Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008

ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ κ. ΑΘΕΟΦΟΒΟΥ



Η κ. Αθεόφοβου είναι άτομο που ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την πολιτική.
Παρακολουθεί συχνά τις ειδήσεις στην τηλεόραση και επικροτεί ή αποδοκιμάζει όσα βλέπει και ακούει με αντίστοιχα σχόλια και χειρονομίες, οι οποίες όταν διαφωνεί έχουν τον χαρακτήρα της πενταδάκτυλης παρασημοφόρησης του προσώπου που παρουσιάζεται στην οθόνη.
Μία μέρα λοιπόν βλέποντας την να εκφράζει εμπράκτως την αποδοκιμασία της, ενώ μιλούσε ο Αλογοσκούφης και ο εκφωνητής έλεγε ότι θέλει να φύγει από αυτό το υπουργείο, της απηύθυνα το ερώτημα γιατί δεν θεωρεί ικανό για υπουργό ένα ολόκληρο διδάκτορα του London School of Economics και καθηγητή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Η απάντηση, απόσταγμα βαθείας πολιτικής ανάλυσης, ήταν βραχεία και περιεκτική.
-Γιατί τα έχει κάνει σκατά!
Δεν ζήτησα περαιτέρω ανάλυση της λέξης που έχει κάνει διάσημο τον Καμπρόν, γιατί ήμουνα σίγουρος ότι θα αρχίσει πάλι να μου λέει για την περίφημη Απογραφή ,που μας οδήγησε στην επιτήρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στην αύξηση του ΦΠΑ και στην αναθεώρηση του ΑΕΠ που το CNN την περιέλαβε στον κατάλογο με τις 101 χειρότερες οικονομικές αποφάσεις για το έτος 2006.
Της απάντησα λοιπόν ειρωνικά:
-Μήπως έχουν και κανένα καλύτερο ;
-Βεβαίως και έχουν και το έχει αποδείξει μάλιστα και εμπράκτως και χωρίς διδακτορικά από το London School of Economics και χωρίς καθηγεσίες στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών !
-Και ποιος είναι μωρέ αυτός και δεν τον ξέρω;
-Ο Εφραίμ
μου απάντησε θριαμβευτικά.
Αυτός μαζί με τον Αρσένιο απέδειξαν έμπρακτα ότι η Athonian School of Economics κατά πολύ παλιότερη από την Αγγλική με πείρα αιώνων στο να αυξάνουν οι σπουδαστές της τον κορβανά τους είτε με Ζώνες της Παναγίας είτε με οικόπεδα φιλέτα και κτηματομεσιτικές εργασίες, θα έκανε θαύματα, επειδή αφ’ ενός είναι ικανοί αλλά επίσης γιατί έχουν και την βοήθεια της Παναγίας μιας και ζουν στο περιβόλι της.
Όλοι όσοι έχουν κήπο δεν προσέχουν να είναι ευχαριστημένοι οι κηπουροί τους;
Προ των ακαταμάχητων αυτών επιχειρημάτων πήγα πάσο αλλά σε λίγο την άκουσα να θριαμβολογεί.
-Τι έγινε πάλι, ρώτησα από το διπλανό δωμάτιο.
-Σύμφωνα με την νέα δημοσκόπηση το ΠΑΣΟΚ πάει για αυτοδυναμία.
-Και γι΄ αυτό χαίρεσαι ;
-Όχι ,αλλά γιατί έτσι τιμωρείται η αλαζονεία.
-Τι εννοείς;
-Θυμάσαι τι είχε πει ο Τσίπρας όταν οι δημοσκοπήσεις έδειχναν τον ΣΥΡΙΖΑ σε διψήφια ποσοστά και τον ρώταγαν αν θα συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ;
«Είναι κρίμα και άδικο να συζητάμε για την ανάγκη να παντρέψουμε με το ζόρι έναν 65χρονο, ο οποίος έχει κάνει δύο γάμους με την εξουσία και έχει αποτύχει, και μια 20χρονη κοπέλα σαν τα κρύα τα νερά»…
και από την άλλη μεριά έλεγε ότι είναι κατά του δικομματισμού;
Φαίνεται ότι ο κόσμος που του είχε δώσει το διψήφιο ποσοστό αφού βλέπει ότι η 20χρονη νύφη δεν θέλει τον γάμο αποφασίζει να προτιμήσει να μείνει ο γαμπρός μπακούρης γιατί δεν αντέχει άλλο την γεροντοκόρη που έχει για κυβέρνηση!
-Δηλαδή πιστεύεις ότι μπορεί να κατέβει και κάτω από το 8,5% που δίνουν σήμερα οι δημοσκοπήσεις;
-Άμα αρχίσει η κατρακύλα δύσκολα ανακόπτεται.
Μόνο το ένδοξο ΚΚΕ διατηρεί σταθερό και αμετάβλητο το ποσοστό του όπως σταθερή και αμετάβλητη παραμένει και η ηγεσία του. Σκέπτομαι δε αν το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ πέσει κάτω από του ΚΚΕ, το θριαμβευτικό ύφος της Αλέκας που θα αναλύει ότι αυτά παθαίνουν όσοι αλλάζουν αρχηγούς σαν πουκάμισα, αντί να έχουν σταθερή και μόνιμη ηγεσία όπως το δικό της και τα ένδοξα κόμματα των πάλαι ποτέ Σοσιαλιστικών χωρών που αν δεν πέθαινε ο αρχηγός η ηγεσία δεν άλλαζε.
Το μόνο καλό με την αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ είναι ότι δεν θα προσφέρει 40 έδρες στον ΣΥΡΙΖΑ για να συνεργαστούν και έτσι δεν θα κινδυνεύσουμε να δούμε τον Τσίπρα
να πέφτει στις γραμμές του τραίνου, όπως είχε δηλώσει.
Ευτυχώς που το δελτίο ειδήσεων είχε φθάσει πλέον στις αθλητικές ειδήσεις οπότε η κ .Αθεόφοβου ,ως παντελώς άσχετη δεν είχε πλέον άλλο θέμα για να σχολιάσει και έκλεισε την τηλεόραση .

14 σχόλια:

  1. Δώσε της ένα φιλί, - απο μένα- κι άσε την να λέει! Κάτι θα μάθεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την βλέπω άριστα ενημερωμένη την κα. Αθεόφοβου και με αποψεις που βασίζονται σε ακράδαντα επιχειρηματα.

    Οσο για τον Τσίπρα αν πέσει στις ράγες θα αναδειχτεί ένας από τους μεγάλους άντρες της ιστορίας που πέθαναν στα 33. Αλλοι ήταν ο Χριστός και ο Μ. Αλέξανδρος...

    Καλό ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάτι μου λέει πως η κυρία αθεόφοβου ανήκει σε κείνους που βρίζουν το δικομματισμό, που όμως πολύ θάθελαν το ΣΥΡΙΖΑ δεκανίκι του…σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ για να φύγει η επάρατη δεξιά!
    Αν κάνω λάθος ζητάω ταπεινά συγνώμη.
    Εκείνοι πάντως που μέχρι χτες στα γκάλοπ έδιναν 50% στο δικομματισμό και στον ΚΑΝΕΝΑ ποσοστό γύρω στο 30%, φαίνεται πως το μετάνιωσαν και σκέφτηκαν να μας χαρίσουν ατέλειωτο γέλιο χρίζοντας πρωθυπουργό ακόμα και το Γιωργάκη!!!
    Ε, αν είναι να γελάμε, χαλάλι η πείνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πολύ σωστή τη βρίσκω την κυρία αθεοφόβου στην πολιτική της ανάλυση γιά τα οικονομικά της χώρας.
    Ειδικά εμείς οι νοικοκυράδες, όλες το ίδιο θα λέγαμε.
    Τώρα γιά το γάμο,θα δείξει.
    Έτσι κιαλλιώς κατρακύλα το 8,5% γιά ένα κόμμα που τρόμαζε να μπει στη βουλή , δε θα τόλεγα , και να με συγχωρείτε κιόλας .
    δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χαρά στην υπομονή σου καλή μου, κάθε φορά να του εξηγείς και τα πιο απλά! .....
    Τι να κάμουμε, η ζωή είναι άδικη:))
    Ο Αλογοσκούφης το μόνο που δεν έχει, είναι εμπλοκή με σκάνδαλα, όλα τα άλλα........ αλλά ακόμη και γι' αυτό χρειάζεται κάποια ικανότητα.
    Στο θεωρητικό ερώτημα, τι προτιμάμε : έναν πολιτικό “που τα πιάνει” αλλά ικανό και ωφέλιμο ή έναν “καθαρό” και ανίκανο, ο Ιούλιος Καίσαρας απάντησε το πρώτο.
    Όσο για τον Τσίπρα, μπορεί να είναι μικρός στην ηλικία, αλλά οι πολιτικές του απόψεις μάλλον είναι γερασμένες, δυστυχώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. zouzouna-
    Μόνο ένα;

    ndn-
    Μην φοβάσαι δεν πρόκειται να πέσει στις ράγες γιατί αν οι άλλοι έχουν αυτοδυναμία δεν θα τον έχουν ανάγκη και θα τον αφήσουν να συναγωνίζεται για την επίζηλο 3η θέση με το ΚΚΕ διατηρώντας την καθαρότητα του κόμματος του από κυβερνητικές ευθύνες.

    syneas-
    Στον δικομματισμό οδηγούν όλοι εκείνοι που ενώ από την μια μεριά τον καταδικάζουν από την άλλη λένε ότι δεν συνεργάζονται με κανένα!
    Και ο ταλαίπωρος ο λαός τελικά πηγαίνει από το ένα μεγάλο κόμμα στο άλλο γιατί θέλει κάποιος να πάιρνει και αποφάσεις ελπίζοντας ότι αυτές θα βελτιώσουν την ζωή του και όχι να ψηφίζει κόμμα που ξέρει μεν να κάνει μόνο κριτική για τα πάντα αλλά από την άλλη να μην θέλει να αναλάβει και ευθύνες.

    demetrat-
    Μα γι΄ αυτό μιλάω για αλαζονεία. Όταν από εκεί που αγωνίζεσαι να μπείς στην Βουλή βρίσκεσαι στο 17% χωρίς να συνειδητοποιείς από που προέρχεται αυτό το ποσοστό σου και παίρνουν τα μυαλά σου αέρα, είναι κατρακύλα να επιστρέφει απογοητευμένο το 50% από αυτό το ποσοστό στην βάση του.
    Ήταν τραγικό να βλέπεις σήμερα τον Αλαβάνο στο Μέγκα να μην ξέρει τι να πεί στο αμείλικτο ερώτημα που του έθεταν για αυτή την κατρακύλα -γιατί έγινε ;

    glam-
    Και να σκεφτείς ότι ο Αλογοσκούφης ήταν από τα δυνατά χαρτιά της ΝΔ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η πολιτική ατάκα των ημερών "δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες" πάει γάντι με το ποστ σου αγαπητέ. Οπότε θα πειστεί και η κυρία αθεόφοβου ότι είναι απλώς μαλάκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προσωπικώς μουά, το έβλεπα με φόβο αυτό το 17% που λες, γιατί , άν φεύγουν τόσο εύκολα απ το χώρο τους κάποιοι γιατί δεν τους έκατσε καλά , μάλλον επικίνδυνοι είναι και γιά τον άλλο χώρο που θα πάνε.
    Οσο γιά τον Αλαβάνο, δεν ξέρω τι έκανε στο Μέγκα ακριβώς, αλλά κανείς απ αυτούς δεν είχε πει μεγάλες κουβέντες άν θυμάσαι καλά.Το ξέρουνε πως παίζεται το παιχνίδι του πηγαινέλα.
    Τώρα γιά την αλαζονεία,εγώ την αισθάνθηκα μόνο απ τη μεριά του γαμπρού να σου πω την αλήθεια,ειδικά όταν μου κούναγε και το δάχτυλο!!! (http://miadomatadenferneitinanoixi.blogspot.com/2008/06/blog-post.html)
    καλό σαββατοκύριακο
    δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γουστάρω την κα Αθεόφοβου. Θα μου πεις "Μα αν δεν ήταν έξυπνη γυναίκα, με σωστή διαίσθηση θα ήταν ζευγάρι με τον κο Αθεόφοβο?"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αν ήταν αθεόφοβε να έβγαινε ο ΣΥΡΙΖΑ με ντουντούκα και να έλεγε πως μετά τις εκλογές θα συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ, δεν ξέρω αν θα έπρεπε να κατέβει αυτόνομα και όχι παρέα στο ίδιο προεκλογικό μπαλκόνι με τον Ανδρουλάκη, τη Δαμανάκη και τις λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις!
    Μερικά πράγματα στην πολιτική, λέγονται και δεν γίνονται και άλλα μερικά, γίνονται και δεν λέγονται!
    Το θέμα βέβαια είναι λίγο πιο απλό: αν ο δικομματισμός συνεχίσει να παίρνει τα ποσοστά του 85-90% θα σημαίνει πως ο λαός καλοπερνάει είτε είναι στα πράματα ο δεξιός επίγονος είτε ο σοσιαλιστής…
    Τα υπόλοιπα, περί ακρίβειας και αγανάκτησης, είναι κουβέντες που τις λέει ο Καμτσίκας στις λαϊκές αγορές-που θάλεγε και η αγαπητή demetrat...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. vasikos metoxos-
    Αυτό το πιστεύει από καιρό!

    demetrat-
    Το παιχνίδι του πηγαινέλα το ξέρουνε όλοι αλλά όλοι πιστεύουν ότι θα θα καταφέρουν να κρατήσουν τον κόσμο στο έλα.
    Η κατάσταση θυμίζει ότι γίνεται όταν ανοίγει ένα νέο σουβλατζίδικο στην γειτονιά.Στην αρχή όλοι πάνε για να δούνε αν είναι καλό αλλά όταν διαπιστώσουν ότι τα σουβλάκια του είναι ίδια με το κατάστημα που έτρωγαν μέχρι τότε ξαναγυρνάνε τις περισσότερες φορές εκεί που είχαν συνηθίσει να τρώνε.
    Έτσι έγινε και με το κατάστημα Τσίπρας.
    Άσε που το παλιό κατάστημα μπορεί στο μέλλον να δίνει και μια κοκα-κόλα τσάμπα αν πάνε καλά οι δουλειές του!

    meropi-
    Και αφού με διάλεξε είναι προφανές ότι έχει και καλό γούστο!

    syneas-
    Μερικά πράγματα στην πολιτική, λέγονται και δεν γίνονται και άλλα μερικά, γίνονται και δεν λέγονται!

    Δηλαδή ψηφίστε μας πρώτα και μετά εμείς θα δούμε τι θα κάνουμε!
    Αντί να κοροϊδεύεις έτσι τον κόσμο για να σε ψηφίσει απλά μπορείς να πείς ότι αυτό που μπορεί να το καταλάβει ο κάθε νοήμων ψηφοφόρος.
    Συνεργασία μπορεί να γίνει εφ' όσον υπάρξει συμφωνία σε αυτές τις βασικές μας αρχές,οι οποίες είναι οι μπλα,μπλα μπλα ,δηλαδή αυτό που γίνεται όπου υπάρχουν κυβερνήσεις συνεργασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ε! ΑΥΤΟ ακριβώς τους είπαν.
    και όντως , δε θάταν πρέπουσα η κοροϊδία προεκλογικά.
    δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μπρος γκρεμός(ΝΔ) και πίσω ρεμα(ΠΑΣΟΚ)...και το πλάι terra incognita(ΣΥΡ) και τοπίο απ τον Αρη(ΚΚΕ)...Καημένοι Έλληνες (...του εσωτερικού)!
    Και μετά την (ανεξήγητη?)ολιγωρία Καραμανλή να δει τις πολιτικες ευθύνες των στενών συνεργατών του στην υπόθεση Βατοπεδίου,ήρθαν και τα χθεσινοβραδυνά για να οδηγήσουν σε πλήρη αποσταθεροποίηση.
    Να είναι το τίμημα για τις κολλεγιές με τον Πούτιν?
    Όπως και νάχει,ετοιμαστείτε για τον Πρωθυπουργό "απ το Εξωτερικόν"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Για τον Εφραίμ έχω συμφωνήσει από καιρό με την κ. Αθεοφόβου.
    Αλλά σε μεγαλίτερο πόστο. Πρωθυπουργού ή Υπουργού Εξωτερικών. Μήπως ο Εφραίμ δεν επέτυχε να αποσπάσει από την Κυβέρνηση της Καταλωνίας αίτηση συγγνώμης και αποζημίωση για τις ζημιές που Καταλανοί μισθοφόροι τον 14ο αιώνα έκαναν σε κάποιο μετόχι της Μονής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή