Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

Η ΑΓΡΑΜΜΜΑΤΟΣΥΝΗ ΚΑΙ Η ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΙΟΣΥΝΗ



Η Ορθοδοξία εκσυγχρονίζεται!
Βέβαια μην τυχόν θεωρήσετε ότι αποφάσισαν να εκσυγχρονίσουν την Αγία Γραφή  για όσα απαράδεκτα γράφονται εκεί και κατά καιρούς έχω γράψει σχετικά στο παρελθόν σε αρκετά ποστ μου, μερικά από τα οποία ενδεικτικά αναφέρω εδώ:
ΠΟΝΗΡΑ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ  (αναφέρεται στην Εσθήρ)
ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ. (αναφέρεται στην Σαλώμη)
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΦΑΪ ΕΡΧΕΤΑΙ ……..Ο ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΣ ! (αναφέρεται στην Ιουδήθ)
ΣΕΞ ΚΑΙ ΑΙΜΟΜΙΞΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ  (αναφέρεται στον Λωτ και στην αιμομιξία με τις κόρες του)
ΒΙΒΛΙΚΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΚΑΣΤΡΩΜΑΤΑ   (αναφέρεται στον Αβραάμ, τον Λωτ και την Σάρα)
Και βέβαια στην απαράδεκτη αντιμετώπιση της γυναίκας από την εκκλησιαστική παράδοση και το ιερατείο.
ΟΙ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΞ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΓΑΜΟ!.
Ο ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΙΣΤΙΚΟΣ ΜΙΣΟΓΥΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΦΡΑΙΜ ΤΟΥ ΣΥΡΟΥ
Όλα τα παραπάνω παραμένουν αμετάβλητα και βέβαια εν πολλοίς άγνωστα στα πλήθη των πιστών, που αν τα γνώριζαν θα έφριτταν.
Ο εκσυγχρονισμός ξεκίνησε με την είσοδο θρησκευτικών βιογραφιών στα πιο δημοφιλή  μέσα στον λαό, τον κινηματογράφο και  την τηλεόραση.
 

Με συνχρηματοδότηση από μονή του Αγίου Όρους με γνωστή εμπλοκή στο παρελθόν σε οικονομικό σκάνδαλο, γυρίστηκε η διεθνής παραγωγή  με την ζωή του Άγιου Νεκτάριου «Άνθρωπος του Θεού»
Ήταν η τρίτη εμπορικότερη ταινία στην Ελλάδα για το 2021, φτάνοντας τα  283.520 εισιτήρια.
Μετά μόνο από 6 μήνες ξεκίνησε στην τηλεόραση μια άλλη ακριβή παραγωγή «Ο Άγιος Παΐσιος», με το πρώτο επεισόδιο να ΄φτάνει το 33% στην τηλεθέαση.


Όπως γράφει ο Θοδωρής Αντωνόπουλος στην Lifo : Τόσο ο κινηματογραφικός «Άγιος Νεκτάριος» όσο και ο τηλεοπτικός «Άγιος Παΐσιος» που μόλις ξεκίνησε διακρίνονται από επίπλαστη πνευματικότητα, στείρο ευσεβισμό, παλιομοδίτικη ηθικολογία, στομφώδη διδακτισμό, αιδήμονα νοσταλγία για τα «παλιά, καλά» θεοκρατικά, πατριαρχικά και εθνοφυλετικά πρότυπα.
Κυκλοφορεί ένας τεράστιος αριθμός με βιβλία με προφητείες και αποφθέγματα του Παΐσιου, προς πνευματική ανάταση των πιστών του οι οποίοι βέβαια δεν κάνουν την απλή σκέψη ότι για να τα έχει πει όλα αυτά ένας αγράμματος θα έπρεπε να μιλάει ασταμάτητα και κάποιος να τα καταγράφει!
Είναι καταπληκτικό όμως ότι για να υπάρχουν τόσα βιβλία προφανώς υπάρχει και αγοραστικό κοινό που τα αγοράζει και πιστεύει αυτά που διαβάζει, γιατί εκτός από παιδαριώδεις κοινοτοπίες του τύπου  «Έχεις λύπη; Ο Θεός σου λείπει», «Να μην μπερδεύουμε το άυλον με το νάυλον» κ.λπ. υπάρχουν σε αυτά και πλήθος από πατριδοκάπηλες τερατωδίες σχετικά με τους Τούρκους όπως Πχ  «Όταν ο τουρκικός στόλος ξεκινήσει να κατευθύνεται κατά της Ελλάδος και φθάσει στα έξι μίλια, πράγματι θα καταστραφεί. Θα είναι η ώρα που θα έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους. Αλλά, αυτό δε θα γίνει από εμάς. Αυτό είναι το θέλημα του Θεού. Το «Εξαμίλι» θα είναι η αρχή του τέλους…..Μετά θα αρχίσουν όλα τα γεγονότα, που θα καταλήξουν στο να πάρουμε την Πόλη…. Την Πόλη θα μας τη δώσουν….. Θα γίνει πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας. Στην αρχή, οι Τούρκοι θα νομίσουν ότι νικάνε, αλλά αυτό θα είναι η καταστροφή τους. Οι Ρώσοι, τελικά, θα νικήσουν και θα πέσει η Πόλη στα χέρια τους. Μετά θα την πάρουμε εμείς…… Θα αναγκασθούν να μας τη δώσουν…».
Τι πνευματικό IQ μπορεί να έχει κανείς για πιστεύει ότι μπορούν να πραγματοποιηθούν τα παραπάνω, χωρίς να κάνει την απλή σκέψη ότι ακόμα και να μας έδιναν την Πόλη τι θα κάναμε με τα 15,5 εκατομμύρια κατοίκους της; 
Βέβαια ο Παΐσιος δεν είναι ο πρώτος αγράμματος που αγιοποιήθηκε ,γιατί το ίδιο αγράμματος και εχθρός μάλιστα των γραμμάτων ήταν ο Άγιος Αντώνιος, όπως γράφω στο ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ-Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΛΥΣΙΑΣ!


Ο εκσυγχρονισμός λοιπόν της Ορθοδοξίας προχωρά ακάθεκτος με την αγιοποίηση πριν λίγες μέρες από το Πατριαρχείο, μετά από εισήγηση της Εκκλησίας της Ελλάδος,  του Παπουλάκου,  ενός ακόμη αγράμματου καλόγερου, πρώην χασάπη, που άρχισε να γυρνάει το 1850 σε ηλικία 80 ετών να κηρύσσει στη Πελοπόννησο, αποκτώντας γρήγορα μεγάλο πλήθος φανατικών οπαδών.
Στα κηρύγματα του ήταν κατά κάθε εκσυγχρονισμού που ερχόταν από την Ευρώπη, πχ  το ατμόπλοιο είναι «καρότσα του διαβόλου», ο Όθωνας ήταν νοητός εωσφόρος, η πρωτεύουσα – πορνεύουσα, οι διορισμένοι επίσκοποι – κατάσκοποι, κατά της παιδείας, Τα κορίτσια πρέπει να παντρεύονται στα 12 και τα αγόρια στα 15, Τα σχολεία και τα πανεπιστήμια είναι του διαβόλου», «Τα άθεα γράμματα είναι η ρίζα κάθε συμφοράς» και έστειλε αναφορά στον Όθωνα γυρεύοντάς του «να κλείση τα σχολειά, ν’ αλλάξη τους δεσποτάδες, να διώξη απ’ το παλάτι τον καθολικό παπά, που είχε ο ίδιος, και τον προτεστάντη της Αμαλίας».
Το 1833 μέσω του Ρώσου πρεσβευτή ιδρύθηκε μια συνωμοτική οργάνωση η «Φιλορθόδοξος Εταιρία» με εμφανή σκοπό να μην χωρίσει ο Όθων την Ελληνική Εκκλησία από το Πατριαρχείο και αφανή την εξαφάνιση της Αγγλικής επιρροής με ανάλογη αύξηση της Ρωσικής.
Η Εταιρεία προσέγγισε τον Παπουλάκο και κατάφερε να τον πείσει να στρέφεται  κατά του Όθωνα, της Ιεράς Συνόδου και βέβαια των Άγγλων.
Τον Όθωνα τον αποκαλούσε Ψωριάρικο γίδι και ότι θα έπρεπε να εξοριστεί αν δεν βαπτιζόταν.
Τα έβαλε και με το εκκλησιαστικό κατεστημένο της εποχής λέγοντας  «Οι δεσποτάδες στην Αθήνα, με κατηγοράνε και με καταφρονάνε επειδή, λέει, είμαι αγράμματος. Αυτοί όμως που είναι σπουδαγμένοι στα θεολογικά και γραμματισμένοι ποιμενάρχες τι κάνουνε για να φυλάξουνε την Άμπελο του Κυρίου;».
Όλα αυτά οδήγησαν στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας (1852) να αποφανθεί ότι είναι  “Αὐτοχειροτόνητος κῆρυξ, ἡ δέ διδασκαλία του «παράνομος καί ἄκυρος» και στην αποστολή του στρατηγού Γενναίου Κολοκοτρώνη με στρατό, να τον συλλάβει στην Μάνη όπου τον υπεράσπιζαν 2000 Μανιάτες.


Τελικά συνελήφθη, παρέμεινε 2 χρόνια στις φυλακές του Ρίο και μετά από αμνηστία από τον Όθωνα εξορίστηκε στην Μονή Παναχράντου της Ανδρου όπου και πέθανε σε ηλικία 91 ετών.
Όπως καταλαβαίνετε, σίγουρα κάποιος θα γράφει ήδη το σενάριο για ένα νέο σήριαλ της τηλεόρασης ή για μια κινηματογραφική ταινία.   
Ο Πέτρος Τατσόπουλος σχολίασε την νέα αυτή αγιοποίηση γράφοντας:
Πιστό στην παράδοσή του τα τελευταία χρόνια -αρχής γενομένης με τον Παϊσιο- να ανακηρύσσει ως αγίους αγράμματους διαταραγμένους καλόγερους, το Ορθόδοξο Πατριαρχείο «υπερέβη εαυτόν» σήμερα και ανακήρυξε ως άγιο τον πιο οπισθοδρομικό και αμόρφωτο καλόγερο του 19ου αιώνα, τον διαβόητο Παπουλάκο. Προφανώς το Πατριαρχείο γνωρίζει πολύ καλά σε ποιας διανοητικής στάθμης αμνοερίφια απευθύνεται. Τα θερμά μας συγχαρητήρια. Ποιος 21ος αιώνας και κουραφέξαλα; Όπισθεν ολοταχώς.
 
Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου