Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Ο κ.ΧΑΪΚΑΛΗΣ ΚΑΙ Η ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ






Σήμερα το πρωί διάβασα τι είπε ο Αντώνης Καφετζόπουλος  όταν ρωτήθηκε για τις καταγγελίες του συναδέλφου του Χαϊκάλη και βουλευτών των ΑΝΕΛ, περί χρηματισμού βουλευτών, από τον «Αθήνα 98,4».
«Ο κ. Χαϊκάλης δεν είναι σοβαρό άτομο. Ποτέ δεν υπήρξε, σε κανένα τομέα της δραστηριότητας του. Είναι καλός ηθοποιός, αυτά. Δεν θέλω να μπω στη λεπτομέρεια. Ας αναλάβει η εισαγγελία – στην οποία έχουν πάει τα στοιχεία- να μας διαφωτίσει. Αυτή είναι η δουλειά της Δικαιοσύνης. Αν η καταγγελία ενός ανθρώπου – ακόμη και του κ. Χαϊκάλη- είναι σοβαρή, ας μας το πει ο εισαγγελέας που ανέλαβε την υπόθεση. Αν δεν είναι, ας τεκμηριώσει ένα από τα δύο»,
Ο κ Χαϊκάλης προσωπικά ως ηθοποιός μου είναι ιδιαίτερα αγαπητός από την εποχή που τον έβλεπα στο 50/50 να δημιουργεί ένα απολαυστικό ρόλο.
Όμως η δήλωση Καφετζόπουλου μου θύμισε ότι πριν περίπου δύο χρόνια είχα γράψει το ποστ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΣ ΤΟΥ MASTER ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ!
Σε αυτό εκθέτω  τις απόψεις του κ. Ι. ΤΣΑΤΣΑΡΗ που πιστεύει  ότι:
δεν υπάρχει ένα, αλλά τουλάχιστον 200 Σύμπαντα με 5, 7, 9 ή και 12 γαλαξίες. Το πιο ουσιαστικό είναι να γνωρίζουμε ότι υπάρχει το Άνω Σύμπαν, το ενδιάμεσο, όπως η Γη, και το Κάτω Σύμπαν.
Επίσης σε βιβλίο του μας παραθέτει: 
μια μηνυματική αναφορά ως προσφορά εξήγησης του πως λειτουργώ εγώ ο Ιωάννης, όπως ακριβώς την περιέγραψε η μεγάλη αυτή τάξη Ινδόνυοι Σω, που εδημιούργησε την Πανδιασυμπαντιακή τεχνοστοιχείωση, για να έχω την άνεση στην άμεση επικοινωνία μου με όλες τις θέσεις των διαγαλαξιακών λειτουργιών και συχνοτήτων, ώστε να σας παρουσιάσω και ορισμένες αναφορές τους που έχω ενστοιχίσει μέσα σε αυτό το βιβλίο..
Σχετικά λοιπόν με αυτόν τον προφήτη από την Δαφνούλα Ηλείας ο κ. Χαικάλης έχοντας πειστεί από αυτά είχε δηλώσει:
 «Θεωρώ απόλυτα θετική τη γνωριμία μου μαζί του και τον ίδιο σημαντικό άνθρωπο με αξιόλογο έργο, που δεν θέλει να επιβάλει τις απόψεις και τα πιστεύω του. Εμένα, ωστόσο με έπεισε»
Χωρίς βέβαια να μπορώ  να αποκλείσω με κανένα τρόπο την περίπτωση να είναι πραγματική η προσπάθεια δωροδοκίας του κ. Χαϊκάλη ,όπως την ακούσαμε στο βίντεο που διέρρευσε ( από που άραγε;), δεν μπορώ να αποκλείσω την περίπτωση ο κ.Χαϊκάλης , με την χαρακτηριστική αφέλεια που τον διακρίνει ,να θεωρήθηκε ως το  κατάλληλο πρόσωπο που ειλικρινά και χωρίς αμφιβολίες θα πίστευε και ο ίδιος πως προσπαθούν να τον δωροδοκήσουν.
Το γιατί υπάρχει αυτή η εκδοχή, το περιγράφει στο άρθρο του στο PROTAGON ο Γιώργος Καρελιάς.

«Χρηματίζοντας» ψεκασμένους (μόνο!)

Την πρώτη φορά ήταν η βουλευτίνα (του Καμμένου) Ξουλίδου. Την οποία πήγε να εξαγοράσει ένας τύπος μέσω facebook!
Τώρα είναι ο ηθοποιός και βουλευτής (του Καμμένου) Χαϊκάλης. Τον οποίο πήγε να εξαγοράσει ένας μέχρι πρότινος συνεργάτης του Καμμένου και βασικός μάρτυρας υπεράσπισης (του Καμένου) σε δίκη με αντίδικο τον αδελφό του Γιώργου Παπανδρέου!
Αμέσως μετά πετιέται στον αέρα το όνομα της βουλευτίνας (του Καμμένου) Κουντουρά. Το πέταξε η άλλη βουλευτίνα (του Καμμένου) Κόλλια-Τσαρουχά!
Θα περιμένουμε τους εισαγγελείς να μας πουν τι έγινε, αν έγινε, από την ποινική πλευρά. Όμως, μέχρι να γίνει αυτό, μπορούμε να βγάλουμε ορισμένα, οφθαλμοφανή άλλωστε, πολιτικά συμπεράσματα.
Η Βουλή έχει 300 βουλευτές. Αριστερούς, σοσιαλδημοκράτες, κεντρώους, δεξιούς, ακροδεξιούς, φασίστες. Έχει και μια ιδιαίτερη κατηγορία: τους βουλευτές του Καμμένου. Ο ίδιος και ένιοι εξ αυτών διεκδικούν επαξίως τον τίτλο του «ψεκασμένου». Πίσω από κάθε γεγονός βλέπουν και μια συνωμοσία: πότε των Γερμανών και των Αμερικανών, πότε των Εβραίων και των Τούρκων, πότε των κερδοσκόπων και των τραπεζιτών.
Το ερώτημα είναι εύλογο: πώς γίνεται και ουδείς βουλευτής από άλλον πολιτικό χώρο έχει δεχθεί πρόταση για χρηματισμό; Γιατί τα «ύποπτα κέντρα» επιλέγουν βουλευτές μόνο του Καμμένου;
Μια απάντηση είναι ότι όλοι οι άλλοι είναι αμέμπτου ηθικής και δεν δέχονται. Μια άλλη είναι ότι τα παίρνουν, το βουλώνουν, αλλά και δεν ψηφίζουν για Πρόεδρο. Δηλαδή, πιάνουν κορόιδα τους όσους τους εξαγοράζουν!
Και απομένουν οι βουλευτές του Καμμένου, που δέχονται βροχηδόν προτάσεις εξαγοράς. Η τελευταία, μάλιστα (στον Χαϊκάλη) είναι από πρώην (;) δεξί χέρι του ίδιου του Καμμένου!
Ο τίτλος του «ψεκασμένου» δεν αρκεί για να ερμηνεύσει το φαινόμενο. Υπάρχει και κάτι άλλο. Το κόμμα αυτό φυλλορροεί. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις είτε το αφήνουν εκτός Βουλής είτε το φέρνουν στο όριο του 3%. Και η πόλωση δεν έχει ακόμα κορυφωθεί. Αν πάει έτσι στις εκλογές, όλοι αυτοί σε ενάμισι μήνα θα αποτελούν μια απεχθή ανάμνηση.
Κάτι, λοιπόν, πρέπει να γίνει. Κάτι άλλο. Κάποιος να τους «καταδιώξει». Κάποιος να τους «δωροδοκήσει». Να δημιουργηθεί ντόρος, να πάμε στις εκλογές με τη συνωμοσιολογία να κυριαρχεί. Μπας και διασωθούν.
Αυτό είναι το σκηνικό που προσπαθεί να στήσει ο Καμμένος, για να μην περιπέσει στην πολιτική αφάνεια. Το χειρότερο είναι άλλο. Ότι η «αριστερά της εξουσίας» υιοθετεί, αμέσως και ασμένως, κάθε καταγγελία των ψεκασμένων. Υπάρχει και χειρότερο: τους θέλει συμμάχους και συγκυβερνήτες!
Αντε με το καλό. Μόνο που ο Τσίπρας, ο Παπάς και ο Σκουρλέτης, που αμέσως και ασμένως υιοθετούν τις καταγγελίες, πρέπει να προσέχουν. Οι ψεκασμένοι σύμμαχοί τους δεν το έχουν σε τίποτα κάποια στιγμή να παγιδεύσουν και να καταγγείλουν και τους ίδιους…



Η γελοιογραφία του ΚΥΡ νομίζω ότι εκφράζει πλήρως τα συναισθήματα των περισσοτέρων Ελλήνων, σχετικά με όλη αυτή την δυσώδη υπόθεση, που απλά υπενθυμίζω ότι την ξεκίνησε σε ανύποπτο χρόνο ο  ο πρώην αρχηγός του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος.


(Οι υπογραμμίσεις με bold στα κείμενα είναι δικές μου)


ΠΡΟΣΘΗΚΗ 1  20-12-2014
Ένα σχετικό άρθρο είναι  της Λίλας Σταμπούλογλου με τίτλο Παύλος Χαϊκάλης εκτός ρόλου

ΠΡΟΣΘΗΚΗ 2 20-12-2014
Ενδιαφέρον και σχετικό είναι επίσης το άρθρο του Απόστολου Δοξιάδη  Αντισταθείτε στη βοθροκρατία!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ 3  23-12-2014
Κατάθεση Αποστολόπουλου 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ 4 23-12-2014
Ένα ακόμα απολαυστικό άρθρο με τίτλο: 

Ο πρόεδρος, ο ηλίθιος, ο πανηλίθιος και ένα σκάνδαλο


6 σχόλια:

  1. Η ευπιστία και ανοησία του Χαίκάλη (να πιστεύει τεράστιες μπούρδες, όπως αυτές που αναφέρετε) μάλλον συνηγορούν υπέρ της φιλαλήθειάς του, παρά υπέρ της εκδοχής του αντιπάλου του (Αποστολόπουλου).

    Με βάση κοινή λογική, δεν στέκουν όσα λέει ο Αποστολόπουλος. Δηλαδή... [1] ΓΙΑΤΙ το κρατούσε μυστικό από τον Καμμένο, το ότι δήθεν ήθελε να εκθέσει την "προδοσία του Χαϊκάλη"? [2] Αν ίσχυε κάτι τέτοιο, γιατί δεν το είπε _αμέσως_ στον Καμμένο, ΜΟΛΙΣ ξέσπασε το σκάνδαλο, έτσι ώστε να προστατεύσει τον Καμμένο? και [3] Αν (πάλι) δεν ήθελε καν να προστατεύσει τον Καμμένο, τότε γιατί να θέλει να καταγγείλλει το Χαϊκάλη ΣΤΟΝ Καμμένο? (και άλλα πολλάαα....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορώ να ξέρω μέχρι που μπορεί να φτάνει η ευπιστία του Χαϊκάλη, τι οικονομικές συναλλαγές είχε με τον Αποστολόπουλο, ποιά σχέση έχει αυτός σήμερα με τον Καμμένο, ποίος ο ρόλος του Καμμένου στην ιστορία, όταν πάσει θυσία προσπαθεί να συγκρατήσει τους βουλευτές του από το φυλλορροούν κόμμα του, αλλά αυτό που δεν θεωρώ πιθανό είναι ότι μετά την προσπάθεια δωροδοκίας της Ξουλίδου μέσω φέισμπουκ θα προσπαθούσε κάποιος να δωροδοκήσει βουλευτή των ΑΝΕΛ με ένα περιφερόμενο στα κόμματα και νυν κολλητό στον Καμμένο άτομο, σαν τον Αποστολόπουλο ,ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω λέει και αυτός ότι έχει μαγνητοσκοπήσεις ή μαγνητοφωνήσεις!
      Έχουμε μάλλον αρκετά να δούμε και να ακούσουμε ακόμα!

      Διαγραφή
  2. Υ.Γ. Και κάτι ακόμη...

    Η θεωρία ότι "πίσω από όλα αυτά είναι ο Καμμένος" επίσης μπάζει ΠΟΛΛΑ νερά. Διότι (π.χ.)

    -Ο Καμμένος δεν είχε κανένα λόγο να αναθέσει στον Αποστολόπουλο να καταγράψει εξίσου τις συνομιλίες του με το Χαϊκάλη. Αντίθετα, θα έπρεπε να ΜΗΝ το κάνει αυτό, έτσι ώστε να υπάρχει ΜΟΝΟ εκείνη η καταγραφή που τον ΣΥΜΦΕΡΕΙ (εκείνη του Χαϊκάλη) !!!

    Κι ο Καμμένος βασικά είναι μπουνταλάς και αφελής, περισσότερο από όσο φαίνεται. Το βιβλίο του περί "τρομοκρατίας" αποτελεί μνημείο ανορθολογισμού και πολιτικής βλακείας. Θα σας θυμίσω και τη μπούρδα του με τη λέξη "υδατάνθρακες" (αντί "υδρογονάνθρακες"). [όπως είπα και στο μπλογκ Ροίδη].

    Αρα,
    Θεωρώ πρωτίστως ένοχο τον Αποστολόπουλο, σαν συνεπεια (αμείλικτης λογικής).

    Το αν ή όχι εμπλέκεται και ο Σαμαρά ή η ΝΔ, είναι το ΜΟΝΟ πραγματικό ερώτημα (λογικά).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εάν η όλη ιστορία είναι φτιαγμένη από τον Καμμένο, πιθανώς μάλιστα εν αγνοία του Χαϊκάλη, γιατί να μην θέλει να έχει και μια δικιά του καταγραφή;
      Ο Χαϊκάλης είχε πάρε δώσε οικονομικές δοσοληψίες με τον Αποστολόπουλο οπότε πιθανώς να μην έλεγε τίποτα για να μην τον εκθέσει και χάσει τα λεφτά του, οπότε έτσι δεν θα μπορούσε να ισχυριστεί ο Καμμένος ότι πάνε να δωροδοκήσουν τους βουλευτές του.
      Δεν έχω διάθεση να κάνω διάφορες υποθέσεις για όλο αυτό τον βούρκο, αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι αν ένα έντιμο βουλευτή τον πλησιάσουν για να τον δωροδοκήσουν καταφεύγει στην αστυνομία η οποία και καταγράφει νομίμως, μετά από άδεια του εισαγγελέα, την δωροδοκία για να υπάρχουν σαφή και αδιάσειστα στοιχεία.

      Διαγραφή
    2. Μα... εδώ πέρα κρύβεται όλο το "ζουμί" της ΛΟΓΙΚΗΣ που ισχύει αμείλικτα σ' αυτη την υπόθεση...

      -"δικιά του καταγραφή" να είχε ο Καμμένος από... ποιον? από κάποιον ΤΟΝ οποίο θα κατηγορούσε και θα ενοχοποιούσε (μέσω Χαϊκάλη) ότι ΔΙΕΠΡΑΞΕ την ίδια την πρόταση χρηματισμού?

      ΔΕΝ στέκει αυτό το σενάριο, αποτελεί κραυγαλέο αυτο-γκολ.
      Ο Καμμένος
      -ΕΙΤΕ θα "θυσίαζε" τον Αποστολόπουλο, ενοχοποιώντας τον για πρόταση χρηματισμού,
      -ΕΙΤΕ θα "θυσίαζε" τον Χαϊκάλη (αυτόν χωρίς καμμία απολύτως αιτία)
      δηλαδή...
      Δεν είναι δυνατόν ο Κ. να ΟΠΛΙΣΕ τον ίδιο τον "κατηγορούμενο" (Α.) με ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ που να τον ΑΘΩΩΝΕΙ.

      Αρα, ο Αποστολόπουλος δεν μπορεί να ήταν "βαλτός" από τον Καμμένο.

      Εγώ ξέρω ότι η καταγραφή αδικήματος που παραδίδεται σε εισαγγελέα σε δημοκρατικά καθεστώτα ΠΡΕΠΕΙ να θεωρηθεί νόμιμη. Αλλιώς, ζούμε σε συγκεκαλλυμένη ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ που συγκαλύπτει εγκλήματα. Διότι υπάρχει πολύς κόσμος που δεν εμπιστεύεται τη "νόμιμη υποκλοπή" του εισαγγελέα. ΚΑΝΕΙΣ δεν θα εμπιστευόταν στην Ελλάδα τις αρχές να κάνουν σωστή δουλειά, έτσι κι αλλιώς. Σε κάθε περίπτωση ο σχετικός νόμος μπάζει νερά.

      Περισσότερα (προς το παρόν) εδώ (ιδίως τα σημεία 9 και 10)
      http://old-boy.blogspot.gr/2014/12/blog-post_57.html


      Διαγραφή
    3. Στο ποστ μου ,όπως μπορείς να διαπιστώσεις, δεν έχω αναπτύξει καμία προσωπική άποψη ή υπόθεση, για το τι έχει γίνει σε αυτή την βρωμερή ιστορία.
      Απλά υπενθυμίζω την σοβαρότητα που έχει ως άτομο ο Χαϊκάλης και το εύλογο cui bono (ποιος είχε κίνητρο) που αναπτύσσει ο Καρελιάς.
      Στα σχόλια μόνο δίνω σε εσένα μερικές πιθανές εξηγήσεις σε όσα γράφεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετώ, γιατί βέβαια δεν έχω την δυνατότητα να ξέρω τι σκέφτηκε και τι σκοπό είχε ο καθένας από αυτούς που εμπλέκονται στην υπόθεση.
      Αλλά κάνοντας πάλι τον δικηγόρο του διαβόλου στην υπόθεση που κάνεις ότι ο Καμμένος δεν θα θυσίαζε τον Αποστολόπουλο ούτε τον Χαϊκάλη μια πιθανή εξήγηση είναι η εξής.
      Ο Αποστολόπουλος ΔΕΝ μπορεί να κατηγορηθεί για δωροδοκία γιατί αυτή δεν έχει γίνει, ΔΕΝ μπορεί να χρησιμοποιηθεί η καταγραφή ως παράνομη, ο Χαϊκάλης και να ήθελε να ψηφίσει Δήμα ΔΕΝ μπορεί τώρα να το κάνει και βγάζοντας στην φόρα την ιστορία δημιουργείται, όπως και έγινε τελικά, μια φοβία στους βουλευτές του, αλλά και σε άλλους ανεξάρτητους, ότι αν ψηφίσουν στις επόμενες ψηφοφορίες Δήμα θα θεωρηθούν ως δωροδοκηθέντες.
      Δεν έχει νόημα όπως καταλαβαίνεις να κάνουμε υποθέσεις και να απαντάμε σε αυτές με άλλες υποθέσεις.
      Όσο για τις παράνομες ηχογραφήσεις ενέχουν τον κίνδυνο αυτός που τις έχει κάνει να εμφανίζει ένα μέρος από αυτές το οποίο να αλλοιώνει την πραγματική συνομιλία.
      Πχ αν ακούσεις κάποιον να λέει: Αν δεν μου δώσεις αυτά τα λεφτά θα δεις τι θα κάνω- αυτό ακούγεται σαν σαφής απειλή.
      Και η συνέχεια της κομμένης ομιλίας μπορεί να είναι -θα καταλήξω να αυτοκτονήσω.
      Σαφώς βέβαια και συμφωνώ ότι αν υπάρχει μια πλήρης καταγραφή που αδιαμφισβήτητα αποδεικνύονται αδικήματα ή εγκληματικές πράξεις αυτές θα πρέπει να λαμβάνονται υπ΄όψη.

      Διαγραφή