Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

ΟΙ ΦΕΤΙΝΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!




Όλοι μας περιμένουμε με ανυπομονησία να έρθει το καλοκαίρι και όσοι έχουμε εξοχικό, να πάμε εκεί για να ξεκουραστούμε.
Αμ δε!
Μόλις ξεφορτώσαμε όλα τα συμπράγκαλα που είχαμε φέρει μαζί μας για ευχάριστες διακοπές, το πρώτο που είδαμε εκεί ήταν ένα καδρόνι από την πέργκολα αντί να είναι οριζόντιο ήταν κρεμασμένο κάθετα από το ένα στήριγμα του, λόγω του ότι είχε πέσει θύμα της αχαλίνωτης όρεξης που έχει το σαράκι.


Είπαμε να δώσουμε τόπο στην οργή και το γεγονός αυτό να μην μας χαλάσει την διάθεση αλλά το επόμενο βλέμμα γύρω μας, μας αποκάλυψε ένα άκρως θλιβερό θέαμα. Τα μισά φυτά είχαν ξεραθεί ή τα φύλλα τους με σπαραγμό κοίταζαν όλα προς τα κάτω. Μετά από μια πρόχειρη έρευνα διαπίστωσα πως το μηχανάκι, που ρύθμιζε το πότισμα τους, είχε χαλάσει.


Το άνοιγμα των αλουμινένιων παραθυρόφυλλων είχε το σύνηθες και αναμενόμενο πρόβλημα, που κάθε φορά βρίσκουμε  όταν έχουμε καιρό να τα ανοίξουμε από το αλάτι της θάλασσας και αντιμετωπίστηκε με αποφασιστικότητα με το ειδικό σπρέι.
Βέβαια αναγκαστικά ήρθε και ο ειδικός για τα αλουμινένια παράθυρα για να φτιάξει ένα που η θάλασσα είχε καταστρέψει την άρθρωση του.


Την επόμενη μέρα έγινε πάραυτα αγορά νέου ρυθμιστή ποτίσματος και άμεση τοποθέτηση του. Μόλις ρυθμίστηκε, αντί να ποτίζει τα κακόμοιρα διψασμένα φυτά, άρχισε να τρέχει νερό γύρω από τον σωλήνα που πήγαινε στα φυτά. Το πρόβλημα ήταν ότι ο σωλήνας ήταν θαμμένος κάτω από τουλάχιστον 50 εκ χώμα. Έτσι για ένα πρωινό αντί για εμβαπτιστεί κανείς στη γαλάζια θάλασσα, βρέθηκα να σκάβω για να βρω που είχε γίνει η αποσύνδεση των σωλήνων. Αυτή βρέθηκε μετά την αφαίρεση  τριών  κουβάδων με χώμα και ένα κουβά γεμάτο ιδρώτα.




Μόλις φτιάχτηκε το πρόβλημα του ποτιστικού και το νερό αναζωογόνησε τα φυτά ένα άλλο νερό προσπάθησε να αναζωογονήσει τα πλακάκια του σπιτιού! Κατεβαίνοντας το πρωί να φτιάξω τον καφέ μου βρήκα μια πλημύρα από νερό προερχόμενο από το ψυγείο να γυαλίζει στο πάτωμα!
Με χαμόγελο στα χείλη και τραγουδώντας το Είμαι η Μαίρη Παναγιωταρά, με την σφουγγαρίστρα στο χέρι μάζεψα 2 κουβάδες νερό και θαύμασα το πάτωμα να λάμπει από την καθαριότητα!



Μετά 2 μέρες αναμονή για την άφιξη του τεχνικού για το ψυγείο με το ραντεβού- θα έρθω 12-4 μμ- βρέθηκε πως το πρόβλημα ήταν γιατί είχε χαλάσει ένα ουδέποτε χρησιμοποιηθέν εξάρτημα του ψυγείου για φίλτρο νερού.
Όμως μετά το ψυγείο ζήλεψε το πλυντήριο ρούχων το οποίο το τελευταίο διάστημα κατά την λειτουργία του έκανε ένα οργιαστικό ορυμαγδό.
Μετά από αντίστοιχη αναμονή ήρθε έτερος τεχνικός και αντικατέστησε τα κατεστραμμένα αμορτισέρ του.


Και εκεί που είπαμε να λασκάρουμε, η σύζυγος διαπίστωσε, με τον πρώτο καύσωνα, πως το κλιματιστικό της δεν λειτουργούσε. Άντε λοιπόν άλλη μια αναμονή των ειδικών για τα κλιματιστικά. Το κλιματιστικό φτιάχτηκε μετά μια εβδομάδα μετά την παραλαβή μιας πλακέτας που είχε την ευτελή τιμή των 200 ευρώ!


Οι  προβλέψεις για μεγάλο καύσωνα κατάληξαν στην απόφαση να βάλουμε και ένα κλιματιστικό στο σαλόνι.
Ήρθαν οι τεχνικοί και το εγκατάστησαν στην ήδη υπάρχουσα εγκατάσταση με σωλήνες, αφού με διαβεβαίωσαν πως αυτοί είναι εντάξει και πανευτυχής μόλις έφυγαν το άνοιξα και απόλαυσα την δροσιά του.
Αμ δε!
Μετά 30 λεπτά λειτουργίας σταμάτησε και έβγαλε μια μυστηριώδη ένδειξη που έπρεπε να διαβάσω όλο το προσπέκτους  για να καταλάβω πως σημαίνει- απώλεια ψυκτικού.
Άντε νέα τηλέφωνα στην εταιρεία αγοράς, άντε νέες αναμονές να έρθει ο ειδικός της κατασκευάστριας εταιρείας για να διαγνώσει που είναι το πρόβλημα. Μετά ένα ακόμα πρωινό μελέτης του προβλήματος ετέθη η διάγνωση. Τα μηχανήματα είναι εντάξει, αλλά  φταίει η υπάρχουσα εγκατάσταση και πρέπει  να γίνει νέα εγκατάσταση.


Άντε πάλι άλλο ένα πρωινό χαμένο για να γίνει αυτή, ευτυχώς με αίσιον τελικόν αποτέλεσμα.
Απολαμβάνοντας την δροσερή ατμόσφαιρα στο σαλόνι και βλέποντας μια ευχάριστη ταινία, κατά τις 11 το βράδυ ένα τηλεφώνημα ήρθε να επιβεβαιώσει τον νόμο του Μέρφι.
Στην Αθήνα ο του από κάτω διαμερίσματος μου είπε πως τρέχουν νερά από το μπαλκόνι μου.
Με μια χαμηλή πτήση, καθώς σκεπτόμουνα πως θα βρω ένα σπίτι πλημυρισμένο, έφτασα σε χρόνο dt για να διαπιστώσω ότι κάποιο προσωπικό λόγο έχουν με μένα τα μηχανάκια που ρυθμίζουν το πότισμα!
Το μηχανάκι είχε χαλάσει και πότιζε συνέχεια τις γλάστρες!
Μέσα σε αυτή την γκαντεμιά αισθάνθηκα ανακούφιση που τουλάχιστον δεν είχε μπει νερό στο σπίτι.    
Και εκεί που είπαμε πως επιτέλους θα μπορέσουμε να κάνουμε διακοπές γύρισε από τις διακοπές του  ο περγκολάς και ήρθε να φτιάξει την πέργκολα, αλλάζοντας τελικά 3 καδρόνια που τα είχε  φάει το σαράκι.


Τώρα πλέον που όλα λειτουργούν άψογα, ήρθε  ύστερα από  λίγες μέρες η ώρα να φύγουμε, αλλά τουλάχιστον έχω αποκτήσει πλήθος από άχρηστες τεχνικές γνώσεις, παρακολουθώντας τους διάφορους τεχνικούς και έχω πληρώσει σχεδόν τα ίδια που θα ξόδευα σε ένα καλό ξενοδοχείο που δεν θα έκανα τίποτα έχοντας ξαπλώσει τις αρίδες μου σε δύο καρέκλες.
Για να παρηγορηθώ από όλα όσα μας έτυχαν, κάνω την απλή σκέψη πως είναι καλύτερα να θέλουν επισκευή όλα αυτά, από το να βρισκόμαστε εμείς σε κανένα νοσοκομείο για επισκευή και πιθανώς και πέταμα, μιας και δεν υπάρχουν ανταλλακτικά για μας!  
 Τελικά πριν να φύγουμε κάθισα στην βεράντα μου και  έβλεπα την ομορφιά  που είχα μπροστά μου, με αποτέλεσμα να τα ξεχάσω όλα, καθώς σκέφτηκα   ότι το θέαμα αυτό της γαλάζιας θάλασσας  άξιζε όλες αυτές τις ταλαιπωρίες και δεν θα το άλλαζα με τίποτα!    


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου