Τετάρτη 29 Αυγούστου 2007

ΑΣΥΜΜΕΤΡΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ



Η παγκόσμια εικόνα των πυρκαγιών από 8-8 έως 18-8-07 σε αυτόν τον έρημο τον πλανήτη που του έχουμε γαμήσει τη μάνα και αυτός μας εκδικείται με την σειρά του με υπερθέρμανση.





Κατόπιν ενδελεχούς μελέτης ανά τα μπλογκ σήμερα, μπορώ να σας αποκαλύψω ότι ανακάλυψα ότι η ασύμμετρη απειλή είναι υπαρκτή.
Δεν είναι δυνατόν όταν βλέπεις με παρόμοιο με του Μπούς μπουφάν σοβαρό και μεγαλοπρεπή τον Καραμανλή και δίπλα του τον λατινομαθή ποιητή Πολύδωρα να σκεφτείς ότι λένε ασύμμετρες μαλακίες.
Και ιδού η απόδειξη.
Ήδη από το 1993 είχε δημοσιευθεί στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ Επιστολή διαμαρτυρίας ενός «άγνωστου εμπρηστή»
Δυστυχώς δεν έχει επικαιροποιήσει με ποια ιδιότητα καίει σήμερα τα δάση.
Είναι Πασόκος που θέλει να κερδίσει τις εκλογές ;
Είναι Αμερικάνος που μας δίνει μάθημα για τον αγωγό του Μπουργκάς;
Είναι μεγαλοεργολάβος που θέλει να φτιάξει τον αυτοκινητόδρομο;
H είναι τέλος «γνωστός άγνωστος»που καίει και τον Αγνωστο Στρατιώτη όπως είπε η Ντόρα;
Πάντως το 1993 έχει εξηγήσει ως τι ασύμμετρη απειλή έκαιγε τα δάση.

Επί καραμανλικής Νέας Δημοκρατίας το 1974 - 1975 καίγαμε τα δάση με την ιδιότητα του "πράκτορα των Τούρκων".
Το 1978 βάζαμε μπουρλότο στην Πεντέλη, από το Μάτι ως την Νταού και το Πικέρμι, ως "χουντικοί βομβιστές".
Επί ραλλικής Νέας Δημοκρατίας το 1981 ανάβαμε φωτιές από Πεντέλη έως Μαρούσι και καίγαμε 3 ανθρώπους (ο ένας ήταν Αυστριακός τουρίστας) ως "βασιλοχουντικοί".
Επί ανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ το 1987 καίγαμε 120.000 στρέμματα στην Ρόδο, 2 ανθρώπους στην Υδρα και πάνω από 1.000.000 στρέμματα σ΄όλη την Ελλάδα ως "τεταρτοαυγουστιανοί".
Και επί μητσοτακικής Νέας Δημοκρατίας καίμε φέτος 12 ανθρώπους στην Ικαρία και δεκάδες αυθαίρετα στο Σούνιο και στο Ντράφι ως "οργανωτές σχεδίων ανωμαλίας".
Ομολογεί δε και ποιους είχε ως συνεργούς.

Συνεργάτες στο εμπρηστικό - κοινωνικό μας έργο έχουμε:
Την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με τους ανεξέλεγκτους σκουπιδότοπους που διατηρεί σε δασικές εκτάσεις. Τα σκουπίδια αυταναφλέγονται και η φωτιά μεταδίδεται εύκολα στο δάσος, όπως έχει γίνει στην Λούτσα, στο Μαρκόπουλο Ωρωπού, στην Αυλώνα (3 φορές) στην Βάρη...
Την ΔΕΗ, που περνάει τα καλώδια της από τα δάση χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Οι άνεμοι σπάνε τα καλώδια και οι σπινθήρες που δημιουργούνται δεν χρειάζονται τους εμπρηστές για να προκαλέσουν πυρκαγιά.
Τον ΟΣΕ, που δεν καθαρίζει τα ξερόχορτα κατά μήκος των γραμμών κι έχει τις ίδιες συνέπειες με την ΔΕΗ.
Το υπουργείο Γεωργίας, που δεν καθαρίζει τα ευπαθή σημεία των δασών από την καύσιμη ύλη (ξερόχορτα, πευκοβελόνες, κλπ) που συσσωρεύεται κατά χιλιάδες τόνους το καλοκαίρι κι αποτελεί το προσάναμμα για κάθε φωτιά.
Τους Ελληνες πολίτες, που πετάνε στα δάση σκουπίδια, καμένα ορυκτέλαια (65.000 τόνους κάθε χρόνο) και χιλιάδες άλλα αντικείμενα που αποτελούν αιτίες πυρκαγιών. Τα στουπιά, τα γκαζάκια, τους "μηχανισμούς" και τα "συγκλονιστικά στοιχεία" που παρουσιάζουν οι δαιμόνιοι τηλεοπτικοί ρεπόρτερ στα κανάλια, δεν τα βάζουμε εμείς οι εμπρηστές. Τα βρίσκουμε εύκολα σε κάθε δάσος. Και επιτελούμε άλλη μια κοινωνική υπηρεσία, καθ΄ ότι αποενοχοποιούμε κάθε Έλληνα που γεμίζει με μπουρλότα τα δάση.
Τον... θεό των ανέμων Αίολο, που με τα καλοκαιρινά μελτέμια εξαπλώνει και αναζωπυρώνει τις φωτιές με φοβερή ταχύτητα. Μπορεί να μεταφέρει φλεγόμενα κουκουνάρια και κλαδιά σε μεγάλες αποστάσεις. Ιδού ένα παράδειγμα από την... επαγγελματική μου πείρα, που κατέληξε σε... θαύμα. Στην μεγάλη φωτιά του Αγίου Ορους το 1990, ένα θερμοδυναμικό ρεύμα (δες τον επόμενο "συνεργάτη" μου) πήρε ένα φλεγόμενο κλαδί πουρναριού το μετέφερε σε απόσταση 800 και σε ύψος 100 μέτρων, το πέρασε από μιά... πόρτα και το κάρφωσε στην ξύλινη οροφή του τελευταίου ορόφου της μονής Σίμωνος Πέτρας. Οι καλόγεροι έσβησαν την φωτιά αλλά διατηρούν την τρύπα στην οροφή για να θυμούνται το θαύμα της σωτηρίας τους.
Την... επιστήμη της Φυσικής, που δημιουργεί στην διάρκεια των πυρκαγιών θερμοδυναμικά ρεύματα και έντονους στροβιλισμούς με συνέπεια να επεκτείνεται η φωτιά σε δεκάδες σημεία και σε μεγάλες αποστάσεις. Πρόκειται για τις "συγκλονιστικές μαρτυρίες" που παρουσιάζουν τα κανάλια, ότι μετά την αρχική πυρκαγιά εμφανίστηκαν πολλές εστίες και σε διαφορετικά σημεία. Αυτό δεν είναι δικό μας έργο, των εμπρηστών. Αποτέλεσμα των νόμων της Φυσικής είναι.
Την τύχη, που δημιουργεί έκτακτα περιστατικά. Όπως την πτώση ενός ελικοπτέρου προ ημερών στον Μαραθώνα. Θα θυμάστε, κύριε διευθυντά, ότι οι ραδιοσταθμοί και τα κανάλια ενώ ανέφεραν στην αρχή την πτώση του ελικοπτέρου, στην συνέχεια μιλούσαν για εμπρησμό. Δεν βάλαμε εμείς οι εμπρηστές αυτή την φωτιά,. Την είχαμε αναθέσει σ΄ έναν συνένοχό μας. Στην... τύχη!


Μας αποκρύπτει δε προσεκτικά ότι από τις καύτρες η φωτιά μεταδίδεται χιλιόμετρα μακριά όπως γράφει στην μελέτη του ο δρ δασολόγος-ερευνητής, ειδικός στις δασικές πυρκαϊές στο Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων και Τεχνολογίας Δασικών Προϊόντων του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Ερευνας, κ Γαβριήλ Ξανθόπουλος .( Υπουργείο Γεωργίας -Γενική Γραµµατεία Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος)
Μας αποκρύπτει επίσης ότι έχει ιδρύσει Διεθνές Εργαστήριο Ελεύθερων Σπουδών Εμπρησμών του οποίου οι μαθητές έχουν πλέον διασπαρθεί και επιτελούν ουσιαστικό έργο από την Ιταλία μέχρι το Μαυροβούνιο , όπως δείχνει και ο χάρτης πυρκαγιών για το διάστημα (18-25/08/2007) από το πρόγραμμα MODIS.
.



Άσε που φαίνεται ότι δεν έχει πάρει χαμπάρι ότι έχει και αφανείς συμμάχους, όπως αναφέρουν πηγές της Δασικής υπηρεσίας, που παρατήρησαν στις τωρινές φωτιές άγρια ζώα όπως αλεπούδες και λαγοί, να έχουν πιάσει φωτιά και να τρέχουν για να σωθούν. Ύστερα δε από λίγο εντόπιζαν εστίες φωτιάς σε απόσταση 2-3 χιλιομέτρων.
Βέβαια ο εμπρηστής μας έχει και οικογενειακή παράδοση, γιατί το επάγγελμα πηγαίνει από πατέρα σε γιό ,και έτσι απαριθμεί με υπερηφάνεια τις καλύτερες πυρκαγιές που τυχαία από το 1912 τις βάζει με την βοήθεια ενός συνεργάτη του που ονομάζεται Ο καυτός μήνας Αύγουστος που με την αλλαγή του κλίματος στην Γή γίνεται συνέχεια αποτελεσματικότερος.

6-8-1912. Αττική (Κινέττα, Σταμάτα, Αυλώνα), Μαγνησία.
2-8-1916. Κηφισιά, Πάρνηθα, Βασιλικό κτήμα Τατοίου (20 νεκροί).
16-8-1918. Πολλά μέτωπα σε όλη την χώρα.
25-8-1925 . Λόγω των πολλών πυρκαγιών η τότε κυβέρνηση αναγκάζεται με διάταγμα να επιβάλλει την ποινή του θανάτου στους εμπρηστές των δασών.
23-8-1932. Εύβοια, Αλιβέρι.
9-8-1937. Το υπουργείο Γεωργίας αναστέλλει τις άδειες των δασικών υπαλλήλων εξ αιτίας των πολλών πυρκαγιών.
27-8-1952. Μπαράζ πυρκαγιών σε όλη την χώρα.
9-8-1969. Αγιον όρος, περιοχή Μονής Βατοπεδίου.
1-8-1977. Ηλεία.
23-8-1977. Εύβοια (100.000 στρέμματα), Παρνασσός. Εγκαταλείφθηκαν χωριά.
3-8-1981. Πεντέλη.
3-8-1982. Πεντέλη-Διόνυσος (2 νεκροί, 40 καμένα σπίτια).
9-8-1982. Κάρπαθος.
14-8-1982. Μπογιάτι.
17-8-1985. Καβάλα, (100.000 στρέμματα, η φωτιά έφθασε μέσα στην πόλη της Καβάλας.), Θάσος (90.000 στρέμματα)
4-8-1986. Βαρυμπόμπη. Λουτράκι. Σκιάθος. Πατέρας (100.000 στρέμματα).
12-8-1987. Ρόδος (150.000 στρέμματα)
18-8-1989. Θάσος. (70.000 στρέμματα)
25-8-1989. Βαρνάβας, Καπανδρίτι, Κάλαμος.
15-8-1990. 'Αγιον Όρος. ( Η μεγαλύτερη πυρκαγιά του αιώνα μας στο Όρος . Έκαιγε επί 15 ημέρες.)
2-8-1992. Πολλές πυρκαγιές σε όλη την χώρα.
9-8-1992. 50 Πυρκαγιές σε όλη την χώρα με κυριότερες στην Μεσσηνία και Αιτωλοακαρνανία.
Αύγουστος 1993. Ικαρία (13 νεκροί). Αχαΐα (νεκροί 2 πιλότοι πυροσβεστικού αεροπλάνου). Σάμος (1 νεκρός). Όλυμπος (1 νεκρός δασικός υπάλληλος). Βέρμιο. Λασίθι. Θάσος. Σέρρες. Δράμα. Κοζάνη. Εύβοια. Κίσαβος. Εθνικός Δρυμός Πίνδου.


Δυστυχώς ο εμπρηστής αυτός διαφεύγει την σύλληψη ενώ τα άλλα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης του όπως η γιαγιά με την κατσαρόλα ,οι 7 ηλεκτροσυγκολλητές και τα ανήλικα μέλη της συμμορίας έχουν συλληφθεί.
Ακόμη διαφεύγει τη σύλληψη το σημαντικό μέλος της οργάνωσης με το όνομα «στρατηγός Άνεμος».
Όμως έχουν βρεθεί τα σύγχρονα εργαλεία τους για τους εμπρησμούς όπως τα κινητά τηλέφωνα ή ένα στουπί που περιφέρει υπερήφανος για το εύρημα, από κανάλι σε κανάλι, ο δεξιός δήμαρχος του Χολαργού. Τέρμα πια τα κεράκια και τα σπιράλ για τα κουνούπια που χρησιμοποιούσε η προηγούμενη γενιά.
Έκτός όμως από αυτές τις επιτυχίες τελικά ,χάρις στις συντονισμένες προσπάθειες της κυβέρνησης και του ασύμμετρου Πρωθυπουργού της ,οι νεκροί δεν έφθασαν τους 100, δεν κάηκε όλη η Πελοπόννησος ,ούτε όλη η Εύβοια, παρά μόνον 1.847.000 στρέμματα ,και σώθηκε και τελικά και το μουσείο της Ολυμπίας.!
Τώρα πια που πέτυχαν στον συντονισμό της κατάσβεσης , στην επόμενη τετραετία θα φροντίσουνε να σώσουνε και την υπόλοιπη Ελλάδα!
Γι΄ αυτό βρίσκω υπερβολικό το σχόλιο του Στάθη που γράφει στον Ναυτίλο αναφερόμενος στον ηρωισμό των πιλότων των αεροπλάνων πυρόσβεσης:
τι να σώσει ο ήρωας όταν δεν μπορεί να συντονίσει ο μαλάκας;



(Χάρις στο μπλογκ του doctor βρήκα το μπλογκ του δημοσιογράφου Νίκου Νικητίδη που είχε όλα αυτά τα σημαντικά στοιχεία)








17 σχόλια:

  1. 29.8.07
    Το βράδυ στις 7, με μαύρα (ή έστω ένα μαύρο περιβραχιόνιο, ρέ αδερφέ…, όλοι έχουμε κάπου ένα μαύρο περιβραχιόνιο!) στις πλατείες.

    Μην δεν "δώ" κάποιον/αν! Σάς έφαγα!

    αγάπη - αφοπλισμός - ειρήνη
    Ναπολέων Παπαδόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εχω την εντυπωση πως ειναι το πιο πληρες κειμενο που διαβασα οσον αφορα στις αιτιες των πυρκαγιων
    το προσυπογραφω ως μια ταπεινη υπηρετης των φυσικων επιστημων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ;;

    ΣΥΓΚΙΝΗΘΗΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΣΑΣ, ΑΛΛΑ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΚΑΨΕΙ Κ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ, ΕΛΕΟΣ!!!!!!

    ΝΟΙΩΘΩ ΜΑΛΑΚΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΙΣΩ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΝ ΣΒΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΣΒΗΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΑΝ Κ ΟΙ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΠΛΗΝ ΤΥΠΟΥΣ ΜΠΟΥΣ, ΙΝΔΙΑΝΟΙ, Η ΓΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ Κ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ, ΒΛΕΠΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ, FRIED KOUKOUNARI ΘΑ ΠΑΡΟΥN..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ Αθεόφοβε,

    Τυχαία είδα ότι μια άλλη σχολιάστρια γράφει στο μπλογκ σας με το ίδιο όνομα-ψευδώνυμο με το δικό μου. Δεν έχω μπλογκ αλλά διαθέτω λογαριασμό στο όνομα αυτό, από τις αρχές Ιουνίου του 2007. (Γράφω στα μπλογκς από τις αρχές Μαΐου περίπου.) Για να αποφύγουμε όλοι μελλοντικές συγχύσεις, θα παρακαλούσα την συνονόματη να αλλάξει ελαφρώς το ψευδώνυμό της, ώστε να μην μπερδευομαστε μεταξύ μας και μεταξύ των τρίτων.

    Σας ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία.(θα επικοινωνούσα με την ίδια, αν είχε κάποια από τις δυο μας μπλογκ, για αυτό καταφεύγω στην έμμεση οδό!)

    Υ.Γ. σε λίγες ώρες, όλοι μαζί στην κραυγή της σιωπηρής μάχης. :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επίσης μπορώ να προσθέσω ότι ο όρος «ασύμμετρη απειλή» είναι η νεοδημοκρατική μετάφραση του αγγλικού στρατιωτικού όρου «irregular attack» που σημαίνει «επίθεση ατάκτων».

    Χρησιμοποιήθηκε από τον «βλάκα» επειδή οι σύμβουλοί του, όντας πιο έξυπνοι από τους σύμβουλους του δικού μας λεχρίτη ήξεραν ότι μιλώντας για άτακτους δεν θα υπάγονταν τα μελλοντικά τους εγκλήματα στην Συνθήκη της Γενεύης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Hello my friend.


    THANKS FOR POSTING.


    Thelw na synodeysw ston pono elliniko ston koinotiko ola gia tin adifago kai anekselegkti pyrkagia aftis tis teleftaias Paraskevis sta ypostirigmata tis Peloponnisou, sto notiodytiko simeio tis Athinas, pou stoixisan tin zwi se 63 synanthrwpous sas.

    David Santos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. orelia-
    Είναι στοιχεία που όταν τα διάβασα θεώρησα αναγκαίο να τα μάθει περισσότερος κόσμος.

    ναυτης-
    Το σημαντικό εναι να πάει ο κόσμος να ψηφίσει ώστε το αποτέλεσμα να είναι οσο το δυνατόν πιό αντιπροσωπεύτικό.
    Αν οι περισσότεροι τον θέλουν ,πράγμα το οποίο απεύχομαι,είναι δικαίωμα τους να τον βγάλουν.
    Εδώ στο παρελθόν έβγαλαν εναν ασήμαντο με το όνομα Γουλιμής αντί τον Χαρ.Τρικούπη!

    chris-
    Για την ακρίβεια τον όρο φαίνεται ότι τον εισηγήθηκε η κοράκλα,όπως γράφει η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και οπως τον έχει ορίσει η Στρατιωτική Επιτροπή του ΝΑΤΟ (Ιαν.2002) είναι:
    οποιαδήποτε απρόβλεπτη απειλή,που στρέφεται εναντίον υψηλής αξίας δομικών στοιχείων της χωρας(για παράδειγμα ,στρατιωτικές εγκαταστάσεις,μαζικές επιθέσεις σε πληθυσμ'ό,γέφυρες,τηλεπικοινωνίες, λιμένες,βάσεις ηλεκτρισμού και άλλα παρόμοια) με με στόχο να δημιουργήσει σύγχυση και αστάθεια..
    Στο επόμενο εγχειρίδιο του ΝΑΤΟ μετά το Ελληνικό μπαχαλο θα μπεί και ο όρος:ασύμμετρη ανικανότητα, που θα σημαίνει παράλυση διοικήσεως μετά από μια φυσική καταστροφή ,με αποτέλεσμα τον θάνατο αμάχου πληθυσμού και καταστροφή του περιβάλλοντος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ekeino to mpoufan tu Karamanli poly me exei provlimatisei. Pros ti, idika pou eixe ke ta gerakia dipla me ta kontomanika poukamisa... ekane kryo? Htan ta klimatistika sto full?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προφανώς δεν θυμάσαι την εμφάνιση του Μπούς μετά την 11-9 με μπουφάν.
    Του το έβαλαν λοιπόν για να θυμίζει μιλώντας στην τηλεόραση τον Θάμνο αφού το έθνος σαν τις ΗΠΑ αντιμετωπίζει ασύμμετρη επίθεση!
    Βέβαια θα του έβαλαν και τα κλιματιστικά στο 18 γιατί εκείνη την μέρα έβγαζες την μπέμπελη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλώς σας βρήκα αγαπητέ μου. Καλό χειμώνα να έχουμε. Δεν πρόλαβα να σας "επισκεφθώ" τρείς ημέρες γιατί έμπλεξα με τη δουλειά και απο ότι βλέπω, έχω να διαβάσω πολλά. Ομως εχθές το βράδι, σας "διάβασα" στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Στην στήλη του κ. Μιχαηλίδη γίνεται εκτενής αναφορά για τις απόψεις σας και το blog σας. Χαίρομαι πολύ για την "αναγνώριση" που τύχατε. Και εις ανώτερα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Tο διάβασα και εγώ με ευχάριστη έκπληξη χθές.
    Ο Μιχαηλίδης είχε γράψει ένα εξαιρετικό ποστ με όλη την ευαισθησία που τον διακρίνει.
    Επειδή πολλοί δεν ξέρουν τι έγραφε το σχόλιο μου, το παραθέτω ολόκληρο.
    Δημοσιεύτηκε το κομμάτι μέσα στα «»

    Μετά την θλίψη για τους χαμένους ανθρώπους και τα δάση και την οργή για την ανικανότητα μιας κυβέρνησης που έχει υπουργό ένα Πολύδωρα μια σκέψη μου έδωσε μια ελπίδα για το μέλλον.
    «Ίσως χρειαζόμαστε σαν κοινωνία ένα τέτοιο σοκ για να καταλάβουμε ότι πολλές ευθύνες είναι και δικές μας και δεν μπορούμε να τα περιμένουμε όλα από κάποιο απρόσωπο κράτος.
    Αν κάθε κοινότητα φρόντιζε τα σκουπίδια της να μην τα πετάει στό διπλανό της δάσος,αν κάθε δήμος φρόντιζε να έχει 1-2 δικά του πυροσβεστικά,αν φρόντιζε κάθε χωριό να καθαρίζει από τα ξερά χόρτα δίπλα από τους δρόμους του,αν,αν,αν όλα αυτά που είναι αναγκαία για να προστεύσουμε την ζωή μας και την περιουσία μας από τις πυρκαγιές που σίγουρα θα ξαναγίνουν, πιστεύω ότι θα είχαν αποφευχθεί πολλά από αυτά που παρακολουθούμε αβουλοι και μοιραίοι στην τηλεόραση.»
    Ας ελπίσουμε τώρα ότι μετά τις φωτιές δεν θα βλέπουμε πάλι αντίστοιχες εικόνες με πλημμύρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αθεοφοβε,
    ειναι στοιχεια χρησιμα πολλαπλως και σε ευχαριστω που τα συγκεντρωσες
    προσωπικα, αν και γνωριζα καποια και ηθελα να τα βγαλω στη δημοσιοτητα(;), δεν μπορουσα να συνταξω κειμενο και να ειναι πληρες

    χτες βραδυ, οχι αργα, παρακολουθησα στη ΝΕΤ, μια-κατα τη γνωμη μου- ακρως ενδιαφερουσα συζητηση, αναμεσα σε δυο Δασολογους, δυο Δημοσιογραφους κι ενα Σμηναγο καναντερ
    μεχρι το σημειο π ου την παρακολουθησα με εξεπληξε για το ηθος και την πληροφορηση που εδινε...
    κι αυτη πολυ χρησιμη!

    χαιρετω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Επισης,το μεθανιο ειναι εξαιρετικα ευφλεκτο αεριο και οταν κλανουν τα γιδοπροβατα σε πευκοδασος μετα απο καυσωνα παιρνει φωτια.Καλο χειμωνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. orelia-
    Δυστυχώς δεν την είδα.

    o kairos-
    Συναγωνίζονται των βοσκών μετά από φασολάδα!
    Ασε πρώτα να δούμε και λίγο φθινόπωρο μετά καλό χειμώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. έπρεπε να επέμβεις στο ποστ μου για να διαβάσω το εξαίρετο κείμενό σου φίλε αθεόφοβε, δε πρόλαβα...από διακοπές γαρ.

    καλό χειμώνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑΘΕΟΦΟΒΕ ΠΕΡΙΣΥ ΠΡΟΠΕΡΣΥ ΚΤΛ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ.
    ΤΥΧΑΙΑ ΕΓΙΝΑΝ ΟΛΑ 3 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ?Ο ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ ΠΗΡΕ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΑΣΣΥΜΕΤΡΗ ΑΠΕΙΛΗ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ.ΚΑΤΙ ΞΕΡΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΙ.
    ΑΘΕΟΦΟΒΕ ΖΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΑΛΩΣΗΡΘΕΣ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΨΥΧΡΟ ΠΟΛΕΜΟ.
    ΟΡΕΛΙΑ ΤΑ ΑΧΥΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΡΟΧΟΡΤΑ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΔΕΝ ΑΥΤΟΑΝΑΦΛΕΓΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΜΕΡΑ ΟΥΤΕ ΝΥΧΤΑ, ΚΥΡΙΩΣ ΟΧΙ ΝΥΧΤΑ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΑΥΤΗ ΠΟΥ ΝΙΩΘΕΙ ΜΑΛΑΚΑΣ ΚΑΤΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΤΑ, ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ?ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ.ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ Ο ΜΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΛΙΝΤΟΝ ΠΟΥ ΕΡΙΞΕ ΟΥΡΑΝΙΟ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ?
    ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΟΣ.ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΟΤΑΝ Ο ΚΛΙΝΤΟΝ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΟΥΣ ΣΕΡΒΟΥΣ?ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΠΙΑ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΑΘΕΟΦΟΒΕ ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΑΠΕΜΨΩ ΣΤΟ ΝΕΜΕΣΙΣ ΤΗΣ ΚΑΝΕΛΗ ΟΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΠΩΣ ΑΝΕΤΡΑΠΗ Ο ΜΟΣΑΝΤΕΚ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΩ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ ΓΙΑΤΙ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΜΑΣ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΝΑΥΤΗ ΟΙ ΕΞΙ ΠΙΟ ΜΟΛΥΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΕΣΣΔ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΡΙΞΑΝ ΒΟΜΒΑ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΠΩΝΕΖΟΥΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟΥΣ (ΤΟΤΣΚΟΕ ΟΡΕΝΜΠΟΥΡΚ,ΠΟΛΥΓΩΝΟ ΣΕΜΙΠΑΛΑΤΙΝΣΚ)ΣΤΟ ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ 300 ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ.ΒΛΕΠΕ ΚΑΝΕΝΑ ΡΩΣΙΚΟ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤ3.
    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 1-Φέτος οι φωτιές έπιασαν μετά τον 3ο καύσωνα στον ίδιο μήνα που όλα είχαν ξεραθεί και ήσαν έτοιμο προσάναμα.
    2-Πρώτη μίλησε για ασύμμετρη απειλή η Ντόρα και όχι ο ποιητής.
    Οι θεωρείες αυτές είναι πολύ βολικές και καλύπτουν πλήρως την ανικανότητα μας, άσε που πιάνουν και εύκολα στους Ελληνες όλου του πολιτικού φάσματος γιατί ποτέ δεν παραδεχόμαστε ότι μπορεί να φταίμε εμείς.
    Πάντα κάποιος άλλος επιβουλεύεται αυτόν τον ανάδελφο λαό!
    3-Διάβασε σήμερα τα σχόλια του Ροϊδη στο σχόλιο που του αφησα , τα όσα λέει η Κύρα Αδάμ για το πώς ξεκίνησε η πυρκαγιά της Πάρνηθας από τους πυλώνες της ΔΕΗ που ήταν αυτόπτης μάρτυρας.
    Οι πυλώνες δουλεύουν όπως ξέρεις και την νύχτα.
    4- Ποιός σου είπε ότι δεν με ενοχλούσε το ίδιο και ο Κλίντον;
    5-Τον Μοσαντέκ τον έριξαν γιατί ήθελε να εθνικοποιήσει τα πετρέλαια.
    Τον Κωστάκη γιατί να τον ρίξουν μήπως για τον αγωγό του Μπουργκάς;
    Πιστεύεις ότι αν βγεί ο Γιωργάκης θα τον κλείσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή