Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ



Όπως θα έχετε δει στην τηλεόραση ο πρόεδρος των ΗΠΑ κάθε χρόνο την ημέρα των Ευχαριστιών χαρίζει την ζωή σε μία γαλοπούλα.

Ως πρόεδρος λοιπόν και εγώ μιας αθεόφοβης οικογένειας αποφάσισα και θα χαρίσω την ζωή σε ένα αμνό που επρόκειτο να αποτελέσει το πασχαλινό έδεσμά της.

Ο αμνός θα την γλυτώσει όχι γιατί η οικογένεια φοβάται την χοληστερίνη ,που όλα τα μέλη της την έχουν ψηλά λόγω καλής ορέξεως, αλλά γιατί σύσσωμος θα αναχωρήσει για ένα ταξίδι που μια φορά το κάνει κανείς στην ζωή του.

Όσοι παρακολουθείτε αυτό το μπλογκ από καιρό θα έχετε διαπιστώσει ότι ο Αθεόφοβος και η συμβία του πάσχουν από την ανίατο ασθένεια της κωλοπηλάλας, δηλαδή να θέλουν να ξεφεύγουν κατά τακτικά διαστήματα μακριά από την ρουτίνα της καθημερινής ζωής ταξιδεύοντας.

Η θεραπεία της νόσου σημαίνει βαλίτσα στο χέρι και ταξίδι εντός ή εκτός της Ελλάδας.

Φέτος λοιπόν ο προγραμματισμός είχε ένα από καιρό προγραμματισμένο ταξίδι στην Λιβύη. Είχα πάρει και το ομώνυμο βιβλίο του Σαράντη Καργάκου και είχα εκ των προτέρων ενθουσιαστεί με όσα θα βλέπαμε έχοντας δε κινητοποιήσει και μια παρέα συνολικώς 6 ατόμων .

Όμως είχα υπολογίσει χωρίς τον Καντάφι που επειδή οι Ελβετοί είχαν συλλάβει τον γιό του σταμάτησε να δίνει βίζα στις χώρες της Schengen με αποτέλεσμα Λιβύη γιόκ .

Eπάνω στην απελπισία μου ήρθε μια άλλη πρόταση για Σλοβενία, Κροατία, Δαλματικές ακτές. Μόλις όμως πήγα στο ταξιδιωτικό γραφείο νέα απογοήτευση με κατέλαβε. Δεν θα έκαναν αυτή την εκδρομή γιατί δεν υπήρχε ενδιαφέρον από τον κόσμο!

Εκεί που με είχε πιάσει μαύρη μαυρίλα μου ήρθε η φαεινή ιδέα να ρωτήσω απελπισμένος ποιά τελικά ταξίδια θα γίνουν στα σίγουρα.

Η κοπέλα άρχισε να μου αραδιάζει διάφορα μέρη που έχω δει και μερικά που δεν με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα μέχρι που μου είπε την μαγική λέξη : Κίνα!

Η κ. Αθεόφοβου είναι και αυτή εξ ίσου αποφασιστική σαν εμένα στην λήψη γρήγορων αποφάσεων και έτσι εντός του επόμενου ημιώρου οι δύο θέσεις είχαν κλειστεί και στην συνέχεια το απόγευμα προστέθηκαν η κουνιάδα μου και την επομένη και η κόρη μου που κατάφερε να τα βολέψει με την δουλειά της εγκαταλείποντας η άσπλαχνη χωρίς τύψεις τον καλό της που δεν μπορεί να λείψει για 15 μέρες.

Έτσι λοιπόν σας εγκαταλείπω από μεθαύριο χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό να επιδοθείτε στην Πασχαλινή κραιπάλη ενώ εμείς θα τρώμε υγιεινά κινέζικα φαγητά οπότε υγιείς, αδύνατοι (!) και ωραίοι θα τα ξαναπούμε μετά καμιά 20 μέρες.

Για να μην εμφανίσετε δε στερητικό σύνδρομο από την απουσία μου σας παραπέμπω στο έντονα θρησκευτικού περιεχομένου επίκαιρο περσινό μου ποστ μου ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΘΕΟΣΕΒΟΥΜΕΝΟΥ ΑΜΝΟΥ



ΥΓ

Το ΒΗΜΑ της Κυριακής είχε ένα καταπληκτικό CD,-Ύμνοι αγγέλων σε ρυθμούς ανθρώπων, με εκκλησιαστικούς ύμνους που έγραψε ο Σταύρος Κουγιουμτζής και τραγουδάει ο Γιώργος Νταλάρας και η Αιμιλία Κουγουμτζή .

Η αισθητική απόλαυση που σου προσφέρει η ακρόαση του, καθώς έχει στοιχεία από βυζαντινή, δημοτική και λαϊκή μουσική είναι ανεξάρτητη από τα θρησκευτικά πιστεύω του καθενός αν και βασίζεται σε στίχους του Ευαγγελίου.

Προσωπικά εγώ που δεν έχω από παιδί καμιά σχέση με την θρησκεία μπορώ να εκτιμήσω την αισθητική αξία μιας αγιογραφίας, μιας εκκλησίας, ενός βουδιστικού ναού ή ενός τεμένους ή ενός ύμνου.

Έτσι λοιπόν δεν μπορώ να μην συγκινηθώ όταν ακούω την Μεγάλη Παρασκευή να ψέλνουν τον μοναδικό ύμνο του Ω γλυκύ μου Έαρ κατά τον ίδιο τρόπο που με συγκινεί και ο Επιτάφιος του Ρίτσου -Θεοδωράκη.

Από χρόνια τέτοια εποχή βάζω κάθε χρόνο να το ξανακούσω στην εξαιρετική εκτέλεση του από την Ειρήνη Παππά στον δίσκο Ραψωδίες με τον Βαγγέλη Παπαθανασίου.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΚΑΛΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΡΑΓΟΥΔΩΝΤΑΣ ΕΞΩ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣ ΕΝΑΡΜΟΝΙΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΑΣΜΑ -ΟΙ ΩΡΑΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΕΗ!


16 σχόλια:

  1. ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ στη μακρινή Κίνα φίλε μου, και ρίξε και μια ματιά πως κυμαίνονται εκεί τα επιτόκια, και ρώτα αν πηρανε το μήνυμα "αφήστε την Ελλάδα ήσυχη'. Αμνηστεία σε "τούρκο" εγώ προσωπικά δεν δίνω, σκοπεύω μάλιστα να τον κάνω φέτος σουβλιστό. Εναγωνίως θα περιμένω τα πόστ της επιστροφής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχα!!!

    Ούριο άνεμο και να περάσετε καταπληκτικά.
    (θα αναμένουμε φυσικά λεπτομέρειες)

    Καλό Πάσχα να έχετε.
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ααα...ό,τι καλύτερο!!!
    Μεταξύ μας...ο αμνός ούτως ή άλλως σίγουρα δεν τη γλίτωσε, γλιτώνετε όμως εσείς (οικογενειακώς) και να 'στε καλά, από την περίεργη έως αμφίβολη ατμόσφαιρα που ζουμε στο Ελλάντα εδώ και αρκετό καιρό.
    Καλά να περάσετε, έχουμε εμπιστοσύνη στην... αθεόφοβη δεξιοτεχνία σου να περιγράφεις εκδρομικές αποδράσεις και έχετε όλοι σας τις ευχές μου για καλό και απολαυστικό ταξίδι.

    ΄Εστω και χωρίς ύμνουςΚΑΛH ANA(Σ)TAΣΗ!

    Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατευόδιο και πολλά να δείτε και να μας τα φωτογραφήσετε! Εμείς θα σας διηγηθούμε το αρνί -και θα ΄ρθουμε να προσέχουμε την Αθήνα όσο θα λείπετε. Εν τω μεταξύ μαθαίνω πως εκεί έχουν ένα περίεργο σκουλήκι που έχει κάτι να κάνει με υφάσματα. Αν μπορέσεις Αθεόφοβε να κρύψεις καναδυό αυγά πουθενά και να τα περάσεις από το τελωνείο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλό ταξίδι και καλό πάσχα.
    Αναμένουμε ακόμα ένα απολαυστικό οδοιπορικό σου αθεόφοβε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλό ταξίδι. Να περάσετε καλά.
    Πρεσβύωψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευχές και κατευόδια για με την επιθυμία μας να περάσετε καλά για΄τι εμείς μάλλον θα μείνουμε πίσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Eίπες την μαγική λέξη που με πονάει πολύ. Κίνα ! Χαλάλι σου όμως! Η βαλιτσούλα είναι μικρή, δεν χωρώ.. σνίφ!
    Να περάσετε καλά, να "διασκεδάσετε" να φέρετε εμπειρίες (και η κα Αθεόφοβου ψώνια κατα βούληση) και να γυρίσετε πίσω, με λιγότερη χοληστερίνη! και γεμάτοι εμπειρίες. α, και φωτός!!!

    Οσο για το αρνάκι, έννοια σου, εγώ με το 180, έχω περιθώρια να το τσακίσω.

    Καλή Ανάσταση ωστόσο, όπου κι αν βρίσκεστε, τα φιλιά μου και την αγάπη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Με την άδεια σου (και αναφέροντας φυσικά την πηγή), θα αναρτήσω το Ημερολόγιο, για καθαρά... ιατρικούς λόγους (το γέλιο μακραίνει τη ζωή).

    Εύχομαι (καταπνίγοντας τη ζήλεια μου) να περάσετε καλά.

    Οι υπόλοιποι που θα μείνουμε εδώ, βουρ να πάρουμε πίσω τις αμαρτίες μας, καταβροχθίζοντας τον ... εθελοντή αρσιβαρίστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλό Πάσχα στην Κίνα, από την μικρή μου εμπειρία από την κουζίνα της Απο Ανατολής θα σου πω ότι θα γυρίσεις με λιγότερα κιλά.

    Δεν γνώριζα τον όρο κωλοπηλάλας αλλά σε παραδέχομαι που εξασκείς αυτό το άθλημα.

    Υ.Γ. έχεις κάνει ένα μικρό λάθος μιας και η λέξη γράφεται schengen και όχι Segen :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εν μέσω εντόνου οργασμού ,όχι βέβαια σεξουαλικού ,αλλά προετοιμασίας βαλιτσών με την κ.Αθεόφοβου να προσπαθεί να πάρει μαζί της την μισή της ντουλάπα και των εντόνων υποδείξεων μου ότι μόνο 20 κιλά πρέπει να ζυγίζει η βαλίτσα της,πρόλαβα να δω τα σχόλια σας και να διορθώσω και την ανορθόγραφη schengen.
    Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας και αντεύχομαι να περάσετε το καλύτερο Πάσχα της ζωής σας.
    Θα προλάβω ίσως και αύριο να ρίξω μια ματιά στα σχόλια και ίσως σε μερικά από τα μπλόγκ σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ελπίζω να περνάτε καλά εκεί στην μακρινή Ασια και να επιστρέψετε με πλήθος εμπειριών και φωτογραφιών που θα "απαιτούν" να τα μοιραστείς με όλους εμάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αθεόφοβε κανόνισε να μείνετε Πεκίνο γιατί μάλλον θα γυρίσεις σε μια Ελλάδα υπό την "σκέπη" του ΔΝΤ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τι διάλειμμα των εορτών τελείωσε, το ΔΝΤ μέσα...
    Αναρωτιέμαι αν εμείς είμαστε γαλοπούλα, αμνός ή ήδη σφαγειό... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τι έγινε Αθεόφοβε μου? Γύρισες εκ Κίνας??? Περιμένουμε Κινέζικη ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγαπητή μου Μερόπη εντός ολίγου θα είναι έτοιμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή