Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗ!



Επιτέλους!
Έχει κάνει η πεφωτισμένη, λόγω ονόματος, Φωτεινή Πιπιλή μια μεγάλη και σοφή πρόταση.
Γιατί να μην γίνονται οι διαδηλώσεις στην Βαρυμπόμπη αντί στο κέντρο της Αθήνας;
Ήταν οι πιο σωστή πρόταση που ακούστηκε αυτές τις μέρες.
Την άκουσαν οι προοδευτικοί και μαχόμενοι με τις μολότωφ αντιεξουσιαστές, που μερικοί κακόπιστοι τους αποκαλούν με τον μη εγκριθέντα εισέτι από τον Μπαμπινιώτη νεολογισμό, μπαχαλάκηδες και την έκαναν πραγματικότητα!
Μόνο που αυτό έγινε από την ανάποδη μεριά.
Ήρθε η Βαρυμπόμπη στο κέντρο της Αθήνας.
Έβλεπα χθες το τηλεοπτικό πλάνο με την Βασιλίσσης Σοφίας, μετά τα επεισόδια, παντελώς άδεια από ανθρώπους και αυτοκίνητα και αναγάλλιασε η ψυχή μου.
Επιτέλους λύθηκε έτσι και το κυκλοφοριακό γιατί φαίνεται ότι δεν υπάρχουν πολλοί συνειδητοποιημένοι αγωνιστές που να διαθέτουν το αυτοκίνητο τους να γίνει οδόφραγμα στην Πανεπιστημίου ούτε να γίνεται στον ίδιο δρόμο περήφανος πυρσός που να μεταλαμπαδεύει στα πέρατα της οικουμένης το επαναστατικό φως της Αθήνας.
Ευτυχώς όμως που υπάρχουν αγωνιστές καταστηματάρχες που προσφέρουν στον αγώνα καταστήματα και εμπορεύματα ώστε αφ΄ ενός μεν το καιόμενο κατάστημα τους να συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας προσελκύοντας όλους τους πυρομανείς της υφηλίου, αφ΄ ετέρου δε συνεισφέροντας στην ισοκατανομή του πλούτου προμηθεύοντας με κινητά, γυαλιά πολυτελείας , ρούχα, κοσμήματα μέχρι τσάντες Louis Vuitton, γνήσιες, τον λαό συμβάλλοντας ταυτόχρονα και στην εξύψωση του αισθητικού του κριτηρίου που μέχρι τώρα είχε υποβαθμιστεί με τις άθλιες απομιμήσεις που κυκλοφορούν από τους μαύρους
Αλλά τα εύσημα για αυτό το επίτευγμα δεν ανήκουν μόνο σε όλους αυτούς.
Πρωταρχικά ανήκουν σε αυτή την κυβέρνηση που έχει μια βαθιά και στερεή γνώση της λαϊκής μας σοφίας και παράδοσης.
Εμπνέεται από το ευφυές πνεύμα του Καραγκιόζη που όταν τον δέρνουν με θυμοσοφία κάθεται ήσυχα και τις τρώει λέγοντας:
Άστους ,θα βαρέσουν ,θα βαρέσουν ,θα ιδρώσουν ,θα κρυώσουν , θα πάθουν πνευμονία και θα πεθάνουν !
Μετά ανήκει σε αυτή την άκρως αποτελεσματική αστυνομία, που σε μεγάλο της μέρος αποτελείται από αγνά παιδιά της υπαίθρου που με συγκίνηση φέρνουν στο μυαλό τους τις εικόνες από την παιδική τους ηλικία όταν ψεκάζουν με δακρυγόνα τους διαδηλωτές όπως ψέκαζαν σαν παιδιά τα δέντρα στο χωράφι μαζί με τον πατέρα τους.
Όταν δε πετύχουν και κανένα διαδηλωτή τότε ξαναθυμούνται τη παιδική τους ηλικία όταν έπαιζαν στο σχολείο το δημοφιλές παιχνίδι –πάνω χέρι ,κάτω χέρι.
Ιδιαίτερη όμως μνεία πρέπει να γίνει και στην Πανεπιστημιακή κοινότητα για την προάσπιση του ασύλου.
Όλες αυτές οι μέρες ήσαν οι πιο δημιουργικές για την προώθηση των δημοκρατικών θεσμών, της ακαδημαϊκής ελευθερίας, της διακίνησης των ιδεών και της προόδου της επιστήμης και της έρευνας.
Χάρις στο άσυλο έγινε δυνατή η αποθήκευση των μολότοφ και των πετρών απαραίτητων στοιχείων για τον επίλογο κάθε διαδήλωσης.
Πως αλλιώς θα μπορούσε κανείς να βρει τόσες μολότωφ και πέτρες στο κέντρο μιας πόλης;
Τα γραφεία των καθηγητών έχασαν την στυλέ τους εμφάνιση και απέκτησαν μια δημιουργική ακαταστασία, ενώ η καταστροφή αρχείων και μελετών όπως και η κλοπή κομπιούτερ τους οδήγησε σε νέες φρέσκες ερευνητικές εργασίες και σε προμήθεια νέων καλύτερων και ισχυρότερων υπολογιστών από αυτούς που διαθέτουν και Vista.
Έτσι δόθηκε και η ευκαιρία να ανακαινιστεί το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και να γλιτώσουμε από τα παλιά και ξεπερασμένα βιβλία της Νομικής της Αθήνας που προσέφεραν ένα μεγαλειώδες θέαμα με το κάψιμο τους .
Δεν είναι δε σαφώς καλύτερη η νέα βιβλιοθήκη της Αλεξανδρείας από το να μας είχε μείνει εκείνη η αρχαία;
Τέλος δεν μπορώ να μην εξάρω την συμβολή των διαφόρων που καλούν σε συγκέντρωση τον κόσμο πότε στο Σύνταγμα ,πότε στα Προπύλαια ή ακόμα καλύτερα στην Ομόνοια.
Μπορεί μερικοί να αμφισβητούν τον αριθμό των συγκεντρωμένων αλλά ευτυχώς που υπάρχουν άτομα που με σθένος τους διαψεύδουν.
Έλεγε χθες μια ομιλούσα κεφαλή στην τηλεόραση ότι ήσαν 3.000 άνθρωποι στην συγκέντρωση του ΚΚΕ.
Δυστυχώς όμως γι΄ αυτόν είχε καλέσει την όψιμη μεν αλλά μαχητική νυν, κομουνίστρια Λιάνα Κανέλλη η οποία στεντορεία τη φωνή τον διέψευσε λέγοντας :
Ήσαν 7000,ήσαν 7000 χιλιάδες (δις, για να μας εντυπωθεί το νούμερο).
Καταπτοημένος ο τηλεπαρουσιαστής με αυτό το φοβερό νούμερο και ταυτόχρονα από το άγριο βλέμμα που του έριχνε η Λιάνα, δεν τόλμησε να της κάνει τον έξυπνο και να της πει ότι το λεκανοπέδιο έχει 4.000.000 κατοίκους.
Βέβαια αυτές τις μέρες υπάρχουν αρκετοί διεστραμμένοι, όπως και εγώ, που θέλουν να βλέπουν στους δρόμους κίνηση και κόσμο.
Μία λύση λοιπόν υπάρχει.
Να πάμε στην Βαρυμπόμπη!

17 σχόλια:

  1. Ελλάς - Ευρώπη -Βαρυμπόμπη!!!

    "...δεν υπάρχουν πολλοί συνειδητοποιημένοι αγωνιστές που να διαθέτουν το αυτοκίνητο τους να γίνει οδόφραγμα στην Πανεπιστημίου ούτε να γίνεται στον ίδιο δρόμο περήφανος πυρσός που να μεταλαμπαδεύει στα πέρατα της οικουμένης το επαναστατικό φως της Αθήνας"

    Αθεό, έγραψες!

    Αυτό με το επαναστατικό φως πια...

    Φαιδρή χώρα, φαιδρή κυβέρνηση, φαιδρή αστυνομία, φαιδροί πολίτες (και εγώ μέσα), φαιδρή εξέγερση, φαιδρό πλιάτζικο.

    Λες να είχε δίκιο ο Βασίλης Λεβέντης που αποκαλούσε όλους εμάς που τον παίρναμε στο ψιλο, "φαιδρούς"; :-D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην Βαρυμπόμπη όλοι μαζί με την Πιπιλή να πάμε εκδρομή!!!

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. H έλλειψη ρευστού και κίνησης στη χριστουγεννιάτικη αγορά, η μη πληρωμή των υποχρεώσεων στους προμηθευτές του ελληνικού δημοσίου, οι ακάλυπτες επιταγές, η απεργία επενδύσεων, ο περιορισμός του φορολογικού αντικειμένου, οι ακριβές τιμές τροφίμων, βενζίνης ρεύματος υπερ των αχαλίνωτων καρτέλ είναι τα τελευταία 20 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗς ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΕ ΟΧΗΜΑΤΑ διάσημους φωστήρες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
    Προτιμώ την Πιπιλή να μου εξηγεί τους δρόμους του νερού παρά να προσπαθει να μου εξηγήσει γιατί η Εθνική, τα ΕΛΠΕ και η ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ τα πολλά λεφτά τάχουν αφορολόγητα στην Καραϊβική και λοιπές αφορολόγητες ρουφήχτρες........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. «Εδώ γ--ούν αρσενικούς και συ γυρεύεις νύφη»
    Πρόσεχε «Αθεόφοβε», ελλοχεύει ο κίνδυνος να μάθει ότι η «πρότασή της» έγινε θέμα συζήτησης και να προτείνει να φοράμε τα εσώρουχα απ΄ έξω για να ελέγχονται αν είναι καθαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εχουν μαζέψει κατι φυντάνια όλες οι παρατάξεις 'για λόγους αναγνωρισιμότητας" που η πρόταση για πορείες...στην Βαρυπόμπη θ'ακούγεται σε λίγο λογική!
    Για το νεοελληνικό μας μπάχαλο θα πω μόνο οτι μας φέρνει ταχέως πιο κοντά στην στιγμή που δεν θα βρίσκουμε πρόθυμους αγοραστές για τα Ομόλογα του ελλην.Δημοσίου,οπότε και θ'αποκτήσει πλέον την πραγματική αιτιολόγηση του!
    Σε καθοδικό σπιράλ βρισκόμαστε Αθεόφοβε...αμέριμνοι και περί άλλα τυρβάζοντες στο γκρεμό βαδίζουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. polsemannen-
    Συνήθως με τους φαιδρούς γελάμε με όλα αυτά όμως αντί για γέλιο μάλλον κλάμα σου έρχεται..

    doctor-
    Λες να την πάρουμε μαζί μπας και ευθυμίσουμε με καμιά νέα ατάκα;

    dionysos-
    Γι΄αυτό και στο παρελθόν ο Χάρι Κλίν είχε πεί την φοβερή ατάκα:
    Ε, όχι και την Φωτεινή Πιπιλή!

    ανώνυμος-
    Λες να μην το ξέρει ότι η πρόταση αυτή έχει γίνει σλόγκαν;

    squarelogic-
    Μου φαίνεται ότι δεν παρακολουθείς το μπλά μπλά για τον προϋπολογισμό ώστε να διαπιστώσεις πως θα μας σώσει ο Αλογοσκούφης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κλείνω τα μάτια σε όλα και σου στέλνω σχολιο-ευχές

    ΓΛΥΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γελάτε ε;;
    Δεν ξέρετε καλά τους Νεοέλληνες!
    (Πρόσφατα πήγα στο Υπ/γείο Παιδείας , παρεμπιπτόντως, έχει μεταφερθεί από την Μητροπόλεως στο Μαρούσι, σε σημείο που ούτε ο χάρτης δεν το έχει..... για ευνόητους λόγους μάλλον! Διεύθυνση: Καραμανλή και Παπανδρέου γωνία , δεν είναι πλάκα!
    Εκεί που πήγαινα αμέριμνος , σιγά μην κάνουν πορεία Εδώ! σκέφτηκα. (όσο ήταν στην Μητροπόλεως, 9 στις 10 μέρες ήταν αποκλεισμένο από διαδηλωτές για κάποιες ώρες ...) Ξαφνικά βλέπω κόσμο μπροστά στην είσοδο, αμάν τι γίνετε;
    Ρωτάω κάποιον από τους συγκεντρωμένους, (30 άτομα συνολικά) απάντηση : αποκλείσαμε συμβολικά την είσοδο.
    Πόσο θα κρατήσει ;
    Καμιά ώρα και θα δούμε.....
    Έγινα "Κούγιας" χωρίς κάμερα, για να περάσω τελικά......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. fibi-
    Ευχαριστώ για τα γλυκά Χριστούγεννα αλλά παχαίνουν τα άτιμα και επειδή είμαι σίγουρος ότι θέλεις να είσαι πάντα κομψή ΚΑΛΑ Χριστούγεννα!

    glam-
    Δεν ήξερα ότι έχει πάει στο Μαρούσι το υπουργείο ΧΩΡΙΣ Παιδεία γιατί αν είχε παιδεία δεν θα έφτιαναν ένα υπουργείο φυλακίζοντας στην πιλωτή του ένα ιστορικό εκκλησάκι!
    Στο Μαρούσι μήπως μπροστά του έχει και καμιά πλατεία Μητσοτάκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το κτήριο στην Μητροπόλεως, νομίζω, ότι ανήκει στην εκκλησία, και για αυτό δεν υπήρξε παρεξήγηση από τον Ύψιστο για το θάψιμο, όσο για δρόμους και πλατείες “Κ. Μητσοτάκη” περίμενε λίγο να βγει η Ντόρα πρωθυπουργός, και θα έχουμε αρκετούς, αν δε “παρεπιδημήσει”, ζωή νάχει ο άνθρωπος, τότε θα “φάνε και κότες” ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό ήταν το πρώτο ημίχρονο Αθεόφοβε. Ο αγώνας θα πάει παράταση.

    Φίλε μου, σε σένα και την οικογένειά σου, τις ολόψυχες ευχές μου για Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά.

    Locus

    * Μην το ξεχάσω - Είσαι ο πιό πνευματώδης μπλόγγερ που έχω συναντήσει. Με γνώση, χιούμορ, και τρελλός για έρευνα. Σου δίνω το χρυσό. Τιμή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. glam-
    Σκέψου να περνάς από την οδό ή την πλατεία Μητσοτάκη,να είσαι και προληπτικός και να περνάει και μια μαύρη γάτα !
    Μπρρρ !!

    locus publicus-
    Μην το ξεχάσω - Είσαι ο πιό πνευματώδης μπλόγγερ που έχω συναντήσει. Με γνώση, χιούμορ, και τρελλός για έρευνα. Σου δίνω το χρυσό. Τιμή μου.

    Όταν διαβάζω τέτοια σχόλια μου έρχεται στο μυαλό αυτό που είχε πεί ο Μπράμς όταν είχε μεγαλώσει και τον τιμούσαν και τον βράβευαν όλοι:
    Δεν με ενδιαφέρουν τα παράσημα ,αλλά μ΄αρέσει τόσο πολύ να μου τα δίνουν!

    Θα προσέθετα απλά ότι τα εύσημα έχουν ακόμα μεγαλύτερη αξία όταν προέρχονται από άτομα σαν τον Locus publicus που με τα πολύτιμα κείμενα του έχουμε μια αντικειμενική εικόνα τόσο της Αμερικής όσο και της Ελλάδας γιατί διατηρώντας την ελληνικότητα του παρα την απόσταση που μας χωρίζει,διαθέτει ταυτόχρονα παιδεία και κάτι που δυστυχώς δεν διαθέτουν πολλοί στον κοινό τόπο της μπλογγόσφαιρας -κοινό νού!
    ΄Να ΄σαι καλά εσύ και όλοι οι δικοί σου και σας στέλνω,έστω και διαδικτυακά, όλες τις ευχές μου για ένα καλύτερο 2009!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. εμείς σας καλοί Πιπιλιστές, πηγαίνοντας γιά Βαρυμπόπη (σκέψου να την έλεγαν και Βαρυφώτω), μας ξέφυγε λίγο ο βοράς,και βρεθήκαμε αλλού και μακρυά.
    Από κεί, σου εύχομαι μιά καλή χρονιά μαζί μ αυτούς που αγαπάς.
    δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ!
    Αγαπητοί συγκάτοικοι αυτού του Πορνείου (εντός κι' εκτός) μην απελπίζεστε. Ο ΗΛΙΟΣ δεν θα πεθάνει, τουλάχιστον για μερικά δισεκατομμύρια χρόνια. Σε λίγο (14:04) θα ξαναγεννηθεί. Κάτω η νύχτα και το μαύρο των παπάδων.
    Καλή Άνοιξη συνάνθρωποι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. αν και δεν την καταλαβαίνω πάντα την Κανέλη,μου αρέσει με χίλια!!
    Την ώρα δε που η Πιπιλή ξεστόμιζε τη μπαρούφα για τη Βαρυμπόμπη η Κανέλη την κοιτούσε κάνοντας εμετό...χα! πολύ την πάω!!
    ;0)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. demetrat-
    Θα ήταν προτιμότερο να είχε πεί οι διαδηλώσεις να γίνονται στην Πάρνηθα.
    Τουλάχιστον εκεί όλα είναι καμένα και θα κινδυνέυουν από τις μολότωφ.
    Σου εύχομαι ότι επιθυμείς εσύ και οι δικοί σου να γίνει πραγματικότητα με τον καινούργιο χρόνο.

    ανώνυμο-
    Είναι προφανής ή επίδραση της πτώσης της θερμοκρασίας στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

    maika-
    Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου!΅
    Εσύ απολαμβάνεις την Λιάνα και σε καταλαβαίνω γιατί και εγώ απολαμβάνω τον Πάγκαλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή