Παρασκευή 11 Ιουλίου 2008

ΕΣΕΙΣ ΞΕΡΕΤΕ ΑΡΑΓΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΓΚΟΜΕΝΑ-ΓΑΡΙΔΑ; (Εμπεριστατωμένη μελέτη της εξελίξεως της Ελληνικής Γλώσσης)




Η σειρά αυτή των φωτογραφιών μπήκε για να σας δώσει ένα μέρος από την συζήτηση που είχαν στην συνέχεια οι νεαροί που βλέπετε και την οποία σας μεταφέρω σαν γνήσιος ωτακουστής
Εάν δεν καταλαβαίνετε τι λένε δεν φταίω εγώ, απλά δεν είσαστε γνώστες των νέων λέξεων και εκφράσεων που έχουν εισαχθεί στην Ελληνική γλώσσα.Πάντως θα διαπιστώσετε ότι τα λεφτά που ξοδέψατε για το φροντιστήριο Αγγλικών του βλασταριού σας δεν πήγαν χαμένα γιατί πιθανώς αγγλικά να μην έμαθαν αλλά κατάφεραν πλήθος αγγλικών λέξεων να τις παντρέψουν επιτυχώς με ελληνικές.



-Ρε σεις τι γκόμενα-γαρίδα ήταν αυτή;
-Εσύ επέμενες να ρθούμε σ΄ αυτό το μπάρ να πέσουμε σε μουνστόρμ ενώ τούτο είναι σκέτο καμπιονάτο.
-Έπρεπε δηλαδή να πάμε στον αρχιδόκαμπο που επέμενες εσύ;
-Ποιος είναι ρε σεις αυτός ο Τζίζας με το μπαζόλι;
-Δεν τον θυμάσαι ρε αυτόν τον ενδοπαλαμικό πεοπαλινδρομιστή από το σχολείο που τον θεωρούσαν όλοι Μητσοτάκουλα;
Α, ρε ελίτη μου μπήκες στην Φιλοσοφική και μου έγινες σκέτος Μπαμπουινιώτης !
-Αυτός δεν είχε εκείνη την αγαρμπομούνα την αδελφή με το αβυζαλέο ντεκολτέ;
Όχι ρε αυτή ήταν η αδελφή εκείνου που στην αρχή το έπαιζε Χατζηγιάννης αλλά μετά εξελίχτηκε σε μεγάλο φακράνα.
-Δεν σου είπα να μην πιάνεις στο στόμα σου τον Οτεγιάννη γιατί θα σου ρίξω καμία και θα βρεθείς στο μπαχάλικο εκεί που γαμιούνται οι αράχνες!
-Σταματήστε να τσακώνεστε και ρίχτε ένα βλέφαρο σ΄ αυτό το αξιαγάμητο μπουζουκομούνι πως τον κουνάει!
-Αυτή είναι γνωστό πιθήκι τρελαίνεται για πεοτζούς μόνο που είναι ένα και ένα Milko!
Με τον ξάδελφο της δουλεύαμε στην ίδια εταιρεία και ήτανε το eyefair του διευθυντή μέχρι που μπήκε σε ένα ΤΕΙ Ζαμπονοκοπτικής.
Καλά αυτός μας έλεγε ότι έκανε μπαιτίτσουαλ στην Αγγλία!
Καλά ότι θέλει λέει ο καθένας !
Και ο Liposan που είναι η λεσβιτρίνα της Μαρίας δεν λέει παντού για το πόσο άνδρας είναι ενώ όλοι ξέρουν ότι λαδώνει την μπάμια;
Μάγκες είναι αργάμισυ και εδώ είναι ψόφια τα πράγματα
Δεν πάμε στο σπίτι μου για σάπιγκ ,να δούμε καμιά αμερικλανιά και να φάμε κανένα πούστη με κινέζο που έχει μαγειρέψει η μάνα μου;.
Το σπίτι σου είναι στο LA;
Ναι.
Που ακριβώς;
Μπουρνάζ΄ δικέ μου.
Οκεικ !


ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ

γκόμενα-γαρίδα: Κοινώς μια γκόμενα που έχει τρελό σώμα και χάλια μάπα. Κόβεις το κεφάλι και τρως το υπόλοιπο.

Μούνστορμ-Moonstorm, καταιγίδα απο μουνιά. Το θέμα της λέξης μουνί (δηλαδή το μουν-) ταίριαξε με το αγγλικό moon + storm = moonstorm – μουνοκαταιγίδα

καμπιονάτο: Παραπέμπει στο ιταλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, ωστόσο αναφέρεται σε μια παρέα από γκόμενες που είναι μπάζα, οι λεγόμενες κάμπιες.

αρχιδόκαμπος: Το μέρος που είναι γεμάτο άντρες.

τζίζας: 1. Ο Ιησούς Χριστός 2. Κάποιος που η εμφάνισή του θυμίζει τον Ιησού Χριστού. Είναι αξύριστος, έχει μακρυά μαλλιά μέχρι τον ώμο και πολύ πιθανό είναι παρθένος.

μπαζόλι, το: Αναφέρεται σε γυναίκες κατά κύριο λόγο -αλλά και άντρες- οι οποίοι δεν είναι ιδιαίτερα θελκτικοί, το αντίθετο μάλιστα. Είναι όρος που χρησιμοποιείται είτε για πολύ άσχημα άτομα είτε για άτομα με ιδόρρυθμο στυλ και ντύσιμο.

Ενδοπαλαμικός πεοπαλινδρομιστής :Επιστημονικότερος ορισμός του μαλάκα... Τον χρησιμοποιούμε συνήθως για να δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στις πράξεις του συγκεκριμένου.

Μητσοτάκουλας:Από το Μητσοτάκης και Δράκουλας = Μητσοτάκουλας. Αυτός που προκαλεί υπερβολική ατυχία στους άλλους, ο υπερβολικά γκαντέμης. Λέγεται και σκέτο Μητσοτάκης.

Ελίτης:Υβριδική λέξη που φέρει μέσα της την ελίτ, τον αλήτη και (υποθέτω) τον Ελύτη, δηλαδή το εκλεκτό, το κοινώς μη αποδεκτό και το ποιητικό στοιχείο. Έκφραση την οποία ξεστόμισε κάποτε μέσα στη Βουλή εναντίον της αντιπολίτευσης, ποιος άλλος, ο ελίτης λατίνος εραστής Πολύδωρας.
Στο έδρανο της βουλής, ο Πολύδωρας ωρύεται προς την αντιπολίτευση:
- Εσείς δεν είστε αλήτες, είστε ΕΛΙΤΕΣ!

Μπαμπουινιώτης:Πρόκειται για τερατώδες όν, κάτι μεταξύ μπαμπουίνου και Μπαμπινιώτη

Αγαρμπομούνα:Η γυναίκα που, λόγω σωματότυπου ή λόγω των χειρονομιών και των κινήσεών της, έχει (ή σε κάνει να φαντάζεσαι ότι έχει) πολύ άγαρμπους τρόπους στο σεξ.

Αβυζαλέο:Ντεκολτέ που, παρόλο το ελπιδοφόρο βάθος του, αποκαλύπτει ένα σχεδόν επίπεδο στήθος. Το επίθετο απαντά μόνο στο ουδέτερο γένος και σχεδόν αποκλειστικά στη φράση «αβυζαλέο ντεκολτέ».


Χατζηγιάννης: Ο τύπος που ασχολείται με το τραγούδι και την κιθάρα του και αυτοαποκαλείται έντεχνος

φακράνας: Βγαίνει από τις δύο αγγλικές λέξεις: fuck + run. Αυτός που πηδάει από δω κι από κει, αφού παραμυθιάζει τον ηλίθιο κόσμο με αγάπες και λουλούδια κι όταν κάνει την δουλειά του, εξαφανίζεται τυχαία επειδή ξέχασε τον θερμοσίφωνα ανοιχτό ή επειδή ο αδελφός του δεν έχει κλειδιά να μπει στο σπίτι κλπ.

Οτεγιάννης: Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, με την ιδιαίτερα ισχυρή και στενή συνεργασία με τον ΟΤΕ και τις θυγατρικές του.Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι τα τραγούδια του συχνά λανσάρονται πρώτα ως μέρος διαφήμισης προϊόντων ΟΤΕ και αργότερα ως το περιεχόμενο του αντίστοιχου δίσκου / CD

μπαχάλικο, το: Μαγαζί στο οποίο θα βρείτε πληθώρα ετερόκλητων ειδών, όπως βίδες, μπουλόνια, βενζίνη, υλικά οικοδομών, φωτοβολίδες, τρόφιμα κ.α.

Εκεί που γαμιούνται οι αράχνες: Στην γωνία.

αξιαγάμητος: Απαντάται κυρίως στο θηλυκό γένος και αναφέρεται σε γυναίκα που περνά τα -συνήθως χαμηλά- στάνταρ του ανδρός

μπουζουκομούνι: Γκομενάκι που, στη σχετική κλίμακα, κυμαίνεται από θεόμουνο έως γαμήσιμο με εμφάνιση που αντιστοιχεί σε εργαζόμενη ή θαμώνα νυχτερινών κέντρων διασκέδασης της κατηγορίας: μπουζούκια

πιθήκι: Οι γκόμενες που πριν τελειώσουν μια σχέση έχουν ήδη βρει το επόμενο θύμα. Ακριβώς δηλαδή όπως κάνουν τα πιθήκια... Πριν αφήσουν το ένα κλαδί έχουν ήδη γατζωθεί από το άλλο. Οι γκόμενες δηλαδή που δεν έχουν μείνει ποτέ χωρίς σχέση και συνήθως χαρακτηρίζονται από ανασφάλεια και έλλειψη προσωπικότητας.

πεοτζούς: Το σπέρμα. Εκ του: πέος + τζους (juice= χυμός)

ένα κι ένα milko: Φράση η οποία είναι ιδιαιτέρως εύχρηστη όταν κάποιος θέλει να δηλώσει το λιγοστό ή και ανύπαρκτο ύψος ενός άλλου, το οποίο παρομοιάζεται ποσοτικά ως 1 μέτρο και ένα μπουκάλι γνωστού σοκολατούχου ροφήματος

άει φερ', eyefair:Εξαιρετικά σημαντική θέση σε εταιρία, αλλά μόνο γι' αυτόν που την κατέχει. Προκύπτει από τη φράση «Άει φερ'» που το εκάστοτε αφεντικό παγίως απευθύνει προς τον υφιστάμενο του. Το παιδί για όλες τις δουλειές.

ΤΕΙ Ζαμπονοκοπτικής: ΤΕΙ του κώλου, συνήθως κάπου στο διάολο.
μπαιτίτσουαλ, biteachual: Χαρακτηρίζει τον διπλό ρόλο δασκάλου-καθηγητή, ο οποίος παράλληλα με το επάγγελμά του κάνει ταυτόχρονα και μεταπτυχιακές σπουδές.Παράγεται από το Αγγλικά bi-teach και την κατάληξη -ual.

Liposan, ο: Lipo+Ζαν, σημαίνει τον χοντρό Γιάννη. Στη θέση του ονόματος μπαίνει οποιοδήποτε όνομα ανάλογα με την περίσταση.

λεσβιτρίνα, η: Γκέι φίλος μιας λεσβίας, που ποζάρει για σχέση της για λόγους αλληλοκάλυψης.

λαδώνω την μπάμια : Είμαι γκέι

αργάμιση: Περασμένη ώρα, όταν έχει πάει αργά. [Αγγλιστί: half past late.]

σάπινγκ: Η κατάσταση σαπίλας, σήψης, αποσύνθεσης. Προκύπτει απ' το σαπίζω και την κατάληξη ing του αγγλικού γερούνδιου. Στα αγγλικά θα γραφόταν sapping.Το σάπινγκ ενδείκνυται σε βαθείς καναπέδες και πολυθρόνες, με τη βοήθεια παιχνιδομηχανών και ελαφρών ναρκωτικών (μπάφοι).

Αμερικλανιά: Η ταινία που συνήθως κάνει μπαμ ότι είναι αμερικάνικη, είτε για το κλασσικό happy end της είτε γιατί είναι υπερπαραγωγή, είτε γιατί είναι πολύ προβλέψιμη. Πολύ πιθανόν να είναι και μια βλακεία.

πούστης με κινέζο:Στο στρατιωτικό συσσίτιο, το κοτόπουλο (πούστης) με ρύζι (κινέζος). Παρεμφερές με πούστης με γύφτο.

LA: Το διεθνές, large, εναλλακτικό τοπωνύμιο του Lεκανοπεδίου Αττικής. Προφέρεται φυσικά Ελέι.

οκέικ: Το ΟΚ στα cool-έζικα. ΟΚ + κέικ (cake) = οκέικ

Για πληρέστερες επεξηγήσεις στο http://www.slang.gr/


13 σχόλια:

  1. Απολαυστικό... η πρώτη λέξη έχω ακούσει να αποδίδεται και ως μ..νοθύελλα, ιδίως όταν μεσούντος του θέρους νεαρά κορίτσια αρχίζουν να κυκλοφορούν με τα απολύτως απαραίτητα. Εδώ ακριβώς κολλάει και η έκφραση-πρόταση: 'πάμε για ιαματικά οφθαλμόλουτρα;' στις παραλίες ή όπου αλλού..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. It's all greek to me. [που λένε και στο χωριό μου]. :)))

    Βλέποντας το σημειολογικά, αν λένε «καμπιονάτο» μια παρέα από γκόμενες μπάζα, δεν έχουν ιδέα τι εστί καμπιονάτο.
    Μπορεί μπάλα να μην παίζουν εκεί πέρα, αλλά από γκόμενες [και γκόμενους], δόξα το Θεό, να φαν και οι κότες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. με το που θα επιστρεψω απο Δευτερα θα κανω μια αναγωγη / ρετρο προ 25ετιας για ιστορικους λογους...
    θα δουμε τα κοινα και τις διαφορες

    ωραιος!!!!!!
    καλο σκ
    δημητρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Που τα μάθατε εσεις όλα αυτά και μας...επιμορφώνετε?
    Απολαυστικός ο επινοημένος διάλογος αλλά σίγουρα οιοσδήποτε εκτός των μυημένων χρειαζεται λεξικό!
    Η υπόλοιπη κοινωνία παίρνει την εκδίκηση της οταν οι εν λόγω "παρα-μορφωμένοι" αγνοούν στις εξετάσεις της Εκθεσης λέξεις όπως 'αρρωγή" και "ευδοκίμηση" και καταλήγουν να "φοιτούν" σε ΤΕΙ Ζαμπονοκοπτικής Θράκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. gerasimos-
    Στα ιαματικά οφθαλμόλουτρα ειδικεύεται το STAR!
    Μόλις ανέβει η θερμοκρασία εμφανίζονται και οι πρώτοι κώλοι στο δελτίο είδήσεων του κώλου που έχει!

    chris-
    Δεν είμαι ειδικός στα ποδοσφαιρικά για να σε αντικρούσω!

    δημήτριος-
    Αυτό είναι καλή ιδέα.

    athinovio-
    Γιατί;
    Ίσα ίσα πολλοί από αυτούς τους νεολογισμούς διακρίνονται για το σκωπτικό τους πνεύμα.

    squarelogic-
    Πολλές από τις λέξεις μου ήρθαν με e-mail.
    Αλλά και αρκετές άλλες τις βρήκα από το slang.gr που καθημερινά από ότι είδα ενημερώνεται από ρέκτες του είδους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν είχα ξανάρθει εδώ. Αριστούργημα το ιστολόγιό σου, μπήκα για λίγο και κόλλησα παρόλο που είμαι φορτωμένος για να τελειώνω με δουλειές λόγω της αυριανής διακοποαναχώρησης. Με το καλό σαν επιστρέψουμε τα λέμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απολύτως, εντελώς, πλήρως, ολοσχερώς ΞΕΚΑΡΔΙΣΤΙΚΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. η περιέργεια ανταμοίβει... χαίρομαι που σε "βρήκα", πάω μια βόλτα να δω και προηγούμενες αναρτήσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. politispittas-
    Καλές διακοπές.

    dodo-
    vasikos metoxos-
    :))

    mtryfo-
    Καλώς ώρισες!

    doctor-
    Επιτέλους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή