Πέμπτη 23 Αυγούστου 2007

ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ



Μελλοντικός αναποφάσιστος ψηφοφόρος που διερευνάει τι να ψηφίσει.






Αναγκάστηκα να επιστρέψω ξαφνικά το βράδυ της Τρίτης στην Αθήνα για να παραλάβω από το αεροδρόμιο την μονάκριβη και πολύτιμη θυγατέρα μου.
Είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου από την Αγγλετέρα από όπου επέστρεφε μέσω Φραγκφούρτης , γιατί είχε πυρετό και συνεχείς ρουκετοειδείς εμέτους .
Αφού την παρέλαβα σε κακό πράγματι χάλι από το αεροδρόμιο, με μία ασήκωτη βαλίτσα 30 κιλών με μία ταμπέλα απ΄ έξω που έγραφε HEAVY , γιατί είχε μέσα όλες τις εκπτώσεις του Μάντσεστερ, αναγκάστηκα να παραμείνω στην Αθήνα για να την φροντίσω αλλά και για να δω στις 23 την Μήδεια του Μπόστ σε σκηνοθεσία Φασουλή με την γνωστή σε όλους Ζουμπουλία η κατά κόσμον Ελισάβετ Κωνσταντινίδου !
Έτσι λοιπόν μέχρι να ξυπνήσει το μπουμπούκι μου σήμερα το μεσημέρι και να διαπιστώσω ότι προφανώς είχε περάσει κάποια ίωση και είχε επανέλθει ευτυχώς στα καλά του, σερφάρισα με την ADSL γραμμή του σπιτιού με άνεση, από κει που σερνόμουν με την απλή γραμμή στο εξοχικό ,σε αρκετά μπλόγκ.
Διαπίστωσα λοιπόν ότι οι εκλογές απασχολούν αρκετά τους μπλόγκερς.
Το καλσόβρακο έχει φτιάξει τις καλύτερες αφίσες που υπάρχουν για όλα τα κόμματα.
Μην τις χάσετε.
Με τις εκλογές έχουν ασχοληθεί πολλοί και μερικοί από όσους διάβασα είναι Ο alzap, ο anadelfos ,ο Anemos, o Μαύρος Γάτος , ο spirosvii, ο Old Boy, ο Πάνος ,ο SykoFantis_Bastoyni, ο Νικος ξυδάκης, η Rodia, okapetanios , ο heliotypon ,ο chris ,και τέλος η X-PSILIKATZOY που έχει κάνει και γκάλοπ τι θα ψηφίσει ο καθένας.
Από αυτό το γκάλοπ διαπιστώνει κανείς ότι δικομματισμός δεν υφίσταται στα μπλογκ αλλά συγχρόνως δεν εκλέγεται και κυβέρνηση!
Το αποτέλεσμα αυτό προέρχεται από το γεγονός ότι οι περισσότεροι είναι απορριπτικοί προς όλους και όλα οπότε ,είτε ρίχνουν λευκό η άκυρο, είτε δεν ψηφίζουν, είτε ρίχνουν ψήφο διαμαρτυρίας .
Η στάση αυτή έχει μια απλή εξήγηση.
Απλά γνωρίζουν ότι οι απόψεις αυτές είναι μειοψηφία στο εκλογικό σώμα.
Σύμφωνα με την σημερινή δημοσκόπηση που είχε το MEGA το λευκό η άκυρο είναι 5,8% και οι αναποφάσιστοι 7,5%
Εάν πίστευαν ότι η άποψη τους είχε την δυνατότητα να επικρατήσει θα ήσαν λάβροι υπέρμαχοι υπέρ της υπερψήφησης της.
Μην αρχίσετε να μου γράφετε για την αναξιοπιστία των πολιτικών ή την ανυπαρξία πολιτικής που δικαιολογεί αυτές τις θέσεις.
Από την αρχαιότητα τα ίδια λέγονταν για τα προβλήματα που υπάρχουν με τα άτομα που ασχολούνται με την πολιτική αλλά και με την ίδια την πολιτική.
Οι ανθρωπότητα δοκίμασε τυραννίες, βασιλείες και φεουδαρχικά, αριστοκρατικά, θεοκρατικά ,δικτατορικά, φασιστικά η και κομουνιστικά καθεστώτα
Τελικά η κοινοβουλευτική δημοκρατία ,με όλα τα προβλήματα που έχει, είναι το πολίτευμα που επικράτησε σε όλα τα πολιτισμένα κράτη.
Ας δούμε λοιπόν πιο αναλυτικά αυτές τις θέσεις.
Σχετικά με το λευκό και το άκυρο έχω γράψει στο παρελθόν ότι απλά ενισχύει το πρώτο κόμμα και όποιος θέλει ας διαβάσει αυτό το ποστ γα να μην επαναλαμβάνω τα ίδια
Ας δούμε όμως και την άποψη που λέει ότι -κανένας δεν μου αρέσει, δεν πάω να ψηφίσω.
Θα ήταν μια απόλυτα σεβαστή άποψη αν αυτοί που την υποστηρίζουν έφευγαν από την κοινωνία και πήγαιναν σε ένα ξερονήσι να ζήσουν μακριά από την κοινωνία χωρίς να την έχουν ανάγκη και να εξαρτώνται από αυτήν.
Όμως αντίθετα είναι οι πρώτοι που θα διαμαρτυρηθούν όταν ο εκάστοτε Λιάπης δεν θα έχει φροντίσει για τα λεωφορεία που θα πάνε σπίτι τους, το ίδιο για το καράβι που δεν έχει φροντίσει ο εκάστοτε Κεφαλογιάννης να υπάρχει για το νησί που θέλουν να πάνε διακοπές ,η το Νοσοκομείο που θα χρειαστούν και δεν έχει φροντίσει ο εκάστοτε Αβραμόπουλος να είναι όπως το θέλουν.
Γιατί τελικά τα πάντα στην ζωή και την κοινωνία που ζούμε είναι είτε μας αρέσει είτε όχι ΠΟΛΙΤΙΚΗ και δεν μπορείς να ζεις χωρίς αυτήν, άρα πρέπει να διαλέξεις ένα καλύτερο Λιάπη, Κεφαλογιάννη η Αβραμόπουλο.
Μα θα μου πεις μπορεί να βλέπω υπουργό πχ τον Γιακουμάτο;
Έχεις δίκιο και εγώ όταν τον βλέπω βγάζω σπυράκια.
Όμως είναι αυτός που όταν έκανε στο παρελθόν εκείνες τις γελοιότητες ,με την εικόνα που ήθελε να κρεμάσει στην Βουλή ,είπε σε ερώτηση δημοσιογράφου:
-Εμένα αυτός ο κόσμος που πιστεύει στις εικόνες με εκλέγει.Και είχε δίκιο.
Όπως ο καθένας μας έχει δικαίωμα να εκπροσωπείται από αυτόν που θέλει ,το ίδιο δικαίωμα έχει και αυτός ο κόσμος που ψηφίζει τον Γιακουμάτο και πιστεύει στις εικόνες, να εκπροσωπείται από αυτόν.
Βέβαια θα προτιμούσα να υπάρχουν μερικά αξιολογικά κριτήρια για το ποιοι θα πρέπει να ψηφίζουν και πιστεύω ότι την καλύτερη κρίση θα έπρεπε να την έχουν οι κάτω του 1,70 ,με φαλάκρα και πρόσφατο μούσι και με ώριμη προς το σάπιο ηλικία.!
Μα τι μου λές τώρα να πάω να ψηφίσω όταν στα κόμματα επικρατεί οικογενειοκρατία ,είναι πολιτικάντηδες ,πάνε για την τσέπη τους μπλά μπλά μπλά.
Βέβαια και υπάρχουν όλα αυτά και σε τελική ανάλυση τα κόμματα είναι μια αντανάκλαση αυτής της κοινωνίας και των δομών της.
Ξέρετε εσείς πολλούς που είχαν την δυνατότητα να διορίσουν το παιδί τους και δεν το έκαναν;
Ξέρετε πολλούς που είχαν κάποιο μέσο για να κάνουν την δουλειά τους και δεν το χρησιμοποίησαν;
Αλλά πολύ σωστά να μην υποστηρίξει κανείς φθαρμένα πρόσωπα.
Όλα τα κόμματα στις εκλογές βάζουν και υποψήφιους που κατεβαίνουν για πρώτη φορά. Προχθές πχ διάβαζα ότι πάνω από το 50% των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ είναι πρωτοεμφανιζόμενοι. Δεν είδα το αντίστοιχο ποσοστό για τα άλλα κόμματα αλλά και εκεί είναι σίγουρο ότι θα υπάρχουν νέα και άφθαρτα πρόσωπα που μπορεί να διαλέξει κανείς.
Καλά μας τα λες όλα αυτά, αλλά εγώ θα ρίξω ψήφο διαμαρτυρίας και θα την ρίξω σε ένα από τα κόμματα που δεν πρόκειται να βγάλουν βουλευτή.Είναι απόλυτα θεμιτό και δεν μπορεί να έχει κανείς την παραμικρή αντίρρηση.
Απλά επειδή είδα σε μερικά από τα σχόλια στο ποστ της τέως ψιλικατζούς ότι μερικοί σκοπεύουν να ψηφίσουν ΛΑΟΣ σαν ψήφο διαμαρτυρίας θα έλεγα ότι τουλάχιστον σε ακροδεξιό κόμμα ψήφος διαμαρτυρίας είναι επικίνδυνη επιλογή. Το αυγό του φιδιού δεν αργεί να εκκολαφτεί.
Μετά από όσα έγραψα είναι προφανές ότι ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.Η οικογένεια μου πάντα είχε σχέση με την πολιτική, ο θείος του πατέρα μου ήταν βουλευτής και γερουσιαστής του Ελ.Βενιζέλου.
Όταν πέθανε όλη η κληρονομιά που μας άφησε ήταν το μπαστούνι του και ένα ρολόι τσέπης.
Τόσο ο πατέρας μου όσο και εγώ παλιότερα ασχοληθήκαμε με τα συνδικαλιστικά πράγματα του επαγγέλματος μας σε εποχές που γινόσουν συνδικαλιστής επειδή είχες την εκτίμηση των συναδέλφων σου.
Δεν αποκομίσαμε κανένα προσωπικό όφελος.
Και δεν μετανιώσαμε γι΄ αυτό ποτέ .
Δεν έχει λοιπόν καμία απολύτως σημασία ποιο κόμμα θα ψηφίσω, έχω απολύτως εδραιωμένη άποψη γιατί το ψηφίζω ,ξέρω ότι δεν αποτελείται από αγίους αλλά πιστεύω ότι σαφώς γενικότερα το δυναμικό του είναι σε θέση να προσφέρει ουσιαστικά στην πρόοδο αυτού του τόπου.

23 σχόλια:

  1. hi there!
    Αν θες περασε απο το μπλογκ μου και δες το τελευταιο μου ποστ:
    http://anisixos.blogspot.com/2007/08/blog-post_22.html

    Αν θελεις περιμενω την απαντηση σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1. Perastika sth thigatera :)

    2. An ke zilevo gia Mpost, su efxome kalh diaskedash!

    3. Arketa apo ta kritiria tu "eklegin" ta ikanopio. Ta ipolipa einai thema xronou :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δηλαδη.. εγω που ειμαι κατω του 1.70 κι η ηλικια μου τραβα προς το ..σαπιο... αλλά γμτ μου! δεν εχω φαλακρα και προσφατο μουσι.. να μην...;;;; επειδη δεν..;;;
    αχ κυριε αθεοφοβε πως μου τα λετε!!!!

    σοβαρα τωρα, σε γενικες γραμμες συμφωνω με το σκεπτικο οπως το αναπτυσσεις

    καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλόοο. Μου άρεσε πολύ αυτό το κέιμεο. Ίσως από τα καλύτερά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ απόλυτα. Δικαιούσαι να κρίνεις τους πολιτικούς, θετικά είτε αρνητικά, μόνο αν παραμένεις πολίτης, έστω και με την περιορισμένη σχετικά συμμετοχή της ψήφου.

    Επίσης, θεωρώ ότι έχει χυθεί πολύ ανθρώπινο αίμα και σε διάρκεια πολλών αιώνων για να έχω εγώ το δικαίωμα να ψηφίζω. Το βρίσκω ασεβές να μην πάω καν, για όλους αυτούς που μου εξασφάλισαν αυτό το δικαίωμα.

    Πολλά περαστικά στο κορίτσι σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. anisixos-
    Θα το δώ.

    mhxeirotera-
    Ευτυχώς την άλλη μέρα ήταν περδίκι.
    Τη Μήδεια του Μποστ την έχω ξαναδεί σε μία εξαιρετική παράσταση το 1993 στην Στοά.
    Διάβασα ότι αυτή η παράσταση είναι εξ ίσου καλή.

    orelia-
    Έχεις δίκιο δεν σκέφτηκα τα κρίτήρια για τις γυναίκες αν και είναι απλό.
    Αντί της φαλάκρας και το μούσι πρέπει να έχουν την επαρκή εναπόθεση λίπους στους γλουτούς,την κοιλιά και τα στήθια που τις οδηγεί τρέχοντας στον Πρίνο!

    δείμος-
    Είμουνα σίγουρος ότι θα σου άρεσε.

    mpampakis-
    Εχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό που λές.
    Εγραψα αυτό το κείμενο γιατί διαβάζοντας διάφορα ποστ είχα την αίσθηση ότι περίπου σαν να πρέπει να απολογηθεί κανείς που θα πάει να ψηφίσει ένα κόμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στην σημερινή εφημερίδα είδα ότι οι νέοι υποψήφιοι του ΚΚΕ αποτελούν το 40% στα ψηφοδέλτια του.
    Ιδού λοιπόν πεδίον δόξης λαμπρόν σε όσους ρίχνουν ψήφο διαμαρτυρίας, να τρελάνουν την Αλέκα και να καταργήσουν την κατευθυνόμενη σταυροδοσία από την ηγεσία,εκλέγοντας νέα άτομα εκτός κομματικής γραμμής !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τωρα το ισιωσες...
    αλλά ρε γμτ! και ΠρινοΥ να ελεγες παλι δε με πιανει το κριτηριο
    μονο στα βιτα πλας εχω παει
    εσεις; :))) :ΡΡ :))


    αμαν βρε παιδια με την αλεκα!
    κι αυτη καμπυλατη ειναι
    δεν τοποθετειται αυτοματως και δικαιως εις τους σοφους κριτες;...

    επισης, δε με λετε Αθεοφοβε...
    την τελευταια σας προταση στο κειμενο σας, ευκολα δε μπορει καποιος να την ερμηνευσει πως καλειτε να ψηφισουμε ενα απο τα δυο μεγαλα ..κοματα;
    διοτι, ακομη και για αντιπολιτευση, θα πει, αλλο να πιεζειςμ ε βαρυτητα πολλων ψηφοφορων κι αλλο με τους ολιγους(μετρωντας ψηφοφορους παντα, ε; κι οχι κοινωνικη ομαδα ή ταξη...)
    { αφου πρωτα συμφωνησαμε, να ριξω μερικα αιρετικα για ναχουμε να τσακωνομαστε, ε;;;; :))) }

    φιλιά
    και στην κυρια σας παρακαλω την οποια μερικες ημερες τωρα, πολυ σκεφτομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καιρός ήταν να ανανεωθεί το ΚΚΕ. Ακόμα λίγο και θα έμοιαζε με τα σκουριασμένα τανκς του Στάλιν. (αν και βλέπω δραστικές αλλαγές μετά από αρκετά χρόνια...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. orelia-
    Προσωπικά δεν έχω πάει ποτέ ούτε σε κέντρο αδυνατίσματος ούτε σε γυμναστήριο(μπρρρ!!ΦΡΊΚΗ)
    Απλά επειδή περνάω απέξω από ένα Πρίνου τους την σπάω όταν πριν μου δώσουν τα διαφημιστικά τους τους λέω:
    Δεν θέλω να αδυνατίσω!!

    Για την Αλέκα, σαφώς πληροί τα κριτήρια και έχει ακόμα ένα επιπλέον προσόν.
    Εχει και αυτή την γοητεία που έχουμε όλοι οι στραβοί που φοράμε γυαλιά!

    Όσο για την τελευταία πρόταση δεν γράφτηκε με την πρόθεση που την εξέλαβες.

    Η κυρία μου συγκινήθηκε ιδιαιτέρως από τα φιλιά τα οποία ως τρυφερός σύζυγος της τα μετέφερα την ώρα που έβγαζε σκυμένη ένα ταψί απο τον φούρνο που κόντεψε ξαφνιασμένη να μου το φέρει καπέλο με κίνδυνο να μην προλάβω να ψηφίσω!

    haris-
    Μόνο αν η ψήφος διαμαρτυρίας πέσει σε υποψηφιους του ΚΚΕ εκτός κομματικής γραμμής θα γίνει εκ των κάτω ανανέωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να διώξουμε εμείς σιγά-σιγά τους συντηρητικούς ΚΚέδες. Διαφορετικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. γι αυτο σας θαυμαζω!
    γιατι εχετε μια κυρια που τιποτε δεν εχει να ζηλεψει απο μια Μαιρη Παναγιωταρα (καλα θυμαμαι το σχετικον ασμα αραγε;)

    τη σωστη προθεση "αφουγκραστηκα" Αθεοφοβε αλλά να.. εκανα μια τριπλα μπας και ελαμβανα καποια επιχειρηματα.. :))

    καλο απογευμα!


    υγ. τι καλο ειχε το ταψι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Νομίζω όμως πως όλοι κάνουμε ένα τεράστιο λάθος !

    Έχουμε καταντήσει να θεωρούμε την πολιτική ως την ενασχόληση με τους πολιτικούς. Κι όμως η πολιτική στην ουσία της είναι η ενασχόληση με τους πολίτες και τις πόλεις.
    Η ενασχόληση με τα θέματα που αφορούν τους πολίτες δεν γίνεται έμμεσα, και μόνο με τη διαμεσολάβηση των πολιτικών αλλά και άμεσα. Και οπωσδήποτε όχο μόνο την περίοδο των εκλογών που στην Ελλάδα δεν έχουν και τόση σημασία αφού είτε πράσινο είτε μπλε το αποτέλεσμα δε θα φέρει ουσιαστική αλλαγή.

    Ακόμα και ένα άρθρο σε ένα μπλογκ που θα το διαβάσουν πέντε άτομα είναι πολιτική ενσυνείδητη πράξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. οι αγώνες κατά καιρούς έχουν γίνει για τη δημοκρατία. Η δημοκρατία που οραματίστηκαν αυτοί που κάναν τους αγώνες ανα τους αιώνες δεν έχει σχέση με τη σημερινή πραγματικότητα.
    Αν κάποιος αναζητά πολύ συγκεκριμένα πράγματα πχ περισσότερο πράσινο, καλύτερες συνθήκες διαβίωσης (δεν λέω αοριστολογίες, μπορώ να γίνω πιο σαφης), τί μπορεί να ψηφίσει?? κανένα κόμμα δεν κάνει τίποτα για την ποιότητα ζωής μας. απολύτως τίποτα. αρα φημώνεται ο ψηφοφόρος, τί θα ψηφίσει? κάτι στο περίπου?. Αρα.. να πάει ή να μην πάει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. haris-
    Δεν θα είχα αντίρρηση.

    orelia-
    Στο σπίτι σε πολλά πράγματα εγώ είμαι η Μαίρη Παναγιωταρά!
    Πολύ ενδιαφέρουσα ερώτηση για το τι είχε το ταψί.
    Μετά από μία παρατεταμένη διακοπή του ρεύματος ένα πακέτο στην κατάψυξη με άψητα καλτσουνάκια και Σφακιανές πίτες μαλάκωσαν οπότε η ιδιοφυής μαγείρισσα της οικίας τα έκανε ένα είδος τυρόπιτας ( ο θεός να την κάνει!) και τα έψησε στον φούρνο!

    iris-
    Εχεις απόλυτα δίκιο και αυτό ακριβώς εγραψα.
    Κάθε πράξη μας είναι πολιτική.

    euapap-
    Είναι ευτύχημα ότι αυτά που γράφεις και αυτά που πολύ σωστά σε απασχολούν σήμερα ,είναι αποτέλεσμα των αγώνων των προηγούμενων γενιών για την δημοκρατία.
    Ρώτα κανένα μεγαλύτερο να σου πεί ότι αυτό που τον απασχολούσε όταν ήταν νέος ήταν να μην τον δουν χαφιέδες να πέρνει δημοκρατική εφημερίδα από το περίπτερο.
    Δεν λέω για Ριζοσπάστη που ήταν απαγορευμένος μιλάω για ΑΥΓΗ,ΝΕΑ,ΒΗΜΑ,ΕΘΝΟΣ,ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ κτλ.
    Οι αγώνες στις δημοκρατίες γίνονται και μέσα από τα κόμματα και έξω από αυτά.
    Τα κόμματα δεν δρούν ανεξάρτητα από τις πολιτικές θέσεις των ψηφοφόρων τους.
    Απλά δεν έχουμε όλοι την ίδια αντίληψη για τα πράγματα και γι΄αυτό και η αντίληψη ότι όλοι είναι ίδιοι είναι σαφώς λανθασμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Nα συνηγορήσω για το ζήτημα της αποχής, που μόνο αποχή δεν είναι, με παράδειγμα τα νούμερα των εκλογών του 2004 (στρογγυλεμένα): H αποχή (συν λευκά και άκυρα) ήταν 25%. Tο ποσοστό της NΔ ήταν 34% (επί των εγγεγραμμένων), με την αποχή μεταμορφώθηκε σε 45% (επί των εγκύρως ψηφισάντων), και με τον εκλογικό νόμο (που δίνει 40 έδρες δώρο στο πρώτο κόμμα) σε 55% των εδρών στη Bουλή. Σημειώνω και ότι αν, όπως φαίνεται ότι θα γίνει, τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν μικρή διαφορά, και αν τα εντός βουλής μικρά συγκεντρώσουν συνολικά πάνω από 16%, τότε και μόνον τότε το πρώτο κόμμα δεν θα έχει πια την πλειοψηφία στη Bουλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κατά βάθος φίλε αθεόφοβε ντρέπεσαι να παραδεχτείς ότι είσαι αμετανόητος ΠΑΣΟΚτζης.

    Ας δούμε γιατί.
    Γιατί ψήφισες ακόμη και το 1989 ΠΑΣΟΚ.
    Όταν όλος ο κόσμος γύρω σου, βούϊζε για τα σκάνδαλα εσύ συσπειρώθηκες γύρω από το κόμμα σου και το υποστήριξες.
    Γιατί όταν ο άλλος με το ένα πόδι στον τάφο γύριζε απο την Αγγλία, εσύ τον ξανανέδειξες νικητή το 1993 και στη συνέχεια έδωσες την ευκαιρία σε έναν τυχαίο πολιτικάντη της σειράς να κυβερνήσει για 8 χρόνια. Κάτι που δεν το φανταζόταν ο Τσουκάτος ούτε στα πιο τολμηρά όνειρά του.
    Γιατί αυτό το μεγάλο κίνημα σου έδωσε τη δυνατότητα να μεταλλαχτείς από ΣοσιαλοΜαρξιστής σε Ευρωμεταρρυθμιστή.
    Χωρίς καμία ντροπή.
    Να αλλάζεις χίλια πρόσωπα κατά πως σε βολεύει μόνο και μόνο για να επιπλέεις σε κάθε συνθήκη οσάν φελλός.
    Γιατί αυτό το κόμμα σε ξεχώρισε από τον άλλο τον δεξιο, τον εκμεταλλευτή, τον στυγνο κεφαλαιοκράτη, σου έδωσε υπόσταση, έτσι ώστε εσύ στη συνέχεια να μεταμορφωθείς σε κάτι χειρότερο από αυτό που μισούσες.
    Να γίνεις συνδικαλιστής με όλα τα προτερήματα που διαθέτει αυτό το θεάρεστο λειτούργημα.
    Να βολευτείς αν όχι στο δημόσιο, σε μια από τις αρπακολλατζίδικες, επιδοτούμενες επιχειρήσεις που δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ για τα τέκνα του.
    Θα ψηφίσεις ΠΑΣΟΚ γιατί ακόμη και τώρα (ειδικά μετά τις πυρκαγιές) έχεις μια αμυδρή ελπίδα ότι μπορείς να πετάξεις τη ΝΔ στο καναβάτσο. Αυτό σε ενδιαφέρει μόνο άλλωστε.

    Θα ψηφίσεις ΠΑΣΟΚ γιατί δεν είδα καμιά Φιλελεύθερη Συμμαχία να κατεβαίνει με αξιώσεις και θέσεις προπαντώς στην πολιτική.
    Όσον αφορά τον Βενιζέλο και τους λοιπούς προοδευτικούς,
    δεν μου έχει προσφέρει κανένας πολιτικός τίποτα, πέραν του αείμνηστου Καραμανλή που με έβαλε στη Ευρώπη και μπορώ να σου απαντώ με την άνεση μου, μέσω κάποιου Ελβετικού server.
    Τίποτα απολύτως.

    Όσο για τους άλλους καραγκιόζηδες που δηλώνουν ΛΑΟΣ, ΣΥΝ κλπ. σε ποσοστά 30%, όταν βρεθούν στο παραβάν, πάλι ΠΑΣΟΚ θα το ρίξουν.
    Δεν μπορούν να ξεχάσουν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα που επιτρέπει το Ελληνικό όνειρο της λαμογιάς, της μίζας, της αρπαχτής, του βολέματος στο δημόσιο.
    Και πάλι σαν χάνοι εκεί το ρίχνουν.

    Αλλά μέσα σ'αυτούς είναι και μερικοί που εξαπατούνται από τα καναλία, τις εφημερίδες, τα Blogs προσφάτως και πέφτουν στην παγίδα του συστήματος ΠΑΣΟΚ.
    Σ'αυτούς θέλω να πω ότι η 20χρονη καταστροφική πορεία του ΠΑΣΟΚ σε ένα πλαίσιο ευημερίας, οικονομικών πακέτων και σταθερότητας που προσέφερε περισσότερο η Ε.Ε. δεν μπορεί να εξισωθεί με την τριετή διακυβέρνηση της Ν.Δ.
    Μια ακόμη τετραετία θα δείξει τις προθέσεις και τις δυνατότητες ή τις αδυναμίες της, ώστε να μπορέσει κάποιος να την κρίνει αντικειμενικά και ισόνομα.
    Προϋποθέτει όμως ότι πρέπει να γίνουν οι παρακάτω θεσμικές αλλαγές :
    1. Πρέπει να επέρθει κομματική ισοδυναμία στις θέσεις του δημοσιού.
    2. Διάλυση συμφερόντων δημοσιογράφων και καναλιών με κόμματα και πλήρης αμεροληψία.
    3. Αποστρατικοποίηση στρατού, αστυνομίας, πυροσβεστικής, δικαιοσύνης, παιδείας, ώστε οι παραπάνω λειτουργοί να φέρουν πλήρως τις ευθύνες τους και όχι κάθε μαλακία υπαλληλίσκου να την φορτώνεται το κράτος.
    4. Εκλογές κάθε 4 χρόνια
    5. Ισχυροποίηση ανεξάρτητων ελεγκτικών αρχών.
    Και άλλα πολλά που προσωπικά πιστεύω ότι μόνο ο Καραμανλής διαθέτει τα απαραίτητα καρύδια για να τα πράξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δυστυχώς μόλις σήμερα είδα το σχόλιο σου.
    Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να δηλώσω ποιό κόμμα θα ψηφίσω.
    Το πόστ μου όμως δεν έχει σκοπό να κάνει προπαγάνδα υπέρ ενός κόμματος αλλά να στηρίξει την θέση μου ότι η ψήφος είναι δικαίωμα αλλά και υποχρέωση μας.
    Χαίρομαι λοιπόν που θα ψηφίσεις ΝΔ γιατί αυτό είναι αναφαίρετο δικαίωμα σου.
    Όπως και δικό μου δικαίωμα είναι να πιστεύω ότι ο Καραμανλής είναι ο πιό ασήμαντος και ανύπαρκτος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης και η κυβέρνηση του αποτελείται από ένα συνοθύλευμα ανίκανων υπουργών.
    Δεν θα μπώ σε κριτική των σχολίων σου για το ΠΑΣΟΚ γιατί έτσι και αλλιώς ο φανατισμός σου δεν σε αφήνει να αντιληφθείς ότι και στις 5 προϋποθέσεις που βάζεις και στις 5 η ΝΔ στα 3 1/2 χρόνια που είναι στην εξουσία όχι μόνο δεν τις εκπλήρωσε αλλά σε όλες αυτές οργίασε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 1- Πέμπτη 6 & Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου η Μήδεια του Μποστ,
    στο θέατρο Άλσους Ηλιούπολης.

    2- Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, όχι λευκό, όχι άκυρο, όχι αποχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Περαστικά στο κορουλίνι σου:-))) αγκαλίτσες, σουπίτσες και τσαγάκια, ξέρεις εσύ.

    ΟΧΙ ΑΚΥΡΑ ΛΕΥΚΑ ΑΠΟΧΗ. ΣΤΟΠ. ΨΗΦΟ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ. ΣΤΟΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. a.c.-
    rodia-
    Χαίρομαι που διαπιστώνω καθημερινά ότι γίνεται ευρύτερα κατανοητό ότι με τη ψήφο μας ,όσο αδύναμη και να μας φαίνεται, τελικά κάτι μπορούμε να αλλάξουμε ο καθένας από την σκοπιά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κάτι έλεγ' ο γέρο Παπαντρέου για τη κάλπη και τα γεννητούρια της, αλλά δεν το θυμάμαι.. Μήπως θυμάσαι εσύ ή δεν είσαι τόόόσο παλιός..?
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αν θυμάμαι καλά,λόγω όπως γράφεις παλαιότητος!,έλεγε:
    ότι η κάλπη είναι σαν την έγκυο γυναίκα,δεν ξέρεις αν θα σου βγάλει αγόρι η κορίτσι.
    Βλέπεις τότε δεν υπήρχαν τα υπερηχογραφήματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή