Σάββατο 10 Ιουνίου 2006

ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ ΑΕ



Πολλές φορές οι εφημερίδες η η τηλεόραση γράφουν η λένε μια ανοησία η οποία έχει κάποια αληθοφάνεια οπότε οι περισσότεροι χωρίς να σκεφτούν καθόλου πιστεύουν ότι η ανοησία είναι αλήθεια και την αναπαράγουν.
Είναι χαρακτηριστικό πόσοι είχαν πιστέψει στις θεραπευτικές ιδιότητες του νερού του Καματερού παλιότερα η στην αράχνη της Κούβας πρόσφατα.
Με την τραγική δολοφονία του Αλεξ ακούστηκε και πάλι , μέχρι να αποκαλυφτεί η αλήθεια, ότι έπαιζε και το σενάριο να τον έχουν σκοτώσει για του πάρουν τα όργανα.
Μεγαλύτερη ανοησία από αυτή δεν υπάρχει ,έχει όμως περάσει στην κοινή γνώμη και σε σοβαρούς ανθρώπους ότι αυτό μπορεί να γίνει.
Ας κάνουμε λοιπόν μερικές απλές σκέψεις.
Μια μεταμόσχευση οργάνων για να γίνει έχει ως προϋπόθεση να υπάρχει ιστοσυμβατότητα μεταξύ δότη-λήπτη. Εδώ και σε συγγενείς εξ αίματος και μπορεί να μην υπάρχει αυτή όχι μεταξύ ενός ασχέτου και του λήπτη.
Αλλά ας υποθέσουμε όμως ότι σκοτώνουμε κάποιον για να του πάρουμε τα όργανα.
Εκτός του δολοφόνου χρειαζόμαστε τουλάχιστον 2 με 3 εξιδικευμένους ιατρούς (δεν χειρουργεί κανείς μόνος του ,ούτε μπορεί να δίνει ταυτόχρονα νάρκωση) τουλάχιστον μία εξειδικευμένη αδελφή ,μια κλινική που θα γίνουν οι επεμβάσεις αφαίρεσης των οργάνων και μεταμόσχευσης και τον κατάλληλο εξοπλισμό για την διατήρηση των οργάνων σε καλή κατάσταση.
Οι 2-3 όμως εξειδικευμένοι γιατροί γιατί θα πάνε να μπλέξουν σε μία τόσο παράνομη διαδικασία όταν ακριβώς λόγω της εξειδίκευσης που έχουν μπορούν να βγάλουν πολλά χρήματα νόμιμα;
Ας υποθέσουμε όμως ότι είναι εγκληματικά στοιχεία και τους ελκύει η παρανομία.
Ας ξεπεράσουμε και το γεγονός ότι με τόσο κόσμο εμπλεκόμενο δύσκολα μένει κρυφή η ιστορία.
Ας υποθέσουμε επίσης ότι έχουμε ξεφορτωθεί και το πτώμα ώστε να μην το βρουν χωρίς όργανα και αρχίσουν να ψάχνουν τις κλινικές.
Τι μας χρειάζεται πλέον για να εκτελέσουμε το σατανικό μας έργο;
Ο πελάτης .
Ο πελάτης όμως ο οποίος έχει απογοητευθεί να περιμένει την νόμιμη διαδικασία και θα καταφύγει πλέον σε μια παράνομη μεταμόσχευση, θα ξέρει ότι θα πρέπει να πληρώσει πάρα πολύ ακριβά μια τέτοια ιστορία οπότε θα πρέπει να έχει και κάποια δεδομένα για το πόσο συμβατό και σε τι κατάσταση είναι το μόσχευμα και πόσο αξιόπιστοι είναι αυτοί που θα τον χειρουργήσουν.
Το μόσχευμα όμως το πήραμε από κάποιον που τον βουτήξαμε στο δρόμο όπότε ούτε ιστοσυμβατότητα έχουμε, ούτε αν πάσχει πχ από ηπατίτιδα ούτε αν έχει κάποιο πρόβλημα από τα νεφρά του που του πήραμε.
Εσείς εάν βρισκόσαστε σε μια τέτοια ανάγκη θα πηγαίνατε να χειρουργηθείτε με αυτές τις προϋπόθεσης ;
Εγώ όχι..
Άρα λοιπόν όλη αυτή η μπουρδολογία δεν έχει ουσιαστική βάση αλλά οι περισσότεροι την έχουν αποδεχθεί χωρίς να κάτσουν να σκεφτούν τα παραπάνω.
Η μόνη δυνατότητα που υπάρχει σε πιο υποανάπτυκτες χώρες όπως πχ η Ινδία είναι κάποιος να πουλάει το νεφρό του και αφού ελεγχθεί η ιστοσυμβατότητα με τον λήπτη κάποιος λεφτάς να το αγοράσει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ 13-11-2017
Και η τραγική επιβεβαίωση της τελικής παραγράφου που έχω γράψει πριν 11 χρόνια


6 σχόλια:

  1. Το σεναριάκι μοιάζει επιστημονικής φαντασίας. Είναι, σωστά. Αλλά να σου πω... όλα δεν πρέπει να τα σκέφτονται; Ακόμη και απλά για να τα απορρίψουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό λέω και γω,να σκέπτεται κανείς πριν να υιοθετήσει οτιδήποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. nemertes δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αθεόφοβε, η τεκμηρίωσή σου -για άλλη μια φορά- άπαιχτη..
    Άψογος!
    (Γιατρέ;;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Weirdo:Χρειάζεται να είναι κανείς γιατρός για να κάνει απλές σκέψεις;
    Αύριο που θα γράψω ένα κείμενο που βασίζεται σε Δίκαιο θα μου λές,Νομικός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όχι (απαραίτητα), Αθεόφοβε.. Απλή αίσθηση, που μπορεί φυσικά να'ναι λανθασμένη..

    Με εξοργίζει αφάνταστα το γεγονός ότι σε εικασίες σαν την περιγραφόμενη, οι υποστηρικτές αυτών, δεν είναι παρά άσχετοι (με το σιγοντάρισμα των Μιντιέων, ασφαλώς)..
    (Μην απορείς για την αίσθησή μου για σένα - Έχουμε πήξει τόσο στους αναρμόδιους 'ξερόλες', που πλέον ό,τι ορθολογικά σωστό ακούμε, προέρχεται μόνο από ειδικό..)

    Μπράβο και πάλι..
    Αναμένω με ενδιαφέρον postaki περί Δικαίου..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή