Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΊΣ Ν΄ ΑΓΙΑΣΕΙΣ…



Πνιγμένος να προλάβω ένα σωρό εκκρεμότητες πριν να φύγουμε για το ταξίδι έχω κλείσει από την Τρίτη το κομπιούτερ αποφασισμένος να μην ασχοληθώ με άλλο ποστ μέχρι την αναχώρηση μας.
Ξαπλώνω σήμερα το μεσημέρι για τον κλασσικό μου ύπνο, με ήσυχη την συνείδηση και πλήρη τον στόμαχο και εκεί που γλαρώνω διαβάζω στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στον ΑΝΔΡΕΑ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ να γράφει μια σειρά από μερικά πράγματα που οφείλεις να γνωρίζεις πριν εγκαταλείψεις για πάντα τον μάταιο ετούτο κόσμο:
Μεταξύ των άλλων λοιπόν γράφει:
Κανείς άνθρωπος δεν μπορεί να γλείψει τον αγκώνα του.
Αντιθέτως οι ευλύγιστοι δύνανται να αυτοϊκανοποιήσουν την ήβη τους. Αυτό είναι το όνειρο του κάθε χοντρού που ονειρεύεται να γίνει τοπ μόντελ.
.. Το μέσο ανδρικό πέος είναι τρεις φορές όσο ο αντίχειρας του ιδιοκτήτη του…
ΠΕΡΙΠΟΥ το 70% των ανθρώπων που θα διαβάσουν αυτό το κείμενο θα προσπαθήσουν να γλείψουν τον αγκώνα τους. Οι περισσότεροι άντρες θα τσεκάρουν το μήκος των αντιχείρων τους..
Ανήκοντας στο 30% που ποτέ δεν θα προσπαθούσαν λόγω δυσκαμψίας να γλύψουν τον αγκώνα τους και μην αμφιβάλλοντας καθόλου για το μήκος του αντίχειρα μου άρχισα να σπάω το κεφάλι μου που είχα δει μια φωτογραφία ενός ευλύγιστου που αυτοϊκανοποιεί την ήβη του.
Έτσι λοιπόν το απόγευμα ξανάνοιξα το κομπιούτερ και ψάχνοντας στο αρχείο μου το βρήκα!
Πρόκειται για μία από τις προκλητικές φωτογραφίες του Andres Serrano
που στο παρελθόν έχει εκθέσει έργα του στην γκαλερί Καλφαγιάν στην Θεσσαλονίκη.
Στο σχετικό με αυτόν άρθρο από το ΒΗΜΑ της εποχής διαβάζουμε μεταξύ άλλων:
Ο Αντρές Σεράνο έχει πολλές φορές στο παρελθόν δοκιμάσει τις αντοχές μας. Η τέχνη του έχει κατά καιρούς απεικονίσει γυμνά πτώματα στο νεκροτομείο, αστέγους σε όλο τους το άθλιο «μεγαλείο», γυναίκες που χαϊδεύουν πέη αλόγων. Γεννημένος το 1950 στη Νέα Υόρκη, ο διάσημος φωτογράφος είναι ο δημιουργός του Αδάμ με την εντυπωσιακή στύση, καθώς και της γυναίκας νάνου που αναμένει εναγωνίως την περιποίηση ενός γιγάντιου - και «προικισμένου» - άνδρα. Ο ίδιος ο Σεράνο βέβαια υποστηρίζει ότι προσπαθεί τα έργα του «να είναι κομψά»...
Το κατά πόσον είναι κομψό ένα έργο που τιτλοφορείται «Piss Christ» («Κατουρόχριστος») είναι ίσως θέμα γούστου, για πολλούς όμως ξεπερνά τον βαθμό εκφραστικής ελευθερίας που προτίθενται να αναγνωρίσουν στην τέχνη. Ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής από τη Νέα Υόρκη Αλφόνς ντ' Αμάτο ήταν ένας από αυτούς. Οταν ο Σεράνο είχε παρουσιάσει το «Piss Christ», ο Ντ' Αμάτο είχε εισηγηθεί στην αμερικανική Γερουσία, στις 18 Μαΐου 1989, να τροποποιήσει το καθεστώς των κρατικών επιχορηγήσεων για τους καλλιτέχνες.
…Και ο επίσης ρεπουμπλικανός γερουσιαστής από τη Βόρεια Καρολίνα Τζέσε Χελμς συμφώνησε με τον συνάδελφό του: «Ο γερουσιαστής από τη Νέα Υόρκη έχει απόλυτο δίκιο να εξανίσταται και να περιγράφει τη βλασφημία του υποτιθέμενου έργου τέχνης. Δεν γνωρίζω τον κύριο Αντρές Σεράνο και ελπίζω ότι δεν θα τον γνωρίσω ποτέ. Γιατί δεν είναι καλλιτέχνης, είναι μαλάκας».

Σας παραθέτω και τις σχετικές φωτογραφίες για να είστε πλήρως ενημερωμένοι και αναχωρώ με ήσυχη πλέον την συνείδηση ότι συνέβαλλα στην καλλιτεχνική σας ενημέρωση!








6 σχόλια:

  1. Τρώγεσαι, ξεκολλημό δεν έχεις!
    Αντε, άντε να προετοιμαστείς ψυχολογικά για το ταξίδι κι άσε τα "πτηνά" των γύρω...
    Τι ανήσυχο πνεύμα είσαι του λόγου σου!
    Οι Σάρες γεννάνε ακόμα και το ξέρεις καλύτερα απο εμένα.

    Απ την καρδιά μου, να περάσετε ΥΠΕΡΟΧΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατάφερα να γλύψω τον άγκωνα μου, αλλά δεν κατάφερα να αυτοϊκανοποιηθώ όπως ο καλλιτέχνης! Αντ' αυτού έβαλα τον αντίχειρά μου στο στόμα μου!

    Είναι σοβαρό γιατρέ μου; :-D

    Λέτε η κορασίς που απεικονίζεται στο βίδεο να καταφέρνει λόγω μεγέθους γλώσσας να γλύψει τον άγκωνά της;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ζουζούνα-
    Έχεις δίκιο,όλο τριγυρνάω σαν τον εγκληματία στον τόπο του εγκλήματος!

    polsemannen-
    Η κορασίς του βίντεο δεν ξέρω αν θα μπορεί να γλύψει τον αγκώνα της αλλά με τέτοια γλώσσα που έχει πιστεύω ότι θα είναι περιζήτητη !
    (για να κολλάει γραμματόσημα εννοώ,για να μην παρεξηγηθώ σοβαρός άνθρωπος!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πού πας & τα βρίσκεις, Αθεόφοβέ μας!!
    Να περάσετε (που έτσι θα γίνει δλδ) Τέλεια στο ...γαμήλιο ταξίδι σας! Και να αφήσεις τη γυναίκα να κάνει & τα ψώνια της!!!
    Φιλιά πολλά & στους δυό σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν μπορώ να γλύψω τον αγκώνα μου, αλλά και να μπορούσα δεν νομίζω να μου χρησίμευε και κάπου.

    Το βίντεο με την κορασίδα θα το δω σπίτι, καθότι πάντα μου με εξίταραν όσες μπορούσαν να ακολουθήσουν το επάγγελμα με τα γραμματόσημα που περιγραφεις!

    Καλά να περάσετε Αθεόφοβε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΠΛΟΓΚΟΚΟΥΙΖ

    Ποιος γνωστος ηθοποιος απο τη δημοφιλη σειρα του mega "Πολυκατοικια" εχει δικο του προσωπικο blog;

    http://blogo-sphera.blogspot.com/2009/05/blog-post_16.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή