Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΜΕ ΧΙΟΥΜΟΡ





Κατά τύχη βρέθηκα στο  https://twitter.com/fantaros2012 και με απόλαυση διάβασα μερικά  twitter που  έχουν γραφεί από φαντάρους.
Η δροσιά και το πηγαίο χιούμορ που τα διακρίνει μου έδωσαν ένα αίσθημα αισιοδοξίας μέσα στις καταθλιπτικές μέρες που ζούμε, γιατί  αποδεικνύει πως αυτός ο λαός, ακόμα και όταν βρίσκεται σε δύσκολες συνθήκες όπως η στρατιωτική θητεία, δεν χάνει την αίσθηση του χιούμορ που τον διακρίνει.
Όσοι έχουν υπηρετήσει την θητεία τους εύκολα θα αναγνωρίσουν εικόνες και καταστάσεις που όλοι μας έχουμε ζήσει σιχτιρίσει, κοροϊδέψει αλλά και γελάσει με την ψυχή μας.
Αλλά καλύτερα από μένα ας μιλήσουν οι ίδιοι οι φαντάροι.

Υποπτεύομαι πως το όνειρο του στρατοπεδάρχη είναι πως όταν έρθει επίσκεψη ο ταξίαρχος να αναποδογυρίσει το στρατόπεδο και να μην πέσει τίποτα.

Στείλαμε ένα φαντάρο να εκπαιδευτεί στην χρήση ασύρματων και τώρα προσευχόμαστε  σε περίπτωση συναγερμού να έχει σήμα το κινητό του.

Κάψαμε τα κρεβάτια όλου του λόχου. Η σημερινή μέρα θα είναι για τους κοριούς το αντίστοιχο της μέρας που έπεσε η ατομική βόμβα στην Χιροσίμα.

Μια μονάδα του στρατοπέδου σκάβει τόσο καιρό που έχω πειστεί πως ο διοικητής τους ψάχνει πετρέλαιο είτε οι φαντάροι ετοιμάζουν απόδραση.

 Όσο χαζός και αν είσαι, στον στρατό αν έχεις γυαλισμένα άρβυλα και χτυπάς σωστά προσοχή είσαι ένας μικρός επιστήμονας.

Μεταφερόμαστε με 'καναδέζα', φυλάμε 'γερμανικό' και χέζουμε σε 'τούρκικες' τουαλέτες. Με αρκετή φαντασία μας λες και παγκόσμιους στρατιώτες

Αυτό που δεν κατανοούν οι κοντόφθαλμοι προοδευτικοί είναι πως αν καταργηθεί ο στρατός οι πευκοβελόνες θα καταλάβουν αργά και αθόρυβα την χώρα.

Η ιδέα της στράτευσης γυναικών θα καταρρεύσει όταν ζητήσουν από την πρώτη 18χρονη κοπέλα να διαλέξει σε 30΄΄ τα άρβυλα που θα φοράει 9 μήνες.

Αυτός που είπε πως "σημασία έχει το ταξίδι" προφανώς και δεν το σκέφτηκε κάνοντας πορεία με σακίδιο, κράνος, εξάρτηση και όπλο καλοκαιριάτικα.

Μετά τις 30 μέρες εμπλοκή όλες οι γυναίκες είναι ωραίες, όλες οι μπύρες ίδιες και όλα τα βυζιά μεγάλα.

Αν ποτέ γυριστεί ταινία με την θητεία μου θα κινείται σε ρυθμούς Προκόπη Παυλόπουλου.

Ξεριζώνουμε χορταράκια απ' το βουνό για να μην τα δει ο ταξίαρχος. Στο επόμενο επεισόδιο μας καλούν οι Τουαρέγκ για να ξεσκονίσουμε τη Σαχάρα

Δεν θέλω να σας σοκάρω και να σας τρομοκρατήσω αλλά να ξέρετε ότι καμιά φορά την ώρα που φυλάμε την πατρίδα μας παίρνει για λίγο ο  ύπνος.

Το ζώδιο μου λέει ότι το μέρος στο οποίο βρίσκομαι μου ταιριάζει, απλά χρειάζομαι να κάνω λίγες μικροαλλαγές. Αποφάσισα να αλλάξω ζώδιο.

Όσο και να κοροϊδεύουμε ο στρατός αλλάζει τον άνθρωπο. Παίρνει τον αεικίνητο πιτσιρικά από το σχολείο και τον κάνει λουφαδόρο ενήλικα.

Σύμφωνα με έρευνα πανεπιστημίου που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του αν έχεις γνωστό σε στρατιωτικό νοσοκομείο αρρωσταίνεις πιο συχνά.

Κάθε φορά που γίνεται μια ομιλία για τα ναρκωτικά και τονίζεται ότι παραμορφώνουν την πραγματικότητα  4 φαντάροι σκέπτονται να τα ξεκινήσουν.

Η κόλαση είναι οι άλλοι. Οι άλλοι είναι εδώ μέσα.

 Μεγαλύτερος φόβος και απ’ το να ξεμείνεις από σφαίρες στον πόλεμο είναι να ξεμείνεις από μπαταρία κινητού στο «Γερμανικό».

 Παραδόξως η πρώτη μας βολή στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Δεν σκοτώθηκε κανείς μας.

 Αντιλαμβάνομαι ότι βρίσκομαι σε άδεια απ’ τον στρατό από το γεγονός ότι είμαι σε κλειστό χώρο με άλλους ανθρώπους και κανείς δεν κλάνει.

Σταματήστε να ζητάτε να βγει ο στρατός στους δρόμους για να βοηθήσει. Εμείς ζητήσαμε ποτέ να μπείτε στο στρατόπεδο να καθαρίσετε τουαλέτες;

Η αγαπημένη μου καζούρα είναι να πηγαίνω στη σκοπιά όταν φυλαει ένας Κομμουνιστής, να του λέω ότι ο Στάλιν ήταν εγκληματίας και να φεύγω.

 Είμαι πλέον σίγουρος ότι όλες τις διαδικασίες στον στρατό τις σχεδιάζει μια επιτροπή που αποτελείται από άτομα που δεν μιλιούνται μεταξύ τους.

Η συντήρηση των οχημάτων γίνεται με το παραδοσιακό σύστημα «ανοίγω καπό, κοιτάω χωρίς να καταλαβαίνω Χριστό και σχολιάζω “όλα φαίνονται οk”.

Αν κρίνω απ' το ότι η "εκπαίδευση" είναι οπλοασκήσεις, στόχος του πολέμου μάλλον δεν είναι να σκοτώσουμε τον εχθρό αλλά να τον εντυπωσιάσουμε.

 Η μονή πολιτική συζήτηση που έχει λογικά επιχειρήματα στον στρατό είναι η διαμάχη για το αν η Ράπτη είναι καλύτερη γκόμενα απ’ την Καϊλή.

 Πληρωθήκαμε σήμερα τον μισθό Μαΐου. Το νέο προκάλεσε ανακούφιση στους οίκους αξιολόγησης, στο Χρηματιστήριο του Τόκιο και στον καψιμιτζή μας..

 Τρίτη μέρα νυχτερινών πολεμικών ασκήσεων εκτός στρατοπέδου και δεν πιάστηκε κανένας μας αιχμάλωτος. Το λες και επιτυχία.

 Κάθε φορά που ακούω για το Τάγμα Ηλεκτρονικού Πολέμου φαντάζομαι κάποιον φαντάρο σ’ ένα γραφείο να παίζει τάβλι μέσω ιντερνέτ μ’ έναν Τούρκο

Σ’ ένα παράλληλο, αθώο και σουρεαλιστικό σύμπαν μπουκάρουμε στην Τουρκιά, ξεστρώνουμε τα κρεβάτια τους και γεμίζουμε γόπες το προαύλιό τους.

Κάποια στιγμή θα αποδειχτεί ότι τα περισσότερα ατυχήματα με όπλο στη σκοπιά οφείλονται σε ενοχλητικό ζουζούνισμα κουνουπιού δίπλα στο αυτί.

 Έχω φάει τόσες ώρες με μια σκούπα στο χέρι, που αν χρειαστεί να λύσουμε τις διάφορες μας με τους Τούρκους, ελπίζω να το κάνουμε στο κέρλινγκ.

Απ’ ό,τι έχω καταλάβει, σε περίπτωση πόλεμου θα ‘μαι ο κομπάρσος σε ταινία δράσης που σκοτώνεται στο πεντάλεπτο, χωρίς να μάθουμε καν το όνομά του.

 Σύμφωνα με την άσκηση ετοιμότητας, σε περίπτωση συναγερμού φορτωνόμαστε τα πάντα και προσευχόμαστε να έχουμε δεχτεί επίθεση απ’ το Λιχτενστάιν.

Μια ακόμα πορεία στον Ίλιο να κάνουμε θα ξεπεράσουμε τα επίπεδα μαυρίσματος που εγκρίνει η ΧΑ κι άντε μετά να εξηγήσεις ότι φταίει η πατρίδα.

Αν συνεχιστεί κι άλλο η οικονομική κρίση, στο πεδίο βολής θα σχηματίζουμε όπλο με τα χέρια μας και θα φωνάζουμε «πίου-πίου».

Κάποιοι επιλοχίες μας είναι τόσο ταγάρια, που θα φοβόμουν να τους αναθέσω ακόμα και τη διοίκηση του στρατού των playmobil μου.

 Αν πεις «να ‘χαμε ένα σάντουιτς με καλαμάκι και λίγο κασέρι» μπροστά σ’ έναν Σαλονικιό κι έναν Αθηναίο, θα μαλώνουν μέχρι να λήξει η θητεία τους.

Θέλοντας να συμπληρώσω αυτό το ποστ με τα ΦΑΝΤΑΡΙΣΤΙΚΑ του Λουκιανού Κηλαϊδόνη,  που μελοποίησε αντίστοιχες ατάκες φαντάρων, βρήκα πως έχει παρουσιάσει ένα φιλμάκι που τα τραγούδια του έχουν συνδυαστεί με φανταρίστικα βιντεάκια, κυρίως από κινητά τηλέφωνα.
Πάρα πολλά  από αυτά, με τις διάφορες πλάκες που κάνουν τα στρατευμένα μας παιδιά σε συνδυασμό με τα στιχάκια , είναι εξαιρετικής ευφυΐας και προσφέρουν άφθονο γέλιο.   




Μετά από αυτό το ποστ θα τα ξαναπούμε μετά από καμιά 15ρια μέρες γιατί σε λίγες μέρες φεύγω για ένα ταξίδι που για χρόνια σκόπευα να κάνω αλλά όλο κάτι τύχαινε και το ανέβαλα.

8 σχόλια:

  1. Όντως, έχουν χιούμορ. Καλά να περάσεις στο ταξίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανυπομονούμε για ανταπόκριση από το μυστήριο αυτό ταξίδι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταπληκτικοί οι φαντάροι, όπως και ο μέγας Λουκιανός.
    Υγ. Ελπίζω όχι Ινδία, έχω πάθει μια Ινδίαση!:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είχα καιρό να περάσω από δω (απ' όλους είχα καιρό να περάσω) και να, που σε πετυχαίνω να λείπεις πάλι σε ταξίδι! Αχ βρε Αθεόφοβε ταξιδιάρη!
    Υ.Γ. Πάντως γέλασα με πολλές από τις ατάκες των φαντάρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα έμαθες τα δυσάρεστα για τον Locus Publicus.....τραγωδία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή