Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΙΘΑΝΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ!
Στο παρελθόν έχω δημοσιεύσει  δύο ποστ με φωτογραφίες (ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙΣ ! , ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙΣ ! ) που, όπως η επάνω, δείχνουν ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος μπορεί να σκαρφιστεί απίθανες λύσεις όταν χρειάζεται να μεταφέρει κάτι με τα περιορισμένα μέσα που διαθέτει.
Απόδειξη οι παρακάτω φωτογραφίες.


Βέβαια μερικές φορές η πλεονεξία οδηγεί σε απρόβλεπτα αποτελέσματα όπως στην επόμενη φωτογραφία, ενώ αντίθετα είναι σαφώς πιο ασφαλής η μεταφορά με τα πόδια, φτάνει να μην πάσχει κανείς από αυχενικό!Στο ποστ μου ΤΙ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣΑΘΕΟΦΟΒΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΙΝΔΟΚΙΝΑ έχω βάλει μερικές φωτογραφίες που έχω τραβήξει ο ίδιος εκεί, με τις απίθανες εικόνες που βλέπει κανείς στους δρόμους με τα απειράριθμα μηχανάκια που κυκλοφορούν στο Βιετνάμ.
Φαίνεται όμως πως δεν είχα δει που μπορεί να φτάσει η φαντασία μερικών οδηγών δικύκλων, όπως να μεταφέρει ο ένας  4 μεγάλους και 5 παιδιά και μάλιστα το ένα  σε κουβά, ή ο άλλος δύο μωρά  σε ειδικές θήκες στην μηχανή του!Υπάρχουν όμως και αυτοί που προτιμούν να μετακινούνται με ποδήλατο θέλοντας όμως να μεταφέρουν μαζί τους και παιδιά.
Για όλα τα πράγματα υπάρχουν λύσεις όπως για τους εύπορους λάτρεις  του ποδηλάτου αλλά και για τους πάμφτωχους.
Θυμάμαι όταν ήμουν παιδί που κάποιος γνωστός μας είχε τότε ένα παλιό προπολεμικό αμάξι με rumble seat, δηλαδή είχε κάθισμα στο πορτ μπαγκάζ  και στο οποίο είχα καθίσει με μεγάλη χαρά σε μια εκδρομή που είχαμε πάει.
Τα σημερινά αυτοκίνητα δεν έχουν πια τέτοια καθίσματα αλλά αυτό δεν πτοεί  όπως φαίνεται μερικούς να χρησιμοποιήσουν το πορτ μπαγκάζ τους για αυτό τον σκοπό.


Στις ανεπτυγμένες χώρες υπάρχουν σχολικά λεωφορεία για μεταφέρουν τα παιδιά στο σχολείο, στα πιο αριστοκρατικά μάλιστα φορώντας  υποχρεωτικά στολή. Η ίδια ανάγκη υπάρχει και στις τριτοκοσμικές χώρες ,μόνο που εδώ μπορεί μεν τα παιδιά να φοράνε την ίδια στολή, η μεταφορά τους όμως είναι ίσως όχι τόσο άνετη αλλά είναι όμως τελικά εξ ίσου αποτελεσματική!


Τώρα όταν προκύπτει η ανάγκη να μεταφέρεις ένα ζώο στην ανάγκη μπορείς, όπως σε μια πλημύρα να το φορτωθείς στην πλάτη ,αλλά με λίγη καλή θέληση πάντα βρίσκει κανείς την λύση άσχετα αν είναι γάιδαρος, λάμα, αγελάδα ή άλογο.
Όταν όμως πρέπει να μεταφέρεις αυτοκίνητο ή αυτοκίνητα τα πράγματα λόγω βάρους η αριθμού τους είναι μερικές φορές μεγάλο πρόβλημα.
Όμως και σε αυτή την περίπτωση το καλό το παλληκάρι ξέρει και άλλο μονοπάτι φτάνει να έχει όπως είπαμε, φαντασία!

Ενδιαφέρον όμως έχουνε και οι διάφορες πατέντες που έχουν φτιαχτεί σε ποδήλατα, που εξυπηρετούν ποικίλες ανάγκες από το να έχεις παρέα το κατοικίδιο σου, να κουβαλάς με αυτό το σπίτι σου αλλά και να μεταφέρεις για διανομή το εμπόρευμα σου!

Όμως δεν φτάνει μόνο να βρεις ευφάνταστες λύσεις στο πρόβλημα που έχεις για να μεταφέρεις είτε πράγματα είτε ανθρώπους.
Χρειάζεται μαζί να διαθέτεις και την ικανότητα να ισορροπείς τα πράγματα για να μην πέσουν.
Νομίζω το βραβείο για αυτές τις μεταφορές  παίρνει ο σερβιτόρος με τα  24 πιάτα αλλά και ο μοτοσικλετιστής με το καρπούζι στο κεφάλι!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου