΕΞΕΛ, απέναντι στην απόλυτη άρνηση του πρωθυπουργού για νομοθέτηση οποιασδήποτε προοδευτικής θεσμικής μεταρρύθμισης, απέναντι στη συκοφαντική δαιμονοποίηση της Δύσης, απέναντι στα ανοίγματα στην αυταρχική Ανατολή, απέναντι στα προκλητικά ανοίγματα στη διεφθαρμένη εκκλησιαστική Ιεραρχία και προς τον υπόκοσμο της Χ.Α. Επί 9 μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνάει σαν κόμμα του αυριανισμού και της λαϊκής Δεξιάς. Έχει στρώσει το δρόμο και ο κ.Φίλης στη δημιουργία του παρανοϊκού σκηνικού, συμμετέχει στην ίδια ανίερη κυβερνητική συμμαχία με ανθρώπους σαν τον Χαϊκάλη, το Νικολόπουλο, τους Πάνο και Δημήτρη Καμμένο, μόλις προχτές συνεννοήθηκε θαυμάσια για νέες οπισθοδρομήσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Λαυρεντιάδη, Κυριακίδη, Κατάρ, «Αλληλεγγύης-Αποστολής»-ΣΔΟΕ και Βουλιαγμένης. Δεν θυμάμαι ο κ.Φίλης να είχε δυσανασχετήσει δημόσια όταν ο αρχιρασοφόρος μιλούσε άπρεπα για τις κυρίες Ρεπούση και Αναγνωστοπούλου, αριστερές καθηγήτριες της Ιστορίας, ο καλόγερος του Βοιωτοπεδίου που δεν βρήκε μισή λέξη να αποδοκιμάσει τους Ελληνορθόδοξους Σατανιστές σαν τον Μιχαλολιάκο, το Λαγό, τον Παναγιώταρο και τον Κασιδιάρη και τους ιερείς που ευλογούν τις φωλιές τους.


Κατάφερε έτσι ο Φίλης να δώσει την ευκαιρία χθες στους χρυσαυγίτες να πουλήσουν φτηνό πατριωτισμό, ο οποίος βέβαια εκδηλώθηκε με τον μόνο τρόπο που  μπορούν να τον εκφράσουν οι με χαμηλό IQ οπαδοί τους.
Γρονθοκοπώντας τον Κουμουτσάκο.
Προφανώς δε φαίνεται ότι έχουν ενστερνιστεί τις απόψεις Κατρούγκαλου περί καλής και κακής βίας  και έτσι θεωρούν πως υπάρχουν καλές και κακές γενοκτονίες. Καλή των Εβραίων και κακή των Ποντίων!
Η επιλογή του Φίλη για την θέση του υπουργού Παιδείας από τον Τσίπρα επιβεβαιώνει  πάντως  την άποψη του προκατόχου του πως η αριστεία είναι ρετσινιά!
Ευτυχώς αυτή την ρετσινιά δεν την έχει ο πρωθυπουργός μας και φροντίζει συνεχώς να μας το υπενθυμίζει τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό.


Μετά την εικόνα του αδιάβαστου μαθητή στις απλές ερωτήσεις του Κλίντον στο εξωτερικό, απέδειξε και  στην Ελλάδα ότι δεν έχει την ρετσινιά ούτε στην γραμματική, λέγοντας του Αιγαλέου και εκτίθουνούτε στα στοιχειώδη μαθηματικά του Γυμνασίου, με το  Κάναμε στροφή 360 μοιρών προς την αντίθετη κατεύθυνση!, αλλά ούτε και στην Γεωγραφία, με τα νησιά Λέσβο και Μυτιλήνη για την οποία διατηρώ και επιφυλάξεις αν θα μπορεί να την γράψει με την σωστή της ορθογραφία!


Και μετά από όλα αυτά ήρθε και ο συνέταιρος στην δεύτερη φορά αριστεροακροδεξιάς κυβέρνησης να προσθέσει μια νότα προοδευτικότητας στον στρατό με την εικόνα των αγίων του σώματος στις στρατιωτικές στολές !
Αναρωτιέμαι βέβαια αν  οι άθεοι θα μπορούν να βάζουν το παρακάτω σήμα στην στολή τους;


Ευτυχώς μέσα σε αυτή την θλιβερή πραγματικότητα που ζούμε υπάρχει και μια είδηση που μας δίνει ελπίδα πως σε αυτή την χώρα υπάρχει μια νέα γενιά που, όπως σε όλο τον υπόλοιπο πολιτισμένο κόσμο, όχι μόνο δεν θεωρεί την αριστεία ρετσινιά αλλά την επιδιώκει και καταφέρνει και να την κατακτήσει παρά το ότι η πολιτεία όχι μόνο δεν την βοηθά αλλά και την αποτρέπει!  



Πρωταθλήτρια κόσμου αναδείχθηκε η Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και απέσπασε οκτώ βραβεία στον Παγκόσμιο Γύρο του διεθνούς πανεπιστημιακού διαγωνισμού Foreign Direct Investment International Arbitration Moot 2015, που έγινε στο Λονδίνο, από τις 29 Οκτωβρίου έως την 1η Νοεμβρίου.
Η ομάδα των προπτυχιακών φοιτητών της Νομικής, κατακτώντας την πρώτη θέση, ξεπέρασε πανεπιστήμια όπως το Harvard University, το Georgetown University και το King's College του Λονδίνου
Εύγε τους!



3 σχόλια:

  1. ας μας εξηγησει ο αριστερος βρυξελων σαραντακος γιατι η λεσβος λεγεται και μυτιλινη μηπως το μυτιλινη παραπεμπει στην οθωμανικη ονομασια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οι αρμενιοι τουλαχστον με την επιχειρηση νεμεση εκτελεσαν την τριανδρια των νεοτουρκων υπευθυνων για την εξοντωση των συμπατριωτων τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή