Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

ΦΤΑΙΝΕ ΑΡΑΓΕ ΤΑ WINDOWS 7 ;



Μετά από 5 χρόνια που τα πέρασα εν γαλήνη και ηρεμία με το παλιό μου laptop αποφάσισα να το αντικαταστήσω με ένα νέο.
Το παλιό διαθέτει τα ελληνικά Windows XP και έχει το Word 2000 ενώ το καινούργιο διαθέτει ελληνικά Windows 7 και το Word 2003.
Με το προηγούμενο laptop έγραφα το ποστ στο Word και σε όποιες λέξεις ήθελα έβαζα και link με την δυνατότητα που έχει (Σελίδες στις οποίες έχει γίνει περιήγηση) οπότε όταν ήθελα να το δημοσιεύσω πήγαινα στην Ανάρτηση του Blogger και στην Σύνθεση μετέφερα ατόφιο το κείμενο με Αντιγραφή - Επικόλληση.
Τώρα όμως στο νέο μου laptop δεν έχεις την δυνατότητα της Επικόλλησης όταν ο Blogger βρίσκεται στην Σύνθεση παρά μόνο μπορείς να κάνεις Eπικόλληση το κείμενο μόνο όταν βρίσκεται στην Επεξεργασία Html αλλά ενώ μεταφέρεται το κείμενο τα link εξαφανίζονται.
Η μόνη δυνατότητα να βάλεις link στα κείμενα των ποστ σου είναι:
1-Να γράψεις απευθείας στην Σύνθεση του Blogger και να χρησιμοποιήσεις την δυνατότητα που έχουν τόσο η Σύνθεση όσο και η Επεξεργασία Html να χρησιμοποιήσεις το κουμπί Υπερ-σύνδεσης που υπάρχει , όμως τότε πρέπει να γράψεις την διεύθυνση URL οπότε άν έχεις να βάλεις 4-5 link πρέπει να τα βρίσκεις ένα ένα και να μεταφέρεις όλη την διεύθυνση.
Ερωτώ λοιπόν τους ειδήμονες :
1-Είναι πρόβλημα που μπορεί να διορθωθεί, άσχετο από τα Windows 7 ή είναι μόνιμη ρύθμιση των Windows 7 οπότε να γυρίσω ολοταχώς στα Windows XP ;
2-Μήπως έχει σχέση η αλλαγή του Word 2000 σε Word 2003 ;

23 σχόλια:

  1. Λοιπόν, έχω και εγώ win 7 και office 2007, πράγματι, με το Internet Explorer, η επικόλληση έχει πρόβλημα. Αντιμετωπίζεται με δύο τρόπους. Ο ένας είναι «κουφός». Όταν έχεις ταυτόχρονα ανοικτά το Word και τη σύνθεση του blogger, φρόντισε να φαίνονται ταυτόχρονα και τα δύο στην οθόνη (π.χ. κάνοντας πιο μικρό το παράθυρο του Word, ώστε να φαίνεται από κάτω το παράθυρο σύνθεσης του μπλόγκερ), επίλεξε όλο το κείμενο στο word, κάνε κλικ+ctrl (για αντιγραφή) πάνω στο κείμενο και σύρε το με το ποντίκι στο παράθυρο σύνθεσης του μπλόγκερ και αυτό είναι! Το σύρσιμο λειτουργεί! Το άλλο που μπορείς να κάνεις είναι όταν ανεβάζεις ποστ να χρησιμοποιείς mozilla firefox (το έχω και αυτό εγκατεστημένο). Στο firefox η επικόλληση λειτουργεί κανονικότατα. Μόνο για τα λινκ δεν μπορώ να σου πω, διότι εγώ έχω τη συνήθεια να τα βάζω εκ των υστέρων στο παράθυρο επεξεργασίας της σύνθεσης χρησιμοποιώντας το κουμπάκι. Είναι λοιπόν κάποια ασυμβατότητα λειτουργικότητας μεταξύ μπλόγκερ+Word+Internet Explorer. Δεν ξέρω αν φταίει το μπλόγκερ ή το Internet Explorer. Ελπίζω αυτά να σε βοήθησαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου Αθεόφοβε,

    Και τα Windows 7 είναι καλά και το Word 2007. Αυτό που πρέπει να αλλάξεις είναι τον Explorer με Chrome. Θα λειτουργήσουν τα πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα στο πω, όπως το λένε στο γραφείο (είμαι στην Πληροφορική), σε μετάφραση απο τα αγγλικά.
    Γαμημένη τεχνολογία!!!!

    τσ τσ τσ πως μιλάει μια Ζουζουνα έτσι. Εκεί φτάσαμε γμ το Παρθεναγωγείο μου μέσα!!!

    Δεν ξέρω, γιατί φωνάζω τους τεχνικούς και τα σπιτικά μου τα κουβαλώ γραφείο και μου τα φτιάχνουν με μια λογική, την ίδια του γραφείου να ξέρω τι κάνω....

    εγώ, καφέδαι κάνω, ως γραμματέας Διευθύνσεως !!!! Οταν θες καφέ να φωνάξεις. στην διάθεσή σου!
    υ.γ. α, μεγιά και με χαρά ότι καινούργιο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαίρετε! Εδώ Windows 7, Ελληνικά/US-English/Italiano, με Word (Office 2007) US-English/Ελληνικά, και Internet Explorer, Firefox, Safari, και Chrome.

    Μια και έχεις συνηθίσει Word και Explorer, και μια που έχεις Word 2003, το πιο απλό και ανώδυνο είναι το εξής (Φαίνεται πολύ αλλά είναι τρομερά γρήγορο και η απλούστερη λύση):

    1. Συνέχισε να γράφεις όπως πάντα στο Word, αλλά στα σημεία του κειμένου που θέλεις να βάλεις λίνκ άφησε ένα κενό (απόσταση).

    2. Copy/Paste το τελειωμένο σου κείμενο (με κενά ακόμη εκεί που θα μπουν τα λίνκ) στο Blogspot, στο Explorer.

    3. (Αυτό το κάνεις μια φορά) Στο Explorer του Windows 7, στο πάνω μενού στη σειρά Favorites Bar έχει το λίνκ "Favorites" δίπλα σε ένα κίτρινο αστεράκι. Κάνοντας κλίκ στο αστεράκι του Favorites το αριστερό μέρος του παράθυρου του Explorer γίνεται ξεχωριστό. Το κλειδώνεις ανοικτό από το εικονάκι με το πράσινο βέλος, και διαλέγεις να βλέπεις εκεί το History του πού έχεις πάει στο internet. Ανοίγοντας εβδομάδες, μέρες και σάϊτ φτάνεις στα λινκ.

    4. Με το ποντίκι τράβα όποιο λίνκ θέλεις και ρίχτο στο σωστό κενό στο κείμενο, δίπλα, στο ίδιο Explorer, στο Blogspot. Το λίνκ είναι έτοιμο, αλλά γράφει όλη την διεύθυνση.

    5. Τράβα το ποντίκι με το κλίκ πατημένο πάνω από όλη την διεύθυνση για να την επιλέξεις. Δακτυλογράφησε ότι θέλεις. Όταν τελειώσεις, το λίνκ είναι ακόμα εκεί. Διαβάζει κανείς ότι έχεις γράψει, αλλά όταν κάνει κλίκ πηγαίνει στη διεύθυνση που τράβηξες από το Ιστορικό.

    Καλή διασκέδαση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. το πρόβλημα προέρχεται..:
    1.από τον browser(explorer,firefox,opera, στο firefox η επικόλληση λειτουργεί κανονικότατα)

    2.και το html(παλιό ή καινούριο)
    ο blogger έχει δύο συστήματα ανάρτησης....

    και όχι από τα win 7 και office 2007

    η λύση απλή..:

    α.copy-paste του url στο gmail
    αρχειοθέτηση...
    β.copy-paste του αρχειοθετημένου url
    απο gmail στην ανάρτηση του blog..;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κυριολεκτικά, δεν έπεσες σε πρόβλημα, αλλά σε τεχνολογία που έχει εξελιχτεί, αλλάζοντας μερικά παλιά και προσθέτοντας πάμπολλα καινούργια. Το σύστημα Windows 7 είναι σταθερότερο και λιτότερο από XP και πολύ, πολύ καλύτερο από Vista. Εγώ δεν θα επέστρεφα ποτέ σε παλαιότερο σύστημα ή προγράμματα... Πάντως από την περιγραφή σου μου φαίνεται ότι η διαφορά είναι στο Word 2000 -> 2003, και όχι στο Windows.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Eυχαριστώ για τις απαντήσεις σας και το πρωί θα αρχίσω να δοκιμάζω αν και συμφωνώ με την Ζουζούνα
    Γαμημένη τεχνολογία!!!!
    Πιο πολύ με σκάει ότι μπορεί να είναι κάτι πολύ απλό και να μην το βρίσκω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Α... μια στιγμούλα... είπες ότι δεν μπορείς να κάνεις paste (επικόλληση) στο κουτί του Blogspot στο Internet Explorer; Αν είναι έτσι σε διαβεβαιώνω ότι κάτι τρέχει με το σύστημα και προγράμματα του συγκεκριμένου κομπιούτερ σου. Δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα στο Windows 7 ή στο Word (Τουλάχιστον με σωστές εγκαταστάσεις).

    Και το σύστημα Windows 7, τι έκδοση είναι; Basic, Home Premium, Professional, Ultimate; Το αγόρασες ξεχωριστά ή ήταν μέσα στο λάπτοπ όταν το αγόρασες. Μπάς κι'είναι Hewelett Packard; Η μάλιστα, μπάς και τόχε το μαγαζί με XP ή Vista και κάποιος φέρελπις νέος το ανέβασε σε W7 ολομόναχος πριν το ξαναβάλει στο ράφι; και το Word 2003; (επτάχρονο, να ζήσει!) πόθεν έσχες -δηλαδή αν ήμασταν πριν καμιά διακοσαριά χρόνια σε ποιανού κομπιούτερ θά'ταν το συγκεκριμένο; στου Λόρδου Νελσωνα ή στου Μπαρμπαρόσσα;

    Τέλος πάντων. Το σύστημα Windows 7 έχει εγκατασταθεί σωστά; έχουν φορτωθεί τα σωστά Service Packs? To Word ή το Office έχει τα σωστά Service packs και updates? Μάλλον κατά κείθε είν' το πρόβλημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. thinks-
    Το λαπτοπ είναι το FUJITSU Αmilo PI3560 και είχε εγκατεστημένα τα γνήσια windows 7 Home premium ελληνικά, προφανώς εγκατεστημένα απο την εταιρεία σε άθικτο κουτί.
    Το Office 2003 το εγκατέστησε ο ανιψιός μου που η δουλειά του είναι η πληροφορική και είναι πιτσούλα σε αυτά αλλά δυστυχώς τώρα είμαι στην Κρήτη και αυτός στην Αθήνα.
    Άλλωστε με το Word 2003 δεν έχω κανένα πρόβλημα γιατί γράφοντας σε αυτό και βάζοντας τα λινκ στο κείμενο, τα μεταφέρω μια χαρά με φλασάκι στο παλιό λαπτοπ και κάνω χωρίς πρόβλημα την ανάρτηση στον Blogger.
    Το πρόβλημα είναι στο νέο λαπτοπ προφανώς από τα windows 7.
    Όπου δε έψαξα για λυση του προβλήματος όλες αφορούν για προχωρημένους και τίποτα για εμάς τους καθυστερημένους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν είναι πρόβλημα συστήματος, έχω το ίδιο θέμα με τον αθεόφοβο με καινούριο Laptop από πλαίσιο με εξαρχής εγκατεστημένα Win 7 home (γνησιότατο, έχω και το δίσκο), με όλα τα updates και το τελευταίο office. Το θέμα αφορά ειδικά το συνδυασμό Internet Explorer + blogger (σε άλλες ιντερνετικές φόρμες δεν έχω πρόβλημα να κάνω επικόλληση) + word. Ή κάνεις την αντιγραφή με το ποντίκι (σύρσιμο με κλι + ctrl) ή εγκαθιστάς και ένα άλλο μπράουζερ όπως το firefox και δεν έχεις πρόβλημα. Τα Win 7 πράγματι είναι πολύ καλύτερο λειτουργικό από κάθε προηγούμενο της Microsoft και δεν θα γύριζα με τίποτα πίσω. Το πρόβλημα πάντως φαίνεται ότι είναι γνωστό αν γουγκλίσεις, π.χ. δες εδώ http://www.google.com/support/forum/p/blogger/thread?tid=4b52095107dffda0&hl=en, αφορά ειδικά στο blogger με Internet Explorer + win 7.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αθεόφοβε, ειχα περίπου το ιδιο προβλημα με τα βιστα και τον μπλογκερ, νομιζα
    αλλά τελικά κι αν "ειδα" σωστα, εφταιγε ο ΙΕ μου
    όντως, όποτε χρησιμοποιησα chrome για την ιδια επικοληση, το πραγμα δουλεψε παραπανω απο καλά!!!
    εβαλα και γραμματοσειρά τσίλικη την οποια ομως, βλεπανε οσοι ειχανε νεες εκδοσεις λειτουργικου, βιστα ή παραθυρα7
    αυτα εχει να καταθεσει μια νοικοκυρα ως βοηθεια
    (το προβλημα το ειχα οταναναβαθμισα τον ΙΕ μου σε 8 απο 7 ή κατι τετοιο)

    να προσεχετε την παγωνια εκει στα Χανιά
    θυμαμαι εκεινο το άπαιχτο ποστ σας όταν ε χμμμ! πηδήξατε μερικά σκαλακια
    το θυμομουν και φετος οταν επεχειρησα μιαν τροπον τινα μιμησιν, αφου φυσικά τελείωσα με τα κλαματα.. γυναικα γαρ.. φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ μου Αθεόφοβε, είμαι σίγουρος ότι ο ανιψιός και κύριος συνάδελφος θα επέμβει καταλλήλως άμα τη επιστροφή είς τας πρωτεύουσας! Πάντως, διαβάζοντας και τα άλλα σχόλια, να πω ότι το πρόβλημα αυτό, που φαίνεται και διαδεδομένο, δεν το έχω εγώ (σε τέστ στο δικό μου blogspot), προφανώς επειδή W7 έχω σε πύργο -στα λάπτοπ έχω Vista και XP -μα ούτε και η γυναίκα μου το έχει το πρόβλημα και έχει λάπτοπ με W2003, W7, Dell απ'το Αμέρικα -ούτε και ο γιός μου, επίσεις με Dell, W7, W2007 (αναλάβαμε οικογενειακώς άμεσο δράση ερευνών από πουρνό-πουρνό γιατί δεν γίνεται να κάθεται κανείς με σταυρωμένα χέρια όταν υπάρχει τεχνικό πρόβλημα στο Αθεόφοβοs2! -άν ήταν στο CNN καλά, αλλά καφές χωρίς Αθεόφοβο2 'έν γινεται).

    Ίσως το πρόβλημα να λυθεί έτσι: Το Explorer 8, W7, έχει, κάτω από το μενού Tools (δεξιά του Favorites) την επιλογή Compatibility View Settings. Εκεί μπορείς να διαλέξεις να έχεις μόνιμη compatibility με την συγκεκριμένη σελίδα του Blogspot. Γιά δοκίμασε...

    Πάντως, ιδού και μία ακόμη ιδέα, άν μπορείς να κάνεις, για την ώρα, επικόλληση στο blogspot κατευθείαν στο κουτί που δέχεται HTML: Τέλειωσε στο Word και "Save as" HTML, web page. ( Έτσι το κείμενο έχει κρατηθεί σαν ιστοσελίδα και διαβάζεται από Explorer). Τώρα άνοιξε το κείμενο με το πρόγραμμα Notepad (Accessories) και θα το δεις σε HTML κώδικα. Copy το ολόκληρο το κατεβατό από αρχή ώς τέλος και paste στο κουτί HTML του blogspot. Τέρμα. (έγινε επιτυχώς και στο δικό μου και στης γυναίκας μου)

    Και, υποθέτω, ήδη δοκίμασες copy/paste χρησιμοποιώντας το δεξί-κλίκ μενού, ή/και να επιλέξεις όλα από Word και να τα σύρεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ορίστε! επί τέλους μπόρεσα να δώ το πρόβλημα πρώτο χέρι σε Ιταλικό λάπτοπ με Windows 7 και Word 2007 (δεν γίνεται επικόλληση στο κουτί σύνθεσης του Blogspot σε Explorer).

    Το έλυσα αμέσως έτσι:

    Δοκίμασε να βάλεις στην οθόνη το Word και το Explorer το ένα δίπλα στ'άλλο. Διάλεξε όλο το κείμενο στο Word με CTRL-A. Τράβα με το ποντίκι όλη την επιλογή και ρίξτην στο κουτί του Blogger. Ότι έκανα στο Word ήρθε σωστά στο Blogger μαζί με λίνκς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. thinks-
    ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ !!!!
    ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ !!!!!
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πάντως και ο Περαστικός είχε προτείνει αυτή την λύση για την μεταφορά κειμένου αλλά δεν είχε δοκιμάσει αν μεταφέρονται και τα λινκ.
    Αντί για περαστικά στην Ορέλια της βάζω ξανά το λινκ για το ποστ που αναφέρει μπας και παρηγορηθεί!

    ΟΙ ΚΑΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΕΜΑΤΟΣ
    http://atheofobos2.blogspot.com/2007/02/blog-post_06.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Με αντίχειρες κάτω απ'τις μασχάλες και χαμόγελο απ'αυτί σ'αυτί: "Τίποτα, τίποτα... λίγες απλές δοκιμές - η ευχαρίστηση είναι δική μας... (για τον εορτασμό, φρέσκα λουκάνικα απ'την φάρμα της Νέλλας και τυράκι κατσικίσιο!)"

    Ναί, πράγματι, το είχε πεί και ο Περαστικός πρώτος-πρώτος και δεν το είχα καταλάβει... (θα του στείλουμε λίγα λουκάνικα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αθεόφοβέ μου,
    ΚΡΑΤΑΩ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ με ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ....ΤΥΦΛΟΣΟΥΡΤΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΒΡΕΘΩ ΚΙ'ΕΓΩ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΙΔΙΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ

    Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Στην Ανάρτηση Σχολίου δεν μπορεί κανείς να βάλει λίνκ, γι' αυτό, υποθέτω, και γράφεις τα λίνκ ολογράφως και 'σύ όταν απαντάς σε σχόλια. 'Όπως θα δεις σε παραπάνω μου ανάρτηση, υπάρχει τρόπος:

    Αντέγραψε την επόμενη σειρά στο Notepad, και κράτησε την να την έχεις:

    Αυτό είναι σχόλιο με το Χa href="http://atheofobos2.blogspot.com"> λίνκ Χ/a> αυτό.

    Στην παραπάνω σειρά, αφού την αντιγράψεις, αντικατέστησε τα δύο κεφαλαία "Χ" με αριστερές αγκύλες/βέλη (το αντίθετο του ">"). Δεν την έβαλα εγώ για να σπάσω τον κώδικα και να τον διαβάσεις.

    Απλά, κάθε φορά αντικαταστείς τα εμφανέστατα (διεύθυνση ιντερνέτ, λέξη του λίνκ και την υπόλοιπη πρόταση).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το επόμενο ποστ έγινε βασει των παραπάνω οδηγιών και το κείμενο μεταφέρεται το κομμάτι που έχεις μαυρίσει με μόνο αριστερό κλικ στο ποντίκι.
    Με CTRL-A μεταφέρεται ΟΛΟ το κείμενο.
    Και βάζω και λινκ στο παραπάνω ποστ
    ΟΙ ΚΑΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΕΜΑΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. εξαιρετικός εσύ
    εξαιρετικό το κείμενο
    εξαιρετική κι η ομάς βοηθειας σου
    εξελεντ λοιπον!!! και καλημέρα σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Very soon this web site will be famous amid all blogging and site-building viewers, due to it's fastidious articles or reviews

    Also visit my web blog :: microsoft exchange server 2007

    ΑπάντησηΔιαγραφή