Τρίτη 10 Απριλίου 2018

Η ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΝΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΓΚΥΛΙΣΜΟ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΑΥΤΟΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ
Όλοι όσοι διάβασαν για την αυτοκτονία της 29χρονης κοπέλας στην Κύπρο,την οποία κακοποιούσε σεξουαλικά από 4 ετών ο ιερέας θετός της πατέρας, αγανάκτησαν τόσο από αυτό το κτήνος όσο και από όσα ειπώθηκαν στην Ιερά Σύνοδο της Κύπρου για να πέσει στα μαλακά ο παιδεραστής παπάς.


Μεταξύ των άλλων ο  Μητροπολίτης Κύκκου είπε :  το παράπτωμα διά το όποιον κατηγορείται ο π. Στυλιανός Σάββα δεν είναι ούτε μοιχεία, ούτε πορνεία, αλλά “συγκυλισμός” και θα πρέπει να εξετάσωμεν τι οι ιεροί κανόνες διαλαμβάνωσιν εις την περίπτωσιν ταύτην. 
Καθώς η λέξη συγκυλισμός μου ήταν άγνωστη έψαξα να δω τι λένε οι ιεροί κανόνες και γι΄αυτό  διάβασα τους Κανόνες του Ιωάννου του Νηστευτού και έτσι έγινα κοινωνός του τι είναι συγκυλισμός αλλά και του πως αντιμετωπίζει τα σεξουαλικά θέματα ένας άγιος της Χριστιανικής θρησκείας.


Μεταφέρω εδώ τους σχετικούς με το σεξ κανόνες με δικά μου λόγια.
 ΣΤ΄κανών. Αν την νύκτα πάθει κανείς ρεύση δεν μεταλαμβάνει εκείνη την μέρα, λέει τον ν΄ψαλμό του Δαβίδ και με 49 μετάνοιες καθαρίζει.
Ζ΄κανών, Αν όμως πάθει ρεύση την μέρα και ξύπνιος, δεν μεταλαμβάνει 7 μέρες και συνεχίζει με τα παραπάνω καθημερινά.
Η κανών. Αν όμως τραβήξει μαλακία δεν μεταλαμβάνει 40 μέρες, τρώει μόνο ψωμί και νερό και τραβάει 100 μετάνοιες καθημερινά.
Όσοι δε έχετε υποτιμήσει το προϊόν της μαλακίας, ο Άγιος Μελέτιος ο Ομολογητής θεωρεί πως κάνουν θυσία στον Διάβολο,το τιμιώτερον μέρος του σώματος των!
Θ΄Κανών. Εδώ τα πράγματα σκουραίνουν. Αν συνεννοηθούν δύο να τραβήξει μαλακία ο ένας στον άλλο η ξηροφαγία γίνεται 80 μέρες μαζί με 100 μετάνοιες καθημερινά.
Εδώ ανήκει και ο συγκυλισμός είτε μεταξύ δύο ανδρών, είτε δύο γυναικών, είτε με άνδρα και γυναίκα χωρίς να υπάρχει κανονικό πήδημα.
Είναι δε κατά το βάρος της αμαρτίας αναμέσον  μαλακίας και πορνείας, της μεν μαλακίας μεγαλύτερος της δε πορνείας μικρότερος.
Ι΄Κανών. Αν τώρα τράβαγε κανείς μαλακία πριν να γίνει παπάς χωρίς να ξέρει ότι αυτό που κρέμεται στα σκέλια του είναι μόνο για κατούρημα και για να κάνει παιδιά, εφαρμόζοντας πρώτα τον κανόνα Η΄ θα έχει την ευτυχία να τον κάνουν ιερέα.
Αφού όμως τον κάνουν ιερέα και ξανατραβήξει μια μαλακία για ένα χρόνο παύει να ιερουργεί, αν δε έχει γλυκαθεί και τραβήξει 2-3 ακόμα μαλακίες τότε από παπάς γίνεται αναγνώστης.
ΙΑ΄Κανών. Όσο για τις γυναίκες που μπαλαμουτιάζονται και φιλιούνται με άνδρες ισχύει ο Η΄κανών για την μαλακία.
ΙΒ΄Κανών. Εάν κάποιος  μοναχός ή λαϊκός πορνεύσει δεν κοινωνεί 2 χρόνια, καθημερινά πρέπει να κάνει 250 μετάνοιες και μετά την 9η ώρα της ημέρας του επιτρέπεται μόνο ξηροφαγία, δηλαδή ψωμί και νερό. Αν δεν τα κάνει θα απέχει της κοινωνίας όπως όρισαν οι θείοι Πατέρες.
ΙΓ΄Κανών Ο μοιχός δεν κοινωνεί για 3 χρόνια και κάνει ότι προβλέπει ο προηγούμενος Κανών.
ΙΔ΄Κανών. Τώρα αν πηδήξει κανένας την αδελφή του κάνει τα ίδια με παραπάνω μόνο που οι μετάνοιες από 250 γίνονται 500!
ΙΕ΄και ΙΣΤ΄Κανόνες .Αν πηδήξει την νύφη του  ή την πεθερά του τα ίδια αλλά εδώ με σκόντο στις μετάνοιες, μόνο με 300 !
ΙΖ΄Κανών. Οι γυναίκες όταν έχουν περίοδο δεν κοινωνούν για 7 μέρες.
Οι νταβραντισμένοι δε που τις πηδάνε αυτές τις μέρες επειδή τα παιδιά που θα γεννηθούν σε αυτές τις περιπτώσεις  είναι συνήθως ασθενή και λωβά, θα πρέπει απλά και χριστιανικά να λιθοβολούνται!
ΙΗ΄Κανών. Και φτάσαμε στην αρσενοκοιτία που είναι δύο ειδών: η μία όταν μερακλής άνδρας πηδάει από πίσω την γυναίκα του και η δεύτερη όταν αυτό γίνεται μεταξύ δύο ανδρών.
Μην νομίσετε όμως ότι και εδώ δεν υπάρχουν διαβαθμίσεις  Στους άνδρες πιο αμαρτωλός είναι ο ενεργητικός από τον παθητικό, αλλά ο χειρότερος  είναι αυτός που κάνει και τα δύο! Γενικότερα δε η σειρά  βαρύτητας του αμαρτήματος εξαρτάται από τον κώλο! Το βαρύτερο αμάρτημα είναι με την γυναίκα του, ελαφρύτερο με ξένη γυναίκα και ακόμα ελαφρύτερο με άνδρα!   
Τρία χρόνια λοιπόν χωρίς μετάληψη, να κλαίει για τις αμαρτίες του, πείνα όλη μέρα και ξηροφαγία από την εσπέρα και βέβαια 200 μετάνοιες καθημερινά. Αν δε δεν τα τηρήσει 15 χρόνια κομμένη η μετάληψη.
ΙΘ΄Κανών. Αν τώρα κάποιος παιδεραστής διέφθειρε παιδάκι 7 ετών το συγχωρούμε μεν που το διέφθειραν,αλλά δεν μπορεί να γίνει παπάς!
Αν όμως εδέχθη την ρεύσιν του σπέρματος μόνον εις τα μηρία του χωρίς να έμβη δηλαδή ο καυλός εις τον αφεδρώνα του (συγκυλισμός) τότε μπορεί να γίνει!Όλα τα παραπάνω μπορεί να φαίνονται το λιγότερο φαιδρά ή κωμικοτραγικά στην εποχή μας, δεν παύουν όμως να περιλαμβάνονται στο Πηδάλιον που είναι το επίσημο και σε ισχύ μέχρι και σήμερα «Ποινολόγιο» της Ορθόδοξης Εκκλησίας και συντάχθηκε το 1793 από δυο λόγιους μοναχούς, τον Νικόδημο τον Αγιορείτη και τον ιερομόναχο Αγάπιο. Εκδόθηκε αρχικά στη Λειψία το έτος 1800.
Ο Ιωάννης ο Νηστευτής, όπως διαβάζω στο Πηδάλιον, 6 μήνες δεν ήπιε νερό! (μην είστε άπιστοι Άγιος είναι!), και στα 13 ½ χρόνια που ήταν πατριάρχης  δεν έφαγε παρά ει μη γούλαν του μαρουλιού, ή ολίγον πεπόνι, ή σταφύλι, ή σύκα και ύπνον δε ολιγώτατον και μεμετρημενον ελάμβανε.
Και όσοι δεν πιστεύετε τα περί νηστείας είμαι σίγουρος ότι θα πιστεύσετε πως άμα είσαι άγιος και έχεις ξεχάσει να πεις πριν να πεθάνεις ορισμένα πράγματα σε κάποιον με ένα θαύμα διορθώνεις την αμέλεια σου!
΄Ετσι διαβάζουμε στο Πηδάλιον : ότι νεκρός ών, εσηκώθη, και αντεφίλησε τον Έπαρχον Νείλον, όστις επήγε να τον ασπασθή, κατά το σύνηθες, ως νεκρόν, και λόγια τινα είπεν εις το αυτί του, πάντων βλεπόντων με έκπληξιν.!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου