Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

ΤΟΝ ΠΑΚΗ ΜΩΡΕ;





Μια ξαφνική οσφυαλγία από εκεί που ήμουνα όρθιος, στητός και ωραίος ως Βαρουφάκης πηγαίνοντας στο  Γιουρογκρουπ, ήρθε σαν το τελεσίγραφο από τους 18, να με ρίξει καταπτοημένο και οριζόντιο στο κρεβάτι μου.
΄Ετσι για δύο μέρες,παρέμεινα μακριά από το ιντερνέτ ακούγοντας μόνο τις ειδήσεις από την τηλεόραση και βογκώντας κάθε φορά που γύριζα στο πλάι ή όταν έβλεπα την σκατόφατσα του  Σόιμπλε  στο κουτί.
Είχα δε αποφασίσει να μην σχολιάσω την επικαιρότητα μέχρι να δούμε πια θα είναι η τελική κατάληξη των διαπραγματεύσεων, που, από ότι φαίνεται, θα είναι αναπόφευκτα στην ουσία η πλήρης αναίρεση των προεκλογικών  εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ.
Πίστευα όμως πως τουλάχιστον στην εκλογή του προέδρου ο ΣΥΡΙΖΑ παρά την φημολογούμενη υποψηφιότητα του, κατά Πάγκαλο,  κ. Τίποτα θα έκανε την ανατροπή και θα πρότεινε κάποιο πρόσωπο με ευρύτερη αποδοχή λόγω του έργου του και της προσφοράς του στην χώρα.
Με την ανακοίνωση όμως του ονόματος από τον Τσίπρα του υποψηφίου Προέδρου  έμεινα Παυλόπουλος!
(Σύμφωνα με το Slang.gr: Φράση που υποκαθιστά / αντικαθιστά την παλιότερη μένω παγωτό, έμεινα ενεός, σάστισα (και κάτι παραπάνω). Είμαι ανίκανος να αντιδράσω σε κάτι που εξελίσσεται μπροστά μου. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί (εξωραϊστικά) και για να εννοήσει ότι κράτησα την ψυχραιμία μου. Επίσης υπονοεί σε πολλές χρήσεις του πως δείλιασα - χέστηκαάλλαξα πάνες.
Προέλευση: Βλ. κασιδιάζω.)
Οπότε δεν έμεινε παρά να αναφωνήσω σαν άλλος Λαφαζάνης:
Τον Πάκη μωρέ;


ΠΡΟΣΘΗΚΗ
Μόλις διάβασα το κείμενο του  ΑΡΗ ΔΗΜΟΚΙΔΗ  στην Lifo 11 λόγοι που δεν θέλω τον Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας
και σας μεταφέρω μερικές έξυπνες ατάκες από το κείμενο και τα σχόλια.

Και ένα καλό του:   Τουλάχιστον δεν είναι ο Βύρων Πολύδωρας...

Είναι όχι απλά δεύτερος, αλλά κάνει τον Αβραμόπουλο πια να μοιάζει ως καταπληκτική επιλογή. Ο δε Σταύρος Δήμας μοιάζει με Ελευθέριος Βενιζέλος μπροστά του.

Άν το καλοσκεφτείς, η επιλογή είναι σωστή και ο συμβολισμός ισχυρός: Ποιός άλλος θα μπορούσε να εκφράσει καλύτερα το κόμμα που ανέβηκε στην εξουσία υποσχόμενο οτι θα προσλάβει όλο το σύμπαν στο δημόσιο, πέρα απο τον δεξιοτέχνη των προσλήψεων;

Ο Παυλόπουλος είναι προφανώς λύση ανάγκης, λίγο νωρίτερα είχε αρνηθεί ο Μιχάλης ο Λιάπης


Σίγουρα «κλείδωσε»;;;... ..ή να περιμένουμε μήπως προταθεί και ο Αχιλλέας Μπέος;... 


6 σχόλια:

  1. 24 Ιουλιου 2015,δεξιωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατιας στο Προεδρικό Μέγαρο,στην πρόσκληση του Προέδρου Πάκη προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό οικονομικών γράφει " 'Ενδυμα επισημον,μετά λαιμοδέτου" :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το χειροτερο ειναι το εικονοστασι στο φοντο αλλα ποτε δεν περιμενα απο τον συριζα να αφαιρεσει τις εικονες απο τους δημοσιους χωρους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα αν πήγαιναν οι του ΣΥΡΙΖΑ να τις βγάλουν θα έτρεχαν οι των ΑΝΕΛ να τις ξαναβάλουν!

      Διαγραφή
  3. 3 βουδιστές μοναχοί κάποτε ρώτησαν τον Προκόπη Παυλόπουλο "Δάσκαλε, πως θα φτάσουμε στην απόλυτη αταραξία;" Τότε εκείνος χαμογέλασε αινιγματικά και χαϊδεψε ένα χρυσάνθεμο. Και τότε κατάλαβαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν χάιδεψε ένα χρυσάνθεμο δεν είχε ακόμα φτάσει στο ανώτερο επίπεδο αταραξίας 'όπως με τον Κασιδιάρη!

      Διαγραφή