Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

ΓΙΑΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ;



Όσοι καταφεύγουν σε απάτες αφ΄ ενός πιστεύουν ότι είναι εξυπνότεροι από τους άλλους, οπότε πιστεύουν πως η απάτη τους δεν θα αποκαλυφθεί ,αφ΄ ετέρου δε αν παρ΄ ελπίδα αποκαλυφτεί, μη έχοντας τσίπα απάνω τους δεν τους νοιάζει τ τι θα λέει ο κόσμος γι΄ αυτούς.

Όσο για τις συνέπειες, αυτές δεν τους απασχολούν γιατί ξέρουν πως ζουν σε ένα κράτος που αν έφτασε στο σημερινό χάλι αυτό οφείλεται κατά ένα μεγάλο μέρος στην ανοχή που επιδεικνύεται σε ένα πλήθος απατεώνων κάθε λογής που έχουν καταστήσει την απάτη σχεδόν συνώνυμη της εξυπνάδας.

Για τον λόγο αυτό μόνο στην Ελλάδα θεωρείσαι από το κράτος εκ προοιμίου απατεών και σου ζητάνε ένα πλήθος πιστοποιητικών για να αποδείξεις ότι δεν είσαι ,ενώ στο εξωτερικό σε θεωρούν εκ προοιμίου έντιμο, σου ζητούν ελάχιστα αλλά αν σε πιάσουν ότι πήγες να τους ξεγελάσεις σου κόβουνε τον κώλο.

Πριν αρκετά χρόνια είχε διοριστεί σε μια θέση υφιστάμενου μου, ένας τύπος ανίκανος, τεμπέλης και ύπουλος και από αυτούς που τρώγοντας τα λεφτά του μπαμπάκα τους καταφέρνουν να πάρουν τελικά το πτυχίο τους μετά από 10 χρόνια από το κανονικό. Παρ΄ όλα αυτά είχε μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του και έτσι αφού τον υπέστην περίπου 3 χρόνια τελικά απαλλάχτηκα από αυτόν, γιατί κατάφερε να πάρει μια ανώτερη θέση σε μία από τις εσχατιές της επαρχίας.

Βέβαια μη έχοντας σκοπό να παραμείνει εκεί, μετά από λίγο υπέβαλε τα χαρτιά του για μια θέση σε μεγάλη επαρχιακή πόλη αλλά τελικά στην θέση αυτή εκλέχτηκε άλλος που σαφώς είχε περισσότερα προσόντα.

Αδίστακτος όμως ο φίλος μας και προσκείμενος πάντα στην εξουσία, άσχετα από το κόμμα που την κατείχε, προσέφυγε στο δευτεροβάθμιο συμβούλιο ενστάσεων στο υπουργείο ευελπιστώντας πως με τα μέσα του θα έτρωγε την θέση από τον εκλεγμένο υποψήφιο.

Εκεί όμως δυστυχώς γι΄ αυτόν, η παροιμία που λέει "αγαπάει ο θεός τον κλέφτη αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη" απέκτησε κυριολεκτικό νόημα.

Μέλος της επιτροπής ήμουνα και εγώ ο οποίος μόλις πήρα στα χέρια μου τον φάκελο του έμεινα κατάπληκτος όταν διαπίστωσα πως το αδίστακτο αυτό καθίκι εμφάνιζε σε 5-6 επιστημονικές εργασίες δικές μου και των συνεργατών μου, ότι συμμετείχε και αυτός βάζοντας μάλιστα πρώτο το όνομα του!

Εκτός βέβαια της απόρριψης της ένστασης του, ζήτησα τότε και την πειθαρχική του δίωξη από το υπουργείο για την απάτη αυτή.

Βεβαίως και δεν έγινε τίποτα και βεβαίως έκτοτε αυτός βρίσκεται μονίμως με απόσπαση στην Αθήνα εκμεταλλευόμενος διάφορες χαριστικές διατάξεις νόμων .

Πρόσφατα μάλιστα διεκδικεί μόνιμη θέση στην Αθήνα αλλά και πάλι την πάτησε.

Συνυποψήφιος του ήρθε και με βρήκε για να με ρωτήσει για μερικές εργασίες που εμφανίζει να έχει κάνει μαζί μου τον καιρό που τον είχα υφιστάμενο .

Απτόητος από την ατιμωρησία του από την απάτη του τότε, και τώρα είχε κάνει ακριβώς το ίδιο !

Σε 4-5 εργασίες δικές μου και των συνεργατών μου, έβαλε πάλι πρώτο το ονοματάκι του!

Την περίπτωση αυτή θυμήθηκα όταν διάβασα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αντίστοιχη περίπτωση με αναπληρωτή καθηγητή σε περιφερειακό πανεπιστήμιο ο οποίος : ανήρτησε ως δικές του στον διαδικτυακό τόπο του πανεπιστημίου οκτώ μελέτες ξένων συναδέλφων του που είχαν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά του εξωτερικού, τις οποίες περιέλαβε και στο βιογραφικό του για να ανελιχθεί στη θέση του επίκουρου και στη συνέχεια του αναπληρωτή καθηγητή. Άλλαζε τα πραγματικά ονόματα των συγγραφέων με το δικό του, όπως και το έτος δημοσίευσης και διατηρούσε όλα τα άλλα στοιχεία, δηλαδή τους τίτλους των επιστημονικών μελετών και τα ξένα περιοδικά στα οποία είχαν δημοσιευθεί.

Ο θρασύτατος δε αυτός τύπος δεν δίστασε ακόμα από το να εμφανίσει σαν δική του μελέτη: που περιελήφθη σε τιμητικό τόμο που εξέδωσε το πανεπιστήμιο στη μνήμη του αναπληρωτή καθηγητή Απόστολου Κομπότη, και την οποία την είχε «κλέψει» από εισήγηση ξένου καθηγητή στο πλαίσιο συνεδρίου του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2005.

Με την ίδια θρασύτητα απολογήθηκε στο πειθαρχικό συμβούλιο λέγοντας πως τα αδικήματα αυτά έχουν παραγραφεί!

Θα πιστεύετε βέβαια ότι το πειθαρχικό συμβούλιο τον ξαπέστειλε στο σπίτι του .

Ε όχι βέβαια!

Τιμωρήθηκε με την ποινή της προσωρινής παύσης ενός έτους!

Μετά από ένα χρόνο δηλαδή, έχοντας εκτίσει την ποινή του ο λαμπρός αυτός επιστήμων θα μπορέσει ίσως να γίνει και τακτικός καθηγητής για να διδάσκει, εκτός του μαθήματος του, και ήθος στους φοιτητές του!

Αν θα ψάξετε στην σχετική ειδησεογραφία δεν θα διαβάσετε πουθενά ούτε σε πιο πανεπιστήμιο έγιναν αυτά ούτε ποιος είναι αυτός ο λαμπρός επιστήμων.

Πρέπει προφανώς τα προσωπικά δεδομένα των απατεώνων να προστατεύονται, ιδίως των πανεπιστημιακών και να φτάνουν στην δημοσιότητα μόνο όταν φτάνουν να τους χώνουν στην φυλακή για 10 χρόνια όπως τον καθηγητή της Πάτρας Τσιγγούνη.

Δυστυχώς αυτή ή έννοια του esprit de corps, είναι ανεπτυγμένη σε όλες τις επαγγελματικές ομάδες που προσπαθούν έτσι να διαφυλάξουν τα παρεκτρεπόμενα μέλη τους από την τιμωρία και τον συνεπακόλουθο κοινωνικό διασυρμό, και έχει οδηγήσει την κοινωνία μας σε πλήρη παρακμή και ατιμωρησία των πάντων.

Εξ ίσου θλιβερό δε, είναι ότι με την συγκάλυψη των διαφόρων απατεώνων αυτό που πετυχαίνουν είναι η τελική απαξίωση όλων των μελών κάθε ομάδας αφού οι ίδιοι δεν επιτρέπουν να διαχωριστεί ή ήρα από το στάρι.

Ένα επίσης εξίσου θλιβερό επίτευγμα που προέρχεται από την παραπάνω αντίληψη, το οποίο και έχει γίνει ευρύτερα αποδεκτό στην κοινωνία μας, είναι ότι ο έλεγχος των πράξεων μας και η αξιολόγηση της δουλειάς μας είναι εκ προοιμίου διαβλητά γιατί και αυτοί που πρέπει να τα κάνουν δεν είναι αξιόπιστοι.

Έτσι λοιπόν παραμένουν όλοι ανεξέλεγκτοι και η αντίληψη του laissez faire από την οικονομία έχει περάσει στην Ελληνική κοινωνία σαν γενικότερη αρχή που καθορίζει την δράση των διαφόρων κοινωνικών ομάδων.

Ο παραλογισμός δε που επικρατεί είναι ότι ενώ όλοι κόπτονται για των έλεγχο και την τιμωρία όσων διαπράττουν αδικήματα όταν πρόκειται για την δική τους επαγγελματική ομάδα αντιδρούν σε αυτόν με σθένος.

Όλοι πιστεύουν ότι πρέπει να αίρεται η ασυλία των βουλευτών για αδικήματα άσχετα από τα καθήκοντα τους αλλά οι ίδιοι σπάνια το κάνουν, όλοι πιστεύουν ότι στα πανεπιστήμια πρέπει να επικρατεί αξιοκρατία αλλά οι πανεπιστημιακοί βγάζουν σπυράκια όταν ακούν για αξιολόγηση, όλοι θέλουν καλούς καθηγητές για τα παιδιά τους στα σχολεία αλλά τόλμα να μιλήσεις για επιθεωρητές στους καθηγητές, όλοι θέλουν έντιμη αστυνομία αλλά όλοι ξέρουν τι αποτέλεσμα έχουν οι διάφορες ΕΔΕ, όλοι μιλούν για κάθαρση στην δικαιοσύνη αλλά όλοι είδαμε σε τι βάθος έφτασε κτλ για να μην απαριθμήσω αντίστοιχα γιατρούς, δικηγόρους, παπάδες και όλες τις άλλες κοινωνικές ομάδες.

Δυστυχώς πια έχουμε από κάθε άποψη φτάσει στον πάτο του βαρελιού και το μόνο ελπιδοφόρο είναι ότι έχω αρχίσει αμυδρά να διαβλέπω πως άρχιζεΙ πλέον να υπάρχει μια ευρύτερη συνειδητοποίηση ότι πρέπει να ξεφύγουμε πλέον από τις τριτοκοσμικές αυτές αντιλήψεις που διακατέχουν την κοινωνία μας.

19 σχόλια:

  1. Συμφωνώ απόλυτα με όσα λες. Απ' την άλλη, όταν έπιασαν κάποιους νεαρούς επίδοξους τρομοκράτες τις προάλλες έβγαλαν τα στοιχεία τους στη δημοσιότητα ασύστολα, καταστρέφοντας από τόσο νωρίς τη ζωή αυτών των νέων παιδιών. Βλέπεις τα παιδιά αυτά δεν ήταν μέλη κανενός επαγγελματικού συλλόγου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ και επαυξάνω σε όσα γράφεις Αθεόφοβε μου. Ειδικά στο χώρο των γιατρών του Ε.Σ.Υ., αλλά και στις θέσεις των καθηγητών Πανεπιστημίου, είδα πολλά παρατράγουδα. Πολλοί γιατροί χρησιμοποιούν ψεύτικα προσόντα και προχωρούν. Σε μια συγκεκριμένη περίπτωση κατάληψης θέσης Διευθυντή του Ε.Σ.Υ, ένας γιατρός, γαμπρος επιφανούς (?) στελέχους της ΝΔ, έγραφε στο βιογραφικό του ότι είχε διδακτορική διατριβή. Δεν έγραφε όμως, ως συνήθως αναφέρεται, από ποιο Πανεπιστήμιο την πήρε, τι θέμα είχε, τι βαθμό πήρε κλπ. Ούτε στα σχετικά έγγραφα που υπέβαλε, υπήρχε ο τίτλος. Ζητούσαν οι συνυποψήφιοι του να δουν τον τίτλο, αλλά πάπαλα. Τελικά την πήρε τη θέση (επί ΝΔ), υποσκελίζοντας συναδέλφους του με διατριβές με "ΆΡΙΣΤΑ", διεθνείς εργασίες κλπ. Με ρώτησε κάποιος συνυποψήφιος του αν τον συμβουλεύω να κάνω μήνυση για απάτη, αλλά τον συμβούλεψα όχι. Θα ταλαιπωριόταν στα Δικαστήρια χρόνια πολλά με αμφίβολο αποτέλεσμα (πχ μπορεί να είχε διατριβή από κάποιο Πανεπιστήμιο της Αλβανίας ή της Ρουμανίας). Άσε που κινδύνευε να του κάνει και ο φερόμενος ως απατεώνας αντίθετη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση με αμφίβολα αποτελέσματα.
    Συμπέρασμα: Όλα αυτά θα εκλείψουν, αν αποκτήσουμε παιδεία, αν πάψουν οι πολιτικοί να κάνουν ρουσφέτια και αν η Δικαιοσύνη αποκτήσει υποδομές για να λειτουργεί γρήγορα και αποτελεσματικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ πως έχουμε φτάσει στον πάτο του βαρελιού. Δεν ξέρω αν μερικοί, όπως λες, έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν ότι πρέπει να ξεφύγουμε από όλα αυτά. Η εμπειρία μου στην Ελλάδα τα τελευταία 3-4 χρόνια μου λέει ότι πολλοί σκάβουνε πυρετωδώς για να πάει ο πάτος ακόμα πιο κάτω και να χωρέσουν κι άλλοι στο βαρέλι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. gerasimos-
    Υποψιάζομαι ότι η τιμωρία αυτή πέρασε στην ειδησεογραφία,χωρίς να αναφέρεται το Πανεπιστήμιο και το όνομα του απατεώνα, γιατί αυτός μπορεί να έχει την δυνατότητα να καταφύγει στην δικαιοσύνη για να την ακυρώσει.

    Meropi -
    Σχετικά με την διατριβή που γράφεις, οι υποψήφιοι έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν από εκεί που έχει προκηρυχτεί η θέση να πάρουν αντίγραφο των δικαιολογητικών των άλλων υποψηφίων και βέβαια πρέπει να έχει αναγνωρίσει την διατριβή και στην Ελλάδα αν είναι από το εξωτερικό.
    Εάν δεν τους δοθούν τα αντίγραφα, και οι εισηγήσεις αναφέρουν σαν δεδομένη την διατριβή, τότε μπορούν να υποβάλλουν ενστάσεις.
    Αν δε διαπιστώσουν ότι ,έτσι και αλλιώς έχουν χαμένη βάσει της εισηγήσεως την θέση, μπορούν να στείλουν ένα εξώδικο στην επιτροπή κρίσεως τονίζοντας στα μέλη της τις ποινικές ευθύνες που έχουν εάν παρανομήσουν.
    Λίγες επιτροπές θα θελήσουν τότε να κάνουν το χατίρι κάποιου πολιτικού.
    Βέβαια όλα αυτά στοιχίζουν τόσο σε χρήμα όσο και σε ψυχική φθορά, αλλά ξέρω περίπτωση που για το γινάτι και μόνο, γιατί δεν θα έπαιρνε έτσι και αλλιώς την θέση, υποψήφιος τρίτος στην σειρά, πήγε στα δικαστήρια την επιτροπή κρίσεως που δύο φορές είχε κρίνει διοριστέο τον πρώτο που του έλειπε μάλιστα και το τυπικό προσόν της προϋπηρεσίας!
    Τελικά το μεν δικαστήριο τους αθώωσε λόγο αμφιβολιών αλλά και το υπουργείο δεν διόρισε αυτόν που η επιτροπή έφερνε πρώτο.

    Odysseas -
    Μην ξεχνάς πως στο βαρέλι ο πάτος έχει και το από κάτω μέρος του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. -@Αθεόφοβε μου,
    αυτά τα περί ενστάσεων τα ξέρω. Ο συγκεκριμένος όμως υποψήφιος είχε χάσει τις προθεσμίες γι' αυτές, γιατί αρχικά είχε απογοητευτεί και δεν ήθελε να κυνηγήσει το θέμα. Μετά όμως το ξανασκέφτηκε και ήθελε να κάνει μήνυση στον καταλαβόντα τη θέση για απάτη, έτσι για το γινάτι, όπως λες. Τον συμβούλεψα να το αποφύγει, αφού έτσι κι αλλιώς είχε χάσει τις προθεσμίες για τις ενστάσεις. Θα ταλαιπωριόταν χρόνια με αμφίβολα αποτελέσματα. Θα μπορούσα βέβαια να του πω να κάνει μήνυση στα μέλη της Επιτροπής για παράβαση καθήκοντος, αλλά και πάλι η ταλαιπωρία θα ήταν μεγάλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δυστυχώς έχεις δίκιο. Συμμερίζονται την αίσθηση σου για σπίθα συνειδητοποίησης και ελπίζω μαζί σου για κάτι καλύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 'ο έλεγχος των πράξεων μας και η αξιολόγηση της δουλειάς μας είναι εκ προοιμίου διαβλητά γιατί και αυτοί που πρέπει να τα κάνουν δεν είναι αξιόπιστοι.'

    Σ αυτό δεν έχουν κι άδικο , αργεί να ρθεί ένας μελλοντικός 'Πάκης' και να βάλει συνέντευξη στην αξιολόγηση ?

    Πέρα από πλάκα τώρα , ο δημόσιος τομέας μου δίνει την εντύπωση πως δεν έχει καθορίσει ακόμη βασικές έννοιες , πόσους υπαλλήλους έχω , με τι αντικείμενο ασχολούνται , τι καθορίζεται ως παραγωγικότητα ενός υπαλλήλου , βασικά πράγματα που ισχύουν στον ιδιωτικό τομέα , θα πρεπε να υπάρχουν και στον δημόσιο .

    Ποιος ξέρει μπορεί να γίνουν στο μέλλον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ελπίζω ότι μετά από 190 χρόνια, από την επανάσταση, έχουμε πια ωριμάσει ως άτομα και μπορούμε να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα, απαλλαγμένοι από τέτοια «βαρίδια».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. vassper-
    Δυστυχώς η συνειδητοποίηση στην Ελλάδα έρχεται όταν τα πράγματα φτάσουν στο απροχώρητο.

    eparxiakosaloni2-
    Ακριβώς αυτά που θίγεις είναι και τα προβλήματα του δημόσιου τομέα.
    Εάν όμως υπήρχε ένα οργανόγραμμα της κάθε υπηρεσίας με το καθηκοντολόγιο της κάθε μιας θέσεως, και με συμμετοχή της ίδιας της υπηρεσίας γινόταν η επιλογή κάθε νεοπροσλαμβανόμενου υπαλλήλου, τότε η συνέντευξη για την αξιολόγηση του θα είχε ουσιαστικό ρόλο.
    Ξέρεις πως προσέλαβαν ένα υποψήφιο στις ΗΠΑ σε ένα τμήμα που είχε πάει η κόρη μου για μετεκπαίδευση;
    Ο διευθυντής του τμήματος έστειλε τους συνεργάτες του να πάνε να φάνε και να μιλήσουν με τους 3 υποψηφίους για την θέση και να διαλέξουν αυτοί, που εκ των πραγμάτων θα συνεργαζόντουσαν μαζί του,τον καταλληλότερο.
    Οι άλλοι δύο υποψήφιοι αποδέχτηκαν χωρίς πρόβλημα την απόφαση τους.
    Βέβαια όπως προσλήφθηκε αν αποδεικνυόταν ανίκανος πάραυτα θα μπορούσε να απολυθεί.

    glam-
    Μακάρι αν και διατηρώ τις αμφιβολίες μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δυστυχώς, κι εγώ στο δημόσιο που εργάζομαι έχω δει τα πιο απίθανα πράγματα, για τα οποία δεν ιδρώνει κανενός το αυτί. Κι αν μιλήσουμε και για τους πολιτικούς προϊσταμένους των υπηρεσιών, εκεί επικρατεί η πλήρης ατιμωρησία. Δυστυχώς, οι θεσμοί όχι απλώς δεν λειτουργούν, αλλά παραπαίουν κι οδεύουν προς την πλήρη αποσύνθεση.

    @ Meropi: Γιατί δεν κάνει κάτι πιο απλό ο γνωστός σου; Μια καταγγελία στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης; Εκεί τα πράγματα είναι σοβαρά κι ο Επιθεωρητής δεν αστειεύεται. Σου μιλάω εκ πείρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΤΏΡΑ ΑΝΕΚΑΛΎΨΑΤΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ; ΔΕΝ ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΝ ΑΠΛΩΣ! ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ!
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΡΩΣΗ ΟΥΤΕ ΦΟΒΟΣ ΟΥΤΕ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΥΡΩΣΗΣ.
    ΔΡΟΥΝ (ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΣ) ΝΑ ΔΡΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ!
    ΤΟΥΣ ΘΑΥΜΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΙΣΩΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. teleytaios-
    Γι αυτό και φτάσαμε σήμερα σε αυτή την κατάσταση.

    ΒΑΡΔΑΚΑΣ-
    Δυστυχώς το έχω διαπιστώσει από πού καιρό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αντί να χαλιέσαι με τα καθίκια, που ότι και να λέμε δεν ιδρώνει το αυτί τους, γράφτους υποψήφιους στη φωτο του "πέντε" σου...
    Κι όπου τους πετύχεις ρίχνε στ'αυτιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. vasikos metoxos-
    Ξέρεις πόσοι θα ήθελαν να "γραφτούν "εκεί; :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κωλοέλληνες
    μασκαρλίκια δες
    στο Άλφα της Αξίας
    της Αρχής της Μίας
    λουτροκαμπινές.
    Τιμωρός καιρός
    πέντε αιώνες δύσης
    εθνικής θα ζήσεις
    από δω και μπρος
    με αγγλικές αλφαβήτες
    μαλλιαροί μου Ελλαδίτες
    θλιβερές μου πορδές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος-
    Πόσο προφητικός ήταν ο Διονύσης τόσα χρόνια πριν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. τα έλεγε ο σοφός, και εμείς χλευάζαμε... Εφυγα, αθεόφοβε.. άφησα πίσω γυναίκα και παιδί, και έφυγα έξω. Ποιός ξέρει, μπορεί από κωλοέλληνας να καταφέρω να γίνω και εγω ένας πανέλληνας.... Ειδωμεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμο-
    Κι ενώ εδώ θα ζούμε καταρρεύσεις
    ο έξω Ελληνισμός θα προχωρεί
    και φως και μουσική μιας άλλης σκέψης
    στη μείζονα Ελλάδα θα εκραγεί

    στους Πανέλληνες
    στους Πανέλληνες.

    Ευτυχώς που υπάρχουν και αυτοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή