Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

ΘΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΚΑΙΡΟ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΒΙΑ;





Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα με όλη  την τραγικότητα της νομίζω πως σηματοδοτεί μια νέα εποχή.
Από δω και πέρα η ανοχή της βίας από όλους μας πρέπει να είναι μηδενική.
Τις θέσεις μου για την χρήση βίας τις έχω αναπτύξει εκτενώς στο παρελθόν σε αρκετά ποστ μερικά από τα οποία παραθέτω στο τέλος του σημερινού.
Αυτό που θέλω να προσθέσω σήμερα είναι ότι  μετά την δολοφονία του Παύλου από την συμμορία της Χρυσής Αυγής  είναι καιρός να συνειδητοποιήσουμε  πια πως υπάρχουν πλέον δύο ομάδες στην ελληνική κοινωνία.
Εμείς και αυτοί.
Όταν όμως λέω αυτοί, δεν εννοώ μόνο τα ναζιστικά καθάρματα που σαν καρκίνωμα έχουν εξαπλωθεί σε όλη την χώρα και με την βία τους προσπαθούν να εκφοβίσουν τους αντιπάλους τους και τους μετανάστες και να επιβάλλουν σε όλους την ιδεολογία τους.
Εννοώ και όλους αυτούς που είναι μεν αντίθετοι με την ναζιστική ιδεολογία της ΧΑ  χρησιμοποιώντας  όμως βία, προσπαθούν κατά τον ίδιο τρόπο να επιβάλλουν τις ιδέες τους και να επικρατήσουν σε όσους θεωρούν αντίπαλους.
Πολύ φοβάμαι πως η βία αυτή που ενδημεί πλέον στην κοινωνία μας μπορεί να οδηγήσει σε αντίποινα εναντίον χρυσαυγιτών με τραγικά για όσους καταλαβαίνουν αποτελέσματα.
Δυστυχώς τον θάνατο του Παύλου Φύσσα δεν πρόκειται να εξισώσει ο θάνατος κάποιου χρυσαυγίτικου τραμπούκου ούτε ακόμα και  του ίδιου του δολοφόνου του.
Ο νεκρός είναι απλά νεκρός και δεν είναι πλέον ούτε αριστερός, ούτε δεξιός, ούτε αναρχοαυτόνομος, ούτε χρυσαυγίτης.
Ήρθε ,πιστεύω πια η ώρα, που η οποιαδήποτε χρήση βίας θα πρέπει να συγκεντρώνει την πλήρη και ομόθυμη καταδίκη όλων μας και αυτή η καταδίκη θα πρέπει να έχει τους πρωτεργάτες της στον πολιτικό μας κόσμο.
Δεν επιτρέπεται  πια για μικροκομματικούς λόγους ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού αμέσως μετά την δολοφονία του Φύσσα να μιλάει για "αντιμαχόμενες ομάδες κρούσεις" στοχοποιώντας τον ΣΥΡΙΖΑ που εκπροσωπεί σήμερα το 1/3 του ελληνικού λαού.
Ούτε ο ανεκδιήγητος αρχηγός των Καμμένων Βούρλων να προτρέπει σε λυντσάρισμα ενός μάλιστα εκλεγμένου πολιτικού του αντιπάλου.
Όπως επίσης βέβαια δεν μπορεί πλέον και ο ΣΥΡΙΖΑ να κλείνει τα μάτια ή και να ενθαρρύνει με το πρόσχημα της "αγωνιστικής κινητοποίησης" πράξεις βίας όπως στις Σκουριές, στην Κερατέα ή και στο κέντρο της Αθήνας.  
Δυστυχώς δεν έχω ψευδαισθήσεις πως ότι έγραψα θα πραγματοποιηθεί.
Το μόνο που ελπίζω είναι ότι η εν ψυχρώ δολοφονία του Φύσσα θα οδηγήσει σε κάποια εξάρθρωση των μηχανισμών της ναζιστικής ΧΑ  και την συνειδητοποίηση από τον κόσμο που έριξε την ψήφο του σε αυτήν,ότι ψηφίζοντας την δεν αντιτίθενται στους άλλους πολιτικούς σχηματισμούς αλλά ενισχύουν μια γνήσια εγκληματική συμμορία που εκτρέφει δολοφόνους- εκτελεστές.



40 σχόλια:

  1. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΙΑ;

    Βία είναι να με βομβαρδίζουν επί 4 μέρες όλα τα κανάλια και όλοι οι δημοσιογράφοι σε όλα τα δελτία ειδήσεων με τά περί της δολοφονίας Φύσσα και τον συσχετισμό του με την ΧΑ;

    ΣΣ Έγιναν όλοι οι δημοσιογράφοι (κυρίως οι ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ) δημοκράτες;

    Βία είναι να υπάρχουν 1.500.000 άνεργοι;

    Βία είναι οι 4.000 και πλέον αυτοκτονίες των συμπολιτών μας;

    Βία είναι να υπάρχουν 3-4 εκατομμύρια λαθρομετανάστες που μας μαυρίζουν την ζωή για να κερδίζουν δισεκατομμύρια το κεφάλαιο και να έχει λό ύπαρξης το συνταγματικό τόξο και ΕΕ;

    Βία είναι να μη βρίσκουν κανένα υπεύθυνο για τα λεφτά που φαγώθηκαν παρά μόνο τον Τσοχατζόπουλο που είναι πια απόμαχος της πολιτικής;

    Βία είναι να φεύγει η μορφωμένη νεολαία μας στο εξωτερικό και να παίρνει την θέση της παρασιτική νεολαία της Ασίας και της Αφρικής;

    Βία είναι να μη μπορώ να εισπράξω την συνταξή μου από την τράπεζα χωρίς συνοδεία;

    Βία είναι να νομοθετούν 300 για τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους ευνοικά και να μας έχουν βάλει όλους σε μια "δημοκρατική" φυλακή στερήσεων


    Θα μπορούσα να αναφέρω εκατοντάδες ερωτήσεις τι είναι βία, διότι αυτές τις ημέρες η βία εντοπίστηκε σε μια δολοφονία και αυθαίρετα αποδόθηκε στην ΧΑ.

    Αλήθεια η δολοφονία των 3 της Μαρφίν από την ΧΑ έγινε;

    Η δολοφονία του Τεμπονέρα από την ΧΑ έγινε;

    Η δολοφονία 10.000.000 Ελλήνων με το ΔΝΤ από την ΧΑ έγινε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είχα σκοπό να σου απαντήσω σε αρκετά από όσα γράφεις μέχρι που έφτασα στο η βία εντοπίστηκε σε μια δολοφονία και αυθαίρετα αποδόθηκε στην ΧΑ. !!
      Από κεί και πέρα ότι και να έγραφα είναι προφανές ότι θα ήταν φωνή βοώντος εν τη ερήμω.
      Πράγματι σε διαβολικές κακές συμπτώσεις οφείλεται το ότι ο δολοφόνος έχει φωτογραφηθεί με τόσους διαπρεπείς χρυσαυγίτες σε απλές και συνήθεις κοινωνικές συναθροίσεις όπως όλοι μας (!!) όπως επίσης και το ασήμαντο γεγονός ότι δούλευε οικογενειακώς στα γραφεία της τοπικής ΧΑ !
      Άσε δε το γεγονός ότι όταν τον πήραν στο τηλέφωνο να πάει για μια φιλική κουβέντα με μερικούς γνωστούς του μαζί με τα τσιγάρα του πήρε, όπως κάθε φιλήσυχος πολίτης και το μαχαίρι του .
      Τσιγάρο πήγε ο άνθρωπος να προσφέρει στον Φύσσα και κατά λάθος του προσέφερε το μαχαίρι! Ανθρώπινα λάθη είναι αυτά!
      Όσο για τις δολοφονίες της Μαρφίν και του Τεμπονέρα αν είχες διαβάσει τις παλιότερες αναρτήσεις μου θα διαπίστωνες πως έχω ήδη γράψει ότι μπορεί η Χρυσή Αυγή να επιδιώκει την αποκλειστικότητα σε ανεγκέφαλους εγκληματίες αλλά δυστυχώς αυτό το είδος ευδοκιμεί επιτυχώς και σε άλλους χώρους.

      Διαγραφή
  2. Συμφωνώ να τεθεί εκτός νόμου ο μαυρος φασισμος της χα εάν τεθεί εκτός νόμου και ο κόκκινος φασισμός του κκε. Φασιστες και οι μεν και δε. Οσο το κκε είναι νόμιμο νόμιμοι και οι χρυσαυγίτες. Οσο οι δολοφονοι της μαρφιν κυκλοφορουν ελευθεροι θα κυκλοφορει ελευθερος και το αντιπαλο δεος ο κασιδιαρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσους παρακολουθούν αυτό το μπλόγκ γνωρίζουν πως δεν έχω καμία ιδιαίτερη συμπάθεια για το ΚΚΕ.
      Όμως ούτε οι πιο παθιασμένοι αντίπαλοι του δεν το έχουν κατηγορήσει για την Μαρφίν αλλά ούτε και για άλλες έκνομες πράξεις και είναι γνωστό πως είναι το μόνο κόμμα που διαφυλάσσει πάντα στις διαδηλώσεις τα μπλογκ του από την εισχώρηση ασχέτων τραμπούκων.
      Πουθενά δε δεν έχω γράψει να τεθεί εκτός νόμου η ΧΑ ή κάποιο άλλο κόμμα.
      Μπορεί να είμαι αντίθετος με την ναζιστική τους ιδεολογία αλλά πάντα πίστευα πως τα πιστεύω του καθενός είναι προσωπικό του αναφαίρετο δικαίωμα.
      Αυτό που δεν είναι είναι η προσπάθεια της επιβολής μιας ιδεολογίας με την βία.
      Αυτό που κάνει δηλαδή η Χρυσή Αυγή.

      Διαγραφή
  3. Αγαπητέ "αθεόφοβος" η δολοφονία του Φύσσα είναι έγκλημα τελεία και παύλα.

    Από εκεί και πέρα δεν σου κάνει εντύπωση ότι όλα τα ΜΜΕ δείχνουν υπερβάλοντα ζήλο και μάλιστα η ενημέρωσή του είναι ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΑΤΗ και η καθοδήγηση των μαζών εμετική.

    Για τον άγριο ξυλοδαρμό Χρυσαυγίτη στα Ιωάννινα σήμερα ποιός φταίει;

    http://www.makeleio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=26248:2013-09-22-10-50-09&catid=4:2012-02-11-12-49-59&Itemid=2

    Και φυσικά το γεγονός ότι όλο το σύστημα θεωρεί σαν μοναδικό του αντίπαλο την ΧΑ με βάζει στην σκέψη να την ψηφίσω για πρώτη φορά στις εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η θέση μου για τον ξυλοδαρμό στα Ιωάννινα εμπεριέχεται στο σημερινό ποστ με απόλυτη ευκρίνεια.
      Το πρόβλημα δεν είναι η σημερινή ενημέρωση για μια πολιτική δολοφονία εν ψυχρώ.
      Το θέμα είναι ότι δεν έγινε το ίδιο με την προηγούμενη δολοφονία Πακιστανού για ρατσιστικούς λόγους τον Ιανουάριο στα Πετράλωνα.
      Όσο για την παράλογη σκέψη να ψηφίσεις ΧΑ μου έφερε αμέσως στο μυαλό την φράση : Ράβδος εν γωνία, άρα βρέχει!

      Διαγραφή
  4. Αυτό τι είδους φασισμός είναι;

    Τα τάγματα εφόδου εδώ με την ετικέτα του δημοκρατικού συνταγματικού τόξου είναι καλά;

    http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2013/09/blog-post_22.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ότι πολλοί στρατόκαυλοι των σωμάτων ασφαλείας και των ειδικών δυνάμεων του στρατού είναι χρυσαυγίτες είναι από καιρό γνωστό.
      Πάντως η κυβερνητική πολιτική δεν δείχνει ότι τους στηρίζει όπως σε αντιστοιχία έκανε η κυβέρνηση Καραμανλή στην δολοφονία του Λαμπράκη.

      Διαγραφή
  5. ο γηραλαιος αφεοφοβος που σαν γιατρος με χορηγιες γυρισε ολο τον κοσμο οπως φαινεται απο τα ποστ του εντοπιζει αποκλειστικα το προβλημα στην μια οχθη και δεν περιμενει την αστυνομικη ερευνα εγω μονο απο αντιδραση θα υποστηριζω την χρυση αυγη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς αφού δεν μπορείς να καταλάβεις τι σημαίνει σύλληψη επ΄ αυτοφώρω και ομολογία δράστη, είναι εύλογο να περιμένεις την αστυνομική έρευνα για τον φόνο για να βεβαιωθείς ότι ο χρυσαυγίτης είναι ο φονιάς!
      Αισθάνομαι δε απόλυτα καταπτοημένος από το συντριπτικά οξυδερκές πολιτικό σου επιχείρημα πως απο αντιδραση θα υποστηριζω την χρυση αυγη
      Απλά επιβεβαιώνεις ότι έχεις το σύνηθες IQ των ψηφοφόρων των Χρυσών Αυγών όπως επίσης ότι εκφράζεις την συνήθως γεμάτη εμβρίθεια πολιτική τους σκέψη του επιπέδου Εγέρθιτου!
      Επιπροσθέτως επειδή τα ταξίδια τα έχω κάνει απ΄ την τσέπη μου αν γνωρίζεις μερικούς χορηγούς να μου τους πεις να τσοντάρουν επειγόντως γιατί έχω σκοπό μέχρι τα 100 να ταξιδεύω!

      Διαγραφή
  6. Eπιτέλους άρχιζουν λίγα 24ωρα από την δολοφονία στο Κερατσίνι να γίνονται σκέψεις και οι προβληματισμοί σύντομα θα πληθύνουν. οι εισαγγελείς και οι κλουζώ που από την πρώτη στιγμή έβγαλαν πόρισμα, θα πρέπει να αρχίσουν να απαντούν σε ερωτήματα.

    Προσωπικά θα χαρώ ιδιαίτερα (γιατί μου τα έχουν κάνει τούμπανο τα κανάλια και οι δημοσιογράφοι όλες αυτές τις ημέρες) να αποκαλυφτεί τίποτα παράξενο γιατί παράξενα είναι τα χρόνια και οι καταστάσεις που ζούμε... και ο νοών νοείτο.

    http://agiovasilema.blogspot.gr/2013/09/blog-post_6015.html?showComment=1379927585128#c9017783766706406886

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο κος Δελαστίκ μαζί τον κο Καλεντερίδη (τον οποίο δεν τον θεωρώ τόσο δημοσιογράφο, αλλά στρατιωτικό με ειδικές γνώσεις στα γεωπολιτικά) είναι από τους λίγους δημοσιογράφους που εκτιμώ :

    http://freepen.gr/2013/%ce%bf-%cf%86%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%ac%cf%82-%ce%ad%ce%b4%cf%81%ce%b1%cf%83%ce%b5-%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%bf%ce%b2%ce%bf%cf%8d%ce%bb%cf%89%cf%82-%ce%ae-%cf%83%ce%ba%cf%8c%cf%84%cf%89%cf%83%ce%b5-%ce%ba/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμοι 12:20 και 12:27
    Ήταν επόμενο ότι στην παράνοια που επικρατεί στον ελληνικό χώρο ότι την επομένη του φόνου θα αρχίσουν οι συνωμοσιολογικές υποθέσεις του τύπου "ποιος ωφελείται" γιατί πολλοί δεν μπορούν να κάνουν την απλή σκέψη ότι ένας ανεγκέφαλος φανατικός ,ενταγμένος σε νεοναζιστική οργάνωση ή ακόμα και σε ποδοσφαιρική σέχτα και γαλουχημένος με τις δοξασίες της, μπορεί να δράσει από μόνος του ή ακόμα και με παρακίνηση άλλων ανεγκέφαλων της συμμορίας αυτής, για να αποδείξει τον "ανδρισμό "του την αφοσίωση του σε αυτή.
    Ποιος ωφελήθηκε από τον φόνο του Μιχάλη Φιλόπουλου όταν πλακώθηκαν Παναθηναϊκοί με Ολυμπιακούς;
    Ποιος ωφελήθηκε από τον σχεδόν θανάσιμο τραυματισμό του Δημήτρη Κουσουρή από τον χρυσαυγίτη Περίανδρο;
    Ποιος ωφελήθηκε από την δολοφονία του Πακιστανού στα Πετράλωνα από χρυσαυγίτες αλλά κι από σωρεία επιθέσεων σε μετανάστες που κατά τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα;
    Αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη σε αντίστοιχες περιπτώσεις:
    Ποιος ωφελήθηκε από τους φόνους του Μπρέιβικ;
    Ποιος ωφελήθηκε από τον φόνο του φοιτητή από ακροδεξιούς προχθές στο Παρίσι;
    Ποιος ωφελήθηκε από την δολοφονία του Βουλγαρίδη από νεοναζί στην Γερμανία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και για να γίνει καλύτερα κατανοητό πώς ένας συνηθισμένος άνθρωπος
    θα υπακούσει και θα βασανίσει –ίσως και θα σκοτώσει- έναν άγνωστο του, αρκεί να δέχεται εντολές από κάποιον με κύρος και ταυτόχρονα να αισθάνεται ότι δεν τον βαρύνει η ευθύνη για ό,τι συμβεί –αφού εκείνος «απλά ακολουθούσε τις διαταγές» αρκεί να δεί το λεγόμενο πείραμα του Μίλγκραμ εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ωραίο ποστ, σύντομο και περιεκτικό! Επίσης μου κάνει εντύπωση η υπομονή σου που ανοίγεις διάλογο με τους φανατικούς και τους συνομωσιολόγους, και που προσπαθείς να τους κάνεις να καταλάβουν...Εγώ το έχω εγκαταλείψει το άθλημα...
    Καλό σου απόγευμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή μου Artanis απαντάω πάντα σε κάθε σχόλιο που χρειάζεται απάντηση εκτός αν είναι υβριστικό ή χυδαίο οπότε το σβήνω.

      Διαγραφή
  11. Λοιπόν είμαι ο άγνωστος που του απάνησες Αθεόφοβε, να συμφωνήσω μαζί σου για την τυφλή υπακοή, είδα εν ολίγοις το πείραμα του Μίλγκραμ, το οποίο και δεν ήξερα (θα το μελετήσω σε πρώτη ευκαιρία), αλλά έχω δικό μου βίωμα ... υπηρέτησα Τ/Θ έφεδρος αξιωματικός (μεγάλος σε ηλικία λόγω σπουδών) και πολιτικοποιημένος παρακαλώ... κάποιες στιγμές έπιασα την αφεντιά μου να είναι έτοιμη να εκτελέση διαταγή χωρίς να αμφισβητεί την ορθότητά της... θλιβερό αλλά το έζησα... τα μεγαλύτερα καψονόμουτρα ήταν κύπριοι που πήγαιναν στον στρατό 18 χρονών .

    ΑΛΛΑ εδώ έχουμε να κάνουμε με 45χρονο, ο άνθρωπος βαδίζει στα πενήντα παντρεμένο (δεν ξέρω μπορεί και με μεγάλα παιδιά), όπως και να γίνει δεν είναι 26-28 χρονών που υπηρέτησα εγώ.

    Θα μου πεις τι μυαλό κουβαλάει ο καθένας, όπως και να γίνει τα ερωτήματα έχουν βάση και δεν σημαίνει ότι η ανεγκεφαλότητα ενός οπαδού χρεώνει ένα κόμμα όπως προσπαθούν να μας πείσει ο Χατζηνικολάου και η Τρέμη και όλο το πολιτικό-δημοσιογραφικό τόξο που τέλος πάντων φέρνει ευθύνες για πολλά πράγματα που συμβαίνουν στην ζωή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θέλεις να δείς το αυτονόητο.
      Η δολοφονία αυτή δεν ήταν αποτέλεσμα ενός τυχαίου ,έστω και πολιτικού ,καυγά. Ο δράστης δεν ήταν εκεί αλλά πήγε μετά από τηλεφωνήματα άλλων για να "καθαρίσει"
      Η όλη δε δομή της ΧΑ είναι καθαρά παραστρατιωτική οπότε κανένας δεν ενεργεί αν δεν έχει πάρει εντολές άνωθεν.

      Διαγραφή
  12. Αχ Artanis πολύ δεδομένη είσαι και τα χρόνια που ζούμε είναι παράξενα, να σε ρωτήσω έστω και αν δεν μου απαντήσεις, έγιναν λες δημοκράτες και νοιάστηκαν για τον φόνο ενός ανθρώπου όλα αυτά τα στοιχεία που απαρτήζουν τον ιστό του συνταγματικού τόξου, δηλαδή οι μεγαλοδημοσιογράφοι, οι πολιτικοί που δεν δίστασαν καθόλου να εξαπατήσουν 10.000.000 Έλληνες, τα κόμματα που συμμετείχαν στην καταλήστευση συνταξιούχων, όλοι αυτοί που έχουν ένα λαό στο 30% άνεργο και ανασφάλιστο, όλοι αυτοί που έχουν φτωχούς ανθρώπους χειμώνες τώρα να καίνε κουφώματα για να ζεσταθούν και άλους να ζουν σε παγκάκια άστεγοι (και είναι πολλοί αυτοί οι συνάνθρωποί μας) είναι δημοκράτες αυτοί;

    Σε δουλεύουν Artanis και ποντάρουν σε αφηρημένες έννοιες περί συνταγματικού τόξου αυτοί που το Σύνταγμα το έκαναν κουρελόπανο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η χαρά του συνταγματικού τόξου για το τραγικό γεγονός ήταν μεγαλύτερη από την θλίψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα έλεγα πως η χαρά τους ήταν μεγαλύτερη από την θλίψη .
      Μάλλον θα έλεγα πως μεγάλη ήταν η κατάπληξη τους όταν διαπίστωσαν πως αν αφήσεις το αυγό του φιδιού να σκάσει τότε πολύ δύσκολα το σκοτώνεις.

      Διαγραφή
  14. αθεοφοβε πως σχολιαζεις το αρθρο του τακη φωτοπουλου στην ελευθεροτυπια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλτατε ΑTHE !
      Για καθε αντιανθρωπινο φαινομενο συμπεριφορας ,η μονη αντιβιωση για την καταπολεμηση του κτηνους που περιεχουμε , ειναι η σωστη ΠΑΙΔΕΙΑ. Αυτη ομως δεν ευνοειται απο τις πολιτικες παραταξεις , γιατι εχουν την πεποιθηση , πως τα κτηνη με την καταλληλη τακτικη καθοδηγουνται !Αιωνια μας η μνημη!

      Διαγραφή
    2. Το ότι η παιδεία διαμορφώνει και την συμπεριφορά των ανθρώπων απέναντι στην κοινωνία και τους συνανθρώπους τους είναι δεδομένο.
      Στην Ελλάδα σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΣΥΕ), αναλφάβητο θεωρείται το 3,6% του πληθυσμού και κυρίως σε αυτό ανήκουν οι μειονότητες, όπως οι τσιγγάνοι, οι παλιννοστούντες, οι μετανάστες και τα άτομα με αναπηρία.
      Το υπόλοιπο λοιπόν εγγράμματο ποσοστό στην πλειονότητα του κάνει ποτέ του καμιά προσπάθεια να βελτιώσει το επίπεδο της παιδείας του;
      Σε πόσα ελληνικά σπίτια όταν θα μπείς θα δείς να υπάρχει μια στοιχειώδης βιβλιοθήκη ή και αν υπάρχει το μόνο βιβλίο να μην είναι μια εγκυκλοπαίδεια που την απέκτησαν με κουπόνια από έντυπα και την οποία δεν την ανοίγει κανείς;
      Όταν οι εφημερίδες και τα έντυπα ενημέρωσης έχουν φτάσει σε οριακές κυκλοφορίες και οι περισσότεροι αρκούνται στα τηλεοπτικά δελτία για ενημέρωση ποια κριτική σκέψη μπορούν να αναπτύξουν;
      Οι πολιτικοί λοιπόν που κατηγορείς από αυτόν το κόσμο προέρχονται και είναι ο καθρέφτης του και η ΧΑ απλά εκμεταλλεύεται την κρίση και τα προβλήματα από αυτήν και γι΄αυτό σε ανάλυση των κινήτρων όσων την ψήφισαν το 29% είναι "διαμαρτυρία" , 27% "μετανάστευση και σύνορα" ενώ μόνο το 14% μιλάει για "πρόγραμμα" και ένα άλλο 13% για "πατριωτικά αισθήματα"

      Διαγραφή
  15. Θα συμφωνήσω κι εγώ με την ανάρτηση. Θα μείνω σε δύο σημεία:
    α) "Ο νεκρός είναι απλά νεκρός και δεν είναι πλέον ούτε αριστερός, ούτε δεξιός, ούτε αναρχοαυτόνομος, ούτε χρυσαυγίτης". Κι όμως ο νεκρός είχε πολιτική ταυτότητα. Ήταν στοχοποιημένος όχι ως ακρδεξιός, αλλά ως αντιφασίστας. Αν ήταν κάτι άλλο, δε θα δολοφονούνταν. Αντιλαμβάνομαι το πνεύμα σου (ότι ο νεκρός είμαστε όλοι μας), αλλά δεν πρέπει να παραβλέπουμε ότι ήταν αντιφασίστας, όχι κεντρώος ή δεξιός ή φασίστας.
    β) εκεί στο τέλος λίγο μπερδεύτηκα. Στις Σκουριές είχαμε έναν εμπρησμό 50 ανθρώπων (δηλαδή συνενοχή ενός ολόκληρου χωριού). Ο ΣΥΡΙΖΑ τι θα έκανε; Εκτός αν υπονοείς ότι το γνώριζε. Η ενθάρρυνση δεν ήταν στον εμπρησμό, αλλά στην κοινωνική αντίσταση. Και μάλιστα αντίσταση σε χωριά όπου ο ΣΥΡΙΖΑ μετά βίας έβγαλε έναν Δημοτικό Σύμβουλο (νομίζω), μιλάμε για δεξιοχώρια ως επί το πλείστον. Και γνωρίζεις ότι όταν ένα τοπικό κίνημα θέλει κάτι, η αριστερά είναι δίπλα. Γιατί πχ όμως δεν κατηγορείς για τον ίδιο λόγο (ενθάρρυνση) το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ που επίσης συμμετέχουν και στηρίζουν το εν λόγω κίνημα;
    Ομοίως και για την Κερατέα. Και θυμίζω ότι (επειδή το βιώνω πρόσφατα στην Ευκαρπία) όλα ξεκίνησαν όχι με το κίνημα, αλλά με την παρουσία 10 διμοιριών ΜΑΤ στη Χαλκιδική, 6 διμοιριών στην Ευκαρπία, 20 διμοιριών στην Κερατέα και την επακόλουθη βία που ξέσπασε.
    Δηλαδή, υποστηρίζω, ότι αφενός μεν τα τοπικά κινήματα γνωρίζουν καλύτερα τι διακυβεύεται και τι απειλείται για το μέλλον του κάθε τόπου και αφετέρου μία δημοκρατία δεν μπορεί να παραβλέπει τις τοπικές αποφάσεις και να επιβάλλεται με τα ΜΑΤ για το καλό του τόπου όταν ο τόπος δεν το θέλει.
    γ) (τσόντα αυτό, προέκυψε) για το κέντρο της Αθήνας προφανώς μιλώντας για το 2008, θυμίζω τα μηδαμινά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και τα υψηλά του ΚΚΕ και του ΠΑΣΟΚ (που κατηγορούσαν το μαθητικό κίνημα κλπ). Γιατί κατηγορείται ο εξαφανισμένος δημοσκοπικά ΣΥΡΙΖΑ κι όχι το ισχυρό ΚΚΕ ή το ισχυρότερο ΠΑΣΟΚ ή η κυβέρνηση της εποχής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. α) Το κείμενο όλο είναι κατά της βίας ακόμα και αυτής που θα μπορούσε να ασκηθεί εναντίον χρυσαυγιτών με πιθανή κατάληξη και του θάνατο κάποιου. Αν βάλεις λοιπόν δίπλα τα δύο πτώματα δεν μπορείς να ξεχωρίσεις ποιος είναι ο αριστερός και ποιος ο φασίστας. Είναι απλά δύο νεκροί.
      β)Αν γράφω για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι γιατί είναι η αξιωματική αντιπολίτευση που μπορεί να έχει τις απόψεις της για το μεταλλείο αλλά δεν έχει λόγο όταν η δικαιοσύνη επιλαμβάνεται κακουργηματικών πράξεων.
      Όταν έγιναν οι συλλήψεις στην Ιερισσό με την κατηγορία ότι συμμετείχαν στον εμπρησμό του εργοταξίου των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής, με επτά κακουργήματα και δεκατέσσερα πλημμελήματα, όπως απόπειρα ανθρωποκτονίας, επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και κατά συρροή, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εμπρησμό και έκρηξη, ληστεία από άτομα που έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, παράνομη οπλοφορία, οπλοκατοχή και οπλοχρησία κ.α. ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για τρομοσόου και ο υπεύθυνος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τσουκαλάς βγήκε και είπε προς υπεράσπιση τους ότι : «Η κυβέρνηση για άλλη μία φορά, χρησιμοποιεί την καταστολή ως το μόνο όπλο απέναντι σε όσους αντιστέκονται στις αδιέξοδες πολιτικές της.
      Όσο για τα ΜΑΤ που γράφεις προφανώς ξεχνάς τους εμπρησμούς στις Σκουριές, τους αποκλεισμούς των δρόμων, την παρεμπόδιση των εργαζομένων να πάνε στην δουλειά τους, το σκάψιμο της λεωφόρου Λαυρίου τις επιθέσεις με μολότωφ σε σπίτι αστυνομικού στην Κερατέα και σωρεία παραβατικών πράξεων που είχαν την συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ με το πρόσχημα της "αγωνιστικής κινητοποίησης"
      γ)Προφανώς από πολλές μεριές υπάρχουν ευθύνες για τα γεγονότα του 2008 τόσο της τότε κυβέρνησης με τον ανίκανο Παυλόπουλο όσο και της αντιπολίτευσης.
      Όλες οι αντιπολιτευόμενες παρατάξεις και το ΠΑΣΟΚ κατηγορούσαν την κυβέρνηση και καταδίκαζαν τις καταστροφές αλλά ο τότε ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στις ταραχές ως «κοινωνικό φαινόμενο» και «εξέγερση της νεολαίας» έκλεινε και το μάτι προς τον αντιεξουστιαστικό χώρο που μιλούσε για «λαϊκή εξέγερση» ή «λαϊκή αντιβία» κατά της κρατικής καταστολής.
      Το ΚΚΕ μίλαγε για «ενιαίο μέτωπο ΜΑΤ και κουκουλοφόρων» και για προβοκάτορες υποκινούμενους από «κέντρα εντός και εκτός Ελλάδας» με στόχο «τη συκοφάντηση του λαϊκού κινήματος»

      Διαγραφή
  16. ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΞΟ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΖΕΣ

    http://olympia.gr/2013/09/24/%cf%84%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%b1%ce%ba%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%ce%bf%ce%bc%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%87%cf%81%cf%85%cf%83%ce%bf%cf%87%ce%bf%cf%8a%ce%b4%ce%b7-%cf%80%cf%81%ce%b9%ce%bd/#more-342794

    Είναι ασύλληπτο αυτό που συνέβει πριν από λίγο στην αρμόδια επιτροπή της βουλής, όπου υπό την προεδρία Γιώργου Βλάχου ...ανοίγει διάπλατα την πόρτα στη νομιμοποίηση της μίζας και του μαύρου χρήματος μέσω “αγοράς” μετοχών από εφοπλιστές!


    Συγκεκριμένα, απουσία του κυρίου Στουρνάρα, ο κ. Χρυσοχοΐδης “ομολόγησε” τον εμπνευστή του ανοσιουργήματος: “Όχι, δεν μπορώ να σας απαντήσω, διότι δεν το εισηγήθηκα ούτε εγώ, ούτε ο Στουρνάρας, αλλά ο κύριος… Αθανασίου! Ο υπουργός δικαιοσύνης!!!”
    .....

    Δηλαδή, σε ένα νομοσχέδιο για …βοσκοτόπια, εμφανίζεται μία τροπολογία που επιτρέπει στον διεφθαρμένο πολιτικό, τον έμπορο ναρκωτικών, τον επίορκο τελωνειακό και βεβαίως τον μεγαλοεκδότη, να ξεπλύνει όλο το προϊόν εγκληματικής του δραστηριότητας μέσω “εφοπλιστικών επιχειρήσεων”. Έπειτα, μέσω μίας οποιασδήποτε οφσορ, να επιστρέψει το χρήμα προκειμένου να ενισχύσει την εκδοτική του επιχείρηση, να αγοράσει δημόσια ή ιδιωτική περιουσία, κοινώς να μετατρέψει το μαύρο χρήμα σε πεντακάθαρο.

    ΑΥΤΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΧΑ ΣΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ;



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από ότι διάβασα στο εγκυρότερο site Capital προκύπτουν τα εξής:
      α) αναμένουν τον Αθανασίου να εξηγήσει σε τι αποσκοπεί αυτή η διάταξη.
      β) Από καμία από τις παρατάξεις του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΞΟΥ όπως το χαρακτηρίζεις δεν έγινε αποδεκτή η διάταξη.
      γ) Η μόνη παράταξη του ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΞΟΥ, που είναι η Χρυσή Αυγή δεν είπε ΤΙΠΟΤΑ!

      Διαγραφή
  17. Δηλαδή τι σημαίνει συνταγματικό τόξο;

    Κάποιες δυνάμεις που πιστεύουν στο Σύνταγμα.

    ΛΑΟΣ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ έχουν ψηφίσει ένα ή δύο ή και τρία μνημόνια και έχουν φέρει το ΔΝΤ δίνοντας κυριαρχικά δικαιώματά μας σε ξένους πράγμα που είναι αντισυνταγματικό.
    ΔΗΜΑΡ έχει στηρίξει τις πολιτικές του μνημονίου και του ΔΝΤ
    ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ αντισυνταγματικά το 2008 παρώτρυνε να γίνουν αυτά που γίνικαν στην Αθήνα και αν γίνει κυβέρνηση θα αποδεχτεί τις δεσμεύσεις των μνημονιακών.
    ΑΝΕΛ θα συγκυβερνήσει με αυτούς τους σημερινούς αντιμνημονιακούς που θα υποστηρίξουν τις μέχρι τώρα δεσμεύσεις των μνημονιακών.

    Τώρα θεωρούν αντισυνταγματικό το ΚΚΕ και την ΧΑ δηλαδή όσους φοβούνται ότι μπορούν πράγματι να ανατρέψουν τις μνημονιακές δεσμεύσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις τετράγωνη λογική στην πολιτική σου ανάλυση!
      Έχω μια καλύτερη!
      Άμα έρθει στην εξουσία το ΚΚΕ ή η ΧΑ ή ακόμα αν συνεργαστούν μαζί ( όπως ο Στάλιν με τον Χίτλερ!) θα καταργήσουν τις δεσμεύσεις των μνημονίων, αμέσως θα αρχίσει η ανάπτυξη και μέχρι να ορθοποδήσουμε θα ρεύσουν ενδιαμέσως χρήματα από την αδελφή στο ΚΚΕ Βόρεια Κορέα, ή εξ ουρανού μετά από ευχέλαιο του Μεσογαίας, ειδικού στους αγιασμούς των γραφείων της ΧΑ, θα τρώμε όλοι με χρυσά κουτάλια και θα μας παρακαλούνε οι δανειστές μας εκλιπαρώντας μας - Δώσε μου και μένα λίγα μπάρμπα !

      Διαγραφή
  18. Tότε προφανώς θα πρέπει να περιμένουμε την σωτηρία μας μέσω μνημονίων, τρόικας και ΔΝΤ.

    Φυσικά καμιά οικονομία δεν σώθηκε μετά την άφιξη του ΔΝΤ και πάντα ανάσαναν προς το καλύτερο οι οικονομίες μετά την αποχώρηση της τρόικας.

    Όσο αφορά αν είναι δυνατή η μη πληρωμή του χρέους το δείχνει η δεδικασμένη υπόθεση του χρέους που κληρονόμησε ο Ι Μεταξάς

    http://pluton22.blogspot.gr/2013/09/blog-post_18.html

    "Από καμία από τις παρατάξεις του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΞΟΥ όπως το χαρακτηρίζεις δεν έγινε αποδεκτή η διάταξη."

    Προφανώς το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ δεν τις εντάσεις στο συνταγματικό τόξο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αναπαραγωγή από πολλά ιστολόγια του μύθου πως είναι δυνατή η μη πληρωμή του χρέους βάσει της δεδικασμένης υπόθεσης του χρέους που κληρονόμησε ο Ι Μεταξάς δείχνει πόσο ανιστόρητοι είναι οι περισσότεροι και συγχρόνως και αγράμματοι.
      Η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου για ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ Βελγική Τράπεζα έγραφε: justifying total or partial "suspension " of payment. but not a final discharge or even part of the debt. τουτέστιν :δικαιολογούν την ολική ή μερική "ΑΝΑΣΤΟΛΗ " της πληρωμής, αλλά όχι οριστική απαλλαγή ή ακόμα και μέρος του χρέους.
      Ήδη μετά την πτώχευση του 32 είχαμε συμφωνήσει με το Συμβούλιο των Ομολογιούχων, δηλαδή τις αγγλικές τράπεζες να καταβάλουμε το 40% για το έτος ’35-’36 και το 40% για το έτος ’36-’37.
      Όσο για τον Kirchner όταν κέρδισε τις εκλογές του 2003, κληρονόμησε μια κατεστραμμένη χώρα. Οι επιλογές που είχε ήταν: Χρέος ή αναγέννηση.
      Προσφέρθηκε να αποπληρώσει τα οφειλόμενα, αλλά με μεγάλη έκπτωση. Θα διέγραφε το 70-75%, και θα πλήρωνε 25-30 σέντς στο δολάριο κάτι αντίστοιχο δηλαδή με το κούρεμα.
      Η δε Αργεντινή είναι μία χώρα με τεράστιες πλουτοπαραγωγικές πηγές οπότε αυτό της επέτρεψε να έχει εντυπωσιακή ανάκαμψη.
      Τον Δεκέμβριο του 2005, ο Kirchner ξεπλήρωσε τα χρέη της χώρας του προς το ΔΝΤ και το έδιωξε πάραυτα και οριστικά.
      Όσο για την τροπολογία Αθανασίου ήδη έχει αποσυρθεί μετά τις αντιδράσεις εκτός των αντιπολιτευομένων κομμάτων και του προέδρου της Επιτροπής, βουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Βλάχου και του εισηγητή του ΠΑΣΟΚ, Θάνου Μωραΐτη που σαφώς ανήκουν στο συνταγματικό τόξο.

      Διαγραφή
  19. Εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο, ολόκληρος ο κατασταλτικός κρατικός μηχανισμός (που εμείς οι ίδιοι πληρώνουμε) και όλα τα...
    καθεστωτικά ΜΜΕ (ακόμα και εκείνα που παρίσταναν μέχρι τώρα ψεύτικα τα αντιμνημονιακά), έχουν στήσει, με πρόσχημα τη ΧΑ, τη μεγαλύτερη προπαγανδιστική επιχείρηση πλύσης ανθρώπινων εγκεφάλων. Ο στόχος τους είναι πολύ μεγάλος και δύσκολος. Η εντολή που έχουν λάβει είναι να αλλάξουν την Κυρίαρχη Ιδεολογία. Θα πρέπει η αντιμνημονιακή ελληνική κοινωνία να γίνει υποστηρικτής του μνημονιακού καθεστώτος. Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει η κοινωνία να αποπροσανατολιστεί. Θα πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί ένας μεγάλος εχθρός της κοινωνίας, από την οποία θα την «προστατέψουν» οι νταβατζήδες του καθεστώτος.


    http://hassapis-peter.blogspot.gr/2013/09/blog-post_7089.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ένα ακόμα θύμα του μνημονιακού συνταγματικού τόξου ΑΘΑΝΑΤΟΣ (τ όνομά του είναι γνωστό;).


    Γαύδος: 40 μέρες χωρίς γιατρό, μετρούν ήδη ένα νεκρό Στο επίκεντρο της επικαιρότητας η Χρυσή Αυγή. Το έλλειμμα. Απεργίες, κινητοποιήσεις, επεισόδια. Πολιτική αντιπαράθεση, πολλές φορές άνευ ουσίας, μεταξύ στελεχών πολιτικών σχηματισμών.

    Κι όμως. Μήπως κάποιες φορές θα πρέπει να γυρίσουμε το κεφάλι μας προς την άλλη κατεύθυνση...
    , κοιτάζοντας τι γίνεται πέρα από το μικρόκοσμό μας ; Ξεφεύγοντας για λίγο από το σκοτεινό κελί της υπερπροβεβλημένης είδησης, που έρχεται να μας απομακρύνει από αυτό που λέμε "πραγματικό νόημα της ζωής".

    Δικαίως, παραδεχόμαστε, και έτσι είναι, ότι η υγεία αποτελεί το πολυτιμότερο αγαθό. Αυτό, που είναι βέβαιο δε, είναι ότι οι κάτοικοι του δήμου Γαύδου Χανίων αντιλαμβάνονται την παραδοχή αυτή στην πραγματική της διάσταση.

    Κι αυτό γιατί από τις 15 Αυγούστου, οπότε και έληξε η διάρκεια της απόσπασης του τοπικού γιατρού από το νοσοκομείο των Χανίων στο ακριτικό νησί, η λέξη γιατρός δεν παύει να είναι παρά ένα θέμα συζήτησης μεταξύ των κατοίκων, χωρίς φυσική υπόσταση.


    http://kafeneio-gr.blogspot.gr/2013/09/40.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Γαύδος αποτελεί ένα από τα μόνιμα προβλήματα ιατρικής κάλυψης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα με τα πολυάριθμα νησιά με πολύ μικρό αριθμό κατοίκων, αλλά και με τις διάσπαρτες ορεινές μικρές κοινότητες.
      Η λύση κατά την γνώμη μου δεν είναι η ύπαρξη ένος γιατρού για κάθε 50-60 κατοίκους που πρακτικά πολύ λίγα έχει να τους προσφέρει.
      Τι πχ μπορεί να προσφέρει ένας γιατρός μόνος του σε ένα εγκεφαλικό, ένα τροχαίο ή σοβαρό τραυματισμό ή ένα οξύ έμφραγα;
      Αυτό που χρειάζονται αυτές οι κοινότητες είναι τακτικές κατά διαστήματα ιατρικές επισκέψεις για παρακολούθηση χρονίων αλλά και νέων πασχόντων και η οργάνωση με ελικόπτερα ταχείας μεταφοράς των επειγόντων περιστατικών σε νοσοκομείο.

      Διαγραφή
  21. σε εμφραγα μπορει καλιστα να καλεσει τον σαραντακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή