Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

500



Με αυτό το ποστ συμπληρώνονται 500 αναρτήσεις στο μπλογκ μου στα 4 1/2 περίπου χρόνια που υπάρχει.
Σε άλλα τόσα δηλαδή χρόνια ίσως να μπορέσουμε να βρεθούμε με κανένα 1000ράκι σαν το πρώτο μου και αξέχαστο αυτοκίνητο!
Μετά την κακή έκβαση που είχε το εορταστικό ποστ που είχα φτιάξει πέρσι για τα 400, το σημερινό δεν θα έχει εορταστική εικόνα, για να ξορκίσω το κακό μάτι που με μάτιασε και κατάφερε να μου κλείσει ο άσπλαχνος Blogger το αρχικό μου μπλογκ Atheofobos.
Όμως επειδή του Aθεόφοβου ο τράχηλος ζυγόν δεν υπομένει και τον ίδιο δεν τον σκιάζει φοβέρα καμιά, αναγκάστηκε μεν το μπλογκ για λίγο καιρό να ξαποστάσει αλλά τελικά ξανά ο ίδιος τράβηξε προς την δόξα ως Atheofobos2 εμπνεόμενος από το κατωτέρω επίκαιρο άσμα.



Έτσι χάρις στην βοήθεια και τις γνώσεις του φίλτατου Locus Publicus κατάφερα
να μεταφέρω όλα τα ποστ του Atheofobos στο Atheofobos2 ,που απετέλεσε και την συνέχεια του, με σημαντική όμως απώλεια αναγνωστών κυρίως από τους μη τακτικούς που δεν έμαθαν την τραγική αυτή ιστορία που κράτησε σε συγκίνηση όλη την μπλογκόσφαιρα μέχρι να δούν το Atheofobos2, σχεδόν στον ίδιο βαθμό με τον εγκλωβισμό των μεταλλωρύχων της Χιλής. Ιαχές ενθουσιασμού ξέσπασαν όταν εμφανίστηκε το νέο μου μπλογκ μόνο που ο δικός μας πρόεδρος δεν ήρθε να με αγκαλιάσει και να με φιλήσει!
Σήμερα λοιπόν επειδή τα 500 συνέπεσαν και με την επιστροφή μου στο κλεινόν Άστυ από την Κρήτη, σκέφτηκα να σας ποστάρω μερικές από τις φωτογραφίες που τράβηξα πριν φύγω από τις ομορφιές της φύσης που υπάρχουν στο περιβόλι μας εκεί, για να φαιδρύνω τα μάτια σας αυτές τις μουντές φθινοπωρινές μέρες.
Στην πρώτη φωτογραφία υπάρχουν τα κρινάκια της άμμου από την κοντινή μας παραλία και μετά τα λουλούδια που έχει φυτέψει η κ. Αθεόφοβου που ως γνήσια φιλανθής ακολουθεί ένα δικό της απλό κανόνα ώστε να μην την ταλαιπωρεί ότι γενικώς φυτεύει: όποιο δεν πάει καλά βγάλτο και φύτεψε άλλο!














Και τώρα με την μυρωδιά της γαζίας στην μύτη ας περιπλανηθούμε στο κτήμα για δούμε και τους καρπούς της εποχής στα δέντρα.
Ως άνθρωπος της πόλης είμαι παντελώς άσχετος από καλλιέργειες και δέντρα και την αναγκαία φροντίδα τους, αλλά παρ΄όλα αυτά μου δημιουργεί ιδιαίτερη ευχαρίστηση να πηγαίνω σαν φαλακρή Κοκκινοσκουφίτσα με ένα καλαθάκι, σορτσάκι και σαγιονάρα να κόβω τους καρπούς από αυτά.
Βλέπετε όσοι έχουμε γεννηθεί σε πόλεις τα φρούτα όταν είμαστε πολύ μικροί αρκετοί πίστευαν ότι φυτρώνουν στα καφάσια του μανάβη!
Η δε βαφτιστήρα μου κλαίγοντας έλεγε στην γιαγιά της ότι δεν θέλει από αυτόν τον πουρέ που φτιάχνει με πατάτα αλλά από τον άλλο,τον γνήσιο,που είναι σε φακελλάκι!





Ήρθαν ευτυχώς και δύο γεωπόνοι που μας μπόλιασαν αφιλοκερδώς μερικές νεραντζιές σε λεμονιές και μανταρινιές και ενθουσιάστηκαν όταν είδαν να υπάρχει στο περιβόλι ένα δέντρο που είχε μεγάλα κιτροπεργαμόντα ( δεν τα είχα ξανακούσει ποτέ μου!) οπότε σαν ανταμοιβή για τον κόπο τους πήραν κλωνάρια για να έχουν να μπολιάζουν.

Βέβαια εκτός από την χλωρίδα στο κτήμα υπάρχει και περιφερόμενη πανίδα.
Δεν συζητάω για τα διάφορα πουλιά που υπάρχουν ,ούτε για ένα μεγάλο κούνελο που κυκλοφορεί αδέσποτος στο κτήμα και τον βλέπω από μακριά να τρέχει να κρυφτεί.
Ούτε για τον σκύλο του γείτονα που όταν μας βλέπει κατουριέται μονίμως από την χαρά του.
Αλλά για όλες τις περαστικές γάτες της περιοχής που επειδή βάζω φαί σε ένα κεσέ πάντα περνούν για να πάρουν το κολατσό τους.
Η πιο δειλή ήταν μια μονόφθαλμη που δεν σε άφηνε να την πλησιάσεις βάσει δε της γατικής ιεραρχίας περίμενε υπομονετικά την σειρά της, για να φάει πρώτα μια πανέμορφη μαύρη με άσπρα πατάκια η οποία δεν φοβόταν να την πλησιάσεις και η οποία είχε εγκατασταθεί στο περιβόλι πριν να πάμε εμείς εκεί, γιατί είχε γεννήσει και είχε κρυμμένο μέσα σε ένα μικρό κιούπι το μοναδικό από ότι φαίνεται γατάκι που επέζησε από όσα είχε γεννήσει.
Βλέπετε στα χωριά τα ζώα γεννιούνται, ζουν και πεθαίνουν με τους κανόνες της φύσης και όχι σαν τους "ευτυχισμένους" και φυλακισμένους σε διαμέρισμα ευνούχους των κουμπάρων μου.
Βέβαια η απόλαυση ήταν το μικρό γατί της τελευταίας φωτογραφίας που μου το έφεραν τα ανίψια μου όταν το βρήκαν να κλαψουρίζει πεινασμένο σε ένα παρκινγκ με τον κίνδυνο να γίνει πλακέ από κανένα αυτοκίνητο.
Φεύγοντας τους παρέδωσα τον μικρό χαριτωμένο διάβολο, μεγαλωμένο και καλοθρεμμένο να το προσέχουν.

22 σχόλια:

  1. Λοιπόν στα 400 δεν σου είχα ευχηθεί μια και μόλις είχα αρχίσει να σε διαβάζω και ντρεπόμανε!

    Να τα χιλιάσεις λοιπόν!

    Τα άνθη της συζύγου εξαίρετα αν κι έχω την υπόνοια πως κάποιος αθεόφοβος επήγε και τα ψέκασε με νερό για να βγάλει πιο ωραίες φωτογραφίες (το ενδεχόμενο να τα είχατε μόλις ποτίσει το αγνοώ).

    Οσό για τα κυδώνια.. πονέσα! Δεν θα τα προλάβω φέτος μου φαίνεται αν και ποτέ δεν ξέρεις, καμια φορά μου κρατάνε μερικά να τα βρω όταν κατέβω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την απλή σκέψη να έχει μόλις βρέξει δεν την έκανες παρά το ότι εκεί η βροχή είναι μια συνήθης κατάσταση!
    Όταν πριν από χρόνια έζησα 3 χρόνια στην Κρήτη θυμάμαι ένα Γενάρη που δεν υπήρξε μέρα που να μην ρίξει έστω και λιγη βροχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να τα χιλιάσεις είναι λίγα βρε!
    Οπότε ό,τι τραβάει η ψυχή και η όρεξή σου!
    Καλησπέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να τα χιλιάσεις ΑΘΕΌΦΟΒΕ!
    Και να είστε καλά να χαίρεστε τους καρπούς του επίγειου παραδείσου της μεγαλονήσου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ο,τι κ να γραφεις σε διαβαζω με μεγαλη ευχαριστηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μου θύμισες το πουλί του Αρκά (Χαμηλές Πτήσεις) που μεγάλωσε στην πόλη:
    http://www.musicheaven.gr/html/modules/Blog/accounts/almanegra/1183342402.jpg

    Να τα υπερχιλιάσεις τα ποστ για να σε απολαμβάνουμε τακτικά και μακριά από το κακό μάτι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. KitsosMitsos-
    squarelogic-
    athinovio-
    Ανώνυμος-
    Αταίριαστος-
    Σας ευχαριστώ για τις ευχές σας και βάζω εδώ
    για ευκολία, το λινκ που μας παρέπεμψε ο Αταίριαστος, για να απολαύσετε τον μοναδικό Αρκά που σατιρίζει με ευθυβολία πως ο υιός σπουργίτης εκφράζει την αντίληψη που έχουν τα παιδιά της πόλης για την φύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να μην ευχηθούμε τότε και πάθουμε κανένα κακό (ξανά) :-)

    Είσαι από τους παλιούς φίλους blogge μου και χαίρομαι πολύ γι' αυτό.

    Υπέροχες φωτογραφίες, ιδιαίτερα τα ανθοφόρα και τα γατουλίνια!!!

    Καλό σ/κ και πάντα δημιουργικός.
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Νάσαι καλά ανθρωπέ μου, και όρεξη νάχεις να μοιράζεσαι μαζί μας ωραίες σκέψεις και ταξίδια.

    Ο κήπος σου υπέροχος, και πολύ προχωρημένος, ασκεί πάνω μου την υπέροχη γοητεία της φύσης, και της αυτονομίας. Να πάρεις και μερικούς λαγούς για το κτήμα. Θα σου πρότεινα και κότες, αλλά οι αθεόφοβες κυριολεκτικά τρώνε τα πάντα γύρω τους, μετατρέποντας το όμορφο κτήμα σε σεληνιακό τοπίο.

    Καλή επέτειο! Τιμή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΔΕΝ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΤΑ ΧΙΛΙΑΣΕΙΣ! ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΒΕΒΑΙΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Mea culpa λοιπόν, έχω πατήσει μόνο μια φορά στην Κρήτη κι αυτή πολύ παλιά και κρίνοντας απο τη γεωγραφική θέση την θεωρούσα άνυδρη. Όντως δεν το σκέφτηκα πως μπορεί να είναι μετά από βροχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. υπέροχες φωτογραφίες...
    Να τα χιλιάσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Βάσσια-
    Ήξερα ότι οι γατόφιλοι θα συγκινηθούν με τις αδέσποτες γάτες μου!

    Locus Publicus-
    Ο κούνελος που λέω από κάπου το έχει σκάσει, λαγούς δε και να θέλεις δεν βρίσκεις να αγοράσεις.
    Όσο για κότες δεν θα αφηναν τίποτα από τον κήπο μπροστά στο σπίτι εκτος των άλλων δε θα αποτελούσαν και στόχο των κλεφτοκοτάδων αδέσποτες σε ένα κλειστό κτήμα.

    ΧΡΙΣΤΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ-
    Είδωμεν!

    latecomer-
    Αν έχεις πάει από Ηράκλειο μεριά είναι πράγματι αρκετά ανυδρη.
    Ο νομός όμως Χανίων και ίσως ο μισός Ρεθύμνου έχει κλίμα παρόμοιο με τα Επτάνησα και γι΄ αυτό και έιναι και πιο πράσινοι.

    monahikoslikos-
    Για να είμαι ειλικρινής και μένα μου άρεσαν οι φωτογραφίες και γι΄αυτό σκέφτηκα να τοις μοιραστώ μαζί σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το Fiat 500 είχε μεγάλη επιτυχία, και σου εύχομαι με όλη μου την καρδιά το επόμενο να είναι ένα Mini Morris 1000! και μην ξεχνάμε και το Rover 2000, και το Cherokee των 4 λίτρων!

    Τι παραδεισένιο περιβόλι! τι περιβόλι δηλαδή που πρέπει να είναι περιβολάρα για να τα χωράει όλα τούτα !

    Υγεία, χαρά, και ταξίδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτό που έπαθες πέρυσι ήταν θεία δίκη και τιμωρία!

    Άντε, καλή χιλιάρα τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. αγαπημένε μου Αθεόφοβε... πάντα ελκτικός στις πρασινομάτες γάτες... :))

    σας φιλώ και σας ακολουθώ τέσσερα και πλέον χρόνια τώρα...

    επίσης, σας ευχαριστώ πολύ και δημοσίως για την διάθεση εκ μέρους σας, των ταξιδιωτικών σας ποστ για τις αναγκες της διδασκαλίας μου αλλά και των δημοσιεύσεων σας για το Πολυτεχνείο

    κι είπαμε... πάμε παρακάτω με δύναμη και φαντασία μα πάνω απο όλα, χιουμορ και καλή καρδιά!!

    σας φιλώ

    Α-Ω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. thinks-
    Δεν είχα ποτέ μου αγγλικό αυτοκίνητο αλλά το 1000κι Toyota που ήταν το πρώτο μου αυτοκίνητο με σπαραγμό ψυχής το πουλησα μετά τα 96000 χιλιομ που είχα κάνει !

    Ασκαρδαμυκτί-
    Αν πίστευα στην θεία δίκη και τιμωρία δεν θα συνέχιζα και άλλωστε τι αθεόφοβος θα ήμουνα!

    Orelia-
    Αγαπητή μου Ορέλια πάντα μου άρεσαν οι γάτες αλλά όχι οι γατούλες στο στύλ της μακαρίτισσας της Αλίκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. να τα χαίρεσαι να τα χαίρεσαι να τα χαιρεσαι.
    Εννοώ τα λουλούδια σου τα ζώα σου και τα δέντρα σου.Τα όλα σου τέλος πάντων.
    Οσο γιά το άδοξο τέλος του αθεόφοβου 1, μη το κλαίς, διότι εγώ πρόσεξα, πως μετά από το φόβο μας μή ξαναχαθείς, πολλαπλασιαστήκανε οι σχολιαστές..
    :))
    δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. demetrat-
    Θα έλεγα μάλλον το ακριβώς αντίθετο!
    Όσο αυξάνουν οι αναγνώστες τόσο λιγώτεροι σχολιάζουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αθεόφοβε και εγώ μέσα στους χιλιάδες αναγνώστες του ταπεινού αυτού μπλογκ. Χαρά μου να σε διαβάζω γιατί έχεις εξαιρετικό χιούμορ και γνώμη μου είναι ότι η αίσθηση του χιούμορ είναι ευθέως ανάλογη της ευφυίας.Ευχομαι λοιπόν να τα χιλιάσεις και απόφευγε τα διάφορα κουμπάκια για να μην ψαχνουμε το Αθεοφοβος3.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. NdN-
    Χαίρομαι για την γνώμη που έχεις γιατί η γυναίκα μου όταν διαφωνώ μαζί της, γιατί πάντα είναι πεπεισμένη πως πάντα έχει δίκιο, μου λέει: τι βλάκα παντρεύτηκα!
    Άσε που και στο παρελθόν με έχουν χαρακτηρίσει και
    "περισπούδαστο βλάκα" !

    ΑπάντησηΔιαγραφή