Κυριακή 1 Απριλίου 2007

ΝΕΚΤΑΡΙΑ Ζ ΄



ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΕΔΩ

Το αντιδημαρχηλίκι ήταν ένας σημαντικός σταθμός στην ζωή της Νεκταρίας.
Τα παλιότερα τσακάλια του δημοτικού συμβουλίου είναι προφανές ότι δεν είδαν με καλό μάτι την ανάδειξη της από το μηδέν σε πρώτη σε ψήφους δημοτική σύμβουλο.
Γι΄ αυτό φρόντισαν να της ανατεθεί ένας από τους δυσκολότερους και χειρότερους τομείς του Δήμου, δηλαδή η καθαριότης.
Η Νεκταρία δεν κατάλαβε στην αρχή που πήγαιναν να την μπλέξουν, και ο γιατρός έλειπε από εκείνο το δημοτικό συμβούλιο που της ανατέθηκε αυτή η αρμοδιότητα , ο οποίος σίγουρα θα την είχε αποτρέψει από του να την δεχτεί.
Έτσι ή Νεκταρία μόλις ανέλαβε τα νέα της καθήκοντα ,πήγε να βρει τον υπεύθυνο Διευθυντή για την καθαριότητα .
Αυτός ήταν ένας μονόχνοτος ακοινώνητος τύπος, που όλοι οι προηγούμενοι Δήμαρχοι τον έτρεμαν γιατί είχε καταφέρει, σαν συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των εργαζομένων στην καθαριότητα , να τους ελέγχει πλήρως και όποτε ήθελε να τους κατεβάζει σε απεργία.
Η Νεκταρία βέβαια ούτε χαμπάριζε τίποτα από αυτά, αλλά είχε ένα ξεχωριστό και μοναδικό προσόν που δεν είχαν οι προηγούμενοι στην θέση της.
Διέθετε την χάρη και την γοητεία της νιότης και της ομορφιάς της ,με αποτέλεσμα από την πρώτη συνάντηση μαζί της ο μονόχνοτος και ακοινώνητος αυτός τύπος να την ερωτευθεί!.
Η Νεκταρία με την εμπειρία που διέθετε πλέον με τους άνδρες κατάλαβε ότι με τα παραπάνω προσόντα όχι μόνο καράβι σέρνεις αλλά και ολόκληρο το στόλο με τα απορριμματοφόρα.!
Και τον έσυρε ,διατηρώντας και τρέφοντας στον υπεύθυνο καθαριότητας την ελπίδα, ότι κάποτε μπορεί να σφίξει στην αγκαλιά του αυτό το λαχταριστό πλάσμα.
Έτσι η αντιδημαρχία της Νεκταρίας ήταν από τις πιο επιτυχημένες στην ιστορία του Δήμου αφήνοντας άφωνους αυτούς που την υπονόμευαν και ανέβασε ακόμα περισσότερο τις μετοχές της στους δημότες που με έκπληξη και ευχαρίστηση έβλεπαν τους σκουπιδοντενεκέδες τους να αδειάζουν τακτικά και στην ώρα τους.
Το μόνο πρόβλημα όμως που την απασχολούσε ήταν ότι καταλάβαινε τώρα πλέον πως θα ήταν πολύ δύσκολο και μάλλον ακατόρθωτο να ανέβει πιο πάνω με τις σπουδές του ΙΕΚ που είχε κάνει.
Γι ΄αυτό και μετά το διαζύγιο της με τον Νικήτα άρχισε σοβαρά να σκέφτεται ότι η κοινωνική άνοδος που επιθυμούσε μόνο με ένα επιτυχή γάμο θα μπορούσε να την πετύχει.
Από τους άνδρες της ζωής της, ο πατέρας του παιδιού της ο Παπανικήτας ,που είχε γίνει πλέον μητροπολίτης, αποκλειόταν λόγω του σχήματος ,ο δε αστυνόμος είχε πλέον συνταξιοδοτηθεί και δεν ήταν και άτομο που θα μπορούσε να εκπληρώσει τις νέες της φιλοδοξίες , οπότε ποιος έμενε ;
O πρώτος και μεγαλύτερος έρωτας της ζωής της ,ο γιατρός.
Ο γιατρός από την μεριά του είχε βάλει σκοπό και αυτός να ανέβει κοινωνικά, αξιοποιώντας το πτυχίο του με ένα καλό γάμο που θα συνοδευόταν από μία καλύτερη προίκα.
Για τον λόγο αυτό ως αγροτικός δεν είχε καμία διάθεση στα νιάτα του να παντρευτεί ένα αγράμματο κοριτσόπουλο και γι΄ αυτό τότε φρόντισε να το στρίψει δια του αρραβώνος.
Προχωρώντας στην σταδιοδρομία του, ασχολήθηκε με τον Δήμο αρχικά, και είδε ότι μέσω αυτού του ανοίγονται αρκετές δυνατότητες για μια πολιτική καριέρα που του φαινόταν καλύτερη από την ιατρική.
Μετά την επανασύνδεση του με την Νεκταρία άρχισε να σκέφτεται ότι η προβολή που είχε αυτή και η αποδοχή της από τον κόσμο ήταν ίσως ένα πολύ καλύτερο προσόν για την ανάδειξή του , από μία προίκα που έτσι και αλλιώς αυτή δεν είχε.
Έτσι πρότεινε στην Νεκταρία να τον παντρευτεί πράγμα που αυτή το δέχτηκε κατασυγκινημένη γιατί ήταν ότι ενδομύχως και διακαώς επιθυμούσε.
Το μόνο όμως πρόβλημα που υπήρχε ήταν ο πατέρας της Νεκταρίας που είχε εξωπετάξει τον γιατρό με όλες τις αναγραφόμενες στην Βίβλο κατάρες, όταν του είχε πει ότι είναι Ιεχωβάς.
Την λύση ανέλαβε να την δώσει ο Παπαγρηγόρης με το κύρος του ως Μητροπολίτης, μαζί με τον φίλο του μητροπολίτη που με την ποιμαντορική του ράβδο τον είχε κοπανήσει κατακούτελα , και τον είχε επαναφέρει στον δρόμο του θεού.
Οι δύο λοιπόν μητροπολίτες είπαν στον πατέρα της Νεκταρίας ότι ο γιατρός είχε μεταμεληθεί πλήρως και είχε αποχωρήσει από την αίρεση των Ιεχωβάδων και ως το απολωλώς πρόβατο μετά από θεία φώτιση είχε επιστρέψει στους κόλπους της εκκλησίας.
Βέβαια στην αρχή δεν του είπαν ότι είχε επιστρέψει και στους κόλπους της κόρης του αλλά σιγά σιγά του εξήγησαν ότι μεταμελημένος θέλει να επανορθώσει το νεανικό του σφάλμα και να παντρευτεί την Νεκταρία.
Συγκινημένος ο θεολόγος πατήρ που ο άγιος Νεκτάριος ως προστάτης της κόρης του, μαζί με την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος οδήγησε ξανά στον ορθό δρόμο για το μαντρί το απολωλώς πρόβατο, έδωσε την συγκατάθεση του για τον γάμο.
Ο Παπαγρηγόρης τέλεσε δακρυσμένος και με λαμπρότητα τους γάμους της μητέρας του παιδιού του, που το καμάρωνε δίπλα της σαν παρανυμφάκι, συνεπικουρούμενος από όλους τους παπάδες της πόλης και με δύο χορωδίες ψαλτάδων που έψαλαν στην ολάνθιστη εκκλησία και με όλους τους πολυέλαιους του ναού αναμμένους .
Ταυτόχρονα η γλυκιά φωνή του μαζί με των παπάδων και των ψαλτάδων ακουγόταν από τα ανοικτά μεγάφωνα παντού, με αποτέλεσμα μερικοί άπιστοι που η θεία αυτή φωνή τρυπούσε τα αυτιά τους να τον γαμοσταυρίζουν οργισμένα .
Όλοι είχαν να πουν για την συγκινητική τελετή που έγινε με κουμπάρο τον αστυνόμο.
Αυτό γιατί τόσο ο Παπαγρηγόρης όσο και ο αστυνόμος είχαν δακρύσει καθώς πάντρευαν αυτήν που ο ένας την παραμονή και ο άλλος την προπαραμονή του γάμου χαίρονταν στην αγκαλιά τους.
Η Νεκταρία με ένα ιδιότυπο αίσθημα δικαιοσύνης κρατούσε μια καταπλήσουσα ισορροπία μεταξύ των 3 ανδρών που είχε σχέσεις, χωρίς ποτέ κανένας να υποπτευθεί ότι δεν είναι ο μοναδικός εραστής της .
Ο πατέρας της Νεκταρίας ,που είχε μετά από όλη αυτή την ιστορία συνταξιοδοτηθεί, έκανε δώρο στο ζεύγος από το εφάπαξ του το γαμήλιο ταξίδι τους στο Παρίσι.
Φρόντισε δε να τους κλείσει δωμάτιο σε ένα σεμνό ξενοδοχείο παρ΄ όλον ότι του φάνηκε πανάκριβο, στο οποίο όμως δεν θα κινδύνευαν τα παιδιά του να τους προσηλυτίσουν τίποτα φανατικοί καθολικοί.
Και αυτό δεν θα μπορούσε να είναι παρά το ξενοδοχείο που είχε καθαγιάσει με την παραμονή του ο σεβαστός του Αρχιεπίσκοπος όπως είχε διαβάσει στα εκκλησιαστικά έντυπα.
Ο γάμος απετέλεσε το κοσμικό γεγονός της περιοχής και ήσαν καλεσμένοι όλοι οι προύχοντες του νομού και από τις 3 εξουσίες.
Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η προσέλευση εκτός από τους ντόπιους βουλευτές και η άφιξη του υπουργού που εκλέγονταν εκεί, αλλά και η προσέλευση του γενικού γραμματέα του κόμματος του γιατρού.
Όταν επιτέλους έμειναν μόνοι τους ξεπατωμένοι και οι δύο από το γλέντι έπεσαν στο κρεβάτι και με μια έξαψη στα μάτια ο γιατρός είπε στην Νεκταρία ότι και από τα δύο κόμματα του πρότειναν να είναι υποψήφιος βουλευτής στις επόμενες εκλογές.!
Η Νεκταρία που έβλεπε τους μύχιους πόθους της να πραγματοποιούνται του φώναξε με ενθουσιασμό:
Μπράβο αγάπη μου, τώρα πια θα τους γαμήσεις όλους!
Τελικά εκείνο το βράδυ από την κούραση που είχε δεν κατάφερε να γαμήσει ούτε αυτήν.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

11 σχόλια:

  1. Οι ιστορίες σου για τη Νεκταρία διαβάζονται πολύ ευχάριστα και έχουν πολύ ενδιαφέρον.

    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα συμφωνήσω απόλυτα με το Γιώργο. Μιλάμε αν αρχίσεις να διαβάσεις αυτά τα κείμενα ξεχνάς να σταματήσεις παρά μόνο στο τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ax Nektaria... efxome na mpei sthn anatheorimenh ekdosh tu vivliou istorias ths ektis dhmotikou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχω γελάσει πολύ με την Νεκταρία σου- ελπίζω να μη διακόψεις τώρα, θα μου προκληθεί στερητικό σύνδρομο! ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. γιωργος μανουσάκης-
    δείμος του πολίτη-
    Χαίρομαι που σας αρέσουν.

    mhxeiroera-
    Βεβαίως και θα μπεί μετα την Δευτέρα Παρουσία.

    dodos-
    Έχει ακόμα λίγο για να τελειώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εξόχως διασκεδαστικό και διασκεδαστικώς έξοχο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εντελώς βίος και πολιτεία πια αυτή η Νεκταρία!
    Και τι όνομα! Νόμιζα ότι μόνο στην Ρόδο έχει τέτοιο...
    Δεν το έχω συναντήσει πουθενά αλλού στην υπόλοιπη Ελλάδα.
    Ισως να παίζει και στην Κρήτη όμως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νεκταρία η άξια!!!!
    Πολύ γέλιο η πρωταγωνίστριά σου αθεόφοβε!!! Μπράβο!!


    debby
    η Αίγινα είναι γεμάτη Νεκταρίες,Νεκτάριους,Ρουλίτσες,Ρούληδες,Ρίες κλπ κλπ. Είναι ο Άγιος του νησιού βλέπεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φόρτσα Νεκταρία,

    Γάμησέ τους όλους ναούμ!

    (Με την καλή έννοια πάντα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. εαρινή συμφωνία-
    debby-
    maika-
    polsemannen-
    Η Νεκταρία όπως βλέπετε είναι άτομο που δεν κολώνει πουθενά!
    Όσο για τον Αγιο Νεκτάριο πρίν λίγα χρόνια ήταν ο Αγιος της μόδας γιατί είναι και ο τελευταίος Άγιος που έχει γίνει από την εκκλησία.
    Βέβαια είναι από αυτούς που πρωτοστάτησαν στον εξοστρακισμό του Ελευθερίου Βενιζέλου.
    Μία από τις πρώτες σατιρικές ιστορίες που έγραψα βασίζονται σε αυτό .
    Δες στο http://atheofobos.blogspot.com/2006/05/fontana-doro.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν ξέρω που το πάει τελικά η Νεκταρία αθεόφοβε!
    Τόσο καιρό που την παρακολουθούμε μοιάζει να έχει κάνει το ταξίδι της ζωής της πολύ συναρπαστικό.
    Αλλά τώρα βλέπω με αυξανόμενη ανησυχία να ευοδώνονται όλοι οι στόχοι της.
    Δεν έχει συγγράψει τα απομνημονεύματα της ακόμα βέβαια για να κλείσει και ως διανοούμενη με δάφνες στην λογοτεχνική αρένα αλλά να... οι επιλογές λιγοστεύουν.
    Έχω στο μυαλό μου ένα ταιριαστό τέλος που θα έδινε στην ζωή της τον μεγάλο ταιριαστό επίλογο μέχρι τα βαθιά γηρατειά της αλλά δεν το παραθέτω γιατί προτιμώ σαφώς να δω τον δικό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή