Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

ΜΗΠΩΣ Η ΒΡΑΚΟΖΩΝΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ;




Ο Αμπούλ-Αλά αλ Μααρί, αυτή η μεγάλη μορφή της αραβικής λογοτεχνίας του 11 αιώνα, είχε πει μια μεγάλη κουβέντα:
Οι κάτοικοι της γης χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Σε αυτούς που έχουν μυαλό αλλά δεν έχουν θρησκεία και σε αυτούς που έχουν θρησκεία αλλά δεν έχουν μυαλό.
Αλλά και ο Μαρκήσιος Ντε Σαντ είχε πει πως χρειάζονται δύο πράγματα για να πιστωθείς ένα θαύμα: ένας απατεώνας  και μερικές ανόητες γυναίκες.
Ο Μαρκήσιος Ντε Σαντ όμως έχει κάνει ένα σημαντικό ποσοτικό λάθος.
Στο θαύμα πιστεύουν εκατομμύρια και όπως είπε ο Ambrose Bierce οι ανόητοι είναι μέλη μιας ισχυρής και μεγάλης φυλής η επιρροή της οποίας στις ανθρώπινες υποθέσεις είναι πάντα καθοριστική και εξουσιαστική.  


Τα παραπάνω  μου ήρθαν στο μυαλό όταν διάβασα πως : προσκύνησαν την Αγία Ζώνη περισσότεροι από τρία εκατομμύρια Ρώσων σε ολόκληρη τη χώρα, εκ των οποίων πάνω από ένα εκατομμύριο προσέρχονταν έως τις 4 σήμερα τα ξημερώματα στον πρώτο και τελευταίο σταθμό της, τον μητροπολιτικό ναό του Σωτήρος στη Μόσχα.
Αυτή την επιρροή στις μάζες και την δύναμη που αποκτάς από αυτή,την έχει κατανοήσει πολύ καλά εκείνος ο παμπόνηρος καλόγερος ο Εφραίμ που  διαβάζουμε πως:
Από τους πρώτους προσκυνητές ήταν και ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος συναντήθηκε δύο φορές με την αντιπροσωπεία της Μονής Βατοπεδίου υπό τον ηγούμενό της Εφραίμ, τη δεύτερη μάλιστα προχθές στην κατοικία του στο Νόβο Αγκαριόβο, όπου ο Ρώσος ηγέτης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η παρουσία της Τίμιας Ζώνης στη Ρωσία όχι μόνο θα εδραιώσει την πνευματική εγγύτητα μεταξύ του ρωσικού και του ελληνικού λαού, αλλά και «θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των διακρατικών σχέσεων».
Εξίσου δε αδίστακτος εκμεταλλευτής της ανθρώπινης αφέλειας με τον Εφραίμ αποδείχτηκε και ο Πούτιν που σχολιάζοντας τα σχετικά με την τεκνοποιία θαύματα της Αγίας Ζώνης, εξέφρασε την ελπίδα ότι «το γεγονός αυτό θα βοηθήσει στην επίλυση του δημογραφικού προβλήματος της Ρωσίας». (!!!)
Αλλά βέβαια δεν μπορείς να αφήνεις μόνο τον Πούτιν να εκμεταλλεύεται το πόπολο.
  Έτσι την Τίμια Ζώνη προσκύνησε και ο ηγέτης των Ρώσων κομμουνιστών Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, ζητώντας, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του ΚΚ, «τη βοήθεια της Παναγίας και προστάτιδας της Ρωσίας για να σώσει τη χώρα από τον 20ετή κύκλο της ματαιότητας» μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ.
Δεν αποκλείεται λοιπόν όταν ο Εφραίμ γυρίσει θριαμβευτής από την Ρωσία να τον δούμε να επισκέπτεται με την βρακοζώνη του και τον Περισσό και να ευλογεί την Αλέκα, με την θεοσεβούμενη Λιάνα δίπλα χωρίς τσιγάρο στο χέρι, να σταυροκοπιέται ευλαβικά υπέρ της υπερψήφισης του κόμματος στις προσεχείς εκλογές και της ταυτόχρονης συντριβής του αντίχριστου ΣΥΡΙΖΑ.
Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που ο Εφραίμ περιφέρει την ζώνη και συλλέγει το τίμημα της βλακείας των πιστών.
(ΠΡΟΣΘΗΚΗ 19-5-16 Τα «χρυσά δεσμά» Εφραίμ-Πούτιν και… «Αγίας» Ζώνης )

ΠΡΟΣΘΗΚΗ 13-5-2018
Τελικά δεν είναι πρωτοπόρος ο Εφραίμ, όπως διαβάζω στην λεζάντα της φωτογραφίας.!

1921-ΑΘΗΝΑ. ΔΥΟ ΜΟΝΑΧΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΛΕΙΨΑΝΟΘΗΚΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟ ΣΤΑΥΡΟ. ΠΙΘΑΝΟΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΒΟΛΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥΣΤΗΝ ΟΔΟ ΣΚΟΥΦΑ.
Ήδη από το 1806 στην Ελληνική Νομαρχία του ανωνύμου του Έλληνος η μέθοδος είναι γνωστή, κλασσική  και περιγράφεται με σαφήνεια.
Αυτοί, λοιπόν περιφέρονται εις όλα τα χωρία της επισκοπής και με άκραν ασπλαγχνίαν  εκδύουσι τους πολλά αθώους χωριάτας και μάλιστα τας γυναίκας.

Ήδη λοιπόν το 1995 ο Εφραίμ έφερε την ζώνη στην εκκλησία της Φιλαδέλφειας, που  ο παπάς της ήταν ο πνευματικός της σεμνής και θεοφοβούμενης Δήμητρας Λιάνη και εκεί βέβαια η παράσταση έγινε sold out από τα πλήθη που συνέρευσαν και κατάθεσαν  ευλαβώς τον οβολό τους.


Ο μακαρίτης μητροπολίτης  Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας Χρυσόστομος είχε ομολογήσει τότε : “Πρόκειται για σκάνδαλο, γιατί όλη η ιστορία συνδέθηκε με το χρήμα..”, και συνέχισε με σπάνια ειλικρίνεια: “Διάφοροι επιτήδιοι που έχουν συμφέροντα…λένε, ε, ας παρουσιάσουμε και κανένα θαύμα…“.. Υπάρχει έτοιμο εκείνη τη στιγμή και ένα κανάλι, για να απαθανατίσει το γεγονός και έτσι μεταβάλλεται η πίστη μας σε όπιο του λαού».
 Ευτυχώς που το κομμάτι της ζώνης φτιαγμένο από καμηλότριχες που περιφέρει ο Εφραίμ είναι εύκολο στην μεταφορά και έτσι, χάρις στην Δήμητρα, πήγε και στο "κωλόσπιτο" του Ανδρέα για να το προσκυνήσει και να γίνει καλά, ολοκληρώνοντας έτσι και τον εξευτελισμό του τότε πρωθυπουργού. Με την ευκαιρία είχε περάσει και από το υπουργείο Δημ. Τάξης, για να τιμήσει τον τότε υπουργό Στέλιο Παπαθεμελή.
Δεν μπορούσε βέβαια αφού πήγε στου Ανδρέα να μην πάει και στο σπίτι του προαιώνιου εχθρού του ,του Μητσοτάκη.
Και βέβαια ο Εφραίμ  δεν μπορούσε να μην πάει με την βρακοζώνη του να ευλογήσει και τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας αυτοκινήτων Lada που ήταν  χορηγός  της μονής, όπως επίσης και στον ευσεβή σταθμό Αντένα, αλλά και  στα εγκαίνια του εργοστασίου  των  Μύλων Λούλη στον όρμο του Αγίου Ιωάννη στη Μαγνησία.
 Ο βιομήχανος κ. Λούλης είχε διατελέσει διοικητής του Αγίου Ορους, επιλεγμένος προσωπικά από τον κ. Μητσοτάκη, όταν ήταν πρωθυπουργός. 
Τελειώνοντας λοιπόν την ειδησεογραφία από την Μόσχα, διαβάζουμε πως:
Σύμφωνα με το Πατριαρχείο Μόσχας, το προσκύνημα της Τίμιας Ζώνης αποτελεί τη μεγαλύτερη προσέλευση ανθρώπων σε ένα σημείο στην ιστορία της Ρωσίας, ξεπερνώντας κατά πολύ την κηδεία του Στάλιν, τις συγκεντρώσεις κατά την Οκτωβριανή Επανάσταση στις αρχές του 20ού αιώνα ή τον πολιτικό αναβρασμό της δεκαετίας του 1990.
Όπως καταλαβαίνετε μετά από αυτό το grand succès του Εφραίμ με την περιφορά της βρακοζώνης και τις διεθνείς πλέον διασυνδέσεις που έχει αποκτήσει, το θέμα του Βατοπεδίου έχει πλέον ουσιαστικά λήξει.

Ήδη ο Κωλοτούμπας, που εγκαίρως αντιλαμβάνεται την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, εκεί που το 2008 έλεγε ότι «ο ηγούμενος του Βατοπεδίου θύμιζε εταιρεία δολοφόνων» τώρα λέει  ότι «τιμά τη χώρα στο εξωτερικό και επειδή έχει την εκτίμηση του Πούτιν, η Δικαιοσύνη πρέπει να σταματήσει να ασχολείται μαζί του».
Αυτό λοιπόν που σκέφτηκα είναι μήπως μπορούμε να εκμεταλλευτούμε και εμείς προς όφελος της χώρας και της Ευρώπης γενικότερα, τις θαυματουργές ιδιότητες της ζώνης και να εξαποστείλουμε τον Εφραίμ να κάνει το θαύμα του για να σωθεί η παραπαίουσα Ευρωζώνη.
Μην θεωρούμε πως εκεί δεν υπάρχουν εκατομμύρια πιστών που είναι πρόθυμοι να πιστέψουν ότι τους πασάρουν οι παπάδες.
Ο Βασίλης Ραφαηλίδης είχε σταχυολογήσει  από το βιβλίο της Λιλής Ζωγράφου  «Αντιγνώση» (έκδοση Αλεξάνδρεια)  δειγματοληπτικά μερικά μόνο από τα «εργαλεία δουλειάς» που έχουν στην διάθεση τους οι παπάδες για να ποιμένουν σωστά ένα ποίμνιο, που πρέπει να διατρέφεται με τη σωστή τροφή προκειμένου να παραμείνει ένα σωστό ποίμνιο.
Τον 12ο αιώνα ο Αρχάγγελος Γαβριήλ, κρατώντας κρίνο στο χέρι, μπήκε σε ένα καθολικό μοναστήρι από το πιο στενό παράθυρο κι ένα φτεράκι τόσα δα σκάλωσε στα σίδερα. Θαύμα, θαύμα!
 Ο ομφαλός του Θεανθρώπου ασφαλώς ήταν ένας, όμως στις γαλλικές πόλεις Κλερμόν και Σαλόν φυλάγονται δύο αποξηραμένοι ομφαλοί. Στην Ιταλία υπάρχει και τρίτος ομφαλός. Θαύμα, θαύμα!
 Στην εκκλησία του Αγίου Παύλου της Ρώμης υπάρχουν τα «άγια σπάργανα του Χριστού». Μια άλλη αλλαξιά σπάργανα του Χριστού υπάρχει στον καθεδρικό ναό της γερμανικής πόλης Ααχεν.
 Στη Γένουα και στη Λορένη οι παπάδες δείχνουν μέχρι τις μέρες μας «άγια άχυρα», από αυτά που υπήρχαν στη «φάτνη των αλόγων».
Ως γνωστόν, ο Χριστός, όπως όλοι οι Εβραίοι, υπέστη περιτομή. (Σε αυτό το περιστατικό αναφέρεται η γιορτή της Υπαπαντής). Υπάρχουν σήμερα διασκορπισμένα σε όλο τον κόσμο δεκαεφτά «πετσάκια» από αυτή την περιτομή. Εύκολα βρίσκεις πετσάκια. Μυαλό βρίσκεις δύσκολα.
 Από τις στάμνες που χρησιμοποίησε ο Χριστός στην Κανά για το θαύμα του σώζονται δεκατέσσερις. Είναι μάλλον λίγες, αν πάρουμε υπόψη πως το επάγγελμα του αγγειοπλάστη είναι πανάρχαιο.
Στη Γαλλική πόλη Βαντόμ διατηρούνται μέχρι τις μέρες μας σε μπουκαλάκι γαλλικού αρώματος δάκρυα του Χριστού, και στην εκκλησία του Ευαγγελισμού στην Μόσχα υπάρχουν τρίχες από τα γένια του. Στην ορθόδοξη Μόσχα υπάρχει, ακόμη, αίμα του Χριστού σε μπουκάλι και γάλα της Παναγιάς σε φιάλη! Μετρήθηκαν, επίσης στην Ρωσία έξι «άγια σφουγγάρια» από αυτά που χρησιμοποίησαν οι Ρωμαίοι στρατιώτες για να ποτίσουν τον Χριστό με ξύδι, κάμποσες ντουζίνες «χιτώνες του Κυρίου», τριάντα δύο «άγια καρφιά (αν και ήταν μόνο τέσσερα αυτά που χρησιμοποιήθηκαν στην Σταύρωση) και τρία «άγια κουμπιά» από το πέπλο της Θεοτόκου. Παλιότερα ένας Πάπας φύλαγε μια μποτίλια που είχε μέσα, τι νομίζετε, την ... ανάσα του Χριστού!
Βέβαια δεν ξέρω πως αν ευλογήσει με την ζώνη τους Μερκοζύ ,  θα καταφέρει να τους φωτίσει να αποφασίσουν να σώσουν την Ευρωζώνη.
Πάντως, παρά την ευλογία που έδωσε στον Πούτιν, αυτός στις πρόσφατες εκλογές από 64% έπεσε στο 48%. Σε μερικούς κακοπροαίρετους αυτή η πτώση θύμισε και εκείνη την άλλη πτώση του ελικοπτέρου με τον πατριάρχη Αλεξανδρείας που κατέπεσε στις ακτές του Όρους τον Σεπτέμβρη του 2004,ενώ  κατευθυνόταν στη μονή Βατοπεδίου για τις γιορτές της «Τιμίας Ζώνης».
Παρ΄ όλα αυτά όμως πιστεύω πως ακόμα και αν η ζώνη, που ειδικότητα της είναι να βοηθά τις στείρες γυναίκες να τεκνοποιήσουν, δεν καταφέρει να γεννήσει νέες ιδέες για την σωτηρία της Ευρωζώνης αυτό μπορεί να το καταφέρει ο ίδιος ο Εφραίμ που έχει αποδεχτεί ο πιο επιτυχημένος μέχρι στιγμής μάνατζερ της Βατοπέδιο ΑΕ.
Τέλος ακόμα και αν δεν καταφέρει ούτε και αυτός τίποτα, η Ελλάδα θα έχει κερδίσει μια καλή διαφήμιση για τις εξαγωγές της.
Θα μπορούμε με μεγαλύτερη ευκολία να κάνουμε εξαγωγές για προσκύνημα, με το αντίστοιχο τίμημα βεβαίως, από ένα πλήθος από ευωδιάζοντα λείψανα που υπάρχουν σε όλη την ελληνική επικράτεια.
Από Βησσαρίωνα και άγιο Εφραιμ μέχρι ένα σωρό κάρες, σπάλες ,χέρια, πόδια, δάκτυλα από αγίους, αγίες, οσίους, οσίες που διαθέτουμε σε αφθονία.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ  8-12-2011
Η εφέτης ειδική ανακρίτρια, Ειρήνης Καλού, η οποία για  δύο χρόνια ερευνούσε το σκάνδαλο  των «ιερών ανταλλαγών» και στην οποία απολογήθηκε ο  ηγούμενος Εφραίμ έκρινε ότι ο κατηγορούμενος θα πρέπει να κρατηθεί προσωρινά.
Αντίθετα ο εισαγγελικός λειτουργός, κ. Μαντζούνης, ζητεί να μην προφυλακιστεί ο ηγούμενος Εφραίμ, αλλά να του επιβληθεί χρηματική εγγύηση, ύψους 200.000 ευρώ, και οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο Α.Τ. της περιοχής του.
Τη διαφωνία της με τον εισαγγελέα, μετά και την επίμαχη πρόταση Μαντζούνη, αναμένεται να άρει το Συμβούλιο Εφετών, το οποίο και είναι αρμόδιο να άρει τη διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα και να αποφασίσει για τους όρους που θα επιβληθούν στον ηγούμενο Εφραίμ. Μέχρι την έκδοση του βουλεύματος, πάντως, ο κατηγορούμενος παραμένει ελεύθερος.
Είμαι περίεργος ποιά πιστεύετε πως θα είναι η κατάληξη αυτής της ιστορίας;
Πάντως ευτυχώς μετά την γερή μπάζα στην Ρωσία τα 200.000 ευρώ δεν θα αποτελούν πρόβλημα να καταβληθούν από την ανθούσα επιχείρηση Βατοπέδιο ΑΕ.
ΠΡΟΣΘΗΚΗ
Φαίνεται πως η Παναγία έδινε ιδιαίτερη σημασία στην γκαρνταρόμπα της γιατί  ΒΡΗΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΖΩΝΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ!

Και μάλιστα όχι μόνο μια αλλά δύο!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ 8-11-2017
Το παγκάρι χρειάζεται συνεχή ανανέωση.
Η Αγία Ζώνη θα παραμείνει στο Ναό των Αγίων Αναργύρων της Νέας Ιωνίας για ακόμα μία εβδομάδα.


10 σχόλια:

  1. Την καλημέρα μου , δεν υπάρχει κάτι να σχολιάσω , τα έγραψες όλα , ένα μου έμεινε , 17 πετσάκια ? μικροκαμωμένος ο Χριστός , αλλά τα προσόντα ...προσόντα , προικισμένος , για να πέσει τόσο μαχαίρι .

    eparxiakosaloni

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντως εγώ σκέφτομαι πόσο καλή μπίζνα είναι... Αφού σκέφτομαι να βρω κι εγώ καμία εικόνα και να αρχίσω ταξίδια... Δεν μπορεί τα λεφτά τουλάχιστον του ταξιδιού θα τα βγάλω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. eparxiakosaloni-
    Τέτοια περιτομή σαν να κόβεις σαλάμι αέρος δεν έχει ξαναγίνει!

    Δείμος-
    Είσαι ολιγαρκής!
    Δεν μιλάμε για τα έξοδα του ταξιδιού μιλάμε για την προίκα των παιδιών σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά ο Εφραίμ με τους μαλάκες τη δουλειά του κάνει και αυτοί που μας κυβερνούν την δουλειά τους κάνουν που τον ανέχονται, εμείς τί κάνουμε; Γιατί π.χ. δεν γιαουρτώνουμε, με την πρώτη ευκαιρία, ένα παπά να χαρούμε και το κοντράστ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πριν από καιρό με είχε απασχολήσει το γιατί γιαούρτωσαν έξω από τη βουλή τη Λιάνα την Κανέλλη. Με το μέρος τους ήτανε, ποτέ δεν κυβέρνησε.. Τώρα ξέρω· είναι χριστιανή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Eleni K-
    Ανώνυμος-
    Δεν συμφωνώ με το γιαούρτωμα κανενός.
    Το γιαούρτι μου αρέσει πολύ να το τρώω αλλά ποτέ δεν κατάφερε να αρθρώσει αντίλογο σε όλα όσα μου γυρνάνε τα άντερα.
    Οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να εκφέρουν τις απόψεις τους και να πιστεύουν ότι θέλουν και όσοι δεν συμφωνούν με αυτές είναι εξ ίσου ελεύθεροι να τις αντικρούουν και να τις απορρίπτουν.
    Αυτό άλλωστε το σκοπό έχει και αυτό το ποστ που προσπαθεί να ανοίξει τα μάτια σε όσους από την παιδική τους ηλικία τους έχουν διαποτίσει με την θρησκεία,την όποια θρησκεία, χρησιμοποιώντας όλα αυτά τα μέσα που αναπαράγουν πανάρχαιες δεισιδαιμονίες.
    Η γελοιογραφία της αρχής νομίζω πως αντί για λόγια τα λέει όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και 'γω πώς θα βγάλω το μπαχλάμι μου Αθεόφοβε; Και τι βγάλαμε με την μέχρι τώρα σούζα μας; Αντίλογο στα μαύρα κοράκια; Μόνο κρα ξέρουν να κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τέσσερα εκατομμύρια προσκυνητές για τη Βρακοζώνη, όπως πολύ πετυχημένα τη λες; Και που, σε μια χώρα που η θρησκεία για εβδομήντα χρόνια ήταν στο περιθώριο.
    Τελικά από τη βλακεία δεν μας σώνει κανείς-ούτε ο κομμουνισμός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Eleni K-
    Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι να κάνουμε και αυτούς που δεν ακούν το κρα να καταφέρουν να το ακούσουν.

    KOYKLITIS-
    Ο Γούντυ Άλλεν είχε πει για την τότε σύντροφο του Ντάιαν Κίτον: Η Νταιαν πιστεύει στον θεό.
    Αλλά επίσης πιστεύει πως το ραδιόφωνο δουλεύει γιατί υπάρχουν μικρά ανθρωπάκια μέσα σε αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή