Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2007

Η ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΦΥΛΛΑΔΙΩΝ




Μόνο αυτό δεν υπόσχονται τα κόμματα προ των εκλογών.





Είμαι ένας κλασσικός αναποφάσιστος.
Στις εκλογές λοιπόν τα τελευταία χρόνια για να μην μπερδεύω τους δυστυχείς γκαλοπατζήδες, έχω αποφασίσει από καιρό για να μην φθάνω στην κάλπη για να αποφασίσω ποιον θα ψηφίσω, να μελετάω τα φυλλάδια των υποψηφίων που μου έρχονται, να αποφασίζω νωρίτερα και να σταυρώνω ένα από αυτούς.
Οι υπόλοιποι αφού με έγραψαν και δεν μου έστειλαν φυλλάδιο ,τους γράφω και εγώ δεόντως . Είμαι η δεν είμαι κυρίαρχος λαός;
Σε αυτές τις εκλογές αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ο μικρός αριθμός διαφημιστικών φυλλαδίων που έφτασε στο σπίτι μου και ήσαν κυρίως φυλλάδια από υποψηφίους της ΝΔ.
Από το ΠΑΣΟΚ μόνο ο Γ.ΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗΣ μου έστειλε μια επιστολή χωρίς φυλλάδιο και με 2 ψηφοδέλτια μέσα.
Από τα άλλα μικρότερα κόμματα μου ήρθε μόνο του Α.Παπαμιχαήλ του ΛΑΟΣ .


Όπως βλέπετε ο υποψήφιος ιατρός έχει βάλει 4 αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες ώστε ο λαός που θα ψηφίσει το ΛΑΟΣ να διακρίνει τον τηλεοπτικό του ιατρό, τον ιατρό στο ιατρείο του με τα ακουστικά στο χέρι καθ΄ότι καρδιολόγος ,δίπλα σε σύγχρονα μηχανήματα γιατί ακολουθούμε την πρόοδο της επιστήμης , τον αγωνιστή ιατρό με γνήσιο εθνικόφρονα ψηφοφόρο με την σημαία αναπεπταμένη και τέλος τον ομιλητή ιατρό στην ΚΕ του κόμματος.
Όμως δεν έχει μόνο το ΛΑΟΣ γνήσιους Έλληνες.
Και ο Π.Καμμένος είναι ταγμένος στην Ελληνική ιδέα και γι΄ αυτό η μία όψη του φυλλαδίου του την καταλαμβάνει μια σημαία.

Ως γνήσιος Έλλην έχει εκπληρώσει το καθήκον του προς την πατρίδα υπηρετώντας ,όπως αναφέρει, 23 μήνες στην Αεροπορία και φρόντισε να κάνει και 4 γιούς οι οποίοι επάξια στο μέλλον επίσης θα την υπηρετήσουν.

Έτσι δεσπόζουσα θέση στο φυλλάδιο έχει η φωτογραφία με τους γιους και την σύζυγο και στο εσωτερικό υπάρχει και μία φωτογραφία με ένα παπά έτσι ώστε το τρίπτυχο Πατρίς- θρησκεία- οικογένεια να είναι πλήρες.
Προφανώς βέβαια ως γνήσιος πολύτεκνος δεν τον έκαιγε ,καθότι ήδη καμμένος, να αγωνιστεί ιδιαίτερα για να γίνουν πολύτεκνοι οι τρίτεκνοι όπως είχε υποσχεθεί το κόμμα του.
Όσοι όμως είναι μπακούρια και δεν έχουν οικογένεια και παιδιά έχουν φίλους και γνωστούς.
Έτσι στο φυλλάδιο του που έχει μέγεθος αφίσσας, ο Άρης Σπηλιοτόπουλος , αφού μας διαβεβαιώσει ότι είναι μαζί μας, έχει βάλει πάνω από 200 φωτογραφίες του με διάφορους γνωστούς και αγνώστους .

Παρά το ότι τις κοίταξα προσεκτικά όλες ,τις γνωστές φωτογραφίες με τις πετσέτες δεν τις έχει βάλει.
Στην είσοδο της πολυκατοικίας μαζί με τα φυλλάδια της Πίτας του παππού,του κλειδαρά ,και της πιτσαρίας της γειτονιάς, υπήρχε και ένα πακέτο με φυλλάδια του Λ.Ζαγορίτη.
Εκτός από την χαμογελαστή φωτογραφία του εξωφύλλου με ριγέ πουκάμισο και χωρίς γραβάτα που υποδηλώνει την απλότητα του υποψηφίου ,μέσα υπάρχουν δύο ωραίες φωτογραφίες.

Στην πρώτη είναι ένας συνδυασμός δύο φωτογραφιών αρχικά με μία ξινισμένη φάτσα κρατώντας το στομάχι του και στην δεύτερη ο Καραμανλής μάλλον τον χαϊδεύει στο μάγουλο με οικειότητα λέγοντας του ότι θα του περάσει γιατί αν του έδινε χαστούκι δεν θα χαμογέλαγε.

Με την επόμενη θέλει να δείξει ότι ως ανεξάρτητη προσωπικότητα ακούει ακόμα και τον πρόεδρο του κόμματος με προσοχή μεν αλλά και με σκεπτικισμό.
Αυτά που είναι εμπνευσμένα είναι τα συνθήματα που αναγράφονται στο φυλλάδιο.
Για πάντα ΔΑΠίτης
Λευτέρης Ζαγορίτης
και
Ζαγορίτη,Ζαγορίτη
είσαι στην καρδιά κάθε ΔΑΠίτη
Τώρα ας δούμε και τις κυρίες.
Έμεινα κατάπληκτος από το φυλλάδιο της Μ.Γιαννάκου.

Στην αρχή από την φωτογραφία πριν να διαβάσω το όνομα μου φάνηκε ότι είναι της Α.Γκερέκου που έχει παχύνει. Όμως το Photoshop κάνει θαύματα
Μέσα υπάρχουν διάφορες φωτογραφίες με την πλούσια ενδυματολογική πανδαισία που την διακρίνει, από σχολεία και εκδρομές μέχρι την φωτογραφία με τον απαραίτητο Χριστόδουλο.
Στο πιο χαλαρό με μοντέρνο μαλλί και γαλάζια σκουλαρίκια είναι το εξώφυλλο του φυλλαδίου της Κ.Παπακώστα –Σιδηροπούλου.

Εδώ είναι ή αποθέωση της πολυσυλλεκτικότητας.
Στο βιογραφικό αναφέρει ότι γεννήθηκε στον Πειραιά ,έτσι πιάνουμε τους Πειραιώτες της Αθήνας. Όμως οι γονείς της είναι από την Θεσσαλία ,έτσι πιάνουμε όλο τον κάμπο της Θεσσαλίας. Μεγάλωσε όμως στην Δυτική Αθήνα, έτσι πιάνουμε και τα Δυτικά προάστια. Ο σύζυγος της είναι Μακεδόνας ,άντε να πιάσουμε και τους Βόρειους και είναι και Ποντιακής καταγωγής άντε να μας ψηφίσουν και οι Πόντιοι.
Τις ξανθιές τις έχουμε εξασφαλίσει γιατί είναι και η ίδια ξανθιά.
Δυστυχώς δεν έχουμε άλλο συγγενή από Ήπειρο, Επτάνησα ,Πελοπόννησο ,Κρήτη και Νησιά οπότε καιρός πια να πιάσουμε τα επαγγέλματα. Η ίδια είναι δικηγόρος οπότε κάποιοι Δικηγόροι καταγόμενοι από αυτά ,δεν θα αισθανθούν επαγγελματική αλληλεγγύη να μας ρίξουν ένα σταυρό;
Ύστερα αναφέρει ότι ο πατέρας της ήταν αστυνομικός όποτε κάποιοι από τα σώματα Ασφαλείας θα συγκινηθούν από την εξέλιξη του τέκνου ενός συναδέλφου τους και θα την σταυρώσουν. Τέλος πιάνουμε και στρατιωτικούς γιατί ο σύζυγος είναι ταξίαρχος αλλά και τους θρησκευόμενους γιατί είναι μέλος του συλλόγου Φίλων Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Εκεί λοιπόν που πήγαινα να αποφασίσω ποιόν από όλους αυτούς θα σταυρώσω τότε πρόσεξα ότι όλοι τους είναι υποψήφιοι που κατεβαίνουν στην Β΄Αθηνών.
Γμτ εγώ όμως ψηφίζω στην Α΄Αθηνών !
Άχρηστη λοιπόν η μελέτη ,άντε πάλι φτού κι΄από την αρχή ,πάλι στην κάλπη θα αποφασίσω!

Στην φωτογραφία ο κυρίαρχος λαός την Δευτέρα!

13 σχόλια:

  1. Ο κυρίαρχος λαός της Δευτέρας είναι ο νεαρός ή ο γορίλας;
    Όσο για τις υποσχέσεις τους, νομίζω πως στην πρώτη φωτογραφία ο λαός είναι η γοργόνα,αν σκεφτείς το ρουσφέτι που δίνει και παίρνει δηλαδή..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το καλύτερο που άκουσα είναι με τον Βουλγαράκη. Έστελνε μαζί με τα φυλλάδια ένα CD του Χατζηδάκη.
    Μπροστά πήγαιναν τα κομματόσκυλα και τα άφηναν στις πολυκατοικίες και από πίσω πήγαιναν άλλα κομματόσκυλα του ιδίου κόμματος αλλά προσκύμενα σε ανταγωνιστή υποψήφιο και τα μάζευαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαίρομαι, γιατί δεν χρειάζεται να σας επισκέπτομαι, εδώ. Σας διαβάζω στην Ελευθεροτυπία πλέον. Τα συχαρίκια και πάλι για την "αναγνώριση" ! Περάστε κι απο εμένα να μάθετε τι έπαθα στις 4.12 τα χαράματα. Ανάρτηση στην χθεσινή ημερομηνία! χαιρετισμούς και καλή ψήφο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να ψηφίσεις ένα σελέμπριτυ να είσαι τρέντυ. Εδώ και τώρα βάλτε το γκλάμουρ στην βουλή.
    Ωραία η φωτό της Γιαννάκου, δεν αναγνωρίζεται καν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χα-χα!πολυ πετυχημενες οι φωτογραφιες με τον "κυριαρχο λαο",αλλα και τα σχολια για τους υποψηφιους.(τους περιελαβες μονοπλευρα βεβαια...)

    Εγω δυστυχως πεταω τα φυλλαδια τους απευθειας στον σακκο συλλογης χαρτικων,οποτε εχασα την ευκαιρια να κανω αναλογο σημειολογικο ποστ.
    Ας προσεχα...

    Παντως ελαβα τη σχετικη χαρτουρα και απο Διαμαντοπουλου(1η απ ολους),Σκανδαλιδη,Λοβερδο.Δεν εφτασε δυστυχως(να υποθεσω λογω Αθηναικης διευθυνσης) εντυπο των κ.Καιλη-Ραπτη,το οποιο θα ειχε και καποιο αισθητικο ενδιαφερον.

    Τι παιζει με την "Ε"?εχω χασει επεισοδια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παίχτηκε το "μαζί σου" σε όλες τις κλίσεις και πτώσεις, δίκαια δε λένε την διαφήμιση επιστήμη του ψεύδους;;; Υποταχθείτε κύριοι επιτέλους μεχρι να την ρίξετε 3 εκατομύρια και 3 από την άλλη, α ξέχασα υπάρχουν και 800.000 ταραξίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. η ψυχή μου το ξέρει-
    Μακάρι να ήταν ο λαός !

    chris-
    Ακολουθούσαν το σύνθημα του κόμματος-Μαζί!

    zouzouna-
    Ετσι όπως το έγραψες είναι σαν να με έχουν προσλάβει στην Ε.!
    Έτσι μπέρδεψες και τον squarelogic.
    Απλά όπως έχω ήδη γράψει ο Χρήστος Μιχαηλίδης δημοσίευσε ένα μέρος από ένα σχόλιο που του είχα γράψει.
    Στην Κυριακάτική Ε ο Βασίλης Βασιλικός επανέλαβε το σχόλιο.
    Στις 12-9 στην στήλη «το μπλογκάκι» δημοσιεύτηκε μια φωτογραφία από το πρόσφατο ποστ για το τι κρύβει ο εκλογικός νόμος και την επομένη στην ίδια στήλη δημοσιεύτηκε το μεγαλύτερο μέρος αυτού του ποστ.
    Οπότε θα πρέπει να εξακολουθήσεις να με διαβάζεις εδώ!
    Παρεπιπτόντως μετά το σχόλιο που σου έγραψα έκανα το μπάνιο μου όταν χτύπησε το τηλέφωνο.
    Βγαίνοντας με τις σαπουνάδες άκούω ότι θα μου μιλήσει με ηχογραφημένο μυνημα η υπουργός Εξωτερικών κ.Μπακογιάννη !!
    Δεν χρειάζεται να εξηγήσω τις ευλαβικές κουβέντες που εξεστόμισα γεμάτος ενθουσιασμό από την τιμή που μου έκανε η υπουργός.

    ellinida-
    Ηταν το πρώτο έντυπο που μου έδωσε την ιδέα για το ποστ.

    squarelogic-
    Με κάθε ειλικρίνεια μόνο αυτά μου ήρθαν.
    Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχουν πολύ πιό αβανταδόρικα από αυτά, από όλα τα κόμματα οπότε μην έχεις αμφιβολία ότι θα τύχαιναν τις αναλόγου περιποιήσεως.

    dionysos-΄
    Κοίταξε μαζί μας είναι -μέχρι την Κυριακή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πάντως η Μαριέττα κατεβαίνει στην Α΄Αθηνών όπως βλέπω από το φυλλάδιό της, οπότε έχεις μια επιλογή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτά δεν είναι τίποτε. Στην Α' και Β' Πειραιώς υπάρχουν υποψήφιοι (ονόματα δε λέμε, υπολήψεις δε θίγουμε) ου υπόσχονται επέκταση του μετρό σε όλες τις πόλεις τις περιφέρειάς τους.
    Δηλαδή (υποθέτω) και σε Κύθηρα, Σαλαμίνα, Άίγινα κλπ...
    Το χειρότερο είναι βέβαια ότι κανείς δεν τους έχει πάρει με τις ντομάτες ακόμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. hades-
    Στα Κύθηρα και υποθαλασσίως νομίζω ότι είναι μια καλή ιδέα.

    gazakas-
    Είδες τι κάνει η γοητεία της φωτογραφίας;
    Δεν μπορούσα να τραβήξω το μάτι μου από αυτήν ώστε δεν διάβασα όλα τα γράμματα.
    Επαψα να είμαι αναποφάσιστος!
    Μαριέττα και ξερό ψωμί,δαγκωτό και μονοκούκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 15.9.07/04.30

    Aκολουθεί ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΗ διαφήμιση:

    14 χρόνια οι "μέν", 19 χρόνια οι ..."δέν", 33 χρόνια σύνολο και δεν τους βαρεθήκατε ακόμα;;;

    Πολύ ωραία!!!

    Καταψηφίστε τους λοιπόν, για να μην πάρει κανείς τους ...αυτο-α-δυναμία και έτσι να αναγκαστούν να κυβερνήσουν ΜΑΖΙ !
    («Μαζί» δεν μάς τσαμπουνάν συνέχεια;)

    Θά 'ναι η ισχυρότερη ελληνική κυβέρνηση όλων των αιώνων !

    αγάπη - αφοπλισμός - ειρήνη
    Ναπολέων Παπαδόπουλος


    Υ.Γ.

    @ Αθεόφοβον ...και λοιπούς συγγενείς

    Αυτό που μάλλον έχετε χάσει είναι ό,τι «ψάρεψα» χτές στην Αίγινα:
    Ένας, ονόματι Ασπρογέρακας, του "Λα.ό.ς" ζητάει στο φυλλάδιό του να τον ψηφίσουμε...

    ΓΙΑ ΡΗΞΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΚΤΟΝΟΥ ΞΕΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΝΤΙΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ
    (ο ίδιος τα έχει γράψει με κεφαλαία...)

    Θα τό στείλω και στο Guiness Book of Records κι αν δεν μού τό δημοσιεύσουν, θα πάω να τους κόψω το κεφάλι. Είμαι άγριος εγώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το σχολιο για την marieta
    ΄΄μου φανηκε πως ειναι η Α.Γκερεκου
    που χει παχυνει΄'
    ειναι καλυτερπ απ την 1η φωτο
    μ αρεσει να σχολιαζω χαμογελωντας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ναπολέων-
    Τέτοια φυλλάδια πρέπει να δημοσιεύονται για να τα απολαμβάνουν όλοι!
    Μην είοαι μοναχοφάης!

    ψουξ-
    Αλλος ένας βλέπω θαυμαστής της Μαριέττας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή