Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Η ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ KAI Η ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ





Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις με την Χρυσή Αυγή είναι ενδιαφέρον να δει κανείς πως φτάσαμε σήμερα αυτό το ναζιστικό μόρφωμα και τα στελέχη  του να αποτελούν κύριο θέμα  στην πολιτική μας ζωή.
Η τραμπούκικη συμπεριφορά των χρυσαυγιτών βουλευτών  που απολαύσαμε αυτές τις μέρες στις τηλεοράσεις με βρισιές, κλωτσιές και φτυσίματα σε οπερατέρ και φωτογράφους  που οι φουκαράδες κάνουν την δουλειά τους, δεν είναι αποτέλεσμα ψυχικής οργής λόγω των κατηγοριών που αντιμετωπίζουν αλλά αποτελούν μια συνήθη σε αυτούς βίαιη συμπεριφορά.
Και αυτή η βίαιη συμπεριφορά μπροστά στις κάμερες είναι πολύ ήπια μπροστά σε όσα κάνουν εν κρυπτώ με τα τάγματα εφόδου τους.
Τις απόψεις μου για την βία γενικότερα τις έχω εκθέσει πρόσφατα στο ποστ μου ΘΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΚΑΙΡΟ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΒΙΑ;
Πριν 10 μέρες στην στήλη του ΒΗΜΑΤΟΣ Το Επταήμερο του Διόδωρου διάβασα ένα εξαιρετικό κείμενο που δίνει μια εύλογη εξήγηση για την υπάρχουσα ατμόσφαιρα βίας στην ελληνική κοινωνία που συντέλεσε στην  γέννηση της ΧΑ.
Σας μεταφέρω ένα απόσπασμα από το κείμενο. (Οι υπογραμμίσεις με τα bold είναι δικές μου)


Γιατί υπάρχουν δύο θέματα με τη Χρυσή Αυγή· το ένα είναι η δράση της, το άλλο η επιρροή της. Για να αντιμετωπιστεί το πρώτο υπάρχουν νόμοι, διατάγματα, αστυνομία, δικαστήρια. Ο Νίκος Δένδιας έχει απαντήσει άμεσα και σωστά ως τώρα κάθε φορά που υπήρξαν προκλήσεις της Χρυσής Αυγής - όπως και ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης που απαγόρευσε «διανομές τροφίμων για Ελληνες» στις πλατείες επειδή ήσαν παράνομες - δεν τους εμπόδισε να το κάνουν στα γραφεία τους και καλά έκανε.
Η νομιμότητα είναι η ίδια η δημοκρατία μας, δηλαδή η ουσία της εκπεφρασμένη σε ρυθμίσεις. Εντάξει, δεν είναι τέλειες οι ρυθμίσεις αλλά μήπως είναι τέλεια η ιδέα που έχουμε οι Έλληνες για το τι είναι δημοκρατία; Το αντίθετο θα έλεγα: δημοκρατία θεωρείται το δικαίωμα να παραβαίνεις κάθε κανόνα της, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για πολιτικές και συνδικαλιστικές κινητοποιήσεις. Καιρός είναι να αναστοχαστούμε πάνω στις ιδέες μας, που λένε και οι σοβαροί διανοούμενοι.
Όμως επιρροή (πολιτιστική, ιδεολογική, πολιτική) της Χρυσής Αυγής δεν αντιμετωπίζεται με τους νόμους και ούτε είναι κάτι που θα γίνει σύντομα. Γιατί η Χρυσή Αυγή είναι δυστυχώς γέννημα της κουλτούρας μας, της εθνικιστικής, πολεμοχαρούς και βίαιης κουλτούρας μας. Όταν τα πράγματα δυσκόλεψαν, αυτή η κουλτούρα γέννησε τη ΧΑ - και η κουλτούρα των λαών δεν αλλάζει από τη μία ημέρα στην άλλη, είναι μακρά διαδρομή και πρέπει να θέλουμε να την ακολουθήσουμε.
Διαβάζω αυτές τις ημέρες το βιβλίο κάποιου Δημήτρη Ψυχογιού που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι, κατακαλόκαιρο:
«Η πολιτική βία διαιωνίζεται επειδή αποθεώνεται η πολεμική βία των πραγματικών ή φανταστικών προγόνων μας. Πρόκειται για την αγωνιστική ανάγνωση της ιστορίας που η Δεξιά αποκαλεί "πολεμική αρετή των Ελλήνων" και η Αριστερά "αντιστασιακό ήθος του ελληνισμού". Η εκπαίδευση, η βίαιη ρητορική κομμάτων, συνδικάτων και μέντια εκμηδενίζουν τις δυνατότητες δημοκρατικού διαλόγου και συμβιβασμών. Υποκινούν τους πολίτες σε συγκρούσεις, σε αγώνες που μιμούνται και δικαιώνουν κάποιους που προηγήθηκαν - που και αυτοί δικαίωναν κάποιους προηγούμενους».


Και διαβάζω τη δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη που αναγγέλλει, πικραμένος, την αποχώρησή του από την πολιτική: πίστευε, γράφει, πως κατά το 2011-12 υπήρχε «λύση εφικτή και αναίμακτη έξω από το Σύστημα. Και ότι αν τη χάσουμε, αυτό σημαίνει ότι στα 1821 δεν έγινε Επανάσταση. Στα 1843 δεν κερδήθηκε Σύνταγμα. Στα 1912 δεν έγιναν οι Βαλκανικοί πόλεμοι, στα 1940 με το ΟΧΙ δεν έγινε Εθνική Αντίσταση και στα 1973 με το Πολυτεχνείο δεν έπεσε η Χούντα».
Ευτυχώς, δεν εισακούστηκε
Δηλαδή, αυτό που έβλεπε ο Μίκης όταν η χώρα χρεοκοπούσε, ήταν η ευκαιρία να συνεχιστεί η αλυσίδα πολέμων, επαναστάσεων, εξεγέρσεων της ελληνικής Ιστορίας. Να δικαιωθεί και να μην ακυρωθεί η αλυσίδα, να προστεθεί ακόμα ένας κύκλος. Όπως ακριβώς οι φοιτητές και μαθητές στις καταλήψεις, όταν φωνάζουν το σύνθημα «εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία». Μπορεί και να έχει δίκιο αυτός ο Ψυχογιός, δεν μου μοιάζει να είναι ψυχογιός του συστήματος από το οποίο θέλει να μας βγάλει ο Μίκης - γιατί η δήλωσή του λέει πως δεν πρέπει να βγούμε από αυτό, πρέπει να το διαιωνίσουμε.
Υπάρχουν όμως και σοβαρότερες αποκαλύψεις στις εξηγήσεις του Μίκη Θεοδωράκη για την πικραμένη αποχώρησή του: υπήρχαν δύο λύσεις το 2011 κατά την άποψή του, «μέσα ή έξω από το σύστημα εξουσίας. Το "μέσα" σήμαινε συμμετοχή στις εκλογές με στόχο την κατάκτηση της κοινοβουλευτικής Εξουσίας. Το "έξω", να βάλουμε όλοι μας το όποιο βάρος μας για τη δημιουργία ενός Παλλαϊκού Μετώπου Αντίστασης». Δηλαδή, να κατακτηθεί η εξουσία με μη κοινοβουλευτικές διαδικασίες.
Αυτές τις βαθύτατα δημοκρατικές ιδέες του τις συζήτησε με τους Τσίπρα, Δραγασάκη, Γλέζο, γράφει. «Δεν εισακούστηκα» - ανέβηκαν αμέσως στην εκτίμησή μου και οι τρεις μόλις το διάβασα. Σκέφτομαι τι θα είχε ακολουθήσει αν συμφωνούσαν στις «αναίμακτες διαδικασίες» που πρότεινε, επικαλούμενος τις αιματηρότερες περιόδους της Ιστορίας μας, και με πιάνει ρίγος, ημερολόγιό μου.
Και εντάξει, καθένας μπορεί να σκέφτεται ό,τι θέλει και να το συζητά με όποιον θέλει, δημοκρατία έχουμε. Αλλά, τον Μάιο του 2011 η «Σπίθα» οργάνωσε συγκέντρωση στα Προπύλαια - μετά τη συγκέντρωση το πλήθος κατευθύνθηκε στη Βουλή και επιτέθηκε, έγινε προσπάθεια κατάληψής της. Ήταν η βιαιότερη επίθεση που έγινε ποτέ, ήταν η ημέρα που οι πολιορκημένοι βουλευτές διέφυγαν από τον Εθνικό Κήπο - που θα πει, η «Σπίθα» προσπάθησε να βάλει σε εφαρμογή την άποψη του Μίκη «να κατακτηθεί η εξουσία με μη κοινοβουλευτικές διαδικασίες».
Τα δύο άκρα υπάρχουν
Άλλο να συζητάς, άλλο να πράττεις - τις πράξεις τιμωρεί ο νόμος και τώρα καταλαβαίνουμε ότι μάλλον δεν ήταν τυχαίο, αυθόρμητο γεγονός εκείνη η επίθεση. Υπήρχε σχέδιο - που δεν το οργάνωσε μόνος του ο Μίκης Θεοδωράκης, είχε όργανα η «Σπίθα». Σχέδιο για κατάληψη της Βουλής, κατάκτησης της εξουσίας. Δεν πρέπει να διερευνηθεί η υπόθεση; Δεν πρέπει να κληθούν να λογοδοτήσουν όλοι αυτοί;
Εντάξει, ο Μίκης έχει γενική ασυλία, όπως και ο Γλέζος. Οι υπόλοιποι; Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης, που ήταν εκ των οργανωτών και κεντρικός ομιλητής, μαζί με τον Μίκη, στην επαναστατική εκδήλωση, είναι δυνατόν να παραμένει πρύτανης τώρα που αποδεικνύεται πως, έστω άθελά του, βοήθησε τα σχέδια εκτροπής από τον κοινοβουλευτισμό του συνθέτη;


Η θεωρία των δύο άκρων δεν είναι λάθος, ημερολόγιό μου. Αν η «17Ν» λειτουργούσε σήμερα και συνέχιζε να δολοφονεί, δεν θα ήταν απολύτως συμμετρική προς τη Μολυβένια Αυγή; Οι ένοπλες επαναστατικές ομάδες που υπάρχουν σήμερα δεν σκοτώνουν; Οι αναρχοαυτόνομοι δεν καταστρέφουν, δεν δέρνουν, δεν ρημάζουν; Αυτά που σχεδίαζε ο Μίκης δεν είναι συμμετρικά προς τη σκέψη της ΧΑ για «επαναστατικό εθνικό λαϊκό κράτος»; Τα δύο άκρα υπάρχουν - μάθαμε πως ευτυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχθηκε να ενταχθεί στο «εξωσυστημικό» άκρο. Η ευθύνη του έγκειται στην αποδοχή της βίας του ακροαριστερού άκρου - και στη μόχλευσή της με τη ρητορική της ηγεσίας του.
Το μόνο που μπορώ να πω είναι μακάρι ο Παύλος Φύσσας να είναι το τελευταίο θύμα της πολιτικής βίας στη χώρα μας. Αλλά δεν φθάνουν οι ευχές, πρέπει και κάτι να κάνουμε, ημερολόγιό μου.


Μια εξ ίσου ενδιαφέρουσα άποψη για το θέμα είναι και αυτή που αναπτύσσει ο Κώστας Καρακώτιας, (Νομικός - κριτικός βιβλίου) στο ΕΘΝΟΣ. (και εδώ τα bold είναι δικά μου)
Η ιδεολογική αντιμετώπιση του τοπικού ναζιστικού φαινομένου είναι κι αυτή δύσκολη. Παρά την υπερχειλίζουσα ρητορική καταδίκη της ακραίας ακροδεξιάς, υπάρχει μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα η οποία είναι το κατάλληλο θερμοκήπιο για την άνθηση και την ανάπτυξή της. Η ελληνική κοινωνία είναι δέσμια ενός ισχυρότατου πλέγματος θεωρημάτων τα οποία είναι ενσαρκωμένα στους ιδεολογικούς και κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους αλλά και διάχυτα ως κανονικότητα στην τρέχουσα λαϊκή καθημερινότητα.
Η απίστευτα εθνοκεντρική εκπαίδευση, η εθνοφυλετική καθαρότητα ως κρατική επιλογή, όπως εκφράζεται με την άρνηση απόδοσης της ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στη χώρα, η αντίληψη του περιούσιου και πανταχόθεν βαλλόμενου ανάδελφου λαού, η πίστη σε αναφαίρετα εθνικά δίκαια και η διαρκής θυματοποίηση της Ελλάδας ως άθυρμα των Μεγάλων Δυνάμεων, οι εξωφρενικές συνωμοσιολογικές δοξασίες, ο διάχυτος λαϊκός και εκκλησιαστικός αντισημιτισμός είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν το υπαρκτό εγχώριο ιδεολογικό περιβάλλον. Όλα αυτά πρέπει να ιδωθούν εκ νέου με κριτήριο τον ορθό λόγο και χωρίς το φαντασιακό τους ιστορικό φορτίο. Μόνον τότε ο ναζισμός και ο φασισμός θα μείνουν σαν ψάρια χωρίς νερό.





32 σχόλια:

  1. Και τα δύο κείμενα εκφράζουν πολύ σωστές απόψεις και πράγματι αυτές οι ιδέες διαπερνούν ένα ευρύ ΄φασμα στον ελληνικό ΄χωρο.
    Είναι δε εξαιρετική η γελοιογραφία του Χατζόπουλου που ο πίθηκος μεταβάλλεται σε κότα !
    Όλα αυτά τα θρασύδειλα πιθηκοειδή που ξέρουν να κτυπόύν μόνο όταν είναι πολλοί και σε ομάδες κρούσης, έχουν εξαφανιστεί έξω από την ΓΑΔΑ και τα δικαστήρια που πηγαινοέρχονται οι αρχηγοί τους γιατί σαν κότες έχουν κλάσει μέντες μην τυχόν και τους αναγνωρίσει κανείς και τους συλλάβουν.
    Μόνο καμιά 100στη ανεγκέφαλοι μαζεύονται και φωνάζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς στις τάξεις τους επικρατεί πανικός γιατί όταν αποφυλακίστηκαν οι 3 ούτε ένα αυτοκίνητο δικό τους δεν βρέθηκε να τους πάρει και αναγκάστηκαν να πάρουν ταξί.

      Διαγραφή
  2. Μιας και οι χρυσαυγίτες εμφανίζονται ως αντισυστημικοί θα πρέπει στον Κορυδαλλό να τους βάλουν με τους άλλους αντισυστημικούς πχ Κουφοντίνα,Ξηρό, Γιωτόπουλο κτλ για να ανταλλάσσουν απόψεις για το πως μπορούν να ρίξουν το σύστημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως θα ήταν καλύτερα να τους βάλουν με τον Γαβαλά μπας και τους σχεδιάσει καμιά ωραία στολή για τα τάγματα εφόδου;

      Διαγραφή
  3. αντικειμενικα η επισκεψημοτητα στην σελιδα της χρυσης αυγης εχει αυξηθει πιστευω οτι τα γεγονοτα θα αποθαρυνουν μερικους ο πυρηνας ομως της χα θα παραμεινει και ισως η χα να αλλαξει τον ακραιο χαρακτηρα μεσα απο αυτοκαθαρση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα αποθαρρυνθούν όσοι θα την ψήφιζαν σαν αντίδραση στα άλλα κόμματα.
      Ο βασικός της όμως πυρήνας των ναζιστών δεν πρόκειται να αλλάξει γιατί ποτέ στην ιστορία δεν υπήρξε αυτοκάθαρση ναζιστών απλά θα κρύβουν την ιδεολογία τους για να ξεγελούν το πόπολο.
      Ίσως Κασιδιάρης, Ηλιόπουλος κτλ να φοράνε και μακρυμάνικα για να μην φαίνονται τα ναζιστικά τατουάζ που έχουν.

      Διαγραφή
  4. Κύριε Αθεόφοβε Καλημέρα , έχω στό email μου ένα μικρό καί δυστυχώς σπάνιο βιβλίο τού Βασίλη Ραφαηλίδη , τό μοναδικό 'ισως πού δέν έχει έπανεκδοθεί , "Ελληνες καί Νεοέλληνες" είναι ό τίτλος του , στό όποίο άναλύονται όλα αύτά . Αν θέλεις μπορώ νά σού τό στείλω .
    Γιώργος-Λευκάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εαν το έχεις σε e-mail ευχαρίστως να μου το στείλεις,για να μπορέσω ίσως κάποτε να βάλω σε κάποιο ποστ κάποιο απόσπασμα.
      Επειδή ήμουν, είμαι και θα είμαι μόνιμος θαυμαστής του αξέχαστου Ραφαηλίδη το έχω διαβάσει παλιότερα, γιατί μου είχαν δώσει τα αποκόμματα με το κείμενο αυτό όταν δημοσιεύτηκε στο ΕΘΝΟΣ.

      Διαγραφή
  5. Α. Ρουπακιώτης: "Με υπόδειξη από ΗΠΑ και Κομισιόν οι διώξεις κατά Χρυσής Αυγής"









    Μια αποκάλυψη-βόμβα, που εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής έκανε σήμερα το πρωί ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Α. Ρουπακιώτης.




    Υποστήριξε πώς οι διώξεις σε βάρος των βουλευτών της Χρυσής Αυγής υπαγορεύτηκαν από...
    τις ΗΠΑ και την Κομισιόν, ενώ εμμέσως πλην σαφώς μίλησε για παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης, λέγοντας πώς «επιχειρήθηκε πολιτική διαχείριση σε δικαστικό πεδίο».




    «Αμερικανοεβραικές και αμερικανοελληνικές οργανώσεις έρχονταν στην Ελλάδα και πίεζαν για τη Χρυσή Αυγή. Σαφώς έπαιξε ρόλο αυτό στις εξελίξεις. Σαφώς ο πρωθυπουργός έπρεπε να τους πει κάτι», επισήμανε ο κ. Ρουπακιώτης, μιλώντας στο «Σκάι». Θυμίζεται πώς ήταν υπουργός Δικαιοσύνης επι της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη και η Ν.Δ. είχε στρέψει τα βέλη εναντίον του λόγω του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.




    Ο κ. Ρουπακιώτης λέει επί της ουσίας πώς όλη η επιχείρηση κατά της Χρυσής Αυγής, με τις πολιτικές διώξεις σε βάρος των βουλευτών της, στήθηκε εν’ όψει του ταξιδιού του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ. Ο κ. Σαμαράς προφανώς είχε δώσει υποσχέσεις τις οποίες αν δεν τηρούσε θα έτρωγε «πόρτα» με ότι αυτό συνεπάγεται.




    Και προκειμένου να την αποφύγει βρήκε αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα για να στήσει ένα διάτρητο κατηγορητήριο δήθεν ότι η Χρυσή Αυγή συνιστά «εγκληματική οργάνωση». Κάτι που δεν τεκμηριώθηκε στο Δικαστήριο παρά την προφυλάκιση της ηγετικής ομάδας του κόμματος.




    «Από 1η Ιανουαρίου 2014 αναλαμβάνουμε και την προεδρία της Ε.Ε. και υπήρχαν πιέσεις και από την Κομισιόν για τη Χρυσή Αυγή. Οι επίτροποι Μούιζνιεκς και Μάλστρομ έλεγαν, ούτε ένα νομοσχέδιο δεν καταθέτετε;», συνέχισε τις αποκαλύψεις ο κ. Ρουπακιώτης.




    Αναφέρθηκε και στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης λέγοντας πώς «από την 1η Ιανουαρίου 2014 θα πληρώνουμε ως χώρα πρόστιμο επειδή δεν κατατέθηκε».




    Είναι το νομοσχέδιο που «τρέχει» τώρα να καταθέσει η κυβέρνηση προφανώς και αυτό με εντολή απ’ έξω.




    Ο κ. Ρουπακιώτης όμως λέει πώς πάγωσε γιατί η κυβέρνηση δεν ήθελε να πολώσει το κλίμα με τη Χρυσή Αυγή. «Πίστευε η κυβέρνηση πώς έπρεπε να έχει διάδρομο ανοιχτό για να ξαναφέρει τους ψηφοφόρους πίσω».




    Τι συνέβη λοιπόν και άλλαξε η τακτική της κυβέρνησης; Τα ολοένα και αυξανόμενα ποσοστά της Χρυσής Αυγής και οι έξωθεν παρεμβάσεις, όπως ομολόγησε και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, επιβεβαιώνοντας τη Χρυσή Αυγή που από την πρώτη στιγμή επεσήμανε πώς «οι συλλήψεις ήταν υπαγορευμένες από ξένα κέντρα και αντισυνταγματικές».




    Τα λεγόμενα του κ. Ρουπακιώτη όχι μόνο εκθέτουν την κυβέρνηση, αλλά αποδεικνύουν πώς όλες τις οι πολιτικές είναι δοτές από ξένα κέντρα. Είτε αυτές αφορούν στην οικονομία (βλέπε τρόικα), είτε στην πολιτική.




    Κατά τα άλλα θέλουνε να πιστέψουμε πώς είμαστε ένα ανεξάρτητο και ευνομούμενο κράτος.




    Πηγή: defencenet.gr

    http://hassapis-peter.blogspot.gr/2013/10/blog-post_2484.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Ρουπακιώτης μαζί με τον Μανιτάκη δυστυχώς ήσαν από τους υπουργούς που άφησαν πίσω τους ουσιαστικά μηδενικό έργο και είναι λίγο πολύ αναμενόμενο σήμερα να αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση χωρίς πχ ενώ λέει πως: Το αίμα του άμοιρου του Πακιστανού πνίγηκε στη λησμονιά, αλλά αντιδρά η κοινωνία όταν σκοτώθηκε ένας Έλληνας. Βιάστηκε τώρα, όταν πνίγηκε απ' όλα αυτά, και έπρεπε να δώσει μια απάντηση η κυβέρνηση» να μας εξηγεί τι έκανε αυτός γι΄αυτόν τον φόνο αλλά και για όλες τις εκκρεμείς δικογραφίες της ΧΑ ως υπουργός.
      Ευτυχώς δε που οι Αμερικανοεβραικές και αμερικανοελληνικές οργανώσεις πίεζαν τον αναποφάσιστο Σαμαρά να δράσει κατά αυτού του καρκινώματος που είχε βουλευτές σαν τον Μαθιόπουλο που τραγουδά στο hit του «Αουσβιτς» :
      Γαμώ τον Βίζενταλ
      γαμώ την Άννα Φρανκ
      γαμιέται κι όλη η φυλή του Αβραάμ.
      Τ’ αστέρι του Δαβίδ με κάνει να ξερνάω
      αχ, το Άουσβιτς, πόσο το αγαπάω!
      Ρε κωλοεβραίοι δεν θα σας αφήσω
      στο τείχος των Δακρύων θα ‘ρθώ να κατουρήσω.
      Juden Raus! Καίγομαι στο Άουσβιτς…
      Και βέβαια στις δηλώσεις του ο Ρουπακιώτης είπε επίσης και τα παρακάτω που αποφεύγει το λινκ που παραπέμπεις να γράψει:
      Υπήρχε δραματική καθυστέρηση του πολιτικού συστήματος στην αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, δεν είχε αξιολογήσει το πολιτικό σύστημα το μείζονα κίνδυνο της Χρυσής Αυγής. Δεν είχε αξιολογήσει το εύρος και το βάθος ανάπτυξης του φαινομένου της Χρυσής Αυγής. Εδώ υπάρχει δράση μαχαιροβγαλτών και δολοφόνων. Το πολιτικό σύστημα δεν επέδειξε πρωτοβουλία και θάρρος για να αναζητηθεί σύγκληση για τη Χρυσή Αυγή. Δεν υπήρχε σύγκλιση δυνάμεων».

      Διαγραφή
    2. Α,ολα κι ολα,πολλα υπομενουμε και πολλα δεχομαστε,αλλα οχι και να μας γαμησουνε την Αννα Φρανκ,τον Βιζενταλ και το περιουσιον γενος του Αβρααμ!Αυτο παει πολυ,πρεπει να αντιδρασουμε..Ελα λοιπον,πες μας κι αλλα,βγαλε ολη την κρυφη κακια σου και δειξε που ανηκεις..

      Διαγραφή
    3. Βεβαίως να σου πω που ανήκω.
      Ανήκω σε αυτούς που πιστεύουν πως οι άνθρωποι είναι όλοι ίδιοι και δεν κάνω διακρίσεις ανάμεσα σε φυλές, χρώμα δέρματος και έθνη.
      Επίσης δεν έχω καμία κρυφή κακία, παρά μόνο φανερή, για όλους αυτούς τους αγράμματους και μειωμένης αντίληψης που πιστεύουν πως ανήκουν σε κάποια ανώτερη φυλή και θρησκεία και κάνοντας τον σταυρό τους, δεν ντρέπονται να ενθουσιάζονται από τραγούδια σαν το Άουσβιτς όχι μόνο από πλευράς ανθρωπιστικής αλλά και αισθητικής.
      Βρίσκουν δε όλοι αυτοί, όπως οι ανεγκέφαλοι χούλιγκανς των γηπέδων που θεωρούν την ομάδα τους θρησκεία, καταφύγιο στον εθνικισμό.
      Όπως λέει δε ο Ραφαηλίδης, με χαρακτηριστική ευθυκρισία,
      ο εθνικισμός είναι μια συναισθη¬ματική κατάσταση βασισμένη σε ένα αξεδιάλυτο κράμα μύθων και ιστορικών γεγονότων, και αποσκοπεί στο να κάνει έναν λαό να νιώθει υπέρτερος, καλύτερος και σπουδαιότερος από όλους τους άλλους. Και συνεπώς προορισμένος να κυριαρχήσει, είτε στο ιστορικό παρόν, είτε στο ιστορικό μέλλον πάνω σε όλους τους άλλους.
      Πιστεύουν δε πως προέρχονται κατ΄ευθείαν από τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη, τρομάρα τους, αλλά αν τους ρωτήσεις ποιος ήταν ο προ-προ πάππους τους δεν θα ξέρουν αν ήταν Αλβανός,Τούρκος, Φράγκος, Σέρβος ή Βλάχος ούτε την σχέση που έχει το επώνυμο τους με όλους αυτούς.

      Διαγραφή
  6. Κάτι για εποεμβάσεις που καυτηρίαζες, εδώ σου φαίνονται ότι οι επεμβάσεις είναι ευλογία;

    Υπάρχουν και νεώτερα, άρχισε να φαίνεται το παζλ

    Μπίστης: «ΠΡΟΦΑΝΩΣ ο Ρουπακιώτης δεν αναφέρθηκε απαξιωτικά στο εβραϊκό λόμπι και στις ελληνοαμερικανοεβραϊκες οργανώσεις. Όμως η ΑΚΑΙΡΗ ανάγκη του να υπερασπίζει αυτή την στιγμή το έργο του και να καταδείξει ( κατόπιν εορτής βέβαια) τις καθυστερήσεις της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής συν την χρησιμοποίηση παραδειγμάτων που είναι αρνητικά φορτισμένα στην συνωμοσιολογική συνείδηση του μέσου έλληνα , οδήγησε στην αξιοποίηση από ποικίλους κύκλους της αποστροφής του. Και από τους ναζιστές που την έχουν κάνει σημαία. Για αυτό σκεφτόμαστε τρεις φορές πριν μιλήσουμε. Ειδικά αυτές τις μέρες που ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ προτεραιότητα είναι η αντιμετώπιση του ναζισμού και η ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗ της κυβέρνησης να πάει μέχρι το τέλος. Όλα τα άλλα αντικειμενικά ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΝΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΜΑΣ ΣΟΒΑΡΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ».

    ΟΛΟΦΑΝΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χάρις στα προηγούμενα διαβήματα των ελληνοαμερικανοεβραϊκών οργανώσεων που έβλεπαν να επικρατεί μια ασυδοσία στην εγκληματική δράση της ΧΑ αλλά και στον φόνο του Φύσσα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει, αποφάσισε ο Δένδιας να συγκεντρώσει τις 32 διάσπαρτες δικογραφίες από εγκληματικές επιθέσεις των χρυσαυγιτών και να τις δώσει στον εισαγγελέα του ΑΠ ο οποίος πλέον άσκησε τις διώξεις για ΣΥΜΜΟΡΙΑ στην ηγεσία της ΧΑ.
      Τέτοιες επεμβάσεις μακάρι να ήσαν πιο έντονες και νωρίτερα οπότε πιθανόν να είχε αποφευχθεί η δολοφονία του Φύσσα από τους νεοναζί.
      ΟΛΟΦΑΝΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ μου ΑΘΕΟΦΟΒΕ πια μην είσαι σίγουρος για τίποτα, μη δογματίζεις μην επενδείεις σε ατομα και χώρους.

      Να γίνω λίγο πιό συγκεκριμένος .


      Σαν τον μακαρίτη τον Π Φύσσα υπάρχουν πολλές δολοφονίες πχ

      Α.
      από την ΝΔ του Νίκου Τεμπονέρα στην Πάτρα.
      Οταν οι ΟΝΝΕΔίτες έχυναν τα μυαλά στα δάπεδα... τον Ιανουάριο του 1991. Η οργάνωση αυτή έγινε μετά κυβέρνηση .

      Β.
      Το 1980. Κατά τη διάρκεια της πορείας της 16ης Νοεμβρίου, αστυνομικοί των ΜΑΤ δολοφόνησαν τη νεαρή εργάτρια Σταματίνα Κανελλοπούλου ( Η Σταματίνα Κανελλοπούλου απομονώθηκε από τα ΜΑΤ στη γωνία Βουκουρεστίου και Πανεπιστημίου, όπου τη χτύπησαν αλύπητα με κλομπ. Άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο, πριν καν προλάβουν να της προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή, είχε 18 χτυπήματα στο κρανίο, πολλαπλά κατάγματα και βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση)και τον φοιτητή Ιάκωβο Κουμή (κυβέρνηση ΝΔ).

      Να αναφέρω τους 3 της Μαρφίν από εγκληματική οργάνωση που γνωρίζει όπως λέει ο τύπος η αστυνομία αλλά δεν τους διώκει!!!!

      4.000 αυτοκτονίες από τις εγκληματικές οργανώσεις που έφεραν σε απόγνωση τους Έλληνες.

      Μέγας αριθμός δολοφονιών από λαθρομετανάστες Ελλήνων που ευθύνεται το συνταγματικό τόξο που μας τους κουβάλησε και τους ενθάρρυνε να έρθουν.

      Ενδεικτικά να αναφέρω :

      Στις 30 Δεκεμβρίου του 2012, δολοφονείται 45χρονος πρατηριούχος στο Δομοκό Φθιώτιδας. Σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος 4 Αλβανών για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ληστεία, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για παράνομη οπλοχρησία.

      Στις 10 Ιανουαρίου 2013 στα Κομνηνά Ξάνθης, δύο ηλικιωμένες γυναίκες βρίσκονται άγρια δολοφονημένες. Οι δολοφόνοι μπήκαν από το παράθυρο της διώροφης μονοκατοικίας των δύο γυναικών. Η μια εκ των ηλικιωμένων βρέθηκε δεμένη στο κρεβάτι της ενώ η άλλη κάτω στο πάτωμα μέσα σε μια λίμνη αίματος. Συνελήφθησαν 3 Γεωργιανοί.



      Στις 13 Φεβρουαρίου 2013 δολοφονείται ηλικιωμένη γυναίκα στην κατοικία της στην Ιστιαία. Η άτυχη γριούλα βρέθηκε νεκρή μέσα σε μια λίμνη αίματος. Δύο ημέρες αργότερα η Αστυνομία θα συλλάβει ένα 23χρονο Αλβανό υπεύθυνο για τη δολοφονία.


      Τέλος πάντων μπορώ να σου αναφέρω αν θες καμιά χιλιάδα τέτοια περιστατικά.

      Αλλά και σε πρόσωπα πχ

      Όταν ο Σαμαράς έσπαγε τα τζάμια της Χωροφυλακής στη Μεσσηνία
      http://www.inews.gr/85/otan-o-samaras-espage-ta-tzamia-tis-chorofylakis-sti-messinia.htm

      Έτσι για να μη θυμηθούμε τίποτα μεγαλοδημοσιογράφους ή βαρβάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς να τα κάνουν γυαλιά καρφία κατά την περίοδο της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας.

      Απότομα η ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ μεταπολιτευτική δημοκρατία, κατ εντολή των Εβραίων, των ΗΠΑ και της ΕΕ (κατά ομολογία του υπουργού δικαιοσύνης Ρουμπακιά και την έμεση αναγνώριση του Μπίστη ...πιο πάνω υπάρχει η δήλωση του που μιλάει από μόνη της ) ενεργοποιούνται για την δολοφονία του κου Φύσσα και για πέντε κλωτσιές σε άδεια χαρτοκιβώτια του Κασιδιάρη... ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΟΛΑ και θυμόμαστε μόνο ότι μας υποδεικνύουν οι Εβραίοι, οι ΗΠΑ και η ΕΕ.

      Διαγραφή

    3. Μιας και έφτασες στο 1980 για να μου αναφέρεις διάφορες δολοφονίες της δεξιάς γιατί δεν πας και 7 χρόνια πιο πριν να γράψεις και για τις 23 δολοφονίες της τόσο αγαπητής σου ακροδεξιάς και φασιστικής χούντας την εποχή του Πολυτεχνείου για τις οποίες έχω γράψει το ποστ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ και στο οποίο γράφω και για την Κανελλόπουλου, τον Κουμή και τον Καλτέτζα.
      Όσο για τις αυτοκτονίες υπάρχει πολλή συζήτηση που δεν είναι του παρόντος.
      Ενδεικτικά αναφέρω πως την θλιβερή πρωτιά παγκοσμίως κατέχει η Γροιλανδία με 108,1 αυτοκτονίες στους 100.000, ακολουθούμενη από την Λιθουανία (31,8/100.000), Νότια Κορέα (31,7), Γουινέα (26,4), Καζακστάν (25,6) κλπ.
      Η Ελλάδα κατείχε μια από τις χαμηλότερες θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη των αυτοκτονιών, με 2,5/100.000 το 2000. Το ποσοστό αυτό αυξήθηκε το 2009 στο 3,5/100.000
      Η πιο πρόσφατη εθνική επιδημιολογική έρευνα δείχνει «υψηλή θετική συσχέτιση ανάμεσα στην εκδήλωση επιθυμίας θανάτου και την ανεργία, αλλά και την εμφάνιση σοβαρής ψυχοπαθολογίας και ανεργίας» (καθηγ. Ψυχιατρικής Ιωαννίνων Βένος Μαυρέας - Mavreas et al., 2010). Ένας στους 6 Έλληνες ηλικίας 18-70 έχει αναπτύξει κλινικά σημαντική ψυχοπαθολογία και ένας στους 12 (600.000) σοβαρή ψυχοπαθολογία. Το 75% του πληθυσμού που εμφανίζει κάποιου είδους ψυχοπαθολογία δεν λαμβάνει θεραπεία για το πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει.
      Αν η ανεργία αλλά και η πείνα αποτελούσαν το κυρίαρχο αίτιο στις αυτοκτονίες τότε στην κατοχή θα έπρεπε να έχουμε τεράστια έξαρση που δεν την είχαμε.
      Όσο για την εγκληματικότητα μπορείς να διαβάσεις σχετικά εδώ και συμπερασματικά αντίθετα με ό,τι θα περίμενε κανείς, οι ανθρωποκτονίες από το 1991 μέχρι σήμερα δεν σημειώνουν συνεχή αυξητική τάση, ενώ η ανώτατη τιμή τους εμφανίζεται το 1997.
      Η εγκληματικότητα δε των μεταναστών οφείλεται στην αθλιότητα που ζούν και είναι αντίστοιχο με το ότι την περίοδο του 1929-1930 οι Έλληνες μετανάστες στη Νέα Υόρκη παρουσίαζαν τα μεγαλύτερα ποσοστά εγκληματικότητας μεταξύ όλων των ευρωπαίων μεταναστών.
      Προφανώς δε ως γνήσιος ψηφοφόρος της ΧΑ θα περίμενες οι Εβραίοι, οι ΗΠΑ και η ΕΕ να ενθουσιαστούν από τα ευγενή τάγματα εφόδου της και από τα την ναζιστική ηγεσία της ώστε να παραγνωρίσουν τις πέντε κλωτσιές του Κασιδιάρη σε άδεια κιβώτια αλλά και σε φωτορεπόρτερς αλλά και στις 32 δικογραφίες με εγκληματικές πράξεις των άλλων συμμοριτών της .
      Τέλος μπορεί να εκτιμάς τον δολοφόνο Ρουπακιά για το θέαρεστον έργο του αλλά νωρίς τον έχρισες και υπουργό Δικαιοσύνης!
      Ποιό κατάλληλος για εκεί μου φαίνεται ο "γαμημένες Αλβανικές κωλοτρυπίδες" Παναγιώταρος που υπερασπίζεται και τα χριστιανικά ιδεώδη με αυτά τα λόγια αγάπης!

      Διαγραφή
    4. :)))

      Προφανώς όχι Ρουπακιάς, το ορθό είναι Ρουπακιώτης.

      Διαγραφή
  7. Όσο αφορά την δήλωση Τσίπρα ότι;

    "τα τηλέφωνα του κόμματός του και του ιδίου παρακολουθούνται"

    Δύο πράγματα συμβαίνουν

    Α Ο Δένδριας και η κυβέρνηση που παίρνει εντολές (κατά τον ρουμπακιά) από τους εβραίους, τις ΗΠΑ και την ΕΕ από κεκτημένη ταχύτητα να μη σέβονται τα προσωπικά δεδομένα της ΧΑ, επέκτειναν το μέτρο και σε άλλες οργανώσεις όπως αυτή του ΣΥΡΙΖΑ (που κάποια στιγμή μπορούν και αυτές να ονομαστούν εγκληματικές)

    Β Ο τσίπρας είναι ψεύτης, συκοφάντης και στοχεύει στην αποσταθεροποίηση της μεταπολιτευτικής μας δημοκρατίας (άρα είναι εγκληματίας και πρέπει η δημοκρατία να αμυνθεί όπως στην περίπτωση της ΧΑ, εκτός και αν δεν έχουν έρθει ακόμα οδηγίες από το εξωτερικό).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Pluton δεν χρειάζεται να μου γράφεις την μία με το ψευδώνυμο και την άλλη ως ανώνυμος ,
      Γίνεται εμφανές γιατί σου έχει "κολλήσει" να αποκαλείς τον Ρουπακιώτη , Ρουμπακιά΄ο οποίος και αυτός είναι Ρουπακιάς!
      Όσο για τον Τσίπρα ας αποδείξει ότι τον παρακολουθούν και βέβαια τέτοιες δηλώσεις είναι από χρόνια συνηθισμένες από την αντιπολίτευση και πάντα διαψεύδονται από την κυβέρνηση.

      Διαγραφή
  8. Περί παρακολουθήσεων και ξένου παράγοντα ένα πολύ ενιαφέρον άρθρο ΕΔΩ

    http://greeknation.blogspot.gr/2013/10/snowden-orwell.html

    Του Alan Rusbridger που είναι ο συντάκτης της βρετανικής εφημερίδας ‘The Guardian’

    Και να δεις ότι όσο περνά ο καιρός θα βλέπουμε πράγματα και θαύματα.

    ΧΑ = Το "άσχημο πολιτικό κόμμα" (“nasty political party”)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ενδιαφέρον άρθρο είναι όχι το παραποιημένο που παραπέμπεις αλλά το γνήσιο του Alan Rusbridger που είναι αυτό και το οποίο δεν γράφει όλα αυτά που αναφέρει το δικό σου πλην του nasty political party που το βρίσκω και αρκετά συντηρητικό!

      Διαγραφή
  9. Κακλαμάνης: Με όλες τις κυβερνήσεις γίνονταν παρακολουθήσεις

    http://www.enikos.gr/politics/179960,Kaklamanhs:_Me_oles_tis_kyvernhseis_gino.html

    Κουρουμπλής: Δεν είπε ποτέ ο Τσίπρας για παρακολουθήσεις απλά ανησυχεί

    Πηγή: Κουρουμπλής: Δεν είπε ποτέ ο Τσίπρας για παρακολουθήσεις απλά ανησυχεί | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/124879#ixzz2gwzIynUi

    Aυτή είναι η μεταπολιτευτική δημοκρατία ο ένας διαψεύδει τον άλλον και όλοι μαζί λένε ΨΕΜΑΤΑ στον λαό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απομονώνοντας μια φράση από ένα κείμενο και τα συμφραζόμενα αλλοιώνεται πλήρως το νόημα μιας δήλωσης.
      Κακλαμάνης
      «Με όλες τις κυβερνήσεις στο παρελθόν γίνονταν παρακολουθήσεις» ανέφερε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, φέροντας ως παράδειγμα τις παρακολουθήσεις που αποκαλύφθηκαν επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή.«Τότε οι παρακολουθήσεις τότε υποτίθεται ότι γίνονταν για να μη γίνουν επιθέσεις τρομοκρατών κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων» σημείωσε ο κ. Κακλαμάνης ωστόσο υπογράμμισε ότι «οι παρακολουθήσεις συνεχίστηκαν και μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων μέχρι που τον Φλεβάρη του επόμενου έτους που από ένα τυχαίο περιστατικό αποκαλύφθηκαν».
      Κουρουπλής
      «Τέτοια συγκεκριμένη καταγγελία δεν έγινε ακριβώς, αλλά υπάρχει ανησυχία και προβληματισμός στην ηγεσία του κόμματος ιδιαίτερα μετά τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες».Ο κ. Κουρουμπλής υπογράμμισε ακόμη πως υπάρχουν πληροφορίες ακόμη και για ιδιωτικά βαλιτσάκια γεγονός που δημιουργεί μεγαλύτερο προβληματισμό, ενώ κατήγγειλε πως η κυβέρνηση δεν έχει ενημερώσει επαρκώς τον ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.
      Οι δηλώσεις λοιπόν αυτές σημαίνουν ότι όλοι αυτοί λένε ψέματα στον λαό ενώ ο Μιχαλολιάκος, ο Παπάς και οι υπόλοιποι στον ανακριτή είπαν την αλήθεια!
      Ο αρχηγός κοιμόταν, δεν έχει δεί τάγματα εφόδου, καταδικάζει τις στολές και τους βηματισμούς των ταγμάτων που έχουμε δει οι υπόλοιποι, δεν υπάρχουν πυρήνες στο κόμμα του (μόνο πυρηνάρχες!), όλοι μαζί κατά τύχη είναι συλλέκτες ναζιστικών αντικειμένων, όλοι ήσαν μεν ναζιστές στα νιάτα τους αλλά τώρα είδαν το φως το αληθινό και έγιναν εθνικιστές και ένας σωρός από αλήθειες που είσαι πρόσφορος να τις πιστέψεις χωρίς δεύτερη σκέψη.
      Sieg Heil λοιπόν όπως είπε στα ελληνικά ο αρχηγός σου, ο τέως ναζιστής, βγαίνοντας από τον ανακριτή!

      Διαγραφή
    2. Προφανώς δηλαδή ο enikos.gr και η iefimerida.gr γράφουν ψέματα.

      Αναρωτιέμαι όμως, γιατί πάντα σε σύγκριση βάζεις την ΧΑ !
      Να σου πω το θέμα δεν με ακουμπά, διότι η ΧΑ για μένα είναι το μέσον όχι ο τελικός σκοπός, μπορείς να το κάνεις, αλλά δεδομένος δεν ήμουνα ποτέ, δηλαδή στο κωλοτσεπάκι του κανένας δεν με είχε.

      Αυτά όλα αγαπητέ μου θα είναι μια θλιβερή ανάμνηση σύντομα και θα ξεφουσκώσουν όπως και τεχνητά τα φούσκωσαν.

      Δες όμως κάτι συμπτώσεις, υπάρχουν όλα αυτά περί εντολών από Εβραίους, ΗΠΑ και ΕΕ οι πολιτικές συλλήψεις γίνονται λίγο πριν πάει ο Σαμαράς στις ΗΠΑ και στο Ισραήλ.

      Αυτή η δημοκρατία κάθε μέρα μας εκπλήσει, διαβάζω και αναρωτιέμαι αν υπήρχαν ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι θα τους είχαν ξεσχίσει, αλλά όπως λέει και ο γυρολόγος Μπίστης : ".... Ειδικά αυτές τις μέρες που ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ προτεραιότητα είναι η αντιμετώπιση του ναζισμού και η ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗ της κυβέρνησης να πάει μέχρι το τέλος. Όλα τα άλλα αντικειμενικά ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΝΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΜΑΣ ΣΟΒΑΡΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ".

      Είδα όλες αυτές τις δηλώσεις του ξεχασιάρη Βενιζέλου και του δημοκράτη Παπαδημούλη... βουβαίνομαι είναι και ο Ανώνυμος που τα βλέπει όλα μέσα από παραμορφωτικές διόπτρες.

      Τέλος πάντων η πιό αξιόλογη (θλιβερή, αλλά όλα θλιβερά είναι σήμερα στον τόπο μας) είναι ο θάνατος του Γιώργου Αμερικάνου.

      Διαγραφή
    3. Διαβάζοντας όλο το κείμενο διαπιστώνει κανείς τι ακριβώς έχουν πεί και βέβαια όπως βλέπεις υπάρχουν δημοσιεύματα που διαψεύδονται.
      Είμαι περίεργος αν θα συνεχίσεις να θεωρείς πολιτικές τις συλλήψεις μια συμμορίας όταν κάθε μέρα όλο και περισσότερα στόματα, όπως ήδη γίνεται, θα ανοίγουν από πρώην μέλη ή από μέλη που θα θέλουν να φυλάξουν τον κώλο τους καρφώνοντας αυτούς που τους έδιναν εντολές για τα κακουργήματα που έκαναν.
      Θα συμφωνήσω βέβαια μαζί σου για τον θάνατο του Αμερικάνου που μας είχε κάνει ιδιαίτερα περήφανους στα νιάτα μας.

      Διαγραφή
    4. Aναφέρθηκα στον Αμερικάνο τον οποίο τον έχω γνωρίσει παιδάκι εγώ άντρας αυτός, ήταν γείτονας μου στην Κοκκινιά, έπαιζε στην ΧΑΝ Νικαίας μετά πήγε στην ΑΕΚ, μπασκεμπολίστας ήταν και ο αδελφός ο Στέλιος.

      Αμερικάνος δεν ήταν το επίθετό τους (κάπως αλλοίως ήταν) αμερικάνο τον είπαν τον πατέρα του διότι μετά την Μικρασιατική καταστροφή είχε πάει στην Αμερική και μετά ήρθε στην Νίκαια.

      Θυμάμαι παιδάκι ήταν τότε στην ΑΕΚ είχε πάει να επισκευτεί την ΧΑΝ Νικαίας και ήταν τότε σε προστριβή με τον προπονητή της ΧΑΝΝ και του λέει "Ρε ξέρεις τι μπορώ να κάνω, να βάλω καλάθι με κλειστά μάτια" πράγματι πήγε στο σημείο των σουτ, του έδεσαν τα μάτια και έριξε την μπάλα ... και την έβαλε στο καλάθι. ΞΕΡΑΘΗΚΑΜΕ ΟΛΟΙ (το έχω δει με τα μάτια μου).

      Ωραίος Κοκκινιώτης μάγκας ο Γιώργος, κονομημένος για τα χρόνια εκείνα, γλένταγε σε μια ταβέρνα απέναντι από το σπίτι του με τους φίλους του, θαυμαστός ο Γιώργος χόρευε, και δεν ήταν ψηλός για τα σημερινά δεδομένα ένας φυσιολογικός άνθρωπος.

      Διαγραφή
  10. Pluton σε θαυμάζω για την επιμονή και υπομονή σου!
    Παρακολουθώ αυτά που γράφεις από το ποστ του Αθεόφοβου για το Άγιο Όρος και διαπιστώνω πως σε διακρίνει ένας τεράστιος μαζοχισμός!
    Σε ότι σχόλιο έχεις γράψει σου έχει έρθει μια αποστομωτική απάντηση από τον Αθεόφοβο.
    Υποψιάζομαι δε πως και αυτός σε αντίθεση με σένα είναι μεγάλος σαδιστής και απολαμβάνει να σου ρίχνει στ΄αυτιά κάθε φορά που σχολιάζεις!
    Μην απογοητεύεσαι όμως, συνέχισε εσύ να σχολιάζεις για να απολαμβάνουμε εμείς τις απαντήσεις που σου έρχονται σβουριχτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέχρι τώρα έχω ακούσει πολλά αλλά ότι είμαι και σαδιστής ποτέ!

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ ανώνυμε αν θες να δεις μερικά πράγματα για το ΑΟ και τα ζητήματα που συνέβησαν δημοσιεύω μια ακόμα πτυχή που έχει να κάνει με την κατοχική του ιστορία.

      http://pluton22.blogspot.gr/2013/10/blog-post.html

      Διαγραφή
  11. ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΙΜΗΤΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΒΡΩΜΙΑΡΗΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΞΙΟΣ ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΔΩ.ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΑΝ ΤΙ ΑΞΙΖΟΥΝ 37 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ,,,,,,ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ...ΠΟΛΥ ΕΖΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ...ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς δεν κατάλαβες τίποτα από όσα γράφει το ποστ.
      Και καλά κρεμάσαμε τους άχρηστους μπορείς να μας πεις ποιοί είναι οι χρήσιμοι;

      Διαγραφή