Πέμπτη 15 Ιουνίου 2006

ΧΑΓΗ ;



Πολλές φορές διαβάζοντας στις εφημερίδες τα προβλήματα που έχουμε συνέχεια με την Τουρκία και με τους άλλους γείτονες ,σκέφτομαι ότι πόσο καλά θα ήταν να συνορεύουμε με χώρες όπως η Ελβετία,η Δανία κτλ.
Αλλά όπως λέει και ο Μανώλης Γλέζος με την γυναίκα σου χωρίζεις με τον γείτονα όμως όχι.
Μετά προσγειώνομαι στην πραγματικότητα και λέω ας σκεφτούμε τι μας χωρίζει με τους Τούρκους.
Βασικά λοιπόν έχουμε το Αιγαίο και το Κυπριακό που αφορά όμως και τους Κυπρίους.
Πως θα λύσουμε λοιπόν πολιτισμένα και χωρίς πόλεμο τα προβλήματα αυτά μεταξύ των 2 χωρών,αφού πόλεμο δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να κάνουμε ,άσε που δεν έχουμε κερδίσει και κανένα πόλεμο με την Τουρκία μέχρι σήμερα.
Να καταφύγουμε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.
Ωραία. Αφού έχουμε δίκιο θα κερδίσουμε.
Βούρ λοιπόν για Χάγη.
Στα περισσότερα μυαλά όμως δεν περνάει η σκέψη ότι τα δικαστήρια δεν συμφωνούν πάντα με τις απόψεις σου.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από τα χωρικά ύδατα.
Σύμφωνα με το Δίκαιο της θάλασσας έχουμε το δικαίωμα να επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα μέχρι τα 12 ναυτικά μίλια.
Αν το κάνετε αυτό ,λέει η Τουρκία θα είναι αιτία πολέμου γιατί κλείνετε όλο το Αιγαίο και έτσι εμείς με όλη αυτή την ακτή στην θάλασσα θα είναι σαν να βλέπουμε την Σαλαμίνα από τον Πειραιά και να μην μπορούμε να πάμε πέρα από την Ψιττάλεια.
Ύστερα ξεχνάτε και το ουσιαστικότερο.
Εμείς δεν έχουμε υπογράψει αυτή την συνθήκη άρα δεν δεσμευόμαστε από αυτήν.
Άρα το Δικαστήριο μπορεί να μας πει : Λόγω των ιδιαιτέρων συνθηκών της περιοχής μείνετε στα 6 μίλια σας ,6 και οι απέναντι και έτσι δεν θα τσακώνεστε.
Ναι αλλά εμείς έχουμε μεν 6 μίλια χωρικά ύδατα αλλά 10 εναέριου χώρου και μας τον παραβιάζουν καθημερινά οι κερατάδες μαζί με το FIR μας.
Από πού απορρέει αυτό το λοξό με τον εναέριο χώρο θα ρωτήσει το Δικαστήριο.
Δεν ξέρετε ότι το Διεθνές Δίκαιο ορίζει ότι ο εναέριος χώρος είναι αυτός που εκτείνεται πάνω από το χερσαίο έδαφος και τα χωρικά ύδατα;
Από μία απόφαση που πήραμε μόνοι μας εδώ και χρόνια θα πούμε εμείς.
Πάρτ τα @…….@ μας θα πει το Δικαστήριο με σαφώς πιο κόσμιο τρόπο.
Και με το FIR μας;
To FIR δεν αποτελεί εθνικό εναέριο χώρο αλλά περιοχή δικαιοδοσίας τροχαίας εναέριας κυκλοφορίας και ουσιαστικά αφορά τις πτήσεις των πολιτικών αεροπλάνων.
Υποχρεούνται να υποβάλλουν σχέδιο πτήσης για τα στρατιωτικά;
Όχι τα γαϊδούρια ,αλλά τι τροχαία είμαστε εμείς όταν περνάει όποιος θέλει χωρίς να ρωτάει;
Για τι άλλο τσακώνεστε;
Για τη αποστρατικοποίηση των νησιών.
Από πού προκύπτει αυτό το αγγούρι;
Από την συνθήκη της Λοζάννης που έχουμε υπογράψει.
Τι απόφαση λέτε ότι θα βγάλει το Δικαστήριο;
Αφήνω την φαντασία σας να δουλέψει.
Τέλος με εκείνη την υφαλοκρηπίδα μας τι θα γίνει;
Εκεί δεν είναι σίγουρο ποιος θα κερδίσει. Υπάρχει η πιθανότητα να κερδίσει η Τουρκία γιατί από ότι φαίνεται η Χάγη δίνει μεγαλύτερο βάρος στην ηπειρωτική χώρα παρά στην υφαλοκρηπίδα των νησιών.
Τι μας ενδιαφέρει επιτέλους η υφαλοκρηπίδα;
Μας ενδιαφέρει ΑΝ βρεθεί πετρέλαιο στο Αιγαίο και ΑΝ συμφέρει η άντληση του και ΑΝ αυτό δεν μας προκαλεί μεγαλύτερο οικολογικό κόστος στον τουρισμό των νησιών μας.
Οπότε τι κάνουμε;
Άμα συμφωνήσουν και οι άλλοι πάμε στη Χάγη, ξέροντας ότι οι αποφάσεις του δεν είναι πάντα όπως θα θέλαμε αλλά τουλάχιστον δεν θα έχουμε αυτή την τεράστια οικονομική, και σε ανθρώπους , αιμορραγία που έχουμε σήμερα χωρίς στην ουσία να κερδίζουμε και τίποτε.
Έτσι κι’αλλιώς η κατάσταση χειρότερη από ότι είναι σήμερα για μας ,δεν πρόκειται να γίνει ενώ έχουμε την πιθανότητα να βγούμε κερδισμένοι σε ορισμένες από τις διεκδικήσεις μας.
Πρόκειται να χάσουμε τίποτα από αυτά που έχουμε σήμερα;
Όχι βέβαια,αυτό που θα χάσουμε θα είναι αυτά που θα θέλαμε να έχουμε αλλά που κανείς δεν πρόκειται να μας τα δώσει.
Πως θα μπορούσαμε να εχουμε αυτά που θα θέλαμε;
Αμα θα πάρουμε την Πόλη και Χριστόδουλος θα λειτουργήσει ξανά στην Παναγία Σουμελά.
Βέβαια ο φόβος των πολιτικών είναι ότι όλοι αυτοί οι ανεγκέφαλοι πατριδοκάπηλοι Ελληναράδες θα φρυάξουν για απεμπόληση Εθνικών στόχων και ιδανικών αν το δικαστήριο βγάλει απόφαση που δεν μας δικαιώνει σε όλες τις θέσεις μας.
Για τον λόγο αυτό δεν κάνουν τίποτα ,απλώς ξοδεύουμε υπέρογκα ποσά σε εξοπλισμούς και αποκτούμε ηρωικούς νεκρούς πιλότους.
Βέβαια η Χάγη προυποθέτει ότι συμφωνούν να προσφύγουν και τα 2 μέρη και ότι είναι αποφασισμένα να αποδεχτούν και να εφαρμόσουν τις αποφάσεις του Δικαστηρίου.
Είναι αρκετά αμφίβολο ομως αν θα συμφωνήσει αυτό το συνοθύλευμα πολιτικών και στρατιωτικών που μοιράζεται την εξουσία στην Τουρκία όπως και ο εργοστασιάρχης όπλων,γραφε ΗΠΑ, που πουλάει και στους δύο τα όπλα του.

8 σχόλια:

  1. Τις τελευταιες δεκαετιες ζουμε σε μια κατασταση τεχνιτης εντασης με τους Τουρκους και φυσικα δεν συμφερει τον εμπορο οπλων να σταματησουν οι δυο απο τους καλυτερους πελατες του να ψωνιζουν απο το μαγαζι , εδω ξεκινανε πολεμοι για να πουλησουν οπλα θα χασουμε τους σιγουρους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποια Χάγη αγαπητέ αθεόφοβε?

    Το γέλιο θα πέσει τώρα κοντά. Όπου η Εψιλονέψιλον έστειλε φιρμάνι περί Ενιαίου Ευρωπαϊκου Εναέριου Χώρου. Ο σκοπός τους είναι απ' ότι διάβασα, να επαναχαράξουν τους αεροδιαδρόμους ώστε να είναι πιο ασφαλείς και αποδοτικοί εμπορικά. Με λίγα λόγια FIR Αθηνών και τα 10 μίλια, μας αφήνουν χρόνους. Και όλο το σύστημα θα ελέγχεται από τις Βρυξέλες.
    Εκεί να δούμε τι θα πουν και οι μεν και οι δε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προτιμώ την Χάγη από το Οθωμανικό Δίκαιο των Τούρκων . Στο τέλος θα ξεμείνουμε από βαζελίνη (και συγχωρέστε μου την χυδαιότητα).
    Απλά με κουράζει αυτή η λυκοφιλία , τα ζεμπέικικα και τα κουμπαριλίκια και τα δήθεν για λαική κατανάλωση ... τα αντριλείκια τους , την ευγένεια μας ... αει σιχτίρι πιά που θα έλεγε κι'ο αδελφός λαός .
    Ολοι κερδισμένοι βγαίνουν από την ιστορία αυτή , οι έμπορες παντός είδους , οι μεσάζοντες , οι πολιτικοί και εμείς πληρώνουμε .
    Ευχαριστώ για την επίσκεψη . :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ομολογω οτι δε το ειχα σκεφτει ποτε ετσι το θεμα.

    γνωριζω ομως πως ενας πολεμος δεν ειναι επιθυμητος απο εμας (δε γνωριζω αν και οι τουρκοι αισθανονται ετσι)

    μηπως να τους στελναμε το Ρουβα και τη Μπεζεντακου ως ενδειξη καλης θελησεως???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @eparxiakosaloni Αυτό είναι σίγουρο
    @chris Να σου πώ ίσως έτσι να είναι καλύτερα
    @ellinida-Μπροστά στο Οθωμανικό καλύτερα Χάγη και ξερό ψωμί!
    @morgana- Και την Αντζελα Δημητρίου και τον Σφακιανάκη και τον Φλωρινιώτη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δες την http://www.geocities.com/polit2006/gine-prothypourgos.html και την http://www.geocities.com/polit2006/index.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ αγάπη προς την γείτονα διακρίνω και αυτο δεν θα μας βγει σε καλό!

    Τα μίλια του αέρα έχουν να κάνουν με το φιρ αθηνών, έχουν καθαρα επιχειρισιακό χαρακτηρα για τη διαδρομη των πολιτικών αεροπλάνων. Μην μπερδεύεις τις βούρτσες με τις φούστες!

    Αλλα βλέπεις οι φίλοι και κουμπάροι γραφουν τις ησυχες πτήσεις στα παλιά τους παπούτσια και προβοκάρουν και εκβιάζουν.

    Αυτη είναι η κουλτούρα τους, οποιος δεν το αντιλαμβάνεται ή παριστάνει τον κουτό ή εξυπηρετει την πολιτική των ΗΠΑ, που μέσω της Τουρκίας θέλουν να διαλύσουν την Ε,Ε, όπου πρώτο θύμα θα είμαστε εμείς!

    Η επεκτατική πολιτική των Τούρκων δεν είναι υπόθεση επι χάρτου αλλά μια πικρή εμπειρία για τον Ελληνισμό!

    Ξέρεις, δεν ξέρω αν έχεις παιδιά, αλλα επειδή εγω έχω και εγγόνια, τρομάζω για το αύριο αυτης της μικρής χώρας που λέγεται Ελλάδα και που έτυχε να γεννηθώ, όταν οι πολίτες εχουν τόσο εκφυλιστεί που χωρίς να τους το ζητησει κανείς γίνονται αμέσως δικηγόροι υπεράσπισης, ενός λαού που ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν μας ωφέλησε και που ΠΑΝΤΑ μα ΠΑΝΤΑ μας έβλαψε.

    Λοιπάμαι που αντιλαμβάνεσαι με αυτον τον τρόπο την πολιτική κατάσταση.

    Οσο για την Χαγη, τι να σου πω ρε αθεόφοβε, ποιά είναι η Χάγη;;;; Κανένας οργανισμός που θα υπερασπιστεί τα δίκαια των μικρών λαών ή τα δίκαια των μεγάλων;;

    Αλλά, ακόμα και αν δικαιωθούμε στη Χαγη, για πες μου με το χερι στη καρδιά: ΠΟΣΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙς ΤΟΥ ΟΗΕ ΕΧΟΥΝ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ;;;;;

    ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΟΥς ΣΤΟΧΟΥς ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑς ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΙΟΘΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΟΥΛΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΥΠΕΡΑΤΛΑΝΤΙΚΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥς ΤΗΝ ΥΠΟΘΑΛΠΟΥΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμο-
    Μόλις σήμερα είδα αυτό το σχόλιο και αυτό που έχω να πώ είναι ότι δεν βλέπω επιχειρήματα που να καταρρίπτουν τις θέσεις μου οι οποίες το μόνο που υποστηρίζουν είναι την κοινή λογική και τις διεθνείς συνθήκες που εχουμε υπογράψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή