Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

ΟΤΑΝ Η ΑΝΙΚΑΝΌΤΗΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΊΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ





Όταν οι δωσίλογες, προδοτικές , ταγματασφαλίτικες κυβερνήσεις των ανίκανων να διαπραγματευτούν Νενέκων, υπέγραψαν τα πρώτα μνημόνια ο Τσίπρας και ο πλήρης τότε αδιάλλακτων αγωνιστών ΣΥΡΙΖΑ (Λαφαζάνης, Ζωή, Στρατούλης  κτλ) διακήρυξαν ότι όταν αυτοί θα έρθουν στην κυβέρνηση θα σκίσουν τα μνημόνια με ένα νόμο.



Έτσι οι αντιμνημονιακοί αγωνιστές της αριστεράς μαζί με τους αντιμνημονιακούς αγωνιστές της ακροδεξιάς, σχημάτισαν κυβέρνηση που με τον Τσίπρα  σε ρόλο Δον Κιχώτη μαζί με τον Βαρουφάκη σε ρόλο Σάντσο Πάντσα εξόρμισαν εναντίον των ανεμόμυλων της Ευρώπης και του ΔΝΤ.
 Μόνο που παρά την παράταση της διαπραγματευτικής (Β)Μπαρουφολογίας οι ανεμόμυλοι συνέχισαν να περιστρέφονται ατάραχοι δείχνοντας και στους δύο τον δρόμο προς το Grexit.
Προ αυτού του κινδύνου το ΟΧΙ έγινε τάχιστα ΝΑΙ και έτσι ο Τσίπρας σαν άλλος Τσολάκογλου μετά  την Γερμανική εισβολή στην Ελλάδα υπέγραψε το 3ο και χειρότερο μνημόνιο και τα capital controls.



Άντε λοιπόν μέχρι εδώ να δεχτεί κανείς καλόπιστα, ότι ζώντας όλα του τα χρόνια στο κομματικό μικρόκοσμο του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν  τελείως άσχετος με το πως καθορίζεται  τελικά η οικονομική πολιτική των διαφόρων κρατών.
Τουλάχιστον τότε θα έπρεπε να συνειδητοποιήσει ότι  η ψευδαίσθηση που είχε, τόσο αυτός όσο και οι παρακοιμώμενοι  του, ότι η Ευρώπη και το ΔΝΤ θα υποχωρήσουν προ της πιθανής χρεοκοπίας της Ελλάδας και του Grexit,  ήταν τελείως εκτός πραγματικότητας και μόνο στην φαντασία τους!  


Αντί λοιπόν αμέσως μετά τις τελευταίες εκλογές και με την ουσιαστική συναίνεση όλων όσων υποστηρίζουν την παραμονή της χώρας στο ευρώ και έχοντας ξεφορτωθεί ταυτόχρονα και τα φρούτα της ΛΑΕ, να εφαρμόσει αυτά που είχε υπογράψει  και να κλείσει τότε την αξιολόγηση, πίστεψε ότι μπορούσε να ξαναπουλήσει στους ψηφοφόρους του το παραμύθι της σκληρής διαπραγμάτευσης.
Έτσι κατάφερε να χάσει το σωστό timing και να επιβεβαιώσει  τον Thomas Hobbes που γράφει στον   LeviathanHell is truth seen too late.”  
Με τον τρόπο λοιπόν αυτό, βρέθηκε στην σημερινή "κόλαση" με τους αγρότες στα τρακτέρ, τον κόσμο να διαδηλώνει στους δρόμους, οι βουλευτές του αλλά και του συνεταίρου του να εισπράττουν, όπου εμφανίζονται, την "καλή" βία κατά Κατρούγκαλον, ίδια με αυτή που εφάρμοζαν οι ίδιοι στους αντιπάλους τους προηγουμένως , και η ΝΔ να έχει πάρει σαφές προβάδισμα στις  δημοσκοπήσεις.



Πίστεψε επίσης αφελώς ότι οι πιστωτές θα μαλακώσουν στις διαπραγματεύσεις αν φουντώσει, όπως και έγινε, το προσφυγικό, αλλά το αποτέλεσμα ήταν η Ευρώπη να κλείσει τα σύνορα και πάνω από 50.000 άτομα μέχρι στιγμής να μείνουν εγκλωβισμένα στην χώρα με αβέβαιο μέλλον και δυσοίωνες προοπτικές για την χώρα, προσθέτοντας ένα ακόμα μεγάλο πρόβλημα σε όλα τα άλλα.
Και ήρθε τελικά το κερασάκι  στην τούρτα με τις τηλεφωνικές υποκλοπές στις συνομιλίες των μελών του ΔΝΤ.
Όπως γνωρίζουν όλοι  το WikiLeaks δημοσιεύει έγγραφα που του έρχονται στα χέρια.
 Μέχρι τώρα δεν ήταν γνωστό  να έχει ασχοληθεί με  τηλεφωνικές υποκλοπές και σαφώς αποκλείεται να τις  έχει εγκαινιάσει  από την Ελλάδα  και μάλιστα μεταξύ 2 μελών του ΔΝΤ, που μπορεί μεν να ενδιαφέρουν εμάς οι συζητήσεις τους, αλλά σε ένα παγκόσμιο επίπεδο για ελάχιστους έχουν ενδιαφέρουν.
Είναι λοιπόν προφανές από που έχουν γίνει.


Δεν συζητώ βέβαια ότι οι θέσεις του ΔΝΤ που ήρθαν στην δημοσιότητα ήσαν όλες γνωστές σε αυτούς που διαπραγματεύονταν και μάλιστα ο Τσίπρας είχε προβάλλει και τονίσει στους Ευρωπαίους την συμφέρουσα εμάς άποψη του ΔΝΤ για το χρέος.


Δεν φτάνει δε που μόλις πριν 8 και κάτι μήνες "προσδοκούσαν  για την συνέχιση της συνεργασίας με το Ταμείο",που σήμερα καταγγέλουν ,με την βλακώδη αποκάλυψη των υποκλοπών χάνουν και το πλεονέκτημα, μιας και αφού την έκαναν την παρανομία, μπορούσαν  να γνωρίζουν εκ των προτέρων τα όρια υποχώρησης που έχει αυτό στις διαπραγματεύσεις.
Η δημοσιοποίηση των συνομιλιών θα έχει σαν  αναπόφευκτο αποτέλεσμα οι του ταμείου να σκληρύνουν την στάση τους, όπως  ήδη φάνηκε αμέσως στην αυστηρή απαντητική επιστολή της ξερακιανής και στριφνής Γαλλίδας.
Η γελοιογραφία του Χαντζόπουλου νομίζω ότι τα λέει όλα!

Μπορεί λοιπόν πέρσι να πέρασε σε ένα μέρος του κόσμου η ψευδαίσθηση ότι ο Τσίπρας διαπραγματεύεται σκληρά αλλά μετά το 3ο μνημόνιο και αυτή έσβησε.
Δυστυχώς απ΄ότι φαίνεται η ενασχόληση του Τσίπρα με το 15μελές και τις καταλήψεις, δεν του επέτρεψε να αποκτήσει μια καλύτερη γνώση της σοφίας των προγόνων μας και γι΄αυτό και  στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ξεστόμισε το «Άκουσον μεν, πάταξον δε» που έκανε να τρίζουν τα κόκαλα του Θεμιστοκλή!
Ως εκ τούτου πολύ φοβάμαι ότι δεν έχει ακούσει ούτε το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού και θα προσπαθήσει να επαναλάβει το ίδιο παραμύθι περί σκληρής διαπραγμάτευσης για εσωτερική κατανάλωση.


Πρέπει κάποτε να καταλάβει πως δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο η οικονομική ασφυξία και η στάση πληρωμών που έχει κηρύξει το Δημόσιο με αποτέλεσμα 100 επιχειρήσεις να κλείνουν την ημέρα  και στο πρώτο τρίμηνο του έτους να έχουν αυξηθεί τα λουκέτα κατά 78%, λόγω του  οι επιχειρήσεις που κλείνουν είναι κατά 4000 περισσότερες από αυτές που ανοίγουν.
Αυτή ή τακτική του να σκουπίζει τα ταμεία και να ξεζουμίζει  με φόρους τον ιδιωτικό τομέα για να πληρώσει τις συντάξεις και τους δημοσίους υπαλλήλους, που είναι κατά βάση η εκλογική του πελατεία ,πρέπει να τελειώσει.
Δεν ξέρω πως τελικά θα ξεφύγει  από αυτή την κατάσταση η Ελλάδα αλλά η ανικανότητα του Τσίπρα και όλου αυτού του συνονθυλεύματος που τον περιστοιχίζει, αποτελεί πλέον μεγάλο κίνδυνο για την χώρα.
Απλά ευελπιστώ να έρθει ξανά η στιγμή που η Ελλάδα θα ανακάμψει από το σημερινό τέλμα και όπως το 1974, μετά από την  δικτατορία και  την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο, τότε  που είχαμε ξαναπιάσει πάτο, όλοι ελπίζαμε ότι οι άσχημες μέρες είναι πίσω μας και   τραγουδούσαμε με πίστη στην αλήθεια των στίχων πως:

Τη ρωμιοσύνη μην την κλαις
εκεί που πάει να σκύψει
με το σουγιά στο κόκκαλο
με το λουρί στο σβέρκο

Νάτη πετιέται απο ξαρχής
κι αντριεύει και θεριεύει
και καμακώνει το θεριό
με το καμάκι του ήλιου

Μέχρι στιγμής όμως το καμάκι του ήλιου εκεί μόνο που αποδείχτηκε αποτελεσματικό,  ήταν  όπως μας εξήγησε η κ. Τασία , στο να εξαφανίζονται οι μετανάστες μετά το λιάσιμο!
Το πόσο αποτελεσματικό θα είναι το "καμάκι" του Τσίπρα στις δύο κυρίες  από το Βερολίνο και την Ουάσιγκτον,  μένει σύντομα να αποδειχτεί.




1 σχόλιο:

  1. Πολύ ωραίο το αρθράκι σας έτσι όπως δίνετε περιληπτικά το τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Όσον αφορά τη δημοσίευση των Wikileaks ούτε εγώ πιστεύω ότι είναι τυχαία αυτήν την χρονική περίοδο επομένως επιτρέψετε μου να αμφιβάλλω για την αποτελεσματικότητα του 'καμακιού' του κ. Τσίπρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή