Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Ν. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ- Η ΝΕΑΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ, ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠ.



Κοιτάζοντας τα βιογραφικά των Ελλήνων βουλευτών της σημερινής Βουλής θέλησα να δώ και το βιογραφικό του Ν. Μιχαλολιάκου και την προσφορά του στον τόπο μέχρι την δημιουργία της Χρυσής Αυγής, αλλά δυστυχώς τουλάχιστον μέχρι χθες  δεν υπήρχε στην ιστοσελίδα η παραμικρή πληροφορία.
 Ευτυχώς όμως στο βιβλίο του Γ.Θ.Κρεμμυδά -Οι άνθρωποι της χούντας μετά την δικτατορία -Εκδόσεις Εξάντας, μπορούμε να δούμε την νεανική δράση του σημερινού αρχηγού της Χρυσής Αυγής  Ν. Μιχαλολιάκου.
Αυτή είχε αρχίσει από την ηλικία των 16 1/2 ετών, όταν για πρώτη φορά ακούγεται το όνομα του με  την σύλληψη του τον Ιούλιο του 1974 έξω από την Βρετανική Πρεσβεία στο Κολωνάκι ενώ  διαμαρτυρόταν  για τη στάση της Μεγάλης Βρετανίας κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.
 Ήδη από  το 1973, είχε ενταχτεί  στην άκρο δεξιά οργάνωση του Κωνσταντίνου Πλεύρη «4η Αυγούστου».
Στον πρόλογο του βιβλίου, που έχει γραφτεί το 1984,  γίνεται μια γενικότερη αναφορά στα γεγονότα της εποχής και αναφέρεται και σε όλες τις υποθέσεις που εμπλέκεται ο Μιχαλολιάκος. (ο κόκκινος αριθμός είναι από ποια σελίδα του βιβλίου είναι το απόσπασμα)


 Στις 16 Δεκεμβρίου 1976 γίνεται η κηδεία του Ευάγγ. Μάλλιου που τον είχε δολοφονήσει  η 17Ν.
Ο Κρεμμυδάς περιγράφει με σαφήνεια  τα επακολουθήσαντα γεγονότα και την συμμετοχή σε αυτά του 19χρονου  τότε Μιχαλολιάκου.





 Όπως βλέπουμε λόγω απουσίας του Μιχαλολιάκου ,η δίκη χωρίζεται γι΄ αυτόν .
 Υπηρετούσε την θητεία του ως  έφεδρος αξιωματικός γιατί δεν είχε ζητήσει αναβολή λόγω σπουδών ως πρωτοετής φοιτητής του Μαθηματικού τμήματος.
Σχετικά με την στρατιωτική του θητεία λεπτομέρειες υπάρχουν στο ποστ  Οι επωμίδες και τα εκρηκτικά του Νίκου Μιχαλολιάκου της Χρυσής Αυγής - Ψεύτης, βλαξ, καταδότης και Γιώτα-4
Το τι έγινε τελικά με την έκβαση της υπόθεσης αυτής με τα έκτροπα της κηδείας του Μάλλιου  το διαβάζουμε στο τέλος του βιβλίου.
 Ο Κρεμμυδάς παραθέτει στο τέλος του βιβλίου του σύντομα βιογραφικά από 471 χουντικούς  που αναφέρονται σε αυτό.
Διαβάζουμε λοιπόν στο βιογραφικό σημείωμα του Μιχαλολιάκου:
 Ας δούμε τώρα την υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε σε φυλάκιση για παράβαση του ν495/76 περί όπλων και εκρηκτικών.









 Ο Μιχαλολιάκος  ενώ ήταν υπόδικος για τα επεισόδια στην κηδεία του Μάλλιου και είχε προφυλακιστεί τότε και για δύο μήνες,  κρίθηκε παρ΄ όλα αυτά κατάλληλος για   έφεδρος ανθυπολοχαγός των ειδικών δυνάμεων, στην δε μονάδα που υπηρετούσε έγινε και κλοπή όπλων όπως αναφέρει στους δημοσιογράφους και ο αδελφός του!  (Λεπτομέρειες εδώ)
Το θέμα της επιλογής για τον βαθμό του έφεδρου αξιωματικού  ,ενός δραστήριου ακροδεξιού πρωτοετούς φοιτητού υπόδικου μάλιστα για έκτροπα,  προκάλεσε  την υποβολή ερώτησης στην Βουλή από το ΠΑΣΟΚ, την απάντηση από τον Αβέρωφ πως ήδη  έχει  εκπέσει στον βαθμό του στρατιώτη και την ανταπάντηση από το ΠΑΣΟΚ που κατήγγειλε πως έφεδροι αξιωματικοί γίνονται μόνο δεξιοί και ακροδεξιοί.  




 Αφού αποφυλακίστηκε το 1980  εκδίδει το περιοδικό Χρυσή Αυγή, μέχρι τον Απρίλιο του 1984, που ανέλαβε την ηγεσία της χουντικής ΕΠΕΝ μετά όπως λέγεται από προσωπική εντολή του φυλακισμένου  Γεώργιου Παπαδόπουλου που τον είχε γνωρίσει κατά την φυλάκιση του στον Κορυδαλλό.
 Διαβάζοντας τα παραπάνω αυτόματα δημιουργείται η αίσθηση πως κάποια αόρατη χειρ τον προστάτευε  σε κάθε δικαστική εμπλοκή του, γιατί ενώ  στην υπόθεση των εκρηκτικών αρχικά του ασκήθηκε δίωξη με τον βαρύτατο νόμο 774/78 περί καταστολής της τρομοκρατίας και προστασίας του δημοκρατικού πολιτεύματος σε βαθμό κακουργήματος τελικά   δικάστηκε με τον ηπιότερο 495/76 περί όπλων και εκρηκτικών σε βαθμό πλημμελήματος,  με τελικό αποτέλεσμα η ποινή του να μειωθεί στους 11 μήνες και 20 μέρες.
Αξιοσημείωτο είναι  επίσης ότι για τα επεισόδια της κηδείας Μάλλιου δεν δικάστηκε ποτέ!
Ο πρώην υπαρχηγός του Χάρης Κουσουμβρής, στο βιβλίο του "Γκρεμίζοντας τον μύθο της Χρυσής Αυγής" (http://www.mediafire.com/?3u3da57cuu8n813)  σαφώς υπονοεί την υπόγεια σχέση του Μιχαλολιάκου με την αστυνομία και την ΚΥΠ.
Τον κατηγορεί πως έδωσε "συναγωνιστές" του στην Ασφάλεια και τον κατηγορεί επίσης ότι ενώ σε ομιλία που έκανε ο ίδιος το 2001 για τα Ίμια, ενώ του είχε δώσει γραμμή να καταφερθεί κατά των αστυνομικών, χαρακτηρίζοντας τους νταβατζήδες και προαγωγούς, βγήκε μετά από αυτόν ο ίδιος και είπε ότι οι αστυνομικοί είναι παιδιά του λαού και δεν έχουν τίποτα να μοιράσουν μαζί τους  και πως όποιοι βρίζουν εμάς βρίζουν και την αστυνομία, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δείξει πως μόνο αυτός είναι ικανός και πετυχαίνει να ελέγχει τους ακραίους !
Φωτίζει επίσης τις σκοτεινές σχέσεις όλου του ακροδεξιού φασιστικού χώρου , τις συμμαχίες τους και τις αντιθέσεις τους, καθώς και τις αλληλοκατηγορίες  μεταξύ τους.
Για τα αναφερόμενα στο κείμενο κόμματα της ακροδεξιάς οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διαβάσουν το ποστ μου Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ΣΤΗ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ






 Όπως μπορεί να δει κανείς, ο Πλεύρης είναι το 1982 ο καλύτερα μισθοδοτούμενος, ακολουθούμενος από τον  καταδικασμένο μετέπειτα σε 9 χρόνια κάθειρξη για εκβιασμό των επιχειρηματιών Λάτση και Αγγελόπουλου, Μιχαλόπουλο και ο Μιχαλολιάκος  παρά το ότι τότε είναι μόνο 25 χρονών ακολουθεί από κοντά ως τρίτος.
Στον αγγελικό αυτό κόσμο της ακροδεξιάς από ότι φαίνεται είναι αυτονόητο όταν σε συλλαμβάνουν να εγκαταλείπεις κάθε "αγωνιστική" διάθεση και να  συνεργάζεσαι με τις αρχές, εξασφαλίζοντας έτσι πιθανώς την ευνοϊκότερη μεταχείριση σου, και απ΄ ότι φαίνεται τελικά και την μηνιαία μισθοδοσία σου, όπως διαπιστώνουμε από το  έγγραφο αυτό που δεν έχει διαψευστεί από κανένα από όσους αναφέρει!
Χαρακτηριστικά ο μεν Πλεύρης στις 5-10-1977 ήταν συγκατηγορούμενος μαζί με τον Αριστοτέλη Καλέντζη. Αυτός ,σαν ηθικός αυτουργός και ο Καλέντζης σαν βομβιστής. Ο Πλεύρης αθωώθηκε και ο Καλέντζης καταδικάστηκε σε δώδεκα χρόνια φυλακή.
 Ο Καλέντζης σε βιβλία που έγραψε από τις φυλακές αφού τον στολίζει δεόντως με χαρακτηρισμούς όπως  "χαζοχαφιές της ΚΥΠ", "αργυρώνητος απατεωνίσκος", "χαφιές της πεντάρας", "σεσημασμένος ρουφιάνος" αποκαλύπτει ότι σε κατάθεση του στον ανακριτή ο Πλεύρης αναφέρει:
Κατά μήνα Οκτώβριον 1976 υπέβαλα εις την Γεν. Ασφάλειαν Αθηνών έγγραφον αναφοράν, παραδοθείσαν εις χείρας του Διοικητού αυτής Καραθανάσην, προ αυτού δε παραδοθείσαν εις τον αστυνόμον Γουρνιά ουδόλως ενεργήσαντα, εις την οποίαν ανέφερα ότι οι Μιχαλολιάκος, Καλέντζης, Γιαννόπουλος, Γερονικολάου είχον συγκροτήσει ομάδα τελείως άσχετον με το κόμμα της 4ης Αυγούστου, η οποία θα προέβαινε εις εκνόμους ενεργείας. Επίσης ανέφερα ότι ο Καλέντζης έκρυβε όπλα και θα πρέπει να είχε τοποθετήση ταύτα εις το σημείο εις το οποίο είχε κρύψει τον πολύγραφο. Σημειωτέον ότι υπέδειξα εις τούτους, δηλ. την ασφάλεια και τον τρόπον εντοπίσεως του πολυγράφου." 
Λεπτομερέστερα αυτή την ιστορία μπορεί να την διαβάσει κανείς εδώ.
Ακολουθώντας τα χνάρια του τέως αρχηγού του και ο Μιχαλολιάκος στην συμπληρωματική του κατάθεση της 27-7-78, όπως διαβάζουμε στο XYZ Contagion "εδωσε" τα ονόματα από  8 συναγωνιστές του, γνωστούς του και φίλους του και διαβάζουμε σε σαρκαστικό σχόλιο πως:
Οχι άσχημα για μια “Β’ συμπληρωματική κατάθεση”, από έναν “σκληρό αγωνιστή που καταδιωκόταν για τις ιδέες του”. Ούτε που θα ήθελε να μάθει ο τωρινός χρυσαυγίτης πόσους έδωσε στην κύρια κατάθεση. Και βεβαίως, η ημερομηνία (Πέμπτη 27/07/1978) έχει μεγάλη σημασία, μιας και ο Νίκος Μιχαλολιάκος ήταν ο πρώτος που συνελήφθη. Συνεπώς, ενδέχεται να είναι βάσιμες οι κατηγορίες των πρώην συναγωνιστών του σε αυτήν την υπόθεση, ότι δηλαδή αυτός μίλησε και τους έδωσε όλους.
Στο βιβλίο του ο Κουσουμβρής παραθέτει  σε φωτοτυπία την κατάθεση αυτή του Μιχαλολιάκου  και φωτίζει με γλαφυρό τρόπο την προσωπικότητα του φύρερ της Χρυσής Αυγής  με πλήθος από κοσμητικά επίθετα.




Η εξήγηση της λεζάντας Homo Nordicus  είναι η εξής:
Πρώτος ο αμερικανός ανθρωπολόγος  William ZRipley, έγραψε το βιβλίο  The Races of Europe (1899) και κατέταξε τις φυλές της Ευρώπης σε 3 ενώ αργότερα ο Egon Freiherr von Eickstedt βασισμένος στις μελέτες του Ripley τις κατέταξε στο βιβλίο του Rassenkunde und Rassengeschichte der Menschheit (Ethnology and the Race History of Mankind)  σε 4 με βασική και υπερέχουσα βέβαια τους Nordic τους Βόρειους κυρίως τους Τεύτονες, που χαρακτηριστικό δείγμα είναι ο Μιχαλολιάκος!
Με το ψευδώνυμο Nordicus to 1932 o αμερικανός, γερμανικής καταγωγής Louis Leo Snyder (19071993) έχοντας δει  τις ναζιστικές συγκεντρώσεις έγραψε το προφητικό βιβλίο The Iron Fist in Germany στο οποίο προέβλεπε την ανοδο του Χίτλερ στην εξουσία, την συμμαχία του με τον Μουσολίνι , τον πόλεμο με την Γαλλία και τις επιθέσεις στους Εβραίους.


17 σχόλια:

  1. Δεν ξέρω ρε φίλε, αλλά αυτά που αραδιάζεις μάλλον φουσκώνουν το "μύθο" αυτού του ανθρώπου.
    Που, στην πραγματικότητα, είναι μόνο για γέλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω πόσο για γέλια είναι κάποιος που φτάνει να είναι πλέον το 5ο κόμμα της βουλής.
      Ίσως και να έφτασε εκεί επειδή τα περισσότερα ΜΜΕ το κρατούσαν στην αφάνεια και δεν έδιναν στον κόσμο την πραγματική του εικόνα.
      Όπως βλέπεις εδώ δεν έχουν μεταφερθεί παρά μόνο στοιχεία που υπάρχουν σε βιβλία και εφημερίδες, έτσι ώστε ο καθένας να μπορέσει να σχηματίζει μια προσωπική γνώμη, που δεν πιστεύω ότι φουσκώνουν τον μύθο του.

      Διαγραφή
  2. Eτσι,έτσι,ισως διδαχθούν οι αδαεις και καταλάβουν τι νεοφρούτα στειλανε στη βουλή...και μην ξεχνιόμαστε,μπήκαν στο κτήριο εκεινο για το οποίο οι ίδιοι την εποχή των Αγαναχτισμενων λανσαρησαν το ηλίθιο συνθημα "να καει,να καει,το μπουρδέλο η βουλή" και οι ανυποψιαστοι απο κατω το επαναλάμβαναν εν χορω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντα πίστευα πως η καλή γνώση των πραγμάτων οδηγεί και σε σωστή κρίση τους ανθρώπους.
      Για τον λόγο αυτό είναι αναγκαίο να γνωρίζει κανείς καλά τι ψηφίζει πριν να ψηφίσει.

      Διαγραφή
  3. Ξυπνήσατε όλοι ξαφνικά με δαύτονε.
    Τώρα για την Βουλή.

    πως τον έχουμε στον Δήμο Αθηναίων απο πρόπερσι, πότε γίνανε εκλογές, δεν ενόχλησε κανέναν...
    Μα κανέναν!

    ολοι στα προάστια μένετε?
    οχι δεν θέλω να ακούω τις μπότες τους, όταν κατεβαίνουν την οδό Κυψέλης και δεν ξέρω που πάνε.
    Σιγά μην άδειασε απο αλλοδαπούς, ο Αγιος Παντελεήμονας, με την ΄βοήθειά τους...
    Οχι δεν θέλω να βοηθάνε τις γριές.
    ασε με κι έχω εναν πατέρα που λέει ότι τους ψήφισε.. λέει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και όταν βγήκε στον Δήμο ενόχλησε και όλοι θυμούνται τον φασιστικό του χαιρετισμό, μόνο που τότε η εκλογή του αιτιολογήθηκε από την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στην περιοχή του Άγιου Παντελεήμονα.
      Προσωπικά όσοι με διαβάζουν ξέρουν ότι δεν γράφω γι΄αυτόν πρώτη φορά.
      Ελπίζω πάντως να μην έχει παρασυρθεί ο πατέρας από αυτά τα φρούτα και να αποφασίσει και αυτός μαζί με όλα τα άλλα τζόβενα της γειτονιάς να φτιάξουν καμία νέα οργάνωση με τίτλο Χρυσή Δύση!

      Διαγραφή
  4. Όσο ο φόβος και η ανασφάλεια στις πόλεις και στα χωριά θα αυξάνονται, η Χρυσή Αυγή δεν έχει να φοβάται τίποτα.
    Όταν η πολιτεία αναθέσει πραγματικά στην αστυνομία τον ρόλο που ορίζουν οι νόμοι και το Σύνταγμα γι΄αυτήν , τότε θα ξεφουσκώσει και η χ.α.

    Τότε κείμενα σαν το δικό σου Άθεε μου θα διαβάζονται με μεγάλη επιμέλεια και όλοι θα αναρωτιούνται "...μα πως ξεγεστήκαμε και ψηφίσαμε εμείς τέτοια υποκείμενα !"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα διαφωνήσω βασικά με αυτά που γράφεις, αλλά έχω ένα ενδοιασμό σχετικά με το ποσοστό που ξεγελάστηκε και ψήφισε ΧΑ, σε σχέση με αυτούς που βρίσκονται ιδεολογικά σε αυτόν τον χώρο.

      Διαγραφή
  5. Ελπίζω πως ο πατέρας, το λέει για να μας πικάρει... δεν ξέρω πάλι...

    το ξυπνήσατε ήταν γενικό... δεν πήγαινε προσωπικά σε σενα. Διάβαζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κουραστικό και μεγάλο μεν, αλλά άξιζε τον κόπο. Άκρως κατατοπιστικό και μέσα από ντοκουμέντα και αρχειακό υλικό. Πολύ καλή δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως έχεις διαπιστώσει τόσα χρόνια πάντα μου αρέσει ότι γράφω να μην μπορεί να αμφισβητηθεί σαν αποκύημα της φαντασίας μου, γι΄αυτό και βασίζομαι σε ντοκουμέντα.
      Είναι πράγματι μεγάλο, αλλά διαβάζοντας το όσοι ζούσαν εκείνη την εποχή ξαναθυμούνται αλλά και όσοι είναι νεώτεροι μαθαίνουν τι πέρασε αυτός ο τόπος μέχρι να εδραιωθεί το σημερινό δημοκρατικό πολίτευμα.

      Διαγραφή
    2. Ναι, πάντα κάνει καλή και προσεγμένη δουλειά ο Αθεώ!

      Διαγραφή
  7. Στη τελευταία φωτο σου, ο κακομοίρης ο μεσόκοπος πακιστανός (αυτός με το μπουκάλι το νερό) χρειάζεται πράγματι μεγάλο θράσος για να τολμήσει να περάσει μπροστά από τα παλικάρια με την αρχαιοελληνική κατατομή και παράστημα!

    Ένας από τους λόγους της άνθησης της ΧΑ είναι και η στρατοκαβλίαση που δέρνει μεγάλα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας που ονειρεύονται Αγιασοφιές, ΑΟΖ και σύνορα με τη Σερβία, όλα ανακατωμένα και χύμα...Δεν είναι τυχαία η προεκλογική καμπάνια του κατ'εξοχήν αστικού και (τάχαμου-τάχαμου) σοβαρού ! κόμματος που έβγαλε "φωτο" με την Αγιασοφιά χωρίς μιναρέδες!!! ¨Οταν τα σοβαρά κόμματα μιλούν με όρους μάχης (να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας!τότε γιατί η ΧΑ να μη βγαίνει πιο μπροστά και να οργανώνεται στρατιωτικά, έτοιμη για μάχες; Αυτά δεν θέλουν και οι πιτσιρικάδες που κλείνουν ραντεβού μέσω φατσοβιβλίου για να μαχαιρωθούν;

    Όσο η κοινωνία μας βουλιάζει στη βία, στην ανομία, στην αδιαφορία τα διάφορα τάγματα εφόδου SA θα γιγαντώνονται.
    Πάντως, νοιώθω μια σιγουριά ότι κάπου υπάρχει το αντίπαλο δέος, η ήρεμη δύναμη, δηλ. το ένδοξο ΠΑΜΕ, ο κληρονόμος της ηρωϊκής ΟΠΛΑ, που σε περίπτωση ανάγκης μπορεί να κάνει αυτούς τους φιρφιρίκους μια χαψιά, όπως άλλωστε και τους αντίστοιχους κουκουλοφόρους του άλλου άκρου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή θέλεις να μας πείς πως ο "μεσόκοπος πακιστανός" δεν μοιάζει με πρότυπο του Homo Nordicus που τον παρομοίασε ο τέως υπαρχηγός του; :))
      Μια και θυμήθηκες την ΟΠΛΑ πληροφοριακά λέω πως φέτος κυκλοφόρησε μια πολύ καλή και εμπεριστατωμένη μελέτη γι αυτήν από ένα νέο ιστορικό τον Ιάσονα Χανδρινό με τίτλο ΤΟ ΤΙΜΩΡΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΠΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ 1942-1944-ΘΕΜΕΛΙΟ

      Διαγραφή
  8. Με τόσο πλούσιο βιογραφικό είναι λογικό να την έχει δει Φύρερ :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο καθένας μπορεί να το πιστέψει ότι κάνει για Φύρερ μόνο που χρειάζονται και οπαδοί!
      Φύρερ που σημαίνει καθοδηγητής, έχουν ανάγκη τα άτομα που δεν έχουν ικανότητα να αποκτούν δική τους αντίληψη και κρίση των πραγμάτων οπότε επαφίενται στην άποψη κάποιου που τον θεωρούν καλύτερο τους για να τους καθοδηγεί στην ζωή τους.
      Ο μετανιωμένος Κουσουμβρής αναλύει με σαφήνεια την κατάσταση αυτή.

      Διαγραφή