Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023

ΠΕΣΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ!




Σπάνια κάποιο γνωστό πρόσωπο βγαίνει δημοσίως και λέει ευθαρσώς τις απόψεις του, για ένα πλήθος από απαράδεκτες εκμεταλλεύσεις του θρησκευτικού συναισθήματος του κόσμου.
Μία σπάνια εξαίρεση σε αυτή την κατάσταση, αποτελεί ο γνωστός συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος  που επανειλημμένα στο παρελθόν έχει καταγγείλει αυτές τις εκμεταλλεύσεις.
Στις 30 Ιανουαρίου οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ τον συνέλαβαν, με τη διαδικασία του αυτόφωρου ,μετά το πέρας εκδήλωσης με τίτλο: «Είναι παιδεία και θρησκεία έννοιες ασύμβατες;» στο βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone, στην οδό Σκουφά στο Κολωνάκι, μετά από μήνυση  του παρουσιαστή Φίλιππου Καμπούρη την οποία ο τελευταίος έκανε γνωστή, με μία ανάρτηση στο Facebook στην οποία έγραφε ότι: ο συγκεκριμένος έθιξε με τον πλέον προσβλητικό τρόπο την θρησκευτική μου συνείδηση και την ελευθερία της πίστης.
Βέβαια το ίδιο βράδυ ο Τατσόπουλος αφέθηκε ελεύθερος.
Σε συνέντευξη στον Δημήτρη  Δανίκα «Καταιγιστικός, σαρωτικός, ορμητικός, ασταμάτητος, ξεκαρδιστικός», όπως γράφει η εφημερίδα,  ο Τατσόπουλος μιλάει ελεύθερα για την εκμετάλλευση της θρησκευτικής πίστης, για την οποία  εδώ και  πάνω από 16  χρόνια έχω γράψει επανειλημμένα σε αυτό το μπλόγκ.
Μεταφέρω εδώ μερικά σχετικά αποσπάσματα της συνέντευξης και ανάλογα με τα λεγόμενα του, παραθέτω και τα δικά μου ποστ που αναφέρονται στη συγκεκριμένη παράγραφο, παραθέτοντας επίσης και μερικές εικόνες που έχω δημοσιεύσει σε αυτά .
Μιλάει αρχικά για την «θαυματουργή» σωτηρία του Καμπούρη που : «Πήγε στο νοσοκομείο, το νοσοκομείο τον έκανε καλά, και μετά είπε ότι έγινε καλά από τον Αγιο Εφραίμ.» και τονίζει πως: «την τακτική “ζω επειδή με έσωσε ο άγιος και πεθαίνω επειδή φταίνε οι γιατροί” τη θεωρώ βαθιά προσβλητική για τους ίδιους τους γιατρούς. Αλλά και για όλους εκείνους τους συγγενείς βαριά αρρώστων που προσεύχονται όλοι, και οι ίδιοι οι άρρωστοι και οι συγγενείς τους, από το πρωί ως το βράδυ, και στο τέλος αυτοί πεθαίνουν. Και έρχεται μετά η Εκκλησία και λέει “α, μάλλον δεν θα πιστεύατε πολύ. Δεν θα προσευχηθήκατε αρκετά”.»
Σχετικά με την προσευχή ποστ: ΑΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΝΟΕΡΩΣ ΝΑ ΑΝΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΔΙΔΑΚΤΟΡΕΣ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΟΡΗΓΟΥΝ ΜΑΣΤΕΡ ΣΕ ΨΕΥΔΟΕΠΙΣΤΗΜΕΣ !
ΤΟ ΠΟΡΝΕΙΟ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ
Και αφού αναφέρει πως ο Καμπούρης είναι υποψήφιος βουλευτής του Βελόπουλου (Του κατόχου των χειρόγραφων επιστολών του Ιησού,… Ο οποίος μάλιστα έχει και τις κρέμες... τις κηραλοιφές, το φάρμακο για τον κορωνοϊό, τα πάντα είχε. Είχε και το φάρμακο για τη φαλάκρα - φαλακρός όντας ο ίδιος. Αλλά δεν πειράζει. Στην Ελλάδα ό,τι θέλουμε λέμε), προσθέτει ο Τατσόπουλος:
…με την απλή αναλογική στις πρώτες εκλογές μπορεί να δούμε τερατογενέσεις. Ο κάθε τρελός του χωριού θα βγάλει ένα φιρμάνι και θα μιλάει. Από θαύματα, από άγιες ζώνες, άγιες παντόφλες, άγια κάστανα. Τα δώρα των Τριών Μάγων. Μη γελάς, το ξέρεις ότι υπάρχουν τα δώρα των Τριών Μάγων; Οι ίδιοι οι Μάγοι ήταν φανταστικά πρόσωπα, αλλά τα δώρα τους υπάρχουν.




 ΤΙ IQ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΊΣ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ;
ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ Η ΓΚΑΡΝΤΑΡΟΜΠΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ! α΄μέρος. 
ΤΡΕΞΑΤΕ! ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΩΝ ΜΑΓΩΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ!
Τα έχει μια μονή στο Αγιον Ορος, όπως η Μονή Βατοπεδίου έχει την Αγία Ζώνη, που υποτίθεται τη φόραγε η Παναγία και είναι φτιαγμένη από υλικό της βυζαντινής εποχής.
 ΜΗΠΩΣ Η ΒΡΑΚΟΖΩΝΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ  ΕΥΡΟΖΩΝΗ; ... ,
 ΒΡΗΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΖΩΝΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ και 
 Η ΖΩΝΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΤΗΣ ΕΦΡΑΙΜ


Οποιοσδήποτε πολιτευτής χρησιμοποιεί το θρησκευτικό συναίσθημα των ψηφοφόρων, αυτό που ονομάζω εγώ θρησκοκαπηλία, για ψηφοθηρικούς λόγους, βρίσκεται στο πιο χαμηλό σκαλοπάτι της πολιτικής πανίδας. Είτε είναι εθνοκάπηλος, είτε είναι θρησκοκάπηλος, για μένα είναι το πιο εξευτελιστικό είδος.
Είναι επαίτης ψήφων που απευθύνεται στον χαμηλότερο διανοητικό παρονομαστή των ψηφοφόρων. Το άλογο αυτό κυνικό πλάσμα, το οποίο εν ψυχρώ, in cold blood που λέμε στα χωριά μας, αλιεύει έτσι ψήφους, για μένα είναι ένα αποκρουστικό θέαμα. Και δεν το έχω δει μόνο στην Ελληνική Λύση».
Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΟΛΗΨΙΑΣ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ
-Πού αλλού το έχεις δει;
«Θα σου πω. Η Ελληνική Λύση το έκανε πάρα πολύ. Να φανταστείς, στην πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ ο Βελόπουλος δεν πήγε, γιατί, λέει, “είχα ειλημμένη υποχρέωση να βρεθώ στο πανηγύρι της Παναγιάς”. Αλλά, για να μη λέμε μόνο για τον Βελόπουλο, η Ελενα Ράπτη, που έχει κατσικωθεί κανονικά στα βουλευτικά έδρανα από το 2004, από τις πρώτες μέρες της πανδημίας, τις πολύ σκληρές, Μάρτιο - Απρίλιο του 2020, βγήκε και είπε: “Εγώ, παιδιά, θα κοινωνήσω, θα πάω και θα κοινωνήσω”. Ολοι οι γενετιστές, όλοι οι επιδημιολόγοι, με εξαίρεση τη Γιαμαρέλου, λέγανε: “Μην πάτε να κοινωνήσετε, ρε παιδιά, αφήστε το για λίγο καιρό. Ή μην κοινωνείτε με το ίδιο κουτάλι”.
-ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΛΗΨΕΩΣ ΚΑΙ Ο ΙΟΣ ΤΗΣ ΓΡΙΠΠΗΣ
 Η ΜΕΤΑΛΗΨΗ,ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΙΣΤΗ.
Σχετικά με την Γιαμαρέλου: ΤΑ ΤΟΡ 15 ΑΠ΄ ΟΣΑ ΑΠΙΘΑΝΑ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ.


Και αυτά τα έλεγε μέχρι ο Ελπιδοφόρος στην Αμερική, τα έλεγε ο Βαρθολομαίος, ο οποίος ήταν ο πρώτος Πατριάρχης που φόρεσε μάσκα μέσα στην εκκλησία, έδινε ένα μήνυμα. Η Έλενα όμως έλεγε: “Οχι, ρε παιδιά, εγώ θα κοινωνήσω, διότι η πίστη με προστατεύει”. Ή ο Κουμουτσάκος, ένας άλλος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Αυτός όχι απλώς πήγε και μετάλαβε, υπήρχαν και δυο-τρεις φωτογράφοι, και τις ανάρτησε αμέσως τις φωτογραφίες όπου μεταλαμβάνει. Εγώ ως παλιό παπαδάκι ήξερα ότι τη μετάληψη την κάνουμε λίγο πιο πριβέ. Δεν ήξερα ότι φέρνουμε συνεργεία μαζί μας».
ΕΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΝΑ ΜΕΤΑΛΑΒΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΟ ΚΗΡΥΓΜΑ
Σου είπα, τη Ράπτη και τον Κουμουτσάκο από τη Δεξιά. Ο Τσίπρας όταν αμολάει περιστέρια στα Θεοφάνια ή πάει στο Αγιον Ορος και λέει “θέλω να κάτσω μόνος μου με το Αξιον Εστί το εικόνισμα κάνα δεκάλεπτο, να συγκεντρωθώ”; Ή -το χειρότερο απ’ όλα, δεν πρόκειται να το ξεχάσω ποτέ- η στιγμή που ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, ο Καμμένος -είναι οι τρεις τους, Τσίπρας, Καμμένος, Ιερώνυμος- γυρνάει και λέει στον Ιερώνυμο:
“Εγώ, αν μου πείτε Μακαριότατε, τη ρίχνω την κυβέρνηση”. Μόκο ο Τσίπρας. Μόκο, αντί να του πει “πάρε, ρε παιδί μου, τα πλοιαράκια σου και πήγαινε να παίξεις ναυμαχία στην μπανιέρα σου”. Εριχνε μια κυβέρνηση αν του το έλεγε ο Μακαριότατος! Εχεις δει την ταινία του Γαβρά που ήταν παραγγελία από το υπουργείο Πολιτισμού για την Ακρόπολη; Μία πολύ μεγάλη περίοδο, εκεί από τον 3ο-4ο αιώνα μ.Χ., οι χριστιανοί εδώ στην Αθήνα είχαν ως χόμπι να ανεβαίνουν στην Ακρόπολη με σφυριά και να σπάνε τη Μετόπη του Παρθενώνα.
Και φτάνουμε στα τέλη του 2022, πριν από δύο μήνες, και ο Πάπας Φραγκίσκος κάνει προσωπικό δώρο στον Ιερώνυμο τέσσερα θραύσματα από τη Μετόπη του Παρθενώνα, που τα έχει το Βατικανό από τον 19ο αιώνα. Προφανώς ξέμειναν από τον Ελγιν - ποιος ξέρει με ποιον αρχαιοκάπηλο τρόπο βρέθηκαν εκεί. Και αυτά ενώ βρίσκεται ο Πάπας Φραγκίσκος σε διαπραγματεύσεις με το υπουργείο Πολιτισμού της Ελλάδας για το πώς θα μας τα δώσει πίσω, τα κάνει προσωπικό δώρο στον Ιερώνυμο! Δηλαδή στον πνευματικό απόγονο εκείνων που γκρεμίζανε τον Παρθενώνα! Λοιπόν, το δούλεμα ότι ο Χριστιανισμός και ο Ελληνισμός πηγαίνανε χέρι-χέρι, αγκαζέ και φιλιωμένοι, πάντα είναι από τις μεγαλύτερες πλαστογραφίες της Ιστορίας.
ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΕΝΑ ΠΛΑΣΤΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΟ.
Και μέσα σε αυτή την πλαστογραφία εντάσσονται και οι Τρεις Ιεράρχες που τους έχουμε ως προστάτες των ελληνικών γραμμάτων. Και άμα τους διαβάσεις, όχι απλώς έχουν γράψει τα πιο ανθελληνικά κείμενα, ήταν διώκτες του Ελληνισμού. Είναι σαν να πάρεις τον Χίτλερ, τον Γκέμπελς και τον Χίμλερ και να τους κάνεις προστάτες του εβραϊκού γένους ή να πάρεις τον Στάλιν, τον Μπέρια και τον Ζντάνοφ και να τους κάνεις προστάτες της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Μιλάμε για την απόλυτη διαστροφή. Για διπολική διαταραχή σε εθνικό επίπεδο, για εθνικό μαζοχισμό».
Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
«Επειδή μιλήσαμε τώρα για το θαύμα του Καμπούρη, να σου πω ότι η πιο μεγάλη μπίζνα στην Ελλάδα, διαχρονικά, από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα, ανεξέλεγκτα και αφορολόγητα, είναι η εμπορία θαυμάτων. Την αναφέρει πρώτος ο Ανδρέας Λασκαράτος τον 19ο αιώνα που λέει στην “Ιστορία μιας κάρας”, ενός κρανίου δηλαδή, πώς είχε ξεκινήσει το σύστημα. Πηγαίνανε διάφοροι ρασοφόροι στα νεκροταφεία, παίρνανε κόκαλα διαφόρων ειδών και από διάφορα άτομα ταυτόχρονα.
(Για την ακρίβεια πολύ πριν τον Λασκαράτο γινόταν αυτό, όπως περιγράφεται από το 1806 στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ και όπως γράφω εδώ:
ΠΤΩΜΑΤΟΛΕΙΨΑΝΟΛΟΓΙΑ…)
Μερικές φορές αν δεν τους έβγαινε η παρτίδα με τα κόκαλα, βάζανε και κόκαλα ζώων, οπότε φτιάχνανε έναν σκελετό μεταθανάτιο, ο οποίος μπορεί να είχε το κρανίο μιας γυναίκας, το σώμα ενός παιδιού, το πόδι ενός γέρου και το άλλο πόδι ενός εικοσάχρονου, και να έχει και δυο-τρία κόκαλα κατσίκας στη μέση για να συμπληρωθεί, και του δίνανε όποιο όνομα θέλανε. Αγιος Ιωάννης, Αγιος Δημήτριος, Αγιος Ονούφριος, Εφραίμ.
ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΤΩΜΑΤΟΛΕΙΨΑΝΟΛΟΓΙΑΣ
Ο ΑΓΙΟΣ ΜΕ ΤΑ 4 ΚΕΦΑΛΙΑ!
Τα περιφέρανε από χωριό σε χωριό και βγάζανε ένα πολύ καλό μεροκάματο. Αυτό, στον 20ό αιώνα, έγινε τεράστια μπίζνα. Ξεκίνησε από μικροβιοτεχνία, από φτωχοδιάβολους καλόγερους, αλλά μετά εξελίχθηκε σε μπίζνα από την επίσημη Εκκλησία με τίμιες ζώνες, με τα δώρα των Μάγων, ό,τι σου έλεγα πριν. Και να φτάνουνε όχι να παίρνουν πια τον οβολό του φτωχού, να πηγαίνεις εσύ που ανάβεις το κεράκι και να αφήνεις ένα ευρώ, δεν τους ενδιαφέρει αυτό. Τους ενδιαφέρει, όπως φάνηκε με την “Κιβωτό του Κόσμου”, η μεγάλη μάσα. Δηλαδή διαμερίσματα, γκαρσονιέρες, οικόπεδα, χωράφια, ό,τι θέλεις, τα οποία τα δωρίζεις μετά θάνατον στη μονή. Την πρώτη off shore εταιρεία την είχε το Αγιον Ορος.
Τότε που δεν ξέραμε ακόμα τι σημαίνει off shore, την είχε ο Εφραίμ της Μονής Βατοπεδίου. Ο οποίος περιέφερε την Τίμια Ζώνη, αυτή που σου είπα ότι είναι από το Βυζάντιο, αλλά ο ίδιος λέει ότι τη φόραγε η Παναγία. Ολα αυτά τα περιφέρουνε. Την Τίμια Ζώνη την είχανε στον Πειραιά πριν από λίγο καιρό. Τώρα θα την ξαναφέρουν στη Μητρόπολη Αθηνών σε λίγες ημέρες. Φοβερά κέρδη, ανεξέλεγκτα. Και έχουμε τώρα τις εισαγγελικές αρχές που κάνουν ότι δεν το βλέπουν. 


Και στην ουσία έχουμε απονομή δικαιοσύνης δύο ταχυτήτων. Δηλαδή: οποιοδήποτε λαμόγιο απατεώνα δεν φοράει ράσα τον τσακώνουνε σε 48 ώρες. Εκείνον τον τυπάκο από την Εκκλησία του Θεού που έκανε τον εξορκισμό στη Θεσσαλονίκη, τον τσακώσανε ως απατεώνα. Την αντίστοιχη απάτη όταν την κάνει ο Λουπασάκης, για παράδειγμα, στους Αγίους Ισιδώρους, την καλύπτουν.
Η ίδια η Εκκλησία παραπέμπει τον Λουπασάκη στο Επισκοπικό δικαστήριο βάσει πορίσματος και αυτός τη γλιτώνει! Και δεν ασχολείται ο εισαγγελέας. Εμένα δεν με ενδιαφέρει αν θα ασχοληθεί η Εκκλησία με τους απατεώνες της. Θέλω να ασχοληθεί ο εισαγγελέας».
Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ
ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΟΛΗΨΙΑΣ ΤΩΝ ΑΦΕΛΩΝ 
Η ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ ΕΞΟΡΚΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ!
 
Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου