Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΌ ΕΝΑ ΚΑΥΣΩΝΑ ΠΡΙΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ





Ο πρόσφατος καύσωνας μου θύμισε έναν αντίστοιχο στην Αθήνα, ένα  καλοκαίρι των φοιτητικών μου χρόνων που οι γονείς μου είχαν πάει ένα ταξίδι στο εξωτερικό.
Το μεγάλο πρόβλημα εκείνης της εποχής ήταν ότι όσοι είμαστε Αθηναίοι και σπουδάζαμε στην Αθήνα ζηλεύαμε τους φοιτητές που ήσαν από την επαρχία και έμεναν σε κάποιο νοικιασμένο δωμάτιο γιατί αυτόματα διέθεταν όποτε ήθελαν μια εξαιρετική γκαρσονιέρα ενώ εμείς καραδοκούσαμε  πότε θα λείπουν οι γονείς μας για μπορέσουμε να φέρουμε την γκόμενα για τα περαιτέρω.
Μόλις λοιπόν έφυγαν οι δικοί μου έστειλα τηλεγράφημα στο τότε φλογερό αίσθημα και νυν και αεί πλέον σύζυγο, μιας και στο σπίτι της στην Κρήτη δεν είχε τότε τηλέφωνο, με το παρακάτω κείμενο:
Αρχίζει έκτακτο θερινό εργαστήριο.
Έλα γρήγορα για να το προλάβεις.
 Μαρία.
Άμα τη λήψη του τηλεγραφήματος οι γονείς της, ενδιαφερόμενοι όπως όλοι οι γονείς, για τις σπουδές της κόρης τους της έβγαλαν αμέσως εισιτήριο για να μην καθυστερήσει ούτε μια μέρα η εκπαίδευση της! 
Η φιλομαθής κόρη ήρθε με το επόμενο πλοίο αλλά ταυτόχρονα η πρόσκληση έγινε και στους δύο κολλητούς μου που αντιμετώπιζαν το ίδιο πρόβλημα.
Έτσι λοιπόν μια ομοούσιος τριάς φίλων μετά των θηλυκών συντρόφων τους κατέλαβε από μία από τις κρεβατοκάμαρες του σπιτιού.


Εκεί απερίσπαστα μπορούσαν  τα ζευγάρια να αναπτύξουν τις προαιώνιες σχέσεις ανάμεσα στο Αρσενικό -Θηλυκό  χωρίς τους αντίστοιχους προβληματισμούς που έθετε η τότε πρωτοποριακή  και ομώνυμη ταινία του Γκοντάρ.
Βέβαια  με την απειλή της αμέσου εξώσεως, όπως οι πρωτόπλαστοι  από τον παράδεισο, τηρούσαν με ευλάβεια τις γραπτές εντολές που είχα αναρτήσει όπως πχ Όποιος πίνει νερό πλένει ποτήρι, Δεν περπατάμε ξυπόλυτοι στο παρκέ, δεν αλλάζουμε θέσεις στα αντικείμενα του σπιτιού, ότι λερώνουμε το καθαρίζουμε  κτλ.
Εκείνη την εποχή δεν είχαμε κλιματιστικά αλλά δεν θυμάμαι ο καύσωνας να είχε επηρεάσει είτε την διάθεση είτε τις επιδόσεις της παρέας  η οποία, απτόητη από αυτόν, διατηρούσε υψηλά το ηθικόν αλλά εξίσου υψηλά και το ανήθικον.



Από τα 3 ζευγάρια τα δυο  παντρευτήκαμε αργότερα, ενώ τον τρίτο φίλο τον παράτησε η κοπέλα του μόλις πήρε χαμπάρι ότι δεν είχε αντισταθεί στα θέλγητρα μιας άλλης .*
Ο χωρισμός αυτός προκάλεσε μεγάλη δυστυχία στον φίλος μας ο οποίος περνούσε μέχρι τότε καλά μαζί της, παρ΄όλο που είχε ένα πρόβλημα στο πήδημα γιατί ήταν πολύ αδύνατη και μας έλεγε συχνά μετά από σεξουαλική ευωχία που είχε μαζί της: 
Καλά ήταν αλλά βρε παιδιά με πονάει εκείνο το κόκαλο ! (εννοώντας την ηβική της σύμφυση που τον πλήγωνε προέχοντας στην λεκάνη της)
Αντίστοιχα στην υπόλοιπη παρέα ο χωρισμός αυτός δημιούργησε αισθήματα ανακούφισης κυρίως για ένα λόγο.
Λόγω οικονομικής στενότητας μας έκανε συνεχώς τράκα στα τσιγάρα μας!
Μόλις εμφανιζόταν κάποιο πακέτο έκανε  μία ανατριχιαστική, για αυτόν  που το είχε εμφανίσει  κίνηση , τεντώνοντας το χέρι της και κάμπτοντας συνεχώς τον δείκτη προς τον εαυτό της λέγοντας  συγχρόνως :
Δώς μου έεεενα τσιγαάρο!
Η εκδίκηση όμως είναι ένα φαγητό που τρώγεται κρύο!
Μία φορά λοιπόν σε ένα πάρτυ εμφανίστηκε επιτέλους η εν λόγω με ένα μονό πακέτο  των 10 τσιγάρων.
Αυτό ήταν το μεγάλο της σφάλμα!
Μόλις άνοιξε  το πακέτο για να πάρει ένα τσιγάρο ένα πλήθος από χέρια όσων είχαν υποστεί τράκα από αυτήν έκαναν επιτέλους μια βουτιά σε αυτό  το οποίο και άδειασε αυθωρεί.
Σε εκείνο το σημείο ο φίλος μας έκανε το σφάλμα να πει μια ατάκα υπερασπιζόμενος το αίσθημα του ,που έχει γράψει ιστορία και αποτελεί πλεον από τις κλασσικές ατάκες της παρέας:
Του τα  καπνίσατε όλα του κοριτσιού  βρε σεις!!
Οι  απαντήσεις που έλαβε εμπίπτουν στις διατάξεις περί ασέμνων και δεν τις γράφω.
Ο καύσωνας πέρασε, τα φοιτητικά χρόνια πέρασαν, οι νεανικοί έρωτες πέρασαν και τώρα το μόνο που μας έχει μείνει είναι το συζυγικό σέξ όπως το περιγράφει το ανέκδοτο .
Δεν ξέρετε τι είναι το συζυγικό σεξ;
Είναι αυτό που όταν συναντιόνται κάπου μέσα στο σπίτι δύο μακροχρόνια παντρεμένοι κοιτάζει ο ένας τον άλλο βλοσυρά και λένε ο ένας στον άλλο :
Αι γαμίσου!

* Σχετικό με τον χωρισμό αυτό είναι ένα από τα πρώτα μου ποστ με τίτλο ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΦΙΛΙΑ ; με αλλαγμένα βέβαια τα ονόματα.



6 σχόλια:

  1. Εδώ και πάνω από 8 χρόνια που υπάρχει αυτό το μπλογκ τα σχόλια ήσαν ανοικτά και ελάχιστες φορές χρειάστηκε να διαγράψω μερικά που ήσαν χυδαία ή υβριστικά.
    Επίσης δεν έκανα διάκριση ποτέ αν το σχόλιο ήταν επώνυμο ή ανώνυμο. Δεν υπήρχε δε κανένα πρόβλημα εάν το σχόλιο εξέφραζε απόψεις διαμετρικά αντίθετες από τις δικές μου, ακόμα και εάν αυτές εκφραζόντουσαν με επιθετικό τρόπο.
    Σε όλα τα σχόλια απαντούσα με αντεπιχειρήματα και πολλές φορές με χιούμορ.
    Το τελευταίο διάστημα όμως 2-3 ψυχανώμαλοι κρυπτόμενοι πίσω από την ανωνυμία τους αφήνουν σχόλια χυδαία και υβριστικά λόγω έλλειψης επιχειρημάτων, αλλά προφανώς και λόγω της πνευματικής τους ανεπάρκειας.
    Για τον λόγο αυτό από σήμερα τα σχόλια θα δημοσιεύονται μετά από έγκριση έτσι ώστε οι διάφοροι μικρόνοες να αναγκαστούν να επιστρέψουν στα πολυάριθμα sites που υπάρχουν, στα οποία πολλοί αντιστοίχου φυράματος, αλληλοβρίζονται καθημερινά για να εκτονωθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου αθεόφοβε.
    Εκείνο που με εντυπωσίασε περισσότερο στο ωραίο σου κείμενο είναι η μονογαμικότητά σου.Πρέπει να είσαι σπάνιο είδος άντρα,αν και έχω κάποιες αμφιβολίες...
    Καλά κάνεις και φιλτράρεις τα σχόλια γιατί κι εγώ εκνευρίζομαι με κάποιους τύπους που απέναντι στο λεπτό σου χιούμορ και τις πάντα εύστοχες απαντήσεις σου αντιπαραθέτουν ένα κοκτέιλ σπο κακία ανακατεμένο με μπόλικη βλακεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. Η μονογσμικότητα που λες και στους δυο μας προέκυψε, αφού πέρασαν οι πρώτοι έρωτες, από μια αλληλοεκτίμηση που αναπτύχτηκε σε όλη την πορεία της κοινής μας ζωής, μαζί με την ταυτόχρονη διατήρηση ακεραίας της προσωπικότητας του καθενός.
      Πολλές φορές για να το πετύχει κανείς αυτό χρειάζεται να ρίξεις και κανένα γερό καυγά, που προσωπικά θεωρώ ότι αναζωογονεί και συμβάλλει στο να διατηρηθεί μια σχέση, επειδή ο άλλος/η δεν σε θεωρεί δεδομένο γιατί σε αυτή την περίπτωση η σχέση με τον χρόνο καταλήγει να λιμνάζει οπότε εύκολα εισχωρεί κάποιος τρίτος.

      Όσο για τα σχόλια, μόλις διέγραψα ένα που μεταξύ άλλων έγραφε:
      και οχι... να γραφεις.... μπουρδες ...
      Τι απάντηση μπορείς να δώσεις σε ένα τέτοιο άτομο με αυτό το ατράνταχτο και ισχυρό επιχείρημα;

      Διαγραφή
  3. στις 20 8 σε παλαια αναρτηση σου προστεθηκε μια πληροφορια απο τριτο προσωπο τυχαια την ειδα και μπορεσα να συμπληρωσω τουλαχιστον κατα το επωνυμο εναν γριφο μετα απο δυο χρονια κατα τα αλλα νομιζα οτι σου αρεσει ο καραγατσης και οτι εχεις χιουμορ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παλιέ μου, καλέ μου φίλε και παρακαλώ επίτρεψέ μου την οικειότητα, πολύ ωραία και νοσταλγική ανάρτηση, μιας και αναφέρεσαι σε οικείες εικόνες και ...όοοοχιιιι, δεν είμαι η αδύνατη που περιγράφεις παραπάνω.
    :-)))
    Γέλασα αυθόρμητα και ειλικρινά ήταν κάτι που είχα τόσο μεγάλη ανάγκη, όση και η ταλαιπωρία που πέρασα 1 1/2 χρόνο τώρα με προβλήματα στην υγεία μου.
    Συνέχισε να γράφεις, γιατί σελίδες σαν και τη δική σου πέρα από το πηγαίο και αστείρευτο χιούμορ σου- είναι πηγές γνώσεων και μάθησης .
    ΄Εφτασα σήμερα ως εδώ ψάχνοντας για τη γελοιογραφία του Μποστ, σχετικά με την υπόθεση ζαχαροπλαστείου Τσίτας.
    Καλό θερινό υπόλοιπο και να υπάρξει ειρήνη στον κόσμο, γιατί οι "φωτιές" τριγύρω είναι ανησυχητικές...

    Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειλικρινά η σημερινή σου επανεμφάνιση μου έδωσε ιδιαίτερη χαρά.
      Ελπίζω τα προβλήματα της υγείας σου να είναι πλέον παρελθόν και ελπίζω να ξαναδιαβάσουμε τις τόσο ενδιαφέρουσες αναρτήσεις σου στο μπλογκ σου που ήταν μια όαση ποιότητας και αισθητικής.

      Διαγραφή