Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

ΓΙΑΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΝΑΙ!




Νομίζω ότι μια φράση συνοψίζει όλο το πρόβλημα.
Ναι σημαίνει παίρνω την ευθύνη του εαυτού μου και του τόπου μου.
Όχι παραιτούμαι από αυτήν στο όνομα του θυμού μου.
Στέλιος Ράμφος


Στο ενδιαφέρον κείμενο του Το «Όχι» του ιστορικού αναλφαβητισμού ο Αριστείδης  Χατζής  διαπιστώνει ότι:

Η ταύτιση του ελληναράδικου «όχι» με το ιστορικό ελληνικό ΟΧΙ του 1940 αλλά και με άλλες κορυφαίες στιγμές της ελληνικής ιστορίας ήταν ταυτόχρονα τραγική και γελοία. Αυτό το ιστορικό καραγκιοζιλίκι που θα είδατε να κρέμεται στο Facebook και τα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι αποκαλυπτικό. Υπήρχε βέβαια και πριν ως ιστορικός σκουπιδότοπος στο διαδίκτυο. Ιστοσελίδες, ιστότοποι και σελίδες του Facebook γεμάτοι ψεκασμένη ιστορία. Χώροι ηλεκτρονικής συνάθροισης ανθρώπων λειτουργικά αναλφάβητων, επιρρεπών στη συνωμοσιολογία, λούμπεν απ’ όλες τις απόψεις.
Και τελειώνοντας  το άρθρο του γράφει:
Στα λόγια του μεγαλύτερου Έλληνα πολιτικού όλων των εποχών, του Ελευθερίου Βενιζέλου, θα αφιερώσω τον επίλογο αυτού του άρθρου. Αποτελούν εθνική παρακαταθήκη:
«Δημαγωγούντες εκάστοτε τον ελληνικόν λαόν και καπηλευόμενοι τον πατριωτισμόν, διά να παραστήσωμεν εις αυτόν ότι είναι λαός περιούσιος [...] καταντήσαμεν να πείσωμεν αυτόν ότι εις τον αγώνα του πολιτισμού και εις τον αγώνα της προόδου και εις τον αγώνα της αμίλλης δεν έχει ανάγκην, όπως επικρατήση, να μεταχειρισθή τα ίδια όπλα τα οποία μεταχειρίζονται οι άλλοι λαοί. [...] Πάντα ταύτα κατορθώσαμεν να πείσωμεν τον λαόν ότι ήσαν περιττά. Συγχρόνως αφήσαμεν αυτόν να επαναπαύεται ότι, εάν του λείψουν όλα τα άλλα εφόδια, δύναται όμως, κρατών επάνω εις τον δίσκον της επαιτείας τας παρελθούσας δόξας του, να προσέρχεται εκάστοτε προς τους ισχυρούς εκείνους, οι οποίοι κατ’ άλλον τρόπον εργασθέντες εγένοντο ισχυροί, διά να ζητή υπέρ εαυτού ως επαιτείαν, επί τη βάσει των παλαιών περγαμηνών του, όπως υπερασπίζη τα δίκαιά του.»


Συμπωματικά την ίδια μέρα ο Γ. Πρετεντέρης στο άρθρο του Φάρσα γράφει:

Στις 25 Οκτωβρίου 1920, το Κόμμα Φιλελευθέρων του Ελευθέριου Βενιζέλου έχασε τις εκλογές παρότι πήρε πάνω από 50% των ψήφων. Ο ίδιος ο Βενιζέλος δεν εξελέγη ούτε βουλευτής.
Ηταν η κόπωση από την πολεμική προσπάθεια; Ηταν η δυσφορία από τη συμμαχική επέμβαση που έχει διώξει τον Κωνσταντίνο τρία χρόνια νωρίτερα; Ηταν η οικονομική δυσπραγία;
Το βέβαιο είναι ότι η «λαϊκή εντολή» καταψήφισε τον άνθρωπο που όχι μόνο  υπερδιπλασίασε την Ελλάδα αλλά και την ενσωμάτωσε στο κυρίαρχο σύστημα των ευρωπαϊκών δυνάμεων.
Η «Ηνωμένη Αντιπολίτευσις» που νίκησε στις εκλογές δεν περιορίστηκε να σχηματίσει κυβέρνηση.
Διοργάνωσε δημοψήφισμα στις 5 Δεκεμβρίου 1920 για να επαναφέρει στον θρόνο τον έκπτωτο Κωνσταντίνο - κάτι που αποτελούσε προεκλογική δέσμευσή της.
Οι Σύμμαχοι προειδοποίησαν ότι δεν θα αποδεχθούν την επιστροφή του Κωνσταντίνου και ότι θα τη θεωρήσουν εχθρική χειρονομία αλλά φυσικά η αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού και της κυβέρνησής του δεν μπορούσε να αποδεχθεί τέτοιου τύπου υποδείξεις.
«Εμείς τον θέλουμε και θα τον φέρουμε, τον Βασιλιά, τον Βασιλιά, τον Βασιλιά» τραγουδούσαν οι Λαζόπουλοι της εποχής στις επιθεωρήσεις και στους δρόμους.
Το δημοψήφισμα λοιπόν έγινε παρά τις προειδοποιήσεις των Συμμάχων, του Βενιζέλου και των Φιλελευθέρων - αυτοί οι τελευταίοι ήταν, υποθέτω, κάτι σαν «τρόικα εσωτερικού».
Και έτσι δόθηκε νέα λαϊκή εντολή: ο Κωνσταντίνος πήρε 98% και επέστρεψε!
Λίγες ημέρες αργότερα, η Αγγλία, η Γαλλία και η Ιταλία επέδωσαν διακοίνωση που έλεγε ότι δεν αναγνωρίζουν τον Κωνσταντίνο ως αρχηγό του κράτους και συνακόλουθα πάγωσαν τα δάνεια που είχαν χορηγήσει στην Ελλάδα - έκοψαν, δηλαδή, τη χρηματοδότηση της χώρας που γέννησε τη δημοκρατία.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτές οι ενέργειες έδειχναν έλλειψη σεβασμού στη λαϊκή εντολή που μόλις είχε εκφραστεί διά του δημοψηφίσματος. Αλλά τότε (όπως και τώρα) στη δημοκρατία ο καθένας έχει δικαίωμα όχι μόνο να ψηφίζει ό,τι θέλει αλλά και να δανείζει όποιον θέλει.
Σε μερικούς μήνες, χωρίς χρήματα και χωρίς συμμάχους, η πολεμική προσπάθεια στη Μικρά Ασία κατέρρευσε.
Η «μικρά πλην έντιμος Ελλάς» είχε μεν τον Βασιλιά που έφερε πίσω η λαϊκή εντολή αλλά και δυόμισι εκατομμύρια πρόσφυγες.
Η Μικρασιατική Καταστροφή είναι η μεγαλύτερη εθνική πανωλεθρία του σύγχρονου ελληνικού κράτους έως σήμερα. Μια πανωλεθρία την οποία δρομολόγησαν μία εκλογή και ένα δημοψήφισμα, δύο απολύτως δημοκρατικές διαδικασίες.
Το ευτύχημα είναι ότι η Ιστορία σπανίως επαναλαμβάνεται. Μακάρι.
Αλλά ας ελπίσουμε τουλάχιστον αν επαναληφθεί, να επαναληφθεί ως φάρσα.
Ούτως  Ή άλλως, ο θίασος της φάρσας είναι έτοιμος και επί σκηνής.


Οι άλλες δύο μεγάλες εθνικές καταστροφές έγιναν το 1897 και το 1974.
Και στις δύο περιπτώσεις δεν  πέρασε από τα μυαλά των πρωτεργατών τους η απλή σκέψη ότι δεν αρκεί το τι θέλεις να πετύχεις εσύ, αλλά μεγαλύτερη σημασία έχει να προβλέψεις και το πως θα αντιδράσει ο άλλος.
Παρά την συνεχή διάψευση ΟΛΩΝ των ανέφικτων προεκλογικών αλλά και μετεκλογικών υποσχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχουν ακόμα άτομα που πιστεύουν πως αν θα ψηφίσουν ΟΧΙ την άλλη μέρα θα πάει ο Τσίπρας στην Ευρώπη θα τον δεχτούν με ανοικτές αγκάλες και θα του πουν :πάρε αγόρι μου όσα λεφτά θέλεις και όποτε έχει ευκολία μας τα επιστρέφεις!
Σύμφωνα δε με αυτά τα μυαλά για την  άθλια κατάσταση που μας κατάντησαν  φταίνε πάντα οι άλλοι  και όσοι τους επισημαίνουν τις ευθύνες τους είναι "απολογητές του Ντράγκι στην Ελλάδα" και αποχωρούν από την συζήτηση όπως ο Λαφαζάνης!


Όταν δε τις σημερινές εξελίξεις τις προβλέπει επακριβώς εδώ και 9 μήνες πριν, από τις 23-9-2014, ο Γεωργιάδης τον θεωρούν γραφικό και κινδυνολόγο!


Όπως έγραψα και στο ποστ μου ΑΝΙΚΑΝΟΙ Ή ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ;

Οι άνθρωποι αποδείχτηκαν τελείως ανίκανοι, άπειροι και ερασιτέχνες, εκτός αν όλο αυτό το θέατρο που παρακολουθούμε 6 μήνες  έγινε σκόπιμα ,από το ισχυρό λόμπυ της δραχμής που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ και το οποίο, απ΄ότι φαίνεται ,δεν μπορεί να ελέγξει ο Τσίπρας ή ακόμα το χειρότερο δεν θέλει.


Την ίδια υπόνοια έχουν και οι αρθογράφοι που αναφέρω στο   ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!
Παρ΄όλα αυτά ένα μεγάλο τμήμα της νεολαίας μας που μαστίζεται από την ανεργία, ντοπαρισμένο και από την εθνικοπατριωτική ρητορεία της αριστεροδεξιάς  κυβέρνησης,  θεωρεί ότι μια κατάρρευση  της σημερινής κοινωνίας μπορεί να αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο και έτσι να βελτιωθεί η κατάσταση που βρίσκονται, όποτε ψηφίζοντας ΟΧΙ τελικά δεν έχουν να χάσουν τίποτα.
Σε μία χώρα που δεν βασίζεται στην δική της παραγωγική δύναμη αλλά στις εισαγωγές, ένα  ΟΧΙ θα οδηγήσει σε ένα πιο εξοντωτικό μνημόνιο από αυτό που υπάρχει στο ψηφοδέλτιο, ή στην χειρότερη περίπτωση στην δραχμή όπως ευαγγελίζονται πλέον ανοικτά πολλοί από την κομματική νομενκλατούρα  του ΣΥΡΙΖΑ.


Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την κατάρρευση των τραπεζών, το χάσιμο των καταθέσεων, την τεράστια αύξηση της τιμής των εισαγομένων, το κλείσιμο καταστημάτων και επιχειρήσεων που τα περισσότερα από τα καύσιμα έως τα φαγώσιμα βασίζονται σε αυτά, την μείωση της αγοραστικής ικανότητας του κόσμου με αποτέλεσμα απολύσεις εργαζομένων και τελική κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων και της υπάρχουσας έστω και προβληματικής  κρατικής πρόνοιας , από την υγεία μέχρι την παιδεία.


Οι σημερινοί άνεργοι σήμερα επιζούν έστω χάρις σε κάποιο οικογενειακό μισθό ή σύνταξη ή επίδομα ανεργίας που δύσκολα θα μπορέσει να διατηρηθεί.
Τα ίδια ακριβώς τονίζει και ο Σταύρος Ζουμπουλάκης:   


Υπάρχουν όμως και πολλοί άλλοι τραυματισμένοι συμπολίτες μας, δικαιολογημένα θυμωμένοι, που παίρνουν τον δρόμο της καταστροφής (ΟΧΙ), την οποία βλέπουν καθαρά μπροστά τους, με το επιχείρημα πως δεν έχουν τίποτε να χάσουν, ότι ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται. Και όμως έχουν να χάσουν πολλά. Είναι άλλο να είσαι άνεργος σε μια χώρα που στέκεται στα πόδια της, που έχει νοσοκομεία και σχολεία, ένα κάποιο πλαίσιο αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, και εντελώς άλλο σε μια εξαθλιωμένη χώρα όπου δεν λειτουργεί τίποτε, άλλο δηλαδή να είσαι άνεργος στη λαβωμένη Ελλάδα και άλλο στο Αφγανιστάν.


Ελπίζω το σενάριο αυτό να μην επικρατήσει γιατί τότε δεν θα είναι απίθανο να δούμε και στην Ελλάδα σκηνές σαν αυτές της Αργεντινής το 2001 ή της Βενεζουέλας όπως γράφω στο ποστ μου  Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


Και μην ξεχνάμε ότι εδώ υπάρχουν σήμερα και πάνω από ένα εκατομμύριο μετανάστες και εγκλωβισμένοι πρόσφυγες που είναι οι πρώτες  κοινωνικές ομάδες που θα πλήξει η οικονομική κατάρρευση με απρόβλεπτες κοινωνικές επιπτώσεις.


Τώρα πια ακόμα και με το ΝΑΙ η σημερινή κατάσταση για αρκετά χρόνια δεν πρόκειται να έχει  θεαματική και ταχεία εξέλιξη προς το καλύτερο .
Απλά η κυβέρνηση θα αναγκαστεί πλέον να υπογράψει ένα νέο μνημόνιο ίσως σαν αυτό του ψηφοδελτίου, ακόμα και με την στήριξη της αντιπολίτευσης αν τα ακροαριστερά της βαρίδια μειοψηφήσουν,που θα προβλέπει μια αυστηρή δημοσιονομική πολιτική για χρόνια, αλλά ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩ και ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ  ΕΥΡΩΠΗ που ανήκουμε δικαιωματικά.
Σε αυτές τις συνθήκες και αφού πλέον οι ψευδαισθήσεις, ότι μπορούμε να ζούμε χάρις στα δανεικά, θα έχουν σβήσει, πιστεύω ότι η δημιουργικότητα των Ελλήνων και ιδίως της νέας και πολύ καλύτερα μορφωμένης γενιάς θα βρει το τρόπο η ζωή μας να ξαναγυρίσει στις εποχές των παχιών  αγελάδων προ της κρίσεως.


ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΝΑΙ!








ΑΥΓΗ- Κύριε Πύρρο Δήμα, μπορεί να δοξάσατε τη χώρα με τις αθλητικές σας επιτυχίες, όμως ντροπιάζετε τον λαό μας με την πολιτική σας στάση. Παρακαλούμε, σωπάστε, μήπως και προλάβετε να περισώσετε μέρος της υστεροφημίας σας.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ-
Η φράση «καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς» ταιριάζει με τα λόγια και τα έργα αρκετών πολιτικάντηδων του «συνταγματικού τόξου».
Ανάμεσα σ’ αυτούς και ο Ολυμπιονίκης της άρσης βαρών και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Πύρρος
Δήμας,


ΠΡΟΣΘΗΚΗ 5-7-2015
1-Ο γνωστός δημοσιογράφος της Αριστεράς Δημήτρης Δανίκας έχει γράψει ένα εξαιρετικό κείμενο με τίτλο Φύγε!
Οι πράξεις και ποτέ τα λόγια, η ακατάσχετη φλυαρία, η κούφια συνθηματολογία και η ασυγκράτητη μπαρουφολογία. 


2-Στα σχόλια υπάρχει ολόκληρο το κείμενο του ψυχιάτρου Χρίστου Χ. Λιάπη MD, MSc, PhD για την ψυχιατρική εξήγηση της κατάστασης του Βαρουφάκη με τίτλο: Το Σύνδρομο της Ύβρεως, ο Ναρκισσισμός και ο Βαρουφάκης

19 σχόλια:

  1. υπαρχουν τοσοι μικρονοες και φανατικοι που θα ψηφισουν όχι που το δημοψήφισμα θα είναι αμφιροπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα ενδιαφέρον άρθρο του Ανδρέα Ζαμπούκα Ο Τσίπρας τελείωσε για τους Ευρωπαίους
    Ο Τσίπρας έχει τελειώσει πια για τους Ευρωπαίους. Κατά πάσα πιθανότητα έχει τελειώσει και για το ελληνικό πολιτικό σύστημα. Όχι γιατί φτάσαμε στο σημείο της πολιτικής του εξόντωσης, αλλά γιατί δεν υπάρχει πλέον δυνατότητα συνεννόησης. Ο μόνος λόγος που ακόμα διατηρείται στην εξουσία είναι για να προλάβει να διασώσει τη χώρα.
    Είναι φανερό ότι ολόκληρη η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία, ήταν προκαθορισμένη να αποτύχει. Η μόνη ελπίδα ήταν να μετατραπεί σε ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα για να μπορέσει να διοικήσει τον τόπο, δικαιώνοντας την επιλογή των ψηφοφόρων του. Γιατί είχε την ευκαιρία, αφού εμπεδώσει ένα πανίσχυρο αίσθημα δικαιοσύνης στο εσωτερικό (φορολογικό σύστημα, μείωση των δαπανών του δημοσίου, πρόνοια για τους πραγματικά αδύναμους, συναίνεση στον πολιτικό λόγο), να προχωρήσει σε μία δυναμική διεκδίκηση νέας συμφωνίας με τους δανειστές, με στόχο την ανάπτυξη της κοινωνίας.
    Πως θα το έκανε αυτό; Mόνο με έναν τρόπο: Αν είχε τα κότσια, την πυγμή και την αίσθηση ευθύνης να απαλλαγεί από τα λούμπεν στοιχεία που έφεραν στην εξουσία το κόμμα του. Αυτό βέβαια, έκρυβε μία τεράστια αντίφαση που θα καθιστούσε τον πρωθυπουργό προδότη των φίλων του. Φαινόταν όμως αποδεκτό, μέσα στον αμοραλισμό που ο ίδιος επέλεξε για να διεκδικήσει την εξουσία. Με απλά λόγια, λέγαμε ότι, δεδομένης της ανωριμότητας της ελληνικής κοινωνίας να δεχτεί αλήθειες, είναι επιβεβλημένο για τον καθένα να πει ψέματα για να ανέβει στην εξουσία και να το διορθώσει μετά! Εκεί φτάσαμε δυστυχώς, βιώνοντας τόσες δεκαετίες την πολιτική αλητεία και τον ωφελιμισμό.
    Κι όμως, γελαστήκαμε. Γιατί δεν υπολογίσαμε ότι ο Τσίπρας δεν είναι σε θέση να πάρει καν αποφάσεις. Και δεν ήταν η πρώτη φορά. Εκλέξαμε τα τελευταία χρόνια τρεις πρωθυπουργούς (Παπανδρέου, Σαμαρά και Τσίπρα) που δεν θα μπορούσαν να διοικήσουν ούτε ένα μίνι μάρκετ! Ως άπληστη κοινωνία που είμαστε, θεωρήσαμε ότι το πολιτικό σύστημα δεν υπάρχει για να μας διοικεί αλλά για να μας παραμυθιάζει. Ε κάποια στιγμή, με τόση αφέλεια, θα φτάναμε και στην αποθέωση της ανευθυνότητας, στο πρόσωπο του "μικρού" Αλέξη.
    Στο επόμενο σχόλιο η συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η συνέχεια

      Είναι ώρα να το πάρουμε απόφαση. Οι Ευρωπαίοι δεν πρόκειται να συνεχίσουν καμία απολύτως συνεννόηση με τον σημερινό πρωθυπουργό της Ελλάδας. Γι΄ αυτό είναι πολύ πιθανόν, η Μέρκελ να ζήτησε το δημοψήφισμα, για να τον ξεφορτωθεί. Είναι τεχνικά, πολιτικά και ηθικά αδύνατον να προχωρήσουν οι αποφάσεις, να εφαρμοστούν προγράμματα και να εξελιχθεί ένα μέλος της ευρωζώνης με πρωθυπουργό τον Τσίπρα, με ΥΠΟΙΚ τον Βαρουφάκη, με Υπ. Ανασυγκρότησης τον Λαφαζάνη. Κι ένα μικρό παιδί μπορεί να καταλάβει ότι πρόκειται για μια ομάδα ανθρώπων που συνομιλούν σε ένα παράλληλο σύμπαν με ημικατάληπτο λόγο και με πλήρη αδυναμία να εμπνεύσουν την παραμικρή εμπιστοσύνη στον οποιονδήποτε.
      Ο Τσίπρας έχει τελειώσει όμως και για τη χώρα του. Πήρε στο λαιμό του έναν ολόκληρο λαό, επειδή εκμεταλλεύτηκε την πρωτοφανή του νηπιακή κατάσταση που δημιούργησε η κλεπτοκρατία και οι προηγούμενοι απατεώνες του πολιτικού συστήματος. Πήρε στο λαιμό του όλους αυτούς τους προδομένους που κινδυνεύουν να χάσουν τώρα, όλα αυτά που νόμισαν ότι ήταν κεκτημένα. Όλα αυτά που συνήθισαν να έχουν από τα αμαρτωλά πακέτα των "τοκογλύφων" και των "εκβιαστών" του καπιταλισμού.
      Και το τραγικότερο είναι πως θα ξεπλύνει και πάλι, όλους τους προηγούμενους υπεύθυνους για τη σημερινή κατάσταση. Για τον απλό λόγο ότι είναι ένας από αυτούς. Όμοιος και απαράλλαχτος με όλο το άθλιο σύστημα του κρατισμού, που σάπισε τη χώρα και την γελοιοποίησε σε όλον τον κόσμο.
      Όχι ρε συ Αλέξη, δεν κέρδισες την εμπιστοσύνη του λαού που τόσο εύκολα επικαλείσαι εδώ και χρόνια. Ωραίος είσαι, ωραία γελάς, ωραία τα λες για τον κόσμο που θέλεις να αλλάξεις αλλά δεν είσαι πια ούτε πρόεδρος του δεκαπενταμελούς ούτε η λύση ανάγκης του Αλαβάνου. Είσαι Πρωθυπουργός της Ελλάδας και έπρεπε να συγκρουστείς με τη σαπίλα. Όχι με τους φανταστικούς σου εχθρούς.
      Είχες όλο το χρόνο να χτίσεις συμμαχίες και να κάνεις την επανάσταση στην Ευρώπη. Όλοι μαζί σου θα ήμασταν. Γιατί δεν έχεις την αποκλειστικότητα να βλέπεις μόνο εσύ τα προβλήματα της. Τα βλέπουμε κι εμείς. Αλλά όχι ρε Αλέξη να χρεοκοπήσεις τη χώρα. Είναι δύσκολο να το δεχτούμε κι εμείς και οι άλλοι. Γιατί όλοι Ευρωπαίοι είμαστε. Ούτε γερμανοτσολιάδες ούτε δωσίλογοι. Έλληνες Ευρωπαίοι. Δεν θα μας βάλεις στην ίδια κολυμπήθρα με τον Μιχελογιαννάκη και τη Ραχήλ για να μας βαφτίσεις Έλληνες!

      Διαγραφή
  3. Συμφωνω με καποια απο οσα λετε,αλλα εχω μερικες αποριες
    Οταν οι ανθρωποι κανανε ουρες για συσιτιο,για τζαμπα τροφιμα,για φαρμακα τοτε δεν ηταν ονειδος ?
    Εκεινες οι ουρες δεν ηταν αποτελουμενες απο ανθρωπους ή απλα εκεινοι οι ανθρωποι ηταν στα ορια του "στατιστικου λαθους¨" που η μνημη ολων μας επιλεγει να αγνοει?
    Οταν κανουμε ουρες στο ελληνικο προξενειο εδω, σε μια πολη καπου στην κεντρικη ευρωπη,δεν υπαρχει καμερα,αλλα η δικια μας ουρα απο μεταναστες,δεν ειναι ντροπη?
    ξερετε κατι?
    Δεν ειμαστε ελευθερα μετακινουμενοι πολιτες,οπως ειπε ο Πορτοσαλτε..ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ειμαστε..Οικονομικοι μεταναστες..Δεν ηρθαμε εδω διεκδικωντας μεγαλες θεσεις,ερευνητικα προγραμματα,σπουδες.
    Ναι υπαρχουν και ελληνες με μικρη μορφωση που φευγουν ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ,δεν ειμαστε ολοι φερελπιδες νεοι και νεες(που και αυτοι ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ειναι)
    Ηρθαμε εδω να βρουμε ΜΙΑ δουλεια να ζησουμε εμεις και να μεγαλωσουν χωρις αγχος τα παιδια μας!
    Δεν σχολιαζω τον Αδωνι( γνωστος με το μικρο του πλεον)..οχι γιατι εχει αδικο.
    Καθε νορμαλ νοημοσυνης ανθρωπος μπορουσε να "προβελεψει" αυτη την πορεια της οικονομιας. Απλα αυτον τον ανθρωπο δεν θα τον ανεφερα σαν επιχειρημα ακομα και αν μιλουσε για το απο που βγαινει ο ηλιος!
    Εχω γνωστο που κοντεψε να πεθανει γιατι δεν ειχε φαρμακα με αποφαση που ο ιδιος ο Αδωνις(νατο παλι το μικρο ονομα) εδωσε.
    Οχι προσωπικα για τον γνωστο μου,που τετοια "τιμη",αλλα για ολους της κατηγοριας του!
    Επισης εγω πηγα, οντας ανεργος, την κορη μου σε ενα νοσοκομειο της Αθηνας και μου ζητησαν πανω απο 300 ευρω για ενα βραδυ νοσηλειας..Φυσικα και αυτο με αποφαση δικια του.
    Σημειωση πριν γινω ανεργος,δουλευα και πληρωνα κανονικα..δεν φοροδιεφυγα ποτε μιας και να ηθελα δεν γινοταν!
    Ακομα θυμαμαι το βλεμμα του ανθρωπου στο ταμειο,προσπαθωντας να μου βρει μια λυση γιατι φυσικα ΔΕΝ ειχα 300+ ευρω .
    Αν ο Τσιπρας κανει αυτο που πρεπει?
    Οχι και παλι οχι.
    Αλλα εγω δεν τον θελω περισοτερο "συνετο" και "συγκαταβατικο"..Περισοτερο ριζοσπαστη θα τον ηθελα,οποτε δεν αναπτυσω κατι παραπανω σε αυτο,μιας και καταλαβαινουμε και οι δυο οτι δεν θα βγαλει πουθενα.
    Αληθεια,το αρθρο του Πρετεντερη ειναι αποδειξη τινος πραγματος? Οτι οι ξενοι μας εχουν οπως τις κουκλες τους οι εγγαστιμυθοι?
    Κουνανε το χερι τους και εμεις.."μιλαμε"
    Η απαντηση σας σε αυτο ειναι..περισοτερη θεληση και συνεση για να βαλουν το "χερι" τους και αλλο μεσα στην κουκλα τους?
    Περα απο το προβλημα με το περιεχομενο,φυσικα εχω προβλημα και με τον Πρετεντερη,εναν ανθρωπο που εχει ηθελημενα αποκρυψει στοιχεια που ειχαν να κανουν με το αβασιμο του προγραμματος και την αστοχια του.
    `Η με τον ανθρωπο που οταν τον εγκαλεσαν για την τακτικη της οσφυοκαμψιας του,σε μια ομιλια του σε πανεπιστημιο,η απαντηση του ηταν για το ..ποσο των καταθεσεων του?
    Δεν ξερω αν θα βγει το οχι..μαλλον για ναι το βλεπω
    Καταλαβαινω γιατι ναι..εχετε πραγματα να χασετε..και φοβαστε μην τα χασετε(προσωπικη γνωμη ειναι πως δεν θα τα χασετε,..ο Τσιπρας θα συμφωνησει με τους "εγγεαστριμυθους" του πιο πανω παραδειγματος)!
    Δεν ξερω αν ημουν στην θεση σας θα σκεφτομουν το ιδιο..κατα πασα πιθανοτητα ναι!
    Απλα δεν ειμαι..δεν εχω κατι να χασω..φυσικα η ευρυτερη οικογενεια μου ζει στη ελλαδα ακομα,αλλα ενα καρουζι στο χωριο το καλοκαιρι με λιγη φετα και καμια ντοματα για γεμιστα(χωρις κιμα) μου υποσχεθηκαν οτι δεν θα λειψουν!
    Οποτε αν με ρωτατε(δεν με ρωτατε ειναι η αληθεια,εγω αρχισα να γραφω ακελεστος),ολα καλα θα ειναι
    Εσεις θα φοβηθειτε λιγο ωστε να πειτε "οκ,καλο ειναι το χερι τους μεσα μας",οι καταθεσεις σας εκει θα ειναι,η συνταξη σας ισως με μικροκαθυστερησεις θα ερχεται!
    Απλα σας εχω για ανθρωπο που δεν εχετε αναγκη τον Αδωνι(το συνηθισα πλεον) για αναφορες,τον Πρετεντερη για πηγες.
    Μην το κανετε!
    Φυσικα δεν το γραφω ολο αυτο για να σας πεισω(και δεν μπορω και δεν θελω)..
    Το γραφω ετσι ωστε,αν περασει, να υπαρχει μια ατελης καταθεση στα σχολια, μιας αλλης πραγματικοτητας.
    Μια ελλαδας που ειτε μεσα ειτε εξω απο τα συνορα κανει ουρες και την οποια πολλοι ενω υποπτευονται οτι υπαρχει,επιλεγουν να αγνοουν.
    Καλο βολι αυριο(σημερα πλεον)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα.
      Βεβαίως και είναι όνειδος τα συσσίτια για φαγητό ή για φάρμακα αλλά τουλάχιστον υπάρχουν και καλύπτουν αρκετές ανάγκες του κόσμου που δεν έχει άλλες δυνατότητες.
      Σε μια όμως οικονομική κατάρρευση πιστεύεις ότι θα συνεχίσουν να υπάρχουν;
      Σε μια τέτοια περίπτωση επίσης δεν θα είναι οι μετανάστες οι πρώτοι που θα υποφέρουν;
      Το περιστατικό με την κόρη σου που αναφέρεις είναι ακριβώς από τα πρώτα συμπτώματα της οικονομικής κρίσης που βρισκόμαστε και αν στην φάση αυτή την πληρώνουν οι ανασφάλιστοι αν αυτή βαθύνει θα την πληρώσουν και όσοι μια ζωή πλήρωναν για να είναι ασφαλισμένοι.
      Όταν διαβάζω μια άποψη κάποιου άλλου και συμφωνώ με αυτή, δεν κάνω διακρίσεις στο ποιος είναι και που ανήκει.
      Αν παρακολουθείς λοιπόν αυτό το μπλόγκ θα έχεις διαβάσει πχ τι έχω σούρει στο παρελθόν στον Μπουμπούκο, αλλά όταν 9 μήνες πριν, τότε που κανένας δεν φανταζόταν ότι θα μας καταντήσουν έτσι, έχει προβλέπει επακριβώς τι θα γίνει να μην του το αναγνωρίσω;
      Λυπάμαι που δεν κατάλαβες τι λέει το άρθρο του Πρετεντέρη, όπως και τότε πολλοί δεν κατάλαβαν ότι είτε μας αρέσει είτε όχι τα μεγάλα κράτη κρατάνε το μαχαίρι και τρώνε το πεπόνι, όπως λέει η παροιμία.
      Έτσι και τώρα αυτοί έχουν το χρήμα και εμείς δεν το έχουμε αλλά θέλουμε να μας το δώσουν..
      Αντί λοιπόν να θυμόμαστε το Κούγκι καλύτερα δεν είναι να θυμηθούμε τον Οδυσσέα; Ο Οδυσσέας βέβαια δεν θα έλεγε "τρομοκράτες" , όπως ο Βαρουφάκης, αυτούς που την Δευτέρα θα πάει να τους ζητήσει λεφτά.
      Και επειδή λοιπόν δεν ζω σε κανένα γυάλινο πύργο και γνωρίζω και την άλλη Ελλάδα που λες, και μη έχοντας λεφτά έξω, έχω και εγώ στηθεί για το 50ρι στην ουρά .
      Το θέμα όμως είναι ότι ούτε αυτό θα υπάρχει από την άλλη βδομάδα οπότε μπορούμε πιθανώς να συναντηθούμε σε κανένα χωράφι του χρόνου φυτεύοντας ντομάτες.
      Ευτυχώς για φέτος έχω φυτέψει καμιά 20ρια σ΄ένα παρτέρι οπότε το καλοκαίρι ελπίζω να την βγάλω καθαρή!

      Διαγραφή
  4. Ισως γελάσει λιγο το πικραμενο χειλι μας...

    Μιλώντας κάποτε στη Θεσσαλονίκη ο Λεωνίδας Ιασωνίδης, υπουργός επί κυβερνήσεων Βενιζέλου και λαμπρός ρήτορας, σε μία στιγμή είπε: "Αρ' ατώρα έρθαμεν σε δίλημμα". Το πλήθος των Ποντίων τον άκουγε σιωπηλό. Μέχρι που κάποιος σήκωσε το χέρι και υπέβαλε την ερώτηση που απασχολούσε όλους: "Πασσά Ιασωνίδη, ντο εν το δίλημμα;".
    "Ακούστε να λέγω σας ντο εν το δίλημμα" απάντησε ο Ιασωνίδης. "Πέρωμεν έναν σκοινίν. Περάζουμ' α ας σο στόμαν και βγάλουμ' ατό ας σον κώλον! Σ' εμπρός το μέρος δένουμεν έναν σκατόν! Σ' οπίς πα το μέρος δένουμεν έναν αγγούρ'! Συρτς να εβγάλτς το σκατόν ας 'σο στόμας, εμπέν' το αγγούρ' σον κώλος! Συρτς να εβγάλτς το αγγούρ' ας σον κώλος, εμπέν το σκατό 'σο στόμας! Αρ' ατό εν το δίλημμα!

    Μέρες που ζούμε,το υπενθυμιζω στον εαυτό μου κάθε μερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλτατε Vad για το αριστουργηματικό δίλημμα του Ιασωνίδη έχω γράψει πριν 9 χρόνια στο ποστ μου ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΔΙΛΗΜΜΑ ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΑΥΤΟ αλλά και στο νεότερο ΔΥΟ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΥΝ. ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΑΤΕ ;
      Πράγματι το σημερινό δημοψήφισμα το κατέστησε δυστυχώς πάλι επίκαιρο αν και τελικά τα Ωχ! από το αγγούρι θα εναλλάσσονται με τα Μπλιάχ απ΄το σκατό!

      Διαγραφή
  5. Όταν σε πρόσφατο ποστ μου είχα χαρακτηρίσει τον Βαρουφάκη Νάρκισσο δεν είχα διαβάσει την ψυχιατρική εξήγηση της κατάστασης του όπως την αναλύει ειδικός ψυχίατρος.
    Δυστυχώς αυτός επελέγη για να διαπραγματευθεί το μέλλον της χώρας!

    Το Σύνδρομο της Ύβρεως, ο Ναρκισσισμός και ο Βαρουφάκης

    Για τον Υπουργό μας επί των Οικονομικών, κ. Γιάνη Βαρουφάκη σχεδίαζα ούτως ή άλλως να γράψω, ακόμη και αν δεν είχαν επισυμβεί οι τραγικές για τον κοινωνικό και οικονομικό μας ιστό συνέπειες του capital control, καθώς η περίπτωση του παθολογικού ναρκισσισμού του άπτεται της ιατρικής μου ιδιότητας, ενώ η εν γένει παρουσία του και οι πολιτικοί χειρισμοί του βρίθουν συμπεριφορικών στοιχείων που στοιχειοθετούν τη διάγνωση του Συνδρόμου της Ύβρεως, εμπίπτοντας στο ερευνητικό πεδίο στο οποίο συνεργάζομαι με την Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου του Tufts, και τον Καθηγητή Νασσίρ Γκέμι.
    O τελευταίος είναι ο συγγραφέας του best seller “A first rate madness”, στο οποίο πραγματεύεται τη διασύνδεση ανάμεσα στην ψυχιατρική παθολογία και την άσκηση εξουσίας σε υψηλό επίπεδο. Μαζί με τον Λόρδο Όουεν (πρώην Υπουργό Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, Ψυχίατρο κατά σπουδές και εμπνευστή του σχεδίου Βάνς-Όουεν για την ειρήνη στην πρώην Γιουγκοσλαβία) που επίσης έχει καταγράψει σημαντικές εκδοτικές επιτυχίες με το «Σύνδρομο της Ύβρεως» και με το «Ασθενείς Ηγέτες στην Εξουσία», αποτελούν πρωτοπόρους στο καινοφανές διεπιστημονικό πεδίο της «πολιτικής ψυχιατρικής» και της «ψυχολογίας της ιστορίας».
    Πρώτος ο Λόρδος Όουεν εισήγαγε στην ψυχιατρική νοσολογία, αλλά και στον χώρο των κοινωνικών και πολιτικών επιστημών, μία καινούρια ψυχιατρική οντότητα που την ονόμασε «Σύνδρομο της Ύβρεως», δανειζόμενος τον όρο από την αρχαία ελληνική γραμματεία, όπου η υπέρβαση του μέτρου, η αλαζονεία και η περιφρόνηση για τους θεϊκούς και ανθρώπινους νόμους ονομαζόταν Ύβρις, με συνέπεια την αγανάκτηση των θεών (Νέμεσις) οι οποίοι έστελναν την Τήσι για να θολώσει την κρίση του υβριστή και να τον οδηγήσει στην καταστροφή. Σύμφωνα με τα γραφόμενά του, αρκετοί ηγέτες όπως η Μάργκαρετ Θάτσερ, αλλά και ο Τόνυ Μπλερ και ο Τζορτζ Μπους ο νεότερος –κατά τον δεύτερο πόλεμο του Κόλπου- πέσανε θύματα του συνδρόμου αυτού, το οποίο συνδέεται άμεσα με την άσκηση εξουσίας.
    Οι εκφάνσεις και οι συνέπειες του συνδρόμου αυτού δεν περιορίζονται, μάλιστα, στον χώρο της πολιτικής αλλά επεκτείνονται και σε όλα τα πεδία άσκησης εξουσίας (π.χ. διοικητικής, στρατιωτικής ή οικονομικής) με την οικονομική κρίση που ταλανίζει τα τελευταία χρόνια την Ενωμένη Ευρώπη -και ιδιαίτερα τη χώρα μας, τις τελευταίες μάλιστα ημέρες με πρωτοφανούς τριτοκοσμικής εντάσεως εικόνες και ταλαιπωρίες- να παρουσιάζεται από τον Λόρδο Όουεν ως επακόλουθο της υβριστικής και αλαζονικής συμπεριφοράς και της μειωμένης επαφής με την πραγματικότητα αρκετών μεγαλοστελεχών, εκτελεστικών διευθυντών και διευθυνόντων συμβούλων των διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Μια τέτοια προσέγγιση σίγουρα θα είχε αρκετό ενδιαφέρον αν, στα καθ’ ημάς, επιχειρούσαμε να δούμε κατά πόσον οι πολιτικοί ηγέτες που οδήγησαν τη χώρα μας σε αυτόν τον κυκεώνα διεθνούς επαιτείας, λιτότητας και -τις τελευταίες ημέρες- κεφαλαιακής ασφυξίας, ήταν υπό την επήρεια του «Συνδρόμου της Ύβρεως»
    Η συνέχεια στο επόμενο σχόλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συνέχεια από το προηγούμενο σχόλιο
    Σίγουρα, πάντως, ο κ. Βαρουφάκης αποτελεί έναν πολιτικό ο οποίος υπερπληρεί τα διαγνωστικά κριτήρια τόσο της ναρκισσιστικής διαταραχής της προσωπικότητας, όσο και του συνδρόμου της ύβρεως, στον βαθμό μάλιστα που αυτά αλληλοεπικαλύπτονται. Αναλυτικότερα:
    • Εμφανίζει υπερβολική εμπιστοσύνη στην κρίση του και περιφρονεί τις συμβουλές και την κριτική των άλλων.
    • Εμφανίζει υπερβολική αυτοπεποίθηση, μέχρι των ορίων της παντοδυναμίας, σε ότι αφορά αυτά που μπορεί μόνος του να επιτύχει.
    • Απώλεσε την επαφή του με την πραγματικότητα, σε συνδυασμό με σταδιακή απομόνωσή του.
    • Επέδειξε (και συνεχίζει να επιδεικνύει) αυτό που ο Όουεν αποκαλεί υβριστική αδυναμία (“Hubristic incompetence”), όταν τα πράγματα άρχισαν να πηγαίνουν άσχημα και οι εταίροι μας έδειξαν πως δεν θα κάνουν πίσω και είναι έτοιμοι να φτάσουν τη διαπραγμάτευση μέχρι τα ακρότατα του grexit και του graccident. Αυτό συνέβη εξαιτίας της υπερβολικής του αυτοπεποίθησης που τον κάνει να αδιαφορεί για τις λεπτομέρειες της πρακτικής εφαρμογής της (σε ορισμένα θεωρητικά σημεία σωστής) πολιτικής του.
    • Επιδεικνύει το χαρακτηριστικό τρίπτυχο του Συνδρόμου της Ύβρεως με αεικίνητους ρυθμούς (ταξίδια, συνέδρια, δηλώσεις, συνεντεύξεις κτλ), απροσεξία και αυθορμητισμό, που οδήγησε τελικά στο κλείσιμο των τραπεζών.
    • Βλέπει, ναρκισσιστικά, τον κόσμο ολόκληρο ως μια φαντασμαγορική αρένα στην οποία μπορεί να ασκήσει εξουσία και να κυνηγήσει τη δόξα.
    • Ενδιαφέρεται υπερβολικά για την εξωτερική του εικόνα και παρουσία (βλέπε τους σηκωμένους με τα χρωπατιστά επιράμματα γιακάδες στα σακάκια του και τα περασμένα στα κουμπιά των πουκαμίσων του, σαν καρφίτσες, στυλό.
    • Έχει την τάση να μιλά συχνά για τον εαυτό του στο τρίτο πρόσωπο ή να χρησιμοποιεί το βασιλικό «εμείς».
    • Πιστεύει πως δεν υπόκειται στην κρίση των τετριμμένων συναδέλφων του ή της βαρετής κοινής γνώμης και πως η Ιστορία είναι το μόνο δικαστήριο αρμόδιο για να τον κρίνει.
    • Έχει την τάση να αδιαφορεί για τις πρακτικές λεπτομέρειες, τα κόστη και τα αποτελέσματα, προκειμένου να υποστηρίξει την αρχική του ιδέα.
    • Χαρακτηρίζεται από ένα διάχυτο μοτίβο μεγαλείου (στη φαντασία ή/και στη συμπεριφορά), με έντονα παρούσες την ανάγκη για θαυμασμό και την έλλειψη ενσυναίσθησης (δηλαδή της ικανότητας να βάζει τον εαυτό του στη θέση των άλλων, π.χ των δύσμοιρων συνταξιούχων μπροστά στα ΑΤΜ ή των υπόλοιπων 18 ομολόγων του στο eurogroup).
    • Έχει μια μεγαλειώδη αίσθηση για τη σημαντικότητα του εαυτού του (π.χ., υπερβάλλει τα επιτεύγματα και τα ταλέντα του, προσδοκά να αναγνωρίζεται ως ανώτερος χωρίς ανάλογα επιτεύγματα).
    • Eίναι απασχολημένος με φαντασιώσεις απεριόριστης επιτυχίας, δύναμης, λάμψης, ομορφιάς, ή ιδανικής αγάπης.
    • Πιστεύει ότι είναι «ιδιαίτερος» και μοναδικός και μπορεί να τον καταλάβουν ή να σχετιστεί μόνο με άλλα «ιδιαίτερα» ή υψηλού επιπέδου άτομα ή φορείς.
    • Έχει παράλογες απαιτήσεις για ιδιαίτερα ευνοϊκή μεταχείριση ή αυτόματη συμμόρφωση με τις προσδοκίες του (στο κριτήριο αυτό ταιριάζει και με την πρόεδρο της Βουλής κα Κωνσταντοπούλου).
    • Εκμεταλλεύεται τους άλλους για να επιτύχει τους δικούς του σκοπούς που δεν είναι άλλοι από μια προσοδοφόρα καριέρα ως διεθνής ομιλητής και συγγραφέας best sellers για το graccident. Για αυτό και δεν διστάζει να Αργεντινοποιήσει τη χώρα μας.
    Η συνέχεια στο επόμενο σχόλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συνέχεια από το προηγούμενο σχόλιο
    Και φυσικά, στα ανωτέρω κριτήρια προστίθενται και στοιχεία της εκδραματιστικής-ιστριονικής διαταραχής της προσωπικότητας, καθώς ο Υπουργός μας,
    • Δείχνει να μη νιώθει άνετα σε καταστάσεις όπου δεν είναι στο επίκεντρο της προσοχής
    • Η διαντίδρασή του με τους άλλους συχνά χαρακτηρίζεται από απρόσφορα σαγηνευτική ή προκλητική συμπεριφορά
    • Συστηματικά χρησιμοποιεί την εξωτερική του εμφάνιση για να προσελκύσει την προσοχή στον εαυτό του
    • Εχει ένα τρόπο ομιλίας που είναι υπερβολικά ιμπρεσσιονιστικός και στερούμενος λεπτομερειών
    Κάποια από τα ανωτέρω αποτελούν στοιχεία διαχρονικώς παρόντα στην εξέλιξη της προσωπικότητάς του. Κάποια άλλα φαίνεται πως εμφανίστηκαν υπό τη διαβρωτική επίδραση της εξουσίας που ασκεί αυτούς τους πέντε μήνες οι οποίοι μεσολάβησαν από την ανάληψη των υπουργικών του καθηκόντων.
    Πάντοτε όμως μετά την Ύβρη έρχεται η Νέμεσις. Αυτό είναι το διαχρονικό τίμημα για την υπέρβαση του μέτρου. Μόνον που τώρα, η Νέμεσις, δεν ήρθε –ακόμη- για τον κ. Βαρουφάκη αλλά έφτασε δραματικά για όλους τους Έλληνες. Ήρθε μπροστά στα ΑΤΜ, με «αντίτιμο αίματος εκ προδοσίας» τα προσεχώς εξαντλημένα 60 Ευρώ ημερισίως και τις κουτσουρεμένες συντάξεις των γερόντων μας…

    Χρίστος Χ. Λιάπης MD, MSc, PhD
    Ψυχίατρος – Διδάκτωρ Παν/μίου Αθηνών
    Αιγινήτειο Nοσοκομείο Αθηνών
    Tufts Medical Center, Boston Massachusetts


    Πηγή: http://www.skai.gr/news/opinions/article/284903/to-sundromo-tis-uvreos-o-narkissismos-kai-o-varoufakis/#ixzz3ezklRxkP

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καλημερα απο την κεντρικη ευρωπη
    Το οτι υπαρχουν τα συσσιτια ειναι μια λυση που σε περιπτωσηκατερευσης δεν θα υπαρχουν..σωστο!
    Πειραζει να συνεχισω τον συλλογισμο σου λιγο παρακατω στον ιδιο δρομο και να πω "παλι καλα που υπαρχουν και τα σκουπιδια και μπορουν να τρωνε οι αστεγοι..σε περιπτωση καταρευσης δεν θα βρισκουν ουτε εκει"
    Παλι καλα που μονο 1000 σχολεια ζητησαν ωοηθεια για να δινουν στα παιδια ενα κολατσιο..σε περιπτωση καταρευσης θα ηταν παραπανω
    Παλι καλα που εφυγαν μεταναστες περιπου οσοι εφυγαν τις δεκαετιες 50-60,σε περιπτωση καταρευσης θα εφευγαν περισοτεροι
    Παλι καλα που αυτοκτονησαν αυτοι οι ..λιγοι ανθρωποι,σε περιπτωση καταρευσης θα αυτοκτονουσαν περισοτεροι
    Πως μπορεις εσυ και καθε αλλος "λογικος" να βαζετε ποσοστωση στην ανεχεια και την δυστυχια?
    Γιατι κανεις τοσο σκοντο στο ποσο αναξιοπρεπεια μπορεις να αντεχεις?
    Οσο για τον Αδωνι,καπου πετυχε το ματι μου ενα βιντεο του Καζακη(εξισου γραφικου)..και αυτος μιλαγε για καπιταλ κοντρολ απο το 2011.
    Γιατι να μην βαλεις αυτον σαν αναφορα?
    Δεν τον ηξερες θα μου πεις και αυτο ακριβως ειναι το προβλημα θα σου πω...Οτι ο Αδωνις ειναι σημειο αναφορας πλεον και καποια καναλια βοηθησαν σε αυτο,,φυσικα με το αζημιωτο!
    Κουγκι και τετοια μακρυα απο μενα και νομιζω δεν τα ανεφερα κιολας(αν τα υπονοησα,ηταν βραδυ και κουρασμενος..δεν θα ηξερα τι εγραφα!)
    Δεν θεωρω οτι τα παραδειγματα μας ειναι το Κουγκι το Ζαλλογγο το κρυφο σχολειο.Ασε που εχω βασιμες υποψιες οτι τα 2 τελυταια δεν υπηρξαν καν
    Αν θες παραδειγματα για το πως μπορουμε να βρουμε τι θα κανουμε, εχω ευκαιρες κανα δυο βιβλιογραφικες παραπομπες αλλα μαλλον ειναι πρωι ακομα για κατι τετοιο.
    Ελπιζω να πανε ολα καλα με τις ντοματες σου γιατι μετα απο 3 χρονια εδω,καταλαβα γιατι τρωνε χωριατικη οι τουριστες που ερχονται στην ελλαδα.
    Δεν ειναι απο καρμοιρια(οκ,μπορει και απο αυτο) αλλα κυριως γιατι ΔΕΝ εχουν ξαναφαει τοσο γλυκες ντοματες.!
    Εξαλλου το λεμε μεταξυ σοβαρου και αστειου οτι οταν πλεον δεν σε ενοχλει η γευση της ντοματας που τρως εδω,τοτε πλεον εχεις αφομοιωθει πληρως!
    καλο βολι ,λοιπον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ποσόστωση στην ανέχεια και την δυστυχία δυστυχώς υπάρχει γενικότερα στον κόσμο και αυτή είναι και η πραγματικότητα.
      Θυμάμαι σε ένα ταξίδι στην Ινδία έκανα ένα σχόλιο για την φτώχια που έβλεπα γύρω μου. Τότε ένας συνάδελφος που είχε δουλέψει στην Αφρική μου είπε χαρακτηριστικά: Θεωρείς φτώχια και δυστυχία αυτό που βλέπουμε εδώ και πράγματι είναι για μας. Είναι όμως ευμάρεια για όσους έχω δει στην Αφρική όταν τους βλέπει; να πίνουν νερό της βροχής από ένα λάκκο στο χώμα.
      Αυτά λοιπόν που γράφω πιστεύω πως συμβάλλουν στις προσπάθεια να παραμείνει η χώρα στο ευρώ και την Ευρώπη και με την πάροδο του χρόνου να ανέβει το βιοτικό επίπεδο του λαού με συνεπακόλουθο αποτέλεσμα την εξάλειψη της ανέχειας και της δυστυχίας.
      Αλλιώς αν καταντήσουμε ο παρίας της Ευρώπης η ποσόστωση της δυστυχίας ποιους πιστεύεις πως θα θίξει πρώτους;
      Δεν ξέρω τέλος αν ο Καζάκης ή και κάποιος άλλος κάποτε στο παρελθόν είχε μιλήσει για κάπιταλ κοντρόλ σε κάποια θεωρητική βάση.
      Δεν έχω ακούσει κανένα άλλο 4 μήνες πριν τις εκλογές να λέει: έχουν κρυφή ατζέντα και η κρυφή τους ατζέντα είναι η δραχμή, θέλουν να πάνε έξω να τους πουν όχι και να κάνουν δημοψήφισμα!

      Διαγραφή
  9. Καλά όλα τα άλλα αλλά ο Γεωργιάδης είναι γραφικός. Και όχι μόνο αυτό.
    Τέτοιες προβλέψεις είναι αυτοεκπληρούμενες όπως των θρησκειών. Δεν θα του κάνει κάποιος μήνυση αν δεν βγούνε. Και μόνο από σύμπτωση μπορεί να βγει καμία και τότε υπάρχει «δικαίωση».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. αθεοφοβε πληροφοριακα 100 γρ τοματας περιεχουν 3,9 γρ σακχαρων 237 mg καλιου και 5mg νατριου
    η γευση καθορίζεται κυριως από τα σακχαρα και το καλιο
    επειδή επικρατησε η αφροσυνη προστατευσε τις τοματες σου από την μπαστρα και τον περονοσπορο θα σου χρειαστουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες γιατί καθώς είμαι από την Αθήνα δεν έχω σχεδόν καμία γνώση από καλλιέργειες.

      Διαγραφή
  11. φυσικα για τον Αδωνι μολις διαβασα το αρθρο στο Focus που ζηταει ο ιδιος απο την Τροικα να κοψει τα λεφτα στις τραπεζες ωστε να κλεισουν και να γινουν τα καπιταλ κοντρολς
    Φυσικα το αρνηθηκε και ειπε οτι φταει η μεταφραση,αλλα επετρεψε μου δουλευοντας μαζι τους να σου πω οτι εχουν πολλα στραβα,αλλα επ` ουδενι δεν τριπλοτσεκαρουν τι γραφουν!!
    Οποτε για αυτον τον ανθρωπο ,αν μετα απο αυτο τον "υπερασπιζεσαι" ,εγω δεν μπορω καν να τον αναφερω!
    Οσο για τα αλλα θα σου απαντησω εν καιρω(μαλλον αυριο)
    Φυσικα θεωρω λαθος το σκεπτικο σου!
    Αλιμονο!!
    καλο βραδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχω σκοπό να γίνω υπερασπιστής του Γεωργιάδη αλλά το έχει διαψεύσει λέγοντας:
      «Έβαλα στο twitter μου το διορθωτικό mail της δημοσιογράφου του περιοδικού. Η ακριβής απομαγνητοφώνηση είναι αν δεν υπάρξει συμφωνία δεν βγαίνουμε αυτομάτως από το ευρώ προφανώς θα μπουν capital controls για να μην καταρρεύσουν οι τράπεζες και θα προσπαθήσουν να πετύχουν συμφωνία» εξήγησε ο κ.Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι έχει ανεβάσει στο διαδίκτυο την απομαγνητοφώνηση με υπογραφή της δημοσιογράφου.

      Διαγραφή