Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΧΩΡΙΣ ΜΠΑΧΑΛΟΥΣ;



Ο Αντώνης Τζανακόπουλος, επισκέπτης καθηγητής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης  και αδελφός του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου,τάχθηκε κατά της δημιουργίας ειδικού σώματος προστασίας στα ελληνικά ΑΕΙ, με την παραπάνω δημοσίευση του στο facebook.




 Ταχύτατα του ήρθαν οι απαντήσεις ότι η Οξφόρδη δεν είναι ξέφραγο αμπέλι και πως υπάρχει ειδική υπηρεσία για την προστασία της, με 100 κάμερες σε όλο το campus, 24 ώρες security patrols και κλειδωμένα κτίρια, ενώ τα μέλη της μπορούν, άκουσον άκουσον, να φωτογραφίζονται χαμογελαστοί χωρίς κανένα πρόβλημα μέσα σε ιστορική αίθουσα του χωρίς να κινδυνεύουν από κουκουλοφόρους αγωνιστές.

Βεβαίως δε, γίνονται και εκεί διαδηλώσεις, όπως πχ πρόσφατα για την απομάκρυνση του αγάλματος του ρατσιστή Cecil Rhodes από το ιστορικότερο κτήριο του Πανεπιστημίου, το Oriel College και με την αστυνομία να το προστατεύει.






Η γελοιογραφία δε της Εφημερίδας των Συντακτών, για την οποία ήδη διαμαρτυρήθηκε το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο της χώρας, θεωρεί πως τα Πανεπιστήμια θα γίνουν κάτι σαν το Άουσβιτς, όπως πχ το Πανεπιστήμιο King’s College στο οποίο όσοι περνάνε από την είσοδο του κτιρίου η ασφάλεια του κτιρίου τους καταγράφει τόσο τους φοιτητές όσο και τους visitors/guests. Η καγκελόπορτα του δε ανοίγει αφού ενημερωθεί η ασφάλεια του κτιρίου. Εάν γίνει  βανδαλισμός στο κτίριο έρχεται η αστυνομία.


Δεν συζητάμε βέβαια πως σε τριτοκλασάτα Πανεπιστήμια όπως το HARVARD το  PRINCETON το  COLUMBIA  κτλ υπάρχει αστυνομία η οποία δεν επιτρέπει την ελεύθερη διακίνηση ιδεών, όπως γίνεται εδώ με την ανάρτηση φιλοσοφημένων πανό, όπως το παρακάτω στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο ή και την αισθητική αναβάθμιση των εξωτερικών και εσωτερικών  χώρων των δικών μας Πανεπιστημίων.  








Με την δημιουργία αστυνομίας Πανεπιστημίων αυτές οι υπέροχες εικόνες ακαδημαϊκής ελευθερίας και αξιοπρέπειας των πανεπιστημιακών, δεν θα είναι εύκολο να επαναληφθούν γιατί  σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση εφαρμόζει  σκοταδιστικά, αυταρχικά μέτρα ίδρυσης πανεπιστημιακής αστυνομίας, εφαρμογής συστημάτων παρακολούθησης και ποινικών μέτρων που ανακυκλώνουν την συρρίκνωση της ακαδημαϊκής ελευθερίας, την απαξίωση της αξιοπρέπειας των μελών της Πανεπιστημιακής κοινότητας.
Γι αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί κάθε δημοκράτη να αγωνιστεί για την υπεράσπιση και ενίσχυση της Δημοκρατίας απέναντι σε κάθε μορφή σκοταδισμού και βίας.
Προφανώς εννοεί να αγωνιστούν οι δημοκράτες μέλη του, σε αντίστοιχες με τις  10+1 περιπτώσεις, που αναφέρει η Κατερίνα Παναγοπούλου, μόνο που στο παρελθόν δυστυχώς δεν πρόλαβαν να τρέξουν αγωνιστές του ΣΥΡΙΖΑ, για να μην επικρατήσουν μορφές σκοταδισμού και βίας.  



H δημοσίευση των σχολίων γίνεται μετά από έγκριση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου