Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ



Και η εμφανής σήμερα διαφοροποίηση της ερωτικής συμπεριφοράς των δύο φύλων αποτυπώνεται στις αντίστοιχες εξελικτικές μεταβολές της εγκεφαλικής οργάνωσης των ανδρών και των γυναικών. Έτσι, ενώ για τη γυναίκα προέχει η ερωτική γοητεία που ασκεί πάνω της η συνολική παρουσία και η ερωτική προσέγγιση του άντρα, για τους άντρες πρωτεύοντα ρόλο παίζουν τα εξωτερικά οπτικά ερεθίσματα (εξωτερική εμφάνιση, σωστές σωματικές αναλογίες). Πράγματι, όπως υποδεικνύουν αρκετές πρόσφατες μελέτες, οι νευρωνικοί μηχανισμοί της ερωτικής έλξης, της γοητείας και κυρίως της σεξουαλικής διέγερσης είναι όντως διαφορετικοί στον εγκέφαλο των ανδρών και των γυναικών.

Μόλις διάβασα αυτό το κείμενο μου ήρθε στο μυαλό μια σειρά από σκίτσα και φωτογραφίες που μου είχαν έρθει πριν καιρό με e-mail οπότε αποφάσισα να μεταφράσω τις λεζάντες και να σας τα αναρτήσω προς επιβεβαίωση των παραπάνω.















11 σχόλια:

  1. Αμερικανική σοφία: Βρίσκει που λες ένας εργένης ένα λυχνάρι σ' ένα πεζοδρόμιο στο Σαν Φρανσίσκο, το τρίβει, βγαίνει το τζίνι και του λέει "Αφέντη, πρέπει να σου εκπληρώσω μια επιθυμία". Λέει ο τύπος "φτιάξε μου μια γέφυρα από 'δω μέχρι τη Χαβάη γιατί δεν έχω λεφτά γι αεροπλάνο. Λέει το τζίνι "μα είσαι σίγουρος αφέντη; ξέρεις τι τεράστιο έργο που μου ζητάς;" Σκέφτεται ο τύπος και λέει "εντάξει, τότε κάνε με να καταλάβω πως σκέφτονται οι γυναίκες". Και απαντάει το τζίνι: "Θέλεις δύο ή τέσσερεις λωρίδες στη γέφυρα;"

    Σιγά ρε παιδιά! δεν είναι δικό μου! είπα: είναι Αμερικάνικο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να είσαι καλά, μου έφτιαξες την μέρα......

    thinks είπε...
    Παλιό αλλά καλό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα,

    Τις έχω κι εγώ (από μέιλ)κρατημένες.
    Καμιά φορά χρησιμοποιούνται ως επιβαρυντικά στοιχεία ;-)

    Παρ΄ όλα αυτά - δεν ξέρω, εκ των πραγμάτων πως θα ήταν ένας κόσμος χωρίς άντρες- αλλά αν έπρεπε να επιλέξω δεν υπήρχε περίπτωση να μη δεχόμουν την ύπαρξη τους.

    Είμαστε ακριβώς ότι πρέπει ο ένας για τον άλλον, σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο ερωτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χα χα χα χα! Αθεόφοβε μου, μ' έκανες και γέλασα πάλι. Πάντως οι γελοιογραφίες αδικούν τον άντρα. Δεν είναι όλοι έτσι. Ένα 2-3% των αντρών ξεφεύγουν από το μέσο όρο και σκέφτονται πού και πού και με το μυαλό. Χα χα χα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωραίο το ποστ... δεν ξέρω όμως αν έχεις δει και αυτό: '...οι γυναίκες δεν είναι τόσο εγκεφαλικές όσο δείχνουν ή πιστεύουν οι άνδρες, αλλά έλκονται εξίσου με εκείνους από το σώμα και γενικά την εξωτερική εμφάνιση. Μάλιστα οι περισσότερες διεγείρονται με τους καλοσχηματισμένους γλουτούς, τη δυνατή πλάτη, τα πόδια και το στέρνο.'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ούύυυυυυυιιιιιι , εκείνο που τον σέρνει απ' τα φρύδια, θα πρέπει να πονάει πολύ.
    :)
    δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. thinks-
    ...κάνε με να καταλάβω πως σκέφτονται οι γυναίκες...

    Άλλη φορά θα σας αναρτήσω ένα άλλο που μου έχουν στείλει που έχει τον χαρακτηριστικό τρόπο που σκέπτονται οι γυναίκες!

    glam-
    Πάντως και από μόνη της είναι καλή σήμερα που νομίζω ότι είναι και η αρχή της άνοιξης!

    Βάσσια-
    Συμφωνούμε απόλυτα, ρίγη φρίκης με πιάνουν στην ιδέα ενός κόσμου μόνο με άνδρες, άσε που μου θυμίζει τις απαίσιες 40 μέρες που έκανα σαν ναύτης προπαιδευόμενος σε ένα θάλαμο με πλήθος αρωματικές αρβύλες που δεν έβγαζαν λουλουδάκια σαν στο Ράδιο Αρβύλα!

    Meropi-
    Έχεις δίκιο, 2-3% σκέφτονται με το επάνω κεφάλι γιατί το κάτω δεν δουλεύει πλέον, το 87% με το κάτω και ένα 10% με το πίσω!

    Zaphod-
    :))

    Γεράσιμος-
    Μάλιστα οι περισσότερες διεγείρονται με τους καλοσχηματισμένους γλουτούς, τη δυνατή πλάτη, τα πόδια και το στέρνο.'

    Καλά πότε με πήραν φωτογραφία και την έδειχναν στην έρευνα; :))

    demetrat-
    Υποψιάζομαι πάντως ότι πολλές γυναίκες θα το γούσταραν πολύ να μπορούσαν να το κάνουν αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Από 'κει βγήκε η έκφραση που λένε στο χωριό μου: "Το 'χς πούτσα το κεφάλ";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. μωρέ γώ είμαι σίγουρη.
    Το βλέπω κάθε μέρα που συμβαίνει ...


    spirosvii
    μάλλον πρέπει νάμαστε απ' το ίδιο χωριό.
    και η έκφραση έχει μείνει από τότε τους παλιούς καιρούς, που οι φούτσες ήταν το ίδιο ντούρες , με τα αγύριστα τα κεφάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. δεν ξέρω τι λένε οι έρευνες.
    Προσπαθώ απο εχθές να πω (γμ τις διαφημίσεις μου και τον μπλόγγερ μου, μέσα, που πετιούνται και με κολλάνε) ότι εμείς οι γυναίκες, έχουμε 100 γρμ μυαλού περισσότερο. Παίζει ρόλο αυτό?
    διότι αυτό εδιδάχθημεν... σε ποιό μάθημα, δεν θυμάμαι πιά (επίσης γμ το παρθεναγωγείου μου μέσα)!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή