Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΠΩΣ ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟ ΕΓΙΝΕ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟ



Ο Εφραίμ έφερε πολύ βαρέως το δούλεμα που του έκαναν οι καλόγεροι στην μονή Κουτλουμουσίου, το προηγούμενο μοναστήρι που μόναζε και από το οποίο τον ξαπόστειλαν κακήν κακώς .
-Που θα πάς τώρα ; τον ρώτησαν πονηρά.
-Στο Βατοπέδιο ,απάντησε απονήρευτος.

-Εκείνο το αιδοίο πως γράφεται ; τον ρώτησαν και έσκασαν στα γέλια.
-Δεν ντρέπεστε βρε θεομπαίχτες ,τους απάντησε αγανακτισμένος κάνοντας τον σταυρό του ενώ μια γλυκιά ανατριχίλα διέτρεξε την ραχοκοκαλιά του με το άκουσμα αυτής της λέξης.
Εκείνοι όμως του την είχαν στημένη και του πέταξαν την επόμενη ατάκα.
-Καλά , του απάντησαν, ένα αθώο αστείο που μας είχε πει ο Μακαριστός ήταν, αλλά πες μας γιατί ονομάστηκε Βατοπέδιον ;
-Ε τώρα μην μου πείτε ότι δεν ξέρετε ότι εκεί η περιοχή ,δηλαδή το πεδίον είναι γεμάτη βάτα.
-Και πεδίον τι σημαίνει;
-Αφού είστε αγράμματοι ορίστε τι σημαίνει από το Μέγα λεξικόν της Ελληνικής Γλώσσης του Δημητράκου:έκταση γής αναπεπταμένη ,οριζοντία και ομαλή κατά το μάλλον ή ήττον ,πεδιάς κάμπος ,τους απάντησε θριαμβευτικά στρώνοντας προς τα κάτω την γενειάδα του πάνω από το λεξικό που κρατούσε.
-Για διάβασε όμως και την έννοια της λέξης με αριθμό 4 στο ίδιο λήμμα ,του είπαν και αυτοί σαρκαστικά.
Εκεί κόντεψε να του έρθει κόλπος ,αλλά ο προστάτης άγιος των κτηματομεσιτών τον προστάτευσε.
Το άθλιο λεξικό έγραφε:
4-Το γυναικείον αιδοίον : Αριστοφ.Λυσ 88 και ον γ’ έχουσα το πεδίον



Δηλαδή αυτός θα πήγαινε σε μια μονή που θα μπορούσε ο κάθε θεοκατάρατος να του λέει ότι το μοναστήρι του είναι ένα αιδοίο γεμάτο βάτα!
Ο Εφραίμ όμως είναι πολυμήχανος άνθρωπος τόσο της δράσης όσο και του βιβλίου.
Έτσι σαν μοντέρνος καλόγερος μπορεί να μετακινείται μεν με ελικόπτερο και όχι επί πώλου όνου, αφότου βγήκαν τα ελικόπτερα και οι Mercentes, αλλά αυτό το κάνει, όπως εξήγησε στους κακόπιστους, για να του μένει χρόνος για προσευχή και κτηματομεσιτικές εργασίες αλλά και για διάβασμα .
Αφού λοιπόν μια μέρα έκανε πρώτα την προσευχή του στον θεό να ρίξει στο πυρ το εξώτερον σε όλους τους εχθρούς του, που είναι ως εκ τούτου και εχθροί της μονής και κατ΄ επέκτασιν της ορθοδοξίας, διάβασε στην συνέχεια τον Κόσμο του Επενδυτή, την Εξπρές και την Ισοτιμία εφημερίδες που τις έχει πάντα μαζί με το συναξάρι και το κομποσκοίνι του.
Τελειώνοντας με τις βασικές αυτές δουλειές και μέχρι να έρθει το ελικόπτερο να πάει να δει κάτι οικόπεδα φιλέτο που τον είχε ειδοποιήσει ένας υπουργός, πνευματικό του τέκνον ,άρχισε να διαβάζει για τους διάφορους μύθους που υπάρχουν για την μονή.
Εκεί λοιπόν αντί να ανάψει ένας γλόμπος στο κεφάλι του ,όπως ανάβει στα κόμικ στα κεφάλια των κοινών θνητών όταν κατεβάζουν μια φαεινή ιδέα , στο θρησκευόμενο κεφάλι του άναψε μια καιομένη βάτος, όταν διάβασε την ιστορία με το βασιλοπαίδι που η Παναγία το έσωσε από ναυάγιο και το απέθεσε στην περιοχή με τα βάτα.
Βέβαια κράτησε για τον εαυτό του την απορία γιατί αφού το΄κανε που το΄κανε το θαύμα η Παναγία δεν άφηνε το κακόμοιρο το παιδάκι δίπλα σε μία ωραία πηγή κάτω από πλατάνια αλλά πήγε και το πέταξε μέσα σε ένα βατοπέδιο να καταγδαρθεί.
Φώναξε αμέσως τον κολλητό του Αρσένιο και του είπε θριαμβευτικά !

-Από εδώ και στο εξής την μονή θα την λέμε Βατοπαίδιον και θα πλασάρουμε την ιστορία με το παιδί σαν εξήγηση ,άλλωστε εδώ τόσα και τόσα θαύματα έχουν πιστέψει και μάλιστα από δεύτερης διαλογής αγίους, μέχρι και Βησσαρίωνες , το θαύμα της Παναγίας που έκανε στο περιβόλι της δεν θα πιστέψουν;
Πρόσεξε δε κακομοίρη μου στα νέα έγγραφα της μονής που θα παραγγείλεις μην πέσεις σε κανένα τυπογράφο Κουτλουμουσιανόφιλο και σου τυπώσει το όνομα της μονής ως Βατοπαίδοιον ,οπότε αυτοί θα γελάνε μέχρι Δευτέρας Παρουσίας αλλά συ θα κλαις γιατί θα σε στείλω να μονάσεις στην μονή Εσφιγμένου λέγοντας τους ότι είσαι κολλητός του Πατριάρχη.
Μην ξεχάσεις δε να βάλεις και την ονομασία
Μεγίστη πριν το Ιερά μονή για να μπούμε στο μάτι και σε κείνους τους εξολέστατους της Μεγίστης Λαύρας που θέλουν να έχουν την αποκλειστικότητα.
-Μην στεναχωριέσαι του απάντησε ο Αρσένιος .Θα πάω στον τυπογράφο που μου τύπωνε τις προκηρύξεις την εποχή που ήμουνα στην ΚΝΕ. Θα φτιάξω και μερικές χιλιάδες prospectus με το καινούργιο λογότυπο της Μεγίστης Ιεράς μονής και στα οποία θα εκθειάζω και τις βασικές αρχές του μοναχισμού που τηρούνται στην μονή μας, όπως κυρίως η εγκατάλειψη των εγκοσμίων και η ακτημοσύνη.
Χάρις δε στις γνωριμίες του με παλαιούς ανανήψαντες κνίτες που είδαν το φως το αληθινόν, αυτοί μοίρασαν τα φυλλάδια , όπως παλιά το Ριζοσπάστη ,σε όλη την επικράτεια με αντάλλαγμα τριήμερη φιλοξενία φούλ πανσιόν στις 5 αστέρων σουίτες της μονής .
Έτσι από τότε έγινε ευρύτερα γνωστό το νέο όνομα και οι μεν πιστοί χριστιανοί, όπως οι γράφοντες στο ΒΗΜΑ που έχει και θρησκευόμενο Διευθυντή, διατελέσαντα και διοικητή του Αγίου Όρους, γράφουν Βατοπαίδι ,ενώ δυστυχώς όλοι οι άλλοι, σαν γνήσιοι αντίχριστοι επιμένουν να γράφουν Βατοπέδι. .


Ένα εξαιρετικό σατιρικό κείμενο, το Βατοπεδινόν συναξάριον, γραμμένο στο ύφος της Πάπισσας Ιωάννας του Ροΐδη βρίσκεται εδώ.
Αξίζει τον κόπο να το διαβάσετε !
.

18 σχόλια:

  1. Αγαπητέ εν Χριστώ αδελφέ φέρνετε στους και πηδιώ τις πιστοί το φως, το νερό, το τηλέφωνο και το άθεο ίδερνετ.

    Μπαζάρισα το άρθρο σας σχετικώς στο Buzz

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν με απασχόλησε ποτέ το δεύτερο συνθετικό της ονομασίας αλλά τώρα που ενημερώθηκα από το κατάπτυστο κείμενό σου ότι το πρώτο συνθετικό προέρχεται από τα ΄βάτα', μου προέκυψε η απορία μήπως η μονή χρειάζεται καμία αποψίλωση και σε παρακαλώ μην μου απαντήσεις με προσθαφαίρεση του αυτού φωνήεντος στην Μονή και στην Βουλή γιατί έτσι λύνονται μεν οι απορίες αλλά όχι και τα προβλήματα !

    Συνφαλακρός γείτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μα γιαυτό και κυκλοφορεί με ελικόπτερον ο γέρων.
    Σκεφτείτε να διέσχιζε συνεχώς αιδοιολίβαδον;

    (όπως πάντα όταν σε διαβάζω λεω νάχω κιάλλον εγκέφαλο γιά να συγκρατήσω τις πληροφορίες)
    δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τώρα, σας φαίνεται πως τον απασχολεί το αιδείον, τούτον δω? η τσαχπίνικη ματιά του, αλλού με παραπέμπει!
    Τι με κάνετε και γράφω...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. polsemannen-
    Ευχαριστούμε θερμώς για το μπάζομα !
    Είμεθα δηλαδή πλέον για τα μπάζα!

    συνφαλακρός γείτων-
    Είδες πόσο σεμνός και θρήσκος είμαι που δεν εθιξα καθόλου την πιθανότητα το πρώτον συνθετικόν της λέξεως να ΜΗΝ προέρχεται από τα βάτα αλλά από το ρήμα βατεύω οπότε με την έννοια που δίνει το λεξικό στο πεδίον καταλαβαίνεις τι θα σήμαινε;

    demetrat-
    Ο βαθύτατα θρησκευόμενος εγκέφαλος σας σκέφτηκε ορθώς ότι η χρησιμοποίηση του ελικοπτέρου πλήν των άλλων πλεονεκτημάτων δεν εμβάλλει εις πειρασμούς της σαρκός τον σεβάσμιον γέροντα ιπτάμενον άνωθεν του αιδοιόβατου και ούτε τον αποσπά από την αποστολήν ήν τον έταξε ο θεός προς επέκτασιν παντί τρόπω της ιδιοκτησίας της μονής.
    Βοήθεια μας!

    ζουζούνα-
    Αυτός ο πληθυντικός με σκότωσε περισσότερο από το τσαχπίνικο μάτι του Εφραίμ !
    Και βέβαια το αιδείον αποκλείεται να τον απασχολεί,το πολύ να του θυμίζει ωδείον !
    Για το αιδοίον δεν ξέρω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι συμβαίνει με τη βιταμίνη Cal-C-Vita της Bayer που περιέχει δισκία των 1000mg Ascorbic Acid++ και διατίθεται σε τιμή μικρότερη των 2 ευρώ; Γιατί εξαφανίστηκε χωρίς καμμία εξήγηση από τα ράφια των φαρμακείων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα Αθεόφοβε μου,
    πολύ παραστατική η περιγραφή σου για το πώς επικράτησε το "Βατοπαιδίο". Εγώ πάντως επιμένω να το ονομάζω Βατοπεδίο. Δεν έχω πειστεί από το marketing των "Αφων Εφραίμ - Αρσενίου και Σία Ο.Ε.". Χα χα χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μην ξεχνάς ότι πεδιόδε σέρνονταν τα καράβια (στο λιμάνι της Κορίνθου)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κοίτα τώρα να δεις τι μπορεί να μάθει κάποιος, αλλά κύρια πόσο ψηλά μπορεί να ανέβει, όταν έχει όρεξη για διάβασμα!
    Και μου τόλεγε εκείνος ο στριμμένος ο δάσκαλος από το δημοτικό ακόμα: διάβαζε βρε αχαΐρευτε αν θες να προκόψεις. Δεν τον άκουγα και να το αποτέλεσμα. Όχι Εφραίμ δεν έγινα αλλά ούτε καν Αρσένιος- κι ας πέρασα κι από την ΚΝΕ!
    Αυτό πάλι, με τα διάφορα έντυπα που άλλα το αναφέρουν ως Βατοπαίδι και άλλα ως Βατοπεδι τι σου λέει; Από το πώς το αναγράφουν εύκολα μπορείς να αναγνωρίσεις τους σεπτούς και ευσεβείς χριστιανούς από τους άθεους πολέμιους της μόνης αληθινής θρησκείας!
    Νάσαι καλά αθεόφοβε που με τα κείμενά σου αναπληρώνεις όσα κενά έχω γύρω από τα θρησκευτικά θέματα και βοηθάς να κατακτήσω τον παράδεισο, όταν έρθει εκείνη η ώρα-αν δεν έρθει νωρίτερα η δευτέρα παρουσία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θαυμάσιο, ελλογιμότατε, τα σέβη μου!

    Επίτρεψέ μου να διαφημίσω κι ένα δικό μου:
    http://www.sarantakos.com/language/batopeditoplu.html

    Διάπυρος προς Κύριον ευχέτης,
    ν.σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ενα λαθάκι έκανα
    κι εγώ εις τη ζωή μου,
    κι ήρθες εσύ, με guillotine
    πάν' απ' την κεφαλή μου. !

    Για όλα φταίει ο Τζάρτζανος
    και ήμουνα αρίστη,
    μα και το πληκτρολόγιο
    μου έβγαλε την πίστη

    Θα γράψω εκατό φορές,
    σωστά τη λέξη εδίο
    κι ύστερα τον πληθυντικό
    θα βάλω εις το πλοίο.

    Ο ενικός θα μείνει εδώ
    ανάμεσά μας μόνο,
    μην με μαλώνεις βρε κι εσύ
    κι έχω μεγάλο πόνο !

    Ντάξ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. yannis-k-
    Αν και το ερώτημα σου στο σχετικό ποστ έχει τη ίδια σχέση που έχει ο Φαντης με το ρετσινόλαδο, η απάντηση περιέχεται στην ερώτηση:
    γιατί κανει λιγότερο από 2 ευρώ!

    dodo-
    Προφανώς την έχωμεν άνωθεν από τον Εφραίμ!
    Μας ευλογεί από το ελικόπτερον!

    meropi-
    Εσύ μπορείς να μην πείστηκες, σοβαροί όμως άνθρωποι σαν τον Πρετεντέρη στο ΒΗΜΑ πείστηκαν!

    δείμος-
    Καράβι μπορεί να σέρνει, αλλά ενώ έχει χείλη δεν μιλάει!
    Σαν τους δύο καλόγερους!

    syneas-
    Διαβάζοντας τα κείμενα μου δεν σε βλέπω να πηγαίνεις εύκολα στον Παράδεισο!
    Αν θέλεις Παραδεισο καλύτερα διάβαζε Λιακόπουλο και πατέρα Παϊσιο!

    σαραντακος-
    Μόλις ανέγνωσα,φίλτατε το σχετικόν σας κείμενον το οποίον αποτελεί κατάπτυστον δείγμα γραφής εξωλεστάτου ατόμου αμφισβητούντος με ιστορικάς αποδείξεις το κατασκεύασμα του θεοσεβούς γέροντος Εφραίμ.
    Μόνον η θέασις των χαμογελούντων και εν αγνοία διατελούντων δια τον ποιόν του πατρός των τέκνων σας, αμβλυνε την ψυχικήν οδύνην ην μοι προκάλεσεν η ανάγνωσις του επονειδίστου κειμένου σας.

    ζουζούνα-
    Με τελείωσες!
    Υποχωρώ!
    Παραδίδομαι!
    Αντί να φτιάχνεις γλυκά γιατί δεν φτιάχνεις στιχάκια που δεν παχαίνουν κιόλας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Eυχαριστώ !
    ευχαριστώ !
    ευχαριστώ !
    δεν είδα υπόκλιση, μα τέλος παν!

    Κάτι στιχάκια σκάρωσα
    μέσα εις την αυλή μου
    έλα απ' αύριο να δεις
    ανάρτηση δική μου !


    καλό βραδάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Απολαυστικός!
    (και η αιτιολογηση της ανορθογραφίας της Ζουζούνας...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τι φάτσα έχει αυτός ο άνθρωπος..
    Τι "πονηρό" βλέμμα!!
    Μόνο από το βλέμμα καταλαβαίνεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή