Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018

ΟΤΑΝ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΥΜΕ!





Μόλις έγινε υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η κ. Παπακώστα το Left.gr, που είναι  ο επίσημος εκφραστής των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ στο διαδίκτυο, φρόντισε να διαγράψει άρθρο του από το παρελθόν, στο οποίο χαρακτήριζε την υπουργό ως Ζαρούλια της ΝΔ.
Μετά το σχετικό κράξιμο που τους έγινε, το ξανανέβασαν διαγράφοντας από τον τίτλο το Ζαρούλια!
Δεν μπορώ να καταλάβω προς τι όλος αυτός ο ντόρος.
Είναι γνωστό πως οι κομουνιστές και οι επίγονοι τους,ανέκαθεν όταν το παρελθόν δεν συμβαδίζει με την σημερινή κομματική γραμμή απλά το αλλάζουν!



Είναι γνωστή πχ η διαγραφή από την ΑΥΓΗ παλιότερα από την σημαία  του ονόματος της  ΚΟΕ (Κομουνιστική Οργάνωση Ελλάδας), συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ και του σφυροδρέπανου που το συνόδευε, όταν δεν ήθελαν πλέον  να  συνδέουν τον ΣΥΡΙΖΑ με το κομουνιστικό του παρελθόν.
Αντίστοιχα δεν έχουν και κανένα πρόβλημα να οικειοποιηθούν χωρίς καμία ντροπή αγωνιστικές κινητοποιήσεις άλλων.



Αλλά ταυτόχρονα είναι και θεματοφύλακες της τρέχουσας κομματικής αλήθειας. Ως διευθυντής του Ριζοσπάστη το Πάσχα του 1986 ο Θανάσης Καρτερός έγραφε για το Τσέρνομπιλ πως δεν ήταν σοβαρό πυρηνικό δυστύχημα, ότι όλα αυτά είναι καπιταλιστική προπαγάνδα και γι΄αυτό συμβούλευε τότε να τρώμε άφοβα τα χωρίς ραδιενέργεια μαρούλια!
Τώρα ως  διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, στηρίζει με σθένος την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ αρθρογραφώντας στην ΑΥΓΗ, την οποία στο παρελθόν δεν την άφηνε σε χλωρό κλαρί.
Όλα αυτά βασίζονται στην στέρεα κομουνιστική παράδοση της αλλοίωσης της ιστορίας, όταν αυτή δεν μας αρέσει, που ξεκίνησε από την εποχή που ο Στάλιν ανέλαβε την εξουσία στην ΕΣΣΔ.


Στο βιβλίο The Commissar Vanishes: The Falsification of Photographs and Art in Stalin's Russia (1997) του Βρετανού συγγραφέα  David King υπάρχουν πλήθος από παραποιημένες φωτογραφίες της σοβιετικής εποχής. Οι παρακάτω φωτογραφίες και οι πληροφορίες στις λεζάντες είναι από εδώ.


Ο όρθιος αριστερά του Λένιν είναι ο φοιτητής τότε Alexander Malchenko και στο σπίτι του κρυβόταν ο Λένιν. Εκτελέστηκε το 1930 οπότε και εξαφανίστηκε στην φωτογραφία του 1939.


1η φωτογρ(1908):Λένιν(αριστερά),Μποντγκάνωφ (δεξιά) Όρθιος με το χέρι στο πηγούνι ο Γκόρκι.
2η φωτογρ στο άλμπουμ «Λένιν» 1939
Ο εξαφανισμένος αριστερά είναι ο Bazarov πρώην μπολσεβίκος που πέρασε στους Μενσεβίκους, δικάστηκε το 1931 , εκτελέστηκε το 1937. Ο δεύτερος εξαφανισμένος στη μέση με τα γυαλιά είναι ο Zinovii Peshkov μεγαλύτερος αδερφός του Sverdlov  που ήταν ο επίσημα επικεφαλής του Σοβιετικού κράτους. Θεωρούσε τον Γκόρκι πνευματικό του πατέρα και πήρε το πραγματικό του όνομα. Μετανάστευσε στη Γαλλία όπου έγινε αξιωματικός στο στρατό της, μετέπειτα θα γίνει και στρατιωτικός σύμβουλος του Chiang Kai-Shek την δεκαετία του 30.
3η φωτογ 1960, επανεμφάνιση του Peshkov.


1η φωτογ Σιβηρία 1915 Ο Στάλιν 3ος από αριστερά.
2η φωτογρ Λείπει ο Καμένεφ που εκτελέστηκε το 1936 και άλλοι 5.
3η φωτογρ. Από το άλμπουμ «Στάλιν» στα γενέθλια του το 1939.


1919 Στην 2η επέτειο της Οκτωβριανής Επανάστασης.
Στο άλμπουμ δημοσιευμένο επί Μπρέζνιεφ (1967) «Ο Β.Ι. Λένιν και η τέχνη της φωτογραφίας» έχουν εξαφανιστεί ο Τρότσκι και ο Κάμενεφ.



Ο υπεύθυνος της NKVD για την περίοδο 36-38 της μεγάλης εκκαθάρισης  , Nikolai Yezhov εκτελέστηκε το 1940 και εξαφανίστηκε από τις φωτογραφίες.



Ο Τρότσκι και η γυναίκα του επικαλύπτονται από άσχετο πρόσωπο..



Πασίγνωστη φωτογραφία τραβηγμένη από τον Goldshtein. στις 5 Μαΐου 1920. Δεξιά στο βήμα βρίσκεται ο Τρότσκι και ο Καμενεφ
Δυστυχώς απ΄ ότι φαίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ακόμα, όπως παλιότερα οι σταλινικοί, αυτό που έχει πει ο Αλέξανδρος Δουμάς: Επιτρέπεται να βιάζουμε την Ιστορία, με την προϋπόθεση ότι θα της κάνουμε παιδί.
Μόνο που τελικά, όπως αποδείχτηκε με την κατάρρευση του κομουνισμού το παιδί ήταν θνησιγενές.

1 σχόλιο:

  1. Καλησπέρα σας αγαπητέ μου κύριε. Και πάλι καλά να λέτε, γιατί αυτοί εξαφανίζουν μόνο φωτογραφίες ενώ οι μέντορες τους εξαφάνιζαν ΚΑΙ τους φωτογράφους. Υγειαίνετε κύριε Αθεόφοβε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή