Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΙΝΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ





Η νέα κυβέρνηση είναι πλέον γεγονός και όλοι μας ευχόμαστε να μπορέσει να εκπληρώσει τις προεκλογικές της εξαγγελίες έτσι ώστε  αυτή η χώρα να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της και να μην βρεθεί σε χειρότερες μέρες από αυτές που περάσαμε τα τελευταία χρόνια.
Το πρόβλημα που θα έχει είναι ότι έχει υποσχεθεί τόσα πολλά και σε τόσους πολλούς που πολύ δύσκολα προβλέπω πως θα μπορέσει να τα εκπληρώσει οπότε φοβάμαι, αλλά δεν το εύχομαι ,πως πολύ σύντομα θα αναγκαστεί να ξανατοποθετήσει τα κάγκελα που πολύ σωστά αφαίρεσε  μπροστά από την Βουλή.

Υπάρχει δε και το πλήθος των δηλώσεων που έχει κάνει τόσο ο Τσίπρας όσο και τα στελέχη του, επί παντός επιστητού που θα τα βρίσκει μπροστά του όταν η πραγματικότητα θα έρχεται αντιμέτωπη με την προεκλογική ρητορεία  ή και ακόμα και με  την ιδεολογία  του κόμματος.
Η πρώτη τέτοια αυτοαναίρεση ήταν η ίδια η δημιουργία αυτής της κυβέρνησης  που , όπως αναλύω στο ποστ μου ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΙΔΟΥ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ διαθέτει ποσοστό μικρότερο και από αυτό της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ  και την οποία προηγουμένως οι ίδιοι την είχαν καταγγείλει  ως κυβέρνηση μειοψηφίας !

1-7-2014 -Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει πολιτικά τη δυνατότητα μιας κυβέρνησης μειοψηφίας να λαμβάνει αποφάσεις που υποθηκεύουν το ενεργειακό μέλλον της χώρας μας, δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας στην κλειστή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

21-6-2014 Τσίπρας (Ομιλία στην Κεντρική Επιτροπή)
Είναι η κυβέρνηση του δεύτερου και του τέταρτου κόμματος.
Δεν δικαιούται μια κυβέρνηση μειοψηφίας να διαπραγματευτεί τη νέα συμφωνία.
Είναι κακό, επιζήμιο για τη χώρα να διαπραγματευθεί μια αδύναμη κυβέρνηση.
Καλό σίγουρα για τους δανειστές, αλλά κακό κάκιστο για τη χώρα.

 Είναι εντυπωσιακό δε πως ένα αριστερό κόμμα είχε προφανώς εκ των προτέρων έρθει σε συμφωνία με τους ΑΝΕΛ για συνεργασία και γι΄αυτό το λόγο και ο Καμμένος ήταν ό πρώτος που την ανήγγειλε δημόσια.
Στην  έγκυρη αριστερή ‘Λιμπερασιόν’, ο Γάλλος Ζαν Κατρμέρ περιγράφει με εκπληκτική ενάργεια την "αφύσικη συνεργασία" με τους ΑΝΕΛ τους οποίους χαρακτηρίζει ως «ένα δολοπλόκο και ξενοφοβικό μόρφωμα, που υπερασπίζεται την Ορθόδοξη Εκκλησία και είναι αντισημιτικό, ομοφοβικό, ευρωφοβικό, φιλορωσικό, αντιτουρκικό και πολλά ακόμα που πιθανότατα να ξεχάσαμε στη λίστα».
Τώρα πως θα μπορέσει ο Τσίπρας να συνεργαστεί με τον Καμμένο που όπως ο Κουβέλης και ο Βορίδης δεν ξέρει αν μας ψεκάζουν, που στο παρελθόν ήταν βέβαιος πως πίσω από την 17Ν ήταν ο Ανδρέας, ή που θεωρεί  πως οι Εβραίοι στην Ελλάδα δεν πληρώνουν φόρο, αλλά και πολλά άλλα εξ ίσου γραφικά, είναι ένα ενδιαφέρον αίνιγμα.
Πάντως ο Καμμένος τοποθετούμενος στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας πέτυχε αυτό ακριβώς που με κάθε τρόπο επεδίωκε με το περίφημο εκείνο σχέδιο Β που είχε καταθέσει στον πρόεδρο Παπούλια τον Μάιο 2012 και μετά το αρνήθηκε, αναγκάζοντας την προεδρία να τον διαψεύσει.
Αυτό πάντως που είναι φανερό είναι η επιτυχής αντιγραφή από τον Τσίπρα των Παπανδρέου.


Η ομιλία του το βράδυ των εκλογών στα Προπύλαια μου θύμισε τόσο λεκτικά όσο και κινησιολογικά  τον Ανδρέα στις δόξες του.
Η σύνθεση δε του "ολιγομελούς" υπουργικού συμβουλίου μου θύμισε τις "αναδομήσεις" του Ανδρέα αλλά και την γλωσσοπλαστική ικανότητα του Γιωργάκη που μας είχε καταπλήξει με τις μετονομασίες και το ανακάτεμα των υπουργείων όταν είχε αναλάβει την μοιραία διακυβέρνηση της χώρας.
Έτσι και τώρα αποκτήσαμε 10 αντί για 18 υπουργεία, 13 αντί 19 υπουργούς και 5 αντί 20 υφυπουργούς αλλά για να βολευτούν επίσης και οι διάφορες τάσεις και προεκτάσεις και 20 αναπληρωτές υπουργούς έτσι ώστε από 45 που είχε το υπουργικό συμβούλιο του Σαμαρά το "ολιγομελές" να αποτελείται  μόνο από 41!!


Ελπίζω δε να μην επαληθευτεί ο Βίσμαρκ που είχε πει:  Drei Professoren - Vaterland verloren! δηλαδή  τρεις καθηγητές - χάθηκε η πατρίδα, γιατί αυτό το υπουργικό συμβούλιο διαθέτει 12, με προέχοντα τον νάρκισσο Βαρουφάκη που προβλέπω πως θα αντικαταστήσει επάξια στα τηλεπαράθυρα τον Άδωνη Γεωργιάδη !


Δεν μπορώ όμως να μην τονίσω και τα θετικά αυτής της κυβέρνησης.
Η εναπόθεση λίγων λουλουδιών στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής για τους εκτελεσθέντες από τα στρατεύματα κατοχής είναι μια πράξη που όλοι οι Έλληνες την επικροτούν και την επιβραβεύουν.
Επίσης την ορκωμοσία της κυβέρνησης χωρίς παπάδες και αγιαστούρες.


Τέλος όταν είδα την  φωτογραφία της προέδρου της Βουλής  με την κομψή και άκρως στυλιστική εμφάνιση της ,που κατέπληξε  ακόμα και τους αστυνομικούς του προεδρικού,θυμήθηκα μια ιστορία που έλεγε ο πατέρας μου για ένα δημοδιδάσκαλο στο Καρπενήσι που φόραγε στις αρχές του περασμένου αιώνα την εθνική μας ενδυμασία.
Όποιος μαθητής ατακτούσε έβγαζε το τσαρούχι του και του το σβούριζε κατακέφαλα, ο δε μαθητής ήταν υποχρεωμένος να το μαζέψει και να το ξαναγυρίσει στην έδρα !
Σκέφτηκα  λοιπόν μια αντίστοιχη εικόνα στην Βουλή με την  πρόεδρο, που διακρίνεται και για τον ήπιο χαρακτήρα της,  να εξσφεντονίζει  το 12ποντο  με την διπλή σόλα που φοράει,στους  ατακτούντες  βουλευτές και όσοι δεν τους μεταφέρουν για  νοσηλεία, να της το επιστρέφουν οι ίδιοι καταπτοημένοι και μετανοούντες στην έδρα!



Οφείλω επίσης να αναγνωρίσω ότι ο απερχόμενος πρόεδρος της Βουλής, με χιούμορ, σε αντίθεση με την γαϊδουρινή συμπεριφορά του Σαμαρά στον Τσίπρα, την υποδέχτηκε στην Βουλή με μια αγκαλιά λουλούδια στα χρώματα μάλιστα που εκείνη ανέδειξε ενδυματολογικά. 


17 σχόλια:

  1. Εγώ θα'μαι ευχαριστημένη αν και τα μισά απ'οσα έχει εξαγγείλει πράξει αυτή η κυβέρνηση.
    Οσο για τον Καμμένο με κάποιον έπρεπε να συνεργαστεί ο Θοδωράκης ακούει Αλέξη και βγάζει φλύκταινες
    με την Χ.Α ούτε κουβέντα, νομίζω ο γάμος αυτός ήταν αναγκαίο κακό.
    Πρέπει να πήρε πολλά μαθήματα απ΄τον Αντρέα ας κρατήσει τουλάχιστον τα καλά.
    Ας μην αρχίσουμε τα στυλιστικά κουτσομπολιά που κάνουν τα μεσημεριανάδικα για το ενδυματολογικό
    των υπουργών της νέας κυβέρνησης και ας επικεντρωθούμε στα πιο ουσιώδη που μας καίνε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ θα είμαι ευχαριστημένος εάν μπορέσουν να πραγματοποιήσουν έστω και το 1/3 απ΄ όσα έχουν υποσχεθεί.
      Ο Θεοδωράκης θα στήριζε μια κυβέρνηση στην οποία δεν θα συμμετείχαν οι ΑΝΕΛ για να μείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη και να μην γίνουν εκλογές
      Όσο για τα ενδυματολογικά σχόλια ήδη έχω εκφράσει τις απόψεις μου από το 2006 που άνοιξα αυτό το μπλογκ με δύο ποστ. Γυναίκες Γ -ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ η ΜΟΔΑ
      και
      ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΜΟΔΑ
      Η σημασία λοιπόν που έχει η εμφάνιση σηματοδοτεί και την όλη νοοτροπία του ατόμου και γι΄αυτό αναφέρω την πιο χαρακτηριστική ταινία που το αποδεικνύει, την Pretty woman στην οποία η Τζούλια Ρόμπερτς αλλάζοντας μαζί με τις αντιλήψεις της και την εμφάνιση της ενδυματολογικά, από πουτάνα γίνεται κυρία.


      Διαγραφή
  2. Βασικά, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα, με ποσοστό αρκετά μεγαλύτερο από αυτό της ΝΔ, ενώ το 2012 η ΝΔ ήταν δεύτερο κόμμα. Επίσης να υπενθυμίσω ότι η ΝΔ ενώ διατυμπανίζει τα περί ομοψυχίας, η ίδια δεν έδωσε ποτέ συναίνεση σε κανέναν για τίποτα. Έριξε τον ΓΑΠ για να κάνει ακριβώς τα ίδια και χειρότερα και μάλιστα με πιο αργούς ρυθμούς, ενώ τώρα βάζει τρικλοποδιά στη νέα κυβέρνηση, πριν ακόμα ζεσταθεί το μελάνι των υπογραφών.

    Ας περιμενουμε, τουλάχιστον, να δούμε τα έργα του ΣΥΡΙΖΑ, πριν τον καταδικάσουμε. Όχι ότι διαφωνώ ως προς τις προβλέψεις, αλλά, σε τελευταία ανάλυση, κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε όταν ο Σαμαράς έταζε ζάππεια, ενώ τωρα και μόνο με το άκουσμα της λεξεως θεσσαλονίκη έγινε χαμός.
    Ίσως η ελίτ μας να ήταν μονόπλευρα κοιμάμενη τόσο καιρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάνεις λάθος ότι το 2012 η ΝΔ ήταν δεύτερο κόμμα.
      Τον μεν Μάιο η ΝΔ είχε 18,85% και ο ΣΥΡΙΖΑ 16,78% τον δε αντίστοιχα Ιούνιο 29,66% και 26,89%
      Όσο για την ομοψυχία που γράφεις το 2012 προτάθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχει στην κυβέρνηση και αυτός αρνήθηκε.
      Τόσο δε τα Ζάππεια όσο και η Θεσσαλονίκη είναι εκ των πραγμάτων το ίδιο ανεφάρμοστα και αναγκαστικά όπως τα Ζάππεια κατέληξαν σε κωλοτούμπα έτσι θα καταλήξει και η Θεσσαλονίκη.
      Μόνο που αν, όπως λέει ο Μαρξ, η ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία και τη δεύτερη σαν φάρσα, αυτή την φάρσα θα την πληρώσουμε, φοβάμαι, όλοι μας ακριβά.
      Μακάρι όμως να διαψευστώ πλήρως.

      Διαγραφή
  3. εχω την εντυπωση οτι στο σκοπευτηριο στις αναθηματικες πλακες γινεται αναφορα στους εκτελεσμενους της πρωτομαγιας μονο πραγμα που αποσιωπα το γεγονος οτι εκτελεστηκαν και μελη των λεγομενων αστικων οργανωσεων οπως ο περρικος της πεαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο Σκοπευτήριο υπάρχουν αναμνηστικές πλάκες, στις οποίες καταγράφονται οι ημερομηνίες και οι εκτελέσεις 1.300 Ελλήνων πατριωτών που αντιστάθηκαν στο ναζισμό και στη Γερμανική Κατοχή.
      Στις 26 Μαΐου του 1942 πρώτοι εκτελούνται με την κατηγορία του σαμποτάζ οι Αγγελος και Μαρίνος Μπάρκας.
      Οι εκτελέσεις στο Σκοπευτήριο ήταν, σχεδόν, καθημερινό φαινόμενο. Το 1942 εκτελέστηκαν 13 πατριώτες, το 1943 άλλοι 147 και το 1944 , εκτελέστηκαν 440 πατριώτες. Εκτός απ' αυτούς εκτελέστηκαν και 25 αντιφασίστες στρατιώτες του κατακτητή (20 Ιταλοί και 5 Γερμανοί).Η κορυφαία και πιο τραγική στιγμή στην ιστορία του Σκοπευτηρίου ήταν η μαζική εκτέλεση 200 κομμουνιστών την πρωτομαγιά του 1944. Η συντριπτική πλειονότητα αυτών ήταν έγκλειστοι της Ακροναυπλίας, που η μεταξική δικτατορία είχε παραδώσει στα κατοχικά στρατεύματα, χωρίς να τους δώσει την ευκαιρία να υπερασπιστούν τη πατρίδα τους.
      Η τελευταία εκτέλεση που έγινε στο Σκοπευτήριο ήταν της Λαμπρινής Ραντά Καπλάνη με την λήξη του εμφυλίου τον Σεπτέμβριο 1949..

      Διαγραφή
  4. Αυτη η Κωνσταντοπουλου ρε φιλε μου,θυμιζει τον Ζεραρ Ντεπαρντιε πριν 30 χρονια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αθεοφοβε διαβασε το βιβλιο η αορατη στρατια στο αποσπασμα πατακης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. την "αφύσικη συνεργασία" με τους ΑΝΕΛ μέγα λάθος! Η συνεργασία τους είναι απόλυτα φυσιολογική μιας και τα 2 είναι αντιμνημονιακά κόμματα και έχουν σαν στόχο να κυβερνήσουν.

    Και άλλοι Πρωθυπουργοί επισκεύτηκαν το Σκοπευτήριο μόνο που συνοδεβόντουσαν από ανθρώπους του αντίπαλου πολιτικού φάσματος. Ελπίζω ο κύριος Τσίπρας να μην αντιγράψει τον κύριο Σαμαρά με πράξεις επικοινωνιακού χαρακτήρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εάν το "αντιμνημονιακός" αποτελεί ιδεολογία τότε αντιμνημονιακή είναι και η ΧΑ!
      Δεν νομίζω ότι έχει σκοπό να αντγράψει τον Σαμαρά, αλλά για τον Ανδρέα δεν είμαι κια πολύ σίγουρος!

      Διαγραφή
    2. Τους Νεοναζί δεν τους σχολιάζω για αυτονόητους λόγους...

      Διαγραφή
  7. Γιατί τόση μιζέρια ρε γιατρέ, γιατί τόσο φαρμάκι; Άδωνις και Βαρουφάκης στο ίδιο καλάθι έ; Κρίμα μωρέ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι μιζέρια να διαπιστώνεις πραγματικά γεγονότα, δηλαδή ότι μερικοί είναι συνεχώς στα τηλεπαράθυρα και την αρχή είχε κάνει ο μακαρίτης ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος.
      Ο Βαρουφάκης το τελευταίο διάστημα και πριν να γίνει υπουργός συναγωνίστηκε επάξια τον Άδωνη στις τηλε-εμφανίσεις.
      Άσε δε που όταν μιλάει,ως γνήσιος ωραιοπαθής που είναι, αλλάζει συνεχώς και διάφορες πόζες!

      Διαγραφή
    2. Μα ακριβώς αυτά που λέει με απασχολούν και με ανησυχούν!
      Προτιμώ λίγα λόγια και πολλά έργα αντί γι΄ αυτό που κάνει με την λογόρροια που έχει με απόλυτα αλαζονικό ύφος, που θα ήταν ίσως δικαιολογημένο αν οι άλλοι εξαρτι'οντουσαν από εμάς και όχι εμείς από αυτούς.

      Διαγραφή
    3. Από τη μια μεριά άθεος, που πολύ το εκτιμάω, και από την άλλη φόβος.. "Προτιμώ λίγα λόγια και πολλά έργα". Πρωτότυπο! Τι ψήφισες γιατρέ; Εγώ ψήφισα ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το σουλούπι μου είναι νέας και κατά γενική ομολογία πολύ ωραίας· το δικό σου πώς είναι; Είμαι ζωγράφος και έχω γνωρίσει αρκετούς άντρες, εσύ είσαι γιατρός συνταξιούχος και έχεις πάει με μια γυναίκα.. Πώς να τα βρούμε ρε φίλε; Θυμάσαι πως μας μεγαλώσατε; Μολών λαβέ οι αρχαίοι μας, ελευθερία ή θάνατος το 21, το έπος του '40... Τώρα; Να περνάς γαλήνια φίλε.

      Διαγραφή
    4. Χαίρομαι πάντα όταν διαπιστώνω ότι με διαβάζουν γυναίκες καλλιτέχνες, νέες και κατά γενική ομολογία ωραίες, χωρίς όμως να έχω πρόβλημα να με διαβάζουν και μερικές ασχημούλες!
      Ομολογώ δε ότι πράγματι έχω πάει με μια μόνο γυναίκα, αυτήν που παντρεύτηκα και έτσι δεν πρόκειται να έχω πρόβλημα στο σπίτι μιας και η γυναίκα μου διαβάζει πάντα αυτό το μπλογκ!
      Αλλά και αυτή ήταν τυχερή και δεν χρειάστηκε να γνωρίσει άλλον άνδρα γιατί άμα πετύχεις με την πρώτη τον τέλειο δεν ψάχνεις να βρεις υποκατάστατα!
      Χαίρομαι δε γιατί επιτέλους απέκτησα και αναγνώστρια από τον ακριβοθώρητο χώρο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που δυστυχώς την τίμησαν λίγοι και εκλεκτοί.
      Όσο για το γοητευτικό σουλούπι μου που θυμίζει πίνακα του Botero, αν ανατρέξεις σε παλιότερα ποστ μου θα διαβάσεις γλαφυρές περιγραφές του.
      Τέλος δεν ξέρω πως σε μεγαλώσανε εσένα, αλλά την δική μας κόρη την μεγαλώσαμε χωρίς εθνικούς και θρησκευτικούς μύθους και έτσι από 18 χρονών φεύγοντας απ΄το σπίτι ήταν ένα ανεξάρτητο, χωρίς ιδεοληψίες υπεύθυνο άτομο, που αποφασίζει μόνο του για τον εαυτό του.

      Διαγραφή