Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Κ.ΜΟΥΡΟΥΤΗΣ-Η ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΊΣΤΟΙΧΗ ΤΩΝ ΨΕΥΤΙΚΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ ΤΟΥ




Η εβδομάδα που μας πέρασε (24-30 Απριλίου) ήταν η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα εμβολιασμών. Σε ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, η  κ. Μαρία Θεοδωρίδου, ομότιμος καθηγήτρια Παιδιατρικής στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, ανέφερε ότι σε  μελέτη του 2012 του ΚΕΕΛΠΝΟ διαπιστώθηκε  ότι στους 100 γονείς ο ένας αρνείται να κάνει το εμβόλιο στα παιδιά του. Σήμερα το ποσοστό  μπορεί να έχει φθάσει να αρνούνται δέκα στους 100 γονείς.
Με την ευκαιρία της παραπάνω εβδομάδας ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σε ενημερωτικό του σημείωμα επισημαίνει τους μύθους και τις αλήθειες για την ασφάλεια των εμβολιών.
Πρόσφατα και εγώ είχα δημοσιεύσει το σχετικό ποστ ΟΤΑΝ Η ΑΝΟΗΣΙΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΠΑΙΔΙΩΝ, αλλά και στο παρελθόν είχα ασχοληθεί με το θέμα της παραπληροφόρησης που υπάρχει διεθνώς σχετικά με τα εμβόλια.
Το 2009 στο ποστ μου ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΠΙΑΝΟΥΝ ΚΩΤΣΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ είχα ερευνήσει ένα προς ένα τους διάφορους τύπους και την αξιοπιστία των λόγων τους από αυτούς που μιλάγανε κατά των εμβολιασμών στο αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι FOX.
Αλλά και κατά καιρούς έχω δημοσιεύσει σχετικά άρθρα για τις διάφορες ανοησίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και παραπληροφορούν τον κόσμο.
Όμως ότι και γραφτεί σε ένα μπλογκ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον καταιγισμό της παραπληροφόρησης που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, αλλά και αυτής που εκπέμπεται καθημερινά από την τηλεόραση.
Ενδεικτικά, εξ αιτίας αυτής της παραπληροφόρησης, η φετινή επιδημία ιλαράς στην Ευρώπη, που αποδίδεται στην χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, στοίχησε τη ζωή σε 17 παιδιά τους τελευταίους μήνες, ενώ για το 2015, σε παγκόσμιο επίπεδο, 134.000 άνθρωποι πέθαναν από ιλαρά, μια εύκολα αντιμετωπίσιμη μέσω εμβολιασμού ασθένεια. Περισσότερα εδώ.
Προχθές μου επισημάνθηκε με e-mail η ύπαρξη αλλά και η δράση ενός από τους εν Ελλάδι διαπρύσιους κατηγόρους των εμβολιασμών, του Dr Κωνσταντίνου Μουρούτη συγγραφέα μάλιστα και του βιβλίου Όλη η αλήθεια για τα εμβόλια.


Επειδή δεν τον ήξερα, βάζοντας στο YouTube το όνομα του διαπίστωσα με έκπληξη ότι υπάρχουν 11.400 βίντεο δικά του!
Είναι από ένα πλήθος ομιλιών του σε όλη την Ελλάδα, αλλά και από εξίσου μεγάλο αριθμό εμφανίσεων του σε επαρχιακά και περιθωριακά τηλεοπτικά κανάλια, αλλά ακόμα και στην ΕΡΤ.
Η ΕΡΤ βέβαια υποτίθεται σαν σοβαρό κρατικό κανάλι ότι έχει κάνει προηγουμένως έλεγχο για επιστημονική επάρκεια όσων έχει καλέσει να μιλήσουν σε αυτήν.


Δυστυχώς όμως αυτό δεν γίνεται και στο παρελθόν έχει δώσει βήμα σε απίθανα άτομα όπως γράφω και στο ποστ μου  ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΣ ΤΟΥ MASTER ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ!
Παρακολουθώντας τις ομιλίες του Μουρούτη διαπιστώνει κανείς ότι πρόκειται για ομιλητή με μεγάλη ευχέρεια λόγου, που χρησιμοποιεί αρκετά γνωστά  ιατρικά στοιχεία για να καταλήξει στα δικά του αντιεπιστημονικά συμπεράσματα.
Σε αντίθεση με τον άλλο σοβαροφανή και το ίδιο πιστικό ομιλητή Αρτέμη Σώρρα, ο Μουρούτης χρησιμοποιεί το χιούμορ για να πάρει με το μέρος του το κοινό του και όπως φαίνεται το πετυχαίνει.   
Αλλά ας δούμε ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Μουρούτης βάσει των στοιχείων που δημοσιεύονται μετά ενδελεχή έρευνα από το fact cheker.gr Fact or fiction? στο άρθρο του Έρευνα: «Δρ.» Μουρούτης και πλαστά πτυχία.
Ενδεικτικά στο βιογραφικό του γράφει τα παρακάτω, χωρίς όμως να εμφανίζει κάποιο ελληνικό αποδεικτικό στοιχείο αναγνώρισης τίτλου σπουδών του.


Από βίντεο που παραθέτει το fact checker,στα οποία αναφέρεται ο ίδιος στις σπουδές του, πέρα από τις ασυνέχειες των ισχυρισμών του γιατί αναφέρονται διαφορετικά πανεπιστήμια σε κάθε βίντεο, ο απολογισμός έχει ως εξής:
α) Βιολογία(4 χρόνια),
β) ιατρική (5 χρόνια – Φρανκφούρτη),
γ) κατόπιν ειδικότητα ως φυσίατρος με διδακτορικό τίτλο,
δ) μάστερ με δεύτερο διδακτορικό στις ΗΠΑ (συμπεριφορικές νευροεπιστήμες – Ross University),
ε) τρίτη διδακτορική διατριβή στο Ηνωμένο Βασίλειο (Robert Gordon University), παράλληλα εργαζόταν για δέκα χρόνια στο μεγαλύτερο κέντρο για την ασφάλεια της ακτινοβολίας (Νταμσταντ – Γερμανία).
στ) ακόμη ένα πτυχίο στη θεολογία το 2008 και ένα master στο MIT (!), ή στο Μαξ Πλανκ (ανάλογα το βίντεο), στην αστροβιολογία.
Στο πρώτο βίντεο, τη θέση του διδακτορικού από το Ross University, παίρνει διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο του Graz.
Στην έρευνα του fact checker όμως για το Διδακτορικό από το Robert Gordon University η απάντηση του Πανεπιστημίου ήταν Δεν υπάρχει στο σύστημά μας οποιοδήποτε αρχείο για τον Δρ. Κων/νο Μουρούτη«.
Για το Διδακτορικό από το Ross University η απάντηση επίσης ήταν πως «… ο Κωνσταντίνος Μουρούτης δεν έχει φοιτήσει στην ιατρική σχολή μας. 
Σύμφωνα με τον  Δρ. Ανδρέα Καρατζά   του Πανεπιστημίου Reading στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο οποίος επικοινώνησε με το Πανεπιστήμιο του Αμβούργου  έλαβε επίσημη διαβεβαίωση από αυτό πως ο κ. Μουρούτης, ουδέποτε φοίτησε εκεί!
Επίσης ο ίδιος  μίλησε με τον διευθυντή του GSI, καθηγητή  Karlheinz Langanke, ο οποίος τον διαβεβαίωσε προφορικά, πως ο κ. Μουρούτης, ουδέποτε αποτέλεσε μέλος του ανθρώπινου δυναμικού στο Ινστιτούτο Βαρέων Ιόντων του Νταμσταντ στη Γερμανία (GSI). 
Σχετικά για  το  Πτυχίο από West Clayton University αυτό είναι ένα πανεπιστήμιο «μαϊμού» που έδρασε στις ΗΠΑ μέχρι το 2012, με τους εγκεφάλους της κομπίνας να έχουν έδρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στο Πακιστάν. Ήταν αλλιώς γνωστό και ως Belford University πρόκειται για ανύπαρκτο «πανεπιστήμιο»,  το οποίο, πληρώνοντας το κατάλληλο αντίτιμο, χορηγεί πλαστά πτυχία στον οποιονδήποτε.
Για τα Διδακτορικά από Πανεπιστήμιο του Graz (Αυστρία) και Ινστιτούτο Βόλφγκανγκ Γκαίτε (Γερμανία) οι υπογραφές των καθηγητών στο κάτω μέρος των τίτλων που εμφανίζει είναι ίδιες, αν και μιλάμε για διαφορετικά πανεπιστήμια από διαφορετικές χώρες. Πως είναι αυτό δυνατό;
Είναι γιατί  τις υπογραφές αυτές όταν τις έψαξαν,τις βρήκαν στην ιστοσελίδα  berufszertifikate-und-diplome.teleclip.net, που κατασκευάζει και πουλάει πλαστά πτυχία προς 9,99 το κομμάτι! Έτσι έφτιαξαν με τον ίδιο τίτλο ιατρικής εργασίας αντίστοιχα διδακτορικά με το όνομα του Αλμπερτ Αϊνστάιν!
Σε ερώτημα στο Johann Wolfgang Goethe-Universität Frankfurt am Main έλαβαν απάντηση από τη Dr. Anke Sauter, πως μετά από μια αρχική έρευνα, η ιατρική σχολή τους, δε μπορεί να επιβεβαιώσει το διδακτορικό του κ. Μουρούτη. Η ίδια τους παράπεμψε σε μελλοντική επικοινωνία μετά από ενδελεχέστερη έρευνα πάνω στο ίδιο το πτυχίο του.
Καταγγελία πολιτών για την δράση του στο Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών την παραπέμπει ο πρόεδρος του στον Ιατρικό Σύλλογο Πιερίας γιατί η έδρα του Μουρούτη είναι στην Κατερίνη, αλλά και από εκεί ο Σύλλογος Πιερίας απαντά ότι δεν είναι μέλος του.
Παρά το γεγονός ότι στις προσφωνήσεις που του γίνονται στα διάφορα βίντεο ως ιατρού ενώ και ο ίδιος αναφέρει σπουδές και διδακτορικά στην ιατρική  και στην εκπομπή στην ΕΡΤ συστήθηκε ως φυσίατρος-νευροεπιστήμονας, ισχυρίζεται όπου βρεθεί και σταθεί, πως δεν ασκεί την ιατρική.
Ξέρετε άραγε πολλούς γιατρούς που αποποιούνται την ιατρική τους εκπαίδευση αλλά διαφημίζουν όμως διδακτορικά (ανύπαρκτα βέβαια) σε αυτήν;



Επίσης Φυσίατροι είναι ιατροί που  έχουν αποκτήσει μετά 5ετή ειδίκευση την ειδικότητα της φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης, έχουν δηλαδή ασκηθεί για 6 μήνες στην ορθοπεδική,6 μήνες στην παθολογία, 6 μήνες στην νευρολογία και 3 χρόνια στην κυρίως ειδικότητα που έχει ως αντικείμενο την αποκατάσταση μετατραυματικών και μετεγχειρητικών παθήσεων και άλλων βλαβών εξαιτίας παθολογικών καταστάσεων. 
Δηλαδή ο διακεκριμένος αυτός επιστήμων στα 15 χρόνια που ήταν στο εξωτερικό μπόρεσε να γίνει φυσίατρος μετά 11 χρόνια σπουδών (6 ιατρική+5 φυσιατρική), να πάρει πτυχίο βιολογίας και πτυχίο αστροβιολογίας και 4 διδακτορικά και να εργάζεται ταυτόχρονα για 10 χρόνια ως υπεύθυνος σε ερευνητικό κέντρο!   
Ξέχασα επίσης ότι ταυτόχρονα έχει σπουδάσει και θεολογία εξ αποστάσεως γιατί ανήκει και στους αντβεντιστές της 7ης ημέρας.
Στο βιογραφικό του εδώ διαβάζουμε πως από το 2008 είναι καθηγητής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στις Επιστήμες Υγείας και Νευροεπιστήμες, αλλά πηγαίνοντας  στην λίστα των καθηγητών του τμήματος της Ιατρικής σε αυτό το Πανεπιστήμιο διαπιστώνουμε πως κατά περίεργο τρόπο δεν τον αναφέρουν!
Το Πανεπιστήμιο, απάντησε σε σχετική ερώτηση του Δρ. Καρατζά ότι ουδέποτε υπήρξε μέλος του διδακτικού προσωπικού, αλλά «εξωτερικός συνεργάτης» σε κάποιες διαλέξεις, στο πλαίσιο του «Πανεπιστημίου της Δευτέρας». Η συγκεκριμένη δράση, έχει ως στόχο, τη προσφορά γνώσης σε εκλαϊκευμένη μορφή, στο ευρύτερο κοινό και κατ’ επέκταση τη δραστηριοποίηση του Κολεγίου, στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου. Με απλά λόγια, το Πανεπιστήμιο του παραχώρησε αίθουσα για διαλέξεις, όμοιες με αυτές που κάνει σε όλη την Ελλάδα.
Επίσης διαβάζουμε πως: ο Dr. Μουρούτης έχει γράψει αρκετά επιστημονικά άρθρα .Ανατρέχοντας όμως στο PubMed διαπιστώνουμε πως  κατά περίεργο τρόπο το πληρέστερο ψαχτήρι ιατρικών εργασιών μας απαντά: Your search for mouroutis retrieved no results.
Τελικά μετά τα δημοσιεύματα σχετικά με τους ανύπαρκτους τίτλους σπουδών του αντί να τους προσκομίσει αφού είναι ανύπαρκτοι, γράφει σε ένα μακροσκελές κείμενο του:
Εδω και 3 ετη επι νομικου προσωπου , εχω πληρως αποποιηθει καθε ειδους τιτλοφορηση,επιστημονική διακριση και οτι αλλο εχει επισωρευθει στο προσωπο μου..Περιτρεχω το κοσμο ως σκύβαλο..
Είναι εμφανές ότι με αυτό τον τρόπο προσπαθεί  να αποφύγει την πιθανή δίωξη του για αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος. 
Τελικά ο πολυπράγμων αυτός «επιστήμων» δεν θα μας απασχολούσε όταν   υποστηρίζει τις αντιεπιστημονικές απόψεις του για την δημιουργία αντί της εξέλιξης των ειδών, είτε  τις αναπτύσσει αυτές σε βιβλίο είτε στις τηλεοράσεις. Βέβαια οι απόψεις του που αναπτύσσει σχετικά με την υγεία βασίζονται   στο βιβλίο της White (ιδρύτριας των Αντβεντιστών της 7ης Ημέρας), Ministry of Healing, το οποίο δεν είναι ιατρικό αλλά θρησκευτικό βιβλίο.
Μας απασχολεί όμως όταν ένας άσχετος με την πραγματική επιστήμη παρασύρει με τα γραπτά του και τις ομιλίες του εύπιστους ανθρώπους στο να μην εμβολιάζουν τα παιδιά τους ή καρκινοπαθείς να μην κάνουν χημειοθεραπεία, μια θεραπεία που σε συνδυασμό με την χειρουργική και την ακτινοβολία έχει συμβάλλει είτε στην πλήρη θεραπεία καρκινοπαθών είτε στην σημαντική παράταση της ζωής τους σε σχέση με το παρελθόν.  
Δεν θα χαρακτηρίσουμε τον αρνητή της εξέλιξης των ειδών Μουρούτη  ως "Αδαή, βλάκα ή παράφρονα" αλλά το αντίθετο από αυτά, ως πανέξυπνο αρνητή της εξέλιξης της επιστήμης, που εκμεταλλεύεται την άγνοια και την ευπιστία του κόσμου, με κίνδυνο να θρηνήσουμε θανάτους από ανεμβολίαστα παιδιά ή από ασθενείς που πιστεύοντας τα λεγόμενα του δεν ακολουθούν τις αναγκαίες σε αυτούς θεραπείες.
Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα θύματος αντιεπιστημονικών δοξασιών, με τελικό αποτέλεσμα τον θάνατο, περιγράφω στο ποστ μου  Η ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΜΑΙΡΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ
Ήταν θύμα μιας άλλης  παραπληροφόρησης, από το πλήθος που κυκλοφορεί σήμερα στο ιντερνέτ και στην οποία οι αρνούμενοι το AIDS  διακόπτουν την θεραπεία τους, η οποία ως γνωστόν σήμερα ουσιαστικά έχει μετατρέψει μια οξεία θανατηφόρο νόσο σε χρόνια, με μείωση του ποσοστού των θανάτων κατά 80%.  

Μεγάλο μέρος από τα στοιχεία που αναφέρονται στο κείμενο έχουν ληφθεί από τα παρακάτω, στα οποία και υπάρχουν και πολλές περισσότερες πληροφορίες:
Ο «Δρ» Κων/νος Μουρούτης δεν είναι γιατρός και με τη σφραγίδα του Κράτους

ΠΡΟΣΘΗΚΗ 2-5-2017
Μια συγκλονιστική καταγγελία μητέρας: «Ο "γιατρός" Μουρούτης ευθύνεται για τον θάνατο της κόρης μου»
Διαβάζοντας μερικά σχόλια που υπάρχουν στο βίντεο, διαπιστώνει κανείς σε ποιο κοινό απευθύνονται οι διάφοροι Μουρούτηδες ,και  ποια είναι η αντιληπτική του ικανότητα.
Όλες οι θεραπευτικές αγωγές έχουν ένα ποσοστό επιτυχίας και αποτυχίας. Δεν μπορεί όμως κανείς να προβλέψει που θα ανήκει  ένα άτομο εκ των προτέρων , εκτός αν είναι αστρολόγος ή χειρομάντης.
Κανένας λοιπόν γιατρός  δεν λέει σε καρκινοπαθή ότι κάνοντας μια θεραπευτική αγωγή, αυτή  θα του προσφέρει πλήρες και εκ των προτέρων βέβαιο αποτέλεσμα, γιατί ακόμα και αν η θεραπεία είναι κατά 95% αποτελεσματική, θα υπάρχει πάντα το 5% των ατόμων στα οποία δεν θα είναι.
 Τρώγοντας όμως μόνο χόρτα σίγουρα το 95% θα πεθάνει και υπάρχει και το 5% που μπορεί για διαφόρους λόγους να επιζήσει, όχι βέβαια από τα χόρτα!



Και 2 δημοσιεύσεις μου σχετικές με άλλες τηλεοπτικές παραπληροφορήσεις του κόσμου:

6 σχόλια:

  1. Δεν ανήκω φυσικά στους αρνητές των εμβολίων. Και πολύ καλά κάνεις που ξεσκεπάζεις έναν απατεώνα για τα πτυχία που δεν έχει. Αλλά πάρα πολλοί δεν θα πιστέψουν ούτε εσένα ούτε κανέναν άλλο για τον εξής πολύ απλό λόγο:

    Κάθε 3 και λίγο αποκαλύπτονται σκάνδαλα των φαρμακευτικών εταιρειών. Στην αρχή, εκείνον που τα αποκαλύπτει τον βγάζουν τρελό, ανίκανο, αναξιόπιστο, συνωμοσιολόγο. Και εννοείται ότι υπάρχουν και πάρα πολλές προσπάθειες και οικονομικής, και νομικής και φυσικής (αν τα πρηγούμενα δεν αποδώσουν) εξόντωσης. Αν ο συγκεκριμένος επιβιώσει - βιολογικά, οικονομικά και ηθικά - ίσως η απάτη των φαρμακευτικών κάποτε αναγνωριστεί πέρα από κάθε αμφιβολία (δηλαδή με δικαστικές αποφάσεις και ομόφωνη γνώμη της επιστημονικής κοινότητας).

    Όλοι όμως - ακόμα και οι πιό αμόρφωτοι - καταλαβαίνουμε ότι για να φτάσει να αναγνωρίζεται επίσημα ένα σκάνδαλο των φαρμακευτικών εταιρειών κάθε 10 χρόνια, θα υπάρχουν άλλα 10.000 που δεν φτάνουν στο ευτυχές στάδιο της επίσημης αναγνώρισης.

    Και όταν λέμε "σκάνδαλο" εννοούμε ότι οι φαρμακοβιομηχανίες σκοτώνουν συνειδητά ανθρώπους προκειμένου να βγάλουν φράγκα.

    Μπορεί εσύ σήμερα να απέδειξες ότι ο μουρούτης είναι ένας τσαρλατάνος με πλαστά πτυχία, εγώ όμως φοβάμαι τους τσαρλατάνους των φαρμ. εταιρειών με τα γνήσια πτυχία περισσότερο.
    Ο λόγος απλός: βγάζουν 100Χ περισσότερα δισεκατομμύρια από 1000 μουρούτηδες μαζεμένους.
    Αρα έχουν και 100 δισεκατομμύρια περισότερους λόγους να μου πουν ψέματα σε σχέση με τον κάθε μουρούτη.

    Πριν λοιπόν αρχίσουμε να σκίζουμε τα κυλοτάκια μας γύρω από το αν τα εμβόλια είναι καλά και το αν ο (κάθε) μουρούτης είναι απατεώνας, ας φροντίσουν οι φαρμακοβιομηχανίες να γίνουν διαφανείς και αξιόπιστες. Αν αποκτήσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου, όλοι οι μουρούτηδες θα εξαφανιστούν αυτόματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απαντήσεις στα γραφόμενα σου για την φαρμακοβιομηχανία υπάρχουν στο ποστ μου ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΙ που έχω βάλει στο παραπάνω κείμενο.
      Στο άλλο δε ποστ μου ΠΕΡΙ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ υπάρχει η εξήγηση γιατί δεν είναι εύκολο να εξαφανιστούν οι διάφοροι Μπυρούτηδες.

      Διαγραφή
  2. πολυ σοβαρο το θεμα σας τι γινετε ομως που και γιατροι με γνησια πτυχια οπως η ευθυμιαδου αλεξανδρα μιλουν κατα των εμβολιων τι πρεπει τελικα να κανω θα παντρευτω και θα κανω παιδια και δεν ξερω τι να κανω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντί να ακούει κανείς τους διάφορους αντιεμβολιαστές και τις αντιεπιστημονικές απόψεις τους η λογική λέει να ενημερώνεται από τους υπεύθυνους φορείς όπως η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία.
      https://e-child.gr/update-education/education-recommendations-for-vaccinations/

      Διαγραφή
  3. Κύριε μουρούτη τα συγχαρητήριά μου να έχεις δύναμη και είμαστε μαζί σου άστους και όταν θα έρθει η ώρα τους το σύστημα δεν θα μπορεί να τους βοηθήσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή