Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Η ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ




Έκατσα να γράψω αυτό το κείμενο ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, γιατί από καιρό μου είχε μείνει η απορία που έχει πάει αυτό, μετά την διαπίστωση  του μητροπολίτη Μεσογαίας στην Ιεραρχία το 1995 :«Δεν είναι Ιεραρχία αυτή. . Ντρέπομαι που είμαι μητροπολίτης. Δεν υπάρχει Άγιο Πνεύμα εδώ μέσα»..
Έκτοτε οι μόνες σίγουρες εμφανίσεις του Αγίου Πνεύματος ήσαν  στο κεφάλι του Καρατζαφέρη που έκατσε μάλιστα εκεί όχι μόνο  μία αλλά  3 φορές!


Πιστεύω  πως το Άγιο Πνεύμα ακολουθώντας την σοφή παραίνεση του μακαριστού Χριστόδουλου, περί Δεξιάς του Κυρίου, μεταβαίνει μόνο σε δεξιές κεφαλές για να τους δώσει την επιφοίτηση  του.
Έτσι φαίνεται πως πρόσφατα σίγουρα πήγε στην σεπτή κεφαλή του μητροπολίτη Μεσογαίας, που το έψαχνε ατυχώς  από το 1995 στην Ιερά Σύνοδο και το βρήκε επιτέλους τον Μάρτιο 2012, στην θεόπνευστη ανακοίνωση του για την απαράδεκτη προσπάθεια που έγινε στο Μαρκόπουλο για αποτεφρωτήριο νεκρών, προσπάθεια  που καυτηρίασε με το καυστικό της κείμενο η  Ε.Σ.Χ.Ο.Σ (Ένωση Σωματείων Χριστιανών Ορθοδόξων Σκωλήκων) και με βασικό σύνθημα
                                        ΚΑΘΕ ΠΤΩΜΑ
                                        ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΧΩΜΑ
Ήδη από νωρίτερα το Άγιο Πνεύμα είχε διαπιστώσει πως ο Άγιος Μεσογαίας  είναι άτομο τοποθετημένο στην Δεξιά του Κυρίου ίσως δε ακόμα και προς την ακροδεξιά του.


Το είχε ήδη αποδείξει επιτυχώς από πέρσι όταν έστειλε όχι ένα μόνο αλλά 4 ιερείς του να ευλογήσουν τα γραφεία της ευλαβούς χριστιανικής οργάνωσης ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ  στην Λούτσα.
Η επιφοίτηση λοιπόν  του Αγίου Πνεύματος οδήγησε τον Μεσογαίας να κάνει μερικές καίριες παρατηρήσεις για την σημερινή κατάσταση αλλά και  να προτείνει  ουσιαστικές λύσεις για την επίλυση  των  προβλημάτων που αντιμετωπίζει η  χώρα.
Αρχικά ο γνήσιος αυτός προστάτης της δημοκρατίας και των ατομικών δικαιωμάτων των ανθρώπων, μας εξηγεί γιατί φτάσαμε στις εκλογές .
Ο ψευτοθεός της δημοκρατίας και των ατομικών δικαιωμάτων εκφυλίσθηκε σε δικαίωμα εκλογικής επιλογής ανάμεσα σε καταστροφικά σενάρια και σε ανίκανους διαχειριστές της καθημερινότητάς μας.
Όποιος δε νομίζει πως η υπερχρέωση της χώρας μας έχει οδηγήσει στο σημερινό χάλι απατάται πλάνην οικτράν.
Η αιτία είναι μπροστά στα μάτια μας.
Εγκαταλείψαμε τον Θεό και ζούμε την ερήμωση και την απώλειά μας.
Όποιος δε πιστεύει πως  η πολιτική ή οι πολιτικοί θα μας λύσουν τα προβλήματα μας, κάνουν λάθος.
Κάναμε το λάθος να ελπίσουμε εκεί που δεν έπρεπε.
Οπότε τι θέλουμε να τρέχουμε στις κάλπες  και να τσακωνόμαστε μεταξύ μας για το ποιά επιλογή είναι προτιμότερη όταν κοιμόμαστε όρθιοι, αντί να ξυπνήσουμε και να τρέξουμε  στις εκκλησίες;
Καιρός να ξυπνήσουμε. Η μέρα δεν θα έρθει από μόνη της. Αυτή τη μέρα θα την φέρουμε εμείς και μάλιστα όχι τόσο με τα σωστά έργα η τις ορθές επιλογές μας, όσο με την ομολογία της πίστης και την προσευχή μας.
Και αφού ξυπνήσουμε τι θα πρέπει να κάνουμε για να λυθούν τα προβλήματα μας;
Η πρόταση είναι σαφής και κατηγορηματική.
Ας αρχίσουμε με εκτενείς προσευχές και λιτανείες.
Και βέβαια όχι μπαγαποντιές του  τύπου έκανα τον σταυρό μου και ξεμπέρδεψα αλλά
..όλοι μαζί με προσευχές και ολονύκτιες δεήσεις, ενδεχομένως στους δρόμους και στις πλατείες με κεριά και λαμπάδες.
Μια νέα ελπίδα λοιπόν αρχίζει να αχνοφαίνεται στον ορίζοντα.
 Επιτέλους αφού θα αρχίσουμε τις προσευχές και τις λιτανείες είναι προφανές ότι αυτές θα εισακουστούν από την Λαγκάρντ, την Μέρκελ ,τον Σόϊμπλε και όλο το κακό  συναπάντημα και έτσι η Ελλάδα θα γλυτώσει την πλήρη χρεοκοπία, θα μείνουμε στο ευρώ και την Ευρωζώνη , θα ξανακερδίσουμε τα χαμένα και θα απομείνει μόνη της εκείνη η θεοκατάρατη Αλέκα να επιμένει για έξω από την ΕΕ.
Δυστυχώς όμως δεν αποσκοπούν σε  όλα αυτά οι προσευχές μας.
 Μην νομίσετε βέβαια πως θα προσευχηθούμε για να την  γλυτώσουμε.
Όχι για να γλιτώσουμε από την καταστροφή.
 Όχι για να μας απαλλάξουν από τα μνημόνια.
 Όχι για να μας σβήσουν τα χρέη.
 Όχι για να μειωθεί η ανεργία.
 Όχι για να ξεφύγουμε την χρεωκοπία. 
Αυτά ξέρει ο Θεός αν και πως και πότε θα τα φτιάξει.
Και εδώ πλέον μας δηλώνει  ξεκάθαρα πως εμείς οι ίδιοι δεν μπορούμε να επιλέξουμε ποιοί είναι οι καλύτεροι για να μας κυβερνήσουν.
Αυτό το έργο το αναθέτουμε εργολαβικά με τις προσευχές μας στον Κύριο που ξέρει καλύτερα από όλους μας ποιοί είναι οι καταλληλότεροι.
Και τέλος, καλούμαστε να ζητήσουμε ο Κύριος να αναδείξει άρχοντες ικανούς να αναλάβουν τις ευθύνες του τόπου μας, την προστασία της ιστορίας μας, τον σεβασμό της πίστης και της παράδοσής μας∙
Όμως όλα αυτά θα μας τα κάνει ο Θεός αφιλοκερδώς;
Όχι βέβαια !
Θα πρέπει να εκπληρώσουμε το Τάμα του Έθνους  που η χούντα δεν πρόλαβε να φτιάξει .
Παράλληλα, η δική μας γενιά, που και αυτή φαίνεται ανίκανη να υλοποιήσει το Τάμα των προγόνων μας, πρέπει οπωσδήποτε να το ανανεώσει με ένα νέο Τάμα.
Δεν πιστεύω δε να θεωρεί κανείς πως πριν να κτίσουμε το Τάμα του Έθνους πρέπει πρώτα να φροντίσουμε να ανεβάσουμε το βιοτικό επίπεδο του λαού και να βοηθήσουμε όσους συνανθρώπους μας  αναξιοπαθούν και έχουν φτάσει  στα όρια της πείνας.
Ο Θεός δεν μπορεί να περιμένει χωρίς τον ναό του που θα τον κοσμήσουν με τα χρυσοποίκιλτα άμφια τους οι σεπτοί μας ιεράρχες.
 Τώρα που πεινάμε, τώρα να κτίσουμε τον ναό του Τάματός μας.
Όπως η Ορθόδοξη Αλβανία στο κέντρο των Τιράνων αυτές τις μέρες εγκαινιάζει το Πνευματικό Κέντρο της πίστης της, όπως οι Σέρβοι στο Βελιγράδι, οι Ρουμάνοι στο Βουκουρέστι και οι Ρώσοι στη Μόσχα, πρόσφατα μέσα στη φτώχεια τους έκτισαν τους ναούς του Σωτήρος και των Αγίων τους, κατά μείζονα λόγο εμείς τώρα πρέπει να εκπληρώσουμε το παλιό και το σύγχρονο Τάμα μας. Αυτό αξίζει περισσότερο και από τις προσευχές μας.
(Σχετικά με αυτό το τάμα στο Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΟΥΝΤΙΚΟΥ ΤΑΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ )
Αφού λοιπόν προσευχηθούμε με λαμπάδες και λιτανείες μπορούμε να ελπίζουμε πως οι επερχόμενες εκλογές θα λύσουν τα προβλήματα της χώρας μας;
Δυστυχώς...
Η ελπίδα μας, αδελφοί μου, δεν βρίσκεται στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, εκεί ίσως βρίσκεται μέρος μόνον της ευθύνης μας.
και αυτό γιατί:
δεν πιστεύουμε σε πολιτικούς που αλλάζουν τις υποσχέσεις τους, αλλά στο Πανάγιο Πνεύμα που αλλοιώνει τους μαθητές και «πανσόφους τους αλιείς αναδεικνύει».
Όχι σε αυτούς που διχασμένοι δεν μπορούν να φτιάξουν μια κυβέρνηση, αλλά σε Αυτόν που «εις ενότητα πάντας καλεί».
Δεν πάνε να προσπαθούν οι διάφοροι ηγέτες να βρουν λύσεις, όλες θα είναι   χωρίς αποτέλεσμα αφού το Άγιο Πνεύμα δεν λέει να εγκαταλείψει  τον Μεσογαίας και να τους βοηθήσει με την επιφοίτηση του.
Γι΄ αυτό και μας το ξεκαθαρίζει :
 Όχι στις άκαρπες προσπάθειες των ηγετών αυτού του κόσμου, αλλά στην παγκαρπία του Αγίου Πνεύματος.
Ευτυχώς λοιπόν που ο Μεσογαίας ως εκπρόσωπος του Θεού στα Μεσόγεια και την Λούτσα έχει κατευθείαν σύνδεση με το Άγιο Πνεύμα οπότε αφού προσευχηθούμε, βγούμε λιτανείες με λαμπάδες στους δρόμους, φτιάξουμε και το τάμα του Έθνους τότε δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα από τους εχθρούς μας οι οποίοι με την παγκαρπία  του Αγίου Πνεύματος θα μετανοήσουν για τα μνημόνια και τα ΔΝΤ γιατί, όπως μας διαβεβαιώνει ο μητροπολίτης 

                                  «Ει ο Θεός μεθ’ ημών ουδείς καθ’ ημών»
                                                            
                                                             Αμήν



8 σχόλια:

  1. Kαι τον εμφανιζουν ως φωτισμενο επειδή εργάστηκε ως πυρηνικός φυσικός στη ΝΑSA!
    -Να προσθέσω στη συλλογή σου οτι και ο Νεο-Μέγας Αντώνιος Σαμαράς επεκαλέσθη χθες την επιφοίτησιν του Αγιου Πνεύματος!!!
    Δύνασθε να κοιμάσθε πλέον ήσυχοι,
    αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί!:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή πολλοί γράφουν ότι εργάστηκε ως πυρηνικός φυσικός στην ΝΑSΑ ανατρέχοντας στο βιογραφικό του διαβάζουμε:
      Ἐργάστηκε ὡς ἐρευνητὴς καὶ ἐπιστημονικὸς συνεργάτης στὸ Ἀγγειολογικὸ Ἐργαστήριο τοῦ New England Deaconess Hospital, στὸ Τμῆμα Ἀναισθησιολογίας τοῦ Γενικοῦ Νοσοκομείου τῆς Μασαχουσέτης καὶ στὴ Μονάδα Ἐντατικῆς Θεραπείας τοῦ Νοσοκομείου Παίδων τῆς Βοστόνης.
      Παράλληλα διετέλεσε ἐπὶ διετία ἐπιστημονικὸς σύμβουλος τῆς NASA καὶ τῆς ἑταιρείας Arthur D. Little σὲ θέματα Διαστημικῆς Ἰατρικῆς Τεχνολογίας.
      Στο διαδίκτυο η μόνη επιστημονική μελέτη, εκτός των θεολογικών που υπάρχει με το όνομα του, είναι το 2001 : Αἱμοδυναμικὴ τῶν ἀγγειακῶν παθήσεων (συν-συγραφὴ μὲ Ἀστέριο Κατσαμούρη)
      Ἐκάρη μοναχὸς στὶς 18 Μαρτίου 1989 στὴν Ἱερὰ Μονὴ Στομίου Κονίτσης,όταν ήταν 35 ετών, στα χρόνια δε που έμεινε στην Αμερική σπούδασε επίσης και θεολογία στην Θεολογικὴ Σχολὴ τοῦ Τιμίου Σταυροῦ στὴ Βοστώνη.

      Διαγραφή
    2. A,σ'ευχαριστω για την ενημερωση,έτσι,για να μπαινουν τα πράγματα στη θέση τους...

      Διαγραφή
  2. Επιτέλους πρέπει να γκρεμιστεί το ανοσιούργημα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας (γήπεδον ΠΑΟ) ώστε να χτιστεί το Τάμα του Έθνους μας με 7 όροφο υπόγειο πάρκινγκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Τάμα μόνο σε περίοπτο θέση μπορεί να κτιστεί αντίστοιχη της Ακρόπολης και του Λυκαβηττού.
      Ανάμενε το επόμενο ποστ που είναι σχετικό.

      Διαγραφή
  3. Αν δεν κάνω λάθος, ήδη δώσαμε επί χούντας για το τάμα του Εθνους στα Τουρκοβούνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή