Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙΣ !Τον Δεκέμβριο 2011 είχα δημοσιεύσει ένα ποστ με τίτλο ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙΣ ! με μοναδικές φωτογραφίες από χώρες της Ασίας !
Σε αυτό, μερικές από αυτές ήσαν από την Ινδία.
Τώρα όμως με το e-mail μου ήρθαν μερικές εξαιρετικές φωτογραφίες , αποκλειστικά και μόνο από την Ινδία!
Σε αυτή την χώρα είναι άκρως εφευρετικοί στην αξιοποίηση των παντός είδους δικύκλων τους αλλά και στην ιδιοκατασκευή  τετράτροχρων  αριστουργημάτων υψηλής τεχνολογικής τελειότητας! 

Οι μοτοσικλέτες βέβαια αποτελούν το απόλυτο φετίχ τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άνδρες που περήφανα όχι μόνο τις καβαλούνε αλλά είναι ικανοί να τις βάζουν και στο κεφάλι τους για να τις θαυμάζουν και να ζηλεύουν οι φίλοι τους!Βέβαια επειδή τα πάντα μπορούν να κλαπούν τα μέτρα ασφαλείας είναι άκρως αποτελεσματικά! Η εμφάνιση στην Ινδία διακρίνεται από μια πλήρη ελευθεριότητα. Μπορείς ελεύθερα να συνδυάσεις Puma t-shirt με σαρίκι και ομπρέλα.
Αυτό που δεν επιτρέπεται είναι να μην έχεις μερικές τρίχες στο κεφάλι σου έστω και αν αυτές είναι στα αυτιά σου! 
Τώρα αν θα αφήσεις ελεύθερη την γενειάδα σου ή θα την κάνεις κοτσίδα είναι καθαρά προσωπική αισθητική επιλογή!
Όπως δε μπορείτε να διαπιστώσετε οι  μεγαλοπρεπείς εκπρόσωποι της  εξουσίας και εκεί ακολουθούν  αυτούς τους κανόνες άσχετα αν οι κοιλιές τους σου φέρνουν στην μνήμη την ταινία "Σύγκρουση  Γιγάντων". 


 Αυτό δε που προέχει για τους Ινδούς είναι η ασφάλεια και η προνοητικότητα !
Είτε αυτό αφορά την δουλειά , είτε την αναψυχή στην θάλασσα είτε ακόμα και όταν θέλεις να βγάλεις μια απλή φωτογραφία!
 Το μεγάλο όμως πρόβλημα εκεί είναι η φτώχια και η πείνα.
Αν περιμένεις από το ΑΤΜ να σου το λύσει σαφώς έχεις ατυχήσει.
Ευτυχώς που υπάρχουν οι αδέσποτες αγελάδες και λύνουν μερικές φορές αυτό το πρόβλημα σε πεινασμένους μπόμπιρες.Αναγκαστικά λοιπόν  η ουσιαστική λύση είναι να δουλέψεις σκληρά για να βγάλεις το φαΐ σου είτε είσαι γυναίκα  είτε ακόμα και κατσίκα!
 Βέβαια μια λύση και εκεί είναι να σε πάρουν στο στρατό οπότε χορτάτος μπορείς να προτάξεις  το ευρύστερνο στήθος  σου απέναντι στους εχθρούς της χώρας!


Βέβαια αν είσαι  δημόσιος υπάλληλος σε αυτή την ευτυχή χώρα, μιας και  δεν έχουν ακόμα μνημόνιο ώστε να κινδυνεύει ή θέση σου, μπορείς να ρίχνεις την πασιέντζα σου ενώ το πόπολο περιμένει στην ουρά ή να κολατσίζεις εν ηρεμία στην σκιά ενός αεροπλάνου. Πάντως αυτό που είναι χαρακτηριστικό στην Ινδία είναι η ψύχραιμη αντιμετώπιση των πλημμυρών.
Λόγω του ότι  είναι συχνές, έχουν μάθει να ζουν με αυτές  και να μην τους δημιουργούν πρόβλημα στις μετακινήσεις τους, ή στον ύπνο τους ή ακόμα  και στην ψυχαγωγία τους!
 Οι δύο επόμενες  φωτογραφίες εμφανίζουν εικόνες που τις έχω δει ο ίδιος με τα μάτια μου.


Δύο μάλιστα πιτσιρικάδες  που χρησιμοποιούν   μια μεγάλη λεκάνη σαν βάρκα έχω φωτογραφίσει στην λίμνη  Tonle Sap στην Καμπότζη και μπορείτε να τους δείτε στην τελευταία φωτογραφία της ανάρτησης ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ, ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΊΔΙ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΓΙΑΤΙ ΜΠΛΟΓΚΑΡΟΥΜΕ.Αγελάδα να κάθεται ατάραχη μέσα σε κατάστημα, χωρίς να απασχολεί ή να ενοχλεί  το γεγονός τους καταστηματάρχες, είδα  στο Βαρανάσι (Μπεναρές) αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβα να την φωτογραφίσω γιατί ήμουνα επάνω σε ρίκσο.
Η μόνη  διαφορά ήταν πως  αυτή που είδα κοίταζε με ενδιαφέρον την κίνηση του δρόμου!
Μέχρι σήμερα ήξερα την παροιμία  "από το ένα αυτί μπαίνει και από το άλλα βγαίνει" όταν θέλουμε να πούμε πως κάποιος δεν δίνει σημασία ή αδιαφορεί γι΄ αυτά που του λένε.
 Δεν είχα όμως ποτέ μου φανταστεί πως εκεί μπορεί και να συναγωνίζονται στο "από το ένα ρουθούνι μπαίνει και από το άλλο βγαίνει"! Αυτό πάντως που διαπιστώνει κανείς είναι πως το ποδόσφαιρο και στην Ινδία έχει όπως σε όλα τα μέρη  του κόσμου φίλους.
Αυτό όμως που σε αυτή την χώρα  είναι χαρακτηριστικό είναι ότι για να παίξεις μπάλα δεν χρειάζεται αθλητική ενδυμασία αλλά βεβαίως  ούτε να είσαι  στην πρώτη αλλά ούτε ακόμη και στην δεύτερη νεότητα!


Τέλος είναι πολύ ενδιαφέρον πως δεν υπάρχουν εκεί ενδοιασμοί και καθωσπρεπισμοί όταν υπάρχουν σωματικές ανάγκες που δεν παίρνουν αναβολή.
Θυμάμαι την πρώτη φορά που είχα επισκεφτεί την Ινδία και ταξίδευα με το τραίνο, είδα τουλάχιστον 2-3 που έκαναν την ανάγκη τους, χωρίς κανένα πρόβλημα, στο πλάι της σιδηροδρομικής γραμμής χαζεύοντας ταυτόχρονα τα τραίνα που πέρναγαν μπροστά τους!
Οπότε δεν μπορεί να προκαλέσει καμιά εντύπωση η άμεση λύση που έδωσε ένας  πατέρας  όταν το σκασμένο του αφού μπήκαν στο τραίνο του είπε : θέλω τσίσα μου!    
Περήφανος δε παρακολουθεί την άφθονη παραγωγή του καμαριού του!3 σχόλια:

  1. Καλά μιλάμε όλες είναι φοβερές. Αυτή όμως με τα μπουκάλια-σωσίβιο είναι μοναδική. Μιλάμε για πατέντες που άδικα χάνονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαχαχαχαχαχχα!!!

    Απλά άπαιχτες! Να 'σαι καλά!

    Δύστροπη Πραγματικότητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή