Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ;



H σύγχρονη αντιμετώπιση του καρκίνου βασίζεται στην χειρουργική ,την χημειοθεραπεία και την ακτινοθεραπεία.
Το πρόβλημα που υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα είναι ότι ενώ η αντιμετώπιση του από χειρουργικής και χημειοθεραπευτικής πλευράς είναι καλή, από πλευράς ακτινοθεραπείας είναι άκρως προβληματική γιατί έχουμε ανεπάρκεια μηχανημάτων για ακτινοθεραπεία στα δημόσια νοσοκομεία και την έλλειψη αυτή καλύπτουν δυστυχώς αναγκαστικά, με το αντίστοιχο κόστος για την τσέπη των ασθενών, τα ιδιωτικά.
Το μεγάλο αυτό πρόβλημα θα περίμενε κανείς να έχει λυθεί από χρόνια όταν δύο επιφανείς ακτινοθεραπευτές έχουν από χρόνια ασχοληθεί με την πολιτική και έχουν καταλάβει σημαντικές κυβερνητικές θέσεις, ο ένας μάλιστα στο κατ΄ εξοχήν αρμόδιο υπουργείο, ο δε άλλος σε υπουργείο που είχε σχέση με το νοσοκομείο που είχε υπηρετήσει ,από τις οποίες θα μπορούσαν να έχουν δώσει αποτελεσματικές λύσεις στο θέμα αυτό που ταλαιπωρεί ένα σωρό κόσμο.
Όμως και οι δύο δεν έκαναν απολύτως ΤΙΠΟΤΑ αλλά παρ΄ όλα αυτά σήμερα επιζητούν την ψήφο μας σε δύο από τους 3 σημαντικότερους δήμους της χώρας.
Ο μεν πρώτος είναι ,ο επίκουρος καθηγητής μάλιστα, της Ακτινοθεραπευτικής Νικήτας Κακλαμάνης, πάνω από δύο χρόνια υπουργός Υγείας, και ο άλλος είναι ο Βασίλης Μιχαλολιάκος για χρόνια υφυπουργός Εθνικής Άμυνας που είχε υπηρετήσει ως ιατρός στο νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ το γνωστό Νοσοκομείο του Μετοχικού Ταμείου Στρατού.
Το δίπτυχο λοιπόν αυτό, που είτε από έλλειψη ευαισθησίας και αδιαφορία ή ακόμα το χειρότερο από έλλειψη ικανότητας ενώ δεν ασχολήθηκε να επιλύσει τα τραγικά προβλήματα που έχει το αντικείμενο που σπούδασαν, και το οποίο υποτίθεται ότι το κατέχουν, προτίθεται να λύσει τα εξ ίσου τραγικά προβλήματα της Αθήνας και του Πειραιά !
Όταν δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ με αυτό το θέμα που προκαλεί απόγνωση σε τόσους καρκινοπαθείς, που λόγω των ειδικών γνώσεων τους το γνωρίζουν καλύτερα από όλους τους άλλους, είμαι περίεργος πως έχουν το θράσος να ζητάνε την ψήφο των πολιτών για να τους επιλύσουν τόσα άλλα καυτά και χρονίζοντα προβλήματα της Αθήνας και του Πειραιά.
Έχοντας γεννηθεί στην Πειραιώς , έχοντας μείνει στην Ασκληπιού, έχοντας παίξει παιδί στην πλατεία Βικτωρίας ,έχοντας τελειώσει το σχολείο στην Πλάκα, έχοντας πλανηθεί με την κ.Αθεόφοβου ως φοιτητές από το Γουδί και τον Λυκαβηττό στο Πεδίο του Άρεως και την πλατεία Κυψέλης ,έχοντας ζήσει στα Ιλίσια, είναι μια πόλη που την αγαπάω και γι΄ αυτό και διατηρώ τα εκλογικά μου δικαιώματα εκεί παρά το ότι μένω πλέον σε προάστιο.
Γι΄ αυτό πάντα μου προκαλούσε ιδιαίτερη ευχαρίστηση όταν είχα ελεύθερο χρόνο να κάνω μια βόλτα στου Ψειρή, στο Μοναστηράκι, στην Αθηνάς, στην Ομόνοια, στο Μουσείο, στα Εξάρχεια, στο Σύνταγμα, στο Κολονάκι , στο Ζάππειο και όλα τα γνωστά από τα παιδικά και νεανικά μου χρόνια μέρη.
Τα τελευταία όμως χρόνια η βόλτα αυτή μόνο θλίψη και οργή μου προκαλεί.
Πίστευα ότι ο κ.Τίποτα ήταν ο χειρότερος δήμαρχος που είχε αναλάβει την δημαρχία στην Αθήνα.
Έκανα τραγικό λάθος, που το κατάλαβα με την θητεία Κακλαμάνη που κατάφερε στα χρόνια που δημαρχεύει να την φτάσει απερίγραπτο χάλι.
Την προηγούμενη Κυριακή πολλοί ψήφισαν κατά του Μνημονίου ή απείχαν της ψηφοφορίας όπως ήταν δικαίωμα τους.
Αυτή όμως την Κυριακή ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ και είναι η μοναδική ευκαιρία να απαλλαγούμε πλέον από τον Κακλαμάνη.
Δεν μπορώ να ξέρω αν ο Καμίνης θα αποδώσει σαν Δήμαρχος αλλά η μέχρι τώρα πορεία του έχει δείξει άνθρωπο σοβαρό και υπεύθυνο.
Ελπίζω δε τελικά και οι άλλοι υποψήφιοι που έχουν πλέον αποκλειστεί από το παιχνίδι να τον υποστηρίξουν, όπως ήδη έκανε ο Κουβέλης και ο Ψαριανός.
Δυστυχώς το ΚΚΕ επιμένοντας στην καθαρότητα του, και προσδοκώντας στην άλλη ζωή να καταλάβει μόνο του την εξουσία, έδωσε γραμμή για λευκό ή άκυρο.
Δεν μπορεί προφανώς να απαλλαγεί από την σταλινική νοοτροπία και την αντίστοιχη γραμμή που έδινε στις 21 Οκτωβρίου 1952 ο Ζαχαριάδης από την Μόσχα «Τι Πλαστήρας, τι Παπάγος... άσπρος σκύλος, μαύρος σκύλος, ούλοι οι σκύλοι μια γενιά!» που είχε σαν αποτέλεσμα την επικράτηση για πάνω από 10 χρόνια μιας ανεξέλεγκτης και ακραίας δεξιάς.
Μιας δεξιάς που ο Μιχαλολιάκος είναι από τους πιο γνωστούς της εκπροσώπους από την εποχή της προεδρίας του στην ΟΝΝΕΔ, που έπαιζε ξύλο στα αμφιθέατρα και είχε αναλάβει την οργάνωση των ομάδων κρούσης Κενταύρων και Ρέϊτζερς .
Την στήριξη δε του Μιχαλολιάκου ανακοίνωσε ο υποστηριχθείς από το ΛΑΟΣ Πέτρος Μαντούβαλος , για την αθώωση του οποίου έχει ασκήσει αναίρεση ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ι. Τέντες, προκειμένου να δικαστεί εκ νέου για το παραδικαστικό κύκλωμα και τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, της απόπειρας απάτης, της απόπειρας παράβασης του νόμου περί μεσαζόντων και της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας.
Βέβαια η στήριξη αυτή έγινε μετά την δήλωση του Σαμαρά πως "έκανε την υπέρβαση του και απέδειξε πως διαθέτει παραταξιακή συνείδηση"! που σημαίνει πως τον ξαναπαίρνουν στο κόμμα που τον είχαν διαγράψει !
Το ωραίο δε είναι πως ο Μιχαλολιάκος άφηνε για καιρό να πλανάται ότι πίσω από την εις βάρος του δολοφονική απόπειρα «κρυβόταν» ο Μαντούβαλος, υπόνοια βέβαια που δεν την διέψευσε, ακόμη κι όταν την είδε γραμμένη σ' εφημερίδα, ενώ βεβαίως θεωρούσε πως το άτομο αυτό "ρυπαίνει τον Πειραιά" !!
Νομίζω πως εδώ ταιριάζει ο στίχος του Σολωμού :Όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος! που τον αφιερώνω στους υποστηρικτές της αποχής και του λευκού -άκυρου!
Τους το αφιερώνω δε γιατί αυτοί είναι οι πρώτοι και καλύτεροι που θα κατηγορούν και θα καταγγέλλουν συλλήβδην και αθρόως για λαμόγια και διεφθαρμένους όλους τους πολιτικούς παραβλέποντας ότι αρκετοί συμπολίτες μας τους ψήφισαν και ακόμα χειρότερο, όπου ήσαν επικρατέστεροι, εξελέγησαν και με την δική τους αποχή ή λευκό !
Γι΄αυτούς τους λόγους δεν είναι περίεργο πως ο Ψωμιάδης συγκεντρώνει 43% , παρά το ότι του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, σε βαθμό κακουργήματος, με την κατηγορία της απιστίας.
Θα μπορούσε βέβαια κανείς να μου αντιτείνει, και πολύ σωστά, πως ο άνθρωπος δεν έχει καταδικαστεί, αλλά φαίνεται πως ακόμα και αν καταδικαστεί κανείς τελεσίδικα, ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζει ένα σωρό ακόμα κατηγορίες, αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο για την υπερψήφιση του!
Αγλαές παράδειγμα ο δήμαρχος της Ζαχάρως Π.Χρονόπουλος που έχει τελεσιδίκως καταδικαστεί για παράβαση καθήκοντος και έχει τεθεί σε αργία για πρόκληση οικονομικής ζημιάς στον δήμο του.
Με απόφαση δε του Αρείου Πάγου έχει επικυρωθεί η ποινή της φυλακίσεως του για 8 μήνες για παράνομες προσλήψεις στα ΚΕΠ , ενώ για άλλη παράμετρο της ίδιας υπόθεσης καταδικάστηκε σε δέκα μήνες φυλάκιση σε δεύτερο βαθμό από το Εφετείο της Πάτρας , ενώ το τμήμα αναστολών του ΣτΕ απέρριψε το αίτημά του για διακοπή της τιμωρίας του, μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης.
Πρόσφατα σε βάρος του ασκήθηκε νέα ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απιστία σε βάρος του Δημοσίου και παράβαση του νόμου περί καταχραστών και μετά την απολογία του στον ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εγγύηση 20.000 ευρώ.
Στα ψιλά μάλλον ανήκει ότι σε βάρος του διενεργείται από την Εισαγγελία του Πύργου έρευνα για απειλές και άσκοπους πυροβολισμούς!
Ο κ. Χρονόπουλος όμως σάρωσε στις προχθεσινές δημοτικές εκλογές λαμβάνοντας ποσοστό 45% !!
Οι κινηματογραφόφιλοι θα τον έχετε δει να πρωταγωνιστεί στο ντοκιμαντέρ του Κίμωνα Τσακίρη "Sugartown-Οι Γαμπροί", με τον Χρονόπουλο, να ασχολείται για να βρει γυναίκες στους ανύπαντρους άντρες του χωριού !
Αυτό λοιπόν που εύχονται όλοι αυτοί, είναι να διαμαρτυρηθείτε κατά του μνημονίου είτε ψηφίζοντας τους είτε απέχοντας και αυτοί σας υπόσχονται ότι μόλις ο αγώνας δικαιωθεί και αποσυρθεί το μνημόνιο, τότε θα συρρεύσουν κρουνηδόν χρήματα από το υπερπέραν, οπότε θα μπορέσουν να εξαφανίσουν όλα τα σκουπίδια από τις πόλεις μας οι οποίες θα γίνουν όμορφες και ανθρώπινες ακόμα καλύτερες από τις πάλαι ποτέ "αποπυρηνικοποιημένες" συνοικίες των δημάρχων του ΚΚΕ που σήμερα με την πολιτική του δεν καταφέρνει να βγάλει κανένα!
Ίσως όμως να αποκτήσουν μια δημαρχία στην Ικαρία, μιας και η ΝΔ, δια του γραμματέα της, αναγνωρίζει ότι "το ΚΚΕ έχει την ιστορία του στο νησί" (μιας και τους έστελναν εξορία εκεί!), ο δε κομουνιστοφάγος Π.Καμμένος δήλωσε με μεγαλύτερη σαφήνεια «Εμείς ψηφίζουμε τον Σταμούλο γιατί έχει πάρει θέση κατά του Μνημονίου και της κυβερνητικής πολιτικής» ό εις τα λατινικά σημαίνει do ut des και στην καθομιλουμένη " δίνω για να δώσεις" !

Στην Θεσσαλονίκη αν θέλουν να του κόψουν το χαμόγελο ξέρουν τι να ψηφίσουν!


29 σχόλια:

  1. Αθεόφοβε συμφωνώ με το ύφος και την τεκμηρίωση του κειμένου σου απολύτως.

    Εκνευρίζομαι με τη στάση του ΚΚΕ, παρά την φιλική μου διάθεση απέναντί του σε πάρα πολλά. Θα ήθελα να όχι να έχει άλλη θέση αλλά τουλάχιστον να αφήσει τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν κατά βούληση.

    Καλησπέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κανείς δεν είναι πρόβατο εκτός αν νιώθει έτσι. Συμφωνώ με την γραμμή του ΚΚΕ, είναι σαφής λέγοντας "Καμιά ψήφος υπέρ των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ εκεί που αναμετρώνται μεταξύ τους στο δεύτερο γύρο". Που είναι το "σταλινικό" σε αυτό; Δεν αναφέρεται σε λευκό ή άκυρο, ούτε σε περιπτώσεις στις οποίες αναμετράται υποστηριζόμενος του ΣΥΡΙΖΑ με γαλαζοπράσινο. Για πρώτη φορά στη ζωή μου αν ψήφιζα στο δήμο Αθηναίων ενδεχομένως α ψήφιζα Καμίνη, μόνο για να φύγει ο Κακλαμάνης, με βαριά καρδιά όμως και θα ήταν κάτι που θα αντίβαινε στην αισθητική μου, όχι σε κάποια γραμμή που φέρομαι (άρα ίσως κατά την άποψή σου είμαι) υποχρεωμένος να ακολουθήσω ευσεβώς. Όσον αφορά σ'αυτό που λες για την Ικαρία νομίζω ότι είναι άδικο και άκομψο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βάσσια -
    Μπορώ να καταλάβω αν θέλεις την κομματική ψήφο την προηγούμενη Κυριακή αλλά τώρα που στις περισσότερες πόλεις θα εκλεγεί εκ των πραγμάτων ο δήμαρχος, του να δίνεις γραμμή ότι όλοι οι άλλοι είναι άχρηστοι εκτός από τους δικούς μας ,που όμως δεν τους ψήφισε ο λαός ,είναι ο πλήρης παραλογισμός!

    ένας στρατολάτης -
    "Καμιά ψήφος υπέρ των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ εκεί που αναμετρώνται μεταξύ τους στο δεύτερο γύρο". Που είναι το "σταλινικό" σε αυτό; Δεν αναφέρεται σε λευκό ή άκυρο, ούτε σε περιπτώσεις στις οποίες αναμετράται υποστηριζόμενος του ΣΥΡΙΖΑ με γαλαζοπράσινο.

    Προφανώς δεν έχεις διαβάσει την ανακοίνωση του ΚΚΕ που τους παίρνει σβάρνα όλους γιατί λέει επί λέξει:
    Η ΚΕ συνιστά λευκό ή άκυρο και στην περίπτωση που στο δεύτερο γύρο υπάρχει εκπρόσωπος άλλων πολιτικών δυνάμεων ή δήθεν ανεξάρτητοι, που με την πολιτική και τη στάση τους στηρίζουν την κυρίαρχη πολιτική, παρεμβάλλουν εμπόδια και αναχώματα στον ριζοσπαστισμό.
    Σε αντίθεση με την σταλινική αυτή θέση χθες η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ επεσήμανε ότι «οι πολίτες έχουν την ελευθερία, τη γνώση και την κρίση για να επιλέξουν τη στάση τους», προσθέτοντας ότι ο ΣΥΝ θεωρεί πως «αυτή η στάση θα αντιστοιχείται με τις ανάγκες της κοινωνίας και τη γενική πολιτική στρατηγική του κόμματος».

    Το δε άδικο και άκομψο, που όπως λες γράφω για την Ικαρία, είναι μάλλον δίκαιο και ιδιαιτέρως κομψό όταν διαβάζω
    εδώ
    :
    Σημειώνεται ότι η ηγεσία του ΚΚΕ έχει ρίξει όλο το βάρος για την εκλογή του κ. Σταμούλου στον Δήμο Ικαρίας, ο οποίος αναμετράται στον β’ γύρο με τον κ. Σταυρινάδη, ο οποίος προέρχεται από τον χώρο της ευρύτερης Αριστεράς (στηρίζεται από τον ΣΥΝ και από τις τοπικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ).
    Προφανώς φαίνεται ότι η δεξιά κόντρα και στους δικούς της τοπικούς οπαδούς αναγνώρισε αφιλοκερδώς και χωρίς αναμενόμενα ανταλλάγματα αλλού, τα δεινά που έχουν περάσει τόσες χιλιάδες εξόριστοι κομουνιστές στην Ικαρία που η ίδια τους έστελνε εκεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στο ενδιαφέρον άρθρο του Κ. Βαξεβάνη Όταν ο Ψινάκης κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια της πολιτικής εκτός των σχετικών με την πρωτιά του στον συνδυασμό του Κακλαμάνη μεταξύ των άλλων διαβάζω επιπρόσθετα από όσα έχω γράψει πως:
    Ο Ψωμιάδης, αυτή η τιμιότης και η τεστοστερόνη της αυτοδιοίκησης, έχει καταδικαστεί σε ένα χρόνο φυλακή γιατί έσβησε πρόστιμα 89.000 σε πρατηριούχο που νόθευε καύσιμα. Παραπέμπεται επίσης για παράβαση καθήκοντος κατά συρροή, επειδή δεν έκλεινε παράνομο γηροκομείο. Όπως και για την λίμνη Κορώνεια. Ο ίδιος ο αντινομάρχης τον κατήγγειλε πως έκανε έργα μαϊμούδες για να παίρνει λεφτά για συμβασιούχους. Στο παρελθόν δημιουργούσε «εθνικές γιορτές» τις οποίες έντυνε με τις σημαίες που πουλούσε ο αδελφός του. Και εκδηλώσεις όπου η Νομαρχία κερνούσε με το κετερινγκ της γυναίκας του.
    Και για τον Χρονόπουλο:
    ..ένας δήμαρχος που κυκλοφορεί με πιστόλι, που πυροβολεί, απειλεί, καταπατά γη, έχει καταδικαστεί για παράβαση καθήκοντος, έχει πάνω από δέκα υποδικίες και τέθηκε σε αργία, παίρνει 46%. Την επομένη μιας πιθανής εκλογής του, θα ξανατεθεί σε αργία και μετά την αμετάκλητη παραπομπή του για κακούργημα (μετακύλησε 800.000 πρόστιμα ιδιωτών στο Δήμο) θα παυθεί. Παρ όλα αυτά ψηφίζεται.
    Καταλήγει δε στο ίδιο με μένα συμπέρασμα:
    Όταν λοιπόν κάνουμε τις αναλύσεις για τα αποτελέσματα των εκλογών, με αριθμητικές πράξεις νίκης ή ήττας, όταν κατηγορούμε το σάπιο πολιτικό σύστημα και κραυγάζουμε για τους ψεύτες πολιτικούς, καλό είναι να θυμόμαστε πως το σύστημα αυτό, το οικοδόμημα, δεν είναι αόριστο. Και στα κεραμίδια του οι Ψινάκηδες δεν ανέβηκαν μόνοι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για τα όσα τρομερά μπήκες στον κοπο να συλλέξεις σ΄αυτό το πόστ, μπράβο σου. Δεν γνώριζα πως Κακλαμάνης και Μιχαλολιάκος ήταν ακτινοθεραπευτές, γνώρισα όμως το χάλι του κέντρου των Αθηνών, δυστυχώς το είδε και ο μεγάλος μου γιός. Κάποια στιγμή που αφιχθήκαμε στην Αθήνα, επι της Μενάνδρου νομίζω, ενας δυστυχής κοίτονταν στο πεζοδρόμιο αιμοραγώντας απο κάποιο μαχαίρωμα. Περιττό να σας περιγράψω την περιοχή, σίγουρα την γνωρίζετε καλύτερα απο μένα. Εσείς θα κρίνετε.

    Εύχομαι η Αθήνα να επιλέξει εναν καλό δήμαρχο, έχω ακούσει τόσα για τον Κακλαμάνη, που είμαι θολωμένος (όλα κακά).

    Για την περίπτωση Μαντούβαλου, Ανθιμου, Ψωμιάδη, Χρονοπουλου, κλπ, δεν εκπλήτττομαι καθόλου. Είναι μικροκομματάρχηδες και μικροαπατεωνίσκοι. Αλλά για τον κ. Σαμαρά λυπάμαι, γιατί εκείνος και καλλιεργημένος είναι, και γνώση έχει, αλλά αφήνεται να βουλιάζει καθημερινά στο βόθρο του μαντριού που δήθεν ήρθε να εξυγιάνει.

    Αθεόφοβε είμαι ειλικρινά εντελώς απογοητευμένος. Χθές το πρωί, ο αδελφός μου τέλειωσε μια εργασιακή σύμβαση οπου δούλευε 6 μήνες, και ακόμα δεν έχει πάρει ούτε ενα ευρώ. Και επέστρεψε ο φουκαράς στο σπίτι του σην Πάτρα, απο το μπαλκόνι του οποίου πρίν δύο χρόνια βλέπαμε live μαχαιρώματα και ξυλοδαρμούς απο τον καταυλισμό των Κούρδων και Αφγανών που είχαν πιάσει το διπλανό πάρκο.

    Δεν γνωρίζω πιά τί μπορούμε να λύσουμε σ' αυτό τον τόπο, αλλα αν δεν βοηθήσει ή δεν θέλει και ο μέσος άνθρωπος, τί μπορεί να γίνει. Καλές εκλογές, λοιπόν, και κάνε αυτό που λές, για την τιμή των όπλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν ψήφιζα Αθήνα, δεν θα ψήφιζα με τίποτα Κακλαμάνη, αλλά και ο Καμίνης , απ' όσα έχω δει κυρίως στην ΤV, λίγος ρε παιδί μου......., Μακάρι να βγει και να με διαψεύσει.

    Ένα παράδειγμα: Το 2008 κάηκε το κέντρο της πόλις και όχι μόνο, εντάξει δεν ήταν ευθύνη ούτε μπορούσε να το προλάβει ο Δήμαρχος, αλλά τέτοιες ώρες από τον Δήμαρχο απαιτείς να μπει μπροστάρης και να σώσει ότι μπορεί και όχι να κρύβετε........

    Για αυτό το θέμα ο Καμίνης δεν έβγαλε άχνα ή εγώ δεν άκουσα...;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. H σύγχρονη αντιμετώπιση του πολιτικού καρκίνου δεν βασίζεται στην χειρουργική ,την χημειοθεραπεία και την ακτινοθεραπεία.

    Ο ίδιος θεός θα βάλει το χέρι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Locus Publicus-
    Γράφεις για την εικόνα της Μενάνδρου και στην μνήμη μου έχω την εικόνα της όταν εκεί έμενε ο καλύτερος μου φίλος στο γυμνάσιο.
    Την σημερινή δεν θέλω καν να την σκέφτομαι.
    Αυτά που γράφω απευθύνονται ακριβώς στον μέσο άνθρωπο που γράφεις, που και θέλει και μπορεί να βοηθήσει να αλλάξουν τα πράγματα.

    glam-
    Ο Καμίνης από την θέση που είχε τότε, δεν είχε ούτε την δυνατότητα αλλά ούτε και την αρμοδιότητα ουσιαστικά ως διαμεσολαβητής, οποιασδήποτε παρέμβασης.

    habilis-
    Αλλά ούτε και στους ακτινοθεραπευτές!
    Και βέβαια ακόμα και οι αρχαίοι δεν περίμεναν από τον θεό να βάλει το χέρι του αλλά έλεγαν Συν Αθηνά και χείρα κίνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ξεκινώντας από το απλό και μόνιμο σκεπτικό μου, ότι η ψήφος είναι το μοναδικό δικαίωμα πράξης του πολίτη που μπορεί να έχει το παραμικρό αποτέλεσμα στην καθημερινότητα της κοινωνίας του, καταλήγω, όπως πολλοί φίλοι έγραψαν πρόσφατα, ότι αποχή, λευκό, ή άκυρο, μπορεί να δίνει την ψευδαίσθηση κάποιας διακήρυξης θέσεως εκ μέρους του πολίτη, αλλά αυτό μένει στο ονόρε, και η πράξη έχει ως χειροπιαστό αποτέλεσμα μόνο την ενίσχυση πλευρών που δεν αρέσουν εξ' αρχής. Δηλαδή, αν και καταλαβαίνω το σκεπτικό του άντε διαμαρτυρήσου στον πρώτο γύρο αλλά άντε να ψηφήσεις σοβαρά στον δεύτερο, η δική μου γνώμη είναι ότι και στον πρώτο γύρο και πάντα πρέπει κανείς να ψηφίζει σοβαρά, κι ας μη βρίσκει τέλειο υποψήφιο να ψηφίσει. Αν δεν του αρέσουν οι υποψήφιοι ας εργαστεί να αναδείξει άλλους καλύτερους γι αργότερα, ή ας μεγαλώσει τα παιδιά του να μπορέσουν να αναδείξουν άξια εκείνα. Αλλά το να μην βάλει σε οποιαδήποτε φάση σοβαρή ψήφο ένας ψηφοφόρος, είναι, απλά, κατά την ταπεινή μου γνώμη, χαράμι που δεν βοηθά κανέναν και φέρνει και αρνητικά αποτελέσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τόσες χιλιάδες υποψήφιοι δεν μπορεί ούτε στατιστικά να είναι άχρηστοι και λαμόγια όλοι ώστε να μην μπορέσεις να διαλέξεις έναν τουλάχιστον!
    Αλλά ας πούμε πως όλοι είναι άχρηστοι οι καλοί και χρήσιμοι που είναι;
    Και βέβαια έχει απόλυτο δίκιο ο Βαξεβάνης με αυτό που έγραψε:
    Και στα κεραμίδια του οι Ψινάκηδες δεν ανέβηκαν μόνοι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λυπάμαι αλλά η αριστερά που πρεσβεύω εγώ δεν έχει καμιά σχέση με τις αμερικανιές (για να το πω λαικά) του Καμίνη. Ούτε της παρεούλας του (Δραγώνα, Κούλογλου, Χριστόπουλος και λοιποί).
    Σ αυτό το γύρο θα ρίξω άκυρο.
    Άκυρο και στους δυο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμο-
    O ισχυρότερος σε ευχαριστεί για την επιλογή σου που είναι έμμεση ψήφος γι΄ αυτόν και έτσι αυξάνεις το ποσοστό του!
    Για να το καταλάβεις διάβασε το ποστ μου ΠΡΙΝ ΝΑ ΡΙΞΕΙΣ ΛΕΥΚΟ Η ΑΚΥΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γράψε λάθος:(
    Ήθελα να πω ότι δεν "εγκάλεσε" προεκλογικά τον Κακλαμάνη , για την ανυπαρξία του εκείνες τις μέρες, το αντίθετο δλδ απ΄ότι σου έδωσα να καταλάβεις......
    Μάλλον θα γίνω ζωγράφος τελικά, είναι πιο εύκολο από το γράψιμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χεσμένους τους έχω και τους δύο. Ψήφισα και η δυνατότητα παρέμβασης στα δημοτικά δρώμενα ανέβηκε. Από κει και πέρα ας βγάλουν οι πασοκονεοδημοκράτες τα μάτια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμο-
    Είτε τους έχεις χεσμένους είτε όχι τα ευχαριστήρια θα τα πάρεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο Μπουτάρης βγαίνει, ο Καμίνης είναι ισοπαλία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σχετικά με την προφανώς αφιλοκερδή και χωρίς αναμενόμενα ανταλλάγματα από το ΚΚΕ στήριξη του υποψηφίου του στην Ικαρία από τον βουλευτή της ΝΔ Καμμένο διαβάζω σήμερα τα εξής κωμικοτραγικά που έγιναν στην Ικαρία :
    Πήγε και ...κάηκε!
    Επίσκεψη-αστραπή έκανε ο πρώην υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Π. Καμμένος στην Ικαρία το βράδυ της Τετάρτης, με σκοπό να πείσει τους νεοδημοκράτες να ψηφίσουν Στ. Σταμούλο, υποψήφιο του ΚΚΕ, επειδή είναι κατά του Μνημονίου.
    Ωστόσο, στο λιμάνι του Αγίου Κηρύκου τον περίμεναν περισσότεροι από 70 νεοδημοκράτες με άγριες διαθέσεις, αφού αυτοί στηρίζουν τον άλλο υποψήφιο, γιατρό Χρ. Σταυρινάδη. Κάποιος όμως ειδοποίησε τον κ. Καμμένο για τις διαθέσεις τους και, όταν αποβιβάστηκε στο λιμάνι, αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα έφυγε για Εύδηλο.
    Η υπόθεση έχει και συνέχεια. Οι εξαγριωμένοι μπήκαν στα αυτοκίνητά τους, σχηματίζοντας πομπή 30 αυτοκινήτων, και τον συνάντησαν σε καφενείο του Εύδηλου.
    Συζήτησαν μαζί του και γύρω στα μεσάνυχτα απέσπασαν την υπόσχεση του πρώην υπουργού ότι δεν θα επισκεφθεί τον Αγιο Κήρυκο. Τον συνόδευσαν μέχρι το σπίτι του στο Γυαλισκάρι και του ευχήθηκαν «καληνύχτα», αποσπώντας την υπόσχεσή του ότι το πρωί θα επέστρεφε με το πλοίο της γραμμής στον Πειραιά.

    Ασκαρδαμυκτί-
    Δεν υπάρχουν πλέον ισοπαλίες μεθαύριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γείτονα με όλο το θάρρος του φανατικού αναγνώστη, σε καλώ να πάρεις θέση και για το τόπο που ζείς...
    πρεσβύωψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πρεσβύωψ-
    Ειλικρινά δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με τα πρόσωπα που είναι υποψήφιοι στον τόπο που ζώ και γι΄αυτό δεν ξέρω τιποτα ουσιαστικά γι΄αυτούς.
    Βλέπεις δεν συχνάζω στα καφέ της περιοχής για να έχω μια γενικώτερη εικόνα του τι γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Διαβάζω:
    Και επισήμως το ΚΚΕ ανακοίνωσε ότι «συνιστά λευκό ή άκυρο και στην περίπτωση που στο β γύρο υπάρχει εκπρόσωπος άλλων πολιτικών δυνάμεων ή δήθεν ανεξάρτητοι, που με την πολιτική και τη στάση τους στηρίζουν την κυρίαρχη πολιτική, παρεμβάλλουν εμπόδια και αναχώματα στον ριζοσπαστισμό» και δεν δίνουν «καμιά εγγύηση απειθαρχίας και αντίστασης στις αντιλαϊκές επιλογές του Καλλικράτη».

    Σε όλη την Ελλάδα υποψήφιοι του ΚΚΕ, στον β΄γύρο,μετά την υπερήφανη αγωνιστική του καθαρότητα με το να μην συνεργάζεται με κανένα, υπάρχουν μόνον 2!
    Στην Πετρούπολη και στην Ικαρία!
    Δεν μπορώ δε καταλάβω γιατί από την περασμένη Κυριακή όλο μου έρχεται στο μυαλό η παροιμία,
    όλοι μαζί και ο ψωριάρης χώρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ax βρε Αθεόφοβε μου, μακάρι να ψήφιζα κι εγώ Αθήνα να βάλω το λιθαράκι μου να φύγει αυτή η ακροδεξιά καρικατούρα που λέγεται Νικήτας. Αδυνατώ να καταλάβω τη νοοτροπία μιας μεγάλης μερίδας των Αθηναίων που έλκονται από τα "καμώματα" του δημοσιοσχετίστα και τίποτε, μα τίποτε περισσότερο, Δημάρχου (ελπίζω σε λίγο να γίνει πρώην). Επίσης αδυνατώ να κατανοήσω τη νοοτροπία ότι η ιδιότητα του "αντιμνημονιακού" είναι αρκετή, για να υπερψηφιστεί κάποιος, έστω και αν αυτός (ο κάποιος) συντέλεσε στην οικονομική κατάρρευση της χώρας και συνεπώς και στην έλευση του μνημονίου.
    Άντε καλό βόλι Αθεόφοβε μου.
    Υ.Γ Εγώ ψηφίζω Ζωγράφου, όπου ένας ακροδεξιός (ο Καζάκος) λυμαίνεται το Δήμο εδώ και πολλές τετραετίες. Αν και δεν ξέρω τον αντίπαλο του, θα τον ψηφίσω, μπας και ξεκουμπιστεί ο Καζάκος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μερόπη μου πιο ακροδεξιός δεν γίνεται!
    Ήταν δήμαρχος επί χούντας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αυτά όλα τα φυντάνια της κοπριάς είναι γνωστά.
    Λυπάμαι που η αθηναίοι έχουν αυτόν τον άχρηστο γιά δήμαρχο, και λυπάμαι παραπάνω αν τους κάτσει.
    Αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει οι μή πασόκοι, να βγάζουν πάντα τα κάστανα από τη φωτιά.Εγκαλούμενοι σχεδόν γιά προδοσία.
    Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί την πρώτη φορά τους αφήνεις το δικαίωμα της λευκής ή άκυρης ψήφου ως αντιμνημονιακής, ενώ την δεύτερη κυριακή, οι 'δικαιούχοι" μοιάζουν περισσότερο με Αγνώμονες, αμνήμονες και μικρόνοες.
    Δεν βλέπω γιατί ο κ.Καμίνης, γλυκύτατος κατά τα άλλα, να μή χρεωθεί το μνημόνιο , αφού κατεβαίνει υποστηριζόμενος από το ένα εκ των δύο κομμάτων που μας έφεραν ως εδώ.
    δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. demetrat -
    Για τον απλούστατο λόγο ότι οι μη πασόκοι την προηγούμενη Κυριακή ή δεν ψήφισαν ή ψήφισαν κάποιο αντιμνημονιακό υποψήφιο και εξέλεξαν δημοκρατικά και τους αντίστοιχους συμβούλους.
    Αυτή όμως την Κυριακή έχουν να διαλέξουν ανάμεσα από δύο υποψηφίους που επίσης δημοκρατικά θεωρούν καλύτερους οι συμπολίτες τους.
    Είτε λοιπόν τους αρέσει είτε δεν τους αρέσει αφ΄ενός μεν το μνημόνιο θα παραμείνει ως έχει και θα το πληρώνουμε όλοι μαζί, αφ΄ετέρου δε οπωσδήποτε ένας από τους δύο υποψηφίων θα εκλεγεί δήμαρχος.
    Ο οποίος άσχετα από το μνημόνιο θα πρέπει να μαζεύει τα σκουπίδια, να φτιάχνει τα πεζοδρόμια, να φυτεύει δέντρα, να ομορφαίνει την πόλη κτλ.
    Αν λοιπόν χρεώσουμε, στον γλυκύτατο κ. Κομίνη όπως λες, το μνημόνιο και τον μαυρίσουμε, θα εκλεγεί ο εξ ίσου γλυκύτατος κ.Πριόνης οπότε και αυτός, υπό την σκέπην πάντα του αμετακίνητου μνημονίου, θα πρέπει να κάνει όλα τα παραπάνω, τα οποία κατά την θητεία του έχει αποδείξει πόσο καλά τα κάνει ώστε επαξίως η Αθήνα να προαχθεί στην νέα κατηγορία μετά τις τριτοκοσμικές, στις τεταρτοκοσμικές πόλεις.
    Θα μου πεις ότι τώρα θα τα κάνει βεβαίως πιο καλά γιατί θα έχει και την βοήθεια του εξ ίσου γλυκύτατου κ. Ψινάκη και του ακόμη πιο σοροπιαστού κ. Μιχαλολιάκου, οπότε δεν αποκλείεται τα Χριστούγεννα όλοι μαζί αυτοί στο Σύνταγμα να στήσουν και talent show και να μοιράζουν χρυσά αυγά!
    Οπότε τότε πλέον θα έχει δικαιωθεί η αντιμνημονιακή ψήφος ή η αποχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ομολογώ οτι δεν ειχα κάνει τον συσχετισμό της επιστημον.ιδιότητας του Κακλαμάνη με το (ανύπαρκτο)έργο του στον τομέα του(γιατί την ιατρ.ιδιότητα του Μιχαλιολάκου την αγνοούσα).Ίσως βέβαια και τα 2χρόνια που νομίζω πως διετέλεσε Υπ.Υγείας να μην ήταν αρκετά μια και καταρχήν είχε να ασχοληθεί με την ετοιμότητα των Νοσ/μείων για το πάρτυ των Ολυμπ.Αγώνων και μετά προσπάθησε να αναδιαρθρώσει τις εφημερίες ωστε να ελαττωθούν τα απαράδεκτα ράντζα,πριν μετακινηθεί στον Δήμο.
    Ως Δήμαρχος βέβαια ήταν σκέτη απογοήτευση:
    επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων σε βάρος των ελευθ.χώρων,τσιμέντο,αδυναμία-ίσως και θεσμική- επεμβασης στο ολοένα πιο υποβαθμιζόμενο Κέντρο.
    Το θέμα είναι ο "συμπαθής κ.Καμίνης" θα αποδειχθεί καλύτερος?Τι,εκτός απ την ελπίδα που ενδύεται καθένας που δεν έχει ακόμα εν τοις πράγμασι δοκιμασθεί,σας κάνει να πιστεύετε οτι θα συγκρουσθεί με αυτούς που τον επέλεξαν για την έλλειψη πόρων που θα του επιτρέψουν να κάνει κάτι καλύτερο?
    Τι σας κάνει να πιστεύετε οτι θα συγκρουσθεί και θα κινητοποιήσει το χειρότερο είδος Δ.Υ.,τους δημοτικούς,που ξεπερνούν,λέει,τους 11.000,με τα αποτελέσματα που όλοι βλέπουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Και γιατί να μη στέλναμε όλοι μαζί ένα ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ:
    -Ότι θυσίες των απλών πολιτών χωρίς παραδειγματικές τιμωρίες των κυρίως ενόχων,των πολιτικών που διαχειρίστηκαν τις τύχες του τόπου τα τελευταία 30 χρόνια,ΔΕΝ ΝΟΟΥΝΤΑΙ!

    -οτι θέλουμε πολιτικούς που να μπορούν να ορθώσουν ένα ανάστημα και να κάνουν σαφές ότι εκτός απ την ευημερία των αριθμών υπάρχουν και οι άνθρωποι,οτι δεν μπορούν να θυσιαστούν γενεές ολόκληρες προκκειμένου το έλλειμα να κατέβει 5 μονάδες σέναν χρόνο κι όχι πχ.4(και μάλιστα όπως συνεχώς αναθεωρείται κατά ευρωπαική βούληση και με διαφορετικά μάλιστα κριτήρια από οτι για τις αλλες χώρες,άρα από αύριο θα κληθούμε να κάνουμε την προσαρμογή κατά 7 ή 8 μονάδες του ΑΕΠ!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. squarelogic-
    Τίποτα δεν μου λέει ότι ο Καμίνης θα αποδειχτεί άξιος της ψήφου μου,πάντα όμως ελπίζω για το καλύτερο βασιζόμενος και από την έως τώρα πορεία του.
    Από την άλλη μεριά ο κ.Πριόνης δεν έχει μόνο αποδειχτεί ανάξιος αλλά και έχει αποδειχτεί και επικίνδυνος σε όλα τα αξιώματα που έχει τοποθετηθεί και το μόνο που έχει πετύχει είναι να έχει καλές δημόσιες σχέσεις συναγωνιζόμενος σε αυτό τον κ.Τίποτα.
    Το πως δε θα μπορούσαμε να στείλουμε το ηχηρό μήνυμα δεν μπορώ να το κατάλάβω σε αυτές τις εκλογές του β΄γύρου.
    Το μήνυμα στάλθηκε στον α΄γύρο και σαν γνήσιοι Έλληνες όλοι το κατάλαβαν σαν επικρότηση των θέσεων τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. «Δεν μπορεί προφανώς να απαλλαγεί από την σταλινική νοοτροπία και την αντίστοιχη γραμμή που έδινε στις 21 Οκτωβρίου 1952 ο Ζαχαριάδης από την Μόσχα «Τι Πλαστήρας, τι Παπάγος... άσπρος σκύλος, μαύρος σκύλος, ούλοι οι σκύλοι μια γενιά!» που είχε σαν αποτέλεσμα την επικράτηση για πάνω από 10 χρόνια μιας ανεξέλεγκτης και ακραίας δεξιάς».

    Τώρα ανιστόρητος είσαι ή το παριστάνεις; Δεν ξέρεις ότι το ίδιο είπε και ο Γ. Παπανδρέου και από Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Πλαστήρα πήγε με τον Παπάγο και εκλέχθηκε με τον Παπάγο;;; το είπε στη πράξη και το έκανε στη πράξη. Καλά δες λίγο τις εκλογές του 52….

    Οι εκλογές έγιναν στις 16 Νοεμβρίου 1952 ο Γεώργιος Παπανδρέου συνεργάζεται με τον Ελληνικό Συναγερμό, εξασφαλίζοντας έτσι την παρουσία του στη νέα Βουλή. Το σύστημα, ύστερα από συμφωνία Παπάγου και Πλαστήρα, είναι πλειοψηφικό. Στόχος είναι να αποκλειστεί η Αριστερά και να κάνουν οι εμερικανοι και το παλάτι ότι θέλουν. Ο Παπανδρέου αντιλαμβάνεται ότι Παπάγος και Πλαστήρας δεν έχουν καμία διαφορά και πάει άνετα από τον Πλαστήρα στον Παπάγο. Έτσι λέει στη πράξη «Τι Πλαστήρας τι Παπάγος το ίδιο είναι»!

    Άντε να το διαψεύσεις….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. symastev-
    Στις εκλογές της 9ης Σεπτεμβρίου 1951 το κόμμα του Συναγερμού του Παπάγου συγκέντρωσε το 36,53%.
    Ακριβώς για όλα όσα γράφεις αν η αριστερά τότε δεν πέρναγε την γραμμή τι Πλαστήρας-τι Παπάγος ώστε να οδηγήσει πολλούς από τους δημοκρατικούς ψηφοφόρους στο καινούργιο κόμμα, που είχε αρχηγό τον νικητή αρχιστράτηγο του εμφύλιου, πιθανόν δεν θα σάρωνε ο Παπάγος στις εκλογές του 1952 με 49% και δεν θα παρέμενε έτσι η δεξιά του ΙΔΕΑ για πάνω από 10 χρόνια στην εξουσία.
    Λόγω του πλειοψηφικού ο Πλαστήρας, που προσπάθησε για την εξάλειψη των συνεπειών του πρόσφατου Εμφύλιου, είχε ζητήσει την βοήθεια της αριστεράς, αυτή όμως δεν την έδωσε με αποτέλεσμα να μείνει η ΕΔΑ εκτός βουλής.
    Ο Παπανδρέου συνεργάστηκε τότε με τον Παπάγο σαν άτομο χωρίς κόμμα.
    Τον Παπάγο τον ήθελαν οι Αμερικανοί ενώ το παλάτι όχι και γι΄ αυτό όταν παραιτήθηκε από αρχιστράτηγος το παλάτι είχε διατάξει τον Τσακαλώτο να τον συλλάβει άσχετα αν αυτός δεν το έκανε. Τον ήθελαν βέβαια οι αξιωματικοί του ΙΔΕΑ που έκαναν και κίνημα όταν παραιτήθηκε.
    Γι όλα αυτά λοιπόν το σύνθημα του ΚΚΕ εκτός από άδικο ήταν και ανόητο και το πλήρωσαν κυρίως οι δικοί του με την επικράτηση μιας εκδικητικής δεξιάς για τόσα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή