Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2007

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ



Από όσους με διαβάζουν κανένας δεν κατάφερε να βρει από πού είναι οι φωτογραφίες του προηγούμενου μου ποστ.
Οι εξηγήσεις είναι δύο.
Η πρώτη και η πλέον αισιόδοξη ,είναι ότι αυτοί που με διαβάζουν ζουν όλοι μακριά από την Αθήνα και η δεύτερη ότι όσοι ζουν στην Αθήνα και ασχολούνται με τα μπλόγκ με το μόνο πράσινο που έχουν σχέση είναι κάποια φωτογραφία με πράσινο που έχουν βάλει στην αρχική σελίδα του PC τους και έτσι επαναπαύουν και την οικολογική τους συνείδηση!
Γιατί όλες οι φωτογραφίες του ποστ είναι από ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!Κατά σειράν από πάνω προς τα κάτω οι φωτογραφίες είναι:

1-Από το αλσύλλιο μπροστά στον Ευαγγελισμό.

2-Από το Άλσος ακριβώς απέναντι. Μεταξύ Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας και Λεωφ.Βασ.Κωνσταντίνου. Έξοδος της στάσης ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ του Μετρό.

3-Από το Άλσος Ιλισίων. Δίπλα από το Νοσοκομείο Συγγρού. Δύο δρόμοι πάνω από την Μιχαλακοπούλου.

4-Από το Δημοτικό Πάρκο Σχολής Χωροφυλακής. Στην Μεσογείων, απέναντι από το Νοσοκομείο Ντυνάν

5-Από το Πάρκο Ελληνικού Στρατού. Στην Κατεχάκη, πριν το Θέατρο Badminton πίσω από το μουσείο Γλυπτικής.

6-Άλσος Παπάγου.3 λεπτά από την στάση Εθνική Άμυνα

7-Άλσος Χολαργού. Απέναντι από το Δημαρχείο.

8-Άλσος Χολαργού. Απέναντι από το Εμπορικό Κέντρο Χολαργού.
Οι φωτογραφίες 6,7 τις πήρα Κυριακή πρωί κατά τις 11 μία θαυμάσια ηλιόλουστη μέρα και εκτός από εμένα και άλλους 2-3, δεν υπήρχε κανένας άλλος εκεί.
Οι άλλες έχουν ληφθεί καθημερινές και εκτός από ορισμένα μέλη από την ιδιαίτερη ομάδα που αναγκαστικά έχουν γίνει λάτρεις του πρασίνου, δηλαδή όσους έχουν σκύλο ο οποίος κάπου πρέπει να χέσει και αυτά ήσαν ήταν άδεια.
Είμαι σίγουρος ότι αν είχα πάρει φωτογραφία από το PUBLIC στο Σύνταγμα, το οποίο το επισκέφτηκαν μέσα σε μία εβδομάδα 100000 Αθηναίοι, όλο και κάποιος θα το αναγνώριζε.
Σαφώς η Αθήνα είναι μια πόλη που υστερεί σε χώρους πρασίνου αλλά και αυτούς που διαθέτει τελικά πολύ λίγα άτομα τους επισκέπτονται και το ξάπλωμα σε ένα καφέ είναι προτιμότερο από μια βόλτα σε ένα άλσος ή πάρκο.
Άραγε πότε για τελευταία φορά οι περισσότεροι από σας που ζείτε στην Αθήνα και που γράψατε φλογερά ποστ για την καταστροφή της Πάρνηθας ,είχατε ανέβει σ΄ αυτήν πριν να καεί;
Πότε περπατήσατε για τελευταία φορά , αν έχετε περπατήσει ποτέ , στην Μονή Καισαριανής ή στον Υμηττό ή μπήκατε στα πάρκα που φωτογράφησα ,ή στον Εθνικό Κήπο, ή στο Πεδίο του Άρεως, ή στον Λυκαβηττό, ή στο Αττικό Άλσος ,ή στου Φιλοπάππου ή στο Άλσος του Θησείου ,ή στο λόφο του Στρέφη ή ή …;
Αντίστοιχα για σκεφτείτε πόσες φορές την έχετε αράξει σε ένα Starbucks ή αντίστοιχο καφέ;
Το χειρότερο δε είναι ότι αυτά που γράφω απευθυνόμενος σε σας είναι η πλήρης εφαρμογή του δάσκαλε που δίδασκες !
Τα γράφω όμως μπας και ξεκολλήσω και γώ από το laptop!




Αυτό το ποστ και το προηγούμενο είχαν γραφτεί για το μπλογκ whispering-planet που από τις 25-8-07 μου ζήτησαν να γίνω μέλος και δέχτηκα ευχαρίστως.
Ξαναδέχτηκα πρόσκληση στις 25-10-07 και στις 14-11-07 αλλά στην διεύθυνση που με παρέπεμπαν για να μπορώ να συμμετέχω στο μπλόγκ μου έλεγε ότι η πρόσκληση έχει λήξει!

13 σχόλια:

  1. ...αλλού γι' αλλού ξεκίνησα...

    Τώρα ο Μαγγίνας ίσως προσφέρει 7,5 στρέμματα πράσινο προς τέρψιν των αθηναίων μερακλήδων.

    Κατα την, αληθώς σεμνήν και ταπεινήν γνώμην μου, η σωστή κομματική ποινή που πρέπει να επιβάλει ο Καραμανλής στον Μαγγίνα είναι να λειτουργήσει το ...αναψυκτήριό του.

    (ακολουθεί διαφήμιση ελευθέρως αναδημοσιεύσιμη)

    «««««
    ΝΕΟ ΟΥΖΕΡΙ ΣΤΟ ΚΟΡΩΠΙ

    «Το Στέκι του Μάγγα»

    @ Θαυμάσιοι μεζέδες σε τιμές που δεν σάς φέρνουν ζάλη.

    @ Όλες οι καλές μάρκες ούζου για πολύυυυυ γλυκειά ζάλη.

    @ Μπορούν να πίνουν (και να μεθύσουν...) ΟΛΟΙ από την παρέα σας!!!

    @ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ:
    Διαθέτουμε έμπειρους, ασφαλισμένους στο ΙΚΑ και στο ΤΣΑ!, ινδούς σωφέρ για "μετά", που, ξεμέθυστοι αυτοί, θα οδηγήσουν με ασφάλεια το αυτοκίνητό σας σπίτι. Ελάχιστη επιπλέον χρέωση.

    @ Μαγευτικό περιβάλλον μέσα σε 7,5 κατάφυτα στρέμματα.

    @ Άνετος χώρος πάρκινγκ χωρίς χρέωση.

    @ Νέα Διεύθυνση και Chef: Έμπειρος πρώην υπουργός.

    @ Για το ρεζερβέ σας τηλ.: 210-67.10.130
    »»»»»


    αγάπη-αφοπλισμός-ειρήνη
    Ναπολέων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αθεόφοβε κακώς μας επικρίνεις που δεν αναγνώρισε κανένας και κανένα άλσος από όσα είχες φωτογραφίσει, αφού λίγο πολύ όλα μοιάζουν μεταξύ τους,ή όχι;
    Προσωπικά τα έχω επισκεφθεί όλα αλλά για να τα ξαναεπισκεφθείς χρειάζεται να προγραμματίσεις ταξίδι με ξηρά τροφή!
    Αν μένεις βέβαια κοντά στις περιοχές ειναι εύκολο,αν όχι,το καλύτερο είναι να πάρεις το αυτοκίνητό σου και να πας σε συνάντηση του αυθεντικού και όχι του τεχνητού πράσινου.
    (Είπα πράσινο,θυμήθηκα τον ΠΑΟ και μελαγχόλησα...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "... το PUBLIC στο Σύνταγμα, το οποίο το επισκέφτηκαν μέσα σε μία εβδομάδα 100000 Αθηναίοι..."

    Είναι αλήθεια; δεν είχα καν πάρει είδηση ότι άνοιξε- και ας πηγαινοέρχομαι σχεδόν καθημερινά στο Σύνταγμα, μέσω Εθνικού Κήπου συνήθως ;-)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ εμπίπτω στην κατηγορία των επαρχιωτών.
    Ομως το οτι ειναι βαλκάνια ,το βρήκα.
    :)
    δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ναπολέων-
    Κάνεις λάθος,ένας πολιτικός του μεγέθους του Μαγγίνα δεν εξαπατά το κράτος με αυθαίρετα και ανασφάλιστους εργάτες.
    Ο κακομοίρης ο Μαγγίνας είδε και αποείδε ότι το αναψυκτήριο του δεν πήγαινε καλά παρά την πισίνα που είχε φτιάξει για τους μερακλήδες που θα πήγαιναν στο δάσος με το μαγιό τους,άσε που με τέτοιο μαντρότοιχο δεν το έβλεπε ο κόσμος και αντί για το δικό του πήγαιναν στα διπλανά αναψυκτήρια και αναγκάστηκε να κάνει αλλαγή χρήσης.
    Όσο για τους Ινδούς τους φιλοξενούσε με την μεγαλοψυχία του στο αυθαίρετο που είχε φτιάξει για τις κοκακόλες,οπότε πως μπορούσε να τους δηλώσει σαν φιλοξενούμενους σε ανύπαρκτο κτίσμα;
    Πάντως τώρα με την ανέξοδη διαφήμιση που του έγινε, η πρόταση σου νομίζω ότι μπορεί να οδηγήσει σε επαναλειτουργία του 145 τμ αναψυκτηρίου.
    Τους Ινδούς όμως που θα τους βάλουμε;

    syneas-
    ¨Οταν όμως δεν μπορείς να πάς μακριά ισχύει η παροιμία -από το ολότελα καλή και η Παναγιώταινα!

    dodos-
    Πολύ σημαντικό που πάιρνεις τον καθαρό σου αέρα καθημερινά σε ένα απο τους ωραιότερους κήπους της Ευρώπης.
    Αλλά μου κάνει εντύπωση που ένα μάτι σαν το δικό σου που έχει ιδιαίτερη ευαισθησία με την εικόνα να μην δείς ότι το PUBLIC έχει μέχρι τραπεζάκια έξω στο πεζοδρόμιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. demetrat-
    Εσύ και ο chris τουλάχιστον πήρατε χαμπάρι ότι τα δέντρα δεν έιναι από αυτά που υπάρχουν στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη.
    Θα σας απονεμειθεί τιμητικός έπαινος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν εξαιρέσεις το άλσος του Ευαγγελισμού δεν έχω πάει σε κανένα από τα υπόλοιπα. Τον Λυκαβητό που είπα έχω την εντύπωση ότι υπάρχει ίδιο ακριβώς σημείο. Είναι από την πλευρά της Αλεξάνδρας.
    Τον καφέ μου πάντως τα τελευταία χρόνια «τον παίρνω» στη φύση εντός του νομού Αττικής. Είχα γράψει κάποια στιγμή ένα εκδρομικό post κι αν αξιωθώ θα τραβήξω και μια σειρά φωτό σε κάποια βόλτα, να τις ανεβάσω.
    Δεν θα με βρεις πια στα καφέ και από τα Starbucks δεν παίρνω καφέ ούτε σε πλαστικό. Θα αναθεωρήσω, αν καλύψουν τις απαιτήσεις των Αφρικάνων καφεπαραγωγών. Μέχρι τότε ούτε ν' ακούσω δεν θέλω για Starbucks.
    Για την ιστορία σε κάθε αθηναίο αντιστοιχεί, αν θυμάμαι καλά, 2.5 τετραγωνικά πράσινο και 75 εμπορικών κέντρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πάντως αν δει κανείς την μικρή Αθήνα του Όθωνα ή τουλάχιστον την λίγο μεγαλύτερη Αθήνα μέχρι την Μικρασιατική καταστροφή θα παρατηρήσει ότι και πλατείες υπήρχαν και πράσινο. (Πλατεία της Ομονοίας, Πλατεία του Κλαυθμώνος, Πλατεία του Συντάγματος, Πλατεία Βικτωρίας, Πλατεία Κολωνακίου, Ζάππειο, Βασιλικός κήπος, Πεδίο του Άρεως, Ακρόπολη, Φιλοπάππου, Λόφος του Στρέφη, Αρδηττός, Λυκαβηττός, Άλσος Συγγρού κλπ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Άσε οι σχέσεις μας είναι εντελώς ανύπαρκτες. Στη Σταυρούπολη έχουμε Βοτναικό Κήπο -μοναδικό ίσως στο είδος του- όλοι το παινεύονται και κανείς σχεδόν δε πατά παρά μόνο σχολεία. Για πάρκα (και είναι λίγα τα άτιμα) δε το συζητάμε, μόνο παππούδες). Μέσα στην κοσμοπολίτικη καταναλωτική μανία μας, το πράσινο το θέλουμε μόνο για το δούμε μια φορά. Κατά άλλα προτιμώνται οι καφετέριες και τα μπουζούκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. chris-
    Ούτε και εγώ πίνω ποτέ μου καφέ στα Starbucks αλλά αυτά δεν παύει να έχουν καταλάβει κάθε γωνιά της Αθήνας και πλήθη ολόκληρα να είναι ξεπλωμένα σε αυτά.Ε, αυτά τα πλήθη ε΄΄ιναι ζήτημα αν έχουν πατήσει τα πόδια τους στο 10% από τα πάρκα και τα άλση της Αθήνας.

    βαρδάκας-
    Σαφώς και είναι έτσι και η Αθήνα δεν είχε και την σημερινή τερατώδη ανάπτυξη.
    Έχοντας γεννηθεί στο κέντρο της Αθήνας έχω παίξει παιδί στην πλατεία Συντάγματος,στην πλατεία Βικτωρίας και στην πλατεία Κουμουνδούρου γιατί εκεί κοντά έμεναν συγγενείς και φίλοι.

    δείμος-
    Ακριβώς γι΄αυτό το λόγο έγραψα και το ποστ.
    Και στην Αθήνα οι πιό πολλοί ακούν την λέξη Βοτανικός και νομίζουν ότι είναι απλά μια συνοικία γιατί δεν ξέρουν ότι εκεί υπάρχει ένας θαυμάσιος βοτανικός κήπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και άραγε τι μπορεί να περιμένει κανείς από μία πόλη.
    Πού όταν οι γονείς λένε βγάζω τα παιδιά μου να παίξουν.
    Πάνε και τα χώνουν σε κάτι ανήλιαγα δωμάτια τίγκα στο λάστιχο στη σκόνη και στο καουτσούκ.
    Κιαυτά που κάνει για αυτούς ,
    πολλά είναι.
    δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δυστυχώς πολλοί αυτή την πόλη δεν την ξέρουν,δεν την σέβονται και δεν την αγαπούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το 4 και το 8 θα τα έχανα :-)
    Τα υπόλοιπα τα είχα, χεχε!
    Πολύ ωραίο κουίζ, πραγματικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή