Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙΣ !



Με αυτό τον τίτλο μου ήρθε προ ημερών ένα e-mail με μερικές μοναδικές απολαυστικές φωτογραφίες από ασιατικές χώρες που σκέφτηκα πως αξίζει τον κόπο να τις μοιραστώ μαζί σας  με τον σχετικό δικό μου σχολιασμό.
Ήδη πριν 3 χρόνια σας έχω δώσει μια εικόνα από αυτά που βλέπεις στους δρόμους της Ινδοκίνας, στο ποστ μου ΤΙ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣΑΘΕΟΦΟΒΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΙΝΔΟΚΙΝΑ
Ας αρχίσουμε λοιπόν με τα μηχανάκια που αποτελούν ένα ουσιαστικό μέσο μεταφοράς ανθρώπων και εμπορευμάτων σε αυτές τις χώρες.
Κατ΄ αρχάς υπάρχει μια βασική αρχή!
Μεταφέρεις όσους μπορείς περισσότερους και ταυτόχρονα μπορείς και να μιλάς και στο κινητό και βέβαια οι ευγνώμονες επιβάτες σου φροντίζουν σε περίπτωση βροχής να σε προστατεύουν!



 Όταν βέβαια λέμε ότι το μηχανάκι είναι βασικό μέσο μεταφοράς εξυπακούεται ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το μέγεθος του αντικειμένου που θα μεταφέρεις!




Όπως επίσης δεν αποτελεί κανένα πρόβλημα να συνδυάσεις την ταυτόχρονη μεταφορά πραγμάτων  και ανθρώπων.



Επίσης δεν αποτελεί πρόβλημα η μεταφορά κάποιου προβληματικού προσώπου που θέλεις να το μεταφέρεις με ασφάλεια. 

Αν δε θέλεις να πάρεις μαζί σου τον σκύλο ή τους σκύλους σου δεν υπάρχει πρόβλημα. Για όλα υπάρχουν λύσεις ανάλογες βέβαια και με το μέγεθος του σκύλου!



Υπάρχουν δε και μετατροπές στα δίκυκλα που καλύπτουν πλήρως τόσο τις ανάγκες όσο και την αισθητική των ιδιοκτητών.


Πάντως και εκεί υπάρχουν  και μερικοί που είτε από οικολογική συνείδηση είτε από αφραγκία    προτιμούν το ποδήλατο για μια μεταφορά.


Τέλος άμα δεν έχεις ούτε μηχανάκι ούτε ποδήλατο και θέλεις να μεταφέρεις τα υλικά για να φτιάξεις το σπιτάκι σου δεν υπάρχει πρόβλημα!
Καταφεύγεις στο μετρό!

Βέβαια όταν δεν μπορείς να μεταφέρεις τα πράγματα με μηχανάκι ή ποδήλατο αλλά ούτε να τα βάλεις στο μετρό αναγκαστικά τότε τα μεταφέρεις με οχήματα ενός ή περισσοτέρων ίππων!



Πάντως σε αυτές τις χώρες πάντα προέχει η ασφάλεια του εργαζόμενου!    

Ιδίως βέβαια στις διάφορες μετακινήσεις του!



 Τώρα όταν έχεις ταλαιπωρηθεί τόσο πολύ όλη μέρα στην δουλειά , αν βρεις την δυνατότητα να ξεκουράσεις το κορμάκι σου σωστό είναι  να την εκμεταλλευθείς χωρίς ενδοιασμούς και  βέβαια είναι απολύτως θεμιτό,λογικό και επιτρεπτό  να τρίψεις τα πονεμένα δακτυλάκια των ποδιών σου στην πρώτη ευκαιρία!

Ένα πρόβλημα σε αυτές τις χώρες είναι οι καταρρακτώδεις βροχές που πλημμυρίζουν τα πάντα οπότε οι κάτοικοι πρέπει να εξασκήσουν όλη την εφευρετικότητα τους για να μπορούν να μετακινούνται χωρίς να χρειάζεται να κολυμπήσουν.


Τέλος και εκεί η ημέρα του γάμου είναι ιερή και δεν μπορεί μια πλημμύρα να αποτελέσει πρόβλημα σε αυτόν.
 Είπαμε για τα πάντα υπάρχουν λύσεις!

Μπορεί δε εδώ σε ένα  γκλαμουράτο  γάμο το ζεύγος να φεύγει σε πολυτελές ή σπόρ αυτοκίνητο ή άμαξα με άλογα ή οι πιο εξτρίμ σε μοτοσικλέτα, αλλά εκεί η φαντασία τους είναι αχαλίνωτη και η επαγγελματική σύμπνοια ιδιαίτερα έντονη και έτσι μια τέτοια πομπή σαν την παρακάτω κανένας εδώ δεν την έχει σκεφτεί για τον γάμο του !

Το μόνο ίσως κοινό που υπάρχει μεταξύ όλων των ανθρώπων σε κάθε περιοχή του κόσμου είναι κάτι που συχνά συμβαίνει μετά τον γάμο, δηλαδή το κέρατο !


9 σχόλια:

  1. απίστευτες οι φωτό...
    προφανώς εκεί δεν μπορεί υπό τέτοιες συνθήκες να υπάρξει ατομισμός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην παγκοσμιοποίηση που μας απειλεί πως η Ευρώπη θα μπορέσει να ανταγωνισθεί το κόστος εργασάις αυτών των λαών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. squarelogic-
    Πράγματι αυτό εκ των πραγμάτων πρέπει να αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα.

    ΒΑΡΔΑΚΑΣ-
    Τουλάχιστον από την προσωπική μου εμπειρία από τα ταξίδια στην Κίνα και την Ινδοκίνα αυτό που προβλέπω με την σαφή οικονομική άνοδο που έχουν αναγκαστικά στο προσεχές(πόσο;) μέλλον θα ανέβουν και εκεί οι αμοιβές εργασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ...και θα κατέβουν οι ευρωπαικές προς ένα σημείο σύγκλισης...πως το έλεγαν οι Animals?
    The Twain shall meet...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. squarelogic-
    Που το θυμήθηκες αυτό το άλμπουμ; !!
    Στην εποχή του μου άρεσε πολύ το Sky pilot από αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παρακαλώ και προς συμπλήρωσιν των παραπάνω να προστεθούν και οι εξής κλασσικές φωτο από χώρα των Νοτίων Βαλκανίων:
    1. Ο άντρας επί του γαϊδάρου και η σύζυγος πίσω φορτωμένη ξύλα. (αν και αμέσως μετά τον εμφύλιο, η σύζυγος προπορευόταν, αφού υπήρχαν νάρκες)
    2. Ο χοντρομαλάκας οδηγεί τη κούρσα, ενώ η χοντρομαλάκω δίπλα του χρησιμοποιεί το μωρό ως αερόσακο. Εναλλακτικά μπορεί και ο ίδιος να ενισχύσει τον αερόσακο οδηγού βάζοντας το βλαστάρι του στα γόνατά του και μαθαίνοντας το να οδηγεί.
    Να προστεθεί πάντως ότι συνήθως όταν υπάρχει μωρό κατω από 12 μηνών, ο χοντρομαλάκας δεν καπνίζει με κλειστά τζάμια ή βάζει το αρκουδίσιον ώστε να ανακυκλώνει τον αέρα. Εναλλακτικά μπορεί να οδηγεί με τη τριχωτή χερούκλα εκτός, ώστε να είναι εύκολη η απόρριψη της γόπας.
    3. Στη χώρα αυτή η δυνατότητα μη χρήσης ζώνης ασφαλείας θεωρείται δείγμα εξουσίας, γι'αυτό οι αστυνομικοί επιδεικτικά τις σνομπάρουν Επίσης οι ζώνες είναι περιττές για τους καλούς επαγγελματίες οδηγούς (δάσκαλους οδηγών και ταξιτζήδες). Μακάρι και μεις να μάθουμε να οδηγούμε τόσο καλά, ώστε να μας είναι άχρηστες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. argosholos-
    Για τα Βαλκάνια, εκτός από όσα γράφεις, θα χρειαζόταν ένα ολόκληρο ποστ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι τόσο απίστευτα εξωφρενικές που θαλεγε κανένας ότι είναι στημένες για να προσφέρουν το γέλιο που μας λείπει .Ο σχολιασμός αντάξιος των φ ωτογραφιών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή