Παρασκευή 11 Αυγούστου 2006

ΑΡΧΙΔΟΛΟΓΙΑ ΜΕΡΟΣ Β΄Τώρα θα αναρωτηθείτε πως μου ήρθε ντάλα καλοκαίρι να ασχοληθώ με τα αρχίδια.
Ένα βράδυ κατά την συνήθη περιήγηση μου στα διάφορα μπλόγκια διάβασα κάπου ότι αν είσαι δεξιόχειρ η αριστερόχειρ είναι ανάλογα και το ύψος του αντίστοιχου όρχεως.
Λόγω της προχωρημένης ώρας και της επιμόνου προσκλήσεως του Μορφέως να βρεθώ εις τας αγκάλας του, βαριόμουνα να σηκωθώ και να κατεβάσω το σλιπάκι μου στο καθρέπτη για να διαπιστώσω το αληθές η όχι των αναγραφομένων .
Την επομένη που το θυμήθηκα είχα ξεχάσει σε πιο ποστ είχα διαβάσει για τα αρχίδια και το ύψος τους και έτσι δεν μπορώ να σας παραπέμψω.
Η απορία λοιπόν που μου έμεινε ήταν τι ισχύει με μένα που γράφω με το δεξί αλλά δουλεύω και με το αριστερό.
Λογικά θα έπρεπε στη περίπτωση αυτή να βρίσκονται και τα δύο στο ίδιο ύψος.
Όμως η ενδελεχής μελέτη των πολυτίμων αυτών οργάνων προ του καθρέπτου κατέληξε εις το αποτέλεσμα ότι το αριστερό είναι χαμηλότερα του δεξιού.
Το θέμα λοιπόν απαιτούσε ουσιαστικότερη μελέτη.
Ανέτρεξα λοιπόν σε ένα παλαιό πολύτιμο βιβλίο ,της δεκαετίας του 20,που έχω στη βιβλιοθήκη μου.
Μέχρι εκείνη την εποχή η παρατήρηση ήταν βασικό στοιχείο της Ιατρικής.
Μη διαθέτοντας τις σημερινές δυνατότητες και εργαστηριακές εξετάσεις μέτραγαν τα πάντα και από αυτές τις παρατηρήσεις προσπαθούσαν να βγάλουν συμπεράσματα που τα συσχέτιζαν με νοσήματα και θεραπείες.
Από τις πιο χαρακτηριστικές και γνωστές είναι οι μελέτες του Λομπρόζο που μέτραγε παραμέτρους της κεφαλής για να βγάλει συμπεράσματα για την εγκληματικότητα του ανθρώπου!
Λοιπόν για να μην πολυλογώ είχαν από τότε παρατηρήσει ότι ο άνθρωπος έχει μικροδιαφορές μεταξύ του δεξιού και αριστερού μέρους του σώματος του.
Έτσι είχαν παρατηρήσει ότι συνήθως ο αριστερός όρχις είναι χαμηλότερα από τον δεξιό.
Άρα στο αριστερό έχετε μεγαλύτερη δυνατότητα εγγραφών από ότι στον δεξιό.
Εκμεταλλευτείτε λοιπόν την ευκαιρία!
Αντίστοιχα και στις γυναίκες συνήθως ο αριστερός μαστός είναι μεγαλύτερος από τον δεξιό.
Μετά λοιπόν από αυτή την άκρως επιστημονική ενημέρωση είναι ευκαιρία να διαπιστώσετε ιδίοις όμασι την αλήθεια των ανωτέρω!

3 σχόλια:

 1. αγαπητέ φίλε αθεόφοβε μιας και επιμένεις στο θέμα θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σου ότι εμένα πάντα με εξέπλητε το γεγονός ότι κουνιούνται μόνα τους:Ρ είναι θαύμα της φύσης?και ποιά η σκοπιμότητα της κίνησης αυτής?αν δεν το έχεις παρατηρήσει μόνος σου βάλε τη γυναίκα σου να το δει και περιμένω την επιστημονική σου εξήγηση!(το ξεφτυλίσαμε καλοκαιριάτικα!)

  φιλιά πολλά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτήν την αυτο-παρατήρηση την έκανα έκπληκτος ως έφηβος, όταν διάβασα τη σχετική πληροφορία στο Playboy.
  Πρόσφατα, η σύζυγος ήρθε ανήσυχη να μου ανακοινώσει ότι ο μικρός έχει πρόβλημα, γιατί το αριστερό του αρχιδάκι κρέμεται πιο κάτω. Την καθησύχασα ότι έτσι είναι σε όλους, αλλά έπρεπε να "εξετάσει" κι εμένα για να πειστεί ότι δεν της κάνω πλάκα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. pwlina-δυστυχώς δεν έχουν καμία δυνατότητα να κουνηθούν παρά μόνον να εξαφανιστούν όταν εισέρχονται στην κρύα θάλασσα!είναι έκφραση αντίστοιχη με την -Μας τα ζάλισες!

  αταίριαστος-Πάντα η ενδελεχής έρευνα βοηθά εις την επιστημονικήν τεκμηρίωσιν ενός γεγονότος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή