Σάββατο 4 Απριλίου 2015

ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ






Αν, για μερικούς αντιδραστικούς Συριζαίους , υπάρχει κάτι που χαρακτηρίζει τους
αυτοαποκαλούμενους ως αντιεξουσιαστές, είναι η αχαριστία γιατί νομίζουν πως με τις καταλήψεις τους δημιουργούν στην κυβέρνηση πρόβλημα.  
Ξεχνούν όμως ότι όλα τα τελευταία χρόνια δεν  υπήρξε κατάληψη από αντιεξουσιαστές στην οποία να μην είχαν  την αμέριστη συμπαράσταση ολόκληρου του ΣΥΡΙΖΑ.
Και γι΄αυτό ο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης  δήλωσε:
Δεν θέλουμε να πέσουμε σε μια παγίδα που δεν διασφαλίζει το δικαίωμα του πολίτη στην ασφάλεια. Ούτε θα γεμίσουμε τις φυλακές με ανθρώπους που -όπως στη Βουλή προχθές- δεν διαπράττουν κάποιο ποινικό αδίκημα»
Γι΄αυτό λοιπόν  σήμερα,  που ήρθε επιτέλους η γλυκιά ώρα να βρεθεί στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, έστω με την συμμαχία των ΑΝΕΛ, μετά την  πολυετή ενθάρρυνση  από τον ΣΥΡΙΖΑ των καταλήψεων, αυτές βρίσκονται σε έξαρση.



Με την κατάληψη των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα , την Πάτρα τα Χανιά, το Ρέθυμνο και στο "Κόκκινο" ,των δημαρχείων της Νέας Σμύρνης, της Ξάνθης κτλ μέχρι και την κατάληψη του πολιτικού γραφείου  του τέως βουλευτή ΠΑΣΟΚ, τέως ΔΗΜΑΡ και νυν (άγνωστο αν και αεί) του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μιχελογιαννάκη του γνωστού απεργού πείνας με τις φρυγανιές.
Μάλιστα υπάρχουν σκέψεις στην κυβέρνηση, ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας με την έναρξη του νέου σχολικού έτους να αποφασίσει την ταυτόχρονη εθιμική πλέον κατάληψη των σχολείων τιμώντας έτσι και τους νεανικούς αγώνες του σημερινού πρωθυπουργού.
Και βέβαια θα μπορούσαν οι Πανεπιστημιακοί χώροι να παραμείνουν στο απυρόβλητο;
Τότε τι άσυλο κατά ΣΥΡΙΖΑ θα ήσαν;




Έτσι ήρθε η σειρά  της Νομικής στην οποία φρόντισαν να δώσουν μια πιο μινιμαλιστική όψη με την αφαίρεση περιττών ηλεκτρονικών συσκευών και με την ταυτόχρονη  αισθητική της διακόσμηση που φρόντισαν να την επεκτείνουν και στο διπλανό της εκκλησάκι αλλά και στο άγαλμα του Παλαμά.
Κοντά βέβαια είναι και η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου που δεν μπορούσε να παραμείνει παραπονεμένη από κατάληψη, στην οποία όμως δεν ξέρουμε ακόμα τι αισθητικές παρεμβάσεις έχουν κάνει.



Άλλωστε επειδή υπήρξαν και μερικές απαράδεκτες φωνές αναρμόδιων ατόμων , όπως του πρύτανη, που ζητούσε αστυνομική παρέμβαση, η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ ήταν καταπέλτης λέγοντας μεταξύ άλλων:
θεωρούμε – πρώτα και κύρια – απαράδεκτη οποιαδήποτε απόπειρα επέμβασης των ΜΑΤ με στόχο την εκκένωση της Πρυτανείας, με βάση τη διορία μιας ώρας που φέρεται να έχει δώσει ο Εισαγγελέας. Καλούμε την κυβέρνηση να μην επιτρέψει οποιαδήποτε τέτοια επέμβαση. Οι δυνάμεις καταστολής δεν έχουν καμία θέση στο Πανεπιστήμιο. Το φοιτητικό κίνημα και συνολικά η πανεπιστημιακή κοινότητα πρέπει να υπερασπιστούν το άσυλο και να κρατήσουν με τη μαζική τους παρουσία τις αστυνομικές δυνάμεις έξω απ’ αυτό
Γενναίο συμπαραστάτη επίσης βρήκαν από τον Σύλλογο Διοικητικού Προσωπικού του ιδρύματος, πρόεδρος του οποίου είναι ο Ζαχ. Τριγάζης  μέλος της Νομαρχιακής Οργάνωσης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ και ο οποίος περιχαρής για τις ημέρες αργίας που θα έχουν με την κατάληψη, δήλωσε:
από την πρώτη στιγμή της κατάληψης  αντιταχτήκαμε σε οποιαδήποτε απόπειρα εκκένωση του κτηρίου της πρυτανείας από δυνάμεις καταστολής.
Καυτηρίασε μάλιστα την απόφαση της πρυτανικής αρχής του ΕΚΠΑ να διοργανώσει στα Προπύλαια συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κατάληψη, οπότε δικαιολογημένα οι ακαταληψίες έδιωξαν στην Κοραή τους συγκεντρωμένους Πανεπιστημιακούς που είχαν την παράλογη απαίτηση να μπουν  στο Πανεπιστήμιο και να δουλέψουν!


Με αναπτερωμένο λοιπόν το ηθικό και γαλουχημένοι στα πρωτοποριακά συνθήματα της εποχής των "αγανακτισμένων" ,όταν  απέξω από την Βουλή  συναδελφωμένοι Χρυσαυγίτες, Ψεκασμένοι, Συριζαίοι και ΑΝΤΑΡΣΥΑκοί , (οι του ΚΚΕ πάντα χώρια) φώναζαν Να καεί, να καεί το μπουρδέλο η Βουλή οι αντιεξουσιαστές εκστράτευσαν και κατά του τελευταίου οχυρού που έμενε  να κατακτηθεί και που δεν είναι άλλο από την Βουλή.
Δεν έχει σημασία γι΄ αυτούς που τώρα το μπουρδέλο έχει αλλάξει διεύθυνση  γιατί οι προηγούμενοι μας  είχαν  πρήξει τα μέζεα του στεατοπυγικού μας υποσυστήματος, κατά Ζουράρι.


Δυστυχώς η εισβολή αυτή από μερικούς αντιδραστικούς όπως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σακελλαρίδης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Μπαλάφας και ο υπουργός Εργασίας Σκουρλέτης χαρακτηρίστηκε ως:
παράνομη, ακατανόητη, προκλητική και επιθετική προς την κυβέρνηση.
Ευτυχώς όμως που ως βράχος ακλόνητος και προασπιστής του κοινοβουλίου η πρόεδρος της Βουλής καθάρισε αμέσως κάθε παρεξήγηση δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι:
Ουδεμία εισβολή σημειώθηκε στη Βουλή και πως η διαμαρτυρία εντάσσεται στο αντίστοιχο Συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών



Ιδού λοιπόν πεδίον δόξης λαμπρόν σε  όποιον επιθυμεί να επιτελέσει το Συνταγματικό του δικαίωμα να προβάλλει τα αιτήματα του με μια εισβολή στην Βουλή.
Νομίζω ότι, χωρίς να θέλω να τους βάλω ιδέες, πως τώρα πλέον είναι απόλυτα καλυμμένοι οι χρυσαυγίτες να εκφράσουν και αυτοί κατ΄ αυτόν τον πολιτισμένο και Συνταγματικό τρόπο τα αιτήματα τους .
Άλλωστε μέχρι την πρόσφατη εισβολή είναι οι μόνοι που έχουν και προϊστορία με εισβολή στην Βουλή , στις 3-7-1964 και μεταξύ των 32 που συνέλαβαν τότε εκτός από τον Ρένο Αποστολίδη ήταν και 18χρονος μαθητής Παν. Γ. Μιχαλόλιας ή Μιχαλολιάκος αδελφός του αρχηγού της ΧΑ.



Ελπίζω τελικά να επικρατήσουν οι γνήσιες αγωνιστικές φωνές  και να μην επικρατήσουν κάτι τύποι σαν τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση που μεταξύ άλλων έγραψε για τους αγωνιστές του αντιεξουσιαστικού αγώνα :
 Αυτήν την Αριστερά του Τίποτα δεν τη χρειάζονται ο τόπος και ο λαός. Η ώρα της Αριστεράς στην Ελλάδα δεν είναι η ώρα των ανέξοδων ιδεολογημάτων και των ανούσιων τσιτάτων αλλά η ώρα της εμπέδωσης θεσμών, πολιτικής νομιμοποίησης και κοινωνικής συναίνεσης.


17-4-2015
Μετά από 19 μέρες κατάληψη έγινε από την αστυνομία εκκένωση της Πρυτανείας του πανεπιστημίου από τους καταληψίες.
Οι 14 συλληφθέντες είναι ο σκληρός πυρήνας των καταληψιών και για την αστυνομία ο ηγετικός πυρήνας της κατάληψης.
Πρόκειται για επτά ημεδαπούς, έξι ημεδαπές και μία υπήκοο Κύπρου. Επίσης, τα ξημερώματα συνελήφθησαν ακόμη τέσσερα άτομα, τρεις ημεδαπές και μία υπήκοος Πολωνίας, που σχετίζονταν με την κατάληψη.
Μεταξύ αυτών, ο 37χρονος Πολύκαρπος Γεωργιάδης, συνεργός του Βασίλη Παλαιοκώστα.
Την προηγούμενη μέρα είχαν συλληφθεί εκτός από 10 Έλληνες, δύο Αφγανοί, δύο Αλγερινοί και ένας Πολωνός με διεθνές ένταλμα σύλληψης για διακίνηση ναρκωτικών.
Δεν είναι περίεργο βέβαια ότι όταν τόσα χρόνια γαλουχείς τα μέλη σου σε τέτοιες ενέργειες τέτοιες ανακοινώσεις θα εκδίδει η νεολαία σου.
Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

Η σημερινή επέμβαση των δυνάμεων καταστολής στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ συνιστά καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου, το οποίο οι αγώνες δεκαετιών του φοιτητικού και πανεπιστημιακού κινήματος, καθώς και της Αριστεράς, έχουν κατοχυρώσει και διαφυλάξει. Ως τέτοια είναι από μας καταδικαστέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου