Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Ανεμόσκαλες




Ένα απολαυστικό απόσπασμα από το κείμενο που δημοσίευσε ο Διόδωρος Κυψελιώτης στο ΒΗΜΑ  την Κυριακή.

Άλλωστε, μαζί με τα μελομακάρονα έρχονται και καλές ειδήσεις: δεν θα μπορούν να γίνονται πλέον απεργίες από τα πρωτοβάθμια σωματεία επειδή το θέλει μόλις το 15%+1 από τα μέλη τους. Θα πρέπει να το θέλει τουλάχιστον το 25%+1, αφού για να υπάρχει απαρτία για τέτοια απόφαση θα πρέπει να είναι παρόν τουλάχιστον το 50% των μελών, ενώ ως τώρα αρκούσε να είναι το 30% - ή και το 20% σε ορισμένες περιπτώσεις.


Γιατί αυτή η ρύθμιση, που την επέβαλαν βεβαίως οι σωτήρες μας τροϊκανοί, θεωρείται αντιδημοκρατική και αντεργατική, δεν το καταλαβαίνω. Ούτε και κανένας λογικός άνθρωπος. Αλλά το ΚΚΕ και οι αριστεριστές άρχισαν τις διαδηλώσεις, οι δε συριζαίοι ντρέπονται που θα το ψηφίσουν και κρύβονται. Ή δεν είναι λογικοί ή δεν είναι άνθρωποι, ας γνωματεύσουν οι ανθρωπολόγοι.


 Η άλλη καλή είδηση είναι ότι ο πορτογάλος υπουργός Οικονομικών Μάριο Σεντένο ανέλαβε Ντάισελμπλουμ στη θέση του Ντάισελμπλουμ - και είναι καλή διότι έτσι ανοίγει δρόμος και για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Υπό τον όρο ότι θα έχει βγάλει τη χώρα του από τα μνημόνια, θα έχει δημοσιονομική πειθαρχία και ανάπτυξη και θα μειώνει την ανεργία - αυτά δηλαδή που έχει καταφέρει η Πορτογαλία.
Άρα ο Ευκλείδης έχει κίνητρο να τα καταφέρει, να αριστεύσει για να πάρει προαγωγή.


«Ο Ευκλείδης είναι αριστερός, δεν ενδιαφέρεται για προαγωγές και αξιώματα» πετάχτηκε η αγαπημένη του Σαρανταποδαρούσα*, που έχει πια θεραπευθεί από τα στραμπουλήγματα στα 25 πόδια της: νοικιάσαμε με τον Οδηγό ολόκληρη πτέρυγα σε ορθοπαιδική κλινική, μια χαρά είναι, ομορφότερη και από κατσαρίδα.
Μα τότε, γιατί έγινε υπουργός; «Αναγκαστικά, στο σημερινό σύστημα μόνο έτσι μπορούσε να υπηρετήσει το προλεταριάτο». Και γιατί σπούδασε στο Ιτον και στην Οξφόρδη; Δεν υπήρχαν άλλα σχολεία και πανεπιστήμια στην Αγγλία;«Θα ήσουν ευχαριστημένος δηλαδή αν ήταν αγράμματος σαν τον Τσίπρα;» με αποστόμωσε.


Μα και ο πρωθυπουργός σπούδασε στο Πολυτεχνείο, δεν έχουμε κάτι καλύτερο στην Ελλάδα, κάπως σαν την Οξφόρδη, το Κέιμπριτζ, και τα συναφή είναι. «Δεν πήγε να σπουδάσει, πήγε να αγωνιστεί - έχετε κάτι πιο αγωνιστικό από το Πολυτεχνείο και τα Εξάρχεια;». Βεβαίως: την Αγία Λαύρα, το Σούλι, το Σαραντάπορο - τέλος πάντων, όλα τα μέρη που αναφέρονται στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. «Δηλαδή, τι; Να γίνει τσολιάς στην προεδρική φρουρά;» με αποστόμωσε πάλι.


Σωστό· όταν θέλεις να γίνεις πολιτικός, πηγαίνεις στα καλύτερα σχολεία που μπορείς και μετά αρχίζεις να βρίζεις τους «ελίτες» και το «κατεστημένο». Βρίσκεις διάφορους πληβείους που τους εξηγείς ότι «η καριέρα είναι χολέρα» και για τούτο «προδίδεις την τάξη σου» - και αυτοί οι ηλίθιοι γίνονται σκαλοπάτια για να ανέβεις.
 Σε ναυτική σκάλα, ανεμόσκαλα, αυτές που τις ανεβάζεις μαζί σου όταν ανέβεις. Δεν είναι και τόσο ηλίθιοι, δηλαδή.


*Θέλοντας να περιγράψει την κατάσταση στη ΝΔ και την καταστροφολογία στην οποία αυτή επιδίδεται σύμφωνα με την κυβέρνηση, ο Τσακαλώτος σχολίασε πως «έχει βάλει τόσο χαμηλά τον πήχη ώστε θα περνούσε από πάνω ακόμη και μια... φυματική σαρανταποδαρούσα με πρόβλημα μηνίσκου σε 25 από τα 40 πόδια, κρατώντας βαριές σακούλες για τα ψώνια της εβδομάδας από τα LIDL». 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ 17-12-2017
Σχόλιο αναγνώστη Διόδωρου : Συγκινητικές οι προσπάθειες σας για την ορθοπαιδική αποκατάσταση της Σαρανταποδαρούσας του Ευκλείδη.
Ελπίζω ότι δεν χρειάστηκε να κλείσετε και ολοκληρο σανατόριο για την αποθεραπεία της από φυματίωση.  


2 σχόλια:

  1. Αγαπητέ μου κύριε, μάλλον δεν απεργήσατε ποτέ, και σίγουρα δεν γνωρίζετε τί είναι εργοδοτική εκμετάλευση και τρομοκρατία. Ρωτήστε τον "Εργαζόμενο νέο" του βήματος να σας πεί..αν και εφ όσον πληρώνονταν από τα θαλασοδάνεια του ΔΟΛ (αλλήθεια πότε θα γράψετε ένα ωραίο άρθρο για τα θαλασοδάνεια των κ.κ. εκδοτών, εφοπλιστών, βιομηχάνων κλπ;) μάλλον δεν θα ένιωσε ποτέ τι παει να πεί να είσαι απλήρωτος από την επιχείρηση σου για κανά εξάμηνο. Είναι απλό το θέμα κύριε: η αδικία γεννάει τον κομμουνισμο. Γιατί όπου επιβλήθηκε Κευνσιανισμός και κράτος δικαίου ο κομμουνισμός πάτωσε; Elementary, Dear Ungodly, Elementary..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν παρακολουθούσες το μπλογκ μου θα διαπίστωνες ότι όχι μόνο έχω απεργήσει έχοντας μείνει και απλήρωτος,αλλά έχοντας και συνδικαλιστική δράση στις απεργίες αυτό είχε αντίκτυπο και στην επαγγελματική μου ζωή.
      Μόνο που τότε οι απεργίες αποφασίζονταν από την πλειοψηφία των μελών και γι΄αυτό και είχαν και επιτυχία.
      ΠΩΣ ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ
      http://atheofobos2.blogspot.gr/2016/09/blog-post_17.html
      Όσο για τα ποσοστά συμμετοχής στα πρωτοβάθμια σωματεία είναι πράγματι σωστό αυτό που γράφει ο Διόδωρος το ποσοστό συμμετοχής που αποφασίζει απεργία να μην είναι μια δράκα ανθρώπων γιατί η δική τους απεργία μπορεί να επηρεάζει ένα πολύ μεγαλύτερο σύνολο, όπως πχ στην ΔΕΗ.

      Διαγραφή