Παρασκευή 30 Μαρτίου 2007

ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΣΤ’



ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΕΔΩ

Η Νεκταρία τελειώνοντας το Λύκειο ,παρά την σφοδρή επιθυμία των γονέων της ,θεολόγων και των δύο, να σπουδάσει και αυτή θεολογία, δεν έδειχνε καμία διάθεση να σπουδάσει οτιδήποτε άλλο πλην της φυσιολογίας των γεννητικών οργάνων.
Με το ζόρι και με μεγάλη γκρίνια τελείωσε ένα ΙΕΚ, όπου δεν έμαθε τίποτα ουσιαστικά γιατί έτσι και αλλιώς σε σύντομο διάστημα γκαστρώθηκε από τον Παπαγρηγόρη και παντρεύτηκε τον Νικήτα.
Μεγάλωνε λοιπόν το παιδί της ασχολούμενη με τα οικιακά και με την ταυτόχρονη και ακριβοδίκαιη ικανοποίηση των 4 ανδρών που της είχαν τύχει , όταν μία αναπάντεχη πόρτα άνοιξε στην ως τότε ήρεμη ζωή της.
Ο υπουργός ,που ο άντρας της ήταν πλέον προσωπικός του φρουρός ,είχε φροντίσει να διορίσει αξιοκρατικά όλους τους γνωστούς του, μέχρι τρίτο του ξάδελφο ,σε συμβούλια, επιτροπές και γενικά οπουδήποτε άνθρωποι δικοί του θα του έκαναν όποτε χρειαζόταν τα ρουσφέτια με τα οποία θα εξασφάλιζε την επανεκλογή του.
Λόγω του ότι ήταν χρόνια υπουργός είχε πλέον εξαντλήσει όλους τους έμπιστους φίλους συγγενείς και κουμπάρους ,τοποθετώντας τους πολλές φορές σε δύο η και τρεις μεριές.
Οπότε σε μία επιτροπή του νομού σκέφτηκε να βάλει την Νεκταρία, που ως σύζυγος του φρουρού του θα ήταν πειθήνιο όργανο του, για να μπορεί να περνάει ότι επιθυμεί στη επιτροπή .
Ένα πράγμα όμως δεν είχε υπολογίσει.
Σ’ αυτήν την επιτροπή μέλος, ως εκλεγμένος από την τοπική αυτοδιοίκηση, ήταν ο γνωστός μας γιατρός ο οποίος όμως ανήκε στο αντίθετο κόμμα του υπουργού!
Η επιτροπή ήταν πενταμελής ,τα τρία μέλη είχαν διοριστεί από τον υπουργό και οι δύο ήσαν της αντίθετης παράταξης.
Στην πρώτη λοιπόν συνεδρίαση που έγινε δημόσια ,και είχε ευρύτερο ενδιαφέρον γιατί αφορούσε ένα σημαντικό χρηματικό κονδύλι για τον νομό, ή Νεκταρία βρέθηκε προ του διλήμματος ποιες θέσεις να υποστηρίξει, τις θέσεις του υπουργού και κατά συνέπεια και του συζύγου, ή του ιατρού και πρώτου και νυν και αεί εραστού.
Το δίλημμα ήταν μεγάλο !
Το βλέμμα που της έριξε ο γιατρός ήταν καθοριστικό. Ένιωσε αμέσως να ενεργοποιούνται οι βαρθολίνιοι αδένες της, γιατί σκηνές ερωτικού πάθους από το παρελθόν της δημιούργησαν την αίσθηση ότι αδειάζει το κεφάλι της από όλη την εγκεφαλική της ουσία η οποία σκληραίνοντας σαν ένα γιγάντιο πέος άρχισε να μπαινοβγαίνει στον κόλπο της.
Με ένα αναστεναγμό, που κατέπληξε τους παριστάμενους γιατί τους θύμισε οργασμό, ψήφισε τις θέσεις του γιατρού και επακολούθησε πανδαιμόνιο.
Άναυδοι οι παριστάμενοι υποστηρικτές του υπουργού, την περιέλουζαν με διάφορες ευγενείς εκφράσεις που θα έκαναν τον ανανήψαντα πατέρα της ,αν τις άκουγε, σταυροκοπούμενος να πάθει έμφραγμα, ενώ αντιθέτως οι υποστηρικτές του ιατρού την επευφημούσαν δίνοντας της ενθαρρυντικά χτυπήματα στην πλάτη ενώ συγχρόνως ο γιατρός την αγκάλιασε βάζοντας με τρόπο το χέρι του στην βάση του στήθους της σε ένα σημείο που πάντα την λίγωνε.
Η ιστορία αυτή είχε σαν αποτέλεσμα την οργή του υπουργού, το ξέχεσμα του ταλαίπωρου του Νικήτα και την άμεση επιστροφή του πίσω στα ΜΑΤ.
Καταπτοημένος πλέον ο Νικήτας την περνούσε στα καφέ των Εξαρχείων συγκεντρώνοντας την συμπάθεια των αναρχικών της περιοχής με τους οποίους μετά από τόσο πετροπόλεμο είχε γίνει πλέον φίλος, οι οποίοι για να τον παρηγορήσουν του υπόσχονταν για την επόμενη συνάντηση κλωτσοπατινάδας ,περισσότερες και μεγαλύτερες, σε μπουκάλια του λίτρου, Μολότωφ.
Η σχέση του ζευγαριού είχε διαταραχθεί γιατί εκτός από την αποπομπή του Νικήτα από την θέση τεφαρίκι που είχε, του χάλασε και το ψηστήρι που έκανε για να πηδήξει την μεγάλη κόρη του υπουργού που του κουνιότανε , ενώ συγχρόνως δεν μπορούσε ως γνήσιος απόγονος μιας ιστορικής γενιάς ταγματασφαλιτών και χουντικών, να χωνέψει ότι ή γυναίκα του είχε πάει με το μέρος των αναρχοκομμουνιστών που αντιπροσώπευε η άλλη πλευρά.
Έτσι ζήτησε διαζύγιο από την Νεκταρία.
Η Νεκταρία από την άλλη μεριά δεν έσκαγε ιδιαίτερα για τον Νικήτα, τον οποίο είχε παντρευτεί εξ ανάγκης λόγω της εγκυμοσύνης, και ο οποίος μόνο με το πήδημα δεν γέμιζε τον πλούσιο ψυχικό κόσμο που διέθετε, όπως άλλωστε όλες οι γυναίκες, και γι΄ αυτό δεν είχε ιδιαίτερο πρόβλημα να χωρίσει μαζί του.
Ακόμα και ή απομάκρυνση του από τα ΜΑΤ του είχε μειώσει σημαντικά τις σεξουαλικές του ικανότητες γιατί δεν μπορούσε πλέον να φαντασιωθεί ότι πηδάει αναρχικούς η συνασπισμένους τρομοκράτες όπως στο παρελθόν.
Την Νεκταρία υπήρχε δε και άλλος λόγος που δεν την απασχολούσε ιδιαίτερα εκείνο το διάστημα το διαζύγιο.
Με την ιστορία στην επιτροπή, η παράταξη του γιατρού πρόβαλε στο τοπικό τύπο και τις τηλεοράσεις την Νεκταρία ως ένα νέο άφθαρτο πρόσωπο κάτι σαν γυναικείο Τσίπρα , που παρά τον διορισμό της από τον υπουργό, έχει την ανεξαρτησία της γνώμης της ενώ ταυτόχρονα είναι άτομο το οποίο έχει σε βάθος εντρυφήσει , μετά ενδελεχή μελέτη, στα προβλήματα του τόπου.
Την εικόνα δε αυτή την ενίσχυσε άθελα του και ο υπουργός ο οποίος προσπαθώντας να καλύψει την γκάφα του με τον διορισμό της ,ισχυρίστηκε ότι διαπνεόμενος από άκρως δημοκρατικά αισθήματα επιλέγει για τις διάφορες θέσεις άτομα άσχετα από κομματική τοποθέτηση με μόνο κριτήριο την αξία τους.
Έτσι η Νεκταρία εν μία νυκτί έγινε γνωστή στον νομό σαν άλλη Καλομοίρα.
Την καλούσαν σε διάφορα τοπικά πάνελ γιατί είχε και φωτογένεια ,είχε τον κοινό νου να μην μπλέκει σε πολύπλοκα θέματα, ενώ χάρις στα σπιτικά ακούσματα είχε ένα πλούσιο ρεπερτόριο από τσιτάτα του Ευαγγελίου ,δείγμα για πολλούς βαθύτατης μόρφωσης επιπέδου Ζουράρη (χωρίς βέβαια να χρησιμοποιεί τίποτα από Θουκυδίδη που δεν ήξερε καν ποιος είναι) και όταν τα πράγματα ζόριζαν μερικές φορές είχε την ικανότητα να γυρνάει την κουβέντα στο παιδί της οπότε έπαιρνε σύσσωμο το ευκολοσυγκίνητο γυναικείο κοινό με το μέρος της.
Η όλη αυτή κατάσταση είχε σαν αποτέλεσμα την μέρα που βγήκε το διαζύγιο να μην την απασχολήσει το γεγονός, γιατί την ίδια μέρα της είχε γίνει επίσημη πρόταση να κατέβει σαν δημοτική σύμβουλος στην παράταξη του γιατρού.
Όταν έγιναν οι δημοτικές εκλογές το γεγονός της ημέρας ήταν ότι με την ψήφο των γυναικών ,του παραεκκλησιαστικού κυκλώματος από τους γονείς της, του εκκλησιαστικού κυκλώματος από τον Παπαγρηγόρη και τον μητροπολίτη, που είχε αποκτήσει ιδιαίτερες πλέον σχέσεις με την οικογένεια αφ΄ ότου ευλόγησε τον πατέρα της με την μαγκούρα του και έκανε το θαύμα της επιστροφής του στο χριστεπώνυμον πλήρωμα της εκκλησίας ,η εκλογή της πρώτης σε ψήφους, πάνω από τραγουδιστές και ηθοποιούς.
Ο θρίαμβος ολοκληρώθηκε όταν ή Νεκταρία στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο λόγω και του αριθμού των ψήφων εκλέχτηκε ως αντιδήμαρχος.
Το μόνο πρόβλημα που είχε ήταν ότι στο ΙΕΚ δεν τους είχαν πει τι είναι ο αντιδήμαρχος και τι κάνει, αλλά η Νεκταρία δεν έχανε την ψυχραιμία της με κάτι τέτοια.
Τόσα παλούκια είχε πηδήξει στην ζωή της στο αντιδημαρχιλίκι θα κώλωνε;

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

11 σχόλια:

  1. μακρυά από ομόλογα κι από ΕΚΑΒ κράτα την ηρωΐδα μόνο ,γιατί σημασία δεν έχει το αν καβαλάς το καλάμι...σημασία έχει αν το καβαλάς οριζόντια η κάθετα....!χι χι χι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Na thn do ke prothipurgo ki' as pethano. Telika mono kapios pu exei entrifisei sto pidima toson paloukion (ke mhn paei to mialo sas sto poniro) mporei na enosei OLO to ethnos.

    Kalhmera!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχάααααα!Πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία...Είδες????Τον είχα μυριστεί εγώτο γιατρό τον τσαχπίνη...!!!!!!!!!!!Αχ κακά τα ψέμματα αν δε φας αγγούρι ή παλούκι ή ό,τι άλλο μακρυ βρε αδερφέ...δεν προοδεύεις στη ζωή!
    Και η Νεκταρία που χει φάει απ΄ όλα...μια χαρα το πήγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. λωλοστεφανη-
    Πάντως η Νεκταρία μόνο το καλάμι δεν έχει καβαλήσει.

    mhxeirotera-
    Κάπου εκει κοντά θα την δείς.

    liodara-
    Εδώ που τα λέμε...

    polsemannen-
    Ετοιμάζονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωστε εδώ οδηγεί η ιστορία ε;
    Η ζωή -και η Νεκταρία- κύκλους κάνει με ενα και μοναδικό σκοπό.
    Να κατακτήσει την πολιτική εξουσία.
    Να την κατακτήσει λέω, να την πηδήξει εννοώ.
    Για να δουμε, για να δούμε!
    Που θα οδηγήσει το νέο αίμα την πολιτική ζωή αυτού του τόπου.

    Αναμένω με ανανεωμένο ενδιαφέρον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ πάντως τέτοια εξέλιξη δεν την περίμενα. Όχι ότι δεν μου άρεσε. Έξυπνη ήταν πολύ η αλλαγή κατεύθυνσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ralou-
    Δεν έχεις καταλάβει ακόμη ότι εσύ είσαι η υπαίτια αυτής της σειράς;
    Φαίνεται ότι έχεις ξεχάσει το σχόλιο που είχες γράψει στα αρχικά πόστ της Νεκταρίας που μου έδωσε την έμπνευση για τα σημερινά.
    Σου το υπενθυμίζω:

    Οπότε αθεόφοβε περιμένουμε και την απαραίτητη συνέχεια.
    Δεν φαντάζομαι οι περιπέτειες της να τελείωσαν εκεί.
    Γιατί ναι μεν έκλεισε τους λογαριασμούς της με Επιστήμη, Εκκλησία και Νόμο, αλλά δεν πλησίασε κάν τον χώρο της Πολιτικής (κουμπάρος Καποδιστριακός Δήμαρχος ίσως) αλλά ούτε και της Διανόησης (τρίτος ξάδελφος άρτι εκδοθείς bloger φαντάζομαι)!

    δείμος του πολίτη-
    Είδες ποιά είναι η υπεύθυνη της αλλαγής κατεύθυνσης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. με τιμάς αθεόφοβε!
    Και βέβαια το θυμάμαι αλλά δεν φανταζόμουν ότι θα μπορούσα να επιρρεάσω το concept σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. α,ρε Νεκταρία!! αουτσάϊντερ που δε σε υπολόγιζε κανείς!!!
    πολύ γέλιο αθεόφοβε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. H www.press-bank.gr... Σας μεταδίδει:
    BLOOPERS TEAM… O KOΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΣ ΤΣΟΓΛΑΝΟΣ!
    Σας παρουσιάζουμε έναν κουκουλοφόρο αληταρά του διαδικτύου, τον bloopers team που οργώνει το διαδίκτυο με το αρωστημένο μυαλό του, κυρίως χρησιμοποιώντας ανώνυμα την press-gr κι άλλα ελληνικά τοπία… Διότι ο τύπος, με το δικό του μπλογκ δεν φτουράει, αφού έχει μηδενική επισκεψιμότητα. Είναι Έλλην και έχει ως μόνιμη κατοικία άλλοτε το Τορόντο του Καναδά, κι άλλοτε τη Νέα Υόρκη, όπου κατά τους ισχυρισμούς του υποδύεται τον δημοσιογράφο…
    Για να πάρετε μια μικρή ιδέα για το πόσο ανίατος είναι η νόσος του, η τσουτσουνοπαικτική, δείτε τι εμφανίζει ο αληταράς από την ιστοσελίδα του και θα αντιληφθείτε γιατί εμείς ως PRESS-BANK.GR κάνουμε αγώνα αυτή η μούργα στο διαδίκτυο να εξαφανιστεί, διότι είναι προσβλητική του ανθρώπινου είδους, ή να περιοριστεί στα σίδερα του Δαφνίου…

    Πούστρες bloopers
    Τα παρακάτω τετράστιχα τα …αφιερώνει σε κάποιον αξιοπρεπή νεοέλληνα με τον οποίο προφανώς θα έχει απωθημένα…
    Με νάζι και με πουτανιά
    σ' έβλεπα περπατούσες
    και μόλις με τσιλιάρισες
    τον κώλο σου κουνούσες.

    Σε είδα και δεν άντεξα
    ήρθα να σου μιλήσω
    μα αντί να έρθω από μπροστά
    έφτασα απο πίσω.

    Ο κώλος σου με φώναζε
    να 'ρθω να τον γαμήσω
    και μόνο με τη σκέψη κόντευα
    επάνω μου να χύσω.

    Συζήτηση για να 'χουμε
    σου ζήτησα τσιγάρο
    μα ο στόχος ο απώτερος
    να σου τον εφορμάρω.
    Να μην προχωρήσουμε περισσότερο…γι αυτά τα εμετικά που ξερνάει αυτός ο Blooper… ΄Εχει κι άλλα τέτοια φρούτα ο μπάσταρδος. Απλά τα επιστρατεύουμε για να σας δείξουμε μέχρι που μπορεί να φθάσουν κάποιοι κουκουλοφόροι, που χρήζουν μόνον κλινικής παρακολούθησης… ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ www.press-bank.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή