Σάββατο 4 Μαΐου 2013

ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΦΑΓΟΥΡΑ (ΓΙΑ ΜΠΟΓΚΑΡΙΣΜΑ)!





 Το Πάσχα έχει μια μοναδική ιδιαιτερότητα σαν γιορτή.
Αν ρωτήσεις και τους ιδιαίτερα  θρησκευόμενους  πως καθορίζεται η ημερομηνία του, θα διαπιστώσεις πως οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν τον περίπλοκο μηχανισμό που κάθε χρόνο  αλλάζει ημερομηνία αυτή γιορτή που συμβολίζει την ανάσταση του Χριστού, αλλά και των προηγούμενων από αυτόν θεών και των παλαιότερων  θρησκειών (οι θεοί πάντα ανασταίνονται αλλιώς τι σόι θεοί θα ήσαν, ενώ από τους θνητούς μόνο ο Λάζαρος αναστήθηκε!)
Μπορεί λοιπόν οι θεοί πάντα  να ανασταίνονται, και πάντα, για ευνόητους λόγους,  αυτές τις μέρες της άνοιξης, ο Αθεόφοβος όμως που δεν είναι θεός και που όταν τα τινάξει (φτού-φτού) δεν προβλέπει να αναστηθεί ανοιξιάτικα,  ανάποδος όπως πάντα, αυτές τις μέρες γιορτάζει  την γέννηση του, γιατί κάθε 5 Μαΐου έχει τα γενέθλια αυτού του ιστολογίου.
Έτσι λοιπόν φέτος ανήμερα το Πάσχα συμπληρώνονται 7 χρόνια από την καθοριστική ημερομηνία που έλαβα την ιστορική απόφαση που συγκλόνισε την μπλογκόσφαιρα να αρχίσω δηλαδή να γράφω όλα αυτά τα ανεπανάληπτα κείμενα που οι ιστορικοί του μέλλοντος πρόκειται ασφαλώς να τα κατατάξουν, όπως έχω ξαναγράψει στα προηγούμενα επετειακά,  στας χρυσάς δέλτους της παγκοσμίου λογοτεχνίας.
(Όταν έγραφα εκθέσεις στο σχολείο πάντα εύρισκα την ευκαιρία να  εγγράψω κάτι στας χρυσάς δέλτους της ιστορίας, της λογοτεχνίας, της ποιήσεως κτλ  άσχετα αν από μέσα μου με διακατείχε έντονη παρόρμηση να τα εγγράψω όλα κάπου αλλού σαν την μαθήτρια της φωτογραφίας!)  


 Ενώ λοιπόν μέχρι να πέσει η χούντα τα 7 χρόνια που κράτησε μου φάνηκαν σαν αιώνας αντίθετα τα 7 χρόνια που συμπληρώνει αυτό το μπλόγκ μου φάνηκαν σαν να ήταν χθες.
Βέβαια τα 7 αυτά χρόνια συγκέντρωσα τον παγκόσμιο  θαυμασμό ακόμα και του 007!


Θεωρώ δε ότι  ο αριθμός 7 είναι ιδιαίτερα σημαντικός γιατί εκτός από τους 7 σοφούς της αρχαιότητας , τα 7 θαύματα του κόσμου και τους 7 λόφους της Ρώμης και της Κωνσταντινουπόλης, τώρα πια η 7ετια αυτού του μπλογκ μπορεί να σταθεί ισάξια και επάξια δίπλα τους!
Φαίνεται δε πως το 7 είναι και τυχερό γιατί και οι 7 ταινίες που το έχουν στον τίτλο τους έχουν μείνει στην ιστορία του κινηματογράφου!  





 Όταν ξεκίνησα αυτό το μπλογκ περισσότερο για να κάνω πλάκα, εξ ου και οι χαρακτηρισμοί στο προφίλ μου, υπήρχε ένας ευρύτερος ενθουσιασμός στον χώρο που αποτελούσε ένα νέο για τότε μέσο επικοινωνίας, έκφρασης  και ανάπτυξης των προσωπικών ιδεών και  απόψεων.
Το ενδιαφέρον μάλιστα του κοινού οδήγησε τότε και στην έκδοση σε βιβλία κειμένων των παλαιότερων από μένα μπλόγκερς .
Γράφαμε συντομότερα κείμενα με λιγότερες φωτογραφίες αλλά υπήρχε ευρύτερος σχολιασμός τους.
Τα πολιτικά θέματα ήταν στην αρχή λίγα, αλλά βαθμιαία όσο η οικονομική κατάσταση χειροτέρευε άρχιζαν να αυξάνονται και μαζί να αυξάνονται και οι πολιτικές αντιπαραθέσεις που κορυφώνονταν τις προεκλογικές περιόδους.
Οι αντιπαραθέσεις, όχι μόνο για την πολιτική, ήταν αρκετές φορές έντονες αλλά ακόμα και στις 3-4 φορές   που οδήγησαν σε διακοπή των σχέσεων, δεν ήσαν ποτέ υβριστικές.
Στην αρχή της επταετίας υπήρχαν πολλά ιστολόγια που συχνά αναρτούσαν μικρά διηγήματα ή και ιστορίες μερικές δε από αυτές χιουμοριστικές και σατιρικές.
Έτσι και το παρόν ιστολόγιο τα πρώτα χρόνια ανήρτησε μερικές από αυτές και με ιδιαίτερη χαρά διαπιστώνω πως μια από αυτές, η ΝΕΚΤΑΡΙΑ, η οποία μάλιστα ξεκίνησε σαν μια ιστορία ενταγμένη σε μια τριλογία, κατάφερε να αποκτήσει 8 συνέχειες και εξακολουθεί και σήμερα ακόμα να ψυχαγωγεί τους αναγνώστες.
Στα 7 αυτά χρόνια είχα την τύχη να διαβάζουν αυτό το μπλογκ ιδιαίτερα αξιόλογοι αναγνώστες και σε αρκετά ποστ έγραψαν άκρως ενδιαφέροντα και ουσιαστικά σχόλια.
Ελάχιστες φορές, μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού,  χρειάστηκε να διαγράψω σχόλια που ήταν υβριστικά για άλλα άτομα  ή χυδαία.


Και τώρα μερικά στατιστικά δεδομένα.
Οι ημερήσιες επισκέψεις εδώ και πολύ καιρό κυμαίνονται μεταξύ των 250-350 ενώ ο αριθμός των πόστ που διαβάζει ο επισκέπτης είναι συνήθως πάνω από 2 με αποτέλεσμα διπλάσιο αριθμό προβολών.
Υπήρξαν δε φορές που εξαιτίας ενός  πόστ, και όχι πάντα του τελευταίου,λόγω του ότι  κάπου έγινε σχετική αναφορά γι΄αυτό,να υπάρχουν μέρες που οι επισκέψεις να ξεπερνούν τις 1000.
Ενώ όμως ο αριθμός των επισκεπτών έχει βαθμιαία άνοδο και οι αναγνώστες-μέλη  που παρακολουθούν το ιστολόγιο ανέχονται ήδη στους 207, τους οποίους ευχαριστώ ιδιαιτέρως για την προτίμηση που μου δείχνουν, είναι εντυπωσιακή αντίστοιχα η γενικότερη μείωση των σχολίων που γίνονται.
Μπορεί βέβαια ορισμένα θέματα που προκαλούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να έχουν ευάριθμα σχόλια αλλά στο παρελθόν που η αναγνωσιμότητα του μπλογκ ήταν σαφώς μικρότερη, τα σχόλια των αναγνωστών είναι σαφώς περισσότερα.
Το γεγονός αυτό πιστεύω πως οφείλεται στο ότι πολλοί πλέον  προτιμούν να σχολιάζουν στο facebook και στο twitter. Προσωπικώς και τα δύο δεν με ενδιαφέρουν και γι΄ αυτό δεν διατηρώ λογαριασμό σε αυτά.
Λόγω Πάσχα και της γνωστής έντονης θρησκευτικότητας του μπλογκ μου φέτος διακρίνεται ιδιαίτερα για  την σεμνότητα του σε αντίθεση με τις παρακάτω  ετήσιες επετειακές αναρτήσεις οι οποίες περιείχαν άφθονο υλικό για οφθαλμόλουτρο.
2012-ΕΞΙ
Από τον Μάιο 2009 , που ο blogger άρχισε να μας δίνει και τις στατιστικές επισκεψιμότητας στις αναρτήσεις, έχουν γίνει 10.600 σχόλια και  447.849 προβολές..
Δυστυχώς ο μετρητής που είχα βάλει από το ξεκίνημα του μπλογκ σταμάτησε μόνος του να μετράει και εξαφανίστηκε, αλλά χοντρικά υπολογίζω ότι το σύνολο των επισκέψεων από το 2006 πρέπει να είναι γύρω στο 1.000.000.
 Οι 10 πιο δημοφιλείς αναρτήσεις μου, πάλι από τον Μάιο 2009,  είναι κατά σειρά οι εξής (δίπλα οι ημερομηνίες που δημοσιεύτηκαν. οι προβολές που είχαν, η περσινή τους θέση και όσες μπήκαν για πρώτη φορά στις 10  ) :
1-ΠΕΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΣΙΜΠΟΥΚΙ 5-1-10 με 6637 προβολές


3-ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΡΝΟ; 25-10-2008  με 3507 προβολές ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΘΕΣΗ

4-ΠΕΟΥΣ ΔΙΘΥΡΑΜΒΟΣ 26-1-2009  με 2656 προβολές.

5-ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ  20-11-2008  με 2299 προβολές  ΑΠΟ ΤΗΝ 10η

6-ΙΙΙ- ΠΕΡΙΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΜΠΗΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΚΟΛΑΝΟ  15-1-2009 με 2065 προβολές  ΑΠΟ ΤΗΝ 3η ΘΕΣΗ

30-1- 2009 με 1776 προβολές ΑΠΟ ΤΗΝ 6η

18-1-2012 με 1556 προβολές ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ

14-5-2011  με 1541 προβολές  ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ


 Πριν να κλείσω το σημερινό ποστ και να  ευχαριστήσω όσους διαβάζοντας αυτό το ιστολόγιο μου έδωσαν την διάθεση και την παρόρμηση να το διατηρήσω όλα αυτά τα χρόνια θα ήθελα να υπενθυμίσω και μια μεγάλη απώλεια που είχαμε τον προηγούμενο χρόνο.
 Ξαφνικά ένας νέος στην ηλικία μπλόγκερ, που αποτελούσε κόσμημα για αυτόν τον χώρο με τα εξαιρετικής ποιότητας κείμενα του και σχόλια, έφυγε από αυτή την ζωή.
Είχα την τύχη να τον γνωρίσω προσωπικά και τόσο εγώ όσο και όσοι τον είχαν γνωρίσει είτε προσωπικά είτε διαδικτυακά, πιστεύουμε πως  η απώλεια του ακόμα δεν έχει   αναπληρωθεί .
Σχετικά έχω γράψει το ποστ   Ο LOCUS PUBLICUS ΕΦΥΓΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ


Αλλά επειδή το Πάσχα είναι γιορτή χαράς και δεν θα ήθελα να σας αφήσω με μια πικρή γεύση στο στόμα σας προτρέπω να διαβάστε την πασχαλινή θρησκευτική ανάρτηση μου ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΘΕΟΣΕΒΟΥΜΕΝΟΥ ΑΜΝΟΥ για να σας φτιάξει το κέφι .
Μόνο που ο αμνός της ιστορίας μου γαλουχημένος στην χριστιανική παράδοση του να είσαι μάρτυρας σε αυτή την ζωή για να αποκτήσεις την ουράνια βασιλεία μετά θάνατον, δεν είχε τις επαναστατικές τάσεις που έχει ο Σούπερ-αμνός της γελοιογραφίας και μαρτύρησε ηρωικώς στην σούβλα του Αθεόφοβου.


Βέβαια στο κοπάδι του υπάρχει ένα έντονο φιλογερμανικό πνεύμα γιατί, λόγω των μνημονίων μάλλον η σφαγή των αμνών προβλέπεται περιορισμένη, ενώ αντίθετα προβλέπεται γενοκτονία πουλερικών και χοίρων. 
Σας εύχομαι καλές γιορτές με μια επίκαιρη, υψηλής αισθητικής, πασχαλινή κάρτα.



8 σχόλια:

  1. Μακάρι η φαγούρα να μην σου περάσει ποτέ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως για την ώρα μου παραμένει αναλλοίωτη όπως και στην αρχή!

      Διαγραφή
  2. Αθεόφοβε μου,
    να τα εκατοστήσει το blog σου κι εσύ να είσαι υγιής και να γράφεις πάντα τόσο γλαφυρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για την ευχή, αλλά η μόνη περίπτωση για να τα εκατοστήσει θα είναι να καταφέρουν οι επιστήμονες να φτιάξουν τον αναστολέα της δράσης της πρωτεΐνης NF-κΒ που ευθύνεται για την γήρανση του οργανισμού!
      Όπως έγραφε και ο Διόδωρος στο ΒΗΜΑ του Πάσχα:

      Σπουδαία είδηση: η πρωτεΐνη NF-κB στέλνει μηνύματα στον υποθάλαμο, αυτό το βαθιά κρυμμένο στον εγκέφαλο αμύγδαλο, ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες γήρανσης, ανακάλυψαν επιστήμονες. Αναστολή της δράσης του NF-κB στον υποθάλαμο με κατάλληλα χημικά αναστέλλει και τη γήρανση - για την ώρα σε ποντίκια, αλλά θα έρθει και η σειρά των ανθρώπων.
      Ωραία - στο μέλλον θα σταματά κανείς σε όποια ηλικία του αρέσει. Αλλά αν θέλει να κάνει πίσω; Αν μετάνιωσε που έφθασε τα 30 ή τα 40 και θέλει να ξαναγίνει 20; Δεν θα ήταν ωραίο και οι εξηντάρηδες, αντί να καθηλώνονται σε αυτή την απαίσια ηλικία, να ξαναγυρίζουν στα 30; Τι να την κάνεις την αθανασία των 60 ετών; Οχι ότι με νοιάζει προσωπικά, για το γενικό καλό συζητάμε, ημερολόγιό μου.
      Πρέπει να βρούμε την αντι-NF-κB, που θα στέλνει σήματα παλιμπαιδισμού στον εγκέφαλο - πρέπει το συντομότερο να επιληφθεί του θέματος η ΚΕ του ΑΚΕΛ.

      Διαγραφή
  3. Όπως στο στρατό νιώθαμε σεβασμό για τις παλιότερες σειρές έτσι κι εγώ, Αθεόφοβε, νιώθω σεβασμό για το μπλοκ σου γιατί έχει τα διπλάσια χρόνια από το δικό μου. Σου εύχομαι υγεία και έμπνευση ώστε να συνεχίσεις για όσο καιρό θέλεις το σερφάρισμα.
    ΥΓ. Η ελληνική ταινία "Η Χιονάτη και τα 7 γεροντοπαλίκαρα" ήταν μια εμπορική αποτυχία γιατί, αν και συμπαθέστατη ταινία, ο κόσμος δε γέλασε όσο περίμενε να γελάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο που οι παλιοσειρές στο στρατό μετράνε τις μέρες που τους μένουν μέχρι να απολυθούν σε αντίθεση με μένα που αισθάνομαι ακόμα σαν νεοσύλλεκτος !

      Διαγραφή